Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
HPeter76
HPeter76 2018. 10. 06. 11:42
Előzmény: #5999  pampa
#6000

De jó felfogás ez.. mások fognak Migránsok ellenőrzéséből gazdagodni..
Széles ennek a HORIZONTJA.. Jó,hát mikor már nem meghívott az ember(Merkel is megbánta) egy adott országban..
 Számtalan eszközzel kijátsszák.. Hűségre majd mi rákényszerítsük..Ez állom marad..Kevés ember(Migráns) válik egyenrangúvá..Pár mese hős.. na azt fogják mutogatni!!! :::)))
pampa 2018. 10. 06. 09:39
Előzmény: #5998  Törölt felhasználó
#5999
Egy bizonyos korcsoport alatt már ez természetes.
.
A bőr alá ültethetőnél, ha megoldják az energiaellátást szerintem TÉNYLEG bevezetik!
Kitalálnak valamiféle KÜZDELEM a  terrorizmus ellen maszlagot.... közben REKLÁMOKKAL bemutatják, hogy mennyire HASZNOS ez a használónak....
Sima ügy lesz....
Törölt felhasználó 2018. 10. 06. 09:23
Előzmény: #5997  pampa
#5998

Gondolj csak arra, hogy az üzletekben a kilépésnél felállított érzékelők mennyi adatot tudnának kezelni. Nekem van egy olyan érzésem, hogy a chipes személyazonosságit hasonlóan le lehetne olvasni több méterről is.
Az összes hűségkártya az adataidat gyűjti, a kedvezményt jelentő pontok csak a mézesmadzag. Már kísérleteznek olyan "kasszával", ahol az áru olyan chippel van megjelölve, hogy mikor áthaladsz a szkenner előtt, minden terméket érzékeli, akár a zsebedben , vagy bevásárló táskában van. Plusz egy kiépített zsiliprendszer, amint kifizeted, nyílik a kapu, kimehetsz.
Hihetetlen, hogy milyen megfigyelő rendszerek működnek már most is, amiről nem is tudunk. Az okostelefonok már ilyenek, minden lépésedről gyűjtik az adatokat itt már csak az lenne a cél, hogy mindig nálad legyen.
pampa 2018. 10. 06. 08:50
Előzmény: #5996  Törölt felhasználó
#5997
:)
Remélem ennek már nem leszek a részese!  :)
.
A viccet félretéve, egy ekkora informatikai hálózat működtetése mennyi energiát igényelhetne?
Valahol olvastam, hogy napjainkban a napi "elfogyasztott" áram kb. 35%-át az új technológiához köthető  berendezések emésztik el.
Törölt felhasználó 2018. 10. 06. 08:42
Előzmény: #5994  pampa
#5996
FIKCIÓ!
A jövő az lesz, hogy az emberek a személyazonossági helyett chipet kapnak majd születésükkor, ez lesz az azonosító. Mindenre használható lesz, az orvos fogja tudni, fizeti-e a betegbiztosítót, bankkártyaként is működhet, meg minden adat rajta lesz, sőt GPS módban követni lehet a mozgását.
Lesz majd egy réteg, akik mentesülnek a chippelés alól, csak a "rabszolgák" kapnak, a rosszalkodóknak meg büntető chip jár, távvezérelve elektrosokkal jutalmazva.
Ja ez a macskafogóban volt, nyakörv formában? A készítők a jövőbe láttak. A telefon már tudja ezeket a funkciókat, csak nincs emberhez kötve (habár a fiataloknál szinte mindig náluk van)
pampa 2018. 10. 06. 07:30
Előzmény: #5994  pampa
#5995
"Két palesztin, köztük egy tizenkét éves fiú életét vesztette, és mintegy háromszázan megsebesültek a Gázai övezet határánál az izraeli hadsereggel történt összetűzésekben a szokásos pénteki zavargásokban - jelentette az izraeli tízes kereskedelmi tévé híradója."-
pampa 2018. 10. 05. 09:35
Előzmény: #5993  pampa
#5994
"Új-Zélandon egy új törvény alapján a határőrök ezentúl elkérhetik az országba belépők számítógépes jelszavait és átnézhetik elektronikai eszközeiket. Egy jogvédő szervezet élesen bírálja a jogszabályt.
A héten életbe lépett törvény szerint aki megtagadja jelszavai megadását, akár 5000 új-zélandi dollárig (2800 euró) terjedő pénzbüntetést kaphat, a hatóságok pedig elkobozhatják vagy akár meg is semmisíthetik az adott eszközt.
Az Új-zélandi Emberi Jogi Tanács erősen eltúlzottnak találja a törvényt. Thomas Beagle, a tanács elnöke a magánéletbe való súlyos beavatkozásnak nevezte az intézkedés lehetőségét, mert a határőrök olyan személyes információkhoz juthatnak hozzá, amelyekhez egyáltalán nincs közük, például az illető e-mailjeihez vagy orvosi kórtörténetéhez.
Terry Brown, a határőrség szóvivője azzal indokolta a törvény megalkotását, hogy egyértelművé kellett tenni a gyermekek kizsákmányolásával, drogcsempészettel vagy terrorizmussal kapcsolatos bűncselekményeket vizsgáló tisztségviselők hatáskörét azokra az esetekre, amikor felmerül bennük a gyanú, hogy törvénysértéssel állnak szemben.
Az új-zélandi határőrség adatai szerint 2017-ben az országba 6,6 millió turista érkezett, a határőrök pedig 537 alkalommal vizsgáltak át különböző elektronikai eszközöket. 
(MTI)
.
.
,
Magyarország vezetné be....... kapnánk a fejünkre   :)))))
pampa 2018. 10. 03. 09:13
Előzmény: #5992  pampa
#5993
"
“Az elnök határozatával összhangban nekiláttunk egy sor olyan intézkedés megvalósításának, amelyek célja a Szíriai Arab Köztársaság légvédelmének megerősítése és elsősorban katonáink védelme. Befejeztük az Sz-300-as komplexum leszállítását” – közölte.
Mint elmondta, a rendszer 49 egységnyi berendezést foglal magába, azaz lokátorokat, fő vezérlőrendszereket, szállító járműveket és négy kilövőállást. Az orosz védelmi miniszter szerint a légvédelmi rendszert október 20-áig üzembe is helyezik."
pampa 2018. 10. 02. 08:57
Előzmény: #5991  pampa
#5992
"Kitérésre kényszerítették az amerikaiakat, a nemzetközi helyzet egyre fokozódik.
Újabb tengeri incidens történt a Délkelet-Ázsia puskaporos hordójaként ismert Spratly-szigetek közelében – írja a news.com ausztrál kiadása. A vitatott, ám gyakorlatilag kínai fennhatóság alatt lévő szigetek közelében – de a kínai felségvízen kívül – őrjáratozó amerikai Decatur rombolót egy hasonló osztályú kínai hajó közelítette meg. A két hajó néhány méterre haladt el egymástól, ami a tengeren békeidőben elvileg nem fordulhatna elő. A kínai fél további agresszív manővereket hajtott végre, az amerikaiaknak ki kellett térni, hogy az ütközést elkerüljék."
.
Adódik a kérdés, hogy ha  orosz hadihajók cirkálnának az USA tengeri határához közel, azt a haditengerészete hogyan reagálná le?
pampa 2018. 09. 28. 13:00
Előzmény: #5990  pampa
#5991
"Felszólította az iráni Forradalmi Gárda Szaúd-Arábiát és az Egyesült Arab Emírségeket, hogy tartsák tiszteletben Teherán tűréshatárait, máskülönben megtorlásra kell számítaniuk.
Irán azzal vádolja Szaúd-Arábiát és az Egyesült Arab Emírségeket, hogy ők pénzelték azt az öt fegyveres támadót, akik múlt szombaton tüzet nyitottak egy katonai parádén a délnyugat-iráni Ahváz városában és megöltek 25 embert, köztük a Forradalmi Gárda 12 tagját.
Ha túl mennek egy ponton, akkor mi is ezt fogjuk tenni. Tudják, hogy az iráni nép mekkora vihart tud kelteni - idézte a Fársz iráni hírügynökség Hosszein Szalamit, a Forradalmi Gárda helyettes vezetőjét. Szalami a pénteki imára összegyűlt hívők előtt Teheránban arra is figyelmeztette Szaúd-Arábiát és az Egyesült Arab Emírségeket, hogy hagyjanak fel az összeesküvések kitervelésével és a feszültségek szításával. Irán eddig önmérsékletet tanúsított. 
Hosszein Szalami az Egyesült Államok ellen is kirohanást intézett: felszólította Washingtont, hogy hagyjon fel a terroristák támogatásával, mert különben nagy árat kell fizetniük. Irán az Egyesült Államokat is megvádolta azzal, hogy támogatta a szombati támadás elkövetőit."
 (MTI)
pampa 2018. 09. 27. 15:37
Előzmény: #5989  pampa
#5990
"Semmi bizonyíték nincs. A britek folytatják információs kampányukat, amelynek az a célja, hogy eltereljék a figyelmet arról, mi történt valójában Salisburyben – ezt Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője írta az egyik orosz közösségi oldalon megjelent kommentjében. Azt követően szólalt meg, hogy a Bellingcat oknyomozó portál kiderítette, hogy mi a neve a márciusi Szkripal-merénylet elkövetésével vádolt egyik orosz ügynöknek, s azt is megírta, hogy Anatolij Csepigát 2014-ben Oroszország hőse címmel tüntette ki Vlagyimir Putyin elnök.
Nem csak Zaharova tagadja a britek vádjait. A Komszomolszkaja Pravda című moszkvai napilap azt írta, a valódi Csepiga túl képzett ahhoz, hogy egy merénylet elkövetésével bízzák meg. „A Csepiga által elvégzett iskola katonai diplomatákat és attasékat képez. Az akadémiát elvégző embereket nem osztanak be arra, hogy mindenféle feladatokat oldjanak meg a különleges erők kötelékeiben” – írta a lap arra utalva, hogy a Bellingcat értesülései szerint Csepiga – akit a világ a Salisburybe turistáskodni volt Ruszlan Bosirvoként ismert meg – több alkalommal is szolgált Csecsenföldön, s valószínűleg megfordult 2014-ben Kelet-Ukrajnában, vagy az Ukrajnától elcsatolt Krímben is.
A Csepiga/Bosirov azonosság tagadása mellett, úgy tűnik, Oroszország már kisebb lendülettel cáfolja, hogy Csepigának, illetve a vele Alekszandr Petrovként utazó társának köze volt az angolok oldalára átállt volt orosz ügynök, Szergej Szkripal megmérgezéséhez. A Bellingcat eredményeiről itt írtunk."
.
.
.
Nem tudni, hogy ki követte el a "célzott likvidálást" , de mivel az LEGÁLIS ezért mi értelme vizsgálni az orosz érdekeltséget?
pampa 2018. 09. 26. 14:15
Előzmény: #5988  Vazsmegyei
#5989
"Európai diplomaták azt mondták, hogy az SPV által egy cserekereskedelmi rendszert hoznának létre – hasonlót ahhoz, amit a Szovjetunió használt a hideg háború idején -, hogy az iráni olajat európai termékekre cseréljék, mégpedig pénzforgalom nélkül.Pompeo az ENSZ New York-i épületében egy konferencián közölte: “Sajnos előző este nyugtalan és ténylegesen mélységesen csalódott voltam annak hallatán, hogy az iráni nukleáris egyezmény maradó tagjai bejelentették: különleges fizetési rendszert hoznak létre az amerikai szankciók megkerülésére. Ez az egyik lehető legkárosabb intézkedés a regionális és globális béke és biztonság tekintetében. A rezsim bevételeinek fenntartásával megerősítik Irán helyzetét, mint a terrorizmus első számú állami szponzorát”.Washington május elején mondta fel a nemzetközi szerződést arra hivatkozva, hogy Irán nem tartja magát az abban vállalt kötelezettségeihez, s elrendelte az úgynevezett atomalku ratifikálásakor felfüggesztett szankciókat az iszlám köztársasággal szemben, illetve újabbakat is bejelentett. Az iráni olajkereskedelmet korlátozó büntetőintézkedések novemberben lépnek ismét életbe.Eközben John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó lekicsinylően nyilatkozott az SPV létrehozásáról szóló európai tervekről, mondván: az Európai Uniónak sokat jár a szája, de ígéreteit aligha valósítja meg. Bolton nyomatékosította, hogy Washington agresszívan és kérlelhetetlenül betartatja az Irán elleni gazdasági büntetőintézkedéseket, és sem az EU-t, sem mást nem fogja hagyni, hogy ezt aláássa.A Nemzetközi Pénzügyi Intézet (IIF) kedden számolt be arról, hogy az iráni olajexport csökkenő tendenciát mutat, és az ország gazdasága akár 3 százalékkal zsugorodhat az idén, jövőre pedig akár további 4 százalékkal. A globális pénzügyi szolgáltatói szövetség szerint április és szeptember között napi 0,8 millió hordóval csökkent az iráni kondenzátumok és olaj exportja, áprilisban napi 2,8 millió hordót, szeptemberben viszont már csak napi 2 millió hordót adtak el külföldön. A olajexport ráadásul annak ellenére csökken, hogy Irán nagy engedményeket ad vásárlóinak, továbbá ellentérítés nélkül, saját tankereivel szállítja termékeit Kínába és Indiába. Mi több, az iráni szállítmányozók nagylelkű fizetési feltételeket ajánlanak vásárlóiknak, bizonyos esetekben pedig eurót vagy kínai jüant is elfogadnak az amerikai dollár helyett. Az IIF szerint a cserekereskedelem és a készpénzes fizetés teret nyerhet, miután hatályba lépnek novemberben az iráni olajkereskedelmet korlátozó amerikai szankciók."
Vazsmegyei 2018. 09. 25. 19:19
Előzmény: #5987  pampa
#5988
Izrael az egész világon de leginkább Szíriában fél Irántól az ősi ellenségtől.  Joga van az önvédelemhez, amit más országok területén "gyakorol"leginkább!
-
Sokba kerülhet az az orosz helikopter! Az  Sz-300-as  rakétarendszer ki tudja mire lesz képes. Csak izraeli gépek repkednek Szíria felett. Nagy hiba (mondja az USA tanácsadó), ha azokra káros az Sz 300-as.
pampa 2018. 09. 25. 18:34
Előzmény: #5986  pampa
#5987
"Az USA is aggódik“Nagy hibának” nevezte hétfőn John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó azt, hogy Oroszország fejlett légvédelmi rakétarendszerrel látja el Szíriát, kijelentve: Moszkvának meg kellene fontolnia a lépést. Hozzátette, hogy a lépés jelentősen megnövelné a már eleve nagy feszültséget a térségben.
“Amerikai erőink vannak a térségben” – mondta Bolton. “Az izraelieknek joguk van az önvédelemhez az agresszív iráni viselkedéssel szemben, és mindnyájan azon vagyunk, hogy csökkentsük a feszültségeket, az újabb nagy ellenségeskedések kialakulását. Ezért beszélt az elnök erről, és ezért tartanánk nagy hibának az Sz-300 telepítését” – tette hozzá.
Iránnal kapcsolatosan pedig leszögezte: az Egyesült Államok mindaddig fenntartja katonai jelenlétét Szíriában, amíg Irán tevékeny ott. “Nem fogunk távozni mindaddig, amíg az iráni csapatok Irán határain kívül tartózkodnak, és ebbe beletartoznak az iráni zsoldosok és milíciák is” – fogalmazott.
A New Yorkban tartózkodó Mike Pompeo amerikai külügyminiszter az esettel kapcsolatosan hétfőn jelezte: fel fogja vetni az Sz-300-as típusú légvédelmi rakétarendszer ügyét orosz hivatali kollégájának, Szergej Lavrovnak az ENSZ Közgyűlésének 73. ülésszakán."
pampa 2018. 09. 25. 17:27
Előzmény: #5985  pampa
#5986
„Továbbra is meg fogjuk akadályozni, hogy az iráni hadsereg beássa magát az országban, emellett folytatjuk az izraeli és az orosz hadsereg közötti katonai műveletek összehangolását” – jelentette be kedden Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök az ENSZ-közgyűlés ülésszakának általános vitája előtt, miután Moszkva úgy döntött, hogy Sz-300-as légvédelmi rakétarendszereket ad át a vele szövetséges damaszkuszi vezetésnek.
Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter hétfőn közölte, hogy Oroszország két héten belül Sz-300-as típusú légvédelmi rakétarendszert szállít Szíriának, amely több mint 250 kilométeres távolságról egyszerre több légi célpont megsemmisítésére képes, gyorstüzelésű és fejlett zavarásvédelemmel rendelkezik. A döntés indoklásaként megismételte: Moszkva szerint az izraeli légierőt terheli a felelősség azért, hogy a szíriai légvédelem szeptember 17-én lelőtt egy orosz Il-20-as felderítő gépet, a fedélzetén 15 katonával.
.
.
Izrael hevesen tiltakozott a légvédelmi eszköz telepítése ellen. Moszkva mellett a teheráni vezetés is támogatja Bassár el-Aszad szíriai elnök kormányát. Izraelt viszont aggasztja Irán és a Hezbollah katonai műveleteinek kiterjedése, amelyekkel Aszad rendszerét támogatják."
pampa 2018. 09. 24. 15:08
Előzmény: #5983  pampa
#5985
Oroszország két héten belül Sz-300-as típusú légvédelmi rakétarendszert szállít Szíriának – jelentette be Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter hétfőn Moszkvában.
A bejelentést Sojgu egy héttel azt követően tette meg, hogy a szíriai légvédelem lelőtt egy Il-20-as típusú orosz felderítő gépet, fedélzetén 15 katonával. Az incidensért az orosz védelmi tárca Izraelt tette felelőssé, amelynek harci gépei előzőleg légicsapást mértek szíriai célpontokra, majd moszkvai közlés szerint az orosz repülőgép közelében tartózkodtak.Az orosz védelmi miniszter rámutatott, hogy a légvédelmi rakétarendszer több mint 250 kilométeres távolságról egyszerre több légi célpont megsemmisítésére képes. Megjegyezte, hogy a gyorstüzelésű Sz-300-as fejlett zavarásvédelemmel rendelkezik.“Hangsúlyozom: 2013-ban az izraeli fél kérésére állítottuk le az Sz-300-as rendszer Szíriába szállítását, amely készen állt az elküldésre, a szíriai katonák pedig megkapták a szükséges kiképzést. Mára a helyzet megváltozott. És nem a mi hibánkból” – hangoztatta Sojgu.Közölte, hogy a szíriai légvédelem parancsnoki állásait olyan, eddig csak az orosz fegyveres erőknél rendszeresített, automatizált vezérlőrendszerekkel fogják felszerelni, amelyek szavatolják az orosz repülőgépek azonosítását és a szíriai légvédelem összes eszközének központi irányítását.A miniszter kijelentette, hogy Oroszország emellett a Földközi-tenger medencéje fölött el fogja fojtani a szíriai területen objektumokat támadó légierő műholdas navigációját, a repülőgépek fedélzeti rádiólokátorait és kommunikációs rendszerét."
Forrás: MTI
Törölt felhasználó 2018. 09. 22. 07:15
Előzmény: #5983  pampa
#5984
pampa 2018. 09. 20. 08:44
Előzmény: #5982  pampa
#5983
"Máris 1 millió amerikai munkahelyet bukott Trump a kereskedelmi háború miatt"
pampa 2018. 09. 18. 09:33
Előzmény: #5981  pampa
#5982
Eltűnt egy orosz katonai repülőgép a Földközi-tengeren
Eltűnt egy Il-20 típusú orosz katonai repülőgép 14 fővel a fedélzetén a Földközi-tengeren, az északnyugat-szíriai Latakia elleni izraeli rakétacsapások idején – közölte keddre virradóra az orosz védelmi minisztérium. A tárca szerint a gép visszatérőben volt a hmejmími orosz bázisra, amikor 35 kilométerre a szíriai partvonaltól megszakadt vele az összeköttetés. A legénység sorsáról egyelőre nem tudni semmit.
Az orosz védelmi minisztérium hangsúlyozta: az Il-20 jele akkor tűnt el a radarernyőkről, amikor négy izraeli F-16-os vadászbombázó csapást mért a szíriai hadsereg létesítményeire Latakiában. “Ugyanebben az időben az orosz rádiólokációs légtérfigyelési eszközök rakéták indítását regisztrálták a térségben tartózkodó Auvergne nevű francia fregattról” – tette hozzá a tárca. A moszkvai minisztérium közölte azt is, hogy a hmejmími orosz légitámaszpontról kutató-mentő műveletet indítottak.
A CNN az incidens hátterét ismerő amerikai kormányilletékesre hivatkozva közölte, hogy az orosz katonai gép járőrözött a tenger felett, és a szíriai légvédelem lőtte le véletlenül, amikor megpróbálta elhárítani az izraeli légitámadást. Egy másik, ugyancsak névtelenül nyilatkozó tisztségviselő megerősítette a hírtelevíziónak, hogy valóban Izrael hajtott végre légicsapásokat a szíriai hadsereg létesítményeire. A Pentagonnál közben leszögezték, hogy az Egyesült Államoknak semmi köze a szíriai légitámadáshoz, de azt nem közölték, hogy ki hajtotta végre őket."
pampa 2018. 09. 11. 08:03
Előzmény: #5980  pampa
#5981
Ez azt jelenti, hogy az Egyesült Államok továbbra is felhasználhatja a dollárt kereskedelmi, pénzügyi és geopolitikai céljainak elérése érdekében, mégpedig nagyrészt a nemzetközi törvények hatáskörén kívül, valamint anélkül, hogy kiszámíthatatlan katonai hadjárat elindítására lenne szüksége.
John Connally Jr. egykori amerikai pénzügyminiszter jól megfogalmazta a lényeget: „A dollár a mi valutánk, de a ti problémátok”.
.
http://kitekinto.hu/2018/09/10/europan-kivul/az-usa-fegyverre-valtoztatja-a-dollart/?ref=hirstart

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek