Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
syma72 2011. 11. 07. 16:13
Előzmény: #49799  Törölt felhasználó
#49800
Jó megrendelések hajthatják a Rába-sztorit

Általános tőzsdei vélemény, hogy a Rába-részvény sokkal többet ér jelenlegi áránál, és a reális értéke "valahol 3000 forint környékén" kellene, hogy legyen. De az utóbbi években a tulajdonosi szerkezettel kapcsolatos viharok, a cég alacsony készpénzállománya és ebből következően a gyártással kapcsolatos finanszírozási nehézségek az általános válsághangulatban nem engedték, hogy kihozzák a Rábából a „sztorit”.

... és ma
Fotó: MTI Fotó: Matusz Károly

Végignézve az elmúlt év sajtóhíreit, a Rábának nem volt gondja a megrendelésekkel: orosz és amerikai megbízások után idén a Scaniával, a VW-csoportnak beszállító Fehner-csoporttal szerződtek (Volkswagenbe, Skodába, Audiba és Seat-ba építenek be alkatrészeket). Ezen kívül pedig egy négyéves 30 millió eurós megbízás érkezett a BPW Hungáriától, valamint egy hároméves 25 millió eurós értékű üzlet a világ egyik meg nem nevezett vezető járműipari vállalatától futómű-alkatrészek gyártására.

A Rábában tehát akár stratégiai nemzeti multi is lehet – kérdés, hogy lesz-e abban köszönet, ha ez az állam irányításával történik meg. Ennyire azonban ne szaladjunk előre: sem az állam stratégiai tervei nem ismertek, sem pedig azt nem lehet tudni, hogy a piacon terjengő hírek, miszerint az állam nem lát tovább annál, minthogy nem kívánatos tulajdonosokat akart a cégből kiszorítani, hogy másoknak kedvezhessen, igazak-e.

A teljes cikk: link
Törölt felhasználó 2011. 11. 07. 16:11
Előzmény: #49798  Törölt felhasználó
#49799
akkor minek irsz ide?
otp buktás Ð
Törölt felhasználó 2011. 11. 07. 16:10
Előzmény: #49796  Törölt felhasználó
#49798
jah a nagybüfinek tetszett a vip kiszálló, a sok kisbüffencs meg most játsza el a donkihótét, hogy márpedig "az én részvényem bizony nem eladó, majd megmutatom én az államnak ki a góré"
zolaaa 2011. 11. 07. 16:10
Előzmény: #49695  tigus7313
#49797
szia tigus, bocs de nem értek egyet veled.

szerintem igenis van értelme a nyilvános ajánlat árát megtámadni.
Ezt nem lehet annyival 'letudni' h nem kötelező elfogadni....

NEM
mert éppen a PSZAF feladata az lenne, hogy a törvényesség (valós helyzetet tükröző pénzügyi kimutatások) fenntartásával megóvja a befetektetőket attól, hogy még csak esélyük se legyen hülyeséget elkövetni...

És ezzel párhuzamosan a többi befektetőt meg attól kellene megvédenie hogy itt szerencse-játék szerűen spekulálgatni legyen kényszerítve, hogy akkor hány % adja majd oda!

Megjegyzem a menedzsment-nek ebből a szorult helyzetből is csak ez az egy menekülő útja lehetne :
az egész ajánlatot megtámadni a PSZAF-nál úgy ahogy van. MELLESLEG szerintem ez az egy lehetőség amit egyáltalán törvényesen tehetnek -
már ha nincsenek benne.......
Törölt felhasználó 2011. 11. 07. 16:07
Előzmény: #49794  Törölt felhasználó
#49796
aha, értem, köszönöm, ez esetleg megnyugtató lehet.
de azt nem értem, hogy a DRB egyből elfogadta... tehát arra számít, hogy nem adnak érte többet... vagy ki tudja mit hisz...
Törölt felhasználó 2011. 11. 07. 16:05
Előzmény: #49791  Törölt felhasználó
#49795
Azt azért nehezen tudom elképzelni, hogy valaki ovival nekiáll brusztolni egy helyi cég kapcsán és legyűjti a papírt a piacon 815 feletti ajánlattal…
Törölt felhasználó 2011. 11. 07. 16:05
Előzmény: #49786  Törölt felhasználó
#49794
Nincs Rabam, akkor figyeltem fel ra, amikor mar nem lehetett kereskedni. Kivancsi voltam, hogy mi lesz vele, ezert olvasgattam a forumot (meg persze a szabadido :).

Elhiszem, hogy rossz, en is kellemetlenul ereznem magam, DE nem kezdenek el valotlan dolgokat allitani, ill. masokat gyanusitgatni, uszitani, a demokracia halalat kialtani.

Ha nem fogadod el az ajanlatot, akkor meg nincs baj, mert ha sokan nem fogadjak el, akkor valoszinuleg tesz egy magasabb ajanlatot az allam. De ha egybol eleri a kivezetesi 75%-ot, es bejelenti a kivezetest, akkor is ertekesitheted meg a tozsden is (kivezetesig) vagy az ajanlat elfogadasaval, tehat ha a legvegeig optimistan varsz, akkor sem bukod el a penzed (csak a 25ft-ot rv-enkent). De ha masok nem fogadjak el az ajanlatot, akkor meg annyit se buksz, hanem lehetseges, hogy nyersz. Itt minden attol fugg, hogy az aktualis tulajdonosok milyenre ertekelik a Rabat, ettol fugg az allam veteli ereje.
-bubu-
-bubu- 2011. 11. 07. 16:03
Előzmény: #49775  Cyberslider
#49793
815 forintos nyilvános vételi ajánlatot tett a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő a Rába részvényeire, ami 31,2 százalékos prémiumot tartalmaz a legutolsó 621 forintos záróárhoz (október 28.) képest. A magyar állam jelenleg 26,32 százalékos tulajdoni hányaddal rendelkezik. A vállalat saját részvényeit nem számolva a megvenni kívánt pakett értéke 8,44 milliárd forint, ami a közkézhányadot és a DRB Hicom részesedését tartalmazza, utóbbit pedig az MNV már meg is vásárolta. Az ajánlatok elfogadására szerdától van lehetősége a befektetőknek az elkövetkezendő 30 napon keresztül.

KBC
pancserlama.
pancserlama. 2011. 11. 07. 16:03
Előzmény: #49787  Törölt felhasználó
#49792
Mert van egy 6-10 mrd os telek is !!
Törölt felhasználó 2011. 11. 07. 16:00
Előzmény: #49768  Törölt felhasználó
#49791
perzse két irányból lehet nézni, de nem mindenki DT-zik, meg swingel, mint mi, van aki befektetésként vette, és volt akinek az lett :)
A 30% önmagában jó ajánlat, csak összességében nem korrekt, persze a tőzsde nem korrekt, csak pénzéhes...

Ha kinyit, kíváncsi leszek rá.. ha lesz vevő és ráborítják, akkor érdekes fordulatot vehet az ügy...
Törölt felhasználó 2011. 11. 07. 15:57
Előzmény: #49789  Törölt felhasználó
#49790
nem hallottad, hogy matolcskay minisztériumában már 24/7 folyik a munka? még ünnepnapokon is?
Törölt felhasználó 2011. 11. 07. 15:56
Előzmény: #49783  Törölt felhasználó
#49789
És a legfelháborítóbb ebben az, hogy mnyp pakkot ingyé!!! kapta az állambácsi, merthogy senkinek nem fizetett érte egy petákot sem!!!

Így könnyű részesedést szerezni!!!!

A bekiabálók 16.00 órakor lejár a hivatali idejük, úgyhogy mehetnek haza! OV 16.00 után nem már fizet...
joocukor 2011. 11. 07. 15:54
#49788
ezt az unicredites dolgot nem értem, ha kell az államnak a rv-em, vegye meg, de miért kell nekem ehhez egy adott számlavezetőhöz vinnem ???
Törölt felhasználó 2011. 11. 07. 15:54
Előzmény: #49783  Törölt felhasználó
#49787
én is úgy kezdtem, hogy megszülettem, nem pedig azzal, hogy felnött lettem, be kell kalkulálni hogy több évbe is beletelik majd, mire akár buszt is tud gyártani a rába, ezért nem értem egyesek miért dobják egyböl az 1500ft-os rv árat.
Törölt felhasználó 2011. 11. 07. 15:54
Előzmény: #49763  Törölt felhasználó
#49786
Én folyamatosan gondolkodom, ezért kérdezek, de téged se olvastalak eddig... Ð
De Te is okosakat mondasz, biztos felkészültél... :o)

Amúgy nem szám szerint érdekel, de van RÁBÁ-d? Mert nekem tudod van, és nem erre számítottam, amikor vettem... perzse ez nem piac, itt nem ezek a szabáyok lehetne mondani, de majd a PSZÁF, meg a management, meg az alapok hozzáállásáról a 30 napban úgyis kapunk hírt.
Nekem végül is 25 Ft/rv. bukóm van, úgyhogy még esetleg nem olyan rossz a helyzet, mint másoknak.
Persze, ha vettem volna, akkor nyereséges is lehetett volna, mint azoknak a benfenteseknek, akik elkezdték venni az utolsó héten, és akiket feljelentek a PSZÁF-nél.
USA-ban most kaptak elég sokan sokat ezért...
80-100 Ft/rv. nettó nyereség nem rossz 1 hét alatt.
bigyula 2011. 11. 07. 15:53
Előzmény: #49781  Törölt felhasználó
#49785
"Mert ezt áron alul meg tudja venni, és nem biztos, hogy magyar buszgyártól vesz buszokat"

Tehát az állam tőzsdézik.

"Viszont a külföldi buszgyártóval meg tud állapodni, hogy akkor vesz buszt, ha magyar beszállítótól is vesz hozzá alkatrészt."

Ehhez viszont nem kell az adófizetők pénzéből alkatrészbeszállítót vásárolni.

Törölt felhasználó 2011. 11. 07. 15:53
Előzmény: #49780  pngz
#49784
Hat ez sajnos benne van a pakliban. Bar itt tobbek szerint kesobb tesz magasabb ajanlatot az allam, mert tenyleg meg akarja venni, de ez csak spekulacio.
Törölt felhasználó 2011. 11. 07. 15:52
Előzmény: #49778  bigyula
#49783
nem azt mondtam, hogy holnaptól már buszokat fog fosni a rába. most potom pénzért meg lehet venni és lehet tovább fejleszteni, míg egy egész buszgyárat soha az életben nem adnának oda az államnak
Törölt felhasználó 2011. 11. 07. 15:52
Előzmény: #49775  Cyberslider
#49782
Megmondhatom neki, bar egy teljesen temaba nem vago (nem allami, nem penzugyi), kulfoldi multi cegnel dolgozok, gondolom nem ertene.
Törölt felhasználó 2011. 11. 07. 15:50
Előzmény: #49748  bigyula
#49781
Mert ezt áron alul meg tudja venni, és nem biztos, hogy magyar buszgyártól vesz buszokat (lsd.: link Viszont a külföldi buszgyártóval meg tud állapodni, hogy akkor vesz buszt, ha magyar beszállítótól is vesz hozzá alkatrészt.

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek