Topiknyitó: matgab 2007. 08. 02. 12:09

politika és társadalom ahogy én látom (2)  

Ismerősömtől...



Személyes találkozónk során egy magas rangú kormánypárti barátunk őszintén mesélt a PÁRT-ról, a 6

főből álló mindent elsöprő hatalmi csoportról (Szili, Szekeres, Veres,

Kiss, Lamperth, Gyurcsány) és a gazdasági döntések hátteréről. És Gál

J.Zoli barátjáról is, aki bár szakközepes érettségije van csak,

egyszemélyben irányítja a magyar sajtót és valójában akkor van lapzárta

a Népszabadságnál, ha Gál J. Zoli rábólint. Nincs annyi időm és erőm,

hogy mindent leírjak. Legyen elég annyi, ha eddig jelentéktelen pondró

porszemnek éreztem is magam, a tegnapi beszélgetés után még annak sem.

Semmik vagyunk. Még csak plebejusok, közkatonák, szorgos hangyák,

rabszolgák sem. Semmik.

Közöltem vele, hogy legszivesebben berontanék a Parlamentbe testemre

tekert 50 méternyi töltényhevederrel, kezemben 1-1darab, a vietnámi

filmekből ismert helikopter géppuskával és mindenkit,mondom MINDENKIT

halomra lőnék. És minden eddigi bűnömet ezzel megváltva a mennyországba

kerülnék, Szent Péter jobbjára.Közvetlenül.

Ő csak nevetett gyermeki hevülésemen. Nem sértően, picit irigykedve.

Mert azt látta bennem, amire ők pont építenek, számítanak. Az idolokba,

igazságba vetett hitet, az álmokat kergető, s ezért minden szar igéretet

elhivő naiv állampolgárt. A választót.

Akinek akarata, véleménye, álmai, céljai, fájdalmai, keserűsége, gondjai

pont senkit nem érdekelnek. Legfőképp azokat nem, akiket választhat,

akiket megszavaz."
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
matgab 2007. 10. 19. 11:48
Előzmény: #859  matgab
#860
A városban járva azt látom, hogy gombamód épülnek az újabbnál újabb lakóparkok...
.
Azon gondolkodtam, hogy hol van annyi ember, akik ide költöznek? Hiszen Mo. népessége folyamatosan csökken, a panelekből az emberek nem tudnak elmenekülni, az életszínvonal csökken, a gazdaság nem pörög, akkor kinek építik a lakóparkokat?
.
Arra nem gondolnék, hogy egy építtető cég csak azért épít ilyeneket, mert nem tudják hova tenni a pénzüket...
.
Ráadásul, ha jobban megnézem ezeket a parkokat jó, ha a fele van értékesítve, legalábbis nappali fényben alig a felén van az ablakokon függöny, vagy éjjel világítás...
.
Aztán eszembe jutott egy hír, ami múltkor volt talán az EKHO tévén, melyen magyar kivitelezők panaszkodnak, hogy izraeli generálkivitelezőkkel tömegesen jártak úgy, hogy a munkát elvégeztették a vállalkozóval, majd ilyen vagy olyan oknál fogva nem fizeték ki őket , akár több 10 millióval is tartoznak a generálkivitelezők a vállalkozóknak.
.
Na mármost, ha a generálkivitelező elég adósságot felhalmoz, akkor szépen csődbe megy, a vállalkozók pedig futhatnak a pénzük után, hiszen a tulajdonostól nem követelhetik a pénzüket, vagyis munkájuk díját, hiszen semmilyen szerződéses viszonyban nem álltak velük...
.
A kérdés az csupán az, hogy a tulajdonos és a generálkivitelező milyen viszonyban van egymással. És arra gondolok, hogy igencsak kapcsolt vállalkozások lehetnek (még ha jogilag nem is lennének kapcsoltak), hiszen a tulajdonos így max 50%-os áron létrehozat egy ingatlanértéket, amit ha 50%-ban értékesít, akkor már jó a business.
.
Extraprofitnak meg ott vannak az üresen álló ingatlanok...És ki fog azokba beköltözni? Hát nem a tönkrement magyar vállalkozói réteg, vagy a panelproli réteg, mégcsak nem is a gengszterváltás nyerteseinek generációja, hiszen ők a luxusvillák budai övezetében laknak...
Akkor kik?
.
És itt juthat eszünkbe Simon Perez nyilatkozata - akár megtörtént- akár nem...
A következtetést vonja le mindenki magának, a folyamatokat kell csak figyelni és értelemesen elemzni, hogy ki kinek jó és miért...

Más téma:
Rekord gyenge a dollár...Ugye van olyan aki még emlékszik a törölt topikomra, ahol már kb. 2 éve másoltam Drábik írásait arról, hogy miért van a dollár halálra ítélve? És mennyien mondták, hogy milyen marhaságokat ír ez a Drábik sé nem ért semmihez, csak maszlagokat ír...Azért elég jól eltalálta a trendet nem?
matgab 2007. 10. 19. 11:34
Előzmény: #857  Törölt felhasználó
#859
Gondolkodtam ezen a közlekedési zérótolerancia elven...
Az alapelgondolással teljesen egyetértek, mert ma Mo.-n a közlekedési kultúra nem éri el az indiai szintet sem...
.
De a megvalósítással kételyeim vannak...
Merthogy azt mondják, hogy a trend az, hogy nem a helyszínen fogják megbüntetni az autóst, hanem utólag kiküldik a bírságot a fényképpel...
Namármost azt mondjuk, hogy most már nem lehet kibújni azzal, hogy nem ér a nevem, mert közeli hozzátartozóm volt, nem vallhatok ellene...Illetve mondhatom, csak akkor is pénzbírsággal sújtanak...
.
Mi lesz ennek a következménye?
Az aki óriás luxusautókkal 200 km/h-val szaggatja az aszfaltot -és vélhetőleg rengeteg pénze van- ezentúl soha nem fogják elvenni a jogosítványát, hiszen a helyszínen senki nem fogja megállítani, és fizetgeti majd a pénzbírságokat , lazán zsebből...
De büntetőpontot soha nem fog kapni, mert mindig azt fogja mondani, hogy nem tudja ki volt.
Ezért lenne okosabb menetlevél írásra kötelezni az autósokat, mert valakit be kell írnia, és akkor valakit büntetni kellene, és valakitől jogosítványt elvenni.
.
A másik kevésbé állampolgár maceráló lehetőség az lenne, hogy ha nem ismeri fel az illetőt , akkor az objektív felelősség (vagy mi a franc) alapján akkor vegyék el annak a jogosítványát, aki üzemelteti az autót...Mindjárt jobban eszébe jutna, hogy ki vezetett...
.
De így a rendszer csak arra jó, hogy a jómódúak ezentnúl gyakorlatilag útdíj ellenében szabadon garázdálkodhassanak...
Törölt felhasználó 2007. 10. 19. 11:31
Előzmény: #857  Törölt felhasználó
#858
2007. oktüber 23 jelszavának ajánlom:

MAGYAR kormányt Magyarországnak!
Törölt felhasználó 2007. 10. 19. 09:59
Előzmény: #856  Törölt felhasználó
#857
"Elismerte az izraeli nagykövetség szóvivője, hogy Simon Peresz államfő a múlt héten Magyarország és Lengyelország felvásárlásáról beszélt egy fórumon.
– Senkit nem akart megsérteni az izraeli államfő a kijelentésével, inkább szerencsétlen szóhasználatról beszélhetünk ebben az ügyben..

Simon Peresz:
„Manapság gyarmatok létesítése és hadsereg bevetése nélkül is lehet birodalmakat alapítani. Nézzék meg, mekkora birodalmat épített ki magának rendőrség és katonaság nélkül Bill Gates, s azt is láthatják, hogy micsoda ereje van. (…) Izraeli üzletemberek befektetnek az egész világon. Izraelnek példa nélküli gazdasági sikerei vannak, mostanra kivívtuk gazdasági függetlenségünket, felvásároljuk Manhattant, Lengyelországot és Magyarországot.”

link

A Gyurcsány-kormány pedig készségesen eladja az ország maradék tulajdonát.
Ezt teszi nap mint nap.

Ez bűn.
A bűn ott kezdődik a kormány részéről, hogy olyan mértékben eladósítja az országot, hogy azt nem lehet visszafizetni a termelés hasznából.
Így "kénytelen" kiárusítani, az izraeli (és egyéb) befektetők legnagyobb örömére...
Az ilyen gazdaságpolitika ellen törvényi védelemre lenne szükség, az ilyen gazdaságpolitikusok ellen az ügyészségnek vádat kellene emelni, az ilyen hazaárulás ellen a népnek fel kellene kelni...
Törölt felhasználó 2007. 10. 19. 08:59
Előzmény: #855  Törölt felhasználó
#856
Multi és az ő inkorrektsége....

"Harc a multival: elzárták a horgászboltot
2007-10-19 08:16:40
Ellehetetleníti a Siófokon élelmiszer áruház nyitását tervező multinacionális cég – ezt állítja egy helyi kiskereskedő. A tulajdonos nem akar megválni bejáratott üzletétől.

Mecsekiék boltja útjában van a nagyvállalatnak, hiszen épp azon a területen áll, amit az élelmiszerlánc korábban üzletnyitási szándékkal megvásárolt az önkormányzattól. A helyi vállalkozó mindössze annyiban ártott a multinak, hogy nem kívánta elcserélni 19 éve bejáratott horgászüzletét a cég által felajánlott másik helyiségre. Mivel az üzlet nem köttetett meg, a cég minden előzetes értesítés nélkül lezárta a városközpontban megvásárolt parkolót annak ellenére, hogy azt korábban elismerték: tudják, hogy a horgászbolthoz való bejáráshoz szolgalmi utat kell biztosítaniuk a tulajdonosnak.

– Nem az a baj, hogy a cég elkerítette a magántulajdonát, hiszen a vásárlóink gyalog be tudnak jönni hozzánk. De az áruszállítást és a szemétszállítást nem tudjuk megoldani, s ha valaki rosszul lenne, még a mentő sem tud bejönni. – mondta Mecseki Károly.

A történethez hozzátartozik, hogy miután a cég olyan üzlethelyiséget ajánlott fel a tulajdonosnak, amit nem fogadott el, Mecsekiék ügyvéd tanácsára eladási árajánlattal keresték meg az üzletlánc vezetőit. – Nem nyerészkedni akartunk, ezért megadtunk egy ingatlanforgalmazó által becsült korrekt árat, amiért még ha kényszerből is, de eladnánk a boltot. Válaszra sem méltattak bennünket. Utólag az ügynökük azt mondta, komolytalan az ajánlat, ezért nem válaszoltak – mesélte a tulajdonos. Hozzátette: azt is ügyvédtől tudják, hogy nem egyedi az esetük, hanem tipikus multi magatartásról van szó, amire az erőszakos bekebelezés jellemző.

Megkerestük az üzletkötőt, aki hónapokon át puhította Mecsekiéket. A férfi nem válaszolt a kérdéseinkre, s nyilatkozatra jogosult kollégája nevét sem volt hajlandó elárulni."

link
Törölt felhasználó 2007. 10. 18. 08:38
Előzmény: #854  Törölt felhasználó
#855
:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Törölt felhasználó 2007. 10. 18. 08:14
Előzmény: #853  Törölt felhasználó
#854
bocs a linket elszúrtam
link
Törölt felhasználó 2007. 10. 18. 08:12
Előzmény: #852  Törölt felhasználó
#853
a "Leigázott Országok Felszabadító Armadájának Szócsöve" röviden LOFASZ honlapján lofasz hu www.lofasz.hu
legutóbb azt olvastam, hogy a taktika a következő:
- Peresz pénzeli a kuruc.infot és a Magyar Gárdát annak érdekében, hogy eltereljék a figyelmet a zsidók vásárlásairól, mindenki csak a fasisztákkal foglalkozzon.
- A zsidók összefogva a cigányokkal népszavazást kezdeményeztek annak érdekében, hogy megállitsák a kormány reformjait. Ezt azért teszik, hogy fennmeredhasson a költekező állam, nőjjön az adósság, melyet majd fel tudnak vásárolni.
- Perez megkivánja akdályozni a MÁV Cargo eladását is, mert ha az a szlovákok, vagy az osztrákok kezére kerül, akkor nem tud zsidó kézbe kerülni. Jobb ma egy magar állami vállalat, amely holnap a felvásárolt Izraeli tartomány tulajdona lesz, mint holnap egy veréb.
- A taktika fő eleme, hogy el kell hitetni a többséggel, lesz még kolbászból a kerités. Ez láthatóan sikeres, hadművelet, mert Perez helytartójának pártja ma rekord népszerüségnek örvend. Így egyszerü lesz a gyözelem után azt mondani, ha kell kolbász, akkor kell a zsidók pénze is.
Törölt felhasználó 2007. 10. 17. 22:57
Előzmény: #851  bpmcwap
#852
"Szõnyi Bartalos Mária: GYURCSÁNY FÖLVÁSÁROLJA IZRAELT?

Simon Peresz a minap, egyik nyilatkozatában kijelentette, hogy fölvásárolják Menhetten és Lengyelország mellett Magyarországot is. Nocsak-nocsak! Nem kérdezik meg, hogy eladó-e az ország, vagy eladó-e a nép vagyona?

Úgy gondolom: Magyarország nem eladó!

Például azt hallottam, hogy Németországba vándorol ki Izraelből a zsidóság, mert az elit már elhagyta Izraelt. Nos, az az érzésem, hogy itt mindenki hatalmasat blöfföl és amelyik ország beletörődik a hatalmas ÁRULÁSBA, oda kivándorol a zsidó nép.

Tessenek tudomásul venni, hogy a magyar nép annál okosabb, minthogy bedőljön Simon PerEsz blöffjének, akinek tudomásul kell vennie, hogy a magyar nép illegitim kormányától amit eddig „megvett”, az is visszavétetik hamarosan, mert Magyarország nem eladó! Benne, én sem. Ha eddig nem tudtak „megvenni”, ezután sem tudnak. Ezzel nem csak én vagyok így. Hanem minden magyar, aki tényleg magyar. Idegen meg nem adhatja el az országot.

Nos, ettől kezdve Gyurcsány Ferenc vagy kijelenti, hogy fölvásárolja Izraelt, vagy tényleg mehet a pokolba, mert mint miniszterelnök mire is esküdött? A magyar országunk eladására, vagy a magyar országunkért mindent megtenni a legjobb tudása szerint? Amennyiben csak annyit tud, hogy gonoszmód eladni az országot, akkor most, és azonnal bárki – hangsúlyozom: BÁRKI – letartóztathatja Gyurcsány Ferencet, megbilincselheti, és bármit tehet vele, mert ezzel a Magyarország javát szolgálja. Tessék csak megnézni az Alkotmányt, hogy mit ír a hazaárulókról, és mit ír a nép jogairól, kötelességeiről ilyen esetben? Ha Peresz, ezt a kijelentést meg merte tenni, akkor ezzel egyidejűleg azt is kijelentette, hogy a mai kormány - élén a miniszterelnökkel - egyértelműen hazaáruló. A nép vagyonát, a nép tudta nélkül árulja!

Ugye, miniszterelnök úr, ön is tisztában van ezzel?

Tehát, jelentse ki ország-világ elött:

GYURCSÁNY FERENC MEGVÁSÁROLJA IZRAELT!

Blöfföljön miniszterelnök úr!

Máskor tud? Most nem?

Nahát!

Én okosítsam ki?

Milyen tanácsadói vannak?

Tudja, miniszterelnök úr, a siker akkor siker, ha mindkét félnek az!

Érvényes ez, a blöffölésre is.

Tudja: úgy, mint a szlovákok, ahogyan blöfföltek a várható magyar ejtőernyősinvázióval, meg a milliónyinál nagyobb létszámú – Magyarország megszerzéséért bevetendő – szlovák hadseregükkel!

Mindenkinek Magyarországra fáj a foga?

Jó lesz, ha utána nézünk Trianonnak is, mert szerintem az is egy NAGY BLÖFF volt, amit "bevetettek" a magyarokkal.

Jó lesz, ha odafigyelünk, mert minden blöff mögött próbálkozás volt, van és lesz.

Miniszterelnök úr!

Önnek már régen tiltakoznia kellett volna Peresz kijelentése ellen; felsorakoztatva ön mögé a kormányának tagjait éppen úgy, mint Szetey úr ügyében. Mert egységben az erő, ugye?

Hát akkor mutassák meg, hogy Magyarország nem eladó! Egységesen tegyék ezt is!

Mindkét oldal. Ez alól Orbán Viktor éppen úgy nem kivétel, mint Dávid Ibolya sem. Sőt, várom a parlamenten kívüli pártok és civil szervezetek egyértelmű tiltakozó nyilatkozatát is!

Azért, hogy VEGYE TUDOMÁSUL A VILÁG ÉS IZRAEL:

MAGYARORSZÁG NEM ELADÓ!

Komárom-Szőny, 2007. október 17."
bpmcwap
bpmcwap 2007. 10. 17. 10:04
#851
A példa nélküli privatizáció ideológiája mindig az volt, hogy a befolyt összegből a külföldi adósságot törlesztjük. Mindeközben az eredeti, 1989-es 20 milliárd dollár adósság ma 80 milliárd dollár; az eredeti 20 milliárdot eddig hatvanszor visszafizettük; mindeközben eltűnt 1500 milliárd forint állami vagyon; túladott az ország aranykészletén a Surányi György vezetése alatt álló Magyar Nemzeti Bank; eltűnt a társadalombiztosítás vagyona, a nyugdíjalap; mindeközben az 1990 óta felvett kölcsöneink mindössze 20 százaléka aktív felhasználású, vagyis ekkora része fordítódik a gazdaság fejlesztésére vagy életszínvonal-emelésre. A 80 százaléka kamattörlesztésre megy el – vagyis kölcsönökből fizetjük a korábbi kölcsönök kamatait; s mindeközben állítólag eltelt húsz esztendő
Törölt felhasználó 2007. 10. 16. 23:42
#850
nem saját gondolataim, de szerintem ebben a topikban elfér. a teljes cikk: link
A nyugati jóléti államok létrejöttének egyetlen oka a 17-es orosz forradalom volt, és az, hogy a nyugat csak az oroszok segítségével volt képes legyõzni a németeket. Ha kételkedsz ebben, értékeld ki az afganisztáni és iraki háború helyzetét, ahol az oroszok nem támogatják az USA-t, mint hogy Vietnamban sem támogatták. Gondold csak végig: egy kis, harmadik világbeli, koldusszegény ország kapitulációra kényszerítette az USA-t. Kabaréba illõ volt, hogy a végén a saigoni nagykövetség tetejérõl helikopterekkel mentették ki az utolsó amerikaiakat. Ma sok amerikai újságíró idézgeti fel ennek az emlékét azt kérdezve, hogy vajon mikor indul meg a menekítés a bagdadi „zöld övezetbõl”. Az USA egy agyaglábú Gólem. Bízom benne, hogy belépett a glasznoszty korszakába. Nagy megkönnyebbülés lesz az emberiség számára, ha összeomlik.
Nem jut hirtelen az eszembe annak a pofának a neve, aki kitalálta a következõ történetet, amely szerint Kádár atombombát kívánt vásárolni Amerikától. Mikor megkérdezték tõle, hogy mivel fizetne, atombombánként paritásos alapon felajánlott három magyar közgazdászt, mondván, hogy három magyar közgazdász pusztító hatása felér egy atombombáéval. Ezt folyamatosan tapasztaljuk a rendszerváltás óta.
Törölt felhasználó 2007. 10. 16. 15:21
Előzmény: #848  Törölt felhasználó
#849
Nagyon köszönöm cetas, ez lehet válasz is a kérdésemre, kár hogy nem tudok héberül. Így nem tudom értelmezni, azt viszont látom, hogy nem volt túl bőbeszédű :)

Ha tényleg ilyet mondott (vagy valami hasonló értelműt) akkor elég nagy ...

Mindenki behelyettesítheti amit gondol :)

Esetleg a BBC nem foglalkozott a beszéddel, legalább valami tudósítás formájában?
Törölt felhasználó 2007. 10. 16. 12:06
Előzmény: #847  Törölt felhasználó
#848
Tőzsdenyúl!
"Bennem az merül fel, ha ennyire nem veszi át semmilyen média - létező hír?"

Ha tudsz héberül, meggyőződhesz róla itt:

link
Törölt felhasználó 2007. 10. 16. 08:23
Előzmény: #846  Törölt felhasználó
#847
csakhogy ennek a felvásárlásnak évek óta látható nyomai vannak - a kongóinak semmi. ez a nyilatkozat tökéletesen megfelel annak a gondolkodásmódnak és magatartásnak, amit évtizedek (évszázadok!) óta ismerünk, amit nem szeretünk, ami ellen tiltakozunk. olyen ez, mint ama titkos jegyzőkönyv: ha blöfis, akkor is valóságos, mert azzá teszi a történelmi ismeret. még a gőgös kinyilatkoztatás is a helyén van: megmondjuk, hogy mit csinálunk, mert úgysem állíthat meg bennünket senki - ilyen gondolkodásmóddal, a világegyetem maradéka fölé emelkedő dölyffel találkozunk nap mint nap, tehát ez is ismerős.
ha a hír mégis hornos, az sem változtat a kialakult képen, magatartásuk ismeretén semmit.
Törölt felhasználó 2007. 10. 15. 23:40
Előzmény: #845  Törölt felhasználó
#846
Bennem az merül fel, ha ennyire nem veszi át semmilyen média - létező hír?

Tudod, Afrikában magyarábok és hasonlók, ma már annyi mediahack van...

Tényleg beszélt valamit egy gazdasági fórumon (mikor, hol)? Szó szerint ezt mondta, a médium hűen adta vissza?
Bennem ilyenek merülnek fel, ha valaki megválaszolja, az jó.
Tényleg jó lenne egy másik forrás, mert egy forrás nem forrás. Egy másik forrás azt mondta Horn meghalt, azt mégse.

Amúgy meg, most őszintén: ha Kongó-alsó elnöke nyilatkozta volna ezt, az is ennyire érdekes lenne?
Törölt felhasználó 2007. 10. 15. 21:17
Előzmény: #844  hill
#845
"Olvasó: Izrael fölvásárolja Lengyelországot és Magyarországot
Peresz: Fölvásárolják Lengyelországot és Magyarországot

Simon Peresz egy tel-avivi gazdasági fórumon kijelentette, hogy Izrael gazdasági mutatói kitűnőek, s az izraeliek az egész világon befektetnek, fölvásárolják például Lengyelországot és Magyarországot. A zsidó állam elnöke végre kimondta azt, amit mi már régen tudunk: Magyarország területén új honfoglalás folyik.Peresz kimondta: Izrael fölvásárolja Magyarországot. Az izraeli államelnök ezután kijelentette: „Manapság gyarmatok létesítése és hadsereg bevetése nélkül is lehet birodalmakat alapítani.

Néhány napja olvastam e megdöbbentő kinyilatkoztatást, gondoltam megvárom, hogyan reagál a „Magyar” média. Hát, kérem szépen, SEHOGY. Hallgat az index, népszava, népszabadság, hírszerző, 168 óra, stop, TV2,RTL KLUB, TV1 DE MÉG a HÍRTV is. A hír a nagyobb médiumok közül egyedül a Magyar Nemzetben jelent meg és természetesen a nemzeti érzelmű portálokon.

Egyszerűen elképesztő, miközben oldalak tucatjait írják, műsorokat szentelnek neki, „szakértőket” hívnak meg, tüntetéseket szerveznek ellene a ballibes médiák és személyek, hogy 56 fővel megalakult a Magyar Gárda és ez milyen rossz, addig arról, hogy egy Kormányfő nyíltan arról beszél, hogy Magyarországot gyarmatosítani fogja, szót sem érdemel.

Miközben néhány ember a Magyar értékeket és nemzeti tudatot erősíteni szeretné ezáltal kivívta a ballib média és ballib politikai erő veszett támadását és rágalomhadjáratát addig ez a nyílt támadás Israeltől hazánk irányába mély hallgatást vált ki.?

Felmerül a kérdés, vajon ez a kormány, ezek a médiumok MAGYAROK e? Felháborító és vérforraló ez a hallgatás.

Aki pedig e pár szó után antiszemitizmust kiált, annak üzenjük: ha Kongó-alsó elnöke nyilatkozta volna ezt, az akkor is vérlázító lenne.

PV"

Forrás:
link
hill 2007. 10. 12. 13:21
Előzmény: #838  Törölt felhasználó
#844
Régen tudott dolog, hogy a bíztosítók tönkremennének a KGFB befizetések nélkül. Lenyúlják az autósok pénzét, ill összemossák a többi működési tételeikkel. Nem véletlenül vágják vissza az autósokat a legártatlanabb okok miatt is a legrosszabb bónusba. Maffia az egész!! Ja és az országházban a képviselőkkel szavaztatják meg az érdekeiknek megfelelő szabályokat.
Maffia Mszp= Maffia biztosítók
Törölt felhasználó 2007. 10. 12. 13:14
Előzmény: #842  Törölt felhasználó
#843
nem most kezdték
Törölt felhasználó 2007. 10. 12. 13:10
Előzmény: #841  Törölt felhasználó
#842
"Simon Peresz: Fölvásárolják Lengyelországot és Magyarországot

Az izraeli elnök kimondta, amit már tudunk: felvásárolják Magyarországot

Simon Peresz egy tel-avivi gazdasági fórumon kijelentette, hogy Izrael gazdasági mutatói kitűnőek, s az izraeliek az egész világon befektetnek, fölvásárolják például Lengyelországot és Magyarországot. A zsidó állam elnöke végre kimondta azt, amit mi már régen tudunk: Magyarország területén új honfoglalás folyik.

Simon Peresz izraeli államelnök október 10-én beszédet mondott Tel-Avivban a Kereskedelmi Irodák Szervezetének éves közgyűlésén. A Máárív héber nyelvű izraeli napilapból megtudjuk, hogy Peresz az összejövetelen kijelentette: „A súlyos pangást, a háborút, a Gázai övezetből történt kivonulást és egyéb válságot kiheverve manapság Izrael precedens nélküli gazdasági eredményeket ér el. Az izraeli gazdaság virágzik”, mondta Simon Peresz.

Peresz kimondta: Izrael fölvásárolja Magyarországot. Az izraeli államelnök ezután kijelentette: „Manapság gyarmatok létesítése és hadsereg bevetése nélkül is lehet birodalmakat alapítani. Nézzék meg, mekkora birodalmat épített ki magának rendőrség és katonaság nélkül Bill Gates, s azt is láthatják, hogy micsoda ereje van neki. A kormányok ezzel szemben nem képesek realizálni az erejüket, van költségvetésük, de nincs pénzük. A kormányok tehát képtelenek az eredményes működésre, de a cégeket nem kötik gúzsba a korlátozások”, hangsúlyozta Peresz.

„Izraeli üzletemberek befektetnek az egész világon. Izraelnek precedens nélküli gazdasági sikerei vannak, mostanra kivívtuk gazdasági függetlenségünket, fölvásároljuk Manhattant, Lengyelországot (Erről mondjuk nem tudunk, lehet, ez csak vágyálma az öreg terroristának - a szerk.) és Magyarországot”, mondta Simon Peresz izraeli államelnök.

Hering József"

Forrás:
link
Törölt felhasználó 2007. 10. 10. 16:48
Előzmény: #835  Törölt felhasználó
#841
"...rendkívül magas színvonalú az ellátás maga. Ezt pedig se az adófizetők, se a biztosítottak nem bánják, legföljebb azok, akik "elkártyázzák, vagy elisszák" a biztosításuk árát."

Szóval 43,5 milló amerikai issza el a biztosítása árát?

Magyarországon csak 1,5 millió fogja?

...

Ugyanakkor az USA-beli gyógyszerbiztosítási modell tetszik nekem...

Topik gazda

matgab
4 4 3

aktív fórumozók


friss hírek További hírek