Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
gazmber 2009. 09. 09. 22:31
Előzmény: #24738  tigus7313
#24740
Persze, megvannak ennek a buktatói, és trükkjei, és nem is konkrétan a Rábáról feltételezném ezt, csak próbáltam elméleti szinten elmerengeni a témán... bár a jelenleg általad is említett meghatározó nagyobb tulajdonosok is - gondolom - ha saját érdekük úgy kívánja, kifőzhetnek itt mutyisztánban olyan egyveleget mely a spekiknek lehet nem fog ízleni...elméletileg(!) és szvsz.
Törölt felhasználó 2009. 09. 09. 22:13
Előzmény: #24735  Törölt felhasználó
#24739
Valaki csak megkérdezte, de már tényként kezelik, és terjed mint bárányhimlő.
.
Szerintem egyszerűbb ez a történet: figyelni kell a német gazdaságot és aszerint dönteni. Ott már úgy nyilatkoznak, hogy élénkül a gazdaság. Itthon a Rábánál is úgy nyilatkoztak, hogy élénkül gazdfaság. Ez pusztán csak annyit jelent, hogy növekszik az érdeklődések mennyisége, de azt is tudjuk, hogy vannak felfüggesztett rendelések. Végrehajtott fejlesztések sem véletszerűek, gondolom a piac diktálta. Azért mert két éve indották, az nem azt jelenti, hogy az irány téves. Most csak annyi történt, hogy mindenki visszafogta a termelést, mivel nincs megrendelés.
,
Napokban olvastam, hogy a targonca vásárlás is 50%-kal visszaeset. Augusztusi személygépkocsi vásárlás szintén döbbenetes számokat mutattak. Szerencsére a RÁBA nem olyan termékkel foglakozik, mint kék hajú pislogól ugrándozó Barbi baba. Megváltozik a közizlés ( már nem tetszik, hogy ugrándozik és oda a termék ) Ami itt készül az piacképes és van rá kereslet. Az egy más kérdés, hogy egyéb okból most úgy általában semmire sincs kereslet. Csak egy gong ütés kell, mint a tavaszi napsugás és megfordul a világ.
.
Elnézést ha egy kicsit hosszú voltam, de túl azon, hogy léteznek grafikonok, azért valahol az egész folyamatot a reál gazdaság mozgatja!
tigus7313 2009. 09. 09. 21:43
Előzmény: #24736  gazmber
#24738
ez a kivezetés story nem ilyen egyszerű.
továbbra is nagyon szórt a tulajdonosi szerkezet, 2007 óta nagyjábó annyi történt, hogy KT egy része és Trigon részesedése LT-hez került.
növelni, azaz venni a piacon nagy tételt szinte lehetetlen.
ilyen árszinten pláne.
a legnagyobbak pakkjai megvannak régóta, a 2800-as árfolyamon sem adták oda.
azóta bekövetkezett árfolyamveszteséget (akiket egyáltalán érdekelt: pl magyar és külföldi alapok) már lenyelték, nem gondolom, hogy ezen az árszinten bárki is zárná régóta fenntertott poziját.
a probléma és az árfolyamemelkedésének hiánya alapvetően a komoly vevő jelenlétének hiányára vezethető vissza.
ezért alig van forgalom, tötyörgés a többi papírhoz képest (utóbbi napok kivételek, de nem várok komoly tulajdonosi átrendeződést, inkább csak életet próbáltak lehelni a papírba, de makacs ez a papír, nem akar engedelmeskedni.).

szóval felvásárlást, kivezetést továbbra is csak jelentős árfolyamemelkedés mellett tudok elképzelni.
Törölt felhasználó 2009. 09. 09. 21:37
#24737
Olyan furcsa ez....
Pár hete még sokkal több optimista bejegyzés volt, sokan bíztak a Rábában,pedig alig mocorgott valamit.
Most,egy 15 %-os emelkedés utáni megtorpanásnál már kivezetésről, meg 590-es árról beszélnek.
A forgalom nagy, végre emelkedett és elkezdtünk fanyalogni,hogy biztos valami baj lesz még ebből...
Én nem mondom, hogy pár hét múlva nem bánom meg, hogy nem adtam el 700 fölött, nem tudom, de nekem akkor is furcsa ez a pesszimizmus.
Azzal sem értek egyet, hogy nincs hír, mert volt és szerintem kedvező.
Ha valóban a válság alján ülünk, azért nem kell minden nap +15 %-okat várni,de a túléléshez tett intézkedések nem rosszak a cégnél.

gazmber 2009. 09. 09. 20:07
Előzmény: #24735  Törölt felhasználó
#24736
A kivezetés, egy hosszabbtávon agyoncsapott, de jellemzően értékes cég részvényei esetén mindig reális esély.
Lehetnek cápák, akik többségi befolyást vásárolnak a nyomott áron, majd vételi ajánlatot tesznek, amit az új többség természetesen elfogad, a háborgó spekiket pedig egyszerűen kiszorítják az ajánlati áron...esetenként nagy búkókkal és kész.
Sokszor az úgymond bagóért megvett cégből csak a vagyon és a cash felszabadításával is jóval több bevételük lehet mint a befektetett összeg...stb....szvsz.
Törölt felhasználó 2009. 09. 09. 19:29
#24735
Sziasztok!
Miből gondoljátok, hogy esetleg kivezetnék?
Volt rá vmi infó vagy pletyi?
Esetleg mert lekerül a bumixba?
Nem nagyon értem.
Törölt felhasználó 2009. 09. 09. 18:57
Előzmény: #24453  pancserlama.
#24734
Egy naív kérdés:
mi történik az esetben, ha mondjuk felvásárolják a Rábát, és kivezetik a tőzsdéről?
Egy fix áron zárja a pozíciónkat?
Bocsi még 1 szer a kérdésért, senkit nem akartam bosszantani vele, de sajnos nem tudom.
Törölt felhasználó 2009. 09. 09. 17:54
Előzmény: #24732  Törölt felhasználó
#24733
Kicsit dermesztő ez az önbiztatás, ami az utóbbi órákban tapasztalható. A magam részéről 620 vétel a múlt héten-- 750 eladás tegnap. És ez nem a bizalom hiánya: "összekoccoltunk" már máskor is a Rábával az elmúlt tíz évben.

Hallgasatok LÁMÁRA!!! Nemhiába ő a fórum atyja.
Törölt felhasználó 2009. 09. 09. 17:05
Előzmény: #24731  watson
#24732
Ma a BÉT forgalomnak csak a harmadát adta a oti. A Richter lekörözte pofozás közben.
watson
watson 2009. 09. 09. 16:41
Előzmény: #24730  gazmber
#24731
BUX-OTP -vel együtt mozgott... talán holnapra hoz valamit ez a Dax +1,5. Ma még nem hitték el hogy így is marad :))
Nem ültem ma gép mellett de ennél többre vártam.
gazmber 2009. 09. 09. 16:37
Előzmény: #24729  kispangit
#24730
z 704
kispangit 2009. 09. 09. 16:22
Előzmény: #24725  Törölt felhasználó
#24729
"benne van az is, hogy évekig benne ülök" - jelen, 2007 nyara óta...
Törölt felhasználó 2009. 09. 09. 16:15
#24728
gyerünk Rába !
Törölt felhasználó 2009. 09. 09. 14:54
Előzmény: #24726  Törölt felhasználó
#24727
700
Törölt felhasználó 2009. 09. 09. 14:54
Előzmény: #24725  Törölt felhasználó
#24726
Tudna valaki egy realt írni?Köszönöm!
Törölt felhasználó 2009. 09. 09. 14:11
Előzmény: #24724  Törölt felhasználó
#24725
Félreértés, nem vitatkozok, benne van az is, hogy évekig benne ülök, ne adj isten 1 hónap múlva tönkremegy, akkor ez van:)
Törölt felhasználó 2009. 09. 09. 14:04
Előzmény: #24723  Törölt felhasználó
#24724
hívővel soha nem vitatkozom ))
Törölt felhasználó 2009. 09. 09. 13:42
Előzmény: #24722  Törölt felhasználó
#24723
Kösz, de ki tudja meddig kell várni, lehet év végén már plusszban leszek, nem lehet tudni. máskülönben van még pénzem tőzsdére, majd azzal megkeresem azt a minuszt amiben most vagyok:)
Törölt felhasználó 2009. 09. 09. 13:14
Előzmény: #24720  Törölt felhasználó
#24722
gondoltam hogy jóval több
maga a 10ezredik szerencsés nyertes a libatömésben

rába 600 alatt csak 10 évente egyszer
jó türelmet
Törölt felhasználó 2009. 09. 09. 13:07
Előzmény: #24719  Törölt felhasználó
#24721
A jó termék ára van.Vagy inkább vegyen selejtet otp.-t.-:)))))))

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek