Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2017. 05. 28. 19:13
Előzmény: #82297  pancserlama.
#82300
"A telek a mellékletekben benne van. Tehát törvényt nem sért." Ez csak akkor lenne gaz, ha megadták volna a valós saját tőét az ajánlatban. Így vagy az ajánlat semmis, vagy BTK-s az összes azóta volt igazgatóság, FB.
pancserlama.
pancserlama. 2017. 05. 28. 07:19
Előzmény: #82298  watson
#82299
Szerintem jönnek mennek és nem tudni mit akarnak.
watson
watson 2017. 05. 27. 15:03
Előzmény: #82297  pancserlama.
#82298
Ica a csapos hányszor kell még rácsöccsennjen a söntéspultra hogy a csinovnyik szeme végre felcsillanjon? :)
pancserlama.
pancserlama. 2017. 05. 27. 10:03
Előzmény: #82294  watson
#82297
A számvitel rendjének megsértése 403. § (1) Aki a számvitelről szóló törvényben vagy a felhatalmazásán alapuló jogszabályokban előírt bizonylati rendet megsérti vagy könyvvezetési, beszámolókészítési kötelezettségét megszegi, és ezzel a) a megbízható és valós képet lényegesen befolyásoló hibát idéz elő, vagy b) az adott üzleti évet érintően vagyoni helyzete áttekintését, illetve ellenőrzését meghiúsítja, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A telek a mellékletekben benne van. Tehát törvényt nem sért.Viszont valóban az államosításkor a hatalommal való visszaélés,hatalomtól való félelem átlengi a történetet Az ajánlatból a telek kimaradt és ez nem volt kóser.Hogy ez a csinovnyikok túlbuzgósága volt vagy hatalmi iránymutatás nem tudni.De majd esetleg az unokáink a kárpótlási törvénye ezt helyreteszi. Javaslom a kisrészvényeseknek fogjanak össze és kérjenek kárpótlási jegyet a Rába telekcímén ) P.SViszont az a gond hogy egyelőre nincs kézzelfogható kárt szenvedettMire kiköszörülik ezt a hibát addigra pedig minden kisrészvényes kikopik tehát az állami hivatalnokok (mondhatni a hajlott gerincű csinovnyikok) majd kárpótolják az intézményieket Hihiii (Ica a csapos) mama mondtaÍgy utólag vissza olvasva nagyon szépen megfogalmaztam.
pancserlama.
pancserlama. 2017. 05. 27. 09:51
Előzmény: #82294  watson
#82296
href="link">#82292 Ezt nem lehet megnyítni
pancserlama.
pancserlama. 2017. 05. 27. 09:27
Előzmény: #82294  watson
#82295
Nem tudom hogy törvénytelen eDE politikailag drámai Az is szomorú hogy a RÁBA történelmében ez a Rába államosítás a Rákosi időket a rekvirálást idézi. Anno a nagyapáink lovait kellett féláron kvázi beszolgáltatni. Nem méltó a 21. századra Európára
watson
watson 2017. 05. 27. 08:27
Előzmény: #82293  watson
#82294
A számvitel rendjének megsértéséről meg lehet vitát nyitni. Szerintem az.
watson
watson 2017. 05. 27. 08:26
Előzmény: #82281  Törölt felhasználó
#82293
'A "Mészáros beszáll"-ra szavaznék. ' No ha nem is száll be, de saját ügyével bemutatja, hogy mi az a költségvetési csalás. Ajánlom a cikk Btk-s vonatkozásait a figyelmetekbe: link Ezek szerint a telek nem valós értéken történő nyilvántartása egyértelmáen költségvetési csalás a Rábában.
farkasj41 2017. 05. 26. 19:33
Előzmény: #82291  Törölt felhasználó
#82292
Hát tározhatna már ez az alap , de az se lenne nagy baj, ha megtetszene valakinek ,ha nem is 2000-ért, csak 1999-éért.
Törölt felhasználó 2017. 05. 26. 14:56
Előzmény: #82289  Törölt felhasználó
#82291
Lehet pont a norvég alap miatt van itt. Ha kitárazna belőle már rég 2000 nél vigyorogna.
csa-csi
csa-csi 2017. 05. 25. 19:15
Előzmény: #82289  Törölt felhasználó
#82290
A mai nulla forgalom is igazolja a pesszimizmusodat. A Rába részvények tőzsdei jelenléte kamu. A magyar patyomkin világ egyik ékessége. Ehhez asszisztálunk mi töppedt agyú kvázi kisbefektetők. :)
Törölt felhasználó 2017. 05. 25. 10:07
Előzmény: #82288  Törölt felhasználó
#82289
...aztán, a Norvég Alap befektetése a Rába rv-be, 3 éven keresztül növekményt képviselt, ami megalapozta a Rába rv. 3 éven keresztüli, - szerény -, ám stabil árfolyam emelkedéseit, a saját tőke "biztonsági vonaláig", ami az árfolyamra igen pozitív hatást generált...! ...ebből következően, igen hasznos lehetne, ha az MNV ezeket a tapasztalatokat, képes lenne figyelembe venni, a cég irányításában...!
Törölt felhasználó 2017. 05. 25. 09:55
Előzmény: #82287  Törölt felhasználó
#82288
...és ebből a vízióból "szemlélve" az idei kgy osztalék javaslata is "megvilágosulhat", merthogy az, - nem egy osztalék politika meghirdetése -, hanem csak egy egyszeri osztalék fizetési javaslat lehetett, - amivel, átmenetileg -, belehetett tömni a hosszú, vagy középtávú politika hiányait...! ...és az a vízióm is keletkezett, hogy amennyiben elmarad, - az ÖTLETPÁLYÁZAT nyilvános kiírása -, a TELEK HASZNOSÍTÁSÁRA vonatkozóan, no meg az osztalék politika sem lesz meghirdetve továbbra sem, úgy további befektetés kivonás is előfordulhat, a közeljövőben...! ...erről mit gondoltok...?
Törölt felhasználó 2017. 05. 25. 09:36
Előzmény: #82286  Törölt felhasználó
#82287
...kiegészítem a vízióimat azzal, hogy a Norvég Alap meghirdetett befektetési politikája, - újabban, talán egy éve -, kifejezetten, - a kisbefektetők érdekeinek figyelembe vételével jár el -, a kgy-ken és a befektetési politikájában...! ...ez az új befektetési politika is teljesen nyilvános, - olvasható is a Norvég Nemzeti Bank honlapján -, azok számára, akiknek van nyelvismereteik...! ...erre figyelemmel keletkeztek, - a lentebb leírt vízióim -, a Rába rv. cca. 1,5 éves árfolyam mozgására és a kgy. határozataira is figyelemmel...! ...merthogy, a tavalyi kgy. határozatai után indulhatott meg, - a Norvég Alap jelentős befektetés csökkentése -, a Rábában, - látva, hogy a kgy leszavazta a kisbefektetők indítványait, jóformán alátámasztó ellenvélemény nélkül, benne az osztalék politika nyilvánosságának hiányát, a számviteli politika indokolatlanságait, stb...! ...amire fel, a menedzsment jobbnak vélhette azonnal lehívni a még fennlévő opcióját és túladni rajta azonnal, mielőtt "nagyot hasal" az árfolyam, az MNV, - talán -, korlátozott mozgásterét érzékelendően...!!! ...mit gondoltok erről a víziómról...?
Törölt felhasználó 2017. 05. 25. 00:35
Előzmény: #82285  lukskypoker
#82286
...hmm...! ...nagyon köszönöm a linket...! ...amiből továbblépve, ez jött ki: link ...amiből meg "azt veszem ki", hogy a Norvég Alap 2016-ban 4 milió NK-ról, cca. 0,5 milió NK-ra csökkentette a kitettségét a Rábában...! ...jól látom...? ...na ez, - pont nem előnyös megítélésre vall -, a Rába részvényei vonatkozásában...! ...azaz, a topik és a kgy. aggályait, mások is osztják a piacon...!!! ...nem is akárkik...!!! ...persze, a Q1-re megváltozhatott a megítélése a Rábának, - talán a kgy.-n -, bátran előálló kisrészvényesek indítványaira, stb. is figyelemmel...! ...tudomásom szerint, a Norvég Alapnak negyedévente köteles a kitettségének változását nyilvánosságra hoznia, már csak az USA tőzsde felügyelete okán is, akár csak a befektetői alapoknak...! ...de ez hol jelenik meg...? ...lehetséges-e az, hogy a menedzsment ezt a "menekülést látva", - ugrott bele -, az 1.200 Ft/rv opció lehívásába és értékesítésébe...??? ...merthogy, a menedzsment másik része, - Balogh úrék -, pár hónappal ezt megelőzően, cca. 1.380 Ft/rv értéken hívták le az opciójukat és értékesítették azt, az MNV számára...!!! ...jól gondolom...???
lukskypoker
lukskypoker 2017. 05. 24. 22:13
Előzmény: #82283  Törölt felhasználó
#82285
Idei még nincsen fent értelemszerűen. link
pancserlama.
pancserlama. 2017. 05. 24. 21:36
Előzmény: #82283  Törölt felhasználó
#82284
Spec a generalinal a befektetések ről külföldön döntenekAz itthoniak max elemeznek előkészítik a döntést de kint döntenek Szóval Béla figyel A külföldi intézményi is EU egy kutya mind Szerintem egy csapat veszi .
Törölt felhasználó 2017. 05. 24. 21:23
Előzmény: #82282  pancserlama.
#82283
...hmm...! ...a találgatások közt ugyan elfér amire gondolsz, azonban a Generali, - úgy tudom -, megállt a bejelentési kötelezettség, 5 % -os (?) értéke előtt. ...watson kolléga cca. 1 hónapja, - közölt egy adathalmazt -, ahol a Generali (mint belföldi intézményi befektető) már ilyen %-on állt, ezt követte valami belföldi intézményi alap, vagy nyugdíj pénztár, majd a következő nagyságrend, - emlékeim szerint -, az 1 % -os mérték volt, amit a Norvég Alap tartott...! ...miután a Norvég Alap külföldi intézményi befektető, - talán -, kizárásos alapon, - ellenőrizhetően, a Norvég Nemzeti Bank honlapján -, meglehetne tudni, hogy az Ő tulajdonhányaduk emelkedett-e, a Q1 beszámolója alapján, a tavalyi Q4 beszámolóhoz képest...! ...nem tartom kizártnak hogy Ők állhatnak a növekvő külföldi intézményi befektető személye mögött, - ami ha igaz lenne -, volna nagy "ómen", a Rába részvényei számára...! ...merthogy, a Norvég Alap nagyon megválogatja, - újabban -, a befektetéseinek az irányait, amiből következően, ha növelte a Rába kitettségét, az kifejezetten pozitív megítélést tükrözne...! ...aki tud keresni a Norvég Nemzeti Bank honlapján, ide írhatná az eredményét a topikba, linkkel és másolattal együtt...! ...nagyon megköszönném...!
pancserlama.
pancserlama. 2017. 05. 24. 18:31
Előzmény: #82279  qqtyin
#82282
Én a generalira és külföldi kapcsolataira szavazok Fixre veszem saját tőke alatti átlaggal Generali kézben lesz10+ % ! Utánna 2000 +
Törölt felhasználó 2017. 05. 24. 11:57
Előzmény: #82280  Germilio
#82281
A "Mészáros beszáll"-ra szavaznék. Nem hiányolom a társaságból, de szerintem logikus lenne részükről ha egy stratégiai NYRT-ben is vennének 10+%-ot, ami jó osztalékra esélyes, látványos, ha ki akarják csavarni a kezéből egy következő kormány alatt, és esetleg tudja is, hogy lesznek állami megrendelések ebbe az irányba. És nyilván addig érdemes lépniük, amíg könnyen tudnak tárgyalni az állammal. Ha a kivezetés képben lenne rövid távon, akkor már minimum 1300 felett lenne az árfolyam.

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek