Topiknyitó: Törölt felhasználó 2008. 06. 12. 08:55

Gyurcsány: inkább növekedjünk lassabban, csak ne nyúljunk a szociális rendszerhez.  

Pont ahhoz kéne hozzá nyúlni, mert ez így feltarthatatlan rövid és hosszú távon is.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
zazimov 2008. 06. 12. 21:43
Előzmény: #58  Törölt felhasználó
#60
Asagittarnak teljesen igaza van.
A gond, hogy itt a hozzászólók nagy részének fogalma sincs gazdasági összefüggésekről.
Kár velük vitatkozni(?).
Némelyik semmit sem tud csak fröcsögni, meg szajkózza amit a tv-ben hall, mert ujságot ugye nem olvas. Tisztelet a kivételnek. Amíg nem jön létre egy topik, ahol értelmesen lehet vitázni, csak a nyegle közbeszólások veszik el azok kedvét, akik higgadtak, túlzott érzelmektől mentesek és konyítanak is a gazdasághoz legalább egy keveset, addig marad a jelenlegi színvonal.
Ebben meg szvsz sokan nem vesznek részt, inkább mérgelődnek, és szépen elklikkelnek máshová.
Bár lehet erre van szükség. Győzikét is millióan nézik.
Üdv...
Törölt felhasználó 2008. 06. 12. 21:42
Előzmény: #51  Törölt felhasználó
#59
Szegény asagittar'
Vazze mi ezt a vitát itt már kb 4 éve gyűrjük és még senkit sem sikerült egyik oldalról a másikra állítani. Olyan ez már mint a verduni csata. Már mindenki ezer sebből vérzik, de még nincs vége és nem is lesz.
Törölt felhasználó 2008. 06. 12. 20:35
Előzmény: #56  zepi
#58
Kedves Pénznyelő !

A TE stilusod sem semmi........én szigort írtam és nem tökön rugást.

DE:menjél már ki szlovákiába , ott megkapták , ami járt nekik , azóta meg sem mernek mukkanni....az emberi jogog embereknek járnak.....az ő szociális minősítésűket nagyon sok bíróság nem éppen szép szavakkal , de teljesen reálisan leírta.

Mersz TE gyorsan menni az autóddal...és tudva ajarva megfosztani magad sok-sok százezer ft-tól????

engem a bírság megléte arra int , hogy tudjam megfékezni a jobb lábacskám , és bár az autóm a megengedett autópálya sebesség majd 3szorosát tudja , nem hajtok.

Hiszem és tudom , mint volt középkategoriás cég igazgatója , hogy lehet a rendben termelni és élni , de a káoszban nem.

Rendnek kell lennie, aki ezt nem érti meg , azt is megfelelő módszerek segítségével rá lehet és kell nevelni...vagy szocializálódik , vagy hulljon a férgese.........

HA NEM DOLGOZIK ? AKKOR DÖGÖLJÖN ÉHEN----DE NE ÉLŐSKÖDJÖN !

togyozo 2008. 06. 12. 20:34
Előzmény: #56  zepi
#57
Szerintem az itt a fő gond, hogy a szocik azt képtelenek megérteni, hogy a "lassabb növekedés-nem nyúlunk a szociális rendszerhez" párosítás nem alternatíva, ugyanis fenntarthatatlan. Így mindig a néhány évenkénti megszorítás jut majd nekünk, és a fokozatos lemaradás.
Egyébként azt gondolom, hogy a kormányban alapvetően nem a Gyurcsánnyal van a gond, hanem a szocialista frakcióval...
zepi
zepi 2008. 06. 12. 19:46
Előzmény: #49  Törölt felhasználó
#56
Pár hónapja még azt vallottam, hogy nem kell előrehozot választás.
Ha ciklus közben történik a váltás, ennek a
szoci-áldemokrata társulatnak -ilyen sajtótámogatással- gyerekjáték megfordítani a választói hangulatot.
Ez volt a fő ellenérv.
Ma úgy látom, hogy időhúzásra, -ami egyenértékű a további károkozással- rendezkedtek be, valamint elővették a régi fegyvert: mindegy, hogy nincs valóságalap, negatívumot terjeszteni orbánról.
Gy.F. csúnya véget érdemel.
Reménykedjen, hogy megússza.
Sajnálom, ezt így látom.
Törölt felhasználó 2008. 06. 12. 19:32
Előzmény: #51  Törölt felhasználó
#55
persze asagittar, az természetes dolog, hogy nem minden embernek azonos a véleménye az egyes dolgokról.

az öszödi beszéd után nyugati demokrácákban általában lemondana a kormányfő

így is lehet erről gondolkozni
Törölt felhasználó 2008. 06. 12. 19:30
Előzmény: #53  Törölt felhasználó
#54
volt rá kb 7 éve az mszpnek hogy valamit felmutasson.

sajnos olyan mélyen van az ország,hogy 3 bokros csomag is kevés lesz ,a rendbehozatalára.
Törölt felhasználó 2008. 06. 12. 19:29
Előzmény: #51  Törölt felhasználó
#53
asagittar.

nehéz,sőt értelmetlen vita ez.

ha egy embernek ,a feri szent ember ,akkor annak kár bármit is mondani.

Törölt felhasználó 2008. 06. 12. 19:27
Előzmény: #49  Törölt felhasználó
#52
a segélyekre azért vigyáz ,mert tudja hogy akkor neki vége!
a nyugdíjra meg azért, mert kell a szavazótábor. :)
Törölt felhasználó 2008. 06. 12. 19:27
Előzmény: #50  Törölt felhasználó
#51
Öszödi beszédet jól kellett volna lekommunikálni, jól is ki lehetett volna jönni belőled.

Azt mondta, hogy tenni kell valamit és nem szabad homokba dugni a fejünket, mert végleg leszakadunk.
Törölt felhasználó 2008. 06. 12. 19:24
Előzmény: #49  Törölt felhasználó
#50
Gyurcsány egy tehetségtelen politikus.

Vagy nem hallottad az Balatonöszödi beszédet?

Ott bevallja hogy nem ért hozzá.

Törölt felhasználó 2008. 06. 12. 19:17
#49
Kövezzetek meg, de szerintem Gyurcsány egy tehetséges, európer , demokrata politikus, csak szerencsétlenül alakult ez a ciklus.
Amennyire mázlija volt Orbánnak a Bokrosi örökséggel, annyira szerencsétlenül alakult neki ez a 6 év.
Bármit csinál rossz. Ha elvesz a nyugdíjasoktól, akkor mocskos, ballib bankár. Ha adni akar a nyugdíjasoknak és lassítaná a reformokat, akkor tehetségtelen őskövület.
Értem én az ellenszenvet, de én még emlékszem a jobboldalra és nem fogom elfejelteni az 1998-2002-es ámokfutásukat. Ráadásul Orbánéknak sikerült úgy osztogatni, hogy az emberek nem is igazán érezték.

Társadalmi összefogásra lenne szükség és nem arra, hogy Orbán gátlástalanul folytassa a gyűlöletkeltést.
Remélem sikerül ezekkel a hsz.ekkel egy érdemi, józan vitát generálnom és remélem találok olyan fórumtársakat, akik számára a 2002 előtti időszakot nem mossa el az amnézia.
Peace:)
Törölt felhasználó 2008. 06. 12. 19:13
Előzmény: #45  Törölt felhasználó
#48
"penznyelo
tisztelj meg némi türelemmel"
Én megtisztellek vele, ahogy minden vitapartnerem véleményét és személyét is szokásom tiszteletben tartani, annak ellenére, hogy ez nagyon nem divatos errefelé.
Kérlek, te is mellőzd azt a stílust, amit velem szemben megengedtél magadnak: a "jobbulást" és társaira gondolok... Köszönöm.
Törölt felhasználó 2008. 06. 12. 19:11
Előzmény: #45  Törölt felhasználó
#47
Még mielőtt valaki félreérti: a topic címével rettentő módon nem értek egyet. Ahogy valaki lejjebb írta: pont a fordítottját gondolom én is. Ahogy ez várható volt, a szocik beszartak a népszerűségvesztéstől (most már hova?), Feri meg félti a székét, hogy kihátrálnak mögüle az ősszocik. Már csak az hiányzik, hogy lecseréljék őt egy Kiss Péter kaliberű emberre.
Törölt felhasználó 2008. 06. 12. 19:09
#46
Szomorúan látom, hogy a portfolió 80 százaléka is elvakult jobbos, pedig úgy gondoltam, hogy itt többnyire jól képzett, gazdasághoz értő, józan emberek vannak, akik nem a "Gyurcsány hazaáruló", "minden balos mocskos" gondolatmenetben élnek, hanem látnak a szemüktől. Ez kikivánkozott belőlem, mert annyira elharapózott az országban ez az elvakult, egyoldalú, baloldalt elítélő, gyűlölő szemlélet, hogy ezt már nem hagyhatom szó nélkül.
Hibázott a baloldal?
Nézzük végig, hogy zajlott, segítek:
Előszöris elküldték Orbánt melegebb éghajlatra. Kiszórt egy rakás pénzt fölösleges, igazságtalan, értelmetlen dolgokra, mint például a lakáshitelezés. Bokros megtakarításaiból épített várat , de 4 év alatt megolvasztott minden megtakarítást, egekbe emelve az államadósságot. Próbált jótékonykodni, de ez se volt elég, hogy megnyerje a választásokat, mert az embereknek elege lett a centralista politikájából. Elküldték ! Ne felejtsük el!
- Jött Medgyessy. Őkelme tovább szórta a pénzt, sok kárt tett, de betartotta az igéreteit. Sok tehetsége nem volt az ország vezetéséhez, tovább nőtt az államházt. hiány, káros 2 év volt.
- Jött Gyurcsány. Tudta, hogy rossz a helyzet, de Megyó romjaira kellett házat építeni és úgy vállalta a kormányzást, hogy megnyerni a választást 2002-ben. Megtette, amit kell, folytatta az osztogatást, tovább morzsolva a jövőnket, de ezt kellett tennie, mert nyerni akart 2002-ben.
- Megnyerte a választást 2002-ben Gyurcsány. Tudta, hogy nagy a baj, lépni akart. Öszödi beszédben kitáltalt és a sok elaggot, szerencsétlen, öreg szocit ki akarta rázni az álomból, tudta, hogy lépni kell, ha nem akarunk végleg elsüllyedni. Elindult a konvergencia program, államházt. konszolidálása, mely jár elég sok áldozattal, de elég határozottan elkezdték. Na, ennyi kellett Orbánnak. Nekikestek. Utcai tüntetések, gyűlöletkeltés, emberek utcára vitele. Felelőtlen lihegés a hatalomért, gátlástalanság. Ez tart azóta is.
Én így látom a hazai politika elmúlt évtizedét.
Gazdasági tekintetben Orbán semmit sem bizonyított. Szerencsés időben került kormányra, a világgazdasági környezet is jó volt, de a Bokrosi jó helyzetből is sikerült káoszt kreálnia. Gondoljátok, hogy a belső fogyasztás élénkítése jó gazdaságpolitikaként értékelhető?
Az államháztartással semmit sem csinált, csak dagasztotta a hiányt, a közszféra az ő idejében is dagadt, adóreformok se voltak. Mit is csinált Orbán 4 évig? Nem volt gazdaságpolitka.
Én erre emlékszem.
Nem szeretem a baloldalt sem, de szeretnék már végre ellenpontozni ennek a túlzott jobboldal imádatnak, mert nem értem, hogy ti, tőzsdéhez, közgazdasághoz értő, remélhetőleg józan emberek, hogy tudtok ennyire egyoldalúan gondolkodni.

Törölt felhasználó 2008. 06. 12. 18:59
Előzmény: #39  Törölt felhasználó
#45
penznyelo
tisztelj meg némi türelemmel. Én nem érek rá egész nap fórumozni, termelnem kell. Alant válaszoltam, bár rosszindulatúan kiforgattad a szavaimat. Megismétlem, nem minden nyugdíjas komcsinyugger. Te se gondoltad komolyan, hogy ezt mondtam. Hozzászólásom lényege azonban nem a nyugdíjasokra vonatokozott, hanem a parazita és kártékony politikus- és bürokratahadra. Munka is ahért nincs, mert ügyesen kiszervezték és ezért még (zsebbe) hatalmas pénzeket is vettek fel. Bíróság elé kell őket állítani. kúrcsányi, veres, lendvai, kuncze, kóka.

ps Most hallottam a retken, hogy kímélni akarják a távfűtötteket. Ugyanakkor a távfűtőművek folyamatosan szabotálja, hogy a házak leválhassanak a rendszerről. Az állam meg ezt - vagyis áttételesen a távfűtőműveket - támogatja ezerrel. Ahol egyébként rengeteg vérkomcsi ül a jó meleg (szó szerint) állaásban. Ezeket e dolgokat kell felszámolni, többmilliós békávé végkielégítéseket, ilyesmiket. Pénznyelő, a te pénzedet is elkúrják, tapsolj hozzá.

megyek vissza dolgozni, én nem kapok fizetést senkitől. (azért sem, hogy ide írogatok)
Törölt felhasználó 2008. 06. 12. 18:57
#44
Ne démonizáljátok a baloldalt. Orbán egy gátlástalan, hataloméhes, gazdasághoz analfabéta, szerencsétlen, populista ember. Rég leszerepelt.
Mégha csalódtam Gyurcsányban sok tekintetben, azt kell mondanom, hogy tehetséges, képzett államférfi. Okos, vág az esze, pontosan tudja, mit kéne csinálni, csak sajnos szerencsétlenül alakult ez a kormányzási ciklus. Agresszív az ellenzék, megy a népvakítás, hogy minden MSZP-s komcsi, hazaáruló, dobálják a molotov koktélt a balos képviselőkre. A jobboldal gátlástalanságát vegyétek észre és csak utána lehet érdemben politizálni. Addig az egész nem szól másról, mint elvakult, részeg gyűlöleltről.
Ébresztő!
Törölt felhasználó 2008. 06. 12. 18:49
Előzmény: #21  Törölt felhasználó
#43
penznyelo
ne provokálj. Tudod jól, (hogy tudom), hogy nem minden nyugdíjas komcsi. Azért írtam komcsinyuggert, ca. 60%. A többi 40% százalék értelemszerűen nem komcsi :)

Szerényen számoltam, mások szerint a komcsinyugger arány bőven kétharmad, vagy fölötte
jobbulást

psimon
Törölt felhasználó 2008. 06. 12. 17:59
Előzmény: #41  Törölt felhasználó
#42
inkább növekedjünk gyorsabban, de nyúljunk a szociális rendszerhez
Törölt felhasználó 2008. 06. 12. 17:13
Előzmény: #38  Törölt felhasználó
#41
Buxi én egy majrés fasz vagyok ezért látattlanban ha van kedved egyet kesztyüzni velem vagy akár lábteniszezni/mert foci fan vagy/szivesen állok rendelkezésedre.

Topik gazda

krizinger
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek