Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szivacs
szivacs 2010. 12. 03. 12:44
#1500
Kedden dől össze a világ? - Bankrohamot szervez Cantona: link

link
pampa 2010. 12. 03. 12:42
Előzmény: #1497  pampa
#1499
"A több oldalnyi, felsorolásszerű listán az elküldendő információk között szerepelnek hivatali, szervezeti titulusok, nevek, beosztások, és "névjegykártyákon szereplő egyéb információk", telefon-, mobil- és faxszámok.

Szerepelnek a jelentős részben szabványosított szövegezésűnek tűnő, de specifikusan magyar vonatkozású részeket is tartalmazó felsorolásban a NATO kötelezettségek teljesítésére irányuló "tervek és erőfeszítések", a hozzáállás a NATO és amerikai erők magyarországi állomásoztatásához, illetve a magyar erők "országon kívüli bevetéséhez".

Szerepel a szövegben információkérés az ellenzéki és szélsőséges csoportokról, beleértve azok hazai és külső támogatását. Külön említi a leírat ebben az összefüggésben a Magyar Gárdát.link

Előbb,utóbb minden országban "lekapcsoltatják)...
szivacs
szivacs 2010. 12. 03. 12:19
Előzmény: #1497  pampa
#1498
land of the free
pampa 2010. 12. 03. 09:18
Előzmény: #1496  zotya32
#1497
Hiába, széllel szembe nem lehet....

"Visszavonták a WikiLeaks amerikai doménnevét

A WikiLeaks portál amerikai doménnév-szolgáltatója visszavonta ügyfelétől e szolgáltatást.
© AFP

Az EveryDNS amerikai idő szerint csütörtök este jelentette ezt be, hozzátéve: olyan sok informatikai támadás érte, hogy az veszélyeztette infrastruktúráját.
zotya32 2010. 12. 01. 18:24
Előzmény: #1495  pampa
#1496
miért kell megölni? vkik ezt így nyíltan javasolhatják? Hát hol vannak itt az emberi jogok? ha vki nem tetszik akkor öljük meg? ja, hogy eddig is ez ment... csak van aki ezt megteheti (büntetlenül) és van aki nem... (lásd árammal védekező öreg nyugdíjas)
pampa 2010. 12. 01. 18:16
Előzmény: #1494  Törölt felhasználó
#1495
A helyzet fokozódik ... :(
"Megöletné a WikiLeaks alapítóját a kanadai kormányfő tanácsadója
Megjelent: 2010.12. 1. 18:04
Frissítve: 2010.12. 1. 18:12
Stephen Harper kanadai kormányfő egyik tanácsadója szerint meg kellene gyilkolni a WikiLeaks portál alapítóját, Julian Assagne-t – adta hírül a CBC News.
Törölt felhasználó 2010. 12. 01. 12:46
Előzmény: #1493  szivacs
#1494
Welcome to the real world.
szivacs
szivacs 2010. 12. 01. 12:42
Előzmény: #1492  pampa
#1493
Világunk egy újabb szeletéről válik mindenki számára nyilvánvalóvá, amit már eddig is sejthetett, hogy virtuális, csinált díszlet csupán.
A szereplői pedig hazugságokból kreált szerepeket játszanak a totális bizalmatlanság színpadán.
A láttatott és a valós már lényegében sem fedi egymást.
A tudók egy más világot tudatnak a tudatlan tudattalanokkal.
pampa 2010. 12. 01. 08:16
Előzmény: #1491  pampa
#1492
"A WikilLeaks újabb nagyszabású akcióját több érintett állam képviselője is veszélyesnek nevezte. Az amerikai kongresszus egyik tagja terrorszervezetté nyilvánításukat kérte az amerikai külügyminisztertől. A szakértők véleménye megoszlik arról, mennyiben fog átalakulni az országok egymás közötti kommunikációja a jövőben. Az információtárolás módszereinek átalakítása elkerülhetetlen.

Érdekes, nyilvánosságra kerülnek dokumentumok és aki "kiszellőzteti" az lenne a terrorista? Miért nem az aki elkövette azon cselekményeket amiről a dokumentumok szólnak?link
pampa 2010. 11. 29. 15:22
Előzmény: #1490  pampa
#1491
"Félmilliárd dollárra perli a CIA-t egy pakisztáni törzsi vezető
Egy pakisztáni törzsi vezető arra készül, hogy 500 millió dollárra (105 milliárd forint) perli be az amerikai Központi Hírszerző Ügynökséget (CIA). Ezt a férfi ügyvédje jelentette be hétfőn. A vezető azért perel, mert 2009. december 31-én egy amerikai rakéta eltalálta otthonát. Karim Khan azt mondta: "a pilóta nélküli támadás megölte a fiam, a testvérem és még egy férfit. Mi nem vagyunk terroristák. Mi egyszerű polgárok vagyunk"- hangsúlyozta a férfi.

A sajtótájékoztatón a törzsi vezető kiemelte: "az iszlám törvények szerint a vér vért kíván. Ha ezt megfogadom, akkor bosszút állok a támadásért."Khan szerint "igazságra van szükségünk, hiszen ártatlan emberek vagyunk." A férfi ügyvédje kijelentette, hogy a keresetet Pakisztánban nyújtja be, de ha kell, akkor kész a hágai Nemzetközi Törvényszékre is elmenni. "Ez nem politikai ügy"- hangsúlyozta Mirza Sehzad Akbar. Mint mondta: "a pert az amerikai kormány és a CIA ellen indítjuk, 500 millió dollár kártérítésért."

A támadásokat Észak-Vazirisztánban, az Afganisztánnal határos törzsi területeken hajtotta végre az Egyesült Államok. A rajtaütések célja az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet magas rangú vezetőinek a likvidálása volt. Ezen a vidéken a pakisztáni kormánynak gyakorlatilag nincs fennhatósága. A hegyvidéki részen sok fegyveres bujkál. Pakisztán a támadásokat hivatalból el szokta ítélni, de informális csatornákon üdvözölte a militánsok meggyilkolását. Idén szeptember 3. óta már 250 ember halt meg a támadásokban.

Független Hírügynökség

Próba pernek jó lesz. Magyarországot is beperelték egy két vitatható ügybe.
pampa 2010. 11. 10. 10:58
Előzmény: #1488  pampa
#1490
Még jó,hogy kérik a társulásukat az EU-hoz. Nincsen elég probléma az EU-n belül hoznának egy kicsit közel-keletről...

"2010-11-10 09:54
„Izrael soha nem állítja le a zsidó telepek építését”

Soha nem állítja le Izrael a zsidó telepek építését, illetve bővítését Kelet-Jeruzsálemben - közölte kedden a kormány kabinettitkára az izraeli állami rádiónak adott interjújában. A jobboldali kormány hétfőn jelentette be, hogy több mint 1300 új otthon építését engedélyezte Jeruzsálem megszállt részén.

„Az elmúlt 40 év politikájának megfelelően nem fogjuk megakadályozni az építkezéseket, soha nem lesz ilyen döntés. Elképzelhetetlen bármiféle korlátozás egy olyan helyen, ahol 300 ezer zsidó él” - mondta Zvi Hauser, aki egyben a kormányfő egyik szóvivője. Kelet-Jeruzsálemben több mint tíz nagy zsidó telep van jelenleg.

Az új házak építésének engedélyezése akkor került nyilvánosságra, amikor Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő az Egyesült Államokban folytat megbeszéléseket a palesztinokkal megrekedt béketárgyalások felélesztéséről. Ennek feltétele a palesztinok részéről a zsidó telepek építésének, illetve bővítésének befagyasztása.

- A jeruzsálemi építkezések még nem jelentik azt, hogy nem akarunk békét és megegyezést a palesztinokkal, Jordániával és Egyiptommal - közölte Hauser. Az Egyesült Államokban tartózkodó Benjamin Netanjahu kormányfő azt nyilatkozta Fox Business Networknek, hogy „az építkezések kérdése kis ügy, amit a média nagyít fel”.

A szeptemberben újrakezdett béketárgyalások igen gyorsan zátonyra futottak, miután hat héttel ezelőtt lejárt a telepek építésének, illetve bővítésének izraeli moratóriuma. Mahmúd Abbász palesztin elnök azt mondta, hogy amíg nincs újra moratórium, tárgyalások sem lehetnek. A jobboldali izraeli kormány eddig nem volt hajlandó erre, dacára a nemzetközi követelésnek, főleg Washington nyomásának.

(FH)
Törölt felhasználó 2010. 11. 10. 09:35
Előzmény: #1488  pampa
#1489
pampa 2010. 11. 07. 18:48
Előzmény: #1487  _pampa
#1488
Ez sem a béke felé vezető út...
" Az izraeli rendőrség vasárnap Rahatban lerombolt egy engedély nélkül épített mecsetet, ami a környékbeliek erőszakos tiltakozását váltotta ki.
© AFP

Az ország sivatagi részén fekvő, arabok lakta városban már hajnalban megjelentek a rendfenntartó erők és körülzárták a mecsetet, amelyet később buldózerek tettek a földdel egyenlővé.

A felsorakozó imádkozó arabok közül később többen is kövekkel dobálták meg a rendőröket, sérülés nem történt, de öt embert őrizetbe vettek - közölte

Gondolom az engedély nélkül épült "vad telepekkel " szemben is ezt a módot fogják alkalmazni....
_pampa 2010. 10. 22. 15:12
Előzmény: #1484  pampa
#1487
"Peresz: Izraelnek szüksége van Washingtonra a túléléshez

Egyedül nem megy....
link
pampa 2010. 10. 19. 16:14
Előzmény: #1485  pampa
#1486
Ezekután azok a bűnözők akik gyilkolnak ugyan mennyit kapnak?

" 2009-ben az FBI letartóztatott négy terrorista-gyanús személyt, akik a vád szerint zsinagógákat és katonai repülőgépeket terveztek felrobbantani távirányítású pokolgépekkel és vállról indítható rakétákkal. A merényletkísérlet felgöngyölítését és az ügyészség dolgát egy beépített ügynök, a pakisztáni származású Shahed Hussain segítette, aki először egy Newburgh-ben található mecsetben hallott az iszlamisták tervéről 2008-ban. Az ügynök hamarosan elhitette velük, hogy egy terrorista sejt tagja és képes beszerezni a merényletekhez szükséges bombákat és rakétavetőket.

A bíróság az esküdtek egy hetes ülésezése után hétfőn mondta ki a négy vádlott bűnösségét, miután hosszasan hallgatta ki az ügyben érintettek tanúvallomásait. A vallomások mellett az ügyészség birtokában volt a Hussein által rögzített több száz órányi videó és hanganyag is, amelyek rögzítették, ahogy a vádlottak hosszasan tervezték a végrehajtandó merényleteket valamint átveszik az ügynöktől az igazinak vélt, de valójában hatástalanított, hamis fegyvereket.

Pokolgépekkel és hőkövető rakétákkal támadtak volna

Az ügyészség és a bizonyítékok szerint az elsőrendű vádlott, James Cromitie vázolta fel Hussainnak a tervét a zsinagógák elleni merényletekről, valamint ő volt az, aki beszervezte a további három aktivistát is, hogy segédkezzenek neki a közeli katonai bázis repülőgépei elleni rakétás merényletben.

Az FBI ügynökei a férfiakat Bronxban, akció közben tartóztatták le. A terroristák éppen elhelyezték a Hussein által FBI forrásokból beszerzett, működésképtelen „robbanóanyagokat”, amikor a hatóságok rajtaütöttek a csapaton. Az ügyészség által bemutatott felvételek egyikén a merénylők a vállról indítható rakétavetők használatát gyakorolták, egy másik felvételen pedig Cromitie szélsőséges antiszemita kijelentéseket tett, és kijelentette: „bármire képes az ügy érdekében”, hogy megtorolja az Egyesült Államok közel-keleti jelenlétét.

Az életfogytiglani ítélet, amelyet márciusban kellene megkezdenie a merényletkísérletben részt vett személyeknek nem jogerős, az ügyvéd azt ígérte, fellebbezni fognak a döntés ellen.

AP / Fox News
MTI
pampa 2010. 10. 17. 19:15
Előzmény: #1484  pampa
#1485
Nem ezt a megállapodást ellenezte a lezuhant Lengyel Elnök?

"Oroszország és Lengyelország megegyezett a gázszállításban 2037-ig
nyomtatásküldés ismerősnek
földgáz energiaipar energiapiac Lengyelország Oroszország
MTI - 2010.10.17. 18:56
Az orosz és a lengyel kormány új gázszállítási egyezményben állapodott meg, és ezzel Nyugat-Európa ellátása is biztosnak látszik Lengyelországon át - jelentette a Reuters hírügynökség.

A mostani orosz-lengyel gázegyezmény jövőre lejár. Az új megállapodás évi 10 milliárd köbméter földgáz lengyelországi exportjára szól 2037-ig - a teljes lengyel gázszükséglet jelenleg és 14 milliárd köbméter -, és rendezi a továbbszállítást is Nyugat-Európába.
pampa 2010. 10. 15. 16:13
Előzmény: #1483  pampa
#1484
Az USA diplomáciai kudarca volna, ha megszakadnának Izrael és a Palesztin Hatóság (PH) iszonyú nehézségek árán beindított közvetlen tárgyalásai, amelyek a „végső rendezésnek” hivatottak – úgy egyéves időkeretben – formát adni. Lapzártakor Mitchell volt szenátor, észak-írországi békecsináló, Obama „békeküldötte” megállás nélkül ingázik Jeruzsálem, Ramallah, Katar, Kairó és Amman között. Meglepő volna, ha erőfeszítései eredménytelenek maradnának. ACZÉL ENDRE írása.
Szeptember 26-án lejárt a Netanjahu-kormány által az úgynevezett „zsidó telepek” továbbépítésére kirótt, a palesztin tárgyalási hajlandóság ösztönzését szolgáló hivatalos moratórium. Értelemszerűnek tűnt, hogy akkor, amikor végre beindultak az izraeli–palesztin béketárgyalások, Netanjahu meghosszabbítja az építkezési tilalmat. Erre azonban Izrael erőteljesen jobboldali parlamenti többségét gyakorlatilag a telepesek politikai támogatóinak köszönő miniszterelnöke semmi szín alatt nem volt hajlandó. Maguk a telepesek bevetésre kész buldózerekkel és munkagépekkel köszöntötték a moratórium végét, Mahmud Abbász hivatala pedig ezzel a mondattal: „Nem lesznek (további) tárgyalások addig, amíg a telepeken folytatódnak az építkezések.”

A telepek dolgában elvi egyetértés a két fél között soha nem volt, és valószínűleg nem is lesz. A palesztinok a nemzetközi jog lábbal tiprásának tekintik, hogy Izrael az 1967-es háborúban megszállt arab területeket zsidókkal népesíti be; minthogy azonban e részek 1967 előtt Jordániához tartoztak, Izrael úgy tartja, hogy itt, Ciszjordániában egyetlen állam vagy politikai szervezet joghatósága sem legitim, a végső megállapodásig legalábbis. Jordánia, mint ismert, a palesztinok javára rég lemondott Ciszjordániáról, s arra semmilyen igényt nem formál.

MTI-fotó
Mindazonáltal érdemes egy rövid történelmi kirándulást tenni. A „67-es háborút követő évtizedben Ciszjordániában gyakorlatilag nem, vagy alig települtek meg zsidók. (Ma már félmillióan vannak.) Izraelnek akkor munkáspárti (baloldali) kormányai voltak. Amikor azonban 1977-ben Menáhem Begin vezetésével a Likud párt, s vele a szélsőségesen nacionalista jobboldal jutott hatalomra, hivatalos politika lett, hogy a zsidóknak – történelmi jogon – az ókori Júdea és Szamária területén (azaz a Jordán folyó nyugati partvidékén) „bárhol” joguk van letelepedni. Beginnek azzal sikerült megrémítenie a stratégiai összefüggéseket jól érzékelő Carter amerikai elnököt, hogy előbb ideiglenesről „állandóra” változtatta egypár ciszjordániai zsidó telep státusát, majd a Camp David-i izraeli–egyiptomi békekötés (1978) után bejelentette, hogy Izrael nemcsak „meghatározatlan időkig” kíván terjeszkedni Ciszjordániában, hanem lendületesen nekilát a településfejlesztési programnak.

Obamát most ugyanaz a sors fenyegeti, mint Cartert. Visszavonulóban Carter is csak „véleménykülönbségről” volt hajlandó tudni izraeliek és palesztinok között; ugyanezzel a kegyes formulával próbál most élni Obama is. Holott mindkettő tudja: itt nem egyszerűen pár telepről van szó, hanem olyan feszültségről, amely stratégiai értelemben befolyásolja az amerikai érdekeket, illetve a közel-keleti hadszíntéren tevékenykedő amerikai erők eredményességét. És Netanjahu is van annyira ravasz, mint hajdanán Begin: szerinte az elmúlt tizenhét évben (tehát minden idők első izraeli–palesztin egyezsége óta) sok-sok tárgyalás folyt a palesztinokkal, de azok „soha” nem kötötték ki, hogy a párbeszéd alapfeltétele a településfejlesztés leállítása volna. Most is elégedjenek meg annyival – fűzi hozzá –, hogy ő „mérsékletre” inti az építkezőket. Akik egyébként a „67-es határtól egyre mélyebben és mélyebben nyomulnak be a palesztin területekre, azaz egyre kevésbé látszik valószínűnek, hogy a kérdést területcserével meg lehetne oldani.

Legfeljebb matematikailag, de a „matematikai kép” több mint félrevezető. Igaz ugyan, hogy a ciszjordániai zsidó telepek az egész palesztin területnek csak egy százalékát foglalják el, ám az olykor elszigetelt, olykor majdnem egymásba érő városkák között katonák által őrzött összekötő utak húzódnak, és az egész rendszer szorosan kapcsolódik Izrael infrastruktúrájához. Kiváltképp áll ez a Kelet-Jeruzsálemben és környékén zajlott hatalmas építkezésekre. Nem egyszerűen telepekről van tehát szó, hanem egy pókhálószerű, izraeli fennhatóság alatt álló szövevényről, amely gyakorlatilag lehetetlenné teszi, hogy itt működőképes palesztin államiság alakuljon ki.

Ám a történetban a nagy „csavar” az, hogy Netanjahu tudja: ha a Palesztin Hatóság képviselői felállnak a tárgyalóasztaltól, az nekik lesz legkevésbé győzelem. Annál inkább vereség a PH mögött álló El Fatah szervezetnek, amely voltaképpen egyetlen halálos ellenséget ismer: a Gázában uralkodó, rivális Hamászt. Ez a szélsőséges, iszlamista, Izraelnek még a létét is tagadó szervezet elvi alapokon áll szemben mindenfajta tárgyalásos rendezéssel. Ha a PH erőfeszítései megbuknak, a Hamász önnön álláspontját – azt tudniillik, hogy Izraelt csak kényszeríteni lehet, megalkudni vele nem – látná igazolva.

MTI-fotók
Netanjahu és Abbász kézfogása Hillary Clinton amerikai külügyminiszter és George Mitchell elnöki különmegbízott jelenlétében idén szeptemberben
Ezt történetesen Abbászék is tudják. Forma szerint kihátráltak a döntésből. Az Arab Ligára bízták annak eldöntését, hogy folytassák-e Izraellel a közvetlen tárgyalásokat. Ha a válasz nemleges lesz, akkor a PH maga mögött érezheti az arab világ szolidaritását; ha igenlő, akkor, úgymond, összarab óhajt teljesít.

Egyet tudunk: a térség legerősebb arab országa, az amerikaiakkal különlegesen jó viszonyt fenntartó Egyiptom, ha félszegen is, de a tárgyalások folytatása mellett van. Vélhetően ugyanez a „mérsékelt” arab országok – főként az öbölbéli gazdagok – álláspontja. De az igenért valamit kell cserébe kapniuk: vitán felül egy újabb moratóriumot. Amiért viszont Netanjahu vár valamit.

A következők tudódtak ki: cserébe a településfejlesztési moratórium meghosszabbításáért az Egyesült Államok újabb biztonsági garanciákkal fegyverzi fel Izraelt; ha lejár a meghosszabbítás, nem kér újabbat, végül pedig kötelezettséget vállal arra, hogy abban az egy évben, amíg Izrael és a palesztinok végigtárgyalják a „végső megállapodás” részleteit (határok megvonása, Jeruzsálem megosztása, a menekültek kárpótlása stb.), Amerika ENSZ-nagykövete megvétóz a Biztonsági Tanácsban minden Izrael számára hátrányos határozati javaslatot.

De a végső ponton ismét vissza kell térnünk a Hamászhoz. Ha minden egy optimális forgatókönyv szerint bonyolódna is le, a palesztin nemzeti mozgalmon belül még mindig fennmarad a helyrehozhatatlannak tűnő hasadás. Más uralja fegyverrel Gázát és más a PH „államterületét”. Mások az El Fatah és mások a Hamász külső patrónusai, „Palesztina” jövőjéről pedig teljesen eltérő koncepciók vannak forgalomban. Amíg Ciszjordániában és Gázában nem egy valaki parancsol a fegyvereknek, amíg a hatalom és a biztonság monopóliuma nincs egy kézben, addig elképzelhetetlenül nehéz lesz bármilyen izraeli–palesztin megállapodást végrehajtani. Nem tető alá hozni, hanem végrehajtani.

Bonyolult helyzet,szinte lehetetlen kibogozni pedig valamilyen megoldást találni kell. A lakosság mind két fél részéről áldozat.
pampa 2010. 10. 13. 16:40
Előzmény: #1480  pampa
#1483
Háborús és emberiesség elleni bűntettekkel vádolja Izraelt a május végén megtámadott, a Gázai övezetbe tartó segélyflottilla kilenc francia utasa.

A keresetet szerdán nyújtották be a hágai Nemzetközi Bíróságnak.

A feljelentés Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt, védelmi miniszterét, Ehud Barakot, és a vezérkari főnököt, Gabi Askenazi altábornagyot vádolja, mivel "ők vállaltak felelősséget a történtekért" - pontosított a keresetet benyújtó franciák ügyvédje, Liliane Glock. A Nancyban működő jogász annak a két nőnek a jogi képviseletét is ellátja, akinek a férjét a hajót megtámadó izraeli tengerészgyalogosok ölték meg, továbbá az egyik megmenekült török aktivista ügyét is ő készíti elő. Glock úgy nyilatkozott, hogy csütörtökön a török áldozatok nevében egy másik keresetet is benyújtanak a Nemzetközi Bíróság elé.

A flottillán összesen kilenc török aktivista vesztette életét, amikor az izraeli haditengerészet nemzetközi vizeken megtámadta a segélycsomagokat szállító hajót, amely a Gázai övezetben akart kikötni. Az aktivisták az akcióval nyomást akartak gyakorolni az izraeli kormányra, hogy oldja fel a gázai blokádot.

A panaszosok szerint nem csak a segélyhajó megtámadása, hanem Gáza blokád alatt tartása is emberiesség elleni, illetve háborús bűntett. A jogi eljárás célja, hogy a bíróság vizsgálatot indítson az ügyben.

A felperesek különösen az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának jelentésében bíznak, amelyben olvasható, hogy "egyértelmű bizonyítékok" támasztják alá a kínzás és a szándékos emberölés vádját Izrael ellen.
Törölt felhasználó 2010. 10. 13. 13:22
Előzmény: #1481  Törölt felhasználó
#1482
Lengyelország, Magyarország, Manhattan, Isten tudja?
Törölt felhasználó 2010. 10. 13. 13:10
Előzmény: #1480  pampa
#1481
Ez egy jó ötlet. Végre kiderülne hol van Izrael határa.

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek