Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pampa 2018. 08. 14. 15:26
Előzmény: #5959  pampa
#5960
"14:28 | A dollár háttérbe szorításával fenyeget az orosz külügyminiszter"
-
Ezt már nagyon régen meg kellett volna lépnie a Világ országainak!
pampa 2018. 08. 12. 08:09
Előzmény: #5958  pampa
#5959
"Erdogan fenyegetőzik: új barátokat keres Törökország"
.
Az USA agresszív külpolitikája lassan összetereli az országokat Kína köré!
pampa 2018. 08. 10. 09:14
Előzmény: #5957  pampa
#5958
"Nemzetközi kutatók szerint sokkal több veszélyt tartogathat a Földet sújtó üvegházhatás, mint azt eddig gondoltuk"
.
Téved a cikk író! 
Nem a Földet sújtja hanem a rajta élő EMBEREKET!
A Föld köszöni szépen, jól el lesz az emberek nélkül is!    :(((((
.
.Vissza kell térni az ipari forradalom előtti élethez, modernizált változatban.
.
Esetleg akkor még lesz esélyünk......
.
http://player.hu/zold-jovo/nemzetkozi-kutatok-szerint-sokkal-tobb-veszelyt-tartogathat-a-foldet-sujto-uveghazhatas-mint-azt-eddig-gondoltak/
pampa 2018. 08. 10. 08:18
Előzmény: #5956  pampa
#5957
"Az iráni vallási vezetés pontosan tudja, hogy az USA mindenképpen a rezsim váltását szeretné elérni, ezért bármilyen eszközhöz folyamodhat a túlélés érdekében. Az USA ráadásul egységes: még a demokraták nagy része is erősebb fellépést sürget Irán ellen összhangban a teljes republikánus képviselői körrel.
Irán szerepe mindenképpen lényeges a világ olajpiacán. Az ország közel napi 4 millió hordó nyersolajat termel, amiből 2,5-2,6 millió hordót exportál, főleg India, Kína, Törökország és az EU felé. A 2012 és 2015 közti nemzetközi szankciók 3 millió hordóra szorították le a napi olajtermelést. A mostani szankciók hatásairól megoszlanak a vélemények: a Trump kormányzat egyrészt szeretné egyértelműen megdönteni a vallási rezsimet Iránban, viszont arra is figyelniük kell, hogy a kőolaj ára ne emelkedjen túlságosan magasra a szankciók és Irán politikája miatt. Ezért várhatóan az Egyesült Államok ideiglenes több iráni kőolajat vásárló országnak is mentességet is fog adni a szankciók és az elszámolhatóság alól.
Egy sarokba szorított iráni rezsim több meglepetéssel is szolgálhat. Egyrészt még több kőolajat adhatnak el Kínának, aki várhatóan kivonja magát a perzsa ország ellen szankciók alól, ha csak nem állapodnak meg külön az USA-val mondjuk a kereskedelmi háború során. Másrészt fenyegetőzhetnek a hormoszi szoros lezárásával, amin az Arab Öbölben termelt exportolaj többsége áthalad, és aminek a lezárása drasztikus kőolajár emelkedést okozhat a világban. Valószínű, hogy ha ezt a lépést megteszi Irán, akkor a katonai csapás is a reális opciók közé emelkedik az USA részéről a rezsim ellen. Végezetül pedig felgyorsulhat az ország nukleáris fegyver programja, ami szintén a világ többsége által nem kívánt pozícióba emelheti az országot"
pampa 2018. 08. 09. 15:20
Előzmény: #5955  pampa
#5956
Légicsapás ért egy piacot és egy gyereket szállító buszt csütörtökön a Jemen északi részén fekvő Szaada tartomány Dahjan városában. Az első beszámolók szerint 
több tucatnyi 10 év alatti gyerek vesztette életét,a sérültek száma több mint ötven. Az ott működő Vöröskereszt kórházba a szervezet szerint többtucatnyi halottat és sebesültet szállítottak be, míg az al-Maszirah, a lázadók Szanaából sugárzott tévécsatornája 39 halálos áldozatról és 51 sebesültről számolt be, akiknek többsége gyermek. A húszi lázadók ellenőrizte területre az Egyesült Államok támogatását bíró, szaúdi vezetésű katonai koalíció mért légitámadást. Egyelőre nem kommentálták a céltévesztést. "(MTI/TheGuardian)
pampa 2018. 08. 07. 08:34
Előzmény: #5954  pampa
#5955
"A szankciók bevezetéséről az amerikai elnök még nyár elején döntött, miután május 8-án egyoldalúan felmondta a 2015-ben kidolgozott és 2016 januárjában megkötött többhatalmi atomalkut Iránnal. A megállapodást az Egyesült Államok, Kína, Oroszország, az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország és az Európai Unió írta alá. 
Trump szerint az egyezmény nem volt elég szigorú. Bár az elnök nem vitatta, hogy Irán nem sértette meg a benne foglaltakat, álláspontja szerint az egyezmény nem akadályozza meg abban, hogy nukleáris fegyvert állítson elő. A bécsi székhelyű Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (IAEA) szerint Teherán mindig betartotta az egyezményt. "(BBC/MTI)
pampa 2018. 08. 06. 07:55
Előzmény: #5953  pampa
#5954
Szaúd-Arábia kiutasította Kanada rijádi nagykövetét
Szaúd-Arábia hétfőn a belügyekbe való beavatkozás címén kiutasította Kanada rijádi nagykövetét, egyben visszahívta saját képviseletvezetőjét a kanadai fővárosból, Ottawából.A bejelentés azt követően történt, hogy előzőleg a rijádi kanadai nagykövetség a Twitter-oldalára feltett üzenetben azt írta, nagyon aggódik az országban történt, az emberi jogi aktivistákat ért újabb őrizetbe vételi hullám miatt. Felszólította egyben a helyi hatóságokat, hogy azonnal engedjenek szabadon minden békés emberi jogi aktivistát."
pampa 2018. 08. 06. 07:39
Előzmény: #5952  pampa
#5953
"Amerikai külügyminiszter Iránról: az USA érvényesíttetni fogja az újabb szankciókat
Az Egyesült Államok teljes mértékben érvényesíttetni fogja az Irán elleni szankciókat - jelentette ki Mike Pompeo amerikai külügyminiszter vasárnap este az alaszkai Anchorage-ben - szingapúri útjáról visszatérőben az Egyesült Államokba - az őt kísérő újságíróknak.
Pompeo szerint Iránnak "óriási változtatásokat" kellene tennie ahhoz, hogy megszabaduljon az amerikai szankcióktól. "Normális országként kell viselkedniük" - fogalmazott. A miniszter utalt az egyes iráni városokban lezajlott tüntetésekre is, és úgy vélte, hogy
az irániak nem az Egyesült Államokkal elégedetlenek, hanem a saját politikai vezetőikkel, akik kudarcot vallottak gazdasági ígéreteik teljesítésében.Majd hozzátette: Donald Trump elnök egyértelműen nyilvánvalóvá tette, hogy az Egyesült Államok azt akarja, az irániak hallathassák hangjukat azt illetően, hogy kik legyenek a vezetőik.
Az Egyesült Államok az idén májusban egyoldalúan felmondta a 2015-ben kimunkált többhatalmi iráni atomalkut és augusztus 6-tól az iráni gazdaság több szektorát, november 4-től pedig energetikai ágazatát sújtja büntető intézkedésekkel.  
Haszán Róháni iráni elnök a múlt héten törvényellenesnek nevezte, hogy az amerikai elnök felmondta az atomalkut, egyúttal leszögezte, hogy Teherán nem fog meghajolni az ország olajexportjának megfojtását célzó amerikai törekvések előtt."
atv.hu/MTI
.
.
.
Ezt simán lehet úgy értelmezni, hogy az USA beavatkozik egy szuverén állam belügyébe és vitaható szankcióval akar változást kikényszeríteni!
pampa 2018. 08. 04. 09:07
Előzmény: #5951  pampa
#5952
"Óriási porvihar csapott le csütörtökön az arizonai Phoenixre. A szövetségi meteorológiai intézet jó előre figyelmeztette az embereket, hogy a viharban semmit sem lehet majd látni, a szél erőssége pedig közel 100 km/h óra lesz. A bibliai csapást idéző vihar számos otthont pusztított és még többet vágott el az elektromos hálózattól – jelentette a BBC."
pampa 2018. 08. 03. 08:11
Előzmény: #5950  pampa
#5951
Elképesztő: 200 ezer milliárd forintból gazdálkodik jövőre a Pentagon."
.
Ebből a keretből lehetne már érezhető eredmény elérni a Föld megvédése érdekében!
Az USA ezt talánVÉDELMI kiadásként állítja be......
És talán TÁMADÁSRA fordítja.....
pampa 2018. 08. 02. 09:25
Előzmény: #5949  pampa
#5950
A Dél-afrikai Köztársaság kormányzó pártja bejelentette, olyan alkotmánymódosítást tervez, amely megengedné a földterületek eltulajdonítását kártérítés nélkül. A jogász végzettségű Cyril Ramaphosa elnök kétnapos parlamenti vita után ismertette a tervet. A fehér farmerek birtokában van a termékeny földterületek több mint hetven százaléka.Az intézkedést a marxista Gazdasági Szabadságharcosok nevű párt kezdeményezte korábban, és a törvényhozás néhány hónapja rá is bólintott. Azóta a parlament alkotmányos bizottságának jóváhagyására várt.
– A nyilvános meghallgatások folyamán világossá vált, hogy a lakosság sokkal világosabb alkotmányt szeretne a föld kompenzáció nélküli eltulajdonítását illetően – mondta egy videóüzenetében Cyril Ramaphosa. A változtatás célja, hogy helyrehozzuk és növeljük a gazdasági fejlődést, növeljük a mezőgazdasági termelést és az élelmiszer-biztonságot – mondta az elnök. Szerinte a tervezet megfelelő olvasata az, hogy képessé teszi az államot a méltányos kompenzáció vagy a kárpótlás nélküli eltulajdonításra a köz érdekében.
Az afrikai országban az apartheidrendszer 1994-es összeomlása óta komoly feszültséget jelent a földkérdés, amely egyfajta szimbólumává vált a fehérek és feketék közti egyenlőtlenségeknek.
A statisztikák szerint 2017-ben a fehér farmerek a termékeny földterületek 72 százalékát birtokolták, míg a feketék mind­össze négy százalékot. Ezzel szemben – egy 2011-es népszámlálás alapján – a 4,6 millió fős fehér lakosság a dél-afrikaiak mindössze 8,9 százalékát teszi ki.
Tekintettel arra, hogy az ország földjei­nek 97 százalékát farmgazdaságok teszik ki, a kérdés nem elhanyagolható. A tervezet ezért célozza azt, hogy akár kompenzáció nélkül elkobozza a gyarmatosítók által 1913-ban a feketéktől elvett földeket."
pampa 2018. 08. 02. 08:05
Előzmény: #5948  pampa
#5949
"Robert Lighthizer, az Egyesült Államok kereskedelmi főképviselője megerősítette, hogy az amerikai kormány 10-ről 25 százalékra emeli a 200 milliárd dollár értékű kínai importcikkre kivetendő védővámot.A Trump-kormányzat változatlanul arra serkenti Kínát, hogy vessen véget tisztességtelen gyakorlatának, nyissa meg piacát és valódi elkötelezettséget vállaljon a kompetitív piac iránt" - szögezte le Robert Lighthizer. Egyúttal sajnálatát fejezte ki, hogy Kína ahelyett, hogy a saját gyakorlatán változtatott volna, megtorlásként védővámokat vetett ki amerikai termékekre, és ezzel - ahogyan nyilatkozatában fogalmaz - "amerikai dolgozókat, farmereket, állattenyésztőket és vállalatokat" sújtott.
Július elején az amerikai kormány 34 milliárd dollár értékű kínai árura vetett ki védővámot, amire válaszként Peking ugyanilyen értékben hozott védővámot amerikai termékekre.
Lighthizer leszögezte, hogy az amerikai vámtarifák emelése "további bátorítás Kínának arra, hogy változtasson kártékony politikáján és magatartásán".
pampa 2018. 08. 02. 07:46
Előzmény: #5947  pampa
#5948
"Az Egyesült Államok Andrew Brunson amerikai pap fogva tartása miatt szerdán szankciókkal sújtotta a török belügyminisztert és az igazságügyi tárca vezetőjét.
A büntető intézkedések értelmében zárolják Abdülhamit Gül török igazságügyi miniszter és Süleyman Soylu belügyminiszter amerikai javait, egyúttal megtiltják, hogy amerikai állampolgárok bármiféle üzleti kapcsolatba kerüljenek velük.
Trump többször is világossá tette, hogy az Egyesült Államok elvárja Törökországtól a lelkipásztor azonnali szabadon bocsátását. Trump már a múlt héten szankciókkal fenyegette Törökországot, de az Erdogannal folytatott telefonbeszélgetésén sem sikerült elérnie a pap elengedését.
Brunsont Izmirben tartóztatták le 2016-ban a sikertelen puccskísérletet követően és azzal vádolják, hogy Gülen segítője és kémkedik az Egyesült Államok javára."
.
.
Az USA megint beleavatkozik egy ország belügyébe! Az ilyen provokációk vezetnek később nagyobb ,károsabb konfliktusokhoz!
pampa 2018. 07. 31. 09:00
Előzmény: #5946  pampa
#5947
"Mike Pompeo amerikai külügyminiszter hétfőn arra figyelmeztette a Nemzetközi Valutaalapot (IMF), ne engedje, hogy Pakisztán kínai adósságának egy részét fedezze a neki nyújtandó IMF-kölcsönből. A külügyi tárca vezetője a CNBC televíziónak adott interjújában kijelentette: a kínai beruházóknak nem szabad azzal számolniuk, hogy egy amerikaiak által is támogatott nemzetközi szervezet révén kifizetik őket.
„Figyelni fogjuk, mit csinál az IMF. Nem ésszerű, hogy az IMF adódollárjai és ezzel az IMF-et részben finanszírozó amerikai dollárok azokhoz kerüljenek, akik kínai részvényeseket vagy egyenesen magát Kínát segítik ki” – fogalmazott Pompeo. A pakisztáni választásokon győztes Pakisztáni Mozgalom az Igazságosságért párt (PTI) vezetője, Imran Hán – várható kormányfő – már jelezte, hogy a Nemzetközi Valutaalaphoz fordul és 12 milliárd dolláros kölcsönt kér majd.
Pakisztán – elsősorban infrastrukturális (vasúti és kikötői) beruházásainak finanszírozása miatt – nagymértékben eladósodott Pekingnek: amerikai lapinformációk szerint 16 milliárd dollárral tartozik. Az amerikai külügyminiszter egy hétfői gazdasági tanácskozáson elmondott beszédében is kitért a kérdésre.
Az ázsiai-csendes-óceáni térség gazdaságáról rendezett üzleti fórumon – amelyen részt vett Wilbur Ross kereskedelmi miniszter is – hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok kész segítséget nyújtani a térség országainak. Így fogalmazott: „Segítünk nekik, segítünk, hogy népeik továbbra is kényszerítéstől vagy nagyhatalmi dominanciától mentesen élhessenek.”"
pampa 2018. 07. 29. 09:37
Előzmény: #5945  pampa
#5946
"A 2,3 milliós követőtáborral rendelkező, rabszolgatartás nehézségeiről panaszkodó kuvaiti influencer, Sondos Alqattan újra szót emelt az igazságtalanság ellen.
Ahogyan azt megírtuk, Sondos azért borult ki, mert hazájában egy új törvény segítené visszaszorítani a nehéz helyzetben lévő emberek rabszolgasorba történő taszítását, kizsákmányolását és szabad adásvételét.
A meredek kijelentést követően több szponzor, többek között a Max Factor és a Mac is kihátrált mögüle, egyes ügynökségek pedig bojkottra szólították fel a világmárkákat.
Sondost mindezt Kuvait, az iszlám és isten elleni támadásként értékeli. Azóta priváttá tett oldalán leírta, hogy nincs miért bocsánatot kérnie, tiszta a lelkiismerete, honfitársai az ő nézőpontját támogatják, ő csak az igazat mondta ki.
A hirtelen médiaérdeklődés sok bánatot okozott számára, mert a méltatlan támadás Kuvaitot, az iszlámot és Allahot bntja, aki azonban igazságot fog tenni – írja."
pampa 2018. 07. 29. 08:30
Előzmény: #5944  pampa
#5945
A rendőrség szombaton őrizetbe vett két olasz graffiti művészt, akik a nyolc hónapra börtönre ítélt palesztin lány, Ahed Tamimi képét festették az izraeli útakadályokra Betlehemben. A 17 éves Taminit tavasszal ítélték el, mert tavaly decemberben felpofozott egy izraeli katonát. Várhatóan vasárnap szabadul. Azóta a palesztin ellenállás jelképévé vált."
 (Reuters)
pampa 2018. 07. 28. 09:12
Előzmény: #5943  pampa
#5944
Az amerikai hatóságok arra figyelmeztetnek, hogy ne ugorjunk ki a mozgó autóból, csak hogy Drake új számára táncoljunk
Sarkadi ZsoltKÜLFÖLDjúlius 27., péntek 23:57 47 66
Az Egyesült Államokban egyre több ember ugrik ki az autójából, csak hogy videóra vehesse, ahogyan Drake egyik új számára, az In My Feelingsre táncol. Ennek oka, hogy az Istagramon terjedni kezdett egy kihívás, aminek lényege, hogy az emberek kezdjenek el táncolni, amikor meghallják ezt a dalt, bárhol is vannak. Ebből ilyen videók születtek:
Az amerikai hatóságok felhívták az emberek figyelmét, hogy - ha ez eddig nem esett volna le nekik -  ez nagyon veszélyes, ráadásul törvényellenes is.
Persze ez teljesen érhetőnek tűnik, de emlékezzünk, néhány hónapja arról kellett figyelmeztetést kiadniuk ugyanezeknek a hatóságoknak, hogy ha az emberek megeszik a Tide mosószer-kapszuláit, abba akár bele is halhatnak."
 (Verge)
.
Ezt az oktatási rendszert szeretnék elérni egyesek.....ahol ilyen "tudású" és "képességű"  fiatalok végeznek.....
.
.
NO COMMENT!
pampa 2018. 07. 26. 08:59
Előzmény: #5942  pampa
#5943
"Az illetékes szakszervezetek szerint az ENSZ Palesztin Menekülteket Segélyező és Munkaközvetítő Hivatalának (UNRWA) döntése végső soron a szervezet mintegy ezer helyi munkatárását érintheti. A döntés tüntetéseket váltott ki a Gázai övezetben.
“Ez halálos ítélet számunkra” – mondta Szabri al-Malaváni, az UNRWA helyi irodája előtt tüntetők egyike, kezében a munkaszerződését megszüntető értesítéssel. “Egy pillanat alatt megszüntették a munkámat, amelyet  12 éven át végeztem” – hangoztatta.
“Az Egyesült Államok döntése, hogy visszatart 300 millió dollár támogatást erős kihatással volt az UNRWA képességeire, hogy élelmezni tudja a palesztin menekülteket, s  kielégíthesse szükségleteiket” – hangsúlyozta Számi Msasa, az UNRWA szóvivője Jeruzsálemben.
Az UNRWA legnagyobb pénzügyi támogatója közelmúltig az Egyesült Államok volt, Washington évi 365 millió dollárral segítette a szervezetet. Donald Trump elnök tavaly ezt az összeget 60 millió dollárra csökkentette, a maradék összeget visszatartotta, és folyósítását ahhoz a feltételhez kötötte, hogy a palesztinoknak tárgyalóasztalhoz kell ülniük Izraellel.Egyidejűleg az amerikai külügyminisztérium közelebbről nem meghatározott reformokat is sürgetett a segélyszervezetnél.
Habár az ENSZ-hivatal segítséget nyújt palesztin menekülteknek Libanonban, Jordániában és Szíriában is, a mostani intézkedések csak a Gázai övezetet és Ciszjordániát érintik – közölte Msasa. Mint mondta, az UNRWA rendes költségvetéséből fedezte ezeken a területeken sürgősségi programjait, források híján azonban ezt többé nem tudja folytatni. Hozzáfűzte: ezért született az a döntés, hogy július 31-től nem újítják meg a programok dolgozóinak a szerződéseit.
Az UNRWA szerint 280 munkatársukat megtartják, hogy velük folytathassák az élelmiszerosztásokat a kétmillió lakosú Gázai övezet rászorulóinak. Részmunkaidőben foglalkoztatnának tovább mintegy 580 dolgozót, míg 113 fő munkaviszonyát megszüntetik. Ciszjordániában 154 munkatárstól válnak meg.
Msasa szerint végleges döntést augusztus közepéig még nem hoznak arról, hogy az UNRWA iskoláit megnyitják-e a tanév elején.
Az UNRWA-t 1949-ben, a palesztin menekültek megsegítésére hozták létre. Mintegy ötmillió palesztinról gondoskodik az Izrael által megszállt Ciszjordániában, valamint Gázában, Jordániában, Libanonban és Szíriában, 700 iskolát és több mint 140 egészségügyi intézményt működtet, valamint élelmiszersegélyeket oszt a rászorulóknak. Az UNRWA az ENSZ tagállamok felajánlásaiból tudja ellátni feladatát."
pampa 2018. 07. 25. 08:06
Előzmény: #5941  pampa
#5942
"Izrael lelőtt egy szíriai vadászgépet a Golán-fennsík felett kedden - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.
Az izraeli hadsereg szóvivőjének közlése szerint a Szuhoj gyártmányú vadászrepülő két kilométer mélyen berepült Izrael területére. Az izraeli légierő követte, majd két Patriot gyártmányú amerikai rakétával lelőtte. A vadászrepülő Szíria területén, a Jarmuk folyó völgyében zuhant le.
A SANA szíriai állam hírügynökség katonai forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy a lelövés pillanatában a gép szíriai légtérben repült, és nem az Izrael által annektált fennsík felett.
A Háárec című izraeli újság honlapja szerint a döntést a szíriai vadászrepülő kilövéséről egy perc és húsz másodperc alatt hozták meg, miután már nyolcszáz métert megtett izraeli terület fölött, és amikor a Patriot rakéta elérte, már ismét Szíria fölött repült. A két pilótának sikerült időben katapultálnia, és szíriai területen értek földet."
pampa 2018. 07. 22. 08:23
Előzmény: #5939  pampa
#5941
" Irán legfőbb vallási és politikai vezetője szombaton támogatásáról biztosította Haszan Róháni iráni elnöknek azt a javaslatát, miszerint elzárják az olajszállító tankhajók útját a Hormuzi-szorosban, amennyiben Washington megakadályozza Teherán olajeladásait.
Szajed Ali Hamenei ajatolláh szerint az államfőnek az a nyilatkozata –  miszerint ha az iráni olaj nem kerül exportálásra, úgy a térség egyetlen országának olaja sem fog exportálásra kerülni – fontos közlés, amely tükrözi az iráni politika és az iráni rendszer szemléletét” – olvasható az ajatolláh honlapján megjelent közleményben.
A nap folyamán Hamenei az iráni külügyminisztérium tisztségviselőivel tartott megbeszélésén szót ejtett az Iránnal kötött többhatalmi atomalku amerikai felmondásáról is. Az ajatolláh kizárta az újabb tárgyalásokat a washingtoni kormányzattal.
“Sem az amerikaiak szavában, de még aláírásában sem szabad megbízni” – hangsúlyozta. Mint mondta, az Egyesült Államokkal folytatandó tárgyalások értelmetlenek.
Donald Trump amerikai elnök május 8-án bejelentette: országa kilép az iráni nukleáris programról 2015-ben aláírt többhatalmi megállapodásból, és újra életbe lépteti az atomalku ratifikálásakor felfüggesztett szankciókat az iszlám köztársasággal szemben.
Trump egyben figyelmeztette az Egyesült Államok partnereit, hogy november 4-ig hagyjanak fel az iráni olajvásárlásokkal, különben pénzügyi szankciókkal kell számolniuk."

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek