Topiknyitó: Törölt felhasználó 2007. 11. 09. 19:49

SPB - van tapasztalatotok?  

Sziasztok,



keresgélek egy használható befektetési tanácsadót. Az SPBről elég jókat olvastam, és a Haszon magazinban meggyőzők.



Van valakinek tapasztalata?



Üdv
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 11. 12. 13:17
#11
Tisztelt Fórumozók!

Köszönet az elismerõ szavakért. Régóta dolgozunk azon, hogy a hazai piacon az általánostól eltérõ szemlélet is kialakulhasson.

Az SPB egy független tanácsadó, a Wiener Pprivátbank többségi tulajdonában álló befektetési szolgáltató. Navigációnk alapját két alapfeltevés elfogadása adja:
1. A világ tõkepiacait a nagy befektetési alapok mozgatják
2. Egyetlen globális szolgáltató sem a legjobb mindenhol, mindenben.

Feladatunk ebbõl következõen kettõs:
1. A nemzetközi tõkeáramlás lekövetése (ahova pénz megy ott felmennek az árfolyamok és fordítva)
2. Adott régiókon, országokon, szektorokon belül a legjobb lehetõséget biztosító alapok kiválasztása és a tranzakciók lebonyolítása.

Tény, hogy az HSBC hazai fõforgalmazói vagyunk (és ez egy igazán fontos elismerés) de ez nem jelent kizárólagosságot. A termékpaletta mintegy 16.000 befektetési alapból áll. Ahol az HSBC a legjobb, õket ajánljuk, ahol nem, ott mást.

EZ A FÜGGETLEN TANÁCSADÁS a társaság alapfilozófiája. Nem a termékértékesítés a feladat, mert az nem az ügyfél érdekeit szolgálja. A feladat az autentikus válasz megadása az ügyfél igényeire.
Törölt felhasználó 2007. 11. 11. 22:51
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
#10
Szia( a tegezésnél maradva)

Ügyfelek esetésben nagyon fontos a kockázat vállaló képesség. A 10-12% alacsony kockázat mellett elmegy, de gondolom itt nem erről van szó. Bull piac esetében sokkal magasabb hozamot várhatunk el ezért a szolgáltatásért.
Nem szeretnék viszont a portfóliótól figyelmeztetést kapni(ahogy Te is írtad, nehogy reklámnak vegyék)
Ha komolyan érdekel írj az email címemre. Szívesen bemutatom a bank ezen szolgáltatását és válaszolok a kérdéseidre is, akár levélben akár személyesen is.
ÜI: Sajnos cicababákkal viszont nem tudok szolgálni :)
Üdv: JB
Törölt felhasználó 2007. 11. 11. 20:46
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
#9
Szia Johhny,

hát nem tudom, hogy a portfolio mit szól egy direkt reklámhoz, de talán átmegy ... Sokan vagyunk, akik elég jól meg tudnak takarítani, saját magunk is tőzsdézünk, de nincs annyi energiánk, és késztetésünk, hogy minden befeketésünket saját magunk kezeljünk. 3 éve intenzíven keresek tanácsadót / vagyonkezelőt, teljesen sikertelenül.

Pont az Erste-t nem ismerem, de más bankokat igen, és a private bankingot általában hihetetlen átverésnek érzem. Nem piros bársonyos fotelekre, meg nagy dekoltással bíró cicababákra van szükségem, hanem profi befektetőkre -nem olyanokra, akik vagy 10%-át tudják annak amit én. Jellemzően 10-12 % hozamot tudnak hozni, ami siralmas. Próbáloztam egy úgymond "profi" befektetési szolgáltatóval is, annak vezetője rogyásig írja a cikkeket, meg a blogot meg nyomják a tanfolyamokat is: na ők az elmúlt 2 évben sikeresen hoztak évi 5% hozamot EURban - ugye egyetértünk, hogy könnyű piac volt?? Én ennek a 3,5-ét hoztam.

A Concorde privát vagyonkezelője az egyetlen, amiről ismerőstől jót hallottam, csakhogy ott 60 misi alatt nem állnak veled szóba, akkor is csak épphogy.

Az SPB azért szimpatikus, mert mernek nyiltan versenyezni, és a tippjeik józannak tűnnek, A tavalyi Hozam versenyen kb 21%-ot hoztak, ami szerintem elfogadható - úgy hogy csak havonta egyszer lehetett kereskedni.

Szóval megírhatod, hogy milyen alapokon milyen szolgáltatásokat nyújtotok, és mik a múltbeli hozamok - ha mersz igazat írni (t.i. azt hallottam az Erste-ről, hogy bármilyen alkalmazottól való nyilvános kritika, mégha tényleges és "szelíd" is azonnal retorziókkal jár).
Nekem viszont az igazság kellene, nem a lőzung - azokkal tele van már a hócipőm.
Törölt felhasználó 2007. 11. 11. 14:22
Előzmény: törölt hozzászólás
#8
Ügyfélként nincs, de én ilyen munkakörbe(személy bankár, portfólió manager) dolgozok. Ami fontos nem mlm el foglalkozó cégnél vagyok, hanem Mo. egyik vezető bankjánál( Erstebank)!!!
Ha komolyan érdekel írj email-t: lmark99@freemail.hu ,de itt is kérdezhetsz.
Üdv: JB
kissherceg 2007. 11. 11. 11:17
Törölt hozzászólás
#7
Törölt felhasználó 2007. 11. 10. 20:55
#6
Sziasztok,

persze, én is több éve aktív vagyok a BÉTen, az elmúlt egy évben én is szépen kerestem - Rába, Pannonplast, Zwack. Csakhogy szerintem az elkövetkezendő 1-2 év szerintem nem lesz ilyen jó, a külföldi tőzsdékhez meg nagyobb tapasztalat kellene. Az ázsia alapokból nem merek venni - szerintem nagyon nagy zuhé jön 1 éven belül.
Szóval kellene tanácsadó, a Hozam cikksorozata alapján jóknak tűnnek, ekkora összeg nem akadály. Azért érdekelne, hogy ügyfélként van-e valakinek tapasztalata
BudFox
BudFox 2007. 11. 10. 11:35
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
#5
akkor ez majdnem olyan mint a netbróker ?

hát én nemtudom, de ha valaki jól befekteti itthon a pénzét akkor azzal is szépen lehet keresni.
az elmúl 1 évben volt legalább 9 olyan részvény ami megduplázódott, megháromszorozódott.:
Rába, Econet, Phyl, Genesis...stb. ezekkel is rengeteget lehetett keresni.
Törölt felhasználó 2007. 11. 10. 11:02
Előzmény: #2  BudFox
#4
Én már beszélterm velük, korrekt volt az üzletkötő akivel beszéltem azt mondta hogy 10 millió ft azaz összeg amiből már lehet egy komoly portfoliot csinálni.......
ők forgalmazzák kizárólag magyarországon a Hsbc alpjait meg van nekik templton alapuk összesen valami 10.000 alpot forgalmaznak, de egyedi részvénnyel ugyanugy tredelnek. a privat banking szolgáltatás 25.000.000. ft-nál kezdődik.
Hasse 2007. 11. 10. 11:00
Előzmény: #2  BudFox
#3
Egy private banki szolgáltatásokat nyújtó cég, ha sok pénzed van, segítenek befektetni.
BudFox
BudFox 2007. 11. 10. 10:38
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
#2
üdv, m i ez az SPb ? kifejthetnéd picit.

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek