Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pampa 2011. 06. 23. 19:03
#1960
"A bushehri atomerőmű felépítésében vett részt az az öt atomtudós, aki meghalt a hét eleji orosz repülőgép-szerencsétlenségben - jelentette az izraeli napilap, a Haaretz orosz biztonsági forrásokra hivatkozva. Az orosz tudósok az a 44 utas között voltak, akik a PEtrozavodszk mellett hétfőn lezuhant Tu-134-es repülőgépen ültek.

Az öt szakember azután kezdett az iráni nukleáris létesítményben dolgozni, hogy annak építése a német Siemenstől átkerült az oroszokhoz. Hivatalosan a Hydropress gyár alkalmazottai voltak, amely az orosz állami atomvállalat része, a bushehri erőmű egyik legnagyobb szerződéses partnere. A források szerint az öt tudós halála hatalmas csapás az orosz nukleáris iparnak.

Az orosz szakértők feladata az volt, hogy fejezzék be az erőművet, és tegyék azt földrengésbiztossá. A források szerint hivatalosan nem merült fel a gyanú, hogy az eset "nem véletlen", igaz, iráni atomtudósok már többször lettek megmagyarázhatatlan balesetek áldozatai.

szivacs
szivacs 2011. 06. 20. 10:17
Előzmény: #1958  szivacs
#1959
"Hogyan jutott az agresszív baktérium egy patak vizébe?
A Németországban több hete súlyos hasmenésjárványt okozó, különlegesen agresszív kólibaktériumra bukkantak a hatóságok egy Frankfurt melletti patakban.

Mindezt szombaton jelentették be hivatalosan, a helyi lakosságot azonban nyugalomra szólították fel. Az illetékesek felhívták a figyelmet arra, hogy a patak nem áll semmifajta összeköttetésben a környék ivóvíz-ellátásával, és utaltak arra is, hogy az elmúlt napokban a térségben új megbetegedések nem történtek.

Az egészségügyi hatóságok mindenesetre vizsgálatot kezdtek, és azt igyekeznek kideríteni, hogy a kórokozó O104-es baktérium miként juthatott a patak vízébe. A környező házak, illetve kertek tulajdonosait ugyanakkor arra szólították fel, hogy az onnan származó vizet egyelőre semmiképp ne használják öntözésre, továbbá a már öntözött zöldséget és gyümölcsöt ne fogyasszák.

Az illetékesek ugyanakkor a járvány terjedésével kapcsolatban egy további ismerettel is gazdagabbak lettek. Kimutatták ugyanis, hogy Hessen tartományban a baktérium egy megfertőzött személytől terjedt át élelmiszerekre, és azok fogyasztása után többen megbetegedtek. A fertőzés egy catering (tömegellátás, élelmezés) szolgálattal foglalkozó cég alkalmazottjától indult ki, és a kiszállított élelmiszerek fogyasztását követően legkevesebb 20 személy kapta meg a veszélyes hasmenést.

Ami a legfrissebb adatokat illeti, az új megbetegedések ugyan tovább csökkentek, ezzel szemben 39-re emelkedett a járvány halálos áldozatainak a száma. Aggodalomra ad okot továbbra is, hogy változatlanul több mint 700-an vannak életveszélyben. Esetükben olyan betegekről van szó, akik a legsúlyosabb tünetekkel, a súlyos vérszegénységgel és veseelégtelenséggel járó, úgynevezett hemolitikus urémiás szindrómával (HUS) küzdenek."
STOP
Forrás: MTI
szivacs
szivacs 2011. 06. 20. 10:13
Előzmény: #1955  Törölt felhasználó
#1958
Biológiai fegyver lehet a német járványt okozó baktérium?

2011.06.16, csütörtök, Bombahir.hu

Egy orosz kutató szerint a kórokozó, amely a németországi hasmenésjárványt előidézte, kizárólag mesterséges úton jöhetett létre, és elterjesztése akár szándékos akció is lehetett.

Alekszandr Baranov, az orosz Tudományos Akadémia Biológiai Fejlődés Intézetének genetikusa a Komszomolszkaja Pravda című lapnak beszélt arról, hogy véleménye szerint a kórokozó, amelynek genomját nemrég fejtették meg, kizárt, hogy természetes úton fejlődött ki.

Baranov szerint lehetséges, hogy egy biotechnológiával foglalkozó társaságnál történt szivárgás, de akár szándékos is lehetett a kórokozó szabadon bocsátása.

A kutató elmondta, hogy a genetikai vizsgálatok alapján egy Dél-Afrikából származó baktériumról van szó, amelynek génállománya azonban húsz százalékban módosult - éppen úgy, hogy gyakorlatilag teljesen ellenálljon az antibiotikumoknak, és így sokkal virulensebb legyen, mint a korábbi változat.

Az is érdekes, hogy több szakértő, így az orosz Állami Mezőgazdasági Felügyelet munkatársai szerint is teljességgel kizárt, hogy a fertőzés elsődleges forrás növényi eredetű legyen, a kórokozót viszont csak az emberi szervezet fogadja be, így az állattenyésztést is kizárják.

A járvány kitörése óta összesen 37 ember életét követelte, és óriási károkat okozott az európai termelőknek. A zöldségek iránt ugyanis jelentősen megcsappant a kereslet, Oroszország pedig minden, az Unió területéről származó zöldségimportot leállított, milliárdos károkat okozva ezzel."
link

Akkor elképzelhető, hogy nem zárható ki a bioterrorizmus?
A terrorelhárítók vajon képesek lesznek megóvni bennünket?
Törölt felhasználó 2011. 06. 15. 15:50
Előzmény: #1955  Törölt felhasználó
#1957
köszönöm írásodat a témához
szivacs
szivacs 2011. 06. 15. 12:44
Előzmény: #1955  Törölt felhasználó
#1956
Minő szerencse, hogy a magyar biokertészet nem azon az elképesztően alacsony színvonalon áll, mint az afrikaiakat is alulmúló német, ahol ez a nyolc különböző gyógyszerosztály majdnem egy tucat antibiotikumával szemben is ellenálló, két halálos génmutánssal és ESBL enzim képességgel rendelkező multirezisztenssé vált baktériumtenyészet spontán módon és észrevétlenül csak úgy magától megszülethet és emberi fogyasztásra szánt élelmiszerekre kerülhet!

Eddig azt mondták, hogy a magyar paraszt a legtrehányabb, a mémetek meg precízek, most meg kiderült, hogy ez nem igaz!

No el is adom gyorsan a BMW-t, mielőtt mindenkinek leesik a tantusz és az ára!
Törölt felhasználó 2011. 06. 15. 11:08
Előzmény: #1952  Törölt felhasználó
#1955
Amennyiben ez valóban érdeklődésre tart igényt:

a gondolatmenet hibás, amennyiben csak így véljük elképzelhetőnek a végeredmény létrejöttét.

Azoknak, akiknek nem egyértelmű, hogy mit jelent a NEM CSAK: nem vonom kétségbe, hogy folynak biológiai fegyverkísérletek, és akár el is szabadulhat onnan időnként valami

- bár alapvetően e tekintetben az E. Coli nem a megszokott irány, tehát nem igazán hatásos fegyverként, még így sem, ettől függetlenül kutatni, kísérletezni lehet, akár speciális célok is lehetnek

-a mindennapi tudományban az E. Coli egy népszerű törzs, a különböző genetikai vizsgálatokhoz előszeretettel használják

A gondolatmenet azon pontjához, hogy milyen módon is jöhetnek létre ilyen multirezisztens törzsek:
1. találkozik mindezen antibiotikumokkal, nem feltétlenül egyszerre, lehet az szépen sorban, egyenként.

Ez már eleve kétféleképpen jöhet létre - lehet szándékosan "tenyészteni" így, illetve létrejöhet úgy, hogy pl. kórházban az idők során találkozik ezen antibiotikumokkal

Ez bizonyítottan gyakori, és létező helyzet, annyira, hogy komoly gondot jelent az eü.-ben.

Ennek alapja az, hogy a mutációk a bakt. törzsek esetében igen nagy frekvenciájúak, és egyszerű evolúciós alapon, az marad életben egy antibiotikummal szemben, amelyik arra rezisztenciát "hozott létre", szerencsésen az ő szemszögéből.
Aztán elszaporodhat, és ha egy 2. expozíció is létrejön, akkor azok közül az marad életben, aki rezisztens rá - azok közül, akik már az 1.-re is rezisztensek voltak értelemszerűen, tehát máris van 2 rezisztenciánk. És így tovább.

2. A második hajtóerő, az hogy genetikájukat képesek csere-berélni a bacik.
Ha összetalálkozik egy törzs, ami rezisztens A és B szerre, egy törzzsel, ami rezisztens C és D-re, elméletileg van esélye, hogy létrejön egy olyan, ami rezisztens A, B, C és D-re is - létező expozíció nélkül is.
Az evolúciós előny persze csak expozíció esetén jelenik meg, azaz akkor fog elszaporodni, amikor a többi társa elhullik.

Ezt lehet mesterségesen is előidézni (a különböző genetikai módosítási eljárások egyik alapvető ellenőrzési technikája a mindennapi tudomány területén, hogy a rezisztencia géneket követik "nyomon", vagy azokat próbálják csere-berélni, mert nyomon követhető az eredmény - rögtön látszik, hogy az adott baci rezisztens lett, vagy nem).
Persze a hagyományos tudományos kutatásban nem a 8 rezisztencia létrehozása a cél.

Mint mondtam, ez egy nagyon gyakori eset, és egyáltalán nem egyedi, hogy egy baci ilyen multirezisztenciát alakít ki.
Ezért őriznek féltve pl. a kórházak egyes antibiotikumokat, és csak végső esetben vetik be, mert minden egyes kezelés során lesz esély arra, hogy kialakul természetes úton rezisztencia azok ellen is.

A tárgyalt E. Coli mellé 8 különböző rezisztenciát társítottak.

Néhány napja láttam olyan Magyarországi mikrobiológiai eredményt, amely azt igazolta, hogy 1 (!) betegben egyidejűleg 4 (!) olyan különböző baktérium okozott fertőzést, mely a fentiek közül legalább 7 rezisztenciával rendelkezett.

Egyik sem E.Coli volt - az E. Coli egyébként nem terjed szerencsére könnyen emberről emberre, bár kétségtelen, hogy ez a fajtája, HA fertőz, akkor igen veszélyes.

Talán lehetne erre statisztikát is találni, de szerintem egy kórházi intenzív osztályon, ahol a legnagyobb az antibiotikum felhasználás, átlagosan a baci törzsek kb. 3 rezisztenciával rendelkeznek. Egy mikrobiológus biztos tud mondani bővebbet, a lényeg, hogy nemcsak hogy nem elképzelhetetlen a természetben, hanem nagyon gyakori a jelenség.

Törölt felhasználó 2011. 06. 15. 09:18
Előzmény: #1952  Törölt felhasználó
#1954
"Erre kizárólag egy mód van: a szóban forgó E-coli törzset ki kell tenni mind a nyolc gyógyszertípus hatásának. Normális körülmények között ez nem történik meg egyszerre. Először penicillinnel kezelik a törzset majd megkeresik a túlélő kolóniákat és azokat tetracyclinnel kezelik. A túlélő kolóniák ezt követően rezisztensek lesznek mindkét antibiotikummal szemben és így szépen egyenként végig kell vinni a művelet mind a nyolc antibiotikum családdal. Tudatos genetikai szelekcióról van szó, amit laboratóriumi körülmények között végeznek egy kívánt hatás elérése érdekében. Minden biológiai fegyver így készül az Egyesült Államok hadseregének Detrick marylandi laboratóriumában. "

mivel a lényegi orvosi speckókhoz itt a legtöbben nem nagyon értünk , de ez a logikailag kifejtett lánc igen csak elgondolkodtató egy cucc .. főleg az, hogy ennek a baktériumnak a természetben nem nagyon van alkalma ilyen mindenféle antibiotikumokra gyakorolt védelmi hatásokat kifejteni...

hm
pampa 2011. 06. 15. 09:17
Előzmény: #1947  pampa
#1953
Letartóztatások bin Laden megölésének ügyében
A pakisztáni hírszerzés őrizetbe vett öt helybélit, akik közreműködtek az Oszama bin Laden al-Kaida-vezér likvidálásához vezető amerikai akció előkészítésében - írta a The New York Times.
Hir24.hu
2011. június 15.
A tekintélyes amerikai lap úgy tudja, az őrizetesek egyike a pakisztáni hadsereg egyik őrnagya, egy másik pedig az az ember, aki bérbe adta a házát az akciót előkészítő amerikai ügynököknek.

Washingtonban többen úgy látják: a letartóztatásokkal kapcsolatos ügy jelzi, hogy továbbra is nagyfokú a bizalmatlanság az Egyesült Államok és Pakisztán között.

Törölt felhasználó 2011. 06. 15. 08:07
#1952
Miközben Németországban és Európa több országában egyre több embert fertőz meg az E-coli baktérium, elfelejtik feltenni a kérdést, hogy vajon mi módon vált az E-coli baktérium hirtelen rezisztensé nyolc különböző típusú antibiotikum családdal szemben majd jelent meg az élelmiszerláncban.

A mostani megbetegedéseket az E. coli O104:H4 csoportba tartozó baktérium okozza, ami általában nem antibiotikum rezisztens. A rezisztencia csak úgy alakulhat ki, ha a baktériumot ismételten antibiotikummal kezelik a mutáció előidézése és ezen keresztül a rezisztencia elérése érdekében.

Ha szeretnénk megismerni a törzs eredetét csak vissza kell vezetni az E-coli genetikai kódját és megtudhatjuk, milyen gyógyszerekkel kezelték a kívánt hatás elérése érdekében. Ezt a vizsgálatot elvégezték és az eredmény elég érdekes képet mutat az O104:H4 csoport eredetéről.

A genetikai kód megmutatja a baktérium múltját

Amikor a németországi Robert Koch Intézet munkatársai dekódolták az O104:H4 törzs genetikai összetételét azt találták, hogy a baktérium a következő antibiotikumokkal szemben rezisztens:

• penicillin
• tetracycline
• nalidixic acid
• trimethoprim-sulfamethoxazol
• cephalosporin
• amoxicillin / clavulanic acid
• piperacillin-sulbactam
• piperacillin-tazobactam

Emellett az O104:H4 törzs különleges enzimek termelésére is képes, ami "szuper erővel" ruházza fel. Ezt szaknyelven ESBL-nek (Extended-Spectrum Beta-Lactamases - széles spektrumú béta-laktamázoknak) nevezik. Az ide sorolt mikrobák képesek olyan enzimeket előállítani, amelyek a 3. generációs (a kórházak által legszélesebb körben alkalmazott) cephalosporinokat (például cefuroxime, cefotaxime és ceftazidime) is hasítják, és ezáltal hatástalanná teszik.

Emellett az O104:H4 törzs két különleges gént, a TEM-1-et és CTX-M-15-öt is tartalmaz, ami az orvosok rémálma 1990 óta, írja a Guardian.

Miért félnek tőle az orvosok? Mert fertőzés esetén kulcsfontosságú szerveket támad meg és sok esetben halállal végződik.

Egy halálos baktérium létrehozása a biotechnológia segítségével

Hogyan jöhet létre egy olyan baktériumtörzs, ami nyolc különböző gyógyszerosztály majdnem egy tucat antibiotikumával szemben rezisztens, két halálos génmutánssal és ESBL enzim képességgel rendelkezik?

Erre kizárólag egy mód van: a szóban forgó E-coli törzset ki kell tenni mind a nyolc gyógyszertípus hatásának. Normális körülmények között ez nem történik meg egyszerre. Először penicillinnel kezelik a törzset majd megkeresik a túlélő kolóniákat és azokat tetracyclinnel kezelik. A túlélő kolóniák ezt követően rezisztensek lesznek mindkét antibiotikummal szemben és így szépen egyenként végig kell vinni a művelet mind a nyolc antibiotikum családdal. Tudatos genetikai szelekcióról van szó, amit laboratóriumi körülmények között végeznek egy kívánt hatás elérése érdekében. Minden biológiai fegyver így készül az Egyesült Államok hadseregének Detrick marylandi laboratóriumában.

Maga a folyamat a leírtaknál kicsit összetettebb, a lényeg, hogy egy ilyen rezisztens törzs kizárólag tudatos laboratóriumi eljárások eredményeként jöhet létre. Elképzelhetetlen, hogy a természetben véletlenszerűen megtörténjen. Például, ha a baktérium egy élelmiszerből ered (mint ahogyan ezt állítják), hogyan vált rezisztensé ennyi antibiotikummal szemben, amikor növényeket nem kezelnek antibiotikummal?

Gyakran előfordul, hogy egy törzs rezisztensé válik egy adott antibiotikummal szemben, de nem nyolc különböző antibiotikum csoporttal szemben. Eredetének egyetlen forrása lehet: egy laboratórium. Azt természetesen nem tudhatjuk, hogy a létrejött baktérium véletlenül vagy szándékosan került ki a laboratóriumból. Ezt mindenki döntse el maga.

Először betiltják a természetes gyógyszereket, majd megtámadják az élelmiszerláncot

Miközben a hatóságok a fertőzés forrását kutatják, ne feledjük, hogy az EU a természetes gyógyhatású készítmények és étrendkiegészítők betiltására és a természetgyógyászok munkájának megnehezítésére készül. Miután nem állnak majd rendelkezésre természetes gyógymódok már csak annyit kell tenniük, hogy elijesztik az embereket a friss zöldségek és gyümölcsök fogyasztásától is. Ez fontos, hiszen a friss zöldségek rengeteg gyógyító tulajdonsággal rendelkeznek, és amíg a vásárlók hozzájuthatnak friss zöldségekhez módjukban áll természetes úton megelőzni bizonyos betegségeket.

Amennyiben sikerül elérni, hogy az emberek féljenek a friss zöldségek fogyasztásától, könnyebben rávehetők, hogy feldolgozott, egészségtelenebb élelmiszerek fogyasztására térjenek át. Az eredmény: több beteg és nagyobb igény a gyógyszerek iránt, azaz nagyobb haszon a gyógyszergyáraknak.

További fejlemények az E-coli fertőzésekkel kapcsolatban

* 22-en haltak meg, 2600-an betegedtek meg, melyből hatszáz beteg állapota válságos, sokuknál fennáll a veszély, hogy veseműködésük leáll.
* Annak ellenére, hogy továbbra sem sikerült egyértelműen bizonyítani a fertőzés forrását, Ilse Aigner fogyasztóvédelmi miniszter továbbra is óvott mindenkit a növényi csíra fogyasztásától. Egyben újra figyelmeztette a lakosságot arra is, hogy tartózkodjon a nyers uborka, a nyers paradicsom és a nyers saláta fogyasztásától. Jobb, ha félnek ez emberek a zöldségevéstől!
* Az E-coli baktérium O104-es törzse véres székletet, hasmenést és vesekárosodást okozhat.
* Eddig 10 európai országból jelentettek megbetegedést, leginkább olyan embereknél, akik Németország északi részén jártak.
Törölt felhasználó 2011. 06. 14. 17:58
Előzmény: #1950  szivacs
#1951
itthon a gyógyuló kommunikációról szólt az evangelikus prédikáció ..

/ bartelba az ortodoxiával azaz, csere-bere így senki nem fizet semmit /
szivacs
szivacs 2011. 06. 14. 16:46
Előzmény: #1949  Törölt felhasználó
#1950
Várjuk a magyar egyházi vezetők hasonló állásfoglalását és felhívását!
Várjuk?
Törölt felhasználó 2011. 06. 12. 22:49
#1949
Alább olvasható a Görögországi Orthodox Egyház Szent Szinódusának felhívása.

(Megjegyzem, Hazánk legalább akkora - ha nem nagyobb - válságban van, mint
Görögország....)
Szóval el lehet gondolkodni, kikkel is vagyunk idehaza körülvéve.....!?

"A Görögországi Orthodox Egyház főpapsága, amely október 5-8-án
összeült soros ülésére, kötelességének tartja, hogy a nyájhoz, Isten
népéhez, valamint minden nem közömbös emberhez forduljon az igazság és
a szeretet nyelvén.
Veletek élünk e súlyos és drámai időben. Mint ország, rendkívül súlyos
gazdasági krízissel kerültünk szembe, amely az emberek többségét a
bizonytalanság és a félelem érzésével tölti el. Nem tudjuk, hogy mit
hoz számunkra a holnapi nap. Nyilvánvaló, hogy Hazánk már nem szabad,
hanem ténylegesen a hitelezői irányítják (1). Tudjuk, hogy sokan
közületek azt várják, hogy az Egyház megszólaljon és állást foglaljon
azon eseményekkel kapcsolatban, amelyeknek mindannyian szemtanúi
vagyunk.
Az, amit ma Hazánk megél, precedens nélküli és megrendíti a
képzeletet. A szellemi, társadalmi és gazdasági krízissel lépésben
halad előre minden alapunk lerombolása. Hagyományunk eltörlésének és
megsemmisítésének kísérlete történik, annak, amit mindig Hazánk élete
alapjának tartottak. A társadalmi szférában berendezkedésünk és
jogaink megszüntetése folyik. Méghozzá mindezt a kormányzat soha nem
látott indokkal teszi: "E lépésekre hitelezőink kényszerítenek
bennünket". Tehát, mi, mint ország, gyakorlatilag beismerjük, hogy
megszálltak vagyunk és új (külföldi) kormányzóink akaratát
teljesítjük. Ezzel kapcsolatban felmerül a következő kérdés:
beavatkozási igényeik csupán a pénzügyi és szociális szférára
vonatkoznak-e, vagy kiterjednek Hazánk spirituális és kulturális
identitására és önállóságára is?
A kialakult helyzettel szemben minden értelmes emberben felmerül a
kérdés: korábban miért nem hoztuk meg azokat a kemény intézkedéseket,
amelyeket ma régóta szükségesnek neveznek? Társadalmi életünk mindezen
patológiái, amelyeket most oly nagy erőfeszítéssel igyekszünk
leküzdeni, miért nem orvosoltattak időben? Miért volt szükség arra
várni, míg eljutunk a mai kritikus állapotba? Hiszen államunkat már
több évtizede ugyanazok az emberek irányítják. Milyen politikai
célszerűségből indultak ki ők, tudván, hogy az országot a
katasztrófába vezetik, ma pedig biztonságban érzik magukat, mivel
csupán idegen akarat teljesítőinek vallják magukat? Ma olyan radikális
reformok zajlanak, amelyek a korábbi években felháborították volna
egész Görögországot, ma azonban alig találnak ellenállásra.
Gazdasági krízisünk a termelés és a fogyasztás közötti
egyensúlytalansággal kapcsolatos. Az általunk elérhető termelés lassú
tempója és azon magas életszínvonal között, amelyet megszoktunk.
Amikor a fogyasztás jelentősen meghaladja a termelést, a gazdasági
egyensúly elkerülhetetlenül a kiadások oldalára csúszik el. Hogy ezt
rendbe tegye, országunk kénytelen külső kölcsönökhöz folyamodni.
Amikor a hitelezők elkezdik visszakövetelni az adósságot, eljön a
krízis, azt pedig a csőd követi. De a gazdasági krízis, amely ma
Hazánkat sújtja és nyomorítja - csupán a jéghegy csúcsa. Ez egy másik,
spirituális krízis következménye és gyümölcse.
A fogyasztás és a termelés közötti aránytalanság nem csak gazdasági
kategória, hanem, mindenekelőtt, a spirituális törés mutatója. Az
erkölcsi krízis jele, amely mind a hatalmat, mind pedig a népet
elérte. Azé a hatalomé, amely nem volt képes felelősen viselkedni a
nép előtt, nem tudott vagy nem akart az igazság nyelvén beszélni,
hamis ideálokat propagált, elősegítette a korrupciót, és egyetlen
célja magának a hatalomnak a megtartása volt. A hatalom gyakorlatilag
a nép és Országunk valóságos érdekeivel szemben cselekedett.
Másrészről mi, a nép, szintén felelőtlenül cselekedtünk. Istenítjük a
gazdagságot, jóllakott és nyugodt életet keresünk, és nem vetjük meg a
csalást és a könnyű jövedelemszerzést. Minket már nem izgatott, hogy
mi folyik a világban és országunkkal. A szakszervezetek és a
társadalmi csoportok önkényes követelései jogaik betartására teljes
közömbösséggel párosult aziránt, hogy mindez milyen hatást fejt ki
társadalmunkra összességében, és ezek jelentős mértékben hozzájárultak
ahhoz, hogy a mai helyzetbe jutottunk.
A spirituális krízis lényege az élet értelmének hiányában és az
embernek az egydimenziós jelenben való leragadásában, egocentrikus
önimádó ösztöneinek fogságában található. Ez jövő, eszmék és víziók
nélküli jövő. Unalomra és monotonitásra ítélt jelen. Az életnek a
születés és a halál két eseménye közötti ideiglenes időszakba való
átfordulását jelenti, amelynek egy ismeretlen tényezője van: mennyi
idő telik el közöttük. Ilyen perspektívában a céltalan mindig verseng
az értelmetlennel, és ezek következtében mindig a tragikus győz. És
akkor a kérdés: "Fiam, miért fogyasztasz kábítószert?" kérdésre azt a
választ hallod: "Mondjátok meg, miért ne fogyasszak? Nem reménykedem
semmiben, nem várok már semmit. Egyetlen örömöm ez a kábítószer". Mi
pedig ahelyett, hogy megtalálnánk az élet értelmét, a gazdagságra,
komfortra, jólétre törekszünk. De amikor a fogyasztáson kívül nem
létezik semmilyen más életcél, amikor az anyagi jólét és annak a
környezet felé való demonstrálása az egyetlen módjává válik a
társadalmi elismertség elnyerésének, akkor a romlottság (2) az
egyetlen lehetséges életmóddá válik, ellenkező esetben, ha nem romlasz
meg, akkor butának tűnsz fel. Így gondolkodtak és tettek sokan, mi
pedig eljutottunk odáig, hogy nem csak a hatalom emberei romlottak
meg, hanem a nép többsége is. Az örök kérdést, Dosztojevszkij
dilemmáját: "Szabadság vagy boldogság" annak teljes tragikusságában
éljük meg. A látszólagos jólétet választottuk, de elveszítettük a
szabadságot, mégpedig nem csak személyes szabadságunkat, hanem Hazánk
szabadságát is. Ma az ember (lehetséges, jogosan) remeg jövedelme
csökkenésének még a gondolatától is, de alig nyugtalanítja, hogy az
állam nem fordít megfelelő pénzt az oktatásra. Nem aggódik gyermekei
miatt, akik különféle függőségekben hunynak ki, nem aggódik az emberi
személyiség és élet elértéktelenedése miatt. Ez a mai krízis valódi
értelme és a gazdasági nehézségek forrása, amelyeket oly kegyetlenül
kihasználnak a "világ irányítói".
A Szent Szinódus ülésén mi, a ti lelki atyáitok, kritikusan
viszonyultunk saját tetteink iránt és szeretnénk magunkra vállalni a
felelősséget és megtalálni a mostani krízisben saját hibánk mértékét.
Tudjuk, hogy elkeserítettünk benneteket, lehetséges, hogy kísértésbe
is vittünk titeket. Nem reagáltunk azonnal és hatékonyan a klérus
magatartására, amely megsebesített benneteket. Azok, akik szeretnék
megszakítani a nép és az Anyaszentegyház kapcsolatát, kihasználták a
valódi és kitalált botrányokat, igyekeztek lerombolni az Egyház iránti
bizalmatokat.
Szeretnénk nektek elmondani, hogy az Egyház rendelkezik a fogyasztás
kultuszának ellenmérgével - ez az aszkézis. Míg a fogyasztás -
zsákutca (hiszen az életnek nincs benne értelme), addig az aszkézis -
út (hiszen a valódi élethez vezet). Az aszkézis célja - nem az
élvezetről való lemondás, hanem az élet mélységgel és tartalommal való
megtöltése. Hasonlít a sportoló edzéséhez, amely elvezeti őt az érem
megszerzéséhez, ez az érem pedig semmi más, mint a halált legyőző
élet, a szeretettel gazdagított élet. Az aszkézis a felesleg
rabságából a szabadságba vezető út. Azon rabságból, amely nevetség
tárgyává tett ma bennünket.
Nyugtalanít bennünket oktatásunk állapota, mivel a mai oktatási
rendszer a tanulóra nem személyiségként, hanem számítógépként tekint.
Egyetlen funkciója - az információ "feltöltése". A tanuló
személyiségét egyáltalán nem veszi figyelembe. Gyermekeink joggal
vetik el az ilyen oktatást. Ezért nyugtalanít minket a készülő újabb
középiskolai reform. Elismerjük, hogy a tankönyvek összeállítása - az
állam felelősségi szférájába tartozik, de tartalmuk érint minden
állampolgárt, akik közül sokan várják az Egyháztól, hogy felemelje
alázatos hangját ebben a kérdésben.
Azt szeretnénk, hogy minden templomunk nyitva álljon a fiatalság
előtt. Azokat az egyházközségeket, amelyek ezt megtették, számtalan
értelmet és reménységet kereső fiatal keresi fel.
Tudjuk, hogy tőlünk, lelkipásztoraitoktól hősies Egyházat vártok, élő
és prófétikus szót, a fiatalságnak aktuális igehirdetést, amely
ugyanakkor nem elvilágiasodott, kompromisszum nélküli, szabad és erős.
Olyan Egyházat, amely nem fél ellenállni e világ bűnös rendszereinek,
még akkor sem, ha ez üldöztetéshez és vértanúsághoz vezet.
Az Egyház az egyetlen olyan intézmény, amely képes az ember mellé
állni és támogatni őt. De az Egyház - mi vagyunk mind, és ebben van az
Ő és a mi erőnk is. A lelkipásztorok és a nyáj egységét mindenek előtt
a "világ kormányzói" kívánják lerombolni. Tudják, hogy ha legyőzik a
pásztort, könnyen szétszórják és rabságba hajtják a nyájat.
Emlékezzetek a történelemre: mindenhol, ahol Istennel harcoltak, a
csapás végső célja az ember volt, és annak teljes leállatiasítása.
Ellenkezőleg, Isten emberré válása az ember legnagyobb
felmagasztalása. Az Egyház nem az állam ellen lép fel, hanem azok
ellen, akik mögötte állnak, megpróbálván megfosztani bennünket
reményünktől és eszményeinktől. Emlékezzetek, hogy számos közgazdász
értékelése szerint ezt a krízist művi úton váltották ki, azért, hogy
eszközzé váljon azon erők világuralmának elérésére, amelyeket nehéz
emberszeretettel gyanúsítani.
Krisztus Egyházának van álláspontja a mai kritikus helyzettel
kapcsolatban, mivel nem szűnt meg a történelem és az emberiség
részének lenni. Az Egyház nem hunyhat szemet semmilyen igazságtalanság
felett, hanem késznek kell lennie a tanúságtételre és a vértanúságra.
Tudjuk, hogy az emberek körülöttünk éheznek és szükséget szenvednek,
lelküket pedig gyakran eltölti a kétségbeesés. Tudjuk, mivel az első
hely, amelyet a remény és az értelem keresése során felkeresnek, az a
templom. Célunk és feladatunk, hogy az egyházközségek olyan központtá
váljanak, amelyeken keresztül a lelkipásztori gondoskodás eléri és
átfogja az egész társadalmat.
Úgy döntöttünk, hogy létrehozzuk a társadalmi problémák elemzésének
központját, hogy ne csak szemléljük, hanem sikeresen küzdhessünk azon
nehézségekkel szemben, amelyeket a jelenlegi krízis váltott ki.
Feladatunk - hogy oly módon fejlesszük ki minden egyházközség
jótékonysági tevékenységét, hogy ne maradjon egyetlen ember sem, aki
ne kaphatna egy tányér ételt. Tudjátok, hogy az Egyház e tekintetben
hatalmas munkát folytat. Tudjátok, mivel sokan közületek munkátokkal
vagy anyagi segítségetekkel támogatjátok egyházközségeink
erőfeszítéseit. Arra kérünk titeket, hogy álljatok közelebb
egyházközségetekhez, hogy együtt képesek legyetek támogatni egymást e
nehéz időkben.
Népünk korábban is találkozott a szegénységgel és az éhínséggel, de
kibírta és győzedelmeskedett, mivel rendelkezett eszményekkel és
értékekkel. Mind együtt képesek vagyunk segíteni az egyénnek, az egy
pedig mindenkit támogathat. Isten nem gyáváknak teremtett bennünket,
hanem megadta nekünk az erő és a szeretet szellemiségét. E szellemmel
eltelve, hibáinkat tudatosítván, egységesüljünk nagy családunk,
Egyházunk mellett az élet értelme és a szeretet keresésében, és akkor
túl fogunk jutni e nehéz megpróbáltatásokon.

A Görögországi Orthodox Egyház Szent Szinódusa"

A görög eredeti szövege:
link
pampa 2011. 06. 09. 17:09
Előzmény: #1947  pampa
#1948
"Moszkva vétózná a Szíria elleni ENSZ-határozatot
Oroszország szerint a tervezet megvitatása a belső feszültség erősödéséhez vezethet, és negatív hatással lehet a térség helyzetére.

"Oroszország ellenzi, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa határozatot hozzon Szíriáról, tekintettel a korábban Líbiáról hozott BT-határozat tág értelmezésére - jelentette ki csütörtökön Alekszandr Lukasevics, az orosz külügyminisztérium szóvivője.

Gyakorlatilag az Oroszok meg fognak vétózni minden további ENSZ határozatot. Ezt érték el a líbiai határozat "laza" értelmezésével...
pampa 2011. 05. 30. 07:45
Előzmény: #1939  pampa
#1947
A katonai szövetség elismerte, hogy afgán civilek halálát okozta, bocsánatot kértek.

A NATO elismerte hétfőn, hogy legalább kilenc civil halálát okozta egy két nappal korábbi légitámadásában a dél-afganisztáni Hilmend tartományban, és bocsánatot kért miatta. Hamid Karzai afgán elnök szerint a támadás civil halálos áldozatainak száma 14.

A NATO helikoptereket mozgósított egy támaszpontja védelmére Navzad körzetben, mert azt megtámadták lázadók. A helikopterekről kilőtt rakéták két eltaláltak két lakóházat is. Az áldozatok zöme gyerek volt.

A katonai szövetség tisztségviselői hozzátették, hogy egyelőre nem egyértelmű, hány polgári áldozata van a légicsapásnak, mert egymásnak ellentmondóak az afgán tisztségviselők nyilatkozatai is.

Törölt felhasználó 2011. 05. 29. 12:26
#1946
Dr. Tullio Simoncini kutatási eredményei még inkább kihangsúlyozzák a gombák elleni védekezés fontosságát, melyet megelőzésként otthonról is végezhetünk a Zapperrel ill. tisztítókúrákon keresztül.Amerikában bestsellernek számít az a könyv, amelyet dr. Tullio Simoncini római onkológus írt "A rák egy gomba?" címmel.
Évente tízmillió ember hal meg valamilyen daganatos betegségben. A nemzetközi hírű professzor nemrégiben Magyarországon járt, hogy beszámoljon a könyvében is leírt természetes gyógymódról, amely forradalmasíthatja a rákterápiát. Huszonöt esztendős onkológia tapasztalatai alapján Simoncini nem kevesebbet állít, mint azt, hogy a rák nem más, mint egy fertőzés, amelyet gomba okoz. Az orvos évtizedekig gyermekrák osztályon dolgozott, ahol vizsgálni kezdte a daganatokat.
Azokat felvágva azt tapasztalta, hogy belül mindig fehérek voltak.
Feltette magának a kérdést, egyáltalán
mi a rák? (ami még ma is egy misztérium, hiszen legalább száz teória létezik a mibenlétéről) És mik az áttétek?
S vajon mitől fehér a daganatok belseje? Hosszas kutatómunka alapján arra következtetésre jutott, hogy a daganat "csak" egy tünet, s hogy a rákot gombák, pontosabban a Candida albicans okozza.

Véleménye szerint, ha az ember ellenálló képessége megrendül, vagyis az immunrendszere legyengül, szervezetében mértéktelenül elszaporodnak az ott egyébként is jelenlévő gombák. Simoncini a daganatok pusztítására egy újfajta természetes terápiát alkalmaz, sikerrel. Az agydaganat, a tüdő-, a mell-, a mellhártya, a hashártya-, a gyomor-, vastagbél-, a bőr-, a
prosztata- valamint a húgyhólyagrák gyógyítására katéteren keresztül, infúzió formájában öt százalékos szódabikarbonátos oldatot juttat be a daganatot tápláló érbe, ezzel öblögeti, mossa a mellhártyát illetve, a hasüreget.
- A szódabikarbónás kezelésnek, szemben a hagyományos daganatellenes terápiákkal, semmilyen mellékhatása nincs - állítja a professzor, aki intravénás adagolással, napi ötszáz milliliter öt százalékos infúziót alkalmaz (hat napon át infúzió, amelyet hat nap szünet követ, és ez így folytatódik még négy-öt cikluson át). Szájon át adagolva egy hétig két kávéskanál szódabikarbóna egy pohár vízben feloldva is segíthet.

Ezzel párhuzamosan naponta ötszázalékos szódabikarbónás fürdést valamint naponta három-hat alkalommal öt százalékos szódabikarbonátos beöntést javasol. Tullio Simoncini professzor szerint a szervezet méregtelenítése, gyors lúgosítása, a magas NaHCO3-koncentráció révén a gombák elhalnak, és az immunrendszerünk megerősödik.
Simoncini a bőr daganatos elváltozásainak, sőt a pszoriázisnak, amelyet tapasztalatai szerint szintén gomba okoz, gyógyítására is talált gyógymódot.
Ez nem más, mint az érintett terület hét százalékos jódtinktúrával való ecsetelése. Az ötszázalékos szódabikarbónás, plusz glukóz oldatos infúzió beadásával a leukémiás és agydaganatos gyermekeknél is kiváló eredményeket, gyógyulást ért el.

A Simoncini-féle szódabikarbónás kezelést Amerikában, Németországban és Norvégiában már alkalmazzák. A Simoncini-eljárás alkalmazása:
1. Intravénás adagolással naponta 500 ml 5%-os infúzió (6 nap infúzió,
6 nap szünet, aztán 6 nap infúzió és újra szünet, majd így tovább még
4-5 ciklus)
2. Szelektív arteriográfia
3. Orálisan 1 hétig 2 kávéskanál szódabikarbóna egy pohár vízben feloldva, utána 2 hétig 1 kávéskanál szódabikarbóna egy pohár vízben feloldva.
Párhuzamosan napi 5%-os szódabikarbóna fürdés és napi 3-6-szor 5%-os NaHCO3 beöntések.

A bejegyzésben szereplő információk nem orvosi tanácsként vagy ahelyett szolgálnak, ilyen tanácsért forduljon orvosához. Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy a honlapon található információk és tanácsok közül mit fogad el, és alkalmaz saját magán vagy terapeutaként másokon.

link

Törölt felhasználó 2011. 05. 25. 18:14
Előzmény: #1944  szivacs
#1945
rezeg a léc a háttérhatalom alatt, egymásnak esik a kemény mag
szivacs
szivacs 2011. 05. 25. 18:04
#1944
"A megbuktatásában szerepet játszó fedőtörténetnek tartja Dominique Strauss-Kahn lemondott IMF-vezető körüli szexbotrányt Bogár László.

Dominique Strauss-Kahnt a szó szoros értelmében kivégezték – jelentette ki a közgazdász az Echo Televízió Világ-panoráma című műsorában. Hozzátette: az a láthatatlan világhatalmi struktúra végezte ki, amelyben ő is szolgált évtizedek óta.

Bogár László szerint feltételezhető, hogy magában a globális hatalmi rendszer belsejében rendkívül súlyos feszültségek vannak.

A szakember úgy véli, Strauss-Kahn kiiktatásának oka, hogy a világ pénzhatalmi rendszere egyre veszélyesebb helyzetben van. Mint fogalmazott: a globális Amerika, a globális hatalmi rendszer instabil helyzetben van, mert a birodalma recseg-ropog, a birodalmának fenntartása fajlagos erőforrásokat kíván. Ezt ő egyelőre korlátlan pénznyomtatással oldja meg.

„Amikor a világ országainak döntő többsége dollárban tartja a megtakarításait, a devizakészleteit, akkor teljesen természetes, hogy a megtakarításra képes és hajlamos részével finanszíroztatja azokat a pusztító hatalmi elit” – közölte.

Bogár László szerint a dollárra épülő globális hatalmi rendszer el tudja érni, hogy a kifosztott világgal fizetteti meg még a kifosztásának az árát is.

A szakember arról is beszélt, hogy a kőolaj árát is dollárban határozzák meg, és „abszolút halál” vár arra, aki ujjat mer húzni a globális pénzhatalmi rendszerrel.

Bogár László emlékeztetett: Dominique Strauss-Kahn fő bűne az volt, hogy az utóbbi másfél évben gyanúsan sokat beszélt arról, hogy tarthatatlan a dollárnak ez a végtelenül felelőtlen világhatalmi pozíciója, vagyis tarthatatlan a Amerika-központú pénzhatalmi rendszernek a cinikus felelőtlensége, amely brutálisan a világ többi részére hárítja át a saját birodalmi fenntartási költségeit."
szivacs
szivacs 2011. 05. 25. 17:16
Előzmény: #1942  Törölt felhasználó
#1943
pedig ők is ugyanolyan egyenjogú világpolgárok éppúgy mint te - vagy nem?
Törölt felhasználó 2011. 05. 25. 16:34
Előzmény: törölt hozzászólás
#1942
igaza van erről az oldalról ..

(neki még a palesztinok nem nyírták ki a lányát v.fiát , hozzátartozóját . ha majd kinyírják , akkor beáll ő is azon táborban ahol a palesztinokat kutyába sem veszik . )

mind a két oldal egy rakás öszintétlen genyláda és azon belül is megosztottak
külön-külön is .

a hunhír a zsidó gyűlölete miatt sosem fog csak egyoldalúan genyázni a zsidókra - így mehet ő is a levesbe .

én nem vagyok oda sem a zsídókért , de az araboktól is kiráz a hideg .. az arabok ugyanolyan kegyetlenek és hazudozók mint a zsídók . semmivel nem különbek .
Törölt felhasználó 2011. 05. 25. 15:03
Törölt hozzászólás
#1941

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek