Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
PusztaPutyin 2018. 07. 20. 21:39
Törölt hozzászólás
#5940
pampa 2018. 07. 20. 06:59
Előzmény: #5937  pampa
#5939
Pajtika
csütörtök, 19:28#6954
napi hírek, Magyarország
Benjámin Netanjanu köszönetet mondott Orbán Viktornak Izrael védelmezéséért. Mint fogalmazott: nagyra becsüli, hogy Budapest újra és újra kiállt Izrael mellett nemzetközi fórumokon. Méltatta azt is, hogy Magyarország vendéglátója volt a visegrádi országok (V4) és Izrael tavaly júliusi csúcstalálkozójának. Fontosnak nevezte Izrael és a visegrádi országok kapcsolatát, amelyet Izrael a jövőben erősíteni akar. Nem zárta ki, hogy már az idén sor kerül Jeruzsálemben Izrael és a V4-ek újabb csúcstalálkozójára.A magyar miniszterelnök később Reuven Rivlin államfővel is tárgyalt. A találkozást követően Orbán Viktor hangsúlyozta: a magyar kormány ahogyan eddig, úgy a jövőben is teljesíti minden kötelességét a magyarországi zsidó közösség tagjaival szemben. Kiemelte: Magyarországon él a legnagyobb zsidó közösség Közép-Európában, és ez a kormánynak különleges felelősséget ad. A tárcavezető Orbán Viktor miniszterelnök izraeli látogatása alkalmával tárgyalt Cahi Hanegbi regionális együttműködési ügyekért felelős miniszterrel, valamint Juvál Rotem külügyminisztériumi főigazgatóval.A megbeszéléseiről beszámolva a külügyminiszter kiemelte: a magyar gazdaság jövőbeni sikere szempontjából meghatározó, hogy "mennyire tudunk részt venni az újkori, innovatív autóipar kialakulásához vezető fejlesztésekben".Márpedig Izrael az egyik első számú helyszíne a világon azoknak a fejlesztéseknek, kutatásoknak, amelyek meghatározzák az innovatív autóipar jövőjét, amely már az önvezető autókra, az elektromobilitásra és a mesterséges intelligencia mindennapi használatára alapul - magyarázta. Közölte: ezért meghatározó jelentőségű, hogy már 200 izraeli vállalat működik Magyarországon, és ezek ötezer magyar embert foglalkoztatnak."
pampa 2018. 07. 19. 10:21
Előzmény: #5937  pampa
#5938
Hogyan fogják ezután  "nácizni" Orbánt?
pampa 2018. 07. 19. 10:20
Előzmény: #5936  pampa
#5937
Pajtika
ma, 10:11#6938
„A kiemelkedően jó magyar–izraeli kapcsolatok a mi együttműködésünknek köszönhető, mindkét országnak patrióta vezetője van” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök, miután Jeruzsálemben találkozott Benjámin Netanjahu izraeli kormányfővel. Orbán a barátjának nevezte Netanjahut, és tegeződve beszélt a sajtótájékoztatón.Benjámin Netanjahu Herzl Tivadar szobrára mutatva a két ország közös múltjára emlékeztetett, fontosnak nevezte az antiszemitizmus elleni küzdelmet, de kiemelte azt is, hogy „ma a magyar zsidók félelem nélkül élnek”.Magyarországon továbbra is zéró tolerancia van az antiszemitizmussal szemben– tette hozzá a magyar kormányfő.A szélsőséges iszlám elleni harcban Izrael az első vonalban van, mondta Netanjahu. Orbán erre utalva megjegyezte, hogy Nyugat-Európában „új típusú antiszemitizmus jelent meg, és az Izrael-ellenességet is az antiszemitizmus megnyilvánulásának tekintem”.A gazdasági kapcsolatokról azt emelte ki, hogy kétszáz izraeli cég ötezer embernek ad munkát Magyarországon.Jövőre kulturális évadot rendeznénk Izraelben, „kellő szerénységgel mondom, hogy van mit megmutatnunk”, mondta Orbán.A SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ VÉGÉN BENJÁMIN NETANJAHU MEGJEGYEZTE, HOGY SZÍVESEN KÜLDENÉNEK MEGFIGYELŐKET A FELCSÚTI PUSKÁS AKADÉMIÁRA, MERT SZERETNÉNEK KIJUTNI A KÖVETKEZŐ LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁGRA.Orbán Viktor később találkozik David Lau askenázi főrabbival, felkeresi a Jad Vasem emlékközpontot, majd elültet egy fát a Nemzetek Ligetében."
.
.
Pajtika!
Áthoztam ide mert ide jobban illik.
pampa 2018. 07. 19. 10:18
Előzmény: #5935  pampa
#5936
Pajtika
ma, 08:20#6935
Orbán izraeli látogatásán elkerüli a palesztinokatOrbán Viktor szerda délután érkezik Izraelbe hivatalos látogatásra, ahol Benjamin Netanjahu miniszterelnökkel és Reuven Rivlin elnökkel is találkozik. A magyar miniszterelnök komoly delegáció élén érkezik egyik legfontosabb ideológiai és politikai szövetségeséhez, hiszen kíséretében a Szombat zsidó lap szerint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter is helyet kapott.A kormány tagjai vendéglátójuk felé tett gesztusként nem látogatnak el palesztin területekre, egyedül Semjén Zsolt megy majd el a Palesztin Autonómia által ellenőrzött területen található betlehemi születés templomába. Egyébként uniós vezetők egészen eddig kötelességüknek tartották, hogy izraeli hivatalos útjaikon felkeressék a rendezetlen státuszú, a nemzetközi jog által el nem ismert izraeli telepesmozgalom által érintett palesztin területeket is, de ezzel a gyakorlattal már Sebastian Kurz osztrák kancellár is szakított – ő "magánjelleggel" a Jordániától 1967-ben elfoglalt, az európai vezetők által diplomatikusan elkerült Siratófalat is meglátogatta.Az érdemi tárgyalásokra csütörtökön kerül sor, Orbán az állami vezetőkön kívül találkozik majd David Lau askenázi főrabbival, valamint felkeresi a jeruzsálemi Jad Vasem emlékközpontot, ahol koszorút is elhelyez, majd fát ültet el a Nemzetek Ligetében."
pampa 2018. 07. 19. 08:46
Előzmény: #5934  pampa
#5935
Hivatalosan zsidó nemzetállammá nyilvánította Izraelt az ország parlamentje – írta a BBC. 
A Knesszet döntése Benjamin  Netanjahu  keményvonalas kormányának irányát követi, eszerint
az egy és oszthatatlan Jeruzsálem az ország fővárosa,
Izrael a zsidó nép történelmi otthona, 
amelyre így kizárólagos jogot formál történelmi, kulturális és nemzeti alapon. 
A deklaratív dokumentum elfogadását 62 képviselő szavazta meg, 55 ellenében. Még szűkebb bizottsági szavazás után került végleges szavazásra az irat a parlament elé: 8-7 arányban szavazták meg a héten, hogy az a parlament elé kerüljön.
A Magyarország területének alig harmadát kitevő, de kilencmillós Izrael lakosságának ötödét arabok adják. A nemzetállam deklarálása így jelentős kisebbség érezheti azt, hogy másodrendűek lesznek országukban. Igaz, papíron nem merül fel, hogy állampolgári jogaik csorbulnának, de szerintük hátrányokat szenvedhetnek a munkaerőpiacon vagy az oktatásban is. Az arab képviselők szerint a dokumentum elfogadása a demokrácia halálát jelenti.
Benjamin Netanjahu kormányfő szerint az állampolgári jogok nem sérülnek az izraeli demokráciában, de a többségnek is joga van dönteni, és a többség most ezzel élt is."
.
.
Hogyan érték el, hogy többségben legyenek? (földjükről elűzött palesztinok helyzete)
Mert ez az a kérdés amivel valamikor foglalkoznia kell ez ENSZ-nek!
pampa 2018. 07. 16. 15:54
Előzmény: #5933  pampa
#5934
"Irán panaszt tett a hágai Nemzetközi Bíróságon az Egyesült Államok ellen amiatt, hogy az iszlám köztársasággal szemben ismét egyoldalú szankciókat vezet be – jelentette be hétfőn Mohamed Dzsavád Zaríf iráni külügyminiszter Twitter-oldalán.
„Irán ma panasszal fordult a hágai Nemzetközi Bírósághoz, hogy felelősségre vonják az Egyesült Államokat, amiért újfent egyoldalú szankciókat vezet be illegálisan. Az iszlám köztársaság kiáll a jogállamiság mellett, dacára annak, hogy az Egyesült Államok nem tartja tiszteletben diplomáciai és jogi kötelezettségeit. Fontos szembeszegülni azzal a szokásukkal, hogy megsértik a nemzetközi jogot” – olvasható a Twitter-bejegyzésben.
Donald Trump amerikai elnök május 8-án bejelentette, hogy országa kilép az iráni nukleáris programról 2015-ben kötött többhatalmi megállapodásból, és újra életbe lépteti az atomalku ratifikálásakor felfüggesztett szankciókat az iszlám köztársasággal szemben."
pampa 2018. 07. 16. 07:37
Előzmény: #5931  pampa
#5933
Tusk a múlt héten határozottan bírálta Donald Trump amerikai elnöknek az európai szövetségesekkel kapcsolatos álláspontját. Azt mondta, Amerika becsülje meg szövetségeseit, miután nincsen belőlük olyan sok; gondoljon erre akkor, amikor majd Helsinkiben találkozik Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.
Tusk most Pekingben azt mondta, Európa, Kína, az Egyesült Államok és Oroszország közös felelőssége az, hogy ne rombolják le a világrendet, helyette a világkereskedelem megreformálásával javítsanak rajta. Hozzátette, felszólítja kínai vendéglátóit, valamint Trump amerikai és Putyin orosz elnököt, hogy lássanak neki az említett feladatnak. „Még van idő elhárítani a konfliktust és a káoszt” – mondta."
Törölt felhasználó 2018. 07. 16. 07:12
#5932
pampa 2018. 07. 16. 07:08
Előzmény: #5930  Vazsmegyei
#5931
Az Európai Unió magas rangú képviselői korábban arra kérték az Egyesült Államokat, hogy mentesítse az európai vállalatokat az Iránra és valamennyi, Iránnal gazdasági kapcsolatokat ápoló vállalatra kirótt szankciók alól. Az Európai Unió ugyanis attól tart, hogy az Iránnal meglévő, több milliárd dolláros kereskedelme az amerikai szankciók betartása miatt semmivé foszlik.
Válaszában Mike Pompeo azzal érvelt, hogy az Egyesült Államok a maximális nyomást kívánja kifejteni Iránra, és csakis abban az esetben tesz kivételt, ha az az amerikai nemzetbiztonsági érdekek javára válik.
Washington „példa nélkül álló pénzügyi nyomást akar kifejteni” Teheránra – olvasható a levélben, amelyet Steve Mnuchin pénzügyminiszter is aláírt. A két tárcavezető leszögezte: az Egyesült Államok „nincs abban a helyzetben, hogy kivételt tegyen e politika alól, leszámítva néhány nagyon különleges körülményt”.
Az Irán elleni újabb, nagyon szigorú szankciókat Donald Trump amerikai elnök májusban hozta, miután egyoldalúan felmondta az Iránnal kötött többhatalmi atomalkut. Az Egyesült Királyság, Franciaország és Németország azonban már akkor bejelentette: továbbra is tiszteletben tartja a Teheránnal kötött megállapodást, és vállalataik a szankciós fenyegetések ellenére sem szakítják meg iráni üzleti kapcsolataikat."
.
Fel adta a labdát EU vezetőinek!
Lesz kivétel a szankció alól, ha az USA érdeke ezt kívánja meg!!!!! 
Mindenki más érdeke pedig le lesz sajnálva.......
.
Minek nekünk ellenség, ha van egy ilyen jó barátunk......
Vazsmegyei 2018. 07. 15. 13:00
#5930
A maradi Ontarióban szeptembertől nem oktatják a kisdiákokat genderelméletre és szexuális másságr
-
A szeptemberben kezdődő tanévben az ontariói kisdiákoknak nem tartanak oktatást a genderelméletről és a szexuális másságról. A most hatalomra került konzervatív tartományi miniszterelnök ugyanis választási ígéretei között a 2015-ös, liberális elődje által bevezetett, világszerte felháborodást keltett tananyag visszavonására tett ígéretet, amelyet be is tartott.
-
 A szóban forgó tananyag Ontarióban és Kanadában se volt általánosan elfogadott, ám mégis bevezették 2015-ben, hogy most visszatérjenek az 1998-ban megszövegezett régi változathoz. 
-
A három évig oktatott tananyagban jóval hangsúlyosabb szerepet kapott a modern világ hozta szexuális viselkedésformák széles skálája, így a tanárok beszéltek az általános iskolásoknak az azonos nemű "párokról", a közöttük levő szexuális kapcsolatokról, valamint a genderelméletről, amely szerint nem mindenkinek megfelelő az a test, amelybe született. Nincs min csodálkozni, amíg ilyen kis okoskák vezeti Kanadát 
-
A tananyag védelmezői szerint a világ hatalmasat változott 1998 óta, így fel kell világosítani a gyerekeket. Számos szülői csoport viszont épp azt sérelmezte, hogy ezzel a szülők nevelési elveit kérdőjelezik meg, ugyanis nem mindenki tartja követendőnek a genderelméletet és annak taglalását az iskolában. „A liberálisokkal ellentétben én tudom, hogy a szülők a gyerekek első számú tanítói, nem a kormányzat.
-
 A szexuális oktatási anyagnak tényekről kellene szólnia, s nem a liberális elméletek népszerűsítéséről” – írta a választások előtt Doug Ford, a Haladó Konzervatív párt tartományi kormányfőjelöltje, aki később győzött is a voksoláson.
Pajtika 2018. 07. 15. 12:46
#5929
Heisler András háláját fejezte ki az izraeli állammal való kapcsolat erősítéséért Orbán Viktornak, a magyar miniszterelnök ugyanis Izraelbe utazik július 18-án, viszonozva Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök tavalyi budapesti látogatását.Heisler a múlt héten a The Times of Israelnek elmondta , a látogatás „előnyös lesz a zsidók számára”.„Jó a magyar kormány számára – Izrael erős ország, ez Orbán miniszterelnök külpolitikájának győzelmét jelenti. Izrael számára is jó, ha Magyarország, az EU tagországa, Izrael mellett áll. Ha jó Magyarország számára, és jó Izrael számára, akkor nekem, magyar zsidónak is jó, ahogy a zsidó közösség számára is” – mondta Heisler.
pampa 2018. 07. 15. 11:53
Előzmény: #5926  Vazsmegyei
#5928
"A palesztinok célja, hogy a zsidó állam feloldja az egyébként is törvénytelenül megszállt Gázai övezet blokádját, és Egyiptom felől élelmiszert és gyógyszert engedjen be. A zsidó állam erre nem hajlandó, mert a határon fegyverek is bejutnának Gázába. Az izraeli légierő vasárnap 40 légicsapást hajtott végre Gázában.".
.
Minél több a "-" azt jelenti, hogy nagyon beletalált!
.
Ezeket az érveket pedig jegyezzük meg.
Vazsmegyei 2018. 07. 15. 11:35
Előzmény: #5924  pampa
#5927
Azt hiszem érted mire gondoltam!
Vazsmegyei 2018. 07. 15. 11:34
Előzmény: #5924  pampa
#5926
Ez kis minuszka mosta Bloombergnek vagy Pampának szólt? Nem mindegy! Éjjel nappal minuszoló! Talán olvasni megtanítottak volna! De az is kevéske! Értelmezni! na azt nem lehet tanítani!
pampa 2018. 07. 15. 07:51
Előzmény: #5924  pampa
#5925
"Izraeli források szerint a hadsereg 40 Hamasz célpontot támadott, gázai források szerint a katonai akcióban meghalt egy 15 és egy 16 éves palesztin fiú is: közel voltak az izraeli légierő által támadott épülethez, s a repülő szilánkok megölték őket.
Az izraeli hadsereg szóvivője nem cáfolta, de nem is erősítette meg a tűzszünetről szóló bejelentést. „Azt üzenjük a Hamasznak, ha szükséges, tovább tudjuk növelni támadásaink erejét. A Hamasz cselekedeteivel egyre közelebb viszi magát a szakadék széléhez. A szervezetnek meg kell értenie, tettinek ára van” – idézte a DW Jonathan Conricust. "
pampa 2018. 07. 14. 11:56
Előzmény: #5923  pampa
#5924
"Bár sokan azt hiszik, hogy Putyinnak van valamilyen kompromittáló anyaga amerikai kollégájáról (még abból az időből, amikor szépségversenyek szervezőjeként Moszkvában is megfordult, és a szállodában jól érezte magát), ám ezt nincs oka nyilvánosságra hozni. Ezzel ugyanis csak egy olyan washingtoni vezetést segíthetne hatalomra, amely e jelenleginél ellenségesebb Moszkvával szemben.
A két elnöknek ennél sokkal prózaibb közös érdekeik vannak, ám az gondjuk, hogy nincsenek abban a helyzetben, hogy ezek bármelyikében konkrét megállapodást kössenek egymással.
.
Szíria
.
A legnyilvánvalóbb közös pont Szíria. Trump ki akarja vonni a polgárháborújában vergődő országból az amerikai katonákat, ám nem szeretné, ha ezzel az iráni befolyás előtt nyitna utat. Putyin is azt szeretné, ha az amerikaiak távoznának, de szüksége van Teheránra, mert szövetségese, Aszad elnök rezsimje semmi perc alatt megbukna az iráni hátszél nélkül.
Az orosz államfő nem akar újra katonákat küldeni Szíriába. Az az érdeke, hogy Aszad minél nagyobb területekre terjessze ki a hatalmát, megszerezze az olajban gazdag országrészeket, hogy legyen pénze az újjáépítéshez - véli a Bloomberg cikkírója. Ebből persze az orosz oligarchák is hasznot húzhatnak. Eközben megmaradnak az orosz katonai támaszpontok is.
.
Ukrajna
.
Végül is megígérheti Trumpnak, hogy fékezi az iráni befolyás terjedését Szíriában, ha cserébe engedményeket kap Trumptól Ukrajnában. Az amerikai elnök jelezte például, hogy megfontolhatja a Krím félsziget orosz annektálását. A gondja az - és ezt Putyin is tudja -, hogy ezt nem tehetné meg az amerikai kongresszus jóváhagyása nélkül, amit aligha kapna meg.
Ugyanez a helyzet a délkelet-ukrajnai polgárháborúval. Az Oroszország elleni USA-EU szankciók másik oka az, hogy Moszkva beavatkozik ebbe a harcba az Ukrajnát szétszakítani szándékozó szeparatisták oldalán. Kurt Volker, Trum illetékes tanácsadója azt mondta, hogy szerinte az oroszok hosszú időre beásták magukat ebbe az állóháborúba.
Összességében ahelyett, hogy Szíria ügyében kötnének egy érdemi megállapodást, Putyin ígérhet valamit Trumpnak, amit nem akar betartani. Ezt a taktikát sokszor alkalmazta már mind a szíriai ügyekben az USA-val, mind Ukrajna esetén Franciaországgal és Németországgal szemben - emlékeztet Bershidsky. Trump szeret megállapodásokat bejelenteni, ezért kaphat egy ígéretet arra, hogy határt szabnak az iráni befolyásnak.
.
Európai Unió
.
A másik terület, amelyben a két garabonciás vezető egy húron pendül, az Európai Unió meggyengítése, főként Angela Merkel kormányzásának aláásása. Trumpnak szüksége van az európai egység felbontására, hogy sikerrel vívja meg kereskedelmi háborúját az EU ellen. Putyin a szankciók feloldását szeretné, amelynek fő akadálya Merkel. Ha Ausztria, Magyarország és más országok után máshol is a korlátozásokat feladni akaró kormányok kerülnek hatalomra, akkor nyert ügye van.
Ugyanakkor az orosz gázt közvetlenül Németországba szállító északi áramlat gázvezeték ügyében ellentétesek Trump és Putyin érdekei. Az előbbi ellenzi a beruházást, mert az USA-ból érkező folyékony gáz legnagyobb versenytársa, az utóbbi viszont ennek segítségével akarja kiiktatni Ukrajnát az orosz gáztranzitból.
Más kérdés, hogy nem is kell egyezségre jutniuk: továbbra is bátoríthatják egymástól függetlenül az európai szélsőjobbot, amely elvégezheti nekik a piszkos munkát - véli a Bloomberg szakírója.
.
NATO
.
Putyin érdekelt a NATO szétzilálásában és Trump nem titkoltan lenézni a katonai szerveztet. Ugyanakkor az amerikai elnök fellépése a nemrég zárult tartott NATO-csúcson azt mutatta, hogy nem érdeke a szövetség szétverése.
Azon túl, hogy tett néhány hangos meggyezést, amelyben jelezte, hogy elvárja a tagállamok anyagi hozzájárulásának növelését a szervezet költségeihez, aláírta a közös védelmi erőfeszítések erősítéséről szóló dokumentumot. Valószínűleg rájött, hogy az amerikai belpolitikában veszítene azzal, ha gyengítené a NATO-t.
Nesze semmi...
.
Az orosz elnök első számú prioritása a Bloomberg publicistája szerint a kormánya elleni szankciók enyhítése vagy feloldása. Az a gazdasági rendszer, amelyet kiépített, külföldi piacokat igényel - erős bizonyítékok vannak arra is, hogy Trump ingatlanüzlete is hasznot húzott az orosz pénzáramlásból.
Ugyanakkor nyilván tisztában van azzal, hogy amerikai partnere nem bonthatja le a szankciókat. Ha megpróbálná, a kongresszus lefogná a kezét. Az egyetlen, amiben reménykedhet, hogy Trump a színfalak mögött megígéri neki: nem lesznek újabb korlátozások, főként nem azok ellen az európai vállaltok ellen, amelyek részt vesznek az északi áramlat 2. építésében.
...fogd meg jól
.
Mi lehet mindennek az eredője? Trumpnak és Putyinnal vannak közös érdekeik és céljaik, de nem igazán tudják ezeket nyilvánosan megfogalmazni vagy egy alkucsomag részeként leboltolni egymással. Csak homályos ígéreteket tehetnek egymásnak, amelyeket nem fognak betartani.
Az orosz elnök vállalhatja, hogy visszatartja az iráni befolyás terjedését Szíriában, cserébe kaphat egy hasonlóan homályos, nem nyilvános ígéretet, hogy nem lesznek újabb kemény amerikai intézkedések a Kreml érdekei ellen. Más szóval a nesze semmi, fogd meg jól "köthetnek üzletet" egymással."
pampa 2018. 07. 14. 08:51
Előzmény: #5922  pampa
#5923
"Donald Trump szerint meg kell mondani Vlagyimir Putyinnak, hogy ne avatkozzon be más országok választásaiba.".
.
.
," Vlagyimir Putyin szerint meg kell mondani Donald Trumpnak, hogy ne avatkozzon be más országok választásaiba."
.
a hóhért akasztják......
pampa 2018. 07. 14. 07:57
Előzmény: #5921  pampa
#5922
Pénteken ismét több ezer palesztin tiltakozott a gázai határnál. A tüntetők gyújtóbombákat hajigáltak az izraeli katonákra, égő léggömböket és papírsárkányokat reptettek át a határon. Az összecsapásokban meghalt egy 15 éves palesztin fiú, és több mint kétszázan megsebesültek.Március vége óta rendszeresek a tüntetések a gázai-izraeli határnál, palesztinok ezrei tiltakoznak az övezet blokádja és az egykori palesztin területek bekebelezése ellen. A palesztin egészségügyi minisztérium összesítése szerint 138 palesztin vesztette életét, és több mint 16 ezer sebesült meg ezeken a tüntetéseken."
pampa 2018. 07. 13. 08:22
Előzmény: #5920  pampa
#5921
Június elején az Egyesült Arab Emírségek jegybankja bejelentette, hogy hét valutaváltó cég tevékenységét korlátozta a pénzmosásra vonatkozó törvények és egyéb jogszabályok megsértése miatt. Az Egyesült Arab Emírségek Irán hagyományos kereskedelmi partnere, 2017-ben csaknem 20 milliárd dollár értékben exportált árut az iszlám köztársaságba a Nemzetközi Valutaalap (IMF) adatai szerint.
Az amerikai pénzügyminisztérium tisztségviselője Szaúd-Arábiát és Kuvaitot is felkereste, hogy megnyerje támogatásukat az amerikai nyomásgyakorláshoz. Mandelker biztosított afelől, hogy az Öböl menti országok kormányai és pénzintézetei szorosan együttműködnek Washingtonnal, mert egyetértenek abban, hogy Teherán befolyása káros a régióban. A tisztségviselő elmondta, hogy az Egyesült Államok nemcsak az iráni bevételek nagy részét kitevő olaj-és gázexportot, hanem általában véve az iráni kereskedelmet igyekszik ellehetetleníteni."
.
Így tud az USA tönkretenni egy országot, ha az nem olyan politikát folytat amit az USA előír számára.....
.
SZÉP ÚJ USA VILÁG ÉPÜL!
Aki nem áll be a sorba azt először gazdasági eszközökkel , vagy pénzügyileg próbálja tönkretenni....ha ezek nem hoznak sikert akkor megy a KATONAI csapás!

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek