Topikgazda: Monster 2008. 02. 06. 12:18

Továbbra sincs megegyezés a sztrájkolók és a MÁV között - Kákosy üzent  

Ugrás a cikkhez
Eredménytelenül zárult a ma délelőtti tárgyalás a MÁV és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) vezetői között, az újabb fordulóra a szakszervezet és a MÁV-START Zrt. között ma délben kerül sor. Egyelőre tehát folytatódik a sztrájk - írja az Index. A MÁV Zrt. és a VDSZSZ pénteken 10 órakor folytatja az egyeztetést.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=93157
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
kassziopeia 2008. 02. 06. 14:00
Előzmény: #38  Törölt felhasználó
Tudjátok én azt nem értem, hogy a fidesz tagok, szimpatizálók, szavazók stb., miért nem tudnak normálisan emberhez méltóan politizálni, ne adj isten beszélgetni. Miért kell vérbe forgó szemmel nekiugrani a vele nem egyetértő embertársainak. Ha nem ezt az irányt folytatnák már régen kormányzó párt lennének. Mégvalami, rendszerváltozás óta két párt nem tudott vezérétől megszabadulni, na ki???????????
Törölt felhasználó 2008. 02. 06. 13:55
Előzmény: #38  Törölt felhasználó
summa summárum: a gyurcsánydiktatúrát meg kell dönteni.
(aztmeg kifejtettem hogy a 18 évből 10 mszp, szal ők a legfőbb bűnösök!)
Törölt felhasználó 2008. 02. 06. 13:49
Előzmény: #36  Törölt felhasználó
Az utasok kisebb része fizeti ki saját maga a 100%os menetdíjat. A többi valamilyen kedvezményt kap (diák, x éves, nyugdíjas, nagy családos,pedagógus, tüzijátéknéző túrista, miegymás), amit az állam (azaz mi) egészít ki.
Az, hogy most éppen mszp-szdsz spanok ülnek ott, az a 2. ciklus óta tartó kormánynak köszönhető. Ha jön majd a kormányváltás, akkor meg fidesz-mdf spanok fognak ott ülni, mint ahogy korábban ott is ültek. Engem nem érdekel, hogy személy szerint ki lop meg, vagy hogy milyen indíttatásból.
Ha el tudom kapni, akkor visszaszerzem azt, ami az enyém, ha nem , akkor nem stresszelek ezen. De az a nem kevés ember, aki a mávnál/mávnak egy egész életen át dolgozik az bizony aktívan részt vesz rendszertől kormánytól függetlenül a megrövidítésemben. Még akkor is, ha ezt nem ismeri el és tényleg csak indirekt módon teszi. Nem hat meg, hogy "megélhetési" bűnöző/sztrájkoló/akármitcsináló.
Törölt felhasználó 2008. 02. 06. 13:39
Előzmény: #36  Törölt felhasználó
mertugyan melyik piacgazdaságban kap egy szuperveszteséges cég (máv, bkv..stb) vezetője annyi vagy több fizetést meg jutalmat mint a miniszterek? ne má.
Lopnak, csalnak, hazudnak!
Törölt felhasználó 2008. 02. 06. 13:38
Előzmény: #35  Törölt felhasználó
haggyámá ember, egy vagyon a mávval utazni, drágább mint kocsival itt írták (jó a kocsit meg kell venni és fenntartani, effektíve a kiométerár drágább, szóval nem tom mi a szoc intézmény).
csak éppen gyurcsányék (itt konkrétan: a máv vezetőségbe ültetett mszp-sdsz spannok) mindent ellopnak.
Törölt felhasználó 2008. 02. 06. 13:34
Előzmény: #23  Törölt felhasználó
Bizony a MÁV sem szociális intézmény (kellene, hogy legyen). Nézz meg jónéhány távolkeleti országot, (ahol nálunk 5-10x jobban fejlődik a gazdaság) és meg fogsz döbbenni, hogy milyen módszerekkel képesek eljutni A pontból B-be legyen az 1-10-100-1000 km-re egymástól.
Ezzel szemben magyarisztánban elvárás a majdnem ingyen utazás a nyugdíjasnak, meg a mindenféle okból csórónak kikiáltott rétegnek (Lásd még 'Az ilyen ne is utazzon..?'), és ezzel zsarolják ki kollektíven (!!) a MÁV alsó és felső rétegei a társadalomból a pénzt a rendszer fenntartására. Ha nem csak megélhetési sztrájkolók lennének az urak, akkor már régen felnyomhattak volna jónéhány korrupció gyanús ügyletet, közép és felsővezetőt, és kicsivel több pénz jutna akár bérfejlesztésre is. Ezzel szemben itt az a közös érdeke _minden MÁV-ból élő embernek_, hogy menjen tovább a verkli úgy mint eddig (+infláció persze). Nincs kivétel abból a szempontból, hogy ki keres ezen sokat vagy keveset.
Valószinüleg az életképes optimum az az lenne, hogy vágnának a vízfejből, korrupcióból 50%-ot, a bakterrétegből 10-20%-ot, és tisztességgel megfizetnék a maradékot a maradékból. E helyett valamennyien aszisztálnak a nem MÁV-ból élő adófizetők (pl.:én) meglopásához.
Törölt felhasználó 2008. 02. 06. 13:26
Előzmény: #31  Törölt felhasználó
Erre, majd talán 2010-ben térjünk vissza.
Akkor nem kell elvi vitát folytatni talányos számokról.
kassziopeia 2008. 02. 06. 13:24
Előzmény: #30  Törölt felhasználó
Helyesbítek, Nekem!
Törölt felhasználó 2008. 02. 06. 13:24
Előzmény: #29  kassziopeia
Bármi hasonlóság az élettel, csak a véletlen műve lehet! :-)
Nincs harag! :-)
Törölt felhasználó 2008. 02. 06. 13:24
Előzmény: #30  Törölt felhasználó
nekem, meg vagy 9 millió embernek ja.
Törölt felhasználó 2008. 02. 06. 13:23
Előzmény: #28  Törölt felhasználó
ha hozzá teszed,hogy "Nekem", akkor még egyet is értek Veled.
kassziopeia 2008. 02. 06. 13:22
Előzmény: #26  Törölt felhasználó
Csendes Te bocs, de nagyon "hülye" vagy, jót nevettem a jelmezbálon.

Természetesen ne értsd félre a jelzőt.
Törölt felhasználó 2008. 02. 06. 13:20
Előzmény: #25  kassziopeia
Az ország legfőbb problémája: gyurcsény és az mszp-szdsz kormány diktatúrája.
(egyes politikaelméletileg tájékozatlanoknak mondom hogy a diktatúra szó anniyt jelent hogy a kisebbség (ember, csoport) uralkodik és hoz döntéseket a többség akarata ellenére.
ez a diktatúra fogalma.aztán hogy ennek milyen módszerei vannak, és ezen belül pl. én mit írogathatok ide az sok mindentől függhet (pl.attól hogy a netet senki sem tudja cenzúrázni, de mondjuk országos napilapban valszeg ezt nem írhatnám le)..
blabla.

Nos, amíg gyurcsányék hatalmon vannak addig semmi nem lesz jó ebben az országban!
kassziopeia 2008. 02. 06. 13:19
Menj be a MÁV bármelyik járműjavítójába, műhelyébe, irodájába ami érték van azt az egyik fele kilopja a többi meg nem dolgozik.

Szomorú, de ez van sajnos!
Törölt felhasználó 2008. 02. 06. 13:18
A pocok jelmezbálba megy.
Azt hiszi, ehhez elég hörcsögnek öltözni. :-)
kassziopeia 2008. 02. 06. 13:15
Kinek forog vérbe a szeme gyerekek???????????
kassziopeia 2008. 02. 06. 13:15
Kinek forog vérbe a szeme gyerekek???????????
Törölt felhasználó 2008. 02. 06. 13:13
Előzmény: #20  Törölt felhasználó
Így is van. Csak a sok nyomorult képtelen magának autót venni ugye!Az ilyen ne is utazzzon, üljön otthon születésétől a haláláig!
Törölt felhasználó 2008. 02. 06. 13:12
Előzmény: #20  Törölt felhasználó
Havonta természetesen.
Törölt felhasználó 2008. 02. 06. 13:12
Előzmény: #19  Törölt felhasználó
nem fejtegetném de alapvető tárgyi tévedésben vagy.

Topik gazda

Monster
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek