Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pancserlama.
pancserlama. 2014. 05. 29. 08:36
Előzmény: #72439  LACIKA20
#72440
Pintért ismerve (konzervatív kommunikáció) ezt szinte fixre lehet venni.
Sőt !
LACIKA20 2014. 05. 29. 08:26
Előzmény: #72438  Törölt felhasználó
#72439
200-300 busz évente !!! Ez nem üzenet volt Orbánéknak ????
Törölt felhasználó 2014. 05. 29. 08:15
Előzmény: #72437  Bagi
#72438
Sokan félnek ettől, de azért nem ilyen egyszerűen.
Amit írsz, az kb. akkor kivitelezhető, ha kiszorítják a többi részvényest, és utána "csendben" elintézik. Amíg van akár 1 db másik részvényes az államon kívül, addig ezt biztosan meg tudja jogi eszközökkel támadni.
Tehát amitől ilyen módon tartani lehet az nem a közvetlen értékesítés, hanem a kivezetés (teleklenyúlási célból).

Viszont van egy érdekesebb variáció is "teleklenyúlásként". Mégpedig az, hogy kifejezetten jó áron (=valós piaci ár + néhány 10% fájdalomdíj az eddigi stresszért) veszi meg az állam, és a cég fizet egy rendkívüli osztalékot. ( És aztán saját jogon akár Győrnek is adhatják részben, vagy egészben.)
Eredmény? Az állam visszakapja a vételár 73,6%-át, a kisrészvényesek lenyugodnak,mert pénzükhöz jutnak a kisemmizés helyett, a Rába forráshoz jut, és megszabadul a kolonctól. És Nantal bepereli őket, hogy túl alacsony volt a vételár. ;)
Bagi 2014. 05. 28. 23:25
Előzmény: #72436  mage
#72437
Attól félek, hogy majd "Állam apu" húgyért- fingért átpasszolja a telket Győr városának vagy valamelyik havernak pl könyv szerinti értéken ami ugye = h&f és akkor lehet itt megint hőbörögni itt a korcsmában !
mage 2014. 05. 28. 20:16
Előzmény: #72428  signal2
#72436
Nem hiszem, hogy lett volna lehetőség rákérdezni azokra a válaszokra amik csak ködösítések voltak. Szerintem ez egy nettes villám interjú volt amire lehet előre elküldték a kérdéseket a Rabanak és lehet nem is Pintér válaszolgatott. Szerintem kihozták belőle a maximumot.
Törölt felhasználó 2014. 05. 28. 18:17
Előzmény: #72432  watson
#72435
...hmm...!

...jól "vizualizálod"...!
...ám, - itt -, "befektetés szakmailag", mást jelent, ami nem előnyös:

"...telek: zöldítés, a portéka vizuális értéknövelése, és zöldmezős értékesítés barnamezős helyett..."

...merthogy, a "zöldmezős beruházás", - a gyakorlatban -, "kukoricásbeli" befektetést (telek leértékelést) jelent, a "szakzsargonban"...!

...persze, - tudom -, nem is így "értetted", ezért csak "ide biggyesztem", - hogy mások se érthessék félre -, mert pont fordított hatást (telek felértékelődést) eredményez...!

...bocsi...!
Törölt felhasználó 2014. 05. 28. 17:57
Előzmény: #72429  Törölt felhasználó
#72434
...hmm...!

...háááát igen...!

...a "hibrid busz" valóban nem rossz irány, de ennek az önálló fejlesztése, - ha csak nincs egy "korszakos" ötlet a "zsákban" (mondjuk "pellet motor", stb.) -, akkor "túl nagy falat" lehet a Rábának...!
...ám együtt a VOLVO-val, "idegen tollnak" tűnhet...!
...azonban, - "bartelben" -, hozhat eredményt...!

...és azt is jól érzékeled, hogy a "telekre" vonatkozó nyilatkozati részek, - most -, kifejezetten hasznosak, rációsak, biztatóak, amihez most csak gratulálni lehet..!

...hogy aztán ezekből és más lehetőségekből, - mi is "jön össze" -, na az, - a "kockázat" -, ha nem tévedek, "tőzsdeileg"...!

...:-)))...!!!
Törölt felhasználó 2014. 05. 28. 17:52
Előzmény: #72425  Törölt felhasználó
#72433
Csodálkoznék, ha a tiszta kéz és átláthatóság hangsúlyozása hátrány lenne. A telek "kibontása" - jelentsen bármit - sem lehet az. Három fehér gyertya után a túlvettség korrekciója inkább a vevő(k) tudatosságát dícséri, mintsem aggodalomara adhat okot.
watson
watson 2014. 05. 28. 17:48
Előzmény: #72428  signal2
#72432
a válaszok ismertek
telek: zöldítés, a portéka vizuális értéknövelése, és zöldmezős értékesítés barnamezős helyett...
hedge: alacsonyabb lángon csinálják
oroszország: oroszoknál gazdasági visszaesés van, alacsony szinten pörögnek a megrendelések, örülnek hogy tartják a tavalyi alacsony szintet, várják a második féléves felfutást link

növekedés: nyugat EU, USA (mezőgazdaság ott is kérdéses), alkatrész (VW csop., Suzuki...), jármű (busz, HM, tűzoltóautó ;) ) terén esélyesebb
Törölt felhasználó 2014. 05. 28. 17:38
Előzmény: #72424  qqtyin
#72431
"...P.I.: A Rába bevételeinek túlnyomó részét nemzetközi piacokon, a járműgyártás élvonalbeli szereplőivel kötött üzletekből szerzi. Az elsőrangú külföldi vevőkör számára fontos érték és megbízhatóságunk egyik záloga a tőzsdei léttel együtt járó hitelesség és transzparencia..."

...ehhez hozzátenném: + a "Rába és a láma" topikot is...!
signal2
signal2 2014. 05. 28. 17:07
Előzmény: #72429  Törölt felhasználó
#72430
záró 1350
Törölt felhasználó 2014. 05. 28. 16:38
Előzmény: #72428  signal2
#72429
A hibrid busz jó vonal és különösen tetszett a "telek értékének kibontása".
signal2
signal2 2014. 05. 28. 15:37
Előzmény: #72427  mage
#72428
Ez egy igen rossz interjú volt. Nem kérdezett tovább az olyan kérédsekben, amelyekre nem érkezett válasz. (telek, hedge, oroszország...)
mage 2014. 05. 28. 15:33
Előzmény: #72426  Törölt felhasználó
#72427
Szerintem nagyon jó interjú volt. Sokkal jobb egy ilyen, mintha végig a seggét nyalta volna, mint manapság a televíziós és rádiós médiában szokás a vendégekkel. Én is hasonlókat kérdeztem volna, mert ezek lenének fontos infók. Jelen esetben hátrány volt, hogy Pintér rutinos nyilatkozó, ezért ügyesen ködösített azokban a kérdésekben amikben nem akart konkrét választ adni.
Törölt felhasználó 2014. 05. 28. 14:54
Előzmény: #72424  qqtyin
#72426
Ritkán olvasni ennyire kekeckedő, egyoldalú interjúkat! Gratulálok a szerzőjének... :-(
Törölt felhasználó 2014. 05. 28. 14:51
Előzmény: #72424  qqtyin
#72425
Mondjuk azt azért még se mondhatja hogy le vannak ezek a tenderek előre zsírozva :)
qqtyin 2014. 05. 28. 14:02
Előzmény: #72423  qqtyin
#72424
qqtyin 2014. 05. 28. 10:37
Előzmény: #72422  sokmani
#72423
Alapáron mi is emelkedünk annyit, mintha osztit osztana, mint a többi rv.
sokmani
sokmani 2014. 05. 28. 05:07
Előzmény: #72421  atikasz
#72422
Jó reggelt!
atikasz 2014. 05. 27. 23:12
Előzmény: #72420  watson
#72421
jobbra 22:25

Orbán: A személyi kérdések egyelőre távoliak

:)

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek