Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
balentum 2018. 05. 25. 10:09
Törölt hozzászólás
#87820
Electricity 2018. 05. 25. 10:05
Előzmény: #87816  pancserlama.
#87819
"A Rába jó" Hát akkor induljon egy kis vétel piacin. Valakinek a héten azt ajánlottam ne várja a 1340-t. Nem is lett meg. Most meg csak azt mondom, hogy addig kell venni, ameddig itt van. Rövidesen már a vonat szelét sem lehet érezni majd.
pancserlama.
pancserlama. 2018. 05. 25. 10:02
#87817

Mi következünk ?
A gyenge ft a Rábának jó.
A Rába jó
pancserlama.
pancserlama. 2018. 05. 25. 04:48
Előzmény: #87813  atikasz
#87816
Számszerűsítve a telket eddig mindenki elsumákolta
Senki nem tudta,merte a helyén kezelni.
Szerintem az hogy beszerzési értéken van nyilvántartva zavarba hoz sokakat.
A fiatal végre nevén merte nevezni a gyereket.
Óvatosság van benne is, mert a becsérték szerinti 75% án teszi.
DE legalább megtörte a jeget.
Elcsépelt és mantrázásnak tűnik de a telek értéke 8-12 Mrd közt van.
Szóval mindenki ovatoskodik.
A Rába jó
Törölt felhasználó 2018. 05. 24. 22:32
#87815
RABARadarkereskedési ötlet Hegymenetre készül a Rába? Lehet még fantázia a Rába részvényében, ugyanis az erős első negyedéves számok komolyabb bizakodásra adtak okot. Ezért megemeltük korábbi 1435 forintos célárfolyamunkat 1700 forintra, amely alapján a jelenlegi szintekhez képest 24 százalékos emelkedés is jöhet hosszabb távon. Összességében egyébként 13,8 százalékos pluszban jár eredeti kereskedési ötletünk. Új Stratégia: célszint: 1700 forint (korábban 1435 forint), stop-loss: 1200 forint Igen erős első negyedéves gyorsjelentést tett közzé a Rába a múlt héten, amelyről korábban részletesebben itt írtunk. A bevételek szép növekedést mutattak minden szegmens tekintetében, valamint ezzel párhuzamosan az EBITDA is emelkedni tudott. Tette mindezt annak ellenére, hogy az időszakban nem elhanyagolható mértékben nőttek a költségek, leginkább az acélárak megugrása miatt. Az ígéretünknek megfelelően frissítettük a Rábára vonatkozó kereskedési ötletünket, a korábbi 1435 forintról 1700 forintra emeltük a célszintet. Az emelkedést arra alapozzuk, hogy a Rába igen jól teljesíthet a jövőben az erős európai konjunktúra miatt, így az árbevétel és az EBITDA tovább növekedhet, várakozásainkat is felfelé módosítottuk. A Rába jelentős ingatlanvagyonnal rendelkezik, a 2017-es beszámoló alapján részvényenként 383 forintot érhet, összesen pedig 5,1 milliárd forintot ér. A telek értékesítése kapcsán viszont van időbeli bizonytalanság. továbbá a nagy telekméret miatt lehet illikviditási diszkont is. Összességében így csak kétharmados értéken vettük ezt figyelembe, de így is ez 255 forintos pluszt jelent a fair érték becslés kapcsán. A friss EBITDA várakozásunk, és a szektortársak értékeltsége alapján így úgy véljük, 1 713 forint körül lehet a Rába részvényének fair értéke. Hogy fest a technikai kép? Mint ahogyan már korábban említettük, a célszintünket 1700 forintra emeljük, amely egyben a január végi lokális csúcsot is jelenti. Ennek elérése egyébként 24 százalékos emelkedést jelentene a jelenlegi szintekhez képest. Látható tehát, hogy a technikai kép is hasonló szinteket jelölhet ki most reális célként. Technikai alapon jól látszik, hogy a gyorsjelentést követően visszatöltheti a rést az árfolyam, így akár a 200 napos mozgóátlagig is visszacsúszhat a papír. Ha sikerülne fordulni, akkor egy emelkedés esetén az 50 napos mozgóátlag jelenthet elsődleges ellenállást 1 402 forintnál. Egy esetleges negatív turbulencia esetén tehát a 200 napos mozgóátlagra érdemes figyelni, amely egy masszív támaszt jelent. A stop szintjét nem módosítjuk.
pancserlama.
pancserlama. 2018. 05. 24. 21:44
Előzmény: #87813  atikasz
#87814
Igen
Méltó helyre került a Rába 
Legalább is az elemzés terén.
Fel ismerte a fiatal a Rába értékét.
Még ha óvatos konzervatív is de megfogta a lényeget.
Az átmeneti tőzsdei árfolyam már nem lényeges (előbb utóbb beérik) , másodlagos.
Nem lesz tulajdonos aki 1900 alat eladja.
A Rába jó
atikasz 2018. 05. 24. 20:51
Előzmény: #87810  pancserlama.
#87813
azt mondod az otp-s hölgyemény példát vehetne róla?:)
atikasz 2018. 05. 24. 20:48
Előzmény: #87809  pancserlama.
#87812
Hegymenetre készül a Rába?
Lehet még fantázia a Rába részvényében, ugyanis az erős első negyedéves számok komolyabb bizakodásra adtak okot. Ezért megemeltük korábbi 1435 forintos célárfolyamunkat 1700 forintra, amely alapján a jelenlegi szintekhez képest 24 százalékos emelkedés is jöhet hosszabb távon. Összességében egyébként 13,8 százalékos pluszban jár eredeti kereskedési ötletünk.

Új Stratégia: célszint: 1700 forint (korábban 1435 forint), stop-loss: 1200 forint

Igen erős első negyedéves gyorsjelentést tett közzé a Rába a múlt héten, amelyről korábban részletesebben itt írtunk. A bevételek szép növekedést mutattak minden szegmens tekintetében, valamint ezzel párhuzamosan az EBITDA is emelkedni tudott. Tette mindezt annak ellenére, hogy az időszakban nem elhanyagolható mértékben nőttek a költségek, leginkább az acélárak megugrása miatt.

Az ígéretünknek megfelelően frissítettük a Rábára vonatkozó kereskedési ötletünket, a korábbi 1435 forintról 1700 forintra emeltük a célszintet. Az emelkedést arra alapozzuk, hogy a Rába igen jól teljesíthet a jövőben az erős európai konjunktúra miatt, így az árbevétel és az EBITDA tovább növekedhet, várakozásainkat is felfelé módosítottuk.

A Rába jelentős ingatlanvagyonnal rendelkezik, a 2017-es beszámoló alapján részvényenként 383 forintot érhet, összesen pedig 5,1 milliárd forintot ér. A telek értékesítése kapcsán viszont van időbeli bizonytalanság. továbbá a nagy telekméret miatt lehet illikviditási diszkont is. Összességében így csak kétharmados értéken vettük ezt figyelembe, de így is ez 255 forintos pluszt jelent a fair érték becslés kapcsán. A friss EBITDA várakozásunk, és a szektortársak értékeltsége alapján így úgy véljük, 1 713 forint körül lehet a Rába részvényének fair értéke. 
http://kepkuldes.com/images/0e50391c8178f35319c858ece6dd661d.jpg
Hogy fest a technikai kép?
Mint ahogyan már korábban említettük, a célszintünket 1700 forintra emeljük, amely egyben a január végi lokális csúcsot is jelenti. Ennek elérése egyébként 24 százalékos emelkedést jelentene a jelenlegi szintekhez képest. Látható tehát, hogy a technikai kép is hasonló szinteket jelölhet ki most reális célként.

Technikai alapon jól látszik, hogy a gyorsjelentést követően visszatöltheti a rést az árfolyam, így akár a 200 napos mozgóátlagig is visszacsúszhat a papír. Ha sikerülne fordulni, akkor egy emelkedés esetén az 50 napos mozgóátlag jelenthet elsődleges ellenállást 1 402 forintnál. Egy esetleges negatív turbulencia esetén tehát a 200 napos mozgóátlagra érdemes figyelni, amely egy masszív támaszt jelent. A stop szintjét nem módosítjuk.


A Rába napi grafikonja (2018.05.23. 12:30)
http://kepkuldes.com/images/d319f25de8262249991c1e439dd6ea26.jpg
pancserlama.
pancserlama. 2018. 05. 24. 19:24
Előzmény: #87810  pancserlama.
#87811
Nyikes Dávid 
Fiatal suhanc.
DE 
Erre a gyerekre érdemes lesz a későbbiekben figyelni.
pancserlama.
pancserlama. 2018. 05. 24. 19:22
#87810
Szűk környezet 1700
Szélesebb peer grouppal  1983 a célár
Az ingatlan 255 el vette figyelembe
Szűk kevés mellébeszélés.  (ELEMZÉS)
Konzervatív,óvatos 
DE végre egy megbízható korrekt elemző !
A Rába jó !
pancserlama.
pancserlama. 2018. 05. 24. 19:14
Előzmény: #87807  farkasj41
#87809
Nem tudom ide másolni
Közeli szektortársak :  1700
Távoli szemtortársak : 1983
Asszem kezdik felismerni az elemzők a Rábát
Csak meg ne szólaljon a Rába 
A Rába jó 
farkasj41 2018. 05. 24. 17:06
Előzmény: #87804  pancserlama.
#87808
tévedhet mert  2583
farkasj41 2018. 05. 24. 17:06
Előzmény: #87804  pancserlama.
#87807
tévedhet mert  2583
pancserlama.
pancserlama. 2018. 05. 24. 16:54
Előzmény: #87805  csongor64
#87806
KBC elemzésben van    
csongor64 2018. 05. 24. 16:32
Előzmény: #87804  pancserlama.
#87805
ezt honnan veszed?
pancserlama.
pancserlama. 2018. 05. 24. 16:04
#87804
KBC 
célár 1983. !!
ferike73
ferike73 2018. 05. 24. 12:09
#87803
Meglepődnék ha ilyen eredmények és tényezők után itt zárna ma
thomasss
thomasss 2018. 05. 24. 10:20
Előzmény: #87801  thomasss
#87802
 kicsi rába hamarosan el fog indulni... rövid távon 1520 utána 1630
thomasss
thomasss 2018. 05. 24. 10:12
Előzmény: #87799  eredmeny
#87801
MKB tőzsdére...most hogy rendbe rakták, 2019 hitelezési bumm csúcsán... jó gondolat...:-D. 
" eladó a menyasszony  amíg jól néz ki" :-D

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek