Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Anna055 2019. 01. 09. 14:01
#6040
Jó napot, a lakosság nagy és fontos szerepet játszik az életünkben, most már világszerte nagyon nagy sebességgel változik. A világ különböző városaiban, régióiban, régióiban és országaiban különböző embereket egyesít egy, a népesség nevű jellemző. Ez egy nagyon érdekes és lenyűgöző dolog, megnézheti, jobban megértheti, majd egy új, csodálatos világ nyílik meg előtted, amelyről még soha nem hallottál. Különböző gráfok, tsyforki és számítások találhatók itt pontosan, jó szerencsét kívánok, remélem, hogy az én információim hasznosak lettek.
https://worldpopulationprospects.info/
pampa 2019. 01. 09. 13:26
Előzmény: törölt hozzászólás
#6039
Az angolok is vittek el a gyarmataikról bőven kincseket.
A spanyol hódítók sem voltak angyalok.
Az USA katonák is vittek haza hadizsákmányt.
Egyiptomot is kifosztották rendesen.
stb.
hosszasan lehetne sorolni.....
hatosa 2019. 01. 09. 13:23
Törölt hozzászólás
#6038
pampa 2019. 01. 09. 13:00
Előzmény: törölt hozzászólás
#6037
"Az ügyben a családot képviselő ügyvéd Sheron Korpus, a Kasowitz Benson Torres iroda kollégája a Napi.hu kérdésére elmondta, hogy a magyar sajtó tévesen idézte az eredeti forrás, az Associated Press hírügynökség beszámolóját. A magyar állam ugyanis továbbra is alperes az Egyesült Államok Columbia kerületének (District of Columbia) bírósága előtt folyamatban lévő eljárásban. Amint azt a fellebbviteli bíróság is megerősítette, a Szépművészeti Múzeum szintén alperes marad az ügyben. Mindez azt jelenti, hogy a legfelsőbb Bíróság hétfői állásfoglalása csak a magyar állam perelhetőségét zárta ki, a műkincsekkel rendelkező múzeumokét egyáltalán nem.
Írásban megkerestük Ronald S. Laudert, a Zsidó Világkongresszus és a Commission for Art Recovery (CAR) elnökét is - ez utóbbi szervezet a restitúció, vagyis az elrabolt műkincsek visszaadását szorgalmazza és jogi segítséget ad a kárvallott családoknak a világszerte folyó perekben. Lauder válaszában a következőkre mutatott rá:
"A közelmúltban, Berlinben megemlékeztünk a Washingtoni Konferencia 20. évfordulójáról, amelyet 40 másik országgal együtt elvben Magyarország is elfogadott. Rendkívül kiábrándító, hogy 20 év elteltével Magyarország, eljárástechnikai kifogásokra hivatkozva még mindig nem tartja be ezeket az elveket, és továbbra is megtagadja, hogy visszaszolgáltassa a jogos tulajdonosoknak azokat a műalkotásokat, amelyeket a holokauszt során jogtalanul és embertelen körülmények között koboztak el a magyar zsidóktól" - magyarázta Lauder."
.
Azért végigmoziznék egy pert az USA-ban amit egy palesztin jogvédő csoport indítana a 67-es háborúban elkergetett palesztin civilek tulajdonának visszaszerzése végett indítanának Izrael ellen.
hatosa 2019. 01. 09. 12:45
Törölt hozzászólás
#6036
hatosa 2019. 01. 09. 12:42
Törölt hozzászólás
#6035
pampa 2019. 01. 09. 11:59
Előzmény: #6033  pampa
#6034
"Segev, aki még az 1990-es évek második felében szolgált energia- és infrastruktúra ügyi miniszterként a büntetést enyhítéséért cserébe beismerte bűnösségét. Az izraeli belbiztonsági szervezet, a Sin Bet szerint Segevet 2012-ben szervezte be Irán és a volt kormánytag az izraeli energiaiparról, a különféle titkos objektumokról, valamint izraeli politikusokról adott át információkat Teheránnak. Eleinte tagadta bűnösségét, egy ideig azt állította, be akarta csapni az irániakat, és hősként kívánt visszatérni hazájába.
Segev az utóbbi években főként Nigériában élt, ahova az után költözött, hogy hazájában megvonták tőle az orvosként való praktizálás jogát. Ennek hátterében az állt, hogy Segevet rajtakapták azon, hogy 2004-ben 32 ezer, csokoládéval bevont ecstasy-tablettát próbált meg Hollandiából Izraelbe csempészni. Mindezt úgy próbálta meg, hogy meghamisította már érvénytelen diplomata útlevelének a lejárati idejét. Ez után még hitelkártyával is próbált csalni, de ezzel is lebukott.
Segev pere az után kezdődhetett el, hogy az Egyenlítő Guinea-i hatóságok 2018 májusában kadátk őt Izraelnek. A Dw német hírportál értesülései szerint a vádalku alapján meghozott ítéletet hivatalosan februárban hirdetik ki."
.
.
:)
pampa 2019. 01. 07. 12:39
Előzmény: #6032  pampa
#6033
"A Barnes család öt tagja, Jazmine Barnes, édesanyja és három testvére szilveszter előtt ült egy autóban Houstonban, amikor a szemtanúk és a túlélők elmondása alapján, egy Ford kisteherautóból tüzet nyitottak rájuk. A hét éves Jazmine azonnal szörnyethalt, a lövedék fejen találta.
A kislány testvérei tudtak személyleírást adni a támadókról, akik egy másik kocsiban ültek. Harmincas-negyvenes éveiben járó, fehér férfi, egy kapucnis pulcsiban. A gyerekek és más szemtanúk szerint is ő adta le a lövéseket.A rendőrség hamar elkészített egy fantomképet a leírás alapján és a lakosság segítségét kérték a gyilkos azonosításában. – Senki se féljen attól, hogy nevén nevezze a dolgot. Ez egy faji gyűlöletbűncselekmény volt – mondta Sheila Jackson Lee houstoni demokrata párti képviselő egy kampányrendezvényen nem sokkal az eset után.Az ügyet felkarolta a Black Lives Matter és számos, rasszizmus és szegregációellenes szervezet. Aztán a nyomozás hirtelen nagy fordulatot vett.
Hiába a leírás, szemtanúi beszámolók és fantomkép, a rendőrség megtalálta a tettest, aki távol állt az eredeti elképzeléstől. A húsz éves Eric Black Jr. ugyanis színesbőrű, és elfogásakor be is ismerte tettét, valamint azt is, hogy tévedés volt, nem Jazmine és családja voltak a kiszemelt célpontok."
.
.
Kemény!   
pampa 2019. 01. 05. 11:30
Előzmény: törölt hozzászólás
#6032
A változás sebessége a gond nem az, hogy megtörténik.
.
Ezt nem értik meg a politikusok és az emberek.
AIDA64 2019. 01. 05. 11:11
Törölt hozzászólás
#6031
AIDA64 2019. 01. 05. 11:10
Törölt hozzászólás
#6030
AIDA64 2019. 01. 05. 11:10
Törölt hozzászólás
#6029
pampa 2019. 01. 05. 10:33
Előzmény: #6027  pampa
#6028
"Mintegy nyolcvan fős katonai személyzetet küldött Gabonba Donald Trump arra az eshetőségre való tekintettel, hogy vigyázzanak a Kongói Demokratikus Köztársaságban tartózkodó amerikaiak biztonságára - írta az MTI.Erről a Fehér Ház abban a pénteken nyilvánosságra hozott levelében adott tájékoztatást, amelyet a kongresszusi tagokhoz intézett. Az intézkedést azzal összefüggésben hozta az elnök, hogy a Kongói Demokratikus Köztársaságban lezajlott - meglehetősen vitatott - választások nyomán erőszakos cselekményekre, zavargásokra lehet számítani.A levél szerint mintegy nyolcvan fős katonai személyzetet irányítottak Gabonba a Kongói Demokratikus Köztársaságban lévő amerikai állampolgárok és a diplomáciai létesítmények védelmére. A levél szerint január 2-án érkeztek a katonák megfelelő hadifelszereléssel együtt, a katonai légierő támogatásával."Ezeket a pótlólagos erőket be lehet vetni Gabonban, a Kongói Demokratikus Köztársaságban vagy a Kongói Köztársaságban, ha ez elengedhetetlen az említett cél szempontjából" - olvasható a levélben, amely szerint a katonák addig maradnak a térségben, amíg a a Kongói Demokratikus Köztársaságban a biztonsági helyzet megköveteli."
.
.
.
Ez az ami nem "megszállás" más országok "belügyeibe való beavatkozás."....
.
Ez csak akkor fog annak minősülni, ha pl. Kína, Oroszország, Észak-Korea teszi?
pampa 2018. 12. 28. 09:30
Előzmény: #6026  pampa
#6027
"Donald Trump szintén előre be nem jelentett szerdai látogatását egyes síita és Irán-barát politikusok, s az ország szuverenitásának megsértésével vádolták az amerikai elnököt. Trump az Egyesült Államok hadseregének Irakban állomásozó katonáit a Bagdad melletti el-Aszad légi támaszponton látogatta meg. "
pampa 2018. 12. 22. 09:17
Előzmény: #6025  pampa
#6026
Három palesztint, köztük egy tizenévest öltek meg izraeli katonák a Gázai övezet határánál tartott erőszakos tüntetések oszlatásakor pénteken - közölte a gázai igazságügyi minisztérium.Az összetűzésekkor negyvenhét ember sebesült lőfegyver által. Köztük van két palesztin újságíró és a mentőszolgálat négy alkalmazottja, aki azért érkezett a helyszínre, hogy ellássa a sebesülteket. Többtucatnyian könnygázmérgezést szenvedtek.A tárca szerint az izraeli katonák többször is tüzet nyitottak a tüntetőkre, és könnygázgránátokat vetettek be ellenük.
Az igazságügyi tárca korábbi közlése szerint halálos találat ért a nyakán egy 16 éves palesztin fiút: Mohamed Jahjúhnak izraeli mesterlövészek oltották ki az életét. Később két palesztin kórházban halt bele sebesüléseibe.
A gázaiak március vége óta tüntetnek az övezet izraeli blokádja ellen, és azt is követelik, hogy visszatérhessenek azokra a területekre, ahonnan felmenőiknek el kellett menekülniük a zsidó állam 1948-as megalakulásakor. A legnagyobb tiltakozások rendszerint pénteken vannak, mivel a muszlim országokban a péntek munkaszüneti nap.
Az izraeli hadsereg közölte: mintegy nyolcezer palesztin gyűlt össze a határkerítésnél, többségük biztonságos távolságot tartott, de többen - a korábbi tiltakozásokhoz hasonlóan - gumiabroncsokat égettek és robbanószerkezeteket kíséreltek meg átdobni izraeli területre. A biztonsági erők közölték: a katonák tömegoszlató módszerekkel, a megszokott eljárásoknak megfelelően léptek fel a palesztin tömeg ellen.
Palesztin egészségügyi tisztviselők összesítése szerint március óta több mint kétszázhúsz tüntető vesztette életét és több ezren sebesültek meg.
pampa 2018. 12. 21. 08:08
Előzmény: #6024  pampa
#6025
"A katonai közlemény szerint felszámolásuk idején nem ajánlatos azok közelében tartózkodni. Noha a műveleteket csakis izraeli területen végzik, a földalatti járatok libanoni szakaszát sem lehet majd tovább használni. A hadsereg képviselője ismételten hangsúlyozta, hogy az alagutak ásásával Libanon megsértette az ENSZ 1701-es határozatát és Izrael szuverenitását."
.
Izrael a Golan "használatával" nem sért semmit sem?
pampa 2018. 12. 20. 12:51
Előzmény: #6023  pampa
#6024
"Az izraeli elemzők Izrael váratlan arculcsapásának látják az amerikai csapatok szerdán bejelentett kivonását Szíriából, mivel ezzel szerintük Washington magára hagyta Jeruzsálemet Irán közel-keleti terjeszkedése ellen folytatott harcában.
Hami Selo a Háárec című újságban egyenesen "Izrael arculköpésének" nevezi Donald Trump amerikai elnök lépését, mert az teljes hegemóniát biztosít Oroszországnak Szíriában, és azt üzeni a közel-keleti országoknak, hogy oldják meg maguk a bajaikat.
A szerző szerint az amerikai elnök cserbenhagyta Izraelt, elárulta a kurdokat, és tőrt döfött Bassár el-Aszad szíriai elnök ellenzékének hátába, megerősítette Iránt, elsöprő győzelmet adott az oroszoknak, és mentőövet dobott az Iszlám Államnak, valamint bátorítja a radikális iszlámot."
pampa 2018. 12. 20. 08:57
Előzmény: #6022  pampa
#6023
"Kivonulnak Szíriából az amerikai csapatok
2018. december 19., szerda  Európán kívül, Veszélyzónák
A CNN hírcsatorna, a The Wall Street Journal című lap és a Reuters hírügynökség is arról adott hírt, hogy az Egyesült Államok a Szíriában állomásozó mintegy kétezer amerikai katona gyors kivonására készül. A CNN szerint Trump már meghozta a döntést."
.
.
Mikor üzent hadat az USA Szíriának?
Amennyiben ez nem tette meg akkor nem megszállás ha USA katonák egy szuverén állam területére behatolnak?
pampa 2018. 12. 19. 12:06
Előzmény: #6021  pampa
#6022
"Őrizetbe vettek egy harmadik kanadai állampolgárt is Kínában – jelentette szerdán a National Post (NP) című kanadai lap a külügyi tárcára hivatkozva. Hua Csun-jing kínai külügyi szóvivő pekingi sajtótájékoztatóján úgy nyilatkozott: nincs tudomása ilyen intézkedésről.
Kínában két kanadai állampolgárt – Michael Kovrig volt diplomatát és Michael Spavor üzletembert – vettek őrizetbe azóta, hogy a kanadai rendőrség az amerikai hatóságok kérésére december 1-jén letartóztatta a Huawei cég globális pénzügyi igazgatóját, Meng Van-csout, a kínai távközlési óriásvállalat alapítójának lányát.
A kanadai külügyminisztérium egyik meg nem nevezett szóvivője arról tájékoztatta az NP-t, hogy tudomásuk van egy újabb őrizetbe vételről, de nem szolgált részletekkel, mindazonáltal nem kapcsolta össze az esetet Meng letartóztatásával.
A kanadai kormány szerint nincs egyértelmű kapcsolat Meng letartóztatása és Kovrig, valamint Spavor őrizetbe vétele között.
A lapnak egy forrás – amely beszélt az őrizetbe vett ember családjával – elmondta, hogy az illető nem diplomata és nem üzletember.
Kína kanadai nagykövetsége nem reagált a megkeresésekre.
A Reuters hírügynökség szerint Pekingben állomásozó nyugati diplomaták és kanadai volt külképviseleti alkalmazottak azt mondták, hogy véleményük szerint a kanadai állampolgárok őrizetbe vétele a kínai „adok-kapok” megtorló politika része, válasz Meng letartóztatására.Az Egyesült Államok ügyészsége szerint Meng a Skycom nevű hongkongi fedőcégen keresztül Iránnal üzletelt 2009 és 2014 között, és ezzel megsértette a Washington, illetve Brüsszel által elrendelt Irán-ellenes szankciókat.
Washington az igazgató kiadatását követeli. Az ügyben illetékes vancouveri bíróság a múlt héten döntött Meng óvadék ellenében történő szabadlábra helyezéséről. A nő ártatlannak vallja magát.
Kínában állambiztonság veszélyeztetése gyanújával folytatnak nyomozást Kovrig és Spavor ellen."
pampa 2018. 11. 23. 17:29
Előzmény: #6020  pampa
#6021
"A négy évvel ezelőtt Kelet-Ukrajna felett lelőtt maláj utasszállító repülőgép 55 áldozatának családjai beperelték Hágában Oroszországot, mert nem működik együtt a katasztrófa okainak kivizsgálásában.
Sajtóinformációk szerint a hozzátartozók ügyvédje arról tájékoztatott, hogy az elmúlt évek folyamán Oroszország nem nyújtott elegendő információt a nemzetközi nyomozócsoport munkájához, továbbra is akadályozza a vizsgálatokat, és mindezzel alapvető jogokat sért.
A hónap elején az MH17-es lajstromszámú repülőgép utasainak 30 hozzátartozója arra szólította fel Donald Trump amerikai elnököt, hogy követeljen választ Vlagyimir Putyin orosz elnöktől a tragédiával kapcsolatos nyitott kérdésekre.
Az amerikai elnök Párizsban az első világháborút lezáró tűzszünet 1918. november 11-i aláírásának 100. évfordulója alkalmából találkozott Putyinnal, akivel a hónap végén a G20-ak argentínai csúcstalálkozóján is tanácskozik majd.
2014. július 17-én Kelet-Ukrajna felett rakétatalálat érte a Malaysia Airlines Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó repülőgépét. A pilótafülke mellett felrobbant rakéta szilánkjainak ezrei fúrták át a Boeinget, amely a levegőben darabokra tört és lezuhant. A gépen utazó mind a 298 ember meghalt, köztük 196 holland állampolgár."

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek