Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pampa 2018. 07. 11. 07:48
Előzmény: #5919  Vazsmegyei
#5920
Donald Trump amerikai elnök május elején jelentette be, hogy az Egyesült Államok egyoldalúan felmondja az Iránnal kötött többhatalmi atomegyezményt, és azóta európai szövetségeseit is arra ösztökéli, hogy gyakoroljanak nyomást a perzsa ország kormányára. Az Iránnal üzletelő európai vállalatokat Washington szintén szankciókkal fenyegette meg arra az esetre, ha nem szakítják meg kapcsolataikat Teheránnal."
.
Volt egy érvényes megállapodás amit minden fél aláírt és betartott. Ezt egyoldalúan felrúgta az USA és megfenyegeti azokat akik nem teszik ugyanezt?
Mikor áll ki végre az EU határozottan az érdekei mellett?
Vazsmegyei 2018. 07. 10. 10:19
Előzmény: #5916  Törölt felhasználó
#5919
Ezt én önkritikának is elfogadom azoktól, akiknél most a vak is nem látja, hogy az Viktororbán előtt és lőrinc előtt ugyanazt tették, amivel most hazudják ki az igazságukat! Felhasználva a lőrinceket!
-
Most nem tudják fitogtatni azt, hogy aki nem hozzájuk állt azokat eltapossák! Szomorú, hogy eltaposnak akkor is ha hatalomra kerülnének és szomorú, ha most hatalmon kívül is ezt az "elméletet" szajkózzák!Ezeket a "kisszajkókat" nem lehet alamizsnával megvenni. Nekik az alamizsna osztogatás a lételemük! Mivel most azt sem tehetik, hát belerúgnak az országba, a kormányába és nem utolsósorban azokba, akikre oly nagy szükségük lehetne: AKISEMBEREKBE!
-
 Ennyit az elemzésed igazáról! Kíváncsi leszek mivel dicséred azt aki a Fidesz után a kedvedért ugyanezt teszi mint amit feltételezel!
Lujoska 2018. 07. 10. 09:26
Törölt hozzászólás
#5918
pampa 2018. 07. 10. 09:06
Előzmény: #5914  pampa
#5917
"Bekeményít Netanjahu a Hamásszal szemben – írja az izraeli Háárec. A lap szerint az izraeli miniszterelnök kezdeményezésére lezárják az övezetbe irányuló teljes kereskedelmi forgalmat, a humanitárius szállítmányokon kívül semmit nem engednek át izraeli oldalról. Korlátozzák a halászati tevékenységet is Gáza partjainál. Az intézkedésekre azután került sor, hogy Gázából hetek óta száz égő, vagy apróbb bombát hordozó sárkányrepülőt eregetnek át a palesztinok, melyek miatt már több ezer hektárnyi termés leégett Izraelben. A Hamász embertelennek nevezte az intézkedéseket."
.
Ezt úgy nevezik, hogy KOLLEKTÍV büntetés!
Érdemes rákeresni a nemzetközi jogban,valószínűleg azért egy nem USA barát ország súlyos büntetést és nemzetköz szankciót szenvedne el!
Törölt felhasználó 2018. 07. 09. 08:21
Előzmény: #5913  Törölt felhasználó
#5916

Valahol be kell fektetni az ellopott pénzt, hiszen nem biztonságos adóparadicsomokban parkoltatni.
Éppen arról beszélgettünk, hogy miért csinálják ezt ilyen látványosan, hiszen óriási ellenszenvet harcolnak ki a köznép szemében. Aki nem látja lőrinc tevékenységét, az vak. Végülis arra jutottunk, hogy ez egy erőfitogtatás, ahol megmutatják, aki nem áll be hozzánk, azt eltapossuk. Megmutatják, hogy fideszen kívül nincs élet, nincs vállalkozás, ezzel toborozva csatlósaikat. A kisember nem érdekli őket abból van elég és meg lehet őket venni akármilyen alamizsnával.
Törölt felhasználó 2018. 07. 09. 08:13
Előzmény: #5911  pampa
#5915

Azt a legegyszerűbb mondani, hogy szeretnék kivándorolni. Aztán ki meri bevállalni, az már teljesen más dolog.A korosztályomból többen próbáltak külföldön szerencsét a nagy kapitalista forradalom óta, de éppen elemezgettük, hogy a 2/3-a már hazaköltözött és semmivel nincsenek előrébb, mint aki itthon maradt....sőt. A kint maradtak élete sem fenékig tejföl, az amerikában élőknek a nyugdíjas szülők fizetik a hazautat, ha látni akarják unokáikat. Már régen hazaköltöztek volna, ha valaki kifizetné a házukra felvett hitelt, 15 év után még csak a kamatot törlesztették, az alapösszeg még nem csökkent, a házuk meg kb csak a felét éri.
A fiatal "rokonaim" úgy változtatják lekhelyüket, hogy mire megérkezik a képeslap az új hazájukból, már zsebükben van a repülőjegy a következő otthonuk felé. Az unokatestvérem fia a 14. országban él, most Mexikó után, Kubában próbálnak szerencsét, megjegyzem 5 évig élt Franciaországban, ahol 3 diplomát szerzett. A szicíliai élettársával egyik napról a másikra élnek, igaz utazgatnak, de megtatarításuk nincs. Csemetét nem engedhet meg maguknak, ahhoz haza kellene költözniük a szüleikhez, de az a szercséjük, hogy nincs hitelük.
pampa 2018. 07. 09. 08:00
Előzmény: #5912  Törölt felhasználó
#5914
Egyik barátom 12 év után költözött haza Londonból (babaprojekt), mert úgy látta, aki ott nő fel, az nem lesz normális ember"
.
.Ez az amit itt képtelenség elmagyarázni egyeseknek....
Törölt felhasználó 2018. 07. 09. 07:56
Előzmény: #5910  Törölt felhasználó
#5913
pl innen (is, meg még 1000000 más). lopják az országot
https://index.hu/gazdasag/2018/07/09/rakapott_a_ner-vilag_a_tokaji_borvidekre/
Törölt felhasználó 2018. 07. 09. 07:49
Előzmény: #5909  pampa
#5912
Egy nagyvárosi cicababa ismerősünk véleménye:Nem szoptathatok, mert lógni fognak a melleim. Megjegyzem, nem kis erőfeszítésébe került elintézni a császárral való szülést, teljesen problémanélküli terhesség után (nem akart szétrepedni). Napi programja: délelőtt gyerekkocsis séta a plázában, délután bébicsősz, mert magával is törődnie kell. (szoli, batátnők, kávézó). A közeljövőben két szilikonpárnával is megajándékozza a kedvese, hogy ne lógjon a melle, meg úgyis el kell tüntetni a császármetszés helyét.
Egyre több nő helyezi előtérbe a saját érdekeit a gyermekvállalásnál. Ez a nyugati civilizáció, a gyerek a szükséges rossz. Egyik barátom 12 év után költözött haza Londonból (babaprojekt), mert úgy látta, aki ott nő fel, az nem lesz normális ember
pampa 2018. 07. 09. 07:45
Előzmény: #5910  Törölt felhasználó
#5911
A ComRes hétfőn ismertetett felmérése szerint a népszavazás óta a brit választók 26 százalékában merült fel a kivándorlás gondolata, de a fiatalok körében ez az arány sokkal magasabb. A 18-24 éves korosztály 48 százaléka, a 18-34 éves korosztály 43 százaléka mondta azt, hogy a referendum óta eltelt időszakban foglalkozott a külföldre település lehetőségével. A 65 év felettiek körében ugyanakkor csak 7 százalék nyilatkozott így."
de ismerős valahonnan..... 
Törölt felhasználó 2018. 07. 09. 07:39
#5910
265-szörösére (!) nőtt az orosz osztrigatermelés három év alatt a nyugati osztriga szankció alá helyezése miatt. Mit ad isten, egy “Putyin közeli” oligarcha vett meg egy 1000 hektáros tengeri osztrigafarmot… Nagyon közeli. Még annál is közelibb.
Eközben az orosz fiatalok 31%-a tervez kivándorlást, a fő célpont Németország, USA, Spanyolország. A modern autokráciákat többnyire szabadon el lehet hagyni, nyitottak kifelé, és ez nagyban segít stabilizálni őket, hiszen az elit folyamatos lefejeződésével kimegy a gőz – otthon meg egyre többen lesznek az állami újraelosztástól függők, akiket könnyű megvenni juttatással (még olcsóbb: félelemben tartani őket annak elvételével) meg propagandával – például hírekkel a hazafias osztrigatenyésztés szárnyalásáról.




de ismerős valahonnan )))
pampa 2018. 07. 09. 07:13
Előzmény: #5908  pampa
#5909
"Az Egyesült Államok tavasszal Genfben megpróbálta megakadályozni, hogy az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) elfogadjon egy olyan határozatot, amely a szoptatás fontosságát hangsúlyozta – közölte hétfőn a The New York Times című amerikai lap.
A The New York Times megjegyezte: az amerikai álláspont egybeesett az amerikai csecsemőtápszer-gyártók álláspontjával.
Az újság értesülései szerint az amerikai küldöttség keményen, de sikertelenül dolgozott azon, hogy a WHO közgyűlése ne fogadja el azt a határozatot, amely évtizedes tudományos kutatásokra alapozva a szoptatás fontossága mellett foglalt állást és felhívta a figyelmet arra is, hogy az egyes országoknak korlátozniuk kellene az anyatejet helyettesítő tápszerek pontatlan vagy félrevezető reklámozását.
Az amerikai delegáció ki akarta vetetni a határozat szövegéből azt a mondatot, amely arra szólította fel a kormányokat, hogy „védelmezzék, megkönnyítsék és támogassák a szoptatást", valamint töröltetni akarta azt a bekezdést, amely azt javasolta a politikai döntéshozóknak, hogy korlátozzák a tápszerek reklámozását.
Amikor nem jártak sikerrel, az amerikai tisztségviselők fenyegetődzni kezdtek a lap szerint. A Timesnak több ország legalább egy tucat képviselője nyilatkozott, többen közülük kifejezetten névtelenséget kértek, tartva az amerikai válaszlépésektől. Elmondták, hogy az amerikai delegáció például Ecuadort azzal fenyegette meg: amennyiben elfogadja a határozatot, gazdasági büntető intézkedésekkel és az amerikai katonai segély megvonásával számolhat. Az ecuadori delegáció gyorsan alkalmazkodott, és nem támogatta a határozatot.
A The New York Times uruguayi, mexikói és amerikai tisztségviselőktől származó információi szerint legalább 12 ország – többségében szegény afrikai és latin-amerikai állam – állt el a határozat támogatásától, attól tartva, hogy az Egyesült Államok megtorló intézkedéseket hoz ellene. A lap idézte Patti Rundallt, a Baby Milk Action nevű civil szervezet igazgatóját, aki leszögezte: „az Egyesült Államok zsarolni akarta az egész világot, megpróbálva felrúgni egy csaknem 40 éves konszenzust arról, hogy mi a legjobb a módja a csecsemők és a kisgyermekek egészségvédelmének".
A határozatot végül Oroszország terjesztette be. Az Egyesült Államok az oroszokat nem fenyegette meg, de a szövegben bizonyos változtatásokat elért. Azt a mondatot, amely arra szólította fel az egészségügyi világszervezetet, hogy technikailag segítse azokat az országokat, amelyek szeretnének véget vetni „a csecsemők és kisgyermekek számára készített élelmiszerek nem megfelelő reklámozásának", kiegészíttette a „bizonyos élelmiszerek" megfogalmazással.
A lap megkereste az amerikai egészségügyi tárcát, ahol egy szóvivő azt mondta: a határozat eredeti szövege „szükségtelen akadályokat állított a gyermekeiknek élelmiszert kereső édesanyák elé". A külügyminisztérium elhárította a kommentárt, arra hivatkozva, hogy magánjellegű diplomáciai beszélgetéseket nem véleményez."
pampa 2018. 07. 05. 07:48
Előzmény: #5907  pampa
#5908
"Az eddig nyilvánosságra nem került beszélgetésről egy neve elhallgatását kérő kormányzati tisztségviselő számolt be. Elmondása szerint a mintegy öt percig tartó beszélgetésben Herbert McMaster elmagyarázta, hogy egy katonai akció visszaüthet, és azzal a kockázattal jár, hogy Washington elveszíti a Nicolás Maduro venezuelai elnök megbüntetését szintén szorgalmazó latin-amerikai országok nehezen megszerzett támogatását. Donald Trump azonban nem volt elégedett nemzetbiztonsági tanácsadójának válaszával, és Panama és Grenada általa sikeresnek ítélt lerohanását hozta fel példaként.
.
Az Egyesült Államok 1983-ban, Ronald Reagan elnöksége idején rohanta le Grenadát, mert megítélése szerint kommunista erők vették át a hatalmat a közép-amerikai országban. 1989 decemberében, az akkori elnök, George H. Bush parancsára pedig megszállta a pénzmosási és kábítószerügyletekbe keveredett és az Egyesült Államokkal szemben hadiállapotot hirdető Manuel Noriega vezette Panamát.
Donald Trumpot a hírek szerint nem győzte meg Herbert McMaster érvelése és - az AP szerint - nem sokkal később felhozta a témát Juan Manuel Santos kolumbiai elnöknek is. Ezt az amerikai hírügynökség állítása szerint két, szintén neve elhallgatását kérő kolumbiai kormányzati tisztségviselő is megerősítette. Tavaly szeptemberben a Politico című lap is tudósított arról, hogy az ENSZ-közgyűlés ülésszakának margóján tartott egyik magánvacsorán - amelyen négy latin-amerikai ország vezetői vettek részt - az amerikai elnök ismét előhozta Venezuela lerohanásának tervét, de hozzátette:
a munkatársaim azt mondták, hogy erről ne beszéljek.
A vacsora után Trump minden egyes latin-amerikai vezetőtől külön megtudakolta, vajon biztosak-e abban, hogy nem akarják a venezuelai helyzet katonai megoldását, mire mindegyiküktől azt a választ kapta, hogy "igen, biztosak vagyunk benne"."
.
Mindezeket büntetlenül! 
pampa 2018. 06. 25. 08:32
Előzmény: #5905  pampa
#5907
"Muszlim pásztorok támadtak keresztény földművesekre Nigériában Legalább 86 ember vesztette életét Nigéria középső részén olyan támadások során, amelyeket feltételezhetően a muszlim vallású, nomád életmódot folytató fulani népcsoport fegyveres tagjai hajtottak végre vasárnap helyi lakosok ellen – jelentette a helyi rendőrség.
A fegyveres pásztorok a Plateau szövetségi államban lévő Barkin Ladi körzetben követtek el fegyveres támadásokat a helyi földművelők ellen, akik a hírek szerint bosszút álltak. Az összecsapások következében legalább 86 ember halt meg, hatan megsebesültek, ötven házat, több gépkocsit és motorkerékpárt felgyújtottak.
Fejlett lőfegyvereikkel a pásztorok szombaton éjfél előtt kezdték meg gyilkos akcióikat különböző településeken, az atrocitások vasárnap is folytatódtak. A helyi hatóságok este hattól reggel hatig kijárási tilalmat rendeltek el.Az ország északi részét sújtó aszály miatt számos nomád marhacsordáival Nigéria délebbi térségeibe vándorolt. Ez viszont gyakran összecsapásokhoz vezet a helyi keresztény földművesekkel. Az év eleje óta több mint 200 ember esett áldozatul a viszálynak. Tavaly az élelemért és vízért folytatott harcok miatt több mint ötszáz ember lelte halálát."
Peterbond 2018. 06. 20. 08:09
Előzmény: #5903  Törölt felhasználó
#5906
Magyarorszagon kb 800.000 ember alkohol fuggo ( nem csak iszogat vagy berug egyszer egyszer istenesen hanem napi szinten nem tudd meglenni alkohol nelkul ). Ezen felul az orszag jo resze ha nem is napi kenyszeres szinten de nagy mennyisegben fogyaszt alkoholt.
Az orszag lakossaganak kb harmada rendszeres dohanyos.
Szep is lenne ha ehhez a trendhez kapcsolodnank a mar legalizalt droggal es millios szintu enyhe vagy sulyos drogfuggovel szenvednenk.
Ez az adozzuk meg jol oszt legalabb bevetelt hozz hozzaalast ertekeld at ugy hogy a cigin pl 1000 forinton kb 700 az ado oszt igy is alig gyozik leszoritani a dohanyosok szamat. Befolyik 100 milliard forint jovedeki ado cserebe meg tudorakban es leguti megbetegedesben "kiesik" "par" ember eves szinten.
A drognal nem volna jo idaig jutni ha mar a ket fo legalis szenvedelybetegsegunknel idaig jutottunk.
pampa 2018. 06. 20. 07:48
Előzmény: #5904  pampa
#5905
Az Egyesült Államok kilép az ENSZ Emberi Jogi Tanácsából – jelentette be kedden Washingtonban Nikki Haley amerikai ENSZ-nagykövet, aki szerint a tanács nem méltó a nevére. A kilépés nem jelenti azt, hogy az Egyesült Államok ne tartaná be korábbi emberi jogi kötelezettségvállalásait – állította.
A külügyminisztériumban Mike Pompeo tárcavezetővel közösen bírálták egy sajtótájékoztatón a világszervezet genfi székhelyű testületét, Haley szerint a szervezet "álszent és öncélú", és valójában "gúnyt űz az emberi jogokból".
Hozzátette: Washington azért lép ki, mert "egyetlen országnak sem volt bátorsága", hogy csatlakozzon a szervezet megreformálását célzó amerikai törekvésekhez, és még az Egyesült Államokkal azonos véleményen lévő országok sem kívánták nyíltan bírálni a 47 tagú tanács munkáját.
Bírálatában név szerint megemlítette Oroszországot, Kínát, Kubát és Egyiptomot mint olyan államokat, amelyek kifejezetten gátolták a szervezet megreformálását. Majd további országokat sorolt, amelyek tagjai ugyan a tanácsnak, de "ijesztően nem tartják tiszteletben az alapvető emberi jogokat". Ezzel összefüggésben Venezuelát, Kínát, Kubát és a közép-afrikai Kongói Demokratikus Köztársaságot nevezte meg.
Az ENSZ emberi jogi főbiztosa, Zeid Raad al-Husszein csalódását fejezte ki a washingtoni bejelentés miatt. Zeid Raad al-Husszein azt írta Twitter-üzenetében: "elszomorító, de nem meglepő hír" az amerikai kilépés.
"Tekintettel az emberi jogok jelenlegi helyzetére a világban, az Egyesült Államoknak még nagyobb szerepet kellene vállalnia, nem pedig kivonulni" – vélte a diplomata.
Washington egy nappal azután jelentette be kilépését a testületből, hogy Zeid Raad al-Husszein az Emberi Jogi Tanács 38. ülésszakának megnyitóján elítélte a Trump-kormánynak azt a szerinte "lelkiismeretlen" gyakorlatát, amely szerint az illegális bevándorlóktól a mexikói határon erővel elválasztják gyermekeiket."
pampa 2018. 06. 19. 11:01
Előzmény: #5903  Törölt felhasználó
#5904
A fű legalizálásával az lesz a  gond, hogy a heroinkereskedők tiltakozni fognak.
.
Olyan lenne, mintha a sör legális a bor és rövid pedig tiltott.
Törölt felhasználó 2018. 06. 19. 09:27
Előzmény: #5902  pampa
#5903

Ezt már minden közgazdász mondja, hogy nem kell semmit tiltani, csak jól megadóztatni. Amit tiltanak, az a feketegazdaságban működik tovább, adóbevétel nélkül, a "bátraknak" biztosítva óriási bevételt.
Valahol olvastam, hogy az alkohol károsabb, mint a "könnyű" drogok, itt csak az a kérdés, hogy a kábítószer függőség milyen későbbi problémákat okozhat.
Ha jól emlékszem, úgy 10 évvel ezelőtt a cseh miniszterelnök mondott köszönetet a dohányáruk gyártóinak, óriási bevételt biztosítottak az államnak és nem utolsó sorban hozzájárulnak a népességszabályozáshoz és nyugdíjválság elkerüléséhez.
pampa 2018. 06. 19. 08:18
Előzmény: #5901  pampa
#5902
A kormányfő, aki 2013-ban bevallotta, hogy barátaival „öt vagy hat alkalommal” elszívott egy füves cigarettát, a drogkereskedőknek a piacról történő kiszorításával és a fiatalok védelmével indokolja a reformot. „Sok országban, közöttük Kanadában (a kiskorúaknak) könnyebb füves cigarettát vásárolniuk, mint sört, és ez egyáltalán nem logikus. Ráadásul ez iszonyatos jövedelemforrás a szervezett bűnözés számára” – mondta a kormányfő még májusban az AFP francia hírügynökségnek.
,
Justin Trudeau, kanadai miniszterelnök kiskacsás zoknit visel a Világgazdasági Fórum 48. davosi találkozóján 2018. január 25-én (MTI/EPA/Laurent Gillieron)Justin Trudeau, kanadai miniszterelnök kiskacsás zoknit visel a Világgazdasági Fórum 48. davosi találkozóján 2018. január 25-én (MTI/EPA/Laurent Gillieron)
.
A szervezett bűnözés és a kábítószer-kereskedelem visszaszorításával egy időben a kormány adóbevételekre is számít a 6-7 milliárd kanadai dollár (1268-1479 milliárd forint) értékűre becsült piacon. Minden, grammonként 10 kanadai dolláros (2113 forint), illetve annál alacsonyabb áron eladott marihuánára a kormány 1 kanadai dolláros fogyasztási adót vet ki, amelyen a szövetségi állam és a tartományok költségvetése osztozik. Ehhez járul még a szövetségi állam, illetve a tartományok által kivetett áfa, amely tartományonként 10-15 százalék között mozog."
,
https://www.hirado.hu/kulfold/cikk/2018/06/19/kesz-legalizalni-a-marihuanat-kanada
pampa 2018. 06. 18. 07:29
Előzmény: #5900  pampa
#5901
Izraeli vadászgépek kilenc, a palesztin Hamász mozgalomhoz tartozó célpontot támadtak hétfőn, válaszul a zsidó állam területére gyújtogatás céljával reptetett léggömbökre és sárkányokra - közölte az izraeli hadsereg sajtószolgálata."Nem sokkal ezelőtt az izraeli légierő vadászgépei csapást mértek két katonai tábor kilenc célpontjára, valamint a Hamász egy lőszergyártó bázisára a Gázai övezet északi részén" - áll a hadsereg közleményében, amely élesen bírálja a zsidó állam lakosságának és mezőgazdasági területeinek biztonságát fenyegető terrorista cselekményeket.    A közlemény emlékeztet arra, hogy a hadsereg az elmúlt napokban több ízben megengedhetetlennek nevezte az égő léggömbökkel és sárkányokkal Izrael ellen elkövetett akciókat, amelyek már több millió dolláros kárt okoztak a zsidó állam területén.    A palesztin szélsőségesek azóta alkalmazzák fegyverként ezeket az eszközöket, hogy március végén a Hamász felhívására tömeges tüntetések kezdődtek a Gázai övezetet Izraeltől elválasztó határ mentén a palesztin föld napjától egészen május 14-éig, Izrael hetven évvel ezelőtti kikiáltásának napjáig, amely a palesztinok számára a katasztrófa napja (nagba). A Hamász terve az volt, hogy aktivistáik áttörik a határkerítést.    Az izraeli katonákkal vívott összecsapásokban azóta legkevesebb 120 palesztin halt meg, és sok ezren sebesültek meg.
atv.hu/MTI

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek