Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2010. 12. 27. 13:59
Előzmény: #1559  Törölt felhasználó
#1560
" Az alapító mítoszok megrázása

A biblia történelmi szöveg? A 19. századi első feléből, az első modern zsidó történészek, mint például Isaak Markus Jost, (1793-1860) és Leopold Zunz (1794-1886), nem gondolták ezt. Az Ószövetséget teológiai munkának tartották, ami az első templom rombolása után visszatükrözi a zsidó vallásos közösségek hiteit. A század második felében Heinrich Graetz (1817-91) és a mások a bibliát egy nemzeti visszatekintéssé fejlesztették, Ábrahám utazását Kánaánba tették, az Egyiptomból való menekülést és Dávid és Salamon egyesült királyságát pedig hiteles nemzeti múlttá változtatták. Cionista történészek azután, állandó ismétléssel tették ezeket a bibliai "igazságokat" a nemzeti oktatás alapjává.

De az 1980-as évek folyamán földrengés rázta ezeket az alapító mítoszokat. A felfedezések, amiket az új régészet csinált, a Kr. előtti 13. században kétségbe vontak egy nagy kivonulást. Mózes nem vezethette volna a hébereket Egyiptomból a ígéret földjére, mivel az utóbbi akkor egyiptomi terület volt . És semmi nyoma sincs sem rabszolgalázadásnak a fáraó birodalmában, vagy Kánaán idegen meghódításának.

Sem Dávid és Salamon nagyszerű királyságának sincs semmi nyoma. A legutóbbi felfedezések akkor két kicsi királyság létezését mutatják: Izrael, az erőteljesebb, és Júda, a jövő Judeája. Júda népességét nem száműzték Kr.előtt 600-ban, csak politikai és értelmiségi vezetőséget kényszerítették arra, hogy Babilonban telepedjen le. Ez a döntő találkozás a perzsa vallással hozta meg a zsidó egyistenhitet

Azután ott van az Kr.u. 70-es száműzetés kérdése. Ezzel a fordulóponttal, a diaszpóra okával kapcsolatos igazi kutatás nem volt zsidó történelemben. Azon egyszerű okból mert a rómaiak soha nem száműztek semmilyen nemzetet bárhol a Földközi tenger keleti tengerpartján. A rabszolgává tett hadifoglyoktól eltekintve Judea népe tovább élt földjén még a második templom lerombolása után is. Néhány a 4. században áttért kereszténységre, amíg a többség a 7. századi arab hódítás alatt az iszlámra tért át.

A legtöbb cionista gondolkodó tudatában volt ennek: Yitzhak Ben Zvi, Izrael későbbi elnöke, és David Ben Gurion, az első miniszterelnöke, végül elfogadta azt, a nagy palesztin felkelés évében, 1929-ben. Mindkettő többször kijelentette, hogy Palesztina parasztjai voltak az ősi Judea lakóinak a leszármazottjai (2).
Térítő buzgalom

De ha nem volt Kr.u. 70 után száműzés, honnan származnak a zsidók, akik az ókor óta benépesítik be a Földközi tenger környékét? A nemzeti történetírás porfelhője meglepő valóságot rejt el. A Maccabeus forradalomtól, a Kr. e. II. század-tól a Bar Kohba felkeléséig Kr.u. 200-ban a judaizmus volt a legaktívabban térítő vallás. A Judeo-Görög Hasmoneusok erőszakosan konvertálták a déli Judea Idumeusait és Galilea Itureanjait, és őket Izrael népe részének tekintették. A judaizmus terjedt a Közel-Keleten keresztül és a Földközi tenger térség körül. Az Kr.u. 1. század látta a modern Kurdisztánban Adiabene zsidó királyságának felemelkedését, csak egy sok közül, akik áttértek.

Flavius Josephus írásai nem egyetlen bizonyítékai a zsidók térítő buzgalmának. Horáciusz, Seneca, Juvenal és Tacitus római írók is féltek ettől. A Misnah és a Talmud bátorította az áttérést, még akkor is, ha a talmudi hagyomány bölcsei a kereszténységtől érkező nyomás miatt tartózkodóak voltak.

Bár a kereszténység korai 4. századi győzelme nem jelölte a zsidó terjeszkedés végét, ez visszaminősítette a zsidó térítést a keresztény kultúrkör szélére. Az 5. század folyamán a modern Jemenben egy életerős zsidó királyság emelkedett föl Himyarben, melynek leszármazottjai megőrizték a hitüket az iszlám hódításon keresztül mind a mai napig. Az arab krónikák jelentik a 7. század folyamán judaizált Berber törzsek a létezését; és a század végén a legendás zsidó királynő, Dihya versengett az arabokkal az északnyugat-Afrikába való bemenetelért. Zsidó berberek részt vettek az ibériai félsziget hódításában és segítettek a zsidók és muszlimok között az egyedülálló vegyülékeket megalapítani, melyek az spanyol-arab kultúrát jellemezték.

A legjelentősebb tömeges áttérés a 8. században történt a hatalmas kazár királyságban a Fekete és Kászpi tengerek között. A zsidóságnak a Kaukázusból a modern Ukrajnába való bővítése sok közösséget jelentett, melyek közül sok visszavonult a 13. századi mongol invázió miatt Kelet-Európába. Ott a déli szláv földekről jövő zsidókkal együtt többek között a mai modern Németország területén alakították ki a jiddis kultúra alapját (4). "

link
Törölt felhasználó 2010. 12. 27. 13:48
Előzmény: #1557  Tazsomaru
#1559
"Prof. Israel Shahak levele a szerkesztőhöz, publikált 1989 május 19-én Kol Ha'ir, Jeruzsálemben. Online: link Nem értek egyet Haim Baram véleményével, hogy az izraeli oktatási rendszer tanulóiba "holokauszt tudatot" nevelt . (Kol Ha'Ir 1989. május 12). Ez nem "holokauszt tudat", hanem inkább a holokauszt mítosza, vagy inkább a holokauszt meghamisítása (olyan értelemben, hogy egy féligazság rosszabb, mint egy hazugság.), amelyet beléjük neveltek.

Mint olyan valaki, aki átélte a holokausztot, először Varsóban aztán Bergen-Belsenben, rögtön tudok példát adni a mindennapi élet teljes ignorálására a holokauszt alatt. A Varsói gettóban, az első masszív megsemmisítési periódusban, (1943 júniusa és októbere között), szinte nem is lehetett német katonákat látni. szinte minden adminisztratív munkát és később a zsidók százezreinek transzportját halálukba a zsidó kollaborátorok végezték. A varsói gettófelkelés kitörése előtt (amelynek tervezése a zsidók többségének megsemmisítése után kezdődött), a zsidó földalatti mozgalom minden zsidó kollaborátort megölt, akit csak tudott, teljesen jogosan. Ha ezt nem tették volna, a felkelés sohasem kezdődhetett volna el. A gettó lakosságának nagy része gyűlölte a kollaboratőröket, sokkal inkább, mint a német nemzeti szocialistákat. Minden zsidó gyerek megtanulta, és ez sokuknak az életét mentette meg:

"Ha belépsz egy négyzetbe, amelynek három kijárata van, az egyiket egy német SS katona őrzi, a másodikat egy ukrán és a harmadikat egy zsidó rendőr, próbálj meg először a németnél átmenni, utána talán az ukránnál, de sohasem próbálkozz a zsidónál." "
link
Törölt felhasználó 2010. 12. 27. 13:46
Előzmény: #1557  Tazsomaru
#1558
Az egyetlen hiteles Talmud fordításban minden egyértelműen benne van. Ezért a fordításért Luzsénszkyt a 2. VH. után a kiválasztottak a komcsi szuronyok árnyékában/védelmében halállal "jutalmazták".
Olvasd el alkalmasint, sokat okulhatsz belőle.
Tazsomaru
Tazsomaru 2010. 12. 27. 13:37
Előzmény: #1555  Törölt felhasználó
#1557
Nem szeretem az olyan írásokat, amiben egyértelműen nincs benne semmi. Helyette sokkal inkább forgatom olyan emberek életrajzát, akik sokat tettek ezért az országért. Pl. Weiss Manfréd, vagy Ganz Ábrahám. Ajánlom figyelmedbe az ilyen könyveket. Okulhatsz belőlük.
Törölt felhasználó 2010. 12. 27. 13:08
Előzmény: törölt hozzászólás
#1556
link
Böhm 'bá lapja megmondta a tutit.
Törölt felhasználó 2010. 12. 27. 10:08
Előzmény: #1552  Tazsomaru
#1555
Luzsénszky Alfonz Talmud fordítását olvasd el figyelmesen.
Elég egyértelműen benne van MINDEN.
Törölt felhasználó 2010. 12. 27. 09:23
Előzmény: #1540  Törölt felhasználó
#1554
most ha körbenéznél , és a keresztényeknél is keresnél hülyéket , akkor találnál eléggé sokat . Innentől kezdve pl. a muszlimok fórumán ezekről olvashatnál úgy , hogy a gyaurok márpedig ilyenek .

a buddhisták meg belülről röhögnek az összesen , hogy mit össze nem görcsölnek olyanokon , aminek szerintük semmi értelme nincsen ..

itt nálunk is vannak olyan emberek akik komolyan hisznek ataiszban és az arvisurában ,ami többek között arról szól hogy mi szartuk a világot ..
vannak olyanok is akik váltig állítják , hogy jézusban magyar vér csörgedezett

mit szólna mind ezekhez egy haszid , vagy konfucionista vallású ?

és a sort folytathatnám ..
pampa 2010. 12. 27. 08:08
Előzmény: #1534  pampa
#1553
Egy éven belül az egész világ elismerheti a palesztin államot - figyelmeztetett vasárnap Benjámin Ben Eliézer izraeli munkapárti ipari és kereskedelmi miniszter, sürgetve, hogy kezdjék újra az elakadt tárgyalásokat.

Latin-Amerika négy országa - Brazília, Argentína, Bolívia és Ecuador - ismerte el független államként Palesztinát, és egy ötödik, Uruguay készül ugyanerre. Izrael a maga részéről ellenzi a palesztin állam nemzetközi elismerését, mondván, hogy egy ilyen állam legfeljebb a tárgyalások eredményeként jöhet létre. A béketárgyalások azonban számtalan kísérlet dacára eredménytelenek maradtak, és hónapok óta szünetelnek.
Tazsomaru
Tazsomaru 2010. 12. 26. 23:05
Előzmény: törölt hozzászólás
#1552
Megint csak általánosítás, és alátámasztani semmivel nem tudod.
Törölt felhasználó 2010. 12. 26. 22:50
Törölt hozzászólás
#1551
Tazsomaru
Tazsomaru 2010. 12. 26. 22:46
Előzmény: törölt hozzászólás
#1550
„A gojok azért vannak, hogy a zsidókat szolgálják”
Nem jó ennyire általánosítani egy népcsoportra.
A tanulatlan emberek, mindig is kiszolgálói lesznek a tanultaknak. Ez így van rendjén.
Van aki tanulni szeret, mert célja a fejlődés, van aki inkább sorozatokat néz a tv-ben, mert nincs semmi célja.
Aztán amikor a tanulatlan felveszi a frankhitelt, és a tanult akkor teszi át a megtakarításait frankba, akkor meg jön a zsidózás.
Szerintem a zsidózás nem más, mint nagyfokú irigység, pedig inkább tanulni kéne tőlük.
Nélkülük mi sem tudnánk most kereskedni, valószínűleg szántanánk, meg vetnénk.
Törölt felhasználó 2010. 12. 26. 22:43
Törölt hozzászólás
#1549
Törölt felhasználó 2010. 12. 26. 22:09
Előzmény: #1545  mondoka
#1548
Családfa:
link
Törölt felhasználó 2010. 12. 26. 22:01
Előzmény: #1545  mondoka
#1547
A fidesz vezetőinek egy jó része zsidó. A fideszt Sorosék segítségével hozták létre. Orbán Viktor a Bildenberg csoport tagja "volt".

Nézd meg ezt a listát:
link
Törölt felhasználó 2010. 12. 26. 21:56
Előzmény: #1541  Törölt felhasználó
#1546
A nyirtasi haszid zsidó járás, 2006-ban volt.
mondoka 2010. 12. 25. 22:01
Előzmény: #1542  Törölt felhasználó
#1545
"A Fidesz testvérpártja nyíltan rasszista"
Ez ugye nem hangzik jól. De mit is jelent ez? Mert hát előítéletesnek lenni az csúnya dolog. Én magam sem vagyok előítéletes, csak utó-ítéletes.
Most vajon a Fidesz kit diszkriminál, meg hasonlók? Ebben az országban.
Velünk van a Fidesz vagy ellenünk?
pampa 2010. 12. 25. 11:32
Előzmény: #1543  pampa
#1544
Több dél-amerikai ország után pénteken Ecuador is független államként ismerte el Palesztinát - jelentette be a quitói külügyminisztérium.
A hónap elején Brazília és Argentína, csütörtökön pedig Bolívia ismerte a palesztin államot az 1967-es határokkal. Uruguay bejelentette, hogy ezt a jövő év elején teszi meg.

Ecuador döntése "érvényesíti a palesztin nép azon jogos és törvényes vágyát, hogy szabad és független állama legyen", és egy jelentős hozzájárulás ahhoz, hogy a Közel-Keleten tárgyalásos úton megvalósuljon a békés egymás mellett élés - olvasható a közleményben.
pampa 2010. 12. 23. 08:43
Előzmény: #1542  Törölt felhasználó
#1543
Bolívia független államként ismerte el Palesztinát szerdán.

A dél-amerikai ország ezzel csatlakozott Brazíliához és Argentínához, amelyek december elején döntöttek úgy, hogy az 1967-es határokkal ismerik el a palesztin államot, Uruguay pedig bejelentette, hogy ezt a jövő év elején teszi meg.

Evo Morales, Bolívia szocialista nézeteket valló államfője a sajtónak nyilatkozva kijelentette, hogy levélben értesítette Mahmúd Abbászt, a Palesztin Hatóság elnökét arról: La Paz független és szuverén államként ismeri el Palesztinát.

Forrás: MTI
Törölt felhasználó 2010. 12. 23. 08:35
Előzmény: #1541  Törölt felhasználó
#1542
A fityisz testvérpártja a nyíltan rasszista, szélsőséges LIKUD párt. Így már talán oszlik a köd. Hende és Martonyi első útja Tel-Avivba vezetett.
Vajon miért?
Törölt felhasználó 2010. 12. 23. 08:09
Előzmény: #1540  Törölt felhasználó
#1541
Ezzel nagyon megleptél, pont a fidesz kormány alatt fordulhatott elő ilyen eset.Miért nem történt feljelentés, miért nem intézkedett a hatóság, Bencsik miért nem tett feljelentést. Tényleg tehetetlen, lapitó gojok vagyunk

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek