Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pampa 2018. 06. 15. 08:32
Előzmény: #5899  pampa
#5900
"Az Egyesült Államok határozott és megfelelő lépéseket tesz válaszul arra, hogy a damaszkuszi kormány támadásokat intéz a délnyugat-szíriai feszültségmentesítési övezet ellen – jelentette be közleményben csütörtökön az amerikai külügyminisztérium.
Az amerikai külügy mostani közleményében azt hangoztatta, Oroszország az ENSZ Biztonsági Tanácsának tagjaként felelős azért, hogy diplomáciai és katonai befolyását gyakorolja a szíriai kormánynál. Annak érdekében, hogy megszűnjenek a hadsereg támadásai, valamint kikényszerítse a további hadmozdulatok szüneteltetését.
Szíria délnyugati része határos Jordániával és az Izrael által elfoglalt Golan-fennsíkkal. Ez egyike azoknak a területeknek, amelyek felett a szíriai állam nem gyakorol ellenőrzést a hét éve tartó polgárháborúban. Bassár el-Aszad szíriai elnök erőinek az Irán által támogatott fegyveresek és az orosz légierő segítségével sikerült bizonyos részeket visszafoglalni, és a központi kormány továbbra is fogadkozik, hogy az ország egésze felett visszaszerzi uralmát."
.
Az USA már nem a TERRORISTÁK hanem a KORMÁNY ellen harcol Szíriában?
pampa 2018. 06. 14. 09:35
Előzmény: #5898  pampa
#5899
Az ENSZ Közgyűlése nagy többséggel elítélte szerda esti ülésén Izraelt a gázai palesztin civilekkel szembeni túlzott és a körültekintést mellőző erő alkalmazásáért. Egyúttal arra kérte Antonio Guterres főtitkárt, hogy a Gázai övezet és a megszállt Ciszjordánia számára készítsen egy nemzetközi védelmi mechanizmusra szóló ajánlást. 
A közgyűlés 120 igen, nyolc nem, és 45 tartózkodó szavazattal fogadta el a határozattervezetet, amelyet Algéria, Törökország és a palesztinok terjesztettek elő, miután a 15 tagú Biztonsági Tanács június 1-jén az Egyesült Államok vétója miatt elutasított egy hasonló tartalmú határozattervezetet. A közgyűlés egyúttal leszavazta szerda este az Egyesült Államok tervezetmódosító javaslatát a Gázai-övezetet irányító Hamász radikális szervezet elítélésére a palesztinok által elkövetett erőszakcselekmények miatt."
.
(MTI)
pampa 2018. 06. 13. 07:49
Előzmény: #5897  pampa
#5898
Hatmillió ember küzd az éhínséggel a nyugat-afrikai Szahel-övezetben, mintegy 1,6 millió gyerek élete van veszélyben a súlyos alultápláltság miatt – jelentette ki kedden New Yorkban Mark Lowcock, az ENSZ humanitárius ügyeket koordináló hivatalának (OCHA) igazgatója.
A világszervezet tisztviselője közleményében hangsúlyozta, hogy 2012 óta nem volt ennyire súlyos a helyzet, a legnehezebb időszak pedig csak most következik.
A helyzet gyors romlása Burkina Fasóban, Csádban, Maliban, Mauritániában, Nigerben és Szenegálban azt mutatja, hogy sürgős segítségre van szükség. Az ENSZ azt tervezi, hogy reagál a hat országban kialakult válságra, bár csupán az igények 26 százalékának kielégítésére van fedezet.
Lowcock szerint még elkerülhető a legrosszabb. Elmondta, hogy a mostani helyzetet a tavalyi kevés csapadék váltotta ki, emiatt csökkentet a termés és a takarmány mennyisége, nőtt az elhullott állatok száma.
Idén májusban az ENSZ három ügynöksége is figyelmeztetett az aszály következtében kialakuló konfliktusok hatására, a magas élelmiszerárakra. Mindezek a Szahel-övezetben élő emberek millióit kergetik éhínségbe, létbizonytalanságba, ha nem érkezik sürgős segítség.
Az ENSZ Élelmezési Világprogramja, az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) és az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) szerint idén az utóbbi évek leggyengébb termése várható."
pampa 2018. 06. 13. 07:48
Előzmény: #5896  pampa
#5897
A síita felkelők 2014 szeptemberében elfoglalták a fővárost, Szanaát, és jelentős területeket vontak ellenőrzésük alá az ország nyugati-északnyugati részén. A felkelők ellen 2015 márciusában lépett hadba a kormánycsapatokat légierővel segítő arab koalíció Szaúd-Arábia vezetésével.Az ENSZ szerint a konfliktus a világ legsúlyosabb humanitárius válságához vezetett az országban, amelynek mintegy 28 millió lakosa közül legkevesebb 22 millió szorul segítségnyújtásra. Az egészségügyi ellátás összeomlott, a kolerajárvány több mint egymillió embert érint, és több mint 2200 ember halálát okozta 2017 áprilisa óta az Egészségügyi Világszervezet legutóbbi adatai szerint."
pampa 2018. 06. 11. 15:03
Előzmény: #5895  pampa
#5896
Klórgáz-támadásnak tűnő „provokációt” készítenek elő Deir-ez-Zór tartományban lázadók az amerikai különleges erők tagjaival, hogy ürügyet szolgáltassanak az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíciónak egy újabb támadás végrehajtásához szíriai kormánylétesítmények ellen – állította az orosz védelmi tárca szóvivője hétfőn.
Igor Konasenkov Moszkvában újságíróknak nyilatkozva hozzátette: három független szíriai forrás által megerősített információ alapján az úgynevezett Szabad Szíriai Hadsereg ellenzéki ernyőszervezet parancsnoksága az amerikai különleges erők tagjaival együtt vegyi fegyverrel elkövetendő „súlyos provokációt” készít elő a kelet-szíriai Deir-ez-Zór tartományban.
Az orosz védelmi szóvivő szerint a felkelők a támadás „színleléséhez” klórgázt tartalmazó tartályokat szállítottak a tartomány Hakl al-Dzsafra nevű településére.
Konasenkov szerint a vegyi fegyveres támadás „megrendezésének” célja, hogy a nyugati sajtóban róla megjelenő felvételek „ürügyet szolgáltassanak” az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíciónak arra, hogy – mint mondta – ismét légicsapást mérjen „indokoltan” szíriai kormánylétesítményekre.
Az orosz vezérőrnagy arra az esetre utalt ezzel, amikor április 14-én amerikai, brit és francia harci gépek légicsapásokat hajtottak végre a szíriai kormányerők különböző vegyifegyver-létesítményei ellen, megtorlásul az április 7-i állítólagos kelet-gútai vegyifegyver-támadásra."
pampa 2018. 06. 10. 09:41
Előzmény: #5894  pampa
#5895
Ketyeg az adósságbomba a világ legnagyobb gazdasága alatt -
 Itt egy ábra arról, mekkora a baj2018. június 10. 09:32      nyomtatás  Az elmúlt évtizedben hiába folytatódott az Amerikai Egyesült Államok gyors eladósodása, a GDP-növekedés ütemét nem sikerült a válság előtti szintekre felpörgetni, ez pedig azt eredményezte, hogy egy egységnyi többletadósságból egyre kevesebb értéket sikerül előállítani, ami hosszú távon aggasztó jelenség - figyelmeztet a Moody's hitelminősítő elemzése. Mindez azért különösen releváns probléma, mert a jelenlegi amerikai kormány az állami költekezés felpörgetésén keresztül, illetve a lakossági adócsökkentés segítésével gyorsítaná a gazdasági növekedést, miközben a szakértők többsége az államháztartási hiány és az államadósság elszállására figyelmeztet. 
▾hirdetés
A túlzott eladósodottság megállapításához gyakran az ország GDP-jéhez szokás viszonyítani a helyi adósságállomány nagyságát, azonban még ennél is fontosabb lehet, hogy közben az adott ország gazdasága milyen tempóban növekszik.
Minél gyorsabban bővül egy ország GDP-je, annál könnyebben képes "kinőni" az adósságát, ez pedig fokozottan akkor, ha mindez gyors nominális növekedés és magas infláció mellett történik, hiszen így könnyebben elinflálhatóvá válik a meglevő adósságtömeg.
Másképp megközelítve: ha egy olyan ország halmoz fel nagy adósságot, amely közben gyorsan növekszik, az nagyobb eséllyel fogja tudni kitermelni az adósságszolgálat költségeit, hiszen ebben az esetben (feltételezhetően) termelékeny beruházások valósulnak meg, amelyek hosszú távú értékteremtő képességükön keresztül mérséklik a csődkockázatot. Ez igaz államháztartás, illetve a magánszektor szintjén is.
Egyáltalán nem mindegy tehát, hogy 10 százalékpontos GDP-arányos adósságnövekedés mekkora gazdaságbővülést eredményez: minél nagyobb az egy adósságegységre eső növekedés, általánosságban annál hatékonyabb forrásfelhasználásról beszélhetünk. Ebből kiindulva kifejezetten ijesztő a következő ábra, ami az Egyesült Államok GDP-növekedését (reálértéken, 10 éves átlagban, zöld vonal), illetve a nem pénzügyi szektor összesített GDP-arányos adósságának (államháztartás + magánszektor a pénzügyi vállalatok nélkül, sárga vonal) alakulását mutatja. Mindezt 1960 és 2017 között. "
pampa 2018. 06. 09. 08:02
Előzmény: #5893  pampa
#5894
Eközben kiújultak a tüntetések a Gázai övezet határánál, ahol pénteken négy embert, köztük egy tizenöt éves fiút lőttek le a zsidó állam határát védő katonák. A biztonsági erők és a tüntetők összecsapásában 618 palesztin sérült meg. Nagy részüket a belélegzett könnygáz következtében fellépő légzési nehézségek miatt kellett ellátni, de 120-an közülük lőtt sebet kaptak, köztük az AFP francia hírügynökség egyik fotóriportere. Összesen mintegy 10 ezer palesztin tüntetett a határ öt pontján."
pampa 2018. 06. 07. 08:23
Előzmény: #5892  pampa
#5893
Netanjahu a gázai demonstrációkról azt mondta: a tiltakozókat az övezetet irányító radikális iszlamista palesztin szervezet, a Hamász "fizeti és kényszeríti" arra, hogy próbáljanak áttörni a határon, és izraelieket gyilkoljanak meg.
Ez nem erőszakmentes tiltakozás, hanem annak épp az ellenkezője"
– mondta az izraeli miniszterelnök. Hozzátette: a probléma valós gyökere az, hogy a Hamász alapvető célja Izrael megsemmisítése.
Johnson szerint London szilárdan elkötelezett az Izrael és a majdani palesztin állam együttes létezését biztosító kétállami megoldás mellett, mivel megítélése szerint ez a legjobb módja a béke és a stabilitás megteremtésének a térségben.
A brit külügyminiszter megerősítette Netanjahuval tartott találkozóján azt is, hogy Nagy-Britannia – Németországgal és Franciaországgal együtt – szilárdan hisz abban, hogy az iráni nukleáris fejlesztési program korlátozásáról kötött többhatalmi megállapodással teremthető meg a régió biztonságos jövője."
pampa 2018. 06. 06. 13:48
Előzmény: #5891  pampa
#5892
"Tüzes papírsárkányokkal támadják a Gázai övezetből a palesztinok Izraelt. A sárkányokat nem tudja leszedni a zsidó államban kiépített légvédelmi rendszer, viszont komoly károkat okoznak. Az izraeli belbiztonsági miniszter mesterlövészeket vetne be ellenük.Rakéták helyett tüzes papírsárkányokkal támadja Izraelt a radikális palesztin szervezet. A Hamász uralta területekről ezekkel a szerkezetekkel veszik célba a zsidó állam területét.
„Ezt a sárkányt 10 sékelért árulják, de igazából 3-4 sékelnél nem ér többet. Talán 10 perc alatt elkészíthető, de a kár, amit okoznak vele, az az igazi probléma. Súlyos károkat okoznak, sajnos ezt láttuk az elmúlt hónapokban” – mondta egy izraeli képviselő.
A palesztin zászlós sárkányokat égő benzines vászontasakkal küldik célba a palesztin fiatalok. Az új harcmodort azután vetették be, hogy az izraeli hadsereg 120, a határkerítésnél tüntető palesztin lőttek le.
„A videó bizonyítja a veszteséget, amelyet a papírsárkányok okoznak. Elriasztják a megszálló erőket, pedig 10 sékelbe sem kerül, miközben több ezertől több millió sékeles kár okoznak” – mondta a gázai sárkánykészítő.
A készítők szerint ezeket gyerekjátékokat nem veszik észre a radaron. „A szirénák megszólalnak és a Vaskupola leszedi a rakétákat, de ezek a sárkányok leváltják a rakétákat, és sok veszteséget okoznak a gázai övezet határán.”
Az izraeli belbiztonsági miniszter a sárkányeregetők lelövésére szólította fel a mesterlövészeket. De a izraeli építési és lakásügyi miniszter szerint a sárkányháborúnak rövidesen véget fognak vetni.
„A sárkányok és a menetelők, a civilek, akik a kerítéshez vonulnak a frusztráció jelei, mert Izrael minden katonai tevékenységet megakadályoz. A tenger le van zárva, a szárazföld is, nagyon nehéz rakétával megtámadni Izraelt a Vaskupola miatt” – mondta Joáv Galant.
Az izraeli kormány szerint eddig személyi sérülés nem történt, de az anyagi kár meghaladja a 2 és fél millió dollárt. Több mint 9 négyzetkilométer területet perzseltek fel, az amúgy is száraz tél után."
pampa 2018. 06. 04. 10:27
Előzmény: #5887  pampa
#5891
09:49 | Japán kiakadt Trump döntése miatt - Súlyos következményekről beszélnek"
.
Lassan az összes hitelező "barátjával" összeveszik az USA.
pitcairn2 2018. 06. 03. 20:52
Előzmény: #5885  Peterbond
#5890
az un. "fejlett világ" már a demográfiai összeomlás előszobájába került és a fejlődő világ is nagyon gyorsan halad ebbe az irányba...
pitcairn2 2018. 06. 03. 20:51
Előzmény: #5887  pampa
#5889
ha nem lenne IMF "országmentés" akkor hitelt se kapnának...
Törölt felhasználó 2018. 06. 03. 15:13
Előzmény: #5887  pampa
#5888
pampa 2018. 06. 03. 08:18
Előzmény: #5884  pampa
#5887
"Nagymértékben, 45 százalékkal emelte a vezetékes ivóvíz árát az egyiptomi kormány, derült ki egy szombaton megjelent hivatalos közlönyből.
Ezzel egy időben a csatornadíjat is emelték 12 százalékkal. Az ivóvíz már tavaly augusztusban is jelentősen megdrágult, akkor a csatornadíjjal együtt másfélszeresére emelték az árát.
A döntések részei annak az intézkedéscsomagnak, melyet Kairó a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) kapott 12 milliárd dolláros mentőcsomagért cserébe vállalt. Ennek része az üzemanyag és az elektromos áram állami támogatásának csökkentése, forgalmi adó bevezetése és az egyiptomi font árfolyamrögzítésének megszüntetése."
.
Be kellene tiltani az országok külső hitelezését!
Amennyiben saját erőből nem képes kigazdálkodni a működését akkor miből akarja kifizetni még a felvett hitel kamatát is?
amphibian 2018. 06. 02. 11:15
#5886

Budapesten is óriási építkezések változás ( fejlődés ) történt.
Egyre több embert látok az utcákon,sétálni,andalogni,egyszóval jólét van.
Az éttermek zsúfolásig megtömve,kávéházak dettó a belvárosban pedig nem olcsó mulatság.
A múmiák ( Balázs Fecó, Charly, Falusi Mariann, Omega stb. ) koncertjeinek jegyei méregdrága árakon kelnek el.
Iszonyú bőség látszik kibontakozni.
1 milliós fizetések már nem is ritkák Magyarországon sem.
Hová megy ez a világ ? Most úgy tűnik sose áll meg a fejlődés.
Peterbond 2018. 06. 02. 11:03
Előzmény: #5884  pampa
#5885
index.hu/tudomany/2018/05/31/muanyag_szivoszal_zacsko_betiltas_europai_bizottsag_unio_kornyezetvedelem_biomuanyag/
Az indexen is volt nemreg errol szo az EUs tiltas tervezettel kapcsolatosan.
Viszont azert erdekelne hogy a sok ember aki arra panaszkodik hogy juj mar az afrikaiak meg brazilok is milyen szemetek hogy hust akarnak fogyasztani azok otthon milyen ebedet fogyasztanak? Pl az ilyen cikkek iroja ugyan hogy eli a hetkoznapjait? Vagy ok ugy vannak hogy nekik jar masnak meg nem? ( nem segelyrol van szo. Az illeto orszagokban ezert megdolgoznak az emberek es ezert engedhetik meg maguknak )
Ahogy azt se ertem hogy egyreszt a tulszaporodas ellen szolalnak fel masreszrol a 3 es 4 gyerekes csaladokat akarjak jutalmazni itthon.
pampa 2018. 06. 02. 09:04
Előzmény: #5883  pampa
#5884
Megérti valaha az emberiség,hogy nem teheti tönkre azt az életteret amitől függ az élete?Nem szabad teret engedni a "fejlődésnek,bővülésnek" korlátlanul!...."Már az Északi-sark vízfelszín alatti jegében is találtak műanyaghulladékot. Pontosabban töredezett mikroplasztikot. Ez azt jelenti, hogy a Föld emberi civilizációtól távol eső területei sem mentesek már a plasztikszennyezéstől, sőt már a tenger mélyén is gyűlik a mikroplasztik.Ha így folytatjuk 2050-re több műanyag lesz a tengerekben, mint ami a halállomány súlya. Ráadásul fogyasztásunk nem fog csökkenni: már nem 9 milliárdos lélekszámot jósolnak 2050-re, hanem 9,5 milliárd földlakót. Ez az ENSZ Nemzetközi Erőforrás Bizottságának (IRP) prognózisa. Eközben a BRIC-országok középosztálya gyarapodik, egyre többen akarnak -és tudnak- jómódban élni, s a rizs-alapú étrendről áttérnek a húsintenzív táplálkozásra, plasztikba csomagolt élelmiszereket, műszaki eszközöket vesznek, olyan mértékben, ahogy eddig sosem.A hulladék 44 százaléka az OECD-országokban képződik.A fogyasztásunk, a közlekedésünk, az anyagmegmunkálásunk és hulladéktermelésünk felelős a globális üvegházgázkibocsátás több mint 50 százalékáért.Az ENSZ Nemzetközi Erőforrás Bizottsága (IRP) szerint 2050-re megduplázódhat erőforráskitermelésünk. Ennek oka a gyors népesedés és a fogyasztásunk növekedése.Globálisan évente 1,3 milliárd tonna hulladékot termelünk.Ez az évi 1,3 milliárd tonna jóval nagyobb mennyiség, mint amennyit fel tudunk dolgozni és újrahasznosítani. Az újrafeldolgozó technológiák nem elég kifinomultak. Csak a szemét 2 százaléka kerül úgy feldolgozásra, hogy az új anyag, amit képeznek belőle, ugyanolyan színvonalú és minőségű, mint a feldolgozás előtt begyűjtött matéria.A rendszerszintű problémát fokozza, hogy árucikkeink a lineáris gazdaság folyamatához igazodik. Ennek illusztrálására használják azt a szlogent: “take, make, waste”, vagyis nyerd ki, munkáld meg/gyártsd le, dobd ki.Mit tehetünk? A davosi Világgazdasági Fórum (WEF) öt szempontot vizsgált meg..
.
https://piacesprofit.hu/klimablog/ezert-van-az-eszaki-sark-jegeben-is-muanyagszemet/
pampa 2018. 05. 27. 08:36
Előzmény: #5880  pampa
#5883
"A közlés szerint a támadások megtorló intézkedések voltak palesztinok tiltott határátlépései miatt az öveztet Izraeltől elválasztó határkerítésen.
Március vége óta rendszeresek a tüntetések a gázai-izraeli határnál, ahol palesztinok ezrei tiltakoznak az övezet blokádja és az egykori palesztin területek elvesztése ellen. A palesztin egészségügyi minisztérium szerint legkevesebb 117 palesztin vesztette életét, és 13 ezer sebesült meg ezeken a tüntetéseken."
Törölt felhasználó 2018. 05. 25. 12:28
Törölt hozzászólás
#5882
Törölt felhasználó 2018. 05. 25. 12:13
Törölt hozzászólás
#5881

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek