Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2009. 03. 23. 22:22
Előzmény: #22877  Törölt felhasználó
#22880
remélem Láma megbocsájtja ezt a késői off-ot a topicjában...
ahogy én látom:
Amerikában ez a mostani gondolat lényegesen szofisztikáltabb, mint amikor csak általánosságban a "bed bankot" emlegették, valamint a rájöttek arra, hogy most már az idő nagyon szorít...
Nem tudom mennyire lehet (vagy tudnak az elemzők) reálisan összehasonlítani egy olyan válságot ami teljesen más alapokról indult mint a mostani és ma teljesen más eszközöket vetnek be a (kísérleteznek) a megoldás érdekében....
Ettől függetlenül - hogy mindenki csak találgatott, ill ma is csak találgat- az "elfogadott" elemzők, hitelminősítők által kreált adatok, számok alapján kereskednek a nagyok:-((( Ehhez kell alkalmazkodnunk...
Itthon a helyzet sz@r. Amennyire belelátok pl a Mo-i bankok csak ködösítenek, ill. maguk sem tudják mennyivel ússzák meg ezt a válságot. intő jel lehetne mindent elsöprő hurráoptimizmus ellen az Intesa 4 mrd eur állami tőkeemelése, hiszen a világ egyik legstabilabb bankjáról van szó. (az 50 legmegbízhatóbb listáján talán a 32. ha jól emlékszem)
Hogyan állhat akkor valójában mondjuk az OTP? Nem véletlenül jön -remélhetőleg- az EBRD-s megacsomag...
Ettől függetlenül azt gondolom, hogy a globalizáció kevés áldásos hatása közül a tehetősebb országok által a saját gazdaságuknak dobott mentőövek hozzánk is beszűrődnek (pl nabi).
szvsz a rába utóbbi években követett stratégiája jó eséllyel hozza ki akár nyerőben is ebből a válságból (ha nem bukják el a fed. ügyleteiken mindenünket:-))), ill. ha künnt beindul a hitelezés, gyorsan vonzó felvásárlási célponttá válhat ezeken az árszinteken a konkurencia számára..is
Törölt felhasználó 2009. 03. 23. 22:14
#22879
Sziasztok...

A nagyapam meselte egyszer a gyumolcsoskert vegeben,hogy valaha ez a kert nagyon sok penzt latott,amikor is az ertektelen pengoit,szaraz feher cserszegi fuszeres bor kisereteben egette.
Valahogy ez jutott eszembe,most hogy a FED gyomja a dollarokat es nem riad vissza a "helikopterbol szorni"a penzt a piacokra.
Kerdes meddig er ez a penz valamit.
Ha elfogyott a helikopterbol az uzemanyag,es a nyomdaban sincs mar papir,azutan mi lesz?
Mert az teljesen egyertelmu,hogy tobb eszkoz es trukk mar nincs.
Valahogy nem eszem meg ezt az emelkedest,annak a fenyeben amit hetekig meseltek,tortenetesen,hogy "nagyon nagy a baj".
Most meg hirtelen "nagyon jo minden"ahogy Hofi mondta az Antal kormanyra.
Amit jo latni.hogy talan a mi kis szereny Raba papirunkban olyan emberek ucsorognek,akik nem rovid tavban gondolkodnak,es nem kapkodo tipusok,nem huzzak vonjak az arfolyamot minden nap ossze vissza.
Hogy mi egy stabil papir lennenk talan az is tulzas,de hogy az OTP spekulativ kispapirokat megszegyenito dolgokat muvel,azt soha nem gondoltam volna.
Törölt felhasználó 2009. 03. 23. 22:04
Előzmény: #22877  Törölt felhasználó
#22878
Most a "van az a pénz.." verzió lépett életbe.
Szvsz itt már minden mindegy alapon osztják az észt és a pénzt, csak defláció ne legyen, mert az kinyírja a hitelpénzrendszert, ami senkinek sem érdeke...
Törölt felhasználó 2009. 03. 23. 20:57
Előzmény: #22876  Törölt felhasználó
#22877
én azt látom, hogy amerikában előjöttek egy olyan tervvel, ami már egy fél éve sem akart működni, meg azt is látom, hogy kell egy ilyen terv, mert a hitelpiacok még mindig nem működnek...

ennyit a reálgazdasági hatásokról. a piaci vélemények maiket olvasok, arról szólnak, hogy ez egy medvepiaci rally. igaz, gigamedve, gigarallyt hozhat, a 29-es maci után 50%-os felpattanás jött...

vélmeényem nincs, csak szemlélődök...
Törölt felhasználó 2009. 03. 23. 20:30
Előzmény: #22869  pancserlama.
#22876
Láma!
van még hely azon a hajón:-)??

Törölt felhasználó 2009. 03. 23. 20:28
Előzmény: #22874  Törölt felhasználó
#22875
Fontosabb!
szvsz amerikában megtörtént amire nagyon régóta várunk, a toxikus eszközök eltüntetésének hihető módszerét ismertették. Lassan elindulhat a vállalati hitelezés ami ha egyelőre növekedést nem is de a recesszió további mélyülését mindenképpen megállíthatja. Olajár 50 usd felett az oroszok stabilizálódhatnak...stb stb..
Törölt felhasználó 2009. 03. 23. 20:17
Előzmény: #22871  watson
#22874
száradjon, majd rájön, hogy elkótavetyélte:-)))
így legalább van még benne növekedési potenciál ha leesik, vagy inkább "felesik" az eszközérték 0,9-szeresére:-)))
watson
watson 2009. 03. 23. 20:12
Előzmény: #22872  pancserlama.
#22873
möbius cikk vége
pancserlama.
pancserlama. 2009. 03. 23. 19:56
Előzmény: #22871  watson
#22872
Ebben a cikkben ?
watson
watson 2009. 03. 23. 19:19
Előzmény: #22870  Törölt felhasználó
#22871
hogy száradna le a keze amelyik 62 darabbal lekötötte a zárót...

Azért érdekes hogy a fos Citi miket mondott ebben a cikkben: a korábbi válságoknál a könyv szerinti érték 0,9-szeresén érték el a mélypontot, most azonban a piacon még mindíg ezen érték 1,3-szorosán forognak a papírok.

Mennyi is az eszközérték 1,3 szorosa?
1600 felett van. Akkor most a mélypont harmadán vagyunk? :))
Törölt felhasználó 2009. 03. 23. 17:16
Előzmény: #22864  pancserlama.
#22870
Hát mit is mondjak....a mai nap meglepett RÁBA, HUF, és OTP fronton egyránt...
csinálok egy fröccsöt és elkezdem törni a fejem a holnapi napon.
Möbius ha magára hallgatott az első vásárlásainak elkezdésével nem tudom miből költ még részvényre, talán megvárja az osztalékokat?:-)))
pancserlama.
pancserlama. 2009. 03. 23. 17:06
Előzmény: #22868  Törölt felhasználó
#22869
link

Láma jegyet vett a déltengerekre

Törölt felhasználó 2009. 03. 23. 15:57
Előzmény: #22866  sanka
#22868
repüljünk is mert mikor lesz legalább 750 amennyiért beleültem ebbe a repülőbe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pancserlama.
pancserlama. 2009. 03. 23. 15:57
Előzmény: #22866  sanka
#22867
Van még hely felfelé))
sanka 2009. 03. 23. 15:51
#22866
láma repülünk, szárnyalunk!!!!
Sumerolog 2009. 03. 23. 14:37
Előzmény: #22862  pancserlama.
#22865
Gyülekeznek a vevők...!
Vegyek?.... Ne vegyek?.... Mennyit vegyek?...;)
pancserlama.
pancserlama. 2009. 03. 23. 13:23
Előzmény: #22863  Törölt felhasználó
#22864
Haza jőn az ))))
Törölt felhasználó 2009. 03. 23. 13:12
Előzmény: #22862  pancserlama.
#22863
Lehet, hogy Simor összekeverte a gombokat és a HUF order helyett a Rábát ütött be:-)))
ps
(pedig elvileg a legnagyobb lehetséges játékos hosszú ideig külföldön tartózkodik....)

Üdv:hi-hi
pancserlama.
pancserlama. 2009. 03. 23. 11:06
Előzmény: #22861  Törölt felhasználó
#22862
Egész jó a kép:))
Valaki veszi a Rábát !
Törölt felhasználó 2009. 03. 23. 10:05
Előzmény: #22859  pancserlama.
#22861
a kereskedők szerint nem, ők is rosszabbat vártak...?!

Üdv: hi-hi

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek