Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2012. 11. 12. 10:46
Előzmény: #61679  Törölt felhasználó
#61680
látom nem válaszolt neked senki..
utsó 935
könyv:
Legjobb 5 vételi ajánlat
Mennyiség Ár
735 931
8.122 930
100 921
300 919
200 917
Legjobb 5 eladási ajánlat
Mennyiség Ár
145 935
100 940
100 941
559 942
100 943
Törölt felhasználó 2012. 11. 12. 09:47
Előzmény: #61678  Bagi
#61679
real?
kösz.
Bagi 2012. 11. 12. 09:44
#61678
"Szívd fel begyem a sok vizet (Rábát)" :P
atikasz 2012. 11. 12. 08:22
Előzmény: #61676  sokmani
#61677
munkásököl vasököl, oda üt ahova köll:-)
sokmani
sokmani 2012. 11. 11. 14:42
Előzmény: #61673  Törölt felhasználó
#61676
Ez jó,ismét a vas és acél országa leszünk!:-)
Törölt felhasználó 2012. 11. 11. 13:40
Előzmény: #61669  Törölt felhasználó
#61675
...egy régi "adósságom" szeretném törleszteni veletek szemben, - mint ingatlanos és várostervező -, ami most vált "bemutathatóvá":

1-es: link
2-es: link

1.) Mint ahogyan az 1-es link cikkében is szerepel, az ártéri viszonyoktól, - utólagos módosítás okán -, nem árvízvédelmi gát védené meg a terület lakóit és használóit, hanem úgynevezett "magas part"...! ...ez nem más, mint a terület "feltöltése", a gátkorona, vagy magasabb szintre...! ...ezzel ugyanis, 2 szint magasságú pince szintet képesek, - jövedelmezően -, értékesíteni, akár az utcák alatt is...! ...így van mód, felszíni parkolók helyett, térszín alattiakat biztosítani, a különböző, nagy parkolási igényű funkciók ellátására, - ami városközponti szerep esetén -, kifejezetten gazdaságos és megtérülő befektetés...!
2.) Azt gondolom, hogy a "városrét" projekt esetén sem szabad, ettől a lehetőségtől eltekinteni...! ...ami természetesen az értékesítési árban is megjelenik, mint két szinttel magasabb beépítési lehetőség...!
3.) Másrészt, a 2-es linkben "kisvárosias lakóterület" megjelöléssel bíró részek, - idővel -, "nagy városiasra" változtathatók, a szükségleteknek megfelelően...! ...azaz, ezek értékesítési lehetőségei sem indokolják, az alacsonyabb értékesítési értékeket...!
4.) Ezek az indokok is nagyon erősítik, a fajlagosan - minimum -, 300 eFt/m2 belvárosi telek érték mértéket...!
Törölt felhasználó 2012. 11. 11. 11:15
Előzmény: #61673  Törölt felhasználó
#61674
...hmm...!

...néhány iparági adat: link
Törölt felhasználó 2012. 11. 11. 10:58
Előzmény: #61672  Törölt felhasználó
#61673
Az lehet,hogy még nem merte kimondani,de egyértelműen célzott rá:

"Nyomatékosította, hogy a Daimler nem csupán a Mercedest jelenti, a vállalat ugyanis teherautót, kamiont és buszt is gyárt, a partnerségi megállapodás pedig azt mutatja, a két fél keresi a lehetőségét - a kecskeméti Mercedes-gyáron túl - más daimleres termelési kapacitások Magyarországra telepítésének. Az azonban, hogy lesz egy olyan Mercedes-autótípus, az új kompakt kupé, amit kizárólag Magyarországon fognak gyártani, olyan iparpolitikai siker, amelyet nagyon meg kell becsülni - jegyezte meg."
Törölt felhasználó 2012. 11. 11. 10:09
Előzmény: #61671  Törölt felhasználó
#61672
...hmm...!

...hááááááááát, azt MÉG, messze NEM MERTE, kimondani, DE, a "lila ándungban", minden bele "álmodható", megoszt, csinálható is...! ...:-)))...!

...DE, - számomra (nem célszerű másképpen írni) -, akad ám "rémkép" is, miután az ALAPSZABÁLYBÓL, a legelső "közgyűlin", - "állam apu" legelső dolga volt -, az 1 %-os "vészféket" ELTÁVOLÍTANI...!
...így még arra is módja akad, hogy "hoci-nesze", a Mercinek "diszponálja át", a részvényeit, akár vételáron (a többit meg a "farzsebekbe"?)...!

...tudod, micsoda BÓT lenne, egy ilyesféle, "megoldás", JOGI IPAROSAINK, "dísz sorfalai" között...???
Törölt felhasználó 2012. 11. 11. 07:23
Előzmény: #61670  Törölt felhasználó
#61671
Már Orbán is azt mondja,hogy Mercedes buszokat fogunk gyártani. :))
Törölt felhasználó 2012. 11. 10. 23:33
Előzmény: #61664  pancserlama.
#61670
...hmm...!

...na, itt a "mániád": link ...:-)))...!
Törölt felhasználó 2012. 11. 10. 21:18
Előzmény: #61668  Törölt felhasználó
#61669
...na, egy szintén vízparti projekt, nagyon hasonlít a "városrétre": link
Törölt felhasználó 2012. 11. 10. 16:25
Előzmény: #61665  watson
#61668
...Köszönöm a kommentetekbeli érveiteket ("watson", "1702", "tigus", "láma" - számomra -, nagyon megalapozottak, mélyen EGYETÉRTEK velük...!

...talán annyival egészíteném ki, "állam apu" téves nézetére (eddig elkövetett hibája) vonatkozóan, hogy az ALAPSZABÁLY változtatásnál, - az első és eddig egyetlen közgyűlésen -, töröltette az 1 %-os szabályt, - ami adott esetben -, némi esélyt adhatott volna, a horribilis tévedések ellen...!

...aztán, - ingatlanosként -, én rettenetesen zokon vettem, a "városrét" vételi ajánlatkori 6 mrdFt-os értékének csökkentését 4,6 mrdFt értékre, - közvetlen az ajánlat zárása után -, ahelyett, hogy megalapozottan, - VASTAGON -, javították volna annak értékét...!

...persze, a mérlegbe tételét, - ezek után -, sajnos ezzel a VALÓTLAN ÉRTÉKKEL muszáj elvégezni, átmenetileg...!

...arról meg még, - nem "értekeztem" itt a fórumon -, hogy a 6 mrd-os érték, - ha jól emlékszem -, 2008 év végi érték, amit indexálás nélkül, - helyesen -, fogadott el a könyvszakértő, 2010-ben is...!
...csakhogy, 2011 év nyarán, fogadta el Győr városának közgyűlése, a Rába által elkészített, új SZABÁLYOZÁSI TERVÉT...!

...ezzel az "aktussal", horribilisen megváltozott, a "városréti ingatlan" értékviszonya is, amit az értékszakértő(?), nem hogy nem vett figyelembe, hanem negatív értéknek számította be...!
...legalább is, a 4,6 mrdFt értékre csökkentés, ezt bizonyítja...!
...ez a TÉNY, oly horribilis "lóláb", hogy ilyesmiért, évekig lapos kúszásban szükséges közlekednie, az elkövetőinek, hogy a "világ szeme", ne fedezhesse fel őket, mert a szégyentől, azonnal megnyílna alattuk a föld...!
...szerény és túlzottan is visszafogott vélelmem szerint, az a minimum követelmény lett volna, hogy a 6 mrd-os értéket növelnie kellett volna, éppen a SZABÁLYOZÁSI TERV jóváhagyására tekintettel...!
tigus7313 2012. 11. 10. 09:54
Előzmény: #61660  cree1
#61667
Cree1,

Sajnos kérdésre visszakérdezéssel feleltél:(

"Egy okot mondj amiért jogos lenne! Mit tett az állam tulajdonosként az elmúlt időszakban, aminek alapján jogo volna?"

pedig ironikusan én már felsoroltam párat:
kiszámíthatóság,bizalom, szavahihetőség, improvizáció, szavatartás?????

a fentieket egytől egyig megsértette, megszegte ez a kormány. balgaság lenne azt gondolni, hogy egy általa nagy többségben birtokolt cégben nem teszi azt amit akar, úgy, akkor, ahogy neki ÉPPEN tetszik, ráadásul, egyáltalán nem érdekli a kisrészvényeseknek ez mit fog jelenteni (ld. 2/3 mindenre feljogosít, sehol nem kell egyeztetni, más véleményét meghallgatni)

erre momdod, hogy erős bástya?

miért kellene bárkinek is elhinni, hogy nem vezeti ki a tőzsdéről, mikor egy álmos reggel, egy hajnali gondolat alapján azonnal bármit áttudnak írni??

NEM, nem szűkítheted le, hogy csináltak-e valamit a céggel. Nézd meg mit csinálnak országszinten (pedig az egy kicsit nehezebb...)

Egyébként meg nem is tudhatjuk, hogy a háttérben mit csinálnak, hiszen nincs képviselete az egyéb részvényeseknek (se FB, se IT)

Az utolsó bástya a kisrészvényeseknek így nem az MNV, hanem a menedzsment. Az a menedzsment aki (remélhetőleg továbbra is) csak olyan ÚJ üzleteket fog megcsinálni, amik alátámaszthatóan nyereségesek, biztos piacokat (a kormányzati ígéretek nem azok!) jelentenek, és a cég vagyonát növeni fogják.
Remélem, ha kell szembenéznek a politikailag jól hangzó frázisokkal is (Rába buszt, de ízibe és hasonlók).
Mert ebben az esetben valóban ők a védelmi vonal.

egy kérdés a végére:
Mit tett az állam az elmúlt időszakban, mint tulajdonos, ami a Rába javát szolgálta?

esetleg több honvédelmi megrendelést adott?
elindította a busztendereket, ahol a Rába mint egyik fő beszállító, komoly megrendeléseket kapott volna?
esetleg diplmácia sikerként, elkezdett ÚJ piacokra szállítani a cég?
esetleg olyan gazdasági környezetet teremtett, amiben öröm beruházni, a növekedés beindult, a belső kereslet ezért ugrásszerűen nőtt a Rába termékek iránt???

az azért ne legyen válasz, hogy örüljünk, hogy tőzsdén hagyta.......
Törölt felhasználó 2012. 11. 10. 08:58
Előzmény: #61659  cree1
#61666
Szakmai hiba? Bankról beszéltem. A provident az bank?
Pl OTP szabad felhasználású személyi hitel: THM: 30,99%

link

Ezt nem tudod szakmai érvekkel megvédeni. Pont ez a gond, hogy megindokolhatatlan. Egyébként pedig szerencsére megvédhetetlen.
Azt kell megértsétek az MNV környékén, hogy vagy az ingatlan kerül be 4+MRD értékben a mérlegbe _most azonnal_, vagy meg elkezdjük kirángatni a kezetekből a 73.6%-ot. A kettő együtt 400 forintos kockázat részvényenként, aminek minimum a kamatait kiveszitek a zsebünkből, rosszabb esetben az egészet. Elemi részvényesi érdek minden MNV-n kívüli szereplő számára, hogy valahogy ezt meg kell szüntetni. Vagy veletek és az ingatlannal a mérlegben, vagy ellenetek, amíg van bíróság az országban.

Ha ez érzelmi kérdésként működne nálam, akkor a kormány színétől függetlenül már régen perben állnánk a politikusokról kialakult véleményem alapján. Eddig tartott a racionális mozgástér, amit adni lehetett, hogy korrigáljátok a baklövéseket, és win-win szituációt teremtsünk. De nektek ez nem kell. Nektek a hatalmaskodás, meg a partner zsarolhatósága kell a döntéseket elnézve. Ez persze valóban nem tetszik, de tudom kezelni, hidd el!
watson
watson 2012. 11. 10. 08:37
Előzmény: #61659  cree1
#61665
Cree, nem kéne hülyének nézni mindenkit.

Kés = objektiv, diktatórikus kormányzat aki visszaél a jogAlkalmazási és jogalkotási befolyásával...

Félelmek objektív magyarázata = Az általad védett tulajdonos átverte a többieket, hiszen a beszámolóban ott van az a jelentős érték amit elfelejtett az ajánlatában szám a venni.
pancserlama.
pancserlama. 2012. 11. 10. 08:22
Előzmény: #61663  signal2
#61664
Másodlagos hogy el vagy nem adható !
Beszámolóban Rába által becsült aktuális értéken van !
A tulajdonosoknak nem előnyös illetve tisztazatlan a jelenlegi helyzet !
A Rába nem a tulajdonosok által minimálisan elvárható gondossággal jár el !

signal2
signal2 2012. 11. 10. 07:51
Előzmény: #61650  cree1
#61663
Az, hogy szerinted nem eladható, nem jelenti azt, hogy ne lehetne PRÓBÁLKOZNI. Hátha mégis befut egy jó vevő. A tesze-toszaság ellenben sehova sem vezet.
pancserlama.
pancserlama. 2012. 11. 10. 00:35
Előzmény: #61660  cree1
#61662
Információ hiányos vagy !
A beszámolóban valós piaci értéken van !
Értéket senki nem vitatja !
Csak az tény nyomatékosításának módját !
A törvény 2 alternatívát ad , miért ne legyen a jogtiszta !!??

Törölt felhasználó 2012. 11. 10. 00:24
Előzmény: #61650  cree1
#61661
...hmm...!

...most röviden "jelzek", mert a 61619-es kommentemben pontosan leírtam a - megalapozott -, kritikámat, az ingatlan értékelésére vonatkozóan...!
...a jelenlegi egyben eladása, - hála istennek -, valóban eladhatatlan, ám egyes telkei, máris eladhatóak lehetnének, ha lenne rá "rációs" kereslet, a már jelzett 300 eFt/m2-es áron...!
...az érték meghatározására vonatkozó kritikám is ott van leírva, sőt egy láda sört is ajánlottam a számodra...! ...:-)))...!

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek