Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2012. 11. 08. 11:43
Előzmény: #61519  Törölt felhasználó
#61520
Fontos bejelentésre készül a Rába
2012.11.08 11:34

A vállalat menedzsmentjének meg kell vizsgálnia, hogy a jelenlegi termékpaletta alapján hogyan tudna tovább lépni a Jármű üzletágban, kiegészíthető-e új elemekkel a társaság termékpalettája, egyfajta házi feladatot kapott a Rába az igazgatóságtól, mondta el Pintér István, a Rába elnök-vezérigazgatója a ma délelőtt tartott sajtótájékoztatón. Az elmúlt 2 évben a vállalat fontos beszállítói bejelentéseket tett, Pintér István azt is bejelentette, még idén egy fontos bejelentést tesz a vállalat menedzsmentje.

Kilátások

Minden a stagnálás irányába mutat a Rába stratégiai piacain, és igaz ez az észak-amerikai piacra is, amely egyelőre még két számjegyű növekedést mutat fel. A mezőgazdasági futóművek piaca azonban ígéretes, növekedési lehetőséget jelent a vállalatnak.

A minimális célkitűzésünk az, hogy legalább 5 százalékos növekedést érjünk el, ezt most sikerült jelentősen túlteljesíteni, mondta Pintér. A fókusz ezen felül a profitabilitás növelése, ebből a szempontból is jól teljesített a Rába.

Jól teljesít a vállalat

A futómű üzletág dominanciája tovább nőtt, az árbevétel közel 70 százalékát már ez a szegmens adja. Ami ennél is fontosabb, hogy a részleg profitabilitása közel megduplázódott tavalyhoz képest. A buszpiachoz kapcsolódó eladások jelentősen nőttek a FÁK-régióban, ennek ellenére az ebből a régióból származó bevételek kisebb növekedést mutatnak, például az amerikai eladásokból származó bevételek.

A személyautó alkatrész eladásokban nem látszik javulás, a Rába vevői küszködnek azzal, hogyan tudnák visszatornászni az értékesítéseiket a válság előtti szintekre. 2013-ban remélhetőleg megindulhat ebben a szegmensben is a növekedés.

Tovább nőtt a polgári értékesítés részaránya a Jármű üzletágon belül, ebben a szegmensben a negyedik negyedév lehet erős.

Házi feladatot kapott a Rába

A meghatározó üzletág a Futómű szegmens, az igazgatóság változatlanul fogadta el a Futómű és az Alkatrész üzletág stratégiáját, a menedzsment viszont a Jármű üzletággal kapcsolatban házi feladatot kapott, meg kell vizsgálniuk, hogy a jelenlegi termékpaletta alapján hogyan tudna tovább lépni a szegmens és kiegészíthető-e új elemekkel a társaság termékpalettája. A következő ülésen döntést is hozhatnak ebben a kérdésben.

Lesz még egy bejelentés

Az elmúlt időszakban több pozitív hírt is bejelentett a vállalat, az Ural, a BPW, egy megnevezni nem kívánt haszongépjármű gyártó, a Scania, a John Deere és a Marmon-Herrington partnere lett a Rába az elmúlt 2 évben. Pintér István azt is megemlítette, hogy egy fontos beszállítói bejelentést még tesznek ebben az évben.

Az osztalékot is megoldják

A vállalat nem tervezi osztalék fizetését, viszont ha a tulajdonos részéről lesz ilyen igény, akkor ezt a házi feladatot is megoldják.

Mi lesz 1000 forint felett?

A menedzsment korábban azt állította, hogy a Rába részvények alulértékeltek, és a névérték (1000 forint) környékén kellene forogniuk, a menedzsment pedig bizonyos időközönként részvényeket fog vásárolni (ezt több alkalommal meg is tette). A Portfolio.hu azon kérdésére, hogy tervezik-e az 1000 forint feletti részvényvásárlást, Pintér elmondta, majd ha oda érünk, dönt erről a menedzsment.
Törölt felhasználó 2012. 11. 08. 11:43
Előzmény: #61518  Törölt felhasználó
#61519
11:34! Jobbra!
Lesz itt még idén boogie!

link
Törölt felhasználó 2012. 11. 08. 11:41
Előzmény: #61517  Törölt felhasználó
#61518
927
Törölt felhasználó 2012. 11. 08. 11:38
Előzmény: #61516  pancserlama.
#61517
real?
kösz.
pancserlama.
pancserlama. 2012. 11. 08. 11:18
Előzmény: #61515  Törölt felhasználó
#61516
Kint van a Tv (watson az operatőr)
Törölt felhasználó 2012. 11. 08. 11:00
Előzmény: #61514  egyveleg
#61515
kezdődik:) nincs webkamera arrafelé bekapcsolva valakinek? :)
egyveleg 2012. 11. 08. 10:45
Előzmény: #61513  Törölt felhasználó
#61514
nem tudom, egyelőre annak örülök, hogy vettem 820 körül
Törölt felhasználó 2012. 11. 08. 10:43
Előzmény: #61511  egyveleg
#61513
Szvsz sok megbízás nem látható.Gondolom így is megérte.
Hol vennéd vissza?
Törölt felhasználó 2012. 11. 08. 10:30
Előzmény: #61510  Törölt felhasználó
#61512
Nem tartom valószínűnek,hogy a mai menedzsment tájékoztatón lesz utalás az osztalékra.
Szerintem ebben nem Pintérék fogják a döntést meghozni.
Ettől függetlenül azt gondolom,hogy fog osztalékot fizetni,de ennek a ténye és mértéke csak jövő tavasszal lesz közzétéve.
egyveleg 2012. 11. 08. 10:30
Előzmény: #61507  Törölt felhasználó
#61511
éppen üres a könyv, akkor 900 alatt tudtam volna csak eladni. Tegnap 890 alatt is lehetett látni, hogy 100 db-ok állnak bent, az kevés.
Törölt felhasználó 2012. 11. 08. 10:25
Előzmény: #61509  Törölt felhasználó
#61510
ezért kérdeztem,hogy esetleg erre való utalást,jelzést hallhatunk e ma a tájékoztatón...
Milyen hatással lehet (majd) egy ilyen (kb.150HUF/rv)bejelentés az árfolyamra?
Törölt felhasználó 2012. 11. 08. 10:21
Előzmény: #61508  Törölt felhasználó
#61509
Nagy a valószínűsége,hogy fog osztalékot fizetni.
Törölt felhasználó 2012. 11. 08. 10:17
Előzmény: #61507  Törölt felhasználó
#61508
Egy kicsit sajnálom, hogy a 730-as 300 db. rv.-em eladtam 800 felett, de nem baj, hadd menjen, van még 840-ről is, még az államosítás előttről.
Mehet 960-ig simán, majd ott esetleg, de ha osztalékpaír lesz, akkor nem adom el.
Törölt felhasználó 2012. 11. 08. 10:02
Előzmény: #61497  egyveleg
#61507
Miért nem vártál délig?
Törölt felhasználó 2012. 11. 08. 09:54
Előzmény: #61504  Törölt felhasználó
#61506
rendben,köszii. :)
sly36
sly36 2012. 11. 08. 09:53
Előzmény: #61500  pancserlama.
#61505
réssel nem nyitottuk, ettől függetlenül nem néz ki rosszul a helyzet
Törölt felhasználó 2012. 11. 08. 09:49
Előzmény: #61503  Törölt felhasználó
#61504
Az még túl korai lenne.
Meg kell várni először a Q4-et.
Törölt felhasználó 2012. 11. 08. 09:46
Előzmény: #61498  Törölt felhasználó
#61503
osztalékról hallhatunk ma valamit esetleg?
atikasz 2012. 11. 08. 09:44
Előzmény: #61501  atikasz
#61502
vagy egyszerüen nem akarják elengedni az árfolyamot?
atikasz 2012. 11. 08. 09:39
Előzmény: #61498  Törölt felhasználó
#61501
hát valaki(k) adja(k9).

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek