Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pampa 2019. 05. 25. 12:53
Előzmény: #6218  pampa
#6220
19:05 | Még 1500 katonát küldene Trump a Közel-Keletre"

gondolom azért, hogy megvédje az amerikai  embereket.
joga van  hozzá.

akkor fordítsuk le oroszra:
még 1500 katonát vezényelne Putyin az ukrán határ térségébe.
.
 már másnap tiltakozna az USA és újabb szankciókkal fenyegetőzne ezért a durva agresszióért.....
pampa 2019. 05. 22. 09:45
Előzmény: #6217  AIDA64
#6218
Ez a olajnak odacsapna.
.
Az orosz pedig hátradőlne és rendelne egy kávét!
.
 az USA kinek a pénzén folytatná ezt a háborút? 
Belesodródik..... Kína pedig a másodlagos piacon el kezdi adni a kötvényeket.....
mert a háborúhoz 3 dolog kell:
pénz
pénz
és
pénz
szvsz
AIDA64
AIDA64 2019. 05. 22. 09:30
Előzmény: #6216  pampa
#6217
nemsokára háboru lesz iránban
pampa 2019. 05. 22. 09:24
Előzmény: #6215  pampa
#6216
Az amerikai légierő gépei négy Tu-95MSZ típusú orosz hadászati bombázót és két Szu-35-ös nehéz vadászbombázót fogtak el – közelítettek meg és kísértek – Alaszka partjainál – jelentette be kedden az Észak-amerikai Légvédelmi Parancsnokság (NORAD).
Az orosz harci gépek ugyan berepültek az amerikai légtérvédelem azonosítási zónájába – amely Alaszka nyugati partjaitól mintegy 200 mérföldnyire terjed ki – de megmaradtak a nemzetközi légtérben. "
pampa 2019. 05. 20. 07:39
Előzmény: #6214  pampa
#6215
"Az Egyesült Államok és Irán között az elmúlt hetekben erősödött a feszültség. A hónap elején a Trump-adminisztráció repülőgép-anyahajót és bombázókat vezényelt a Perzsa(Arab)-öböl térségébe, arra hivatkozva, hogy el akarja hárítani Irán, vagy Irán támogatását élvező csoportok amerikai érdekek elleni feltételezett fenyegetését. ""
,
"Ha Irán harcolni akar, akkor Iránnak hivatalosan vége lesz" – fenyegette meg a közel-keleti nemzetet Twitteren Donald Trump amerikai elnök nem sokkal azt követően, hogy rakéta csapódott be a bagdadi amerikai nagykövetség épülete mellett."
.
 először a tanker megtámadása....
most ez a rakétatámadás.....

előbb  vagy utóbb csak lesz ok Irán lerohanására......
pampa 2019. 05. 18. 09:21
Előzmény: #6213  pampa
#6214
Óvatosan Irán felett, mert egyszer már lelőttünk ott egy polgári gépet - szólt az USA
.
Az Egyesült Államok figyelmeztette a világ légitársaságait a Perzsa-öböl fokozódó veszélyekre.A Perzsa-öbölbeli veszélyekre figyelmeztették az arra közlekedő légitársaságokat szombaton amerikai diplomaták, és felhívták a figyelmet arra, hogy járataik téves azonosítás áldozataivá válhatnak az iráni-amerikai feszültségek közepette.
Az amerikai diplomáciai képviseletek az amerikai szövetségi légiforgalmi hatóság (FAA) figyelmezetését közvetítették, hangsúlyozva azokat a kockázatokat, amelyeket a jelenlegi feszült helyzet jelent a világ légi forgalmában létfontosságú szerepet betöltő régióra.
A jelzés egyben emlékeztetés arra az 1988-as tragédiára, amikor az amerikai flotta Vincennes nevű cirkálója a Perzsa(Arab-)öböl felett lelőtte az iráni légitársaság egyik óriásgépét, fedélzetén 290 emberrel. Az amerikai hadihajó kapitánya az iráni Airbust összetévesztette egy F-14-es típusú elfogó vadászgéppel. "
pampa 2019. 05. 17. 13:34
Előzmény: #6212  pampa
#6213
" Végül a harmadik adu az amerikai adósság. Kína hatalmas mennyiségű amerikai kötvényen üldögél. Ennek csökkentése kétélű fegyver, de megsebezheti Trumpot is, akinek jövőre választási kampányban kell eredményeket felmutatnia. "
pampa 2019. 05. 17. 09:33
Előzmény: #6211  pampa
#6212
"Véletlenül afgán rendőröket ölt meg egy légicsapás a dél-afganisztáni Hilmend tartományban, Laskargáh közelében, a kormányellenes tálib mozgalom elleni harcok közben – közölték helyi tisztviselők.
A tartományi tanács vezetője tudatta, hogy a légicsapást csütörtökön hajtották végre, miközben afgán rendőrök a tálib fegyveresekkel harcoltak Laskargáh közelében. A tisztviselő hozzátette, hogy a légicsapásban 17 rendőr meghalt, 14 pedig megsebesült.
Nem tudni, hogy a légicsapást az afgán vagy az amerikai erők hajtották-e végre. Az afgán biztonsági erők kérésére az amerikai erők rendszeresen támogatják műveleteiket.
Hilmend tartomány kormányzója, Mohamed Jaszin közölte, hogy a légicsapás ügyében vizsgálatot indítanak. A tálib mozgalom közleménye szerint az amerikai erők álltak a támadás mögött."
pampa 2019. 05. 17. 09:12
Előzmény: #6210  pampa
#6211
"A Tasmániai Egyetem kutatói által végzett kutatás rávilágított az Indiai-óceánban, Indonéziától délnyugatra fekvő szigetcsoportot, amely 27, többségében lakatlan szigetből áll, és Perthtől 2750 kilométerre található, 238 tonna szemét szennyezte be. A hulladékot a tenger mosta partra. Ez az újonnan jött, kéretlen hírnév azért is érinti kellemetlenül a helyieket, mert szigetüket
AUSZTRÁLIA UTOLSÓ ÉRINTETLEN PARADICSOMAKÉNT REKLÁMOZZÁK.
Ahogy a műanyag hulladék jó része, a Cocos-szigeteken talált szemét többsége is egyszerhasználatos csomagolóanyagokból tevődött össze. Jennifer Lavers, a kutatás vezetője elmondta a CNN-nek, hogy az óceánok műanygszennyezése már olyan általános, hogy ilyen távoli kis szigetre kell utazniuk a kutatóknak, hogy reprezentatív mintát vehessenek belőle.
A szigetek úgy viselkednek, mint a kanárik a szénbányákban, és egyre sürgetőbb, hogy a figyelmeztetéseiknek megfelelően cselekedjünk.Lavers és munkatársai két éve már kimutatták, hogy egy másik távoli földdarab, a Henderson-sziget a műanyagoktól legsűrűbben szennyezett hely a földön. 
Bár ott csak 38 millió darab szemetet találtak, amelyek össztömege 17 tonnát tett ki, a sziget kicsinysége miatt ez a mennyiség mégis mindent elborított. A Cocos-szigetek 414 millió darabja nem is teljes mennyiség, hiszen csak 10 centiméter mélyen vettek mintát a szigetek talajából, ami alatta van, az nem került bele a vizsgálatba."
pampa 2019. 05. 17. 07:46
Előzmény: #6209  pampa
#6210
Svéd pszichiáter: “A megengedő szülők valódi szörnygenerációkat hoznak létre”
.
David Eberhard svéd gyermekpszichiáter szerint egy igazi tragédia következhet be, ha a szülők mindennek eleget tesznek, amit csak a gyerekek akarnak. Ilyen esetben a gyerekek a fejükre nőnek, minden percben a kívánságukat lesik, ezáltal megfosztják saját magukat a szabadságtól.
.
A svéd pszichiáter Gyerekek hatalmon című könyvében a liberális gyereknevelési módszerről ír, mely szerint ismeretlen dolog a büntetés és a megszorítások. A szülők pedig úgy csinálnak, mintha a gyerek legjobb barátai lennének, vagy legalábbis azzá szeretnének válni, csak sok akadályba ütköznek. A mostani társadalmi elvárások szerint az a jó szülő, aki nem túl megfontolt, felnőttes, és következetes, hanem inkább a serdülők bohó viselkedésmintájával azonosul.
A túlzott engedékenység hatással van az egyre nagyobb mértékben eluralkodó gyermekkori depresszióra, iskolai problémákra, a fegyelem felborulására, a kábítószer-használat és az öngyilkossági kísérletek számának növekedésére."
pampa 2019. 05. 13. 12:47
Előzmény: #6208  pampa
#6209
"Az Egyesült Arab Emírségek kikötőjénél, az Ománi-öbölben két szaúdi olajszállító hajót támadtak meg vasárnap ismeretlen tettesek. Egy iráni képviselő szerint egy harmadik ország szabotázsakciója okozta a robbanásokat.
Az egyik megtámadott olajszállító az Egyesült Államokba tartott. A robbanás után olyan hírek kezdtek el terjedni, hogy Irán vagy az egyik szövetségese állhat a támadás mögött, hogy ezzel meggyengítsék a nagy rivális Szaúd-Arábia súlyát a régióban. Néhány nappal korábban az Egyesült Államok figyelmeztetett arra, hogy Irán provokációjától kell tartani a Perzsa-öbölben, de egyelőre semmi bizonyíték nincs arra, hogy valóban ez történt volna.
Hesmatollah Falahatpiseh, az iráni parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnöke is tagadja a vádakat. Szerinte olyan ország lehet felelős a robbantásokért, amelynek érdeke, hogy instabil legyen a régió."
.
.
 Égett mint a Reichstag ?
pampa 2019. 05. 13. 07:27
Előzmény: #6207  pampa
#6208
"A dél-ázsiai régió hamarosan arra fog kényszerülni, hogy milliós nagyságrendű „klímamenekülttel”, továbbá a víz és élelem birtoklásának megszerzéséért kirobbanó regionális – katonai konfliktusokkal nézzen szembe és küzdjön meg.
A Hindukus – Himalája régiót értékelő hivatalos jelentés szerint, amennyiben nem sikerül megfékezni az üvegházhatású gázok káros kibocsátását, a Pakisztán és Mianmar között húzódó hegylánc körülbelül 80 év múlva elveszítheti jégmezőinek kétharmadát. Még ha nemzetközi erőfeszítéssel sikerül is a globális felmelegedést 1,5 Celsius fokra korlátozni, a gleccserek akkor is 36 százalékkal zsugorodni fognak. A jég ilyen mértékű eltűnése súlyos és kézzelfogható következményekkel fog járni több mint 2 milliárd ember számára, elsősorban az Afganisztán, Pakisztán, India, Kína, Mianmar, Bután, Nepál és Banglades területén élők vonatkozásában.
A Hindukus – Himalája régió ezen nyolc ország egyes részein húzódik keresztül 3500 méter hosszan. A régió emellett tíz főbb ázsiai folyamrendszer forrása is – amely 1,9 milliárd ember számára nyújtja a szükséges élelmiszer, víz és energiamennyiséget -, innen indul útjára az Amudarja, az Indus, a Gangesz, a Brahmaputra, az Iravádi, a Salween-folyó, a Mekong, a Jangce, a Sárga-folyó és a Tarim-folyó.
A hegységrendszer felelős Ázsia hidrológiai ciklusainak működtetéséért, a változatos időjárási mintákért, valamint a nyári monszunokért is. Télen a világ második legnagyobb hőelnyelő területe, nyáron a monszun-áramlatokat tereli a belső szárazföldi területek felé. Mindezeken kívül az ezekben a hegyekben található 18 000 darab magashegyi gleccsert tartják a világ egyik legnagyobb édesvíz-készletének. A régió közkeletű elnevezése a „harmadik pólus”, ugyanis itt található a világ legnagyobb összefüggő jégtakarója a sarkvidékeket leszámítva.
A régió egyre jobban visszahúzódó jégmezői drasztikus mértékben fogják megváltoztatni a természetes környezet, az emberi élővilág, az élelmiszer- és energiabiztonság helyi kényes egyensúlyát – állítják a témában jártas szakértők. A piszkos fosszilis tüzelőanyagok által okozott megállíthatatlannak tűnő szennyezés jelentős mértékben felgyorsítja a Hindukus – Himalája gleccsereinek olvadását a következő néhány évtizedben.
Mindezek miatt az emberek életét számos eddig talán kevésbé – a jövőben azonban sokkal gyakrabban – tapasztalt jelenség fogja körülményesebbé tenni, megnehezíteni: nagyobb áradások, gyakoribb árvizek, földcsuszamlások, gátak kitörése, talajerózió,  terméshibák és terméscsökkenések, vízhiány, hőhatások, amelyek előre megjósolhatatlan mértékű káros következménnyel fognak járni a régió élelmiszer- és energiatermelésére nézve. A helyi környezetpusztító emberi tevékenységnek köszönhetően a globális átlaghoz képest itt háromszoros gyorsasággal emelkedik az évi átlaghőmérséklet. Erdőpusztítás, természeti kincsek kiaknázása, folyók és medencék közötti vízátvitel, növekvő kereslet a gleccserekből származó palackozott ásványvizekért, bányászat, gátépítés és az ezekhez köthető szennyező tevékenységek mind hozzájárulnak a régió környezetrombolásához.
A helyzetet súlyosbítja, hogy a régió számos kiemelt fontosságú nemzetközi konfliktus helyszíne, így a terület egy hatalmas militarizált övezetté vált, katonai állomásokkal, kórházakkal, kiépített utakkal, repterekkel, amik mind jelentős kihívás elé állítják a környezetet és nagyban hozzájárulnak a helyi erdőtakaró drasztikus csökkenéséhez, a vadvilág pusztulásához, továbbá a helyi etnikai kisebbségek áttelepítéséhez, végezetül pedig egy világszintű menekültáradat kialakulásához."
pampa 2019. 05. 12. 14:17
Előzmény: #6206  pampa
#6207
"Az iráni elnök szerdán kilátásba helyezte, hogy országa nem fogja teljesíteni az iráni atomprogram korlátozásáról 2015-ben elfogadott többhatalmi megállapodás bizonyos pontjait. Így például visszatér az urán magasabb szintű dúsításához, amennyiben az egyezmény részes felei nem védik meg az iráni érdekeket az amerikai szankciókkal szemben. A bennmaradó öt országnak hatvan napot adott arra, hogy valóra váltsák az iráni olaj- és a pénzügyi szektor megvédéséről szóló ígéreteiket.Az átfogó egyezménnyel - amelyet az Egyesült Államokkal, Oroszországgal, Kínával, Franciaországgal, Nagy-Britanniával és Németországgal írt alá a teheráni kormány - a nemzetközi közösség azt akarta szavatolni, hogy az iszlám köztársaság atomprogramja kizárólag békés célokat szolgáljon.A megállapodás jelentős mértékben enyhítette az Irán elleni nemzetközi szankciókat, cserébe az iszlám köztársaság beleegyezett nukleáris tevékenysége korlátozásába. Donald Trump amerikai elnök azonban 2018. május 8-án bejelentette az Egyesült Államok távozását a mérföldkőnek tekintett egyezményből, és újra életbe léptette az Iránnal szembeni büntetőintézkedéseket.A szerdai bejelentés után Trump elnök újságírókkal közölte, azt szeretné, ha az iráni vezetés felhívná telefonon. "Nem akarjuk bántani Iránt. Azt szeretnénk, ha erős, nagy és erős gazdasággal rendelkező ország lenne" - mondta.Az amerikai külügyminisztérium iráni különmegbízottja pedig azt mondta újságíróknak, hogy Washington új megállapodásról akar tárgyalni Iránnal.A jelenlegi helyzetet az iraki-iráni háború (1980-1988) időszakához hasonlítva Róháni megjegyezte, hogy a háború idején nem volt probléma a banki ügyekkel, kőolajeladásokkal, az exporttal és importtal, az egyetlen szankció a fegyvereladás bojkottja volt."
atv.hu
pampa 2019. 05. 12. 13:19
Előzmény: #6205  Peterbond
#6206
nem értem a problémádat....
Izrael politikáját nem lehet bírálni?
az antiszemitizmus?
Peterbond 2019. 05. 12. 12:57
Előzmény: #6203  pampa
#6205
Nezd nekem sok bajom van erdogannal es az o Torok rendszerevel. Szerintem eszak korea es Venezuella egy durva diktatura es rengeteg baj van a Putyin fele Orosz rendszerrel is. Megsincs 5 ev alatt ezekrol annyi posztom mint neked itt csak iden izraelrol kb aktualitas nelkul.
.
Izrael engem messzirol nem erdekel. Csak neked van ennyire ez beragadva es ezt szerettem volna kiemelni meg az alszent dumad hogy a Jobbik zsidozasa miatt lett unszimpatikus. Mindez miutan a tenylegesen zsido es ciganygyulolok elmentek a MIHA ba es ok menetelgetnek most. Persze ok vallalhatoak. Aha ertem ....
AIDA64
AIDA64 2019. 05. 12. 11:13
Előzmény: #6203  pampa
#6204
senki nem tart be semmit
pampa 2019. 05. 12. 10:30
Előzmény: #6202  Peterbond
#6203
Szerinted Izrael béke szerető állam?
Betartja, végre hajtja az ENSZ határozatait?
Peterbond 2019. 05. 12. 10:12
Előzmény: #6201  pampa
#6202
Napi Izrael hireinket halottak pampatol aki azert abrandult ki a jobbikbol mert tulsagosan zsidozott es ciganyozott....
.
Marmint az uj jobbik. A regivel semmi baja ahogy mostmar a MIHA vallalhatobb szerinte.
pampa 2019. 05. 12. 08:13
Előzmény: #6200  pampa
#6201
"Az ENSZ közgyűlése 1949. május 11-én vette fel Izraelt a teljes jogú tagjai közé a 273-as határozatában. Izrael ekkor már tagja volt az ENSZ Biztonsági Tanácsának, ahová egy hónappal korábban, március 4-én nyert felvételt a a 69-es határozat alapján.
Az ENSZ közgyűlése 37 igen, 12 nem ellenében, 9 tartózkodás mellett, a szükséges kétharmados többséggel hagyta jóvá Izrael felvételét a teljes jogú tagok közé.
A határozat szövegében szerepel, hogy Izrael békeszerető állam, amely elfogadja az ENSZ alapokmányában foglalt kötelezettségeket, valamint képes és hajlandó végrehajtani azokat."
.
Olyan ez mint a reklám.....
van a reklám  és van a valóság.

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek