Topiknyitó: matgab 2007. 08. 02. 12:09

politika és társadalom ahogy én látom (2)  

Ismerősömtől...



Személyes találkozónk során egy magas rangú kormánypárti barátunk őszintén mesélt a PÁRT-ról, a 6

főből álló mindent elsöprő hatalmi csoportról (Szili, Szekeres, Veres,

Kiss, Lamperth, Gyurcsány) és a gazdasági döntések hátteréről. És Gál

J.Zoli barátjáról is, aki bár szakközepes érettségije van csak,

egyszemélyben irányítja a magyar sajtót és valójában akkor van lapzárta

a Népszabadságnál, ha Gál J. Zoli rábólint. Nincs annyi időm és erőm,

hogy mindent leírjak. Legyen elég annyi, ha eddig jelentéktelen pondró

porszemnek éreztem is magam, a tegnapi beszélgetés után még annak sem.

Semmik vagyunk. Még csak plebejusok, közkatonák, szorgos hangyák,

rabszolgák sem. Semmik.

Közöltem vele, hogy legszivesebben berontanék a Parlamentbe testemre

tekert 50 méternyi töltényhevederrel, kezemben 1-1darab, a vietnámi

filmekből ismert helikopter géppuskával és mindenkit,mondom MINDENKIT

halomra lőnék. És minden eddigi bűnömet ezzel megváltva a mennyországba

kerülnék, Szent Péter jobbjára.Közvetlenül.

Ő csak nevetett gyermeki hevülésemen. Nem sértően, picit irigykedve.

Mert azt látta bennem, amire ők pont építenek, számítanak. Az idolokba,

igazságba vetett hitet, az álmokat kergető, s ezért minden szar igéretet

elhivő naiv állampolgárt. A választót.

Akinek akarata, véleménye, álmai, céljai, fájdalmai, keserűsége, gondjai

pont senkit nem érdekelnek. Legfőképp azokat nem, akiket választhat,

akiket megszavaz."
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2009. 01. 19. 12:50
Előzmény: #2499  Törölt felhasználó
#2500
Kedves Felebarátom ,Negev!

Teljesen látszik,hozzáállásodból a magyarok iránti ellenszenved.
Törölt felhasználó 2009. 01. 19. 11:35
Előzmény: #2498  matgab
#2499
Kedves Margab!
Szerintem ez a nézőpont már kicsit túl sarkos nem ? Azért miért nem emelitek fel a hangotokat, hogy a M.o.-n élő, és virágzó kínai kereskedelmet szorítsák rá arra, hogy kifizessék azokat a dolgokat hónapról-hónapra amit minden M.o.-n működő vállalkozásnak kell? Hidd el, ha ez sikerülne két éven belül nem lenne államadóság! Nem lenne egyszerűbb kimondani, hogy én utálom a zsidókat és punktum! Sokkal elfogadhatóbb, mint minden hülyeségbe minket belemagyarázni. A helyetekben még örülnék, hogy van olyan nyugati autógyár amelyik a szlovákok helyett végre magyarországot választja! Ez egy tipikus demagóg szöveg amit betettél!
matgab 2009. 01. 19. 11:24
Előzmény: #2497  matgab
#2498
Nem engedhetjük földjeinket idegen kezekbe!

(Siklósi András levélváltása Krasnyánszky Bélával)

Kedves András!

Kérem, segítsen! Mit tehetünk?
A Magyar termőföldre vonatkozó külföldi földvásárlási moratórium 2011-ben járna le, ugyanakkor az Európai Unió egyik fontos bizottsága megkezdte annak tárgyalását, hogy ezt a korlátozást már 2009-ben oldják fel.
A kecskeméti Mercédesz gyár megépítéséhez felvásároltak 450 hektár kiváló minőségű termőföldet. Ezt azonban nem kisajátítással, vagy állami adásvétellel bonyolították, hanem egy magáncég közbeiktatásával.
Kérek minden nemzeti érzelmű Magyart, hogy bocsássa rendelkezésemre jogi- és média-kapcsolatait, hogy megakadályozhassuk ennek a rablásnak s az ehhez hasonlóknak a végrehajtását.
- Honnan lehet valakinek mobil 6,3 milliárdja az ügylet végrehajtására?
- Erkölcsös-e lebonyolítási díjként 2,26 milliárdot felszámolni az eladók felé?
- Engedhetjük-e, hogy hazánk szívéből 450 hektárt a Mercédesz konszern tulajdonosai birtokolhassanak 2009-től?
- Kell-e nekünk egy új multi, aki a verejtékes munkánkkal előállított profitot kivigye az országból?

Boldog új évet kívánva, üdvözlettel:
a Magyar Gazdák Termelő Szövetségének (MAGATESZ) elnöke, Krasnyánszky Béla

Tel.: 70/236-3321, e-mail: magatesz@t-online.hu, honlap: www.magatesz.ini.hu

Kedves Béla!

Nem egyszerű a probléma, melyre levelében utalt. Az efféle alattomos és végső soron törvénytelen földvásárlások persze megakadályozhatók lennének, ha normális nemzeti kormányunk és országgyűlésünk, ill.. hasonló szellemű önkormányzataink lennének. Sajnos a politikai vezetés fütyül a magyar gazdák érdekeire (persze minden másra is!), s a vidéket különösen mostohán kezeli. Mint ahogy korábban fillérekért (vagy legalábbis mélyen értékén alul) "privatizálta", azaz elkótyavetyélte szinte az összes nemzeti javainkat és természeti kincseinket, valamint stratégiai ágazatainkat, most ugyanúgy a világ legjobb termőföldjeit akarja átjátszani strómanoknak, vagy idegen nagyvállalkozóknak, hogy a magyar parasztság csupán igavonó barom, bérrabszolga lehessen a saját földjén..
Az önkormányzatok pedig kényszerhelyzetben vannak, ugyanis nem kapnak elegendő központi támogatást; ezért hogy költségvetésüket valamelyest egyensúlyban tarthassák, ráfanyalodnak, hogy eladják középületeiket, közműveiket, erdőiket, legelőiket, termőföldjeiket. Ezzel azonban igen rosszat tesznek a helyi lakosságnak, mert pillanatnyi anyagi előnyökért lényegében előre fölélik a települések jövőjét, s azokat (ill. polgáraikat) véglegesen szakadékba lökik. Nem igaz, hogy a földeladásokat nem lehet megakadályozni. Ha az egész falu a sarkára áll, ill. ha kellően szigorú és támadhatatlanul ésszerű rendeleteket hoznak az idegenek földhöz jutásának ellehetetlenítése végett (pl. csak az vehet vagy bérelhet földet, aki ott állandó lakóhellyel rendelkezik, s vállalja annak személyes megművelését stb.), máris ki lehet szűrni az ingatlan-spekulánsokat, a nagyüzemi árutermelő birtokok (kibucok?) megalapozásán mesterkedő milliárdosokat.
Sajnos Likud-párti Viktor Viktorunk aláírta az EU-ba léptetésünk előtt, hogy a termőföld is része a szabad tőkemozgásnak, ezért egyelőre olyan törvényt nem hozhatunk, ami tiltaná a külföldiek vásárlását. Viszont ennek szabotálására is kitűnő példák vannak Európában, pl. Dániát, Hollandiát, Máltát említhetném, ahol helyi rendeletekkel ügyesen elérték, hogy idegen gyakorlatilag nem szerezhet birtokot. Ám az összes ország (kivéve minket!) többé-kevésbé nehezíti a földek "tőkésítését", s így vagy úgy óvja, támogatja kisgazdáit.
Nos, a hazai mostoha körülmények közt nem könnyű meggátolni a földek elidegenítését (legalábbis parlamenti és kormányszinten ez szinte reménytelen!), azonban a helyi önkormányzatokat megfelelően erélyes föllépéssel rá lehet bírni a földek védelmére. A gazdáknak pedig semmiképp sem szabad azokat eladni, még akkor sem, ha most veszteséges a termelés. Ugyanis pont ez a célja ezeknek a sátánfiaknak, hogy tönkretegyék a gazdáinkat (késleltetett fizetéssel, az EU-s pályázati összegek elsikkasztásával, a fölvásárlás bojkottálásával stb.), akik kétségbeesésükben gyakran megszabadulnak birtokuktól (s olykor az öngyilkosságtól sem riadnak vissza!). Most még nincs méltányos ára a földjeinknek, de néhány év múlva az 5-10-szeresére is emelkedhet. Tehát átmenetileg akár a koplalást is érdemes vállalni azért, hogy megőrizhessünk minden hektárt, mert ha megugrik az áruk, akkor már lehetetlen új parcellákat venni, még azoknak is, akik később művelni akarják, ha értelme lesz. A fundamentális cél az, hogy egy rögöt sem szabad idegeneknek átengedni, mert ha eladjuk a tulajdonunkat, nincstelen földönfutók leszünk! (Trianon előtt Erdélyben az oláh bankok igen kedvező hiteleket nyújtottak a szőrös talpú, bocskoros népségnek, akik ez által jelentős területeket vásároltak föl elszegényedett testvéreinktől.)
Magyarországot gyülevész jöttmentek, főként zsidók akarják meghódítani, bekebelezni. A szerencsétlen palesztinok sorsán lemérhetjük, mi vár ránk, ha nem leszünk észnél a következő években. Nem vagyok jogász, s ennél fogva nem ismerem pontosan a vonatkozó magyar és uniós törvényhalmazt, de azt ki merem jelenteni, hogy az ön által is említett Mercedes cég földhöz juttatása kimeríti a hazaárulás fogalmát! Ez a sötét "üzlet" aligha öregbíti a kecskemétiek jó hírét. Egyébként, ha végre rendszerváltás lesz, s bevezetjük a jogfolytonos, a Szentkorona-eszmén alapuló régi-új történelmi Alkotmányunkat, az kapásból (visszamenőleg is!) hatálytalanít minden ilyen fondorlatos szerződést. A gazdasági megszállók figyelmét pedig nyomatékosan fel kell hívnunk, hogy amennyiben rosszhiszeműen földet szereznek nálunk (másként ugyanis aligha lehet!), akkor egyszerűen elkobozzuk tőlük, mégpedig kártérítés nélkül!
Szóval, hogy vulgárisabb legyek, meg kell szorongatni a polgármesterek és önkormányzati képviselők tökeit, hogy eszükbe se jusson a nemzet utolsó értékeit elherdálni. Persze ehhez széles körű összefogás és bátor kiállás kell, mert ha hagyjuk, ezek a maffiózók némi baksisért az anyjukat is eladják. A négy kérdésére adott rövid válaszaim egyébként sorjában: becsületesen sehonnan, nem, nem és nem!
Megjegyzem, erre a veszélyre én már 20 éve (talán elsőként az országban) fölhívtam a figyelmet, sajnos csekély eredménnyel. Ma már sokan érzik, hogy baj van, viszont azóta a helyzetünk is jelentősen rosszabbodott, s még most sem látom azt, hogy földjeink megvédéséért tömegesen és szervezetten lépnének föl honfitársaink. Pedig higgyék el, sokkal könnyebb eleve megtartani csodásan termő területeinket, mint később visszaszerezni a zsiványok karmaiból!
Szerintem a határozott szándék s a rendíthetetlen (akár erőszakos!) kiállás fontosabb, mint a jogi csűrés-csavarás, ill. a kiskapuk keresgetése. (Gondoljunk csupán a Pécs melletti Zengőre telepítendő NATO-s radarállomás meghiúsítására, amit néhány civil mozgalomnak együttesen sikerült megoldani.) Azonban, hogy ebben is nagyobb biztonsággal eligazodhassanak, nekem szóló levelét s jelen válaszomat továbbítom egy derék, nemzeti érzelmű jogász ismerősömnek, aki bizonyára talál majd járható ösvényeket a paragrafusok dzsungelében is, ahol a magunkfajta átlagpolgár nehezen képes eligazodni. Továbbá levélváltásunkat az interneten is közzéteszem, hogy sokfelé eljusson. Pillanatnyilag - az ÁVH által megfigyelt, számkivetett farkasként - ennél többet aligha segíthetek.
A magam részéről szerencsét és kitartást kívánok a küzdelemhez, mivel földjeinket s egyben hazánkat bármi áron meg kell tartanunk magyarnak! Jelentkezem még az újabb fejleményekkel, de ettől függetlenül se vesztegessék a drága időt! Használják a józan eszüket, legyenek szívósak és eltökéltek! Haladéktalanul szervezzék meg magukat minden településen, építsék ki kapcsolataikat, dolgozzák ki a főbb stratégiai terveket s a végrehajtásukhoz illő rugalmas taktikát, mert holnap már késő lesz!

Üdvözlettel Siklósi András
(Szeged, 2009-01-14-én)
matgab 2009. 01. 19. 11:24
Előzmény: #2489  Törölt felhasználó
#2497
tozsdenyul,

Az első világháborúban pl. a az áldozatok döntő többsége még civil volt.
Törölt felhasználó 2009. 01. 16. 07:54
Előzmény: #2495  Törölt felhasználó
#2496
"találgatózz"

Nyelvújítás anno 2009
Törölt felhasználó 2009. 01. 15. 23:20
Előzmény: #2494  Törölt felhasználó
#2495
Gon-dol-kodj ...
:)
Helyetted nem fogok. Vagy találgatózz, esetleg olvassgass "SS" ...
;)
Törölt felhasználó 2009. 01. 15. 23:09
Előzmény: #2493  Törölt felhasználó
#2494
Ezt értem, és hallottam róla, csak azt nem értem, hogy kapcsolódik a kérdésemhez?
Törölt felhasználó 2009. 01. 15. 22:01
Előzmény: #2492  Törölt felhasználó
#2493
Kár ...
Talán valóban bennem van a hiba, vagy az általam elfogyasztott borban, esetleg ennek mennyiségében ...
;)
Gulag, és a Nagy Honvédő Háború (benne Kurszk) neked semmit nem mond? Persze nem. Azok akik kiépítették az elháríthatatlan akadályokat a németek előtt ...
Az oroszok más népeket - és sajátjukat sem kímélve - kíméletlenül felhasználtak egy diktatura érdekében. Azokat az erőforrásokat mellyeket nem lett volna szabad elpazarolniuk ...
másik példa : csatorna, melyben a víz visszafelé folyt volna - hol is? - talán tudod hol kezdték építeni ...
Törölt felhasználó 2009. 01. 15. 21:44
Előzmény: #2491  Törölt felhasználó
#2492
Bennem lehet a hiba, de nem értem, mit akartál ezzel mondani GG.
Törölt felhasználó 2009. 01. 15. 20:49
Előzmény: #2489  Törölt felhasználó
#2491
Tőzsdenyúl,
link
Olvastad? Gondolom, igen. Talán van Vörös Diplomád is. Nem degradálom sőt, de politikai nézeteit nem tudom magamévá tenni ...
Negev,
Jártál Iwo Jimán? Néhány négyzetkilométer kiterjedésű kis sziget. Egyszer 700 japán rohamozott hideg fegyverekkel, kiépített amerikai állásokat miután ellőtték az utólsó lőszerüket is ...
Japánt cigányok lakják?
Törölt felhasználó 2009. 01. 15. 19:55
Előzmény: #2489  Törölt felhasználó
#2490
Amerikai és nemzetközi szakértők is elismerik, hogy a gázai konfliktusban kisebb a civil lakosságot érintő halálesetek százalékos aránya mint, az amerikai erők iraki és afganisztáni háborúja alatt . Bár szerintem egy ártatlan ember halála is több mint sok. Ezért is kell az olyan szervezeteket mint a hamasz, hezbollah, stb felszámolni, mielőtt hirtelen szalonképes pártá avanzsálnak, és már legálisan terjeszthetik az elmebeteg ideologiájukat.
Törölt felhasználó 2009. 01. 15. 19:01
Előzmény: #2473  matgab
#2489
matgab,

"Megengedhető-e az, hogy egy olyan háborút indítson egy hadsereg, ahol az áldozatok döntő többssége civil, sőt gyerek, vagy nő? "

Tudsz olyan háborúra példát mondani, ahol az áldozatok döntő többsége nem civil?
Törölt felhasználó 2009. 01. 15. 15:59
Előzmény: #2485  Törölt felhasználó
#2488
Az érem másik oldalát sosem akarják megnézni ! Kell egy kis fáradtság hozzá, és még a végén találnának valami olyat ami nem illene bele az ideológiájukba. Nem véletlen írtam valamelyik ilyen nagyokosnak, hogy fegyvertelen emberrel nem lehet szellemi párbajt vívni. hiába is próbálod az észérveket... Ami kódolva van az kódolva van.. Néha úgy érzem mintha csak a dunába hordanám a vizet ...felesleges magyarázkodni. Úgyis csak az a fontos, hogy válaszolj , és a szokásos sémában már jön is a további fröcsögés.
Törölt felhasználó 2009. 01. 15. 15:45
Előzmény: #2486  Törölt felhasználó
#2487
e
Törölt felhasználó 2009. 01. 15. 15:44
Előzmény: #2485  Törölt felhasználó
#2486
"szemtől szemben álljanak fel Izraellel szemben." -ezt tetszett/itthon is így csinálják már mint a "pajaszos barátaid
Törölt felhasználó 2009. 01. 15. 15:14
Előzmény: #2484  Törölt felhasználó
#2485
A baj az az arabokkal, hogy hasonlatosak a cigányokhoz. Nagy a meleg, dolgozni nem szeretnek, ha nem lenne egyik másik arab országnak olaja, akkor a seggük kilógna a gatyából és folyton segélyekért kilincselnének, mint az etiópok.
A zsidók a sivatagból is oázist csináltak, a kibucokban komoly mezőgazdasági termelést folyt, folyik, amikor át kellett adni mindezt Gázában az araboknak rögtön lerombolták az egészet.
Sírni azt tudnak, mutogatni a halottakat azt is, nagy temetéseket tartani és ordibálni, hogy vesszen Izrael ehhez nem kell se tudás, se szorgalom. Gyerekeket gyakorlatoztatni fegyverrel, megtanítani őket ölni és beléjük nevelni a gyűlöletet ez pedig emberiség elleni bűntett.
Építsenek ki reguláris haderőt, vegyék meg a legmodernebb fegyvereket és szemtől szemben álljanak fel Izraellel szemben. Ne a mama szoknyája mögül lövöldözzenek, hogy aztán lehessen mutogatni a mamát, hogy hát nem meglőtték szegényt! Csúnya zsidók!
Törölt felhasználó 2009. 01. 15. 14:54
Előzmény: #2483  pampa
#2484
Az előző választásokkor még kicsit nyugalmasabb volt a helyzet ! Azóta volt Libanon..most Gáza...nincsenek illúzióim. Azért mondtam, hogy körül kell ezt jobban járni, mert például az izraeli arabok vallási megoszlása sem egyszerű . Az izraeli arabok pl nem tudom tudtad-e de rühellik a palesztinokat, mert ugyanazt az életformát élik mint itthon az a bizonyos kisebbség. Rengeteg köztük a keresztény arab akit izrael akkor engedett letelepedni izraelben , amikor a szomszédos libanonban majdnem teljesen kiirtották őket a jó muzulmánok. Tehát ez egy elég bonyolult társadalompolitikai dolog amit körül kell jól járni, hogy az ember tárgyilagosan tudjon nyilatkozni. Hidd el izraelben is rengeteg a társadalmi vita ezeken a dolgokon. Kétségem sincs , hogy ha bírósághoz fordulnak , a megfelelő döntés fog születni. Pro vagy kontra. Izraelben tökéletesen működik az angolszász jogrenszer. Még a tetves eichmann is tisztességes tárgyalást kapott.
pampa 2009. 01. 15. 14:42
Előzmény: #2482  Törölt felhasználó
#2483
Gondolom,hogy a céljaik már az előző választáskor is ugyanaz volt és akkor indulhattak. Nos,ha azóta válltozott meg akkor meg kell szüntetni vagy be kell tiltani őket. Mert ez a módszer amit alkalmaznak az jogilag nem értelmezhető.
Gondolj bele ez a 20 % azt mondaná,hogy Izrael a paleszínok kiirtására törekszik és kizárná őket a következő választásról .

Vagy a többségi bemondásnak van igaza?
Ez így nagyon labilis.
Törölt felhasználó 2009. 01. 15. 14:35
Előzmény: #2481  Törölt felhasználó
#2482
Kösz
Törölt felhasználó 2009. 01. 15. 14:35
Előzmény: #2479  Törölt felhasználó
#2481
Végre egy ember aki tárgyilagos........

Topik gazda

matgab
4 4 3

aktív fórumozók


friss hírek További hírek