Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pampa 2019. 05. 10. 08:05
Előzmény: #6199  pampa
#6200
A közleményben Bolton hangsúlyozta: az Egyesült Államok vagy szövetségesei elleni esetleges támadás esetén Irán “kérlelhetetlen erővel” találja magát szemben.
„Ez világos és félreérthetetlen üzenet” Iránnak – fogalmazott a politikus."
.
Akkor most Putyin is mondhatná ugyanezt Venezuela kapcsán az USA-nak?
pampa 2019. 05. 08. 09:41
Előzmény: #6198  pampa
#6199
A Reuters hírügynökséghez eljuttatott felvételek azt mutatják, hogy a Sanghaj mellett fekvő Csiangnan hajógyárban jelentős munka zajlik egy nagy méretű hajó építése körül. Kína hivatalosan nem erősítette meg, hogy újabb repülőgép-hordozót épít, és a pekingi védelmi minisztérium ezúttal sem reagált a hírre.
A CSIS által ismertetett felvételeken az épülő hajó orra látható, amely lapos, körülbelül 30 méteres felületben végződik, valamint egy 41 méter széles hajótest, amely fölött portáldaruk sorakoznak. A 002-es típusnak nevezett hajó ezek alapján valamivel kisebb lesz majd, mint az Egyesült Államok 100 ezer tonnás repülőgép-hordozói, de nagyobb, mint Franciaország Charles de Gaulle nevű hajója.
Matthew Funaiole, a CSIS elemzője szerint a képek nem bizonyító erejűek, de nehéz elképzelni, hogy bármi más lehetne, mint Kína harmadik repülőgép-hordozója.
Kína jelenleg két repülőgép-hordozóval rendelkezik. Az első ilyen hajója egy volt szovjet, ukrán gyártású hajó, amely Liaoning néven teljesít szolgálatot, a másodikat pedig a kínaiak maguk építették az első mintájára, és már elkészült, de még nem állt hadrendbe. Egyik sem rendelkezik gőzkatapulttal, a gépek levegőbe emelkedését az orron kialakított rámpa segíti. Ezért csak bizonyos repülőgépeket tud hordozni korlátozott számban. A 002-es típusú, új hordozót viszont minden bizonnyal felszerelik majd a gépeket indító katapultrendszerrel.Egyelőre nem tudni, hogy a 002-es típusú repülőgép-hordozó atommeghajtású lesz-e. Kína jelenleg 10 atommeghajtású tengeralattjáróval rendelkezik, de egyetlen nukleáris hajtású felszíni hajója sincs, és egyes elemzők szerint egyelőre nem is áll készen erre.
Ian Storey, a szingapúri ISEAS Yusof Ishak Intézet biztonságpolitikai szakértője azt fejtegette, hogy ha az új hajó elkészül, akkor Kína minden ázsiai országnál, Japánnál és Indiánál is nagyobb tengeri harci képességekkel fog rendelkezni, ami arra mutat rá, hogy Kína egyértelműen az első számú tengeri hatalom Ázsiában."
pampa 2019. 05. 05. 14:55
Előzmény: #6197  pampa
#6198
"Moszkva nem zárja ki, hogy kilép az Európa Tanácsból (ET), és felmondja az Emberi Jogok Európai Egyezményét abban az esetben, ha nem születik kompromisszum Oroszország tagságáról az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésében (PACE), jelentette ki Ivan Szoltanovszkij, Oroszország állandó ET-képviselője a RIA Novosztyi hírügynökség által vasárnap közreadott nyilatkozatában.Oroszország 2016-ban függesztette fel munkáját a PACE-ben, két évvel azután, hogy küldöttségét a Krím elcsatolása nyomán megfosztották szavazati jogától. Az orosz delegáció 2017 óta nem fizet tagdíjat, és Moszkva a közgyűlésekre nem küldi el a törvényhozói akkreditáláshoz szükséges iratokat, írja az MTI.Áprilisi ülésszakán a PACE határozatot fogadott el, amelyben felszólította Oroszországot, hogy alakítson küldöttséget, és fizesse be az elmaradt tagdíjat. A közgyűlés egyúttal eljárás megindítását javasolta azon tagországok ellen, amelyek súlyosan megsértik az alapszerződésben rögzített kötelezettségeiket, vagy nem tartják tiszteletben az alapvető elveket és értékeket. A PACE párbeszédre szólította fel Moszkvát egy olyan helyzet elkerülése érdekében, amely akár azzal is végződhet, hogy a szervezet távozásra szólítja fel az érintett országot, vagy arra, hogy önmaga ajánlja fel tagságának visszavonását.Vjacseszlav Vologyin, az orosz parlament alsóházának alelnöke januárban kijelentette, hogy Oroszország mindaddig nem térhet vissza a közgyűlésbe, amíg nem teljesítik a követelését, és a működési szabályzatból nem törlik a szankciós előírásokat. Valenytina Matvijenko, a felsőház elnöke a visszatérést szintén ahhoz a feltételhez kötötte, hogy a PACE szüntesse meg a nemzeti küldöttségek „diszkriminálásának" lehetőségét, és azt hangoztatta, hogy a működési szabályzat nem áll összhangban az ET alapokmányával.Az orosz parlament két háza januárban nyilatkozatot fogadott el, amely azzal vádolta meg a PACE-t, hogy „durván megsértette" Oroszország Európa tanácsi jogait, amikor parlamenti delegációját 2014-ben és 2015-ben – a Krím annektálására és Oroszország ukrajnai beavatkozására hivatkozva – megfosztotta kulcsfontosságú jogköreitől, amivel egyébként a testület „rendszerszintű válságba" került.Az orosz törvényhozás egyebek között nehezményezte, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) bíráinak több mint felét orosz részvétel nélkül választották meg, ami a képviselők szerint Oroszország viszonylatában felveti a testület döntéseinek legitimitását.Az orosz parlamenti küldöttség tagjai emellett – az ellenük bevezetett szankciók értelmében – nem szavazhatnak a közgyűlésben, nem vehetnek részt a PACE vezető testületeinek munkájában, nem lehetnek jelentéstevők, nem lehetnek tagjai a PACE választási megfigyelő küldöttségeinek, és nem képviselhetik a közgyűlést sem az ET szerveiben, sem a tanácson kívül."
pampa 2019. 05. 05. 08:57
Előzmény: #6196  pampa
#6197
"Szombat óta négyszáznál több rakétát lőttek ki a Gázai övezetből Izrael területére, amelyre válaszul izraeli harckocsik és harci repülőgépek mintegy 200 támadást hajtottak végre gázai célpontok ellen. Az övezetet uraló Hamász azzal fenyegetőzött, hogy további területekre terjeszti ki a támadásokat, köztük Tel-Avivra és környékére is.Izraelt kényes időpontban érték az újabb támadások, ugyanis jövő szerdán kezdődik a legfontosabb nemzeti ünnep, az emlékezés napja, majd csütörtökön a függetlenségi nap, amelyen hagyományosan rengeteg szabadtéri rendezvényt szerveznek országszerte. Emellett május közepén megkezdődnek Tel-Avivban az eurovíziós dalfesztivál elődöntői, amelyre egész Európából több ezer vendéget várnak."
pampa 2019. 05. 05. 08:49
Előzmény: #6195  pampa
#6196
Donald Trump amerikai elnök bírálta a hét végén a közösségi médiát működtető cégeket, gyakorlatilag a Demokrata Párt eszközének nevezte őket, miután a Facebook vezetése gyűlöletbeszéd miatt kitiltotta a portálról Louis Farrakhant, az Iszlám Nemzete nevű amerikai szervezet vezetőjét és több más, szélsőjobboldali publicistát.Trump közölte, hogy "alaposan figyelni fogja az amerikai állampolgárok cenzúrázását a közösségi médiában". Ezt a bejegyzését többször megismételte pénteken és szombaton. Korábban már kifejtette, hogy szerinte e cégek elfogultak a konzervatívokkal szemben, többeket - név szerint megnevezte, hogy kiket - igazságtalanul tiltottak ki. Az érintett társaságok visszautasították a vádat akkor.A Facebook (FB) az elsősorban zsidóellenes megnyilvánulásairól hírhedt Louis Farrakhan mellett kitiltotta platformjairól (a hozzá tartozó Instagramról is) Alex Jones és Milo Yiannopoulos szélsőjobboldali publicistákat is, akik az FB megítélése szerint összeesküvés-elméleteik miatt váltak méltatlanná arra, hogy publikálhassanak. Alex Jones Infowars című portálját 2018 augusztusában már eltávolította az FB, de az Instagramról mostanáig nem.
Az óriásvállalat szóvivője közleményt adott ki csütörtökön, amelyben hangsúlyozta: "Ideológiai tartalmuktól függetlenül mindig betiltottuk azokat a személyeket és szervezeteket, akik és amelyek erőszakot és gyűlöletet hirdetnek vagy támogatnak. Széles körben vizsgáljuk e szabály potenciális megszegőit, és ez vezetett mai döntésünkhöz az említettek oldalainak eltávolításáról."
Alex Jones internetes portálján "tisztogatásnak" minősítette a kitiltást.
A Facebook korábban ígéretet tett arra, hogy erőteljesebben lép fel a platformjain megjelenő gyűlöletbeszéd ellen, miután különböző emberjogi szervezetek már két év óta - lényegében a virginiai Charlottesville városban történt összecsapások óta - erre ösztökélik a közösségi platformok működtetőit. Ennek megfelelően az FB idén márciusban a fehérek felsőbbrendűségét hirdető személyeket és szervezeteket tiltott ki."
MTI
.
.
Lassan el kell azon gondolkodni, hogy az oldal azt csinálja e amiért létrehozták?
Amennyiben nem, akkor meg kell szüntetni.
pampa 2019. 05. 05. 08:26
Előzmény: #6192  pampa
#6195
"Szombat óta négyszáznál több rakétát lőttek ki a Gázai övezetből Izrael területére, amelyre válaszul izraeli harckocsik és harci repülőgépek mintegy 200 támadást hajtottak végre gázai célpontok ellen. Az övezetet uraló Hamász azzal fenyegetőzött, hogy további területekre terjeszti ki a támadásokat, köztük Tel-Avivra és környékére is.A Gázai övezetből kilőtt rakéták egy izraeli férfit öltek meg. Az izraeli támadás hat palesztint ölt meg eddig, köztük egy terhes anyát és egy gyereket is.
Mindeközben Kairóban tűzszüneti tárgyalások zajlanak Egyiptom közvetítésével a palesztin és az izraeli fél között, hogy véget vessenek a harmadik napja tartó erőszakhullámnak."
AIDA64
AIDA64 2019. 05. 01. 18:29
#6194
igen elsö sorbol nézhetjük hogyan pusztul el az emberiség,,de vannak nagyon sokan akik a szinpadon saját magukon tapasztalják ezt meg ök lesznek többen mint a nézök.az emberiség több mint fele ,jocskán több mint fele
goldi 2019. 05. 01. 08:29
Törölt hozzászólás
#6193
pampa 2019. 05. 01. 08:16
Előzmény: #6191  pampa
#6192
Elkezdődött!
 Fellázadt Venezuela a diktátor ellen, már lőnek az utcán"
.
újabb polgárháborút robbantottak ki!   :(((((
pampa 2019. 04. 29. 17:38
Előzmény: #6190  pampa
#6191
"A nyugati államokkal szövetségben álló Szaúd-Arábiában sorra fejeznek le fiatalokat. Egy 16 éves fiút például egy WhatsApp-üzenet miatt tartóztattak le, majd végeztek ki.
A szaúdi hatóságok brutális kínzásokkal érik el, hogy az áldozatok „bevallják bűneiket”, erre hivatkozva pedig kivégzik őket. A lefejezések gyakoriak a szaúdi királyságban, ennek ellenére az ország tagja az ENSZ nőjogi bizottságának, és a nemzetközi szervezet Emberi Jogi Tanácsának egyik bizottságában is helyet kaptak.
A vallási diktatúrában csak az idei évben 37, többnyire síita férfit végeztek ki, köztük a 21 éves Abdulkareem al-Hawajt, akit még 16 éves korában tartóztattak le egy WhatsApp-üzenet miatt. A fiút brutálisan megkínozták, megverték, kezét a feje fölött lánccal kötötték meg, elektromos áramot vezettek belé és megfenyegették, hogy megölik a családját, ezzel vették rá „bűnössége” elismerésére.
Ám nem ez volt az egyetlen eset, amikor fiatalokat végeztek ki Szaúd-Arábiában. Egy 17 éves fiút – aki épp megkezdte volna tanulmányait a Nyugat-Michigani Egyetemen – is hasonlóan megkínoztak és megvertek, mert részt vett egy kormányellenes demonstráción. Egy másik esetben pedig egy 23 éves fiatalembert úgy megkínoztak, hogy megsüketült.
Az idei 37 kivégzést Rijádban, Mekkában és Medinában, a központi Qassim tartományban és a keleti tartományban, a síita kisebbség otthonában tartották meg. A lefejezés után az áldozatot keresztre feszítették, majd elrettentés céljából a testét egy jól látható helyre helyezték el."
pampa 2019. 04. 27. 09:32
Előzmény: #6189  AIDA64
#6190
a szaudiak egy választáson elküldhetik a vezetést?
Magyarországon az emberek egy választáson elküldték a Gyurcsány kormányt?
Megtehetik ez az Orbán kormánnyal is?
AIDA64
AIDA64 2019. 04. 27. 09:28
Előzmény: #6188  AIDA64
#6189
nemcsak szaudarábia van magyarország is
AIDA64
AIDA64 2019. 04. 27. 09:27
Előzmény: #6187  pampa
#6188
egyetértek
pampa 2019. 04. 27. 08:13
Előzmény: #6185  pampa
#6187
az Egyesült Államok nem áll félre és nem nézi tétlenül, hogy "a törvénytelen Maduro-rezsim megfossza a venezuelai népet a gazdagságától, emberiességétől és demokráciához való jogától". 
.
Nagyon helyes!
Szaud-Arábiánál mikor kezdik?
pampa 2019. 04. 17. 10:19
Előzmény: #6181  pampa
#6185
Az északi sarkkörön túlra is telepít legmodernebb légvédelmi rakétarendszeréből Oroszország, írja a Telegraph az Izvesztyijára hivatkozva. Az orosz lap értesülései szerint 2020 végéig ki is építhetik a rakétarendszert a Jeges-tenger partvidékén. S-400-as rakétákat telepítenek majd, ezekkel akár négyszáz kilométeres távolságból is kilőhetők az Oroszországot fenyegető repülők és rakéták.
A Telegraph szerint a Hidegháború vége óta nem volt ilyen komoly katonai jelenlét a sarkkörön.
Ennek a klímaváltozás is oka lehet. A sarki jégsapka olvadásával egyre inkább hajózhatóvá válik a Jeges-tenger, ez jelentősen lerövidíti az utat Európa, Ázsia és Amerika között. A partvidékre telepített légvédelmi rendszerekkel Oroszország a szuverenitását is biztosíthatja az egyik ilyen fontos hajózási útvonal, az észak-keleti átjáró felett.
Ugyanezt a célt szolgálja egy másik kedden bejelentett fejlesztés is: kikötőt terveznek a Sabetta csepfolyósgáz-terminálhoz, ahonnan eddig vasúton volt elérhető."
_Sigorszky
_Sigorszky 2019. 04. 14. 00:03
Előzmény: #6183  Tagore
#6184

Szuronyrohamra mennék azért, amit a Századvég megállapít....Mert hát az ember az a csúcsragadozó, aki semmiből nem képes tanulni. 
"Nehéz lelkileg követni azt a tébolyt, ami mára szinte az egész világon kialakult[…]Kérdés, hogy a XIX. század végén kezdődött szélsőséges elzárkózás, amely világháborúkat okozott, meddig tarthat még. A XX. század rémes dolgokat hozott ki az emberből. A második világháború után egy ideig azt lehetett hinni, hogy ezen túlléptünk. De hát ugyanott tartunk, ahol az első világháború előtt. A politikusok nem emlékeznek a háborúra, bárhol éljenek is, és fogalmuk sincs, hogy mi lesz a tetteik következménye." (Spiró György)
Tagore
Tagore 2019. 04. 13. 10:58
Előzmény: törölt hozzászólás
#6183
Tényleg egyre kevesebben használják.....viszont rohamosan emelkedik a Ripost , és a a Pesti Srácok példányszáma.....világszerte.....
Törölt felhasználó 2019. 04. 13. 10:14
Előzmény: #6181  pampa
#6182
Ez tény ,de a piaca is kell erre gondoltam.
pampa 2019. 04. 13. 09:12
Előzmény: #6180  Törölt felhasználó
#6181
Az nem kell neki.... csak az olaj feletti felügyelet joga!
Az ott élő emberek élete nem igazán érdekli őket....
Ott van példának Irak!

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek