Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pancserlama.
pancserlama. 2012. 10. 25. 08:47
Előzmény: #60715  cree1
#60720
cree1
Ne csináld))
Nem tudom ki az a Marosán
De kezdem azt hinni,hogy téged tanított csak valami miatt nem szereted meg.
Szóval a témában te a múltat általánosítod, míg most egy konkrét esetről beszélünk.
Nem kavarom a faradit vagy a kitelepítéseket…Rába államosítás körülményeivel.
Béla nagyapjának bútorgyárát és import cégét államosították abban az időben, kapott érte 4 háztájit (kapáljon a véncsibész jeligével) ahhoz viszont hasonlíthatjuk.
Érted a különbséget?)

Mi a garancia arra ?
Vagy teljesen elképzelhetetlen hogy watson antal45 és még sokan mások gyermekei majd úgy gondolnak vissza erre az időszakra mint most te a múltra ?
Miért ne lehetne elképzelhető, hogy a napjaink történéseit gyermekeink hasonlókép értékelik.
Olvasom az újságot Lázár kocsija beleszaladt egy autóba… hulltak a népek itt is mint a M3 os a Ludmilla karambolján.
Hm mindkettő hátúról.. orvul… alattomos módon utolérte a szenvedőket.
És egyik cikk szinte már előre feloldozza a laser sofőrt a másik pedig a piszkos disznó gazdag csibészlányát emlegeti.
Mivan ha egyszer megfordul a megitélés?
Érdekes nem?
Pedig hát már régóta tudjuk aki elöl van az elöl van és előzni oldalról és nem keresztül…..stb..stb
Tehát nem vagyok én sem Marosán sem Orbán tanítványa.
DE miért volna elképzelhetetlen és alaptalan az utókor keményen negatív megítélése a jelenkormány agresszív kismalac viselkedésére ?
A politikai identitássommal a szocializáltságommal kapcs eszembe jutott egy, mindkésőbb kiderült életem egyik mérföldköve.

mama mondta
Rossz oldalon állsz, ha egyik oldalra állsz.
Két napig gondolkodtam mire gondol mire aztán rájöttem, nem szabad vakon egyik oldalon sem ….feltétel nélkül..stb..stb
Majd aztán két napig gondolkodtam azon ha „semleges” vagyok vagy empatikus, mérlegelő.. megértő, elfogadó.. stb akkor is egy oldalt állok?
Ma már tudom!
Nem állok egy oldalon!
Ezért sosem állok a rossz oldalon!
Törölt felhasználó 2012. 10. 25. 08:35
Előzmény: #60718  Törölt felhasználó
#60719
"07:44 | Ismét bennfentesek vették a Rábát"
...és a MEGTÉVESZTŐ címet is kérem kicserélni!
Mert így azt jelenti, hogy "mindössze" a bennfentesek vették, ami ugye megint hazugság.
Egy tény, hogy 8% (!!!) erejéig a cég részéről is vették!
Felháborító ami itt megy, itt már felmerül erősen a szándékosság "vélelme".
Törölt felhasználó 2012. 10. 25. 08:28
Előzmény: #60717  Törölt felhasználó
#60718
"Az első vásárlásokra még 670 forintos részvényenkénti árfolyam alatt került sor, a papírok tegnapi záró ára 840 forint volt. Tegnap a Rába papírok összforgalma 2,64 millió forint volt, ennek közel 80 százalékát a bennfentes személyek vásárlásai tették ki."

Üzenem a cikkírónak, hogy kapja össze magát, mert nem sokáig lesz állása, ha ilyen agyatlanságokat írogat, teljesen meghazudtolva ezzel a tegnapi napot!!!
A forgalom a TÍZSZERESE volt annak, amit ír.
Ebből következően a cégvezetés kb. 2550 db részvénye (a 30.000db részvényhez képest) kb. a piacon megfordult részvények 8%-a és nem 80%-a. Teljesen más a leányzó fekvése.
Kérem javítani és örülni ha a jövőben is alkalmazásban marad!
Törölt felhasználó 2012. 10. 25. 07:51
Előzmény: #60716  cree1
#60717

Ismét bennfentesek vették a Rábát
2012.10.25 07:44

A Rába menedzsmentje tegnap tovább vásárolta a társaság részvényeit. Az indoklás szerint a kedvező stratégiai kilátások, a cég piaci és pénzügyi pozícióinak további erősödése és a Rába részvény jelenlegi árszintje miatt kerül sor a bennfentes személyek részvényvásárlására.

A Rába menedzsmentje szeptember közepén jelentette be, hogy véleményük szerint az akkori részvényárfolyam nem tükrözi a cég valós helyzetét, a kedvező stratégiai kilátások és a cég piaci és pénzügyi pozícióinak további erősödése miatt a menedzsment elkezdi vásárolni a cég részvényeit. A vállalat vezetői egyfajta "célárfolyamot" is adtak, megemlítve, hogy a részvények árfolyama már a közeljövőben elindulhat a cég valós helyzetét jobban tükröző szintek felé, meghaladva az 1000 forintos névértéket.

Az első vásárlásokra még 670 forintos részvényenkénti árfolyam alatt került sor, a papírok tegnapi záró ára 840 forint volt.
cree1 2012. 10. 25. 07:42
Előzmény: #60713  Törölt felhasználó
#60716
bocs, erre csak egy rövid komment.

A környezetvédők miatt az M3-ason valami speciális fűféle miatt kb másfél km-en emelten megy az út + 3MRd-ért (asszem), a völgyhíd +50 Mrd-ba került, mert valami békáknak kellett ott átmennie, akik persze az első kapavágást követően elköltöztek, a homokbucka alagutak (M6) azért kerültek + 70-80 Mrd-ba, mert csak 100 km-re találtak a földnek lerakóhelyet...
cree1 2012. 10. 25. 07:36
Előzmény: #60707  pancserlama.
#60715
Azt hiszem tényleg Marosán elvtárstól tanultál, az én szótáramban az orosz kulák szó helyett szorgalmas és tehetséges középparaszt található.
Az érvelésed alapján semmi különbség nincs a holokauszt és aközött, mint amikor amikor egy seggfej zsidózik a Fradi-MTK-n.

Watsont senki sem lopta meg, a teleknek továbbra is azonos mértékben tulajdonosa.
Nem az a baj, ha feltétel nélkül nem fogadsz el mindent, ez becsülendő, de egyenlőségjelet tenni az ÁVH, és a mai rendszer között több, mint hiba.

Ahogy látom azonban a fórum a történelmi pontosításomat meglehetősen negatívan értékelte: úgy látszik ahogy a holokauszt mocskával nehéz szembenézni, úgy a kommunista terrorral is.
De ez nem az én hibám...
pancserlama.
pancserlama. 2012. 10. 25. 06:18
Előzmény: #60713  Törölt felhasználó
#60714
Jó reggelt !
Hát mit mondjak ?))
Csinálsz magadnak elfoglaltságot, nem mondom ))
Törölt felhasználó 2012. 10. 24. 21:33
Előzmény: #60706  Törölt felhasználó
#60713
...hmm...!

...Köszönöm, "1702" Neked, a "lényeglátó" kommentedet...!

...mostanában, ritkábban lesz módom látogatni a "topikot", - a kötelesség elszólít -, egy másik hasonlóan "maffiás" esethez, az M35-ös autópálya DERECSKÉT Keletről kerülő nyomvonalának ÉRDEKÉBEN kell, - "felvenni a kesztyűt" -, ott is bírósági, no és EU-s eljárásba KELL belépjek, fűszerezve ügyészségi eljárásokkal...!

...hogy micsoda jogi "disznóságokat" lehet tapasztalni, államigazgatási szinteken, az hihetetlen...!
...persze, korábban is voltak ilyesfélék, de talán mégsem ennyire "hergelőek"...!
...a Derecskei lakosok (160-an!) perre vitték az esetet, - nyertek is -, ám Jakab István, no meg Illés Zoltán urak, jelezték a derecskeieknek, hogy "mégse reménykedjenek"...!
...engem meg, egyszerűen "kiejtettek", a 2008-tól létező, ügyféli státuszomból...!
...minderre, olyan "cinikus", határozattal éltek, hogy például, a KÖZFELHÁBORODÁSSAL végződött, lakossági meghallgatásról, annyi került a határozatba, hogy "A közmeghallgatáson környezeti hatás szempontjából lényeges észrevétel nem hangzott el."...!!!
...meglátásom szerint, ez egy "kitenyésztett", jogászi "maffia" hálózat, lehet...!

...stb. stb. stb...!
pancserlama.
pancserlama. 2012. 10. 24. 20:52
Előzmény: #60711  Törölt felhasználó
#60712
Félő hogy Wáberernek szánt szerep nem több mint a neve .
Törölt felhasználó 2012. 10. 24. 20:43
Előzmény: #60710  pancserlama.
#60711
Szerintem Wáberernek volna egy másik (akár fontosabbnak is tekinhthető)szerepe is ha van hozzá bátorsága. Mégpedig egyfajta piaci tapasztalat és bölcsesség képviselete a két fél (Pintér és állam delegáltak) között a véleménykülönbésgeknél. Segíthet elmagyarázni a hivatalnokoknak, hogy mitől/hogyan működik a piac, és mi a valós érdekük, ha elveszítik a fókuszt vagy az irányítást a felettük kavargó idiotizmusban.
Ha pl. Pintér tesz egy piacbarát lépésre javaslatot, akkor ő tudja azt mondani az MNV-nek, hogy jól teszik, ha támogatják, mégha elsőre nem is értenek egyet.
pancserlama.
pancserlama. 2012. 10. 24. 20:26
Előzmény: #60709  Törölt felhasználó
#60710
A hírek ... árfolyamcél .. részvény vásárlásokra gondoltam .
Ha egyedül maradnak a megítélés megváltoztatására irányuló szándékban akkor szánalmas próbálkozásba fulladhat.
A fő gond az, hogy az állam még mindig nem igazolta a bevásárláskori beharangozott szándékot
Stratégiai szerep .....stb ezért a bizonytalanság semlegesíheti a Pintérék erőlködését
Lásd Wáberer "azért vagyok hogy hozom az észt" kimondottan romboló ez kevés és nem is jött be !
Ha csak ennyire futotta akár itt gáz is lehet !
Törölt felhasználó 2012. 10. 24. 20:07
Előzmény: #60708  pancserlama.
#60709
A cég eredményei semmi esetre sem szánalmasak. Az MNV útban(/úton)állásával van a probléma.
pancserlama.
pancserlama. 2012. 10. 24. 19:15
Előzmény: #60706  Törölt felhasználó
#60708
Erről írtam
A nag tulajdonos "szerénykedése" koncepciótlansága (MNV és Wáberer ) ijesztő még a szimpatizáns befektetőknek is .
Ebben velem ellentétben tigusnak igaza volt .

Pintérék erőfeszítése remélem nem ölt szánalmas jelleget !
pancserlama.
pancserlama. 2012. 10. 24. 18:53
Előzmény: #60704  cree1
#60707
Azt hiszem nem értettèl ))
Miért gondolod hogy a kuláknak igaza volt Watsonak pedig nem ?!
Illetve Marosán törvénytelen O.V pedig törvényes ?

Engem mama és az élet tanított, ezért egyiket sem fogadom el feltétel nélkül
Általában a véleményem, kritikám szorosan a témára ,eseményre szorítkozik !
Ebben az esetben van esélye annak hogy Watsont meglopták ...
Elvégre az a fránya telek ott van ))
Törölt felhasználó 2012. 10. 24. 18:52
Előzmény: #60703  sly36
#60706
Egyik szemem sír, a másik nevet. Hozzávágtak még 3 MRD-t az éves árbevételhez (ezúton is gratula!), és mégis itt tipródunk.
Továbbra is alulról kóstolgatja az árfolyam a "lenyúlós" saját tőke értéket.
Ebből extrapolálva valami olyan jön ki, hogy ha jönne még 20 MRD megrendelés, és stabilan a stratégiai cél 60MRD-s árbevétel környékére jutnánk, akkor akár a kemény 900 HUF-ot is megütné az árfolyam.. Esetleget a sokat emlegetett névértéket.
Hölgyek, Urak! Ideje, hogy belássuk: itt fű sem nő az MNV észhez térése vagy kitessékelése nélkül.
Döbbenet, hogy nincs _senki_ komoly befektető a fideszes berkekből, aki be merne a saját kormánya mellé szállni egy fejlődő, nyereséges üzletbe. Vagy ez már nem is üzlet nekik? Mi mehet itt a háttérben? Eszméletlen.
pancserlama.
pancserlama. 2012. 10. 24. 18:41
Előzmény: #60703  sly36
#60705
Úgy látszik Pintérék hiszik és komolyan gondolják !
cree1 2012. 10. 24. 18:40
Előzmény: #60680  pancserlama.
#60704
Kedves Pancser!

Történelmi ismereteid durván hiányosak. A kommunista államosítással általában a kitelepítés, vagy a börtön járt együtt, a békekölcsönt a fizetés helyett adták a dolgozóknak, illetve ha egészen pontosan akarom meghatározni, akkor "szocialista" önkéntesség alapján: azaz meghatározták előre, hogy ki mennyit "szeretne" jegyezni.
Ebből következően aki a Rába felvásárlást, és a komcsi államosítást összemossa, az vagy agent provocateur, vagy neki Marosán elvtárs tanította a történelmet...
sly36
sly36 2012. 10. 24. 18:05
Előzmény: #60702  Törölt felhasználó
#60703
Ma is volt srv:
link
Törölt felhasználó 2012. 10. 24. 16:25
Előzmény: #60701  Törölt felhasználó
#60702
nekem nem megy...
Mi a lényeg?
Törölt felhasználó 2012. 10. 24. 15:59
Előzmény: #60700  egyveleg
#60701
link

Egyre többen leszünk. :))

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek