Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pampa 2010. 10. 13. 12:48
Előzmény: #1479  pampa
#1480
""Hivatalosan is arra kérjük az izraeli és az amerikai kormányt, hogy jutassák el hozzánk annak az Izraelnek a térképét, amelynek elismerését várják tőlünk" - mondta Jaszír Abed Rabbo, a Palesztinai Felszabadítási Szervezet egyik vezetője.

Rabbo felszólítása válasz Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök hétfői nyilatkozatára, amelyben azt ajánlotta a palesztinoknak, hogy leállítja az izraeli telepek bővítését, ha elismerik Izraelt zsidó államként.

Ez egy jó ötlet. Végre kiderülne hol van Palesztína határa.
pampa 2010. 10. 08. 07:45
Előzmény: #1477  pampa
#1479
"Amint azt Lars Lökke Rasmussen miniszterelnök szerdán, a parlament ülésén bejelentette, a kormány ledózeroltatja az összes, a „társadalomra nézve káros külterületi lakótelepet”.

A dánok által egyszerűen gettóknak nevezett lakónegyedekben szinte csak bevándorlók élnek. A munkanélküliség nyolcvan százalék fölött van, és a bűnözési ráta is az országos átlag többszöröse.

A súlyos szociális problémákkal küzdő – leginkább muszlim – bevándorlók integrációjára a jobboldali kormány eddig sem fordított túl sok figyelmet, de amióta elfogadta a szélsőjobb parlamenti támogatását, a helyzet súlyosbodni látszik. Ahogy Rasmussen parlamenti beszédében fogalmazott, a problémás lakónegyedek helyzete tarthatatlan.
HIRDETÉS

– A kormány nem hajlandó tovább eltűrni Dániában a hétköznapokat teljesen elviselhetetlenné tevő, egyre szaporodó vandalizmust és erőszakot, valamint az önmagukat törvényen kívül helyező bűnöző személyek garázdálkodását és uralmát – mondta a dán miniszterelnök. Egyben bejelentette, hogy az érintett területekre ideiglenesen (tehát a lebontásukig) nagy létszámú rendőri erőket vezényelnek.

A döntés azért is megdöbbentő, mert a dán kormány által országosan eltüntetésre ítélt 29 lakónegyedben több százezer ember él. Szétszórásuk nemzetközi jogértelmezés szerint törvénysértő is lehet.

A lakónegyed-rombolást a dán bevándorlási és kiutasítási gyakorlatot élesen támadó, a skandináv országokat tömörítő Északi Tanács azonnal kritikával illette. Dánia és a többi északi ország között bevándorlási kérdésekben a feszültség olyan nagy, hogy Birthe Rönn Hornbech dán integrációs miniszter el sem ment az Északi Tanács ülésére, és nem is próbálta megmagyarázni kormánya lépéseit.
Törölt felhasználó 2010. 10. 06. 20:12
#1478
Zsidózott a CNN műsorvezetője, kirúgták
antidogma.hu, h, 2010/10/04 - 19:14

* Aktualitás

Zsidózott a CNN műsorvezetője, kirúgták

Kirúgták állásából 2010. október 1-én a CNN egyik műsorvezetőjét, amiért kirekesztőnek nevezett egy népszerű komikust, és közölte, hogy az egész televízió-ipart - beleértve a saját csatornáját is - zsidók irányítják. "Rick Sanchez nem tartozik többé a céghez. Megköszönjük Ricknek az elmúlt évek szolgálatát, és minden jót kívánunk neki" - közölte szűkszavúan a CNN, alig 24 órával a műsorvezető csütörtök délutáni nyilatkozata után.

Sanchez a Syrius XM rádió egyik műsorának volt a vendége, amikor kifejtette a véleményét Jon Stewartról, aki előzőleg a Comedy Central csatornán futó The Daily Show című műsorában gúnyolta Sanchezt. A CNN műsorvezetője úgy fogalmazott, hogy Stewart kirekesztő "mindenkivel szemben, aki nem ért egyet az ő nézeteivel, ami alapvetően a fehér liberálisok intézményes véleménye". "Képtelen lenne kapcsolatot kialakítani egy olyan sráccal, mint én" - tette hozzá a kubai-amerikai Sanchez, aki azonban később finomított a mondanivalóján, és úgy fogalmazott, hogy inkább előítéletesnek nevezi Stewartot, mint kirekesztőnek.

Amikor azonban a rádióműsor riportere felhívta Sanchez figyelmét arra a tényre, hogy Stewart zsidó, és így egy kisebbségi csoport tagja, a tévés gúnyosan azt mondta: "Igen, nagyon tehetetlen ember... Könyörgöm, viccel velem? Elmondom, hogy a CNN teljes vezetése Stewarthoz hasonló. És legtöbb ember, akik más társaságokat vezetnek is Stewarthoz hasonlóak."

Az 52 éves Rick Sanchez egy Kubából érkezett bevándorló gyermekeként nőtt fel Floridában, és előbb az MSNBC-nél, majd 2004-től a CNN-nél dolgozott. Utóbbi tévétársaságnál a Rick's List című műsor vezetője volt, de számos más műsorban is közreműködött, elsősorban a spanyolajkúakkal foglalkozó témákban.

(Index)
pampa 2010. 09. 29. 13:14
Előzmény: #1476  pampa
#1477
A világ egyik legdemokratikusabb állama.. :)))

"Ma már minden egyes közösség maga döntheti el, engedélyezi-e a sertéshús árusítását, és azt is, szab-e ki büntetést a tiltott ételt tartó hentesekre.
pampa 2010. 09. 29. 08:23
Előzmény: #1475  pampa
#1476
"Avigdor Lieberman izraeli külügyminisztere, az ENSZ számára készített tervezetében lakosságcserét javasol, mely szerinte megoldaná az izraeli-palesztin problémát - tudósít a Ha'aretz. link

Azért van egy két dolog a világon amihez kiválóan értenek.
Megszállnak egy területet,ott illegálisan vadtelepeket létesítenek és legálisan (?) az állam is elkezd építkezni. Majd az így betelepülő lakosság kitelepítéséért cserébe azt kérik,hogy az ősidők óta az izraeli területen élő arabok hagyják el földjeiket és költözzönek a megszállt területre.

Ez sem a béke felé vezető út.
pampa 2010. 09. 28. 10:56
Előzmény: #1472  pampa
#1475
Irán szombaton elismerte, hogy ipari létesítményeinek több ezer számítógépe fertőződött meg a rejtélyes Stuxnet vírussal. Szakértők szerint az iszlám ország képességein túlmutat az, hogy maga is kiberháborút indítson az őt ért új típusú támadás megtorlásaként, ugyanakkor félő, hogy más eszközökkel áll majd bosszút.
Biztonsági szakértők azt gyanítják, az iszlám köztársaság nukleáris programját gyengíteni hivatott offenzíva mögött a legnagyobb valószínűséggel az Egyesült Államok vagy Izrael állhat.
"Nem hiszem, hogy Irán részéről számítani lehet bármiféle számítógépes hadviselésre" - mondta Jessica Ashooh, a régióval foglalkozó elemző. "Az irániaknak egyszerűen nem áll rendelkezésükre az a technikai kapacitás, amellyel hasonló offenzívát indíthatnának a megfelelően védett operációs rendszerek ellen, amit a számítógépeit megfertőző Stuxnet vírus okozta nehézségek is jól alátámasztanak" - fejtette ki Ashooh.

Lehet,hogy nem rendelkezik megfelelő gépekkel és emberekkel,de rendelkezik pénzel,hogy megvegye és megfizesse a megfelelő embereket.
Nagyon veszélyes megoldásnak tartom ezt a lépést.
Kiszámíthatatlan következményekkel járhat.
mondoka 2010. 09. 26. 20:22
#1474
antidogma.hu, szo, 2010/09/25 - 12:48

* Para-PC

Kevés nevetségesebb, szánalmasabb és ostobább cselekedetet tudok elképzelni a diplomáciai életben, mint amikor valamely nemzetközi értekezleten bizonyos államok küldöttségei kivonulnak egy tanácskozásról, pusztán azért, mert egy nekik nem tetsző felszólalás hangzik el ott. Azzal pedig még tovább tetézik a bajt, ha úgy indokolják távozásukat, hogy a beszédet mondó politikus „antiszemita”, „rasszista”, vagy éppen „gyűlöletkeltésre alkalmas” kijelentéseket tett.

Ugyanis soha, senki sem határozta meg pontosan – mivel egyáltalán nem is lehetséges meghatározni –, mit is jelentenek a felsorolt pejoratív tartalmú jelzők. Ma már lényegében oda jutottunk, hogy a nyugati világot egyre inkább diktatórikus eszközökkel uralni kívánó és a demokráciának végképp hátat fordító cionisták „antiszemitának” és „gyűlöletkeltőnek” minősítenek minden olyan megnyilvánulást, amely nem tetszik nekik. Mi történne, ha ezt a „nagyszerű” cionista alapelvet a mindennapi életben is alkalmaznánk? Bármiféle nézeteltérés során kijelentenénk, hogy vitapartnerünk súlyosan sértő magatartást tanúsít, sőt, „gyűlöletet kelt” irányunkban, pusztán azért, mert valamely kérdésben másképpen vélekedik, mint ahogyan mi helyesnek tartanánk. Pillanatokon belül mindenki a másik ember torkának esne. Azzal, hogy a cionisták és a járszalagukra fűzött csatlós államok diplomatái „antiszemitizmusnak” és „gyűlöletkeltésnek” nevezik azokat a nyilvános megszólalásokat, amelyek nem tetszenek Izraelnek és Amerikának, súlyosan mérgezik a nemzetközi élet légkörét, és lehetetlenné teszik a konfliktusok békés rendezését. Mi értelme egyáltalán fenntartani az ENSZ-et és más nemzetközi szervezeteket, ha csak és kizárólag a cionista szempontoknak megfelelően lehet véleményt mondani?
Egyébként pedig miért számít „gyűlöletkeltésnek”, ha például Ahmadinezsád elnök kijelenti, hogy a 2001. szeptember 11-i merényleteket esetleg az izraeli és amerikai titkosszolgálatok szervezhették meg? Ha ugyanis egy ilyesfajta vélemény „gyűlöletkeltő” és „antiszemita”, akkor „gyűlöletkeltő és „iszlamofób” a nyugati médiában és a nyugati politikusok szájából igencsak gyakran elhangzó kijelentés, mely szerint a „szeptember 11-i terrorakciókat szélsőséges iszlamisták tervezték meg és hajtották végre”. Mindkét állítás mellett és ellen is felsorakoztathatók alapos érvek. A cionisták elvárnák, hogy csakis az ő véleményük, és csakis az ő érdekeiknek megfelelő állásfoglalások hangozzanak el a nemzetközi fórumokon. Ha pedig bárki is nem a szájuk íze szerint beszél, rögvest „gyűlöletkeltő” és „antiszemita” lesz. Mi lenne, ha mindazok, akik másképpen gondolkodnak a világról, mint a cionisták, ugyanígy nem volnának hajlandók még csak végighallgatni sem az övékétől eltérő véleményeket? Meddig lehetne fenntartani a nemzetközi együttműködés rendszerét?
Mindamellett persze kérdés az is, hogy nem érthető-e, ha a saját hazájukból elűzött, gyarmati elnyomás alatt sínylődő nemzetek, kizsákmányolt, szegénységbe taszított népek és társadalmi rétegek gyűlölik balsorsuk okozóit. Elie Wiesel, a zsidóság „élő lelkiismerete” szerint például „minden zsidónak fenn kell tartania egy helyet a szívében, ahol gyűlölnie kell mindent, ami német”. A nyugati világot uraló cionista oligarchia szította fel továbbá az iszlám vallás elleni „gyűlölet” lángját, miképpen rendületlenül élesztgetik a „nácik”, a „rasszisták”, a „fasiszták”, a „holokauszttagadók” elleni gyűlölet tüzét is. Ezen kívül pedig például a palesztinok, sőt, általában az arabok, a perzsák, vagy éppen a csecsenek elleni gyűlölet is megengedett. Hogy is van ez akkor? Vannak olyan vallások, népcsoportok, illetve bizonyos véleményeket hangoztató közösségek, amelyeket szabad gyűlölni? Ki határozza meg, kit szabad gyűlölni, és kit nem?

Az állandóan a „kirekesztés” szörnyűségeiről ajvékoló cionista zsidók „kirekesztős” módszere egyébként ismerős idehaza is. Itt van például a szélsőséges cionista média (ATV, Klubrádió, stb.), ahol soha nem látni vagy hallani jobbikos politikust, azzal az indokkal, hogy „nem szabad nyilvánosságot adni a szélsőségeseknek”. A holokauszttal, sőt, általában a második világháborúval (és egyébként számos más történelmi, társadalmi, filozófiai, sőt, természettudományos kérdéssel) kapcsolatos revizionista nézeteknek más, „fősodratú orgánumok” sem adnak helyt, mondván, a „szélsőségeseket, gyűlöletkeltőket, antiszemitákat karanténba kell zárni”. Senki sem képes értelmesen elmagyarázni természetesen, mit jelentenek pontosan ezek a jelzők, hiszen bárki ráaggathatja azokat a neki nem tetsző nézeteket hangoztató ellenfeleire. Lényegében persze arról van szó, hogy a kiépülő nyugati cionista diktatúrában teljesen el kívánják hallgattatni azokat a véleményeket, amelyeket az uralkodó oligarchia a hatalmára nézve veszélyesnek gondol. Mindeközben pedig ugyanennek a cionista oligarchiának a jól megfizetett politikusai és firkászai állandóan „szabadságról”, „demokráciáról”, „toleranciáról”, a „kirekesztés” veszélyeiről szónokolnak. Nem kellene végre szavukon fogni őket, és úton-útfélen a fejükre olvasni döbbenetes képmutatásukat és hazugságaikat?

Kuruc.info
szivacs
szivacs 2010. 09. 22. 10:30
Előzmény: #1472  pampa
#1473
hogy lesz-e béke, azt csak az Istenek tudják... !
...Washingtonban
pampa 2010. 09. 22. 10:21
Előzmény: #1471  pampa
#1472
Ez az út nem a béke felé vezet.

" Zsidó telepesekkel lezajlott összetűzésben lelőttek egy palesztint, két másikat pedig megsebesítettek szerda hajnalban az arabok lakta Kelet-Jeruzsálem Szilván negyedében.
© AFP

Miki Rózenfeld izraeli rendőrségi szóvivő megerősítette a halálesetet. "A negyed zsidó lakóit védő egyik polgárőr pisztolyával lőni kezdett, miután autóját, amelyben ült, kövekkel dobálták" - mondta, hozzátéve, hogy a rendőrség vizsgálatot indított az ügyben. Közölte még, hogy a halálos áldozat 32 éves volt, és korábban már őrizetbe vették "zavargásokban való részvétel" miatt.
pampa 2010. 09. 17. 15:54
Előzmény: #1470  pampa
#1471
"A rabbi három hete széles körű nemzetközi - közte egyiptomi - felháborodást váltott ki, mert prédikációjában azt mondta, hogy Mahmúd Abbász palesztin elnöknek "és mindezeknek a gonosz embereknek el kell tűnniük a föld színéről. Istennek sorscsapással kell sújtania őt és ezeket a palesztinokat" - fogalmazott a 89 éves rabbi.link

Nem akarja itt egyik fél sem a békét...
pampa 2010. 09. 13. 16:13
Előzmény: #1466  pampa
#1470
Erőszakkal nem lehet a békét kikényszeríteni.

Rakétával támadták Izrael déli területét
Megjelent: 2010.09.13. 16:00
Frissítve: 2010.09.13. 16:00
Gázából ismét rakétával támadták hétfőn Izrael déli részét - közölte egy izraeli katonai szóvivő.

Elmondta, hogy a rakéta Szderót városától keletre csapódott a földbe a Negev-sivatagban, az esetnek nincsenek sebesültjei, és anyagi kárt sem okozott.

Szderót rendszeresen volt célpontja a palesztin rakétatámadásoknak a 2008. december végén a Gázai övezet ellen indított izraeli offenzíva előtti években. Az offenzíva célja az volt, hogy véget vessenek a palesztin rakétacsapásoknak.

A Gázai övezetből vasárnap reggel óta öt rakétával mértek csapást izraeli területre. A szóvivő beszámolt arról, hogy az izraeli hadsereg egy fegyveres palesztin csoport elleni válaszcsapásában három palesztin polgári személy, köztük egy idős férfi és egy kamasz meghalt az övezet északi részén.

A Gázai övezetet uraló Hamász ellenzi a szeptember elején Washingtonban felújított közvetlen izraeli-palesztin béketárgyalásokat. A radikális szervezet bejelentette, hogy folytatni fogja az Izrael elleni támadásokat. A közvetlen tárgyalások következő fordulóját kedden és szerdán tartják az egyiptomi Sarm-es-Sejkben.
Forrás: MTI

"Elmondta, hogy a rakéta Szderót városától keletre csapódott a földbe a Negev-sivatagban, az esetnek nincsenek sebesültjei, és anyagi kárt sem okozott.

" A szóvivő beszámolt arról, hogy az izraeli hadsereg egy fegyveres palesztin csoport elleni válaszcsapásában három palesztin polgári személy, köztük egy idős férfi és egy kamasz meghalt az övezet északi részén.

És nem is lesz sohasem.
szivacs
szivacs 2010. 09. 10. 12:59
Előzmény: #1468  exley
#1469
Próbálj már meg magyar szavakat érthető mondatokká összerakni vagy írj angolul vagy németül vagy valamilyen nyelven! Így csak a zavartságod jön át.
exley 2010. 09. 09. 18:41
Előzmény: #1465  Törölt felhasználó
#1468
Mujcko és bejcko(ÉS),kikikáltatja a királyságot, aztán lerohanjuk a környezö országokat(elötte felállitunk egy hadsereget, akiket nem intéznek el a tálibok.), vissza állitjuk jogos jussunkat, egy vendéglátos aki ellentmondott a kádár vészkorszAKBAN A belügynek. Az Usákok meg nyugodjanak el. Ugyis végök van.
szivacs
szivacs 2010. 09. 09. 18:32
Előzmény: #1465  Törölt felhasználó
#1467
szűk a "cucc" a fejedben, nézz kicsit utána mi volt Kárpátaljával meg Horvátországgal kapcsolatban pár éve...
pampa 2010. 09. 09. 18:15
Előzmény: #1465  Törölt felhasználó
#1466
Most nem a visszakapás,hanem a kártérítési igény a vita tárgya.
Törölt felhasználó 2010. 09. 09. 18:06
Előzmény: #1464  pampa
#1465
az elcsatolt részeket visszakapni annyi az esély , mint ruletten felrakni a fekete 11 -re . Lehet usázni , perelni , és szídni az anyjukat , de meddő dolognak tartom ezt a cuccot már az elejétől fogva ..( de dumálni jó róla, nő a kebel a jogos haragtól )
pampa 2010. 09. 09. 15:22
Előzmény: #1463  Törölt felhasználó
#1464
Ha nem is az USA-t hanem azon országokat akik elvették Magyarország 2/3-át.
Talán ezen a peren lenne a legnagyobb esély a nyerésre.
Törölt felhasználó 2010. 09. 09. 14:05
Előzmény: #1462  pampa
#1463
Be kellene perelnie Magyarországnak az USA-t, mert Masaryk, meg Benes rossz szellemekkel a háta mögött, de mégis csak Wilson szövegezte meg a trianoni "béke" diktátum szövegét.
pampa 2010. 09. 08. 20:00
Előzmény: #1461  pampa
#1462
Próbálkoznak ott is.

"Hitler miatt perlik Németországot
2010. szeptember 8. 19:16


MNO - BL
Hat amerikai befektető pert indított, hogy nyomást gyakoroljon Németországra azért, hogy az fizesse ki azokat a kötvényeket, melyeket még weimari köztársaság bocsátott ki. Hitler ezeknek a kifizetésétől elállt 1933-ban. Berlin álláspontja, hogy a kötvények regisztrációs határideje tíz éve lejárt. Németország vesztesége milliókba, sőt milliárdokba is kerülhet.

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel
Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on Csiripelés Twitter-re Küldés e-mailben
A kötvényeket a weimari köztársaság adta ki még nyolcvan évvel ezelőtt, hogy ezzel pénzt gyűjtsön. A húszas években történt kötvénykibocsátás oka a költségvetési hiány kipótolása volt, továbbá az első világháborús adósságok törlesztése. Egyesek úgy vélik, hogy a kötvények ma milliókat, sőt milliárdokat érhetnek.

Németország szerint ugyanakkor az Egyesült Államok nem lehet joghatósága az ügy felett, azonban a Miami-i bíróság ezt elutasította. Az amerikai befektetők érvelése szerint ha az ügyben Németország győzne, az negatív hatással lenne a világ kötvénypiacára. Véleményük szerint ugyanis ebben az esetben a befektetők más államok kötvényeinek biztonságába vetett bizalma sérülne.

(business.hr)
pampa 2010. 09. 07. 15:11
Előzmény: #1453  pampa
#1461
Máshol is van gond rendesen....

"A lap szerint hét éven át tartó nyomozás előzte meg a vádemelési javaslatot. Az izraeli rendőrség szóvivője nem volt hajlandó megerősíteni az újság információit. Mickey Rosenfeld azt mondta, hogy a nyomozóhivatal közleményt fog kiadni az ügyben, ha szükségét érzi majd ennek. Az Ariel Sharon családja ellen 2003-ban kezdődött korrupciós nyomozás hamar kapcsolatba hozta Sharonékat Schlaff-fal - közölte a lap.

2005 decemberében razzia volt az osztrák milliárdos jeruzsálemi otthonában, ezután egy héttel a rendőrség azt közölte: bizonyítékokat találtak arra, hogy a hivatalban lévő kormányfő, Ariel Sharon családja pénzt kapott a milliárdostól. 24 órával később a kormányfő szívrohamot kapott, és kómába került, amiből azóta sem tért magához. Emiatt váltotta őt a miniszterelnöki poszton Ehud Olmert, aki ellen később ugyancsak korrupciós vádeljárás indult.

Schlaff egyébként az egyik tulajdonosa a ciszjordániai Jerikóban lévő Oasis kaszinónak. A Haaretz szerint nem csak a Sharon-családot kente meg, hanem több magas beosztású tisztségviselőt, így Olmert-et és a volt belügyminisztert, Arieh Derit. A lap szerint a korrumpálódott politikusok között van még Avigdor Lieberman, a jelenlegi külügyminiszter, aki 2001-ben kapott Schlafftól pénzt, és aki ellen szintén folyik nyomozás.

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek