Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 10. 18. 08:24
Előzmény: #14399  Törölt felhasználó
#14400
Törölt felhasználó 2007. 10. 18. 08:20
Előzmény: #14398  Törölt felhasználó
#14399
Bálint eldöntötte. Kész. Ez van.
Törölt felhasználó 2007. 10. 18. 08:14
Előzmény: #14396  Törölt felhasználó
#14398
Na ennyit a 2.300-ról??
Törölt felhasználó 2007. 10. 18. 07:56
Előzmény: #14396  Törölt felhasználó
#14397
egyáltalán nem kell jövőre saját részvényt vennie, ezt a mostani eladósodottság mellett nem is biztos, hogy szerencsés lenne. A részvényeket tőkeemeléssel is megszerezehetik. Erről még nincs döntés. Egyébként a Rába valóban jó cég, de fundamentálisan a mostani szintnél nincs több benne, ha nincs felvásárlási sztori, akkor én bizony ennél csak jóval kevesebbet adnék érte, mert 100 vagy 50 forintokért most nagyon rizikos ezt a papírt venni.

Mindezt úgy mondom, hogy tavaly 940 forinton kezdtem el venni a céget, és két három év alatt vártam 2500-3000 forintra. Most egyébként TA alapon nézem, ha úgy látom van komoly vevő lehet, hogy visszaszálok, de egyelőre chart alapján nincs felvásárlás, akkor pedig 1800 vagy alatta lehet szerintem jó haszonért Rábát venni.
Törölt felhasználó 2007. 10. 18. 06:48
Előzmény: #14395  teknoc
#14396
Kedves Trendman !

Aranyos Tőled , hogy " egy markáns feldumálónak"--gondolsz , de a tény ettől sokkal egyszerűbb az én részemről :
Eddig nem foglalkoztam Rábával-talán gyáva voltam beszállni.Most zuhant egy nagyot , a brokert megkérdezve , aki azt mondta , hogy ezen az áron megéri belépni -ezért vettem 12000db(sok-nem sok nem tudom)-t 2072-es átlagon , én már kiszálltam volna 2125 felett , de lekéstem az eladásról-későn adtam be eladásra-így a daytrade kereskedésben elestem félmillió nyereségtől .A broker mikor éppen vettem , hogy a concordia is veszi--de ezt bárki megnézheti------nincs ebben semmi titok.
Én csak egy kis speki vagyok , aki ,mint bárki , sok pénz szeretne tenni , és néha még a mohosága miatt lekésik a nyereségről!!!!
Ettől függetlenül , utána olvastam és hiszek a papírban , szerintem(és ez szigorúan magánvélemény) ma vagy holnap nyereséggel el fogom tudni adni!!!!!
De ha lejjebb menne az árfolyam ,2000 alá , akkor még venni fogok.
Én a daytrade-re fogok beállni---nagyon pici most már a jutalék ;amit fizetnem kell----
ENNYI AZ ÉN TŐRTÉNETEM!!!!-Komolyan!!!

teknoc 2007. 10. 18. 01:01
#14395
Ő csak egyszerűen a tényeket elemezte. Azt is leírta, hogy szerinte miért nincs bejelentés.

Ti vakok vagytok. Adott egy tényleg jó cég aminek a fundja min 2200, jövõre a vezetõi opciós program miatt saját részvényt kell venni a cégnek (nem kicsit, sokat....)erre jön egy felvásárlási sztori, magas közkézhányad, árfolyam az égben....... de nics meg az a 33 vagy (ne légy naiv!!!) 50+1 mert a malájok befalcolnak+ gyõr ellopja a pénzét a városnak azaz habár lenne piaci vevõ mutyiba teszik a dolgot. A piacon promtot nem lehet venni mert az ár relatíve magas és sok a határidõs pozik fogják a szabad papírokat. MIt csinálsz ilyenkor..... elmondod, hogy ki akarsz szállni és borítasz 5%-ot ezzel kicsinálod a határidõsöket mert ki az az állat aki kitartja a full nyereséges papírt, mindenki eldobja te pedig zsákolsz -30-40%olcsóbban..... Ennyi ez társas játék van eladó és vevõ szerintetek ki a f...sz vette meg ezt a hatalmas stokokat amik voltak?????? Sok kicsi baráti zseb.... a végén egy kézben(lásd tavaly SYN ügy) A PSZÁF meg satisztál vicc....

Amúgy valaki még mindig veszi nem kicsit hanem nagyon........
TrendMan 2007. 10. 18. 00:46
Előzmény: #14361  Törölt felhasználó
#14394
Geri!
OPT egy nagy bank, ami abban profi, hogy saját magát pénzügyileg menedzseli.
Extrém esetben nem tudja kivédeni, ha a külföldi alapkezelők hirtelen adják, de tudja tompitani.
A Rába a gépgyártásban profi, meg a külkeresekedelemben, de arra eddig nem forditott figyelemet, hogyan menedzselje magát a tözsdén. Erre külön szakértöt kell foglalkoztatni az költséggel jár etc - ez a csöd szélén álló gyárban 2006-ig nem volt lényeges.
Most már dolgoznak ezen is és jövöre ez is működni fog.
Törölt felhasználó 2007. 10. 18. 00:40
Előzmény: #14392  TrendMan
#14393
Latom hulyeseget kerdeztem :o(
Most meg mar azt nem ertem hogy minek ide a feldumalo? az egyik arrol beszel hogy kirazzak a gyengeidegzetueket...es akkor mi van ha azok ki vannak razva???
pliiiiz

ez jó kérdés!!

TrendMan 2007. 10. 18. 00:33
Előzmény: #14391  Törölt felhasználó
#14392
Az a véleményem mindenkinek legyen egy saját kereskedési rendszere, és egyszeri impulzusok alapján - mint vkinek az érvelése ezen a helyen - ne tegye az összes pénzét Rábába.
Az pedíg teljesen természetes, hogy egy csaknem 50 %-os esés után vannak új belépők akár nagyobb tőkével is, akik akár itt a fórumon is érvelnek.
Törölt felhasználó 2007. 10. 18. 00:09
Előzmény: #14390  Törölt felhasználó
#14391
Szvsz Vadvirág nagyon ügyesen FEL irányba tett kísérleteket.
Törölt felhasználó 2007. 10. 18. 00:08
Előzmény: #14389  TrendMan
#14390
Latom hulyeseget kerdeztem :o(
Most meg mar azt nem ertem hogy minek ide a feldumalo? az egyik arrol beszel hogy kirazzak a gyengeidegzetueket...es akkor mi van ha azok ki vannak razva???
pliiiiz
TrendMan 2007. 10. 18. 00:01
Előzmény: #14388  Törölt felhasználó
#14389
Az úr, akinek a neve csupa szám és a CD köreiben mozog :-)
Törölt felhasználó 2007. 10. 17. 23:42
Előzmény: #14387  TrendMan
#14388
ki a másik?
TrendMan 2007. 10. 17. 23:41
Előzmény: #14381  Törölt felhasználó
#14387
Koi!
Kérdésem -->
'Milyen feltételekkel dönt egy komoly intézmény ?' - az Európai Beruházási és Fejlesztési Bankra vonatkozott. Miért pont a kályhásnak adta el, és milyen garanciákért cserébe ? Én úgy látom a kályhás pénztárcáján kívül semmi nem fejlődött :-(

Feldumáló, v. Nem?
Ezt nem tudom, de kétségtelen, hogy ma két markáns új arc is megjelent a fórumon!
Törölt felhasználó 2007. 10. 17. 23:35
Előzmény: #14385  Törölt felhasználó
#14386
Szerintem nekünk régen rossz, ha egy ilyen BC speki rátelepszik a papírra. Őt nem érdekli a gyár, a termelés, csak a story és hogy ebből, hogy tud minnél több pénzt csinálni. A végén meg ott leszünk, mint Bajnainál.
Törölt felhasználó 2007. 10. 17. 23:32
Előzmény: #14382  Törölt felhasználó
#14385
Ő csak 2000-ret ajánlott, nagyobb haszonkulcsot akart mint a KBC:)
Törölt felhasználó 2007. 10. 17. 23:25
Előzmény: #14381  Törölt felhasználó
#14384
de most mar mondjatok mar meg hogy ez a vadvirag arrol beszel hogy mindjart lemegy vagy arrol hogy mindjart fol:))) ha valaki felvasarolja az most jo nekunk vagy nem? nagyon figyelek csak nagyon keso van:)))
Törölt felhasználó 2007. 10. 17. 23:18
Előzmény: #14382  Törölt felhasználó
#14383
Koi értem amit mondasz. Alszunk egyet és holnap eldöntjük mi lesz kicsiny Rába pakkunk sorsa :-)
Törölt felhasználó 2007. 10. 17. 23:12
Előzmény: #14381  Törölt felhasználó
#14382
na ja
és mi van a történet azon részével, hogy a
a wamsler nem tudta megszerezni az önkormányzati pakkott
vajon soknak tartotta a 2150 forintot?

Törölt felhasználó 2007. 10. 17. 22:57
Előzmény: #14380  Törölt felhasználó
#14381
szvsz brokerek küldik ide a feldumálokat! :))

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek