Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 10. 05. 12:52
Előzmény: #12419  Törölt felhasználó
#12420
Logikus, ha féltek attól, hogy:

1. beesik a Rába
2. világpara miatt beesik minden

Most az 1-sel indokolják az eladást (túlárazottság), de remélem, hogy inkább a 2. miatt adták el. Tény, hogy a pénzre ezek szerint nem volt égetően szükség, mégsem ültek a részvényeken tovább.
Törölt felhasználó 2007. 10. 05. 12:46
#12419
Nem normális ,mivel alacsony árfolyamon adták el ,a piaci ár alatt kb 20% al!!! A hozam sokkal többet hozott volna nekik,mint a kamat ! A max árhoz képest közel -35% buktak,hol hozzák be ezt az ár különbséget ???
Törölt felhasználó 2007. 10. 05. 12:33
Előzmény: #12417  maroa
#12418
Ha tudott Borkai a Q3 számairól ,akkor az egyértelműen bennfentes kereskedés... a többit a fantáziádra bízom.
Amúgy ha berakja állampapírba a vételárat amíg nem kell felhasználnia, az teljesen normális magatartás.
maroa 2007. 10. 05. 12:22
#12417
Érdekes hír a Gazdasági rádióból:

„A győri önkormányzat egyelőre csak leköti, legalább fél évre azt a több mint 2 milliárd forintot, amelyet a Rába-pakett értékesítéséért kap – mondta a Gazdasági Rádiónak a város polgármestere. Az önkormányzat még kedden adta el 7,2%-nyi Rába-részesedését. A polgármester rádiónknak megerősítette azt a piaci értesülést, hogy a papírokat a KBC csoport szerezte meg. A pénzintézet azóta már továbbadott a pakett nagy részén, azt viszont egyelőre nem lehet tudni, hogy ki az új tulajdonos a Rábában….”

link

E szerint Győrnek nem volt most sürgős a részvények eladása. Akkor miért adhatták el? Talán most jó volt az ár, később alacsonyabb lehet?
Ha van szakmai befektető, ma miért nem vesz? - Később érdemesebb lesz venni?
Tud valaki valamit a III. negyedévi eredményről? - Lehet, hogy a városháza tudott?
Fentiek fényében akár igazat is mondhatott a polgármester…

Ha kedden 2,5 milliónál több részvény forgott, hogyan lehet, hogy ma 12:10-ig 3.726 db? A múlt héten még 100 edb-os átlagos forgalom mellett is semmi! Vihar előtti csend?
Törölt felhasználó 2007. 10. 05. 12:20
Előzmény: #12415  Törölt felhasználó
#12416
Ha most napokig egyetlen kötés sem lenne, azon sem kellene csodálkozni. Megvolt a nagy hoci-nesze, most jönnek majd lassacskán a hírek. De előtte egy kis konszolidálgatás..
Törölt felhasználó 2007. 10. 05. 12:11
#12415
Tudjatok ma mi ez a fergeteges forgalom?
Törölt felhasználó 2007. 10. 05. 11:58
Előzmény: #12413  Törölt felhasználó
#12414
A kályhás tényleg kihasználta a szitut, maradt végereményben 10% felett, de akkor amikor akciózott a 100edb-l majd másnap 80edb-l, akkor még nem lehetett belelátni a dolgokba ugyanúgy, ahogy még ma sem.
Amire ki akartam lyukadni:
Lehet, hogy a kályhás azóta még vett a pakkjához, de valahol még 15%alatt van, így nem kellett azt bejelentenie. 2 akciót bejelentett - 10%alá ment majd újra fölé, de a harmadiknál már nincsen egyelőre kötelező bejenteni valója. Lehetséges?
Törölt felhasználó 2007. 10. 05. 11:48
#12413
a szakmai befektető vásárolt a piacon aznap (jó volt az ár 2500 alatt és körül), sztem csak a KBC-nek szoltak (visszaosztás zsebbe), aki aznap kiszorta...
TrendMan 2007. 10. 05. 11:40
Előzmény: #12410  Törölt felhasználó
#12412
Lehet szakmai befektetö - aki jelenleg csak 2000-t v. 2100-at ajánlott. Ha be is akar szállni, akkor is egy jó árat akar kialkudni.
Ez egy hosszabb alkúfolyamat egyik állomása csupán, megy majd feljebb is az ár!
Monster 2007. 10. 05. 11:38
Előzmény: #12409  Törölt felhasználó
#12411
dietline:
A kályhás visszavette pakkja nagy részét (10% fölé került ismét), csak csinált egy kis zsebpénzt kihasználva a helyzetet.
Én nem hiszek abban, hogy bárkinek szóltak volna időben, a kbc-t kivéve.
Az meg, hogy nincs szakmai befektető egyelőre, szerintem simán elképzelhető, viszont pénzügyi befektető van elég, ami az árfolyam szempontjából egyáltalán nem hátrányos...
Törölt felhasználó 2007. 10. 05. 11:35
Előzmény: #12409  Törölt felhasználó
#12410
Tudja-e valaki kapásból, hogy mondjuk valaki 10% felett van a Rába-ban és vesz mondjuk +1%-t, akor azt azonnal be kell jelentse vagy csak, ha a kerek értékeket akár lefelé akár felfelé meghaladja./5, 10, 15%, stb./
Pontosabban fogalmazok:
Van 10,1% Rábám és ma veszek hozzá újabb 4,8%-t. Így összesen lesz 14,9%-m
Holnap be kell jelentsem ezt a növekedést ?vagy sem?
Törölt felhasználó 2007. 10. 05. 11:28
Előzmény: #12408  Törölt felhasználó
#12409
Az alapkérdés szerintem kettős:
1./ Van-e egyáltalán szakmai befektető jelenleg.
2./ Ha van, miért nem jelent meg a szakmai befektető az önkormányzatnál?
Nem tudott róla?
Megjelent, Ő volt a 2000-t ajánló vagy a 2100-t ajánló.
Ha az utóbbi az igaz, akkor gáz van.
Ha neki csak ennyit ér, akkor erről a kályhás és a buszos is értesült, valószinüleg most is azon gondolkodnak, hogy mit tegyenek
Szóljatok hozzá! Gondolkodjunk közösen.
Nagyon szeretném "kvázi" biztonságban tudni a hasznomat anélkül, hogy eladnám a pakkomat...
Törölt felhasználó 2007. 10. 05. 11:19
Előzmény: #12399  Törölt felhasználó
#12408
Szerintem eleg megnyugtato, hogy igy felszivtak a piacon azt a sok papirt. Ha a kesobbi ajanlattevo is vasarolt belole, akkor 2500nal lejjebb nagyon nem eshetunk.

Mi fog tortenni?

Nem lepne meg, ha szinre lepne vegre egy szakmai befekteto. Az sem lepne meg, ha orosz lenne, mert piacot tud vasarolni nyugaton a Raban keresztul. Kerdeses, hogy ki allhat mogotte tulajok kozul. Valszeg a TRIGON. Tudja valaki pontosan kiket takarnak a kulfoldi intezmenyek?

Ott van a kalyhas, bar o szerintem csak ugyes speki. Fene tudja, lehet, hogy az egesz egy marhasag. Sosem voltam jo osszeeskuves-elmeletekben.

Törölt felhasználó 2007. 10. 05. 11:16
Előzmény: #12406  Törölt felhasználó
#12407
Az nap a forg ha jól emlkszm kb 1,3 mill db volt ,ha bedobták az össz ,akkor valóban kerestek 400 millét a KBC sek,és osztották
Törölt felhasználó 2007. 10. 05. 11:10
Előzmény: #12403  Törölt felhasználó
#12406
Ez igaz, lehetne pénzügyi befektető - szakmai szerintem nem -, de akkor minek öntötte be azonnal a 600000db-t és még aznap szerintem a többit is.
Úgy gondolom, hogy a KBC-nek nincsen 1 darabja sem
TrendMan 2007. 10. 05. 11:10
Előzmény: #12401  Törölt felhasználó
#12405
Az elemzökröl:
Ma reggel az Info rádióban X.Y. a portfólió.hu elemzöje a mai napi kilátásokról a következöket mondta -->
Öööh ... lehet ... akár ... talán .... Ööööö ... esetleg ... Ühmmm !
Egy biztos, a ma du.-i amerikai makroadatokra várunk.

A Rába az én szerény véleményem szerint:
Ebben a hónapban kivárás, némi csorgás lefelé jó beszállási pontokkal, aztán Novemberben Fel!
Törölt felhasználó 2007. 10. 05. 11:04
Előzmény: #12402  Törölt felhasználó
#12404
Az önkormányzat azért alákavart az árfolyamnak.
Törölt felhasználó 2007. 10. 05. 11:03
Előzmény: #12399  Törölt felhasználó
#12403
dietline

Úgy rémlik a KBC nem tisztán broki cég.
Bank is.
Miért ne lehetne szakmai befektető is?!!!
Ha ez igaz lenne, akkor hurrá??
Törölt felhasználó 2007. 10. 05. 10:51
#12402
De haigy van ,akkor kik vásárolták meg ezt a rengeteg részvényt ??? És nem érdekük eladni ocssson !
Meséni meg lehet akámit
Törölt felhasználó 2007. 10. 05. 10:50
Előzmény: #12400  Törölt felhasználó
#12401
B.E. irja. zuhanás+ felvásárlás= emelkedésre felkészülni (temette már 1400-nél, 1900-nál is és most hol tart? Hajrá egon!!!

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek