Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pampa 2018. 11. 23. 17:28
Előzmény: #6019  pampa
#6020
"Az izraeli hadsereg egyik tengeralattjárója tévedésből  elsüllyesztett egy civil menekülőket szállító hajót 1982-ben, az első libanoni háború idején, írja az MTI a tízes kereskedelmi tévére hivatkozva. A hajó 56 civilt szállított, közülük 25-en vesztették életüket, 
 A  televízió szerint a tengeralattjáró parancsnoka  azt hitte, hogy terroristák utaznak a Tripoliból kihajózó személyszállító hajón, és ezért két torpedó rakétával felrobbantotta, és elsüllyesztette azt. A hajó azonban Libanonból a háború elől menekülő ötvenhat civilt szállított, köztük külföldieket, nőket és gyermekeket is. 
Az 1982 júniusában megtörtént tragikus tévedés ügyében a kilencvenes évek végén a hadsereg három évig tartó belső vizsgálatot indított, amelynek végén a haditengerészet vezetője úgy határozott, hogy nem történt bűnügyi eljárást követelő mulasztás. 
A hajó elsüllyesztésének ügyében korábban hírzárlatot rendeltek el, a tízes tévé a legfelsőbb bírósághoz fordult az eset nyilvánosságra hozása érdekében, és ennek határozata alapján készülhetett el róla a beszámoló. 
A beszámoló szerint az izraeli tengeralattjáró a végzetes rakéták kilövése után elhagyta a libanoni partokat, és Libanonban a mai napig nem tudták, hogy mi okozta a civileket szállító hajó felrobbanását."
pampa 2018. 11. 22. 12:23
Előzmény: #6018  pampa
#6019
"A The Washington Post című amerikai lap pénteken azt írta: a CIA arra a következtetésre jutott, hogy a szaúdi trónörökös rendelte el a szaúdi ellenzéki újságíró meggyilkolását. Nem kifejezetten arra adott utasítást, hogy öljék meg az újságírót, de a CIA szerint meggyilkolása az ő jóváhagyásával történt - írta akkor a The Washington Post."
atv.hu
pampa 2018. 11. 21. 10:08
Előzmény: #6017  pampa
#6018
"Körülbelül 85 ezerre tehető azoknak az öt éven aluli gyerekeknek a száma, akik 2015 óta éhezésben vagy betegségben haltak meg a polgárháború dúlta Jemenben – áll a Save the Children nemzetközi gyermekvédő szervezet szerdán közzétett jelentésében.
„Minden gyerekre, akivel bomba vagy golyó végzett, egy tucat másik jut, aki az éhezésbe hal bele, pedig mindezt meg lehetne akadályozni” – idézi a jelentés Támer Kirolosz, a szervezet jemeni irodavezetőjének szavait. „Azok a gyermekek, akik így halnak meg, elképzelhetetlen szenvedéseken mennek keresztül. A létfontosságú szerveik fokozatosan állnak le. Az immunrendszerük gyengesége miatt sokkal jobban ki vannak téve a fertőzésveszélynek, néhányuk olyan gyenge, hogy sírni sem tud. A szülőknek pedig mindezt végig kell nézniük, és nem tudnak tenni ellene semmit” – folytatja a jelentés, amely hozzáteszi, hogy a szervezet a krízis kirobbanása óta 140 ezer gyereknek biztosított élelmet.A háború és a Rijád vezette arab koalíció blokádja a világ jelenlegi legsúlyosabb humanitárius válságához vezetett. Az ENSZ adatai szerint az ország mintegy 28 millió lakosa közül legkevesebb 22 millió szorul segítségnyújtásra, és csaknem 18 milliót fenyeget az élelmiszerellátás bizonytalansága."
pampa 2018. 11. 21. 08:57
Előzmény: #6016  pampa
#6017
"Egy férfi a Facebookon keresztül elvette egy kislányt, miután 500 tehenet, három autót és összesen 10 000 dollárt ajánlott az apjának.
Kiderült, hogy a Facebook két héten keresztül nem távolított el egy olyan posztot, amiben egy dél-szudáni lányt árvereztek el a legtöbbet ígérő férjjelöltek között – írja a CNN.
A 16 éves gyermekért összesen öt férfi jelentkezett, és a gyerekek jogaiért küzdő Plan International szervezet szerint többen közülük a dél-szudáni kormányzat magas rangú tisztségviselői.
A CNN-nek küldött közleményében a Facebook elismerte, hogy
az október 25-én posztolt aukciós bejegyzés legalább 15 napig elérhető volt, mielőtt a közösségi oldal végleg eltávolította volna.

Az egyik licitáló férfi november 3-án elvette a lányt, miután 500 tehenet, három autót és összesen 10 000 dollárt ajánlott az apjának.
George Otim, a Plan International dél-szudáni igazgatója felfoghatatlannak nevezte, hogy napjainkban valaki eladható a világ legnagyobb közösségi oldalán, és felszólította a kormányt, hogy vizsgálják ki az esetet."
pampa 2018. 11. 21. 07:55
Előzmény: #6015  pampa
#6016
A Fehér Ház kedden közleményt adott ki, amelyben Donald Trump leszögezte, hogy az Egyesült Államok “rendíthetetlen partnere” kíván maradni Szaúd-Arábiának, még akkor is, ha – mint fogalmazott – “nagyon is előfordulhat”, hogy a szaúdi koronahercegnek tudomása volt Dzsamál Hasogdzsi meggyilkolásáról.Az elnök jelezte azt is, hogy nem áll szándékában felmondani a Rijáddal kötött fegyvereladási megállapodásokat, mert – mint hangoztatta – “ha őrült módon felmondanánk ezeket a szerződéseket, Oroszország és Kína óriási hasznot húzna belőle”.A nyilatkozat utalt arra: az amerikai hírszerzés változatlanul tanulmányozza az október 2-án Szaúd-Arábia isztambuli konzulátusán elkövetett gyilkosságról rendelkezésre álló bizonyítékokat. “Hírszerző ügynökségeink továbbra is tanulmányoznak minden rendelkezésre álló információt, de nagyon is könnyen előfordulhat, hogy a koronahercegnek tudomása volt e tragikus eseményről, talán tudott róla, talán nem” – olvasható a közleményben.A közleményben, amely bevezetőjében leszögezi, hogy “a világ nagyon veszélyes hely”, Donald Trump méltatta Szaúd-Arábia Washingtonnak nyújtott segítségét az Iránnal kapcsolatos politikájában.A Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) múlt hét végén kiszivárogtatott elemzése szerint Dzsamál Hasogdzsit Mohamed bin Szalmán, szaúdi koronaherceg utasítására gyilkolták meg a törökországi Isztambulban. A szaúdi ualkodó és a koronaherceg egyaránt határozottan cáfolta, hogy tudomása lett volna a gyilkosság tervéről és végrehajtásáról. "(MTI)
pampa 2018. 11. 20. 08:46
Előzmény: törölt hozzászólás
#6015
Négyen haltak meg egy lövöldözésben Chicagóban. A támadó egy kórháznál lőtt agyon egy orvosnőt, majd további 2 személlyel, köztük egy rendőrrel is végzett, aki próbálta megfékezni a támadót. Az akcióban az ámokfutó is meghalt. Azt egyelőre nem tudni, hogy a férfi magával végzett-e, vagy a tűzharcban veszítette az életét. Sajtójelentések szerint a férfi az orvosnő korábbi vőlegénye volt, és egy tanú azt állította, hogy a jegygyűrűt követelte vissza. Chicagóban tavaly 2700 lövöldözés történt, ezekben 675-en haltak meg."
.
Ez lassan már az USA mindennapok része lesz.....
AIDA64 2018. 11. 19. 21:16
Törölt hozzászólás
#6014
AIDA64 2018. 11. 19. 21:14
Törölt hozzászólás
#6013
pampa 2018. 10. 26. 09:17
Előzmény: #6011  pampa
#6012
"Mindent számításba vesznek
A fegyvereladásokból ugyan lehet következtetni, hogy melyik állam milyen mértékben erősíti a haderejét, de pontos összehasonlító elemzésekbe nehezebb belefutni. A Global Firepower katonai rangsora ezt igyekezett orvosolni, azzal, hogy megalkották a több mint 50 tényezőből összeálló hatalmi mutatót (Power Index). Ezáltal összemérhető egy nagyobb méretű, de fejletlenebb hadsereg, egy kisebb ország fejlett haderejével.A mutatót többek között olyan komponensek alkotják, mint az adott ország gazdasági teljesítőképessége, a rendelkezésére álló fegyverek, nyersanyagok, emberi erőforrások, valamint az ország földrajzi lehetőségei és logisztikai háttere, de az elismert atomhatalmi státusz is pluszpontot ér – a felhalmozott nukleáris arzenál mértéke azonban már nem képezi az összehasonlítás részét. Így készült el a GFP 2018-as összeállítása is, ami három újabb állammal bővült 2017-hez képest, nevesül Írország, Montenegró és Libéria is felkerült a térképre.Természetesen senkit nem ér meglepetésként a lista eleje, ahol sorrendben az USA, Oroszország és Kína alkotja a top hármat, majd India, Franciaország és Nagy-Britannia következik. Azt viszont, ha nem is meglepetésként, de érdekességként mindenképpen érdemes kiemelni, hogy Észak-Koreát – annak ellenére, hogy 25 milliós lakosságának mintegy negyede a hadseregét erősíti – csak a 23. helyre rangsorolták, pedig a katonák létszámában még Oroszországot és az USA-t is nagyságrendekkel megelőzi.
  • A Top 25:
25. Algéria
24. Szaúd-Arábia
23. Észak-Korea
22. Ausztrália
21. Irán
20. Thaiföld
19. Lengyelország
18. Tajvan
17. Brazília
16. Vietnam
15. Izrael
14. Indonézia
13. Pakisztán
12. Dél-Korea
11. Olaszország
10. Egyiptom
9. Németország
8. Törökország
7. Japán
6. Egyesült Királyság
5. Franciaország
4. India
3. Kína
2. Oroszország
1. Egyesült Államok
.
.
Megtanultuk már az irodalomból, ha színpadon a faló lóg egy puska.... azzal előbb vagy utóbb LŐNI fognak!
pampa 2018. 10. 21. 08:59
Előzmény: #6010  pampa
#6011
"Trump nem elégedett a szaúdi magyarázattalAz amerikai elnök nem elégedett a Dzsamál Hasogdzsi újságíró halálának körülményeit illető szaúdi magyarázattal, Donald Trump maga jelentette ki ezt szombaton a nevadai Elkóban tett kampánykörútja után.
Egy újságírói kérdésre válaszolva hangoztatta, hogy korántsem elégedett az arról szóló szaúdi magyarázattal, miszerint az ellenzéki szaúdi újságíró dulakodás közben vesztette életét hazája isztambuli főkonzulátusán.
A Reuters hírügynökség ezzel kapcsolatosan emlékeztet, hogy a szaúdi beismerés után az elnök még hihetőnek nevezte a rijádi hivatalos változatot. E beismerést egyébként “jó első lépésnek” minősítette, de Elkóban hozzátette: számos kérdés vár még tisztázásra, a szaúdi fél még adós a teljes magyarázattal.
Azt egyébként lehetségesnek nevezte, hogy Mohamed bin Szalmán trónörökös valóban nem tudott arról, milyen körülmények között vesztette életét az ellenzéki újságíró. A Reuters korábban a “nyomozás részleteit ismerő” egyik személyre hivatkozva írta, hogy a trónörökös herceg nem tudott a “konkrét műveletről”, amely Hasogdzsi halálához vezetett. Az említett forrás szerint nem volt semmiféle parancs arra vonatkozóan, hogy öljék meg vagy rabolják el az újságírót, a herceg csupán azt az általános rendelkezést ismerte, hogy a királyságot bírálókat vissza kell juttatni az országba.
Trump megállapította: úgy tűnik, jelen pillanatban senki sem tudja, hol van Hasogdzsi holtteste. Amerikai kormányberkekben senki nem látott olyan videofelvételt vagy leiratot, amelyből kiderülne, mi is történt valójában Szaúd-Arábia isztambuli főkonzulátusán – fűzte hozzá.
Az elnök ugyanakkor jelezte: nem híve annak, hogy Hasogdzsi halála miatti büntetőintézkedésként felfüggesszék a Szaúd-Arábiának szánt fegyverszállításokat. Egy ilyen lépés több kárt okozna az amerikai gazdaságnak, mint Rijádnak – mondta."
.
.
Amikor Európának szankcionálnia kellett az oroszt... nem volt ennyire gazdaságilag érzékeny az USA!  
Az a fránya csalán esete......
pampa 2018. 10. 21. 08:53
Előzmény: #6008  pampa
#6010
"Gavin Williamson brit hadügyminiszter közölte, hogy kormánya teljes mértékben támogatja az USA döntését, az INF-szerződés felbontásáról – írja a Guardian.
A szerződés felbontását szombaton jelentette be Donald Trump amerikai elnök. Az INF-et még 1987-ben kötötte Ronald Reagan és Mihail Gorbacsov, és a 480-5500 kilométer hatótávolságú, földről indítható, nukleáris robbanófejjel felszerelt rakéták telepítésének tiltásáról, és az addig rendszerbe állított fegyverek felszámolásáról szólt.
2007-ben Oroszország már bejelentette, hogy felmondja a szerződést, mert az USA rakétavédelmi rendszert kezdett telepíteni Csehországba és Lengyelországba. Végül azonban az oroszok akkor egy másik szerződést, a CFE-t mondták fel, ami a hagyományos fegyverzetek telepítését korlátozta. 
Az amerikai kormány azt állítja, hogy az oroszok évek óta megszegik az INF-t, ezért semmi értelme, hogy ők meg korlátozzák magukat. A brit kormány teljes mértékben egyetért ezzel. 
A Guardian szerint a szerződés felmondásának következtében Európában újra megjelenhetnek a kisebb hatótávolságú nukleáris fegyverek, amelyekkel egy kontinensen belüli atomháborút is lehetne vívni.
Oroszország is már korábban kilátásba helyezett „válaszlépéseket”, számítva az amerikai kihátrálásra. Éppen egy évvel ezelőtt Vlagyimir Putyin orosz elnök Szocsiban már jelezte: országa „haladéktalanul és szimmetrikus módon” reagál majd, ha az Egyesült Államok felmondja a szerződést."
.
.
Az USA-nak semmi sem drága.....
Európa már megért két Világháborút ami a területén zajlott!
.
Az USA pedig szépen kimarad belőle....és a többi háborúból is amit a Világban kirobbantott ! Egy sem érintette a területét!
maxhell 2018. 10. 21. 08:30
#6009
Semmi jó...
pampa 2018. 10. 20. 09:04
Előzmény: #6007  pampa
#6008
"A The New York Times című napilap értesülései szerint John Bolton Moszkvában várhatóan bejelenti majd orosz partnereinek, hogy Washington felmondja a közepes hatótávolságú nukleáris rakétákról kötött megállapodást (INF). A lap emlékeztetett arra: a Trump-kormányzat régi szándéka a kilépés e szerződésből, részben mert Oroszország szerinte megsérti az egyezményt, részben pedig azért, mert az egyezmény betartása megakadályozza Washingtont olyan új fegyverzetek telepítésében, amelyekkel ellensúlyozhatja Kína közepes hatótávolságú fegyverzetének növekvő arzenálját."
.
Elérkezett az idő az ATOMSOROMPÓ egyezmény megszüntetésére is!
Értelemtelen ,hogy hatályba maradjon!
Senki sem tarja be a nagyok közül.... a kicsiket pedig ütni lehet ..elég csak rájuk fogni, hogy megszegik!
Mindenki had építsen szabadon atombombát! Esetleg vásároljon egyet mint bármilyen más FEGYVERT!
.
Akkor talán megértik az erősek, hogy ez NAGYON ROSSZ ÉS VESZÉLYES !
.
ha pedig nem... akkor elpusztul az ami pusztulásra van ítélve......
pampa 2018. 10. 20. 08:08
Előzmény: #6006  pampa
#6007
"Szaúd-Arábia szombaton elismerte, hogy Dzsmál Hasogdzsi (Jamal Khashoggi) meghalt az isztambuli szaúdi főkonzulátuson - jelentette az SPA szaúdi állami hírügynökség, hozzátéve, hogy az újságíró dulakodás következtében vesztette életét. Ennek nyomán eltávolították posztjáról a titkosszolgálat helyettes vezetőjét, Szaúd-Arábia pedig "mélységes sajnálatát" fejezte ki a történtek miatt.
Donald Trump amerikai elnök elfogadhatatlannak nevezte a történteteket, de egyben hozzátette, hogy Szaúd-Arábia egy jelentős szövetségese az Egyesült Államoknak, és a most bejelentett vizsgálat eredményét az első fontos lépésnek nevezte az ügyben. Egy rendezvényen beszélve elmondta, hogy az esetleges szankciók kérdése még mindig nem került le az asztalról, ugyanakkor kitért arra is, hogy egy ilyen lépésnek hatása lenne az amerikai gazdaságra is, ráadásul szükségük van a szövetségesükre, hogy ellensúlyozza a régióban Iránt. Újságírók kérdésére, hogy hitelesnek tartja-e a szaúdiak verzióját a történtekről, Trump elmondta, hogy igen. "
.
Amikor az EU-nak szankcionálnia kellett az oroszt..... nem érdekelte az USA-t a gazdasági hatása......
Ilyen az amikor már a magát kell használni a csalánosban.....
pampa 2018. 10. 17. 07:40
Előzmény: #6005  pampa
#6006
"Donald Trump bírálta a Szaúd-Arábia ellen világszerte megfogalmazott, és szerinte elsietett vádakat, és azokat a Brett Kavanaugh amerikai főbíró ellen felhozott korábbi vádakhoz hasonlította. Hangsúlyozta, hogy mind Szalmán bin Abdul-Aziz Al Szaúd király, mind Mohamed bin Szalmán koronaherceg határozottan cáfolta neki, hogy bármit is tudna arról, mi történt Dzsamál Hasogdzsival, miután belépett hazája isztambuli konzulátusára.Szaúd-Arábiát okolni az újságíró eltűnéséért újabb példa a "bűnös, amíg nem bizonyította ártatlanságát" elvre- nyilatkozta Trump, "
.
.,
-.Akaratlanul is a londoni mérgezés ugrik be elsőre.....
pampa 2018. 10. 16. 08:02
Előzmény: #6004  pampa
#6005
"A CNN úgy értesült, hogy a szaúdi kormány már dolgozik egy közleményen, amelyben elismernék Dzsamál Hasogdzsi halálát.
Nem sokkal az után, hogy hétfőn egy török-szaúdi küldöttség járt Szaúd-Arábia isztambuli követségén, a szaúdi kormány közlemény kiadását tervezte, hogy ott halt meg Dzsamál Hasogdzsi – értesült a CNN. Két, egymástól független forrásból is úgy tudják: azt ismerhetik be, hogy a kormánykritikus szaúdi újságíró egy „rosszul sikerült vallatás” közben halt meg. Az egyik forrás szerint a vallatást felsőbb utasítás nélkül cselekvő hírszerzők hajtották végre."
.
Elvitetik a balhét a "takarítónővel"  ?.......  
Az oroszok csak gyanú miatt súlyos szankciót kaptak hasonló esetért.....
pampa 2018. 10. 09. 09:43
Előzmény: #6003  pampa
#6004
Vége az Amerika által dominált világrendnek?
2018. október 9. 09:13
Írta: Veszprémy László Bernát
.
"A világháború utáni nyugati liberális világrend összeomlani készül, de ez nem meglepő, mert mindig is egy történelmi anomália volt – írja Robert Kagan neokonzervatív történész a Wall Street Journalban. Kagan szerint olyan régóta élünk liberális burokban, hogy már elfelejtettük, ez mit is jelent. Ugyanakkor felteszi a kérdést: mégis milyen korszakot szeretnénk az eddigi világrend helyett?"
.
http://mandiner.hu/cikk/20181009_vege_az_amerika_altal_dominalt_vilagrendnek
pampa 2018. 10. 09. 08:07
Előzmény: #6002  pampa
#6003
"Az új főbíró leszögezte: a meghallgatás próbára tette őt, de nem változtatta meg. Közölte azt is, hogy a munkáját segítő jogászcsapat mind a négy munkatársa nő lesz."
pampa 2018. 10. 08. 15:35
Előzmény: #5999  pampa
#6002
"azonnali, messzire ható és példa nélküli változásokat kellene életbe léptetnie, ha el akarjuk kerülni a globális felmelegedés katasztrofális következményeit.Az ENSZ nemzetközi, klímaváltozással foglalkozó szakemberei szerint már a másfél Celsius-fokos hőmérséklet-emelkedés 2030 körül is visszafordíthatatlan folyamatokat fog okozni. Aszályok, áradások, tűzvész és éhinség sújthat milliókat. Az üvegházhatás miatt nagyjából egy évtizedünk van, mert jelenleg is már 1 C-fokkal magasabb a mért érték a kívánatosnál."
https://nuus.hu/kulfold/1008/az-ensz-szerint-2030-az-uj-vilagvege-es-ez-most-sajnos-nem-vicc/
HPeter76
HPeter76 2018. 10. 06. 11:45
Előzmény: #6000  HPeter76
#6001
Még a végén fajgyűlölő leszek..::))) nem kell  minoszolni..

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek