Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pampa 2018. 04. 10. 17:39
Előzmény: #5739  Vazsmegyei
#5740
Egy olyan eset van amikor az USA odacsaphat , ha vegyi fegyvert vet be Asszad.
Ezt ő is tudja, ennek ellenére már talán 4x vet be ilyet pár ember ellen.....
.
Ennek katonai szempontból mi értelme?
Nyilvánvaló, hogy valaki más használta,hogy kiprovokálja az USA beavatkozását.
Vazsmegyei 2018. 04. 10. 17:34
Előzmény: #5738  pampa
#5739
Ha az USA ennyire biztos a dolgában, akkor azt ők követték el! Ezért nem lehet kivizsgálni! Ha az USA mondja, akkor: Punktum! Pedig izrael közel volt az események figyeléséhez! Nagyon közel! És az is érdekes, hogy csak civileket talál meg a vegyifegyver!
pampa 2018. 04. 10. 17:09
Előzmény: #5736  pampa
#5738
"Trump elnök Peruba indult volna pénteken, majd innen Kolumbia lett volna a következő állomás, helyette viszont Mike Pence alelnök megy Peruba, Kolumbiát viszont kihagyja.
Az elnök "az Egyesült Államokban marad, hogy felügyelje a Szíriának adott amerikai választ és hogy a világ fejleményeit nyomon kövesse," jelentette be Sarah Sanders, a Fehér Ház sajtófőnöke.
A szír kormányt azzal vádolják, hogy vasárnap harci gázzal bombázta a Damaszkusz melletti Doumát, egy kisebb települést, amely felkelőcsoportok irányítása alatt áll. A támadásban állítólag 40 ember - főleg civilek - haltak meg.
Trump a támadás hírére "állatnak" nevezte Bassár el-Aszadot, a támadást pedig "galádnak" minősítette. Hétfőn bejelentette, hogy az Egyesült Államok "komoly döntéseket" hoz a következő 24-48 órán belül egy esetleges válaszcsapásról, ami akár katonai beavatkozást is jelenthet.
Aszad mindent tagad, legfőbb szövetségesei, az oroszok pedig a Dumában és állami hírügynökségeikben álhírnek nevezték a gáztámadást, melyet az amerikaiak azért találtak ki, hogy közvetlenül, katonailag is beavatkozhassanak Szíriában.
Oroszország egyúttal figyelmeztette az amerikaiakat: Komoly következményei lehetnek annak, ha fegyveres támadást indít az Egyesült Államok a szír kormányerők ellen.
Izrael egyébként vasárnap este megtámadott már egy szír kormányerők által uralt repteret, a légitámadásban 14 ember halt meg, beleértve irániakat."
.
,
.
Ennek a támadásnak, ha bekövetkezik nem lesz jó vége a világra nézve!   :(((((
Törölt felhasználó 2018. 04. 10. 15:36
#5737
http://magyarhirlap.hu/cikk/115139/A_tarsadalomrombolas_gazdasagtana
"
kitűnően szemléltetni a Goldman Sachs amerikai bázisú óriásbank működésén keresztül – bár a pályán hasonló célkitűzéssel természetesen más óriások is működnek. A cég valóságos politikaalakító világhálózatot épített ki és üzemeltet saját embereivel a világ ügyeinek kívánalmaik szerinti alakulására. Hét esetben delegáltak soraikból jegybankelnököket fontos országokba (Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Kanada, Dél-Afrika stb.). Az EU kulcsfontosságú versenyjogi főbiztosa két ízben került ki soraikból. Két EU-bizottsági elnökkel is büszkélkedhetnek (Prodi, Barroso). Öt alkalommal miniszterelnököt is sikerült delegálniuk, egyebek mellett pénzügyi krízisországokba (Olaszország, Görögország). Volt világbanki elnökük, IMF-részlegvezetőjük, de ami a legtöbbet nyom a latban, hat esetben delegálták az Egyesült Államok pénzügyminiszterét (Secretary of State Treasury).
Ennek is betudható, hogy a 2008-as világpénzügyi válság kirobbantásában betöltött kétes szerepük máig feltáratlan, tevékenységük, amikor ügyfeleik kárára és saját hasznukra üzleteltek, máig büntetlen maradt. Ma is olyan pénzügyminisztere van az Egyesült Államoknak, aki tizenhét évig a cégben szolgált. 
"
Mario Draghi (2002–2005)
pampa 2018. 04. 10. 14:50
Előzmény: #5735  pampa
#5736
"Felelni fog a zsidó állam a Homsz tartományban található T-4 katonai repülőtér elleni légitámadásáért - jelentette ki kedden Damaszkuszba érkezve Ali Akbar Velájáti, Ali Hamenei iráni legfelsőbb vezető egyik legfőbb tanácsadója az el-Majádín libanoni televíziós csatorna beszámolója szerint. A Tasznim félhivatalos iráni hírügynökség jelentése szerint a légicsapásban hét iráni katona halt meg.
“Izrael bűntette – a T-4 elleni támadás – nem marad válasz nélkül” – mondta Velájáti. A TASZSZ orosz hírügynökség rendelkezésére álló információi szerint az iráni áldozatok katonai tanácsadóként tevékenykedtek Szíriában. Holttestüket még hétfőn Teheránba szállították.
A SANA hivatalos szíriai hírügynökség hétfő hajnalban számolt be arról, hogy rakétatámadás ért egy katonai repülőteret a szíriai Homsz tartományban, több katona halálát és sebesülését okozva. Damaszkusz először az Egyesült Államokat gyanította a támadás mögött, később kezdte el Izraelt vádolni a támadás végrehajtásával. Szintén Izraelt vádolja a légicsapás végrehajtásával Iránon kívül a damaszkuszi rezsim másik szövetségese, Oroszország is.
Több izraeli rakétát lelőtt a szír légvédelem?
A moszkvai védelmi minisztérium hétfői tájékoztatása szerint két F-15-ös harci gép hajtotta végre a támadást a libanoni légtérből elindítva a rakétákat, a szíriai légtérbe be sem hatolva. Az elindított nyolc rakétából a szíriai légvédelem ötöt lelőtt – tette hozzá a védelmi minisztérium. A Reuters hírügynökség hétfőn megkérdezte az esettel kapcsolatosan az izraeli hadsereget is, amely nem kívánta kommentálni a történteket."
pampa 2018. 04. 10. 14:31
Előzmény: #5732  pampa
#5735
"A dúmai feltételezett vegyifegyver-támadás arra utal, hogy a holokauszt után létrehozott nemzetközi szervezetek csődöt mondtak, és a világ nem nézheti tovább tétlenül, ami Szíriában történik - jelentette ki kedden Avner Salev, a Jad Vasem jeruzsálemi holokauszt-emlékközpont elnöke.Salev szerint háborús és emberiesség elleni bűnökről tanúskodnak azok a képsorok, melyeken ártatlan emberek, köztük gyerekek lemészárlása látható Izrael határaitól nem is olyan távol. A Jad Vasem vezetője szerint mindez a világ közömbössége miatt történhet meg. Avner Salev egyúttal felszólította a nemzetközi közösséget, hogy tegyenek döntő lépéseket, és vessenek véget az emberek szenvedésének.A múlt szombati feltételezett gáztámadásban szíriai ellenzéki aktivisták szerint 40 ember halt meg a Damaszkusz mellett fekvő Dúmában.".
Mindent vizsgálni kellene!
.
Vietnámra ledobott napalm  hatását a civil lakosságra , Szerbiában használt szegényített urán lövedékek használta okozta egészségkárosodás, Gázában használt fehér foszfor gránátok bevetését, stb......
.
Mindent vizsgálni kellene mert az egyoldalúság nem vezet sehová sem!
Törölt felhasználó 2018. 04. 10. 13:45
Törölt hozzászólás
#5734
Törölt felhasználó 2018. 04. 10. 13:44
Törölt hozzászólás
#5733
pampa 2018. 04. 10. 12:36
Előzmény: #5730  pampa
#5732
"Napjainkban mintegy 5,2 billió tonna műanyag úszik az óceánokban, a szennyeződés pedig már a világ távoli pontjain, így az Arktiszon is megjelent. 2025-re a vizekben lévő műanyag mennyisége megháromszorozódhat, 2050-re pedig az előrejelzések szerint nagyobb lesz az óceáni hulladék tömege, mint a tengeri halaké együtt.
Az elmúlt években egyre komolyabb lépéseket tettek az óceáni szemét visszaszorításáért – az EU például azt a célt tűzte ki, hogy 2030-ra csak újrahasznosítható műanyagokat használjanak az egyes tagországokban. Az intézkedések azonban úgy tűnik, nem elég gyorsak.
Murcia tartomány kormánya a közelmúltban elindított egy programot az óceáni ökoszisztéma védelméért, bízva abban, hogy ezzel mérsékelni tudják az ökoszisztémát érő károkat."
Törölt felhasználó 2018. 04. 09. 18:13
#5731
pampa 2018. 04. 09. 08:06
Előzmény: #5729  pampa
#5730
"Megosztja a nemzetközi közösséget a Gázai övezet és Izrael határán lezajlott véres tüntetéshullám. Az izraeli túlkapásokat emlegető államok az ENSZ Biztonsági Tanácsánál követeltek vizsgálatot, ám a vétójoggal rendelkező Egyesült Államok elébe ment a törekvéseiknek. Ezzel egy időben Recep Tayyip Erdogan török elnök terrorizmussal vádolta a zsidó államot."
pampa 2018. 04. 07. 11:55
Előzmény: #5726  pampa
#5729
"Amerikai vétó akadályozott meg egy újabb Izrael-ellenes ENSZ-viszgálatot Washington megakadályozta pénteken az ENSZ Biztonsági Tanácsában (BT) egy nyilatkozat kiadását, amely független vizsgálatot követelt volna az aznapi izrael-palesztin összecsapások ügyében. Egy héten belül ez már a második nyilatkozattervezet volt a legújabb, súlyos izraeli-palesztin viszállyal kapcsolatban, amelyet az Egyesült Államok blokkolt a BT-ben - közölték diplomaták.
A nyilatkozattervezetet ismét a nem állandó BT-tag Kuvait nyújtotta be, és az arab ország ENSZ-nagykövete elmondta újságíróknak, hogy a dokumentum szövege ugyanaz volt, amint azé a tervezeté, amelynek kiadását Washington a múlt szombaton megakadályozta. Előtte pénteken António Guterres ENSZ-főtitkár is szorgalmazott egy független és átlátható vizsgálatot a történtek miatt.
Az Egyesült Államok mindkét esetben a szavazást előkészítő munkát szakította félbe – közölte egy neve elhallgatását kérő diplomata. Egy másik – szintén név nélkül idézett diplomata pedig arról számolt be az AFP hírügynökségnek, hogy a pénteki ülésen a BT 15 tagországa közül 12 támogatta a tervezetet. Nem árulta el, hogy melyik volt az a két ország, amely az elutasító amerikai állásponttal azonosult. Ugyanő elmondta, hogy e pillanatban nem tervezik a BT újabb összehívását.
Rijád Manszur, a palesztinok ENSZ nagykövete az újabb kudarcra reagálva azt mondta: ha az ENSZ legfőbb testülete nem cselekszik az ügyben, akkor elképzelhető, hogy a palesztinok a 193 tagországból álló közgyűléshez fordulnak egy nemzetközi vizsgálat elindítása érdekében. A Gázai övezetet Izraeltől elválasztó határ mentén a pénteki összecsapásokban a legfrissebb adatok szerint kilenc palesztin halt meg izraeli katonák lövedékeitől, és mintegy 400 megsebesült, köztük 30 súlyosan – közölte szombaton a Hamász radikális palesztin szervezet irányította gázai egészségügyi minisztérium szóvivője. A halottak között van egy 16 éves fiú és egy palesztin újságíró is.
Múlt péntek óta már 31 palesztin vesztette életét a határ menti összetűzésekben. Évek óta ez volt a legvéresebb hét az övezetben. Az izraeli hadsereg azt közölte: megakadályozta, hogy a palesztinok újra és újra megpróbálják áttörni a határkerítést, és “a szabályzat által megengedett módon tömegoszlató eszközöket és éles lőszert vetettek be válaszul” a behatolási kísérletek megakadályozására."
Törölt felhasználó 2018. 04. 07. 09:57
#5728
már elég migráns van itt de ha akarják legyen több ,és eltünnek a magyarok mert ezek nem tanulnak meg magyarul mint a romák
Törölt felhasználó 2018. 04. 07. 09:54
#5727
pampa 2018. 04. 07. 08:11
Előzmény: #5725  pampa
#5726
"Múlt péntek óta húsz palesztin halálos áldozata és több száz sebesültje van a kiújult erőszakhullámnak, közülük tizenheten a pénteki tömegdemonstrációban vesztették életüket. Az izraeli védelmi miniszter az e heti, szintén péntekre meghirdetett újabb tüntetés előtt kijelentette, hogy Izrael nem fog tétovázni, és ismét úgy fog válaszolni, mint múlt pénteken."
pampa 2018. 04. 06. 14:34
Előzmény: #5724  pampa
#5725
Macinak és Péznyelőnek!
.
"Az izraeli hadsereg a határ mentén öt helyen számolt be rendbontásról, s bejelentették, hogy tömegoszlató eszközöket, s ha szükséges, lőfegyvert is használni fognak a határsértőkkel szemben."
pampa 2018. 04. 04. 15:06
Előzmény: #5723  pampa
#5724
"Oroszország kiutasított szerdán egy magyar diplomatát, válaszul arra, hogy a Szkripal-üggyel kapcsolatban, a Nagy-Britanniával való szövetségi szolidaritás jegyében Magyarország kiutasított egy orosz diplomatát.
Az orosz külügyminisztérium honlapján megjelent közlemény szerint a tárcához bekérették Balla János moszkvai nagykövetet, akinek tiltakozó jegyzéket nyújtottak át.A dokumentum értelmében Oroszország nemkívánatos személynek nyilvánította az orosz fővárosban működő magyar nagykövetség egyik munkatársát "válaszul Magyarország barátságtalan és megalapozatlan követelésére" egy orosz diplomácia alkalmazott kiutasítása ügyében „Nagy-Britanniának a Szkripal-ügyben Oroszországgal szemben megfogalmazott, bizonyítatlan vádjai alapján”.
(MTI)
pampa 2018. 04. 04. 08:02
Előzmény: #5722  pampa
#5723
"Az amerikai kormányzat emelte a tétet kedden a Kínával kialakult kereskedelmi vitában és a kölcsönös büntető vámintézkedések terén: a kereskedelempolitikai fejlesztésekért felelős hivatala 25 százalékos pótvám kivetését javasolta 1300 kínai termékre, amelyek évente összesen 50 milliárd dollár értéket képviselnek.
 Az érintett áruk az ipari technológiai, a közlekedési és az egészségügyi szektor termékei, tehát zömmel nem fogyasztói áruk. Washington a pótvámokkal akarja kikényszeríteni, hogy Peking változtassa meg a szellemi termékekkel kapcsolatos gyakorlatát, nevezetesen arra akarja kényszeríteni a Kínában működő amerikai technológiai cégeket, hogy adják át hazai vállalatoknak termékeik szellemi tulajdonjogát és technológiáját. A pótvámok azonban sújtják sok amerikai termelő cég beszállítóit is.
Donald Trump amerikai elnök március 22-én intézkedett arról, hogy az Egyesült Államok 25 százalékos vámot vet ki a kínai acél-, valamint 15 százalékosat az alumíniumtermékekre, és akkor jelentette be, hogy további akár 60 milliárd dollár értékű kínai árura tervez vámot kivetni. A kereskedelmi hivatalnak onnan számítva 15 napja volt előzetes listát készíteni a vámmal sújtandó kínai árukról, és most kezdődik a javaslat május közepéig tartó társadalmi vitája, amely után véglegessé teszik a listát.
Kína tagadja, hogy ki akarná kényszeríteni a technológiai transzfert, és Trump bejelentésére válaszul már hétfőtől importvámokat vezetett be évi hárommilliárd dollárnyi amerikai importtermékre, például a sertéshúsra és gyümölcsökre.
A keddi washingtoni bejelentést azonnal elítélte Peking, és közölte, hogy arányos választ fog adni, hasonlóan szigorú vámintézkedéseket vezet be az Egyesült Államok ellen, miközben beperli a Kereskedelmi Világszervezetnél (WTO).
John Frisbie, az Amerikai-Kínai Üzleti Tanács elnöke pedig azt mondta: az általa vezetett szervezet már régóta panaszkodik az amerikai technológiai cégeket hátrányosan megkülönböztető kínai kereskedelempolitikára, de szerinte a javasolt pótvámok bevezetése nem a megfelelő válasz lesz erre.
Óva intette az amerikai kormányt a tervezett pótvámoktól az Információtechnológiai és Innovációs Alap nevű amerikai elemzőintézet is. Robert Atkinson, az intézet elnöke azt mondta: a kormánynak olyan intézkedéseket kellene hozni Kínával szemben, amelyekkel gazdasági és kereskedelmi politikájának megváltoztatására kényszeríti, de nem olyanokat, amelyekkel áremelkedést és fogyasztáscsökkenést idéz elő az Egyesült Államokban."
pampa 2018. 03. 28. 14:12
Előzmény: #5721  Vazsmegyei
#5722
Arra hivatkozik a brit,hogy megtámadták így reagálnia kell a NATO-nak is!
.
Érdekes, amikor Párizsban likvidált a MOSZAD (?) nyilvánvaló,hogy Izrael volt, akkor nem kellett a NATO-nak és a franciákkal szolidáris országoknak reagálni.....
.
Ugyan miért ? Ott nem történt támadás, ott meghalt a célpont!
Vazsmegyei 2018. 03. 28. 14:07
Előzmény: #5719  pampa
#5721
Csak remélni tudom, hogy betiltják a CIA orosznyelvű oldalait is!  Meg az izraeli orosznyelvűt, meg a jordán és libanoni orosznyelvű oldalakat! 
Az álhírek terjesztése miatt aggasztó a ténykedésük!  Na meg a BBC oroszt!

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek