Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
csibe74
csibe74 2007. 10. 02. 12:24
Előzmény: #12054  Törölt felhasználó
#12060
Érdekes dolog a pszichológia. Tőzsdén különösen hat. 2700-ért alig akarták adni , de látva, hogy 24xx-en adják mások is beállnak a sorba. Előkerültek a szekrényből a poros Rába papírok. De valakik csak megveszik ezt a több milliárdnyi papírt.
A sumákság és a bennfentes kereskedés nagyon dühít, különösen ha kihagynak belőle :)
TrendMan 2007. 10. 02. 12:24
Előzmény: #12055  Törölt felhasználó
#12059
Csatlakozom!
Én sem értem!
Ha szakmai befektetönek adták volna el, akkor egyszercsak jött volna a bejelentés, hogy ez meg ez megvett ekkora pakkot ennyiért meg ennyiért.
Ha piacon akták el, akkor Pista bácsi, meg Juli néni, meg Mr. Robinson a spekuláns is bevásárolhatott belöle.

Irjunk egy kiáltványt !
Törölt felhasználó 2007. 10. 02. 12:23
Előzmény: #12054  Törölt felhasználó
#12058
egyértelmű, hisz közel 1 millió papírja volt a városnak, azaz könnyű kiszámolni, mit lehetett megspórolni az olcsóbb vételen
Törölt felhasználó 2007. 10. 02. 12:22
Előzmény: #12052  watson
#12057
Túl nagy a kuss a napi weboldalán, úgyhogy tutira benne vannak. Ha ebből kihagyták volna KGT-t, akkor már régen ott figyelne egy flekk habzó szájú anyázás.

Amúgy szerintem a bét-nél kellene elkezdeni támadni, hiszen ha másnak nem, de nekik kötelességük lett volna felfüggeszteni a normál kereskedést legalább az aukció idejére, de inkább egész délelőttre.
mezuska
mezuska 2007. 10. 02. 12:22
Előzmény: #12053  Törölt felhasználó
#12056
Én reggel eladtam a pakkomat most szépen olcsobban vissza veszegettem, ülök benne jövö tavaszig, a gyár nem dölt össze ,kiszállt ez a mutyi banda remélem, nem másik mutyi
brancs lesz helyette, a módszer gusztustalan de hát ezen meg sem lepödöm.
Törölt felhasználó 2007. 10. 02. 12:21
Előzmény: #12054  Törölt felhasználó
#12055
Továbbra sem értem. Ha nem tőzsdén adják el, akkor mi volt ez a nagy forgalom? Ha tőzsdén adják akkor már elfogyott a darabszám, illetve hogy garantálják hogy az veszi meg akinek szánták (szakmai befektető?)??
Törölt felhasználó 2007. 10. 02. 12:17
#12054
Szerintetek.
Lehet ez az önkormányzati aukció annyira lezsírozva, hogy ez a 2100-as "álomár" legyen az az ár amin az a szemét önkormányzat eladja a pakkját?
Mert nyilvánvalóan arról van szó, hogy nagyhalak addig fogják adni amíg drágábban tud adni, mint amennyiért az önkormányzattól vehet.
Törölt felhasználó 2007. 10. 02. 12:11
Előzmény: #12052  watson
#12053
Most meg veszik?? Ha gigabukó lesz és 2100-ra esik akkor ki az aki veszi lendületesen? vagy csak felhúzzák hogy utána öntsék?
watson
watson 2007. 10. 02. 12:09
Előzmény: #12050  Törölt felhasználó
#12052
Srácok ez nem Humet, itt meglépjük amit kell.

Felhívtam az Equitasosokat hogy mivan, kérdezzenek a BÉT-től, hátha adnak nekem is 1%-ot :D
Nem tudtak semmitm csak hogy mutyi aukció van amibe ők nem nézhetnek.

Ezek után ment a levél a PSzÁF-nak, hogy még mindig nincs info és nézzen már utána, hogy mi van.
Persze ha a napis gyerek meg exbus van mögötte akkor elsikálhatják, hiszen többek között a bennfentes Pick vételeit is elsikálták... :-(
Nem véletlen, hogy volt (van) BÉT részvénye is...

De hát meglátjuk.
Törölt felhasználó 2007. 10. 02. 12:01
#12051
Azt hiszem most van az, hogy kikapcsolom a petit, és elmegyek sétálni.
A cuccot eladták, az árat még egy ideig biztos lent tartják, így venni ráérek később is. ( mert elég nyilvánvaló lenne - ami így is az - ha 10 perccel az aukció után visszakúszna 2600-környékére)
Persze forgalom az nem nagyon lesz benne, mert akit eddig ki lehetett rázni, az már bedobta, a "vídiák"-nak meg 1xxx-es átlag bekerárral csak akkor fáj, ha a mostani vevők már a Dunának mentek. Akár Győrben, akár BP-en. Úgyhogy jön a nihil megint a papirban, meg a funda és a Q-k sasolása.

És séta közben drukkolok, hogy hátha van annyi gyűlölet és irigység a tolvajbanda két oldala között, hogy egy ilyen nyilvánvalóan "jó üzlet" után jól leszámolnak egymással... legalább politikailag...
Törölt felhasználó 2007. 10. 02. 11:57
Előzmény: #12039  Törölt felhasználó
#12050
malaci,
Nem tudom, hol az alja, a támaszokat lehet sorolni, amelyek vagy kitartanak, vagy nem. Nem jóslás, elemzés.
Hetesen és naposon is nagy negatív divergenciák voltak régóta, jelezve, hogy az emelkedés szerkezete már nem a régi. Erre múlt héten giga forgalmú kulcsforduló jött, tegnap megerősítés és a mai esőnap. Nekem ez annyit tesz, hogy a középtávú trend sérült. Számomra a papír pozíciótradingre jóidőre felejtős, daytradelni és egy- két napos swingelni lehet, ha valaki ért hozzá (én nem vagyok igazán jó benne). Két ilyen nap után lassan kell majd egy pozitív korrekció, és ha beragadtam volna magasról, akkor a korrekcióban a kiszállás lehetőségét keresném.
Törölt felhasználó 2007. 10. 02. 11:56
#12049
mindenesetre, én a magam részéről támogatnék egy hivatalos levelet, fellépést etc. mert ez abszolút hitelrontó akció volt, persze ott ahol a tőzsdesajtó, lásd napi gazdaság (korányi > rába, exbus etc.), portfolió (pplast, synergon) is tulajdonos v. érintett a tőzsdei cégekben ott nagyon át lehet minket verni....
Törölt felhasználó 2007. 10. 02. 11:52
Előzmény: #12046  Törölt felhasználó
#12048
"6 ill. 2x forintért zártkörben részvényeket bocsátunk ki" de a humet ezt legalább meghirdeti előre...
Törölt felhasználó 2007. 10. 02. 11:50
Előzmény: #12043  Törölt felhasználó
#12047
De ez megint jó hir. Pozitiv elemzés jó kilátásokkal.
Mégis mi lesz?
Törölt felhasználó 2007. 10. 02. 11:49
Előzmény: #12038  Monster
#12046
a rába évek óta az egyik titkos kedvencem, nem mint részvény, hanem mint egy üzem, ami vélelmezhetően a nem sok prosperáló egyike.... azért ez nem humet és nem phylaxia.... mindenki tisztában lehetett vele, hogy a 2800 környéke túlpörgetett árfolyam, s lesz korrekció, de a mai és a tegnapi akció egy információ eltitkolásából adódó átcseszés, ez nem olyan mint a humet-é, ahol átlátszó a trükk, hogy 6 ill. 2x forintért részvényeket adunk el etc. ez szemetebb, ehhez képest a civin egy gentleman
Törölt felhasználó 2007. 10. 02. 11:48
Előzmény: #12041  Törölt felhasználó
#12045
ez volt az utolso magyar reszveny amivel kereskedtem ezen a korcs magyar tozsden!

ELNEZEST KEREK MINDENKITOL AKIKET KORABBAN A RABA VETELRE BUZDITOTTAM A HISZEKENYSEGEM ILLETVE A JOHISZEMUSEGEM MIATT!!!!
Törölt felhasználó 2007. 10. 02. 11:47
Előzmény: #12041  Törölt felhasználó
#12044
ha feljebb engednék az árat, önthetnék magasabbról is, mért akarják egyszerre?
Törölt felhasználó 2007. 10. 02. 11:47
Előzmény: #12041  Törölt felhasználó
#12043
Infó. NA !
link
sailor 2007. 10. 02. 11:46
Előzmény: #12029  Törölt felhasználó
#12042
Ekkora sz*rkavarásban (benfinfo stb.)semmilyen elemzés nem működik. Aki eladta 2.8K-n azelőtt megemelem a kalapom de akinek még megvan az tarthatja, mert a nehezén már túlvagyunk SZVSZ. Valakinek megéri megvenni :)

Ha lenne pénzem biztos rávennék még. 1-2 hét és 2.6-2.8K közé küszik vissza
Törölt felhasználó 2007. 10. 02. 11:43
Előzmény: #12037  Törölt felhasználó
#12041
Monster .. háát jaah.. ez sem kizárható ... magyar viszonyok között sok mindent el lehet képzelni ugye...

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek