Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2009. 10. 09. 13:04
#1240
"Miután az ENSZ az angolok nemtetszése ellenére is garantálta Izrael függetlenségét, a Lehi csoport figyelme az arab lakosság felé fordult. Első, az Irgunnal közös akciójuk, a Deir Yassin nevű arab falu megtámadása volt, ahol kb. 250 arabot gyilkoltak halomra, asszonyokat és gyerekeket sem kímélve, a hullákat pedig a falu közösségi kútjába hajították. Az atrocitások az egész országra kiterjedtek, ennek eredményeként közel fél millió arab menekült a szomszédos államokba.
Az ENSZ 1948-ban a híres diplomatát, Folke Bernadotte grófot kérte fel, hogy az arab-izraeli ügyekben eljárjon. Szeptember 17-én ő is a halottak hosszú listájára került, Lehiék végeztek vele… Miért? Azt suttogja a fáma, hogy Bernadotte az elfoglalt földek visszaadására szólította fel Izraelt – még ugyan nem hivatalosan. Tehát gyorsan kellett cselekedni… A közvélemény teljesen a Lehi ellen fordult.
Bernadotte gróf sorsa megpecsételte sorsukat is. a terrorista szervezet felbomlott, többé a hírét sem hallották.
Az izraeli parlament rövidesen a fenti események után kegyelmet adott a földalatti mozgalmak összes résztvevőjének, minden fajta bűnesetet beleértve – a „nemzeti egység” nevében.
Weizmann államelnök, aki ellenezte a terrorizmust a brit uralom alatt, két okkal magyarázta az amnesztiát. Elsőként azzal, hogy Hitler szelleme sokkal ördögibb volt, mint az a zsidó terrorizmus, amely végső soron Hitler ellen is támadt, majd másodikként így nyilatkozott; - „Hiszem, ha meg akarják változtatni az emberek szívét, olyan szigorral kell kezelni őket, hogy ez sikerüljön is.” "
Törölt felhasználó 2009. 10. 09. 12:54
#1239
"A 30-as évek Palesztinájában az angol uralom megdöntésére számos zsidó terrorista csoport szervezkedett. A legnagyobb és a legtöbb pénzzel rendelkező közöttük az Irgun volt, amely angol és arab vezetők legyilkolásával is fémjelezte működését. Ahogy szélesedett a háború Európában, az akkori brit miniszterelnök, Neville Chamberlain, hogy a Közép-Kelet olajához szabad utat biztosítson, az 1939-től 1944-ig tervezett időszakra, 75 ezerre szűkítette a zsidó bevándorlást.
Az Irgun általános mobilizációval reagált. Eredményeképpen angol éttermek, telefonfülkék, mozik és ezen kívül rádióállomások robbantak, rendőrök haltak erőszakos halállal. Hitler 1939. szeptemberében csapatait Lengyelországba vezényelte, ahol a zsidóság jelentékeny emberanyaggal rendelkezett. Erre a hírre az Irgun vezetői fegyverszünetet hirdettek, és a terrorakciók befejezését határozták el, hagyományos politikai utakat keresve a függetlenség elnyerésére. Avraham Stern nemet mondott és követőivel továbbra is az erőszak alkalmazását szorgalmazta. Feltételezte, hogy az angolok maguk is „imperialista gyakorlattal rendelkezve, csak erőszaknak engednek, pláne, hogy most az európai háború gyengíti ütőképességüket.” Stern szerint ez az ideális időpont, amikor támadni kell. Társával, Shamirral együtt hitte, hogy a zsidóság „megváltása” csak Izrael bibliai értelemben vett területeinek visszaszerzésekor következhet be. Ez a föld pedig „az egyiptomi folyó /Nílus!/ és a nagy folyó, az Eufrates’ köze lesz. Minden eszköz, terrorizmus és gyilkosság is elfogadható a cél érdekében. Stern a misztikumok és a próféták világában élt. A britek elleni harcban használt álnevet – Yair, a „Fényességes” –t /Illuminátor/, attól az egykori zsidó tábornoktól kölcsönözte, aki több száz követőjével inkább a halált vállalta a rómaiaktól körülzárt Masada erődben, semmint a megadást és a száműzést.
Mialatt Sternék terrorral uralták Palesztinát, olyan külügyi politikát is folytattak, amely teljesen ütközött az Irgun manővereivel, amikor David Raziel, az Irgun parancsnoka élete kockáztatásával robbantott fel egy iraki olajfinomítót, ezzel akadályozva meg, hogy német kézre kerüljön. Stern két követőjének különös utasítást adott. „Fel kell venni Bejrutban és Szíriában a németekkel a kapcsolatot és biztosítani őket támogatásunkról, cserében egy totális zsidó állam létrehozásában, Palesztinában, ahová majd az Európából kitelepített zsidók utazhatnak.” Ez már túl soknak bizonyult az Irgun és az angolok számára is – közösen hajszát indítottak a Stern banda felszámolására. Avrahamot 1942-ben tartóztatták le, majd szökési kísérletnél lőtték agyon.
Persze, a felszámolás nem volt végleges. A csoport újraszerveződött, új nevet – Lehi – vett fel, amely akronimja volt a „Harcosok Izrael Szabadságáért” héber elnevezésnek. Az előzőleg bebörtönzött vezetők – Shamir, Israel Eldad és Nathan Yellin-Mor – sorjában megszöktek és „föld alatt” folytatták ott, ahol abbahagyták. Shamirt választották a „hadműveletek” vezetőjévé, aki a terror újrakezdését így jelentette be; „Sem a zsidó etika, sem a zsidó tradíció nem ellenzi a terrorizmus harci formáját. Előttünk a Tóra parancsa, amely moralitásban hatalmasabb, mint a világ bármely törvénye. Elégtételt veszünk az utolsó emberig. Nem vagyunk tekintettel az ellenségre, tönkretétele kötelességünk. Terrort a megszállók ellen!” "

link
Törölt felhasználó 2009. 10. 09. 12:20
Előzmény: #1237  pampa
#1238
Az afgán húsdarálóba (is) számolatlanul és nemzetközi felhatalmazás nélkül küldi a "fiait" (és a mi fiaink), erre jutalmul kap egy béke Nobel díjat. Besz@rás...
Miért nem egyből Ehud Olmert kapta meg a tavalyi ghaza-i tevékenységéért.
pampa 2009. 10. 09. 12:09
Előzmény: #1236  Törölt felhasználó
#1237
Hallom a hírekben,hogy Obama kapta a béke Nóbel díjat.

Ez elmond a világ jelenlegi helyzetéről mindent....

Amerika működtet egy olyan börtönt ami nem felel meg semmilyen nemzetközi szabálynak.Elismeri,hogy kínozza a fogvatartottakat.
Háborút háborúra indít. Jelenleg is harcol.Fenntarja magának a jogot,hogy akár más ország területén célzott likvidálással ölje meg ellenségeit...

És az Elnökük kapja a Béke Nóbelt....
Törölt felhasználó 2009. 10. 08. 19:36
#1236
"McClelland által írottakat, egy kis statisztika a „náci bűnökről” és szövetséges erényekről! 1945-ben „mintegy 2 millió francia, amerikai, angol és kanadai hadifogoly szabadult a német táborok szögesdrótjai mögül....a hadifoglyoknak több mint 98 százaléka sértetlenül jutott haza az Amerikai Vöröskereszt 1945. májusi híradása szerint. Jó egészségben voltak, hála a Vöröskereszt segítségének is.”
Ezzel szemben „Az Unabhaengige Nachrichten - Germany 1999-es beszámolója szerint, a 2. világháború alatt összesen 3 millió 242 ezer német katona halt meg szövetséges börtönökben” – írja Rudi Stiebritz, Pawn of War (A háború játékszere) c. könyvében.
A kanadai James Bacque, pedig, Más veszteségek c. munkájában (1989) arról ír, hogy az 1945 áprilisára következő mintegy 2 évben a francia és amerikai zóna hadifogolytáboraiban kb. 300, ill. 700 ezer német férfi, sőt: nő, s gyermek halt meg éhezés, betegségek, a szabad ég alatt hálás s más egészségtelen körülmények miatt. „Halálukat tudatosan okozták azok a katonatisztek, akik kellő készletek felett rendelkeztek a foglyok életben tartásához”! Mindenekelőtt, a korábban a West Point Katonai Akadémián „szörnyű svéd zsidóként” (apai ágról) emlegetett, ötcsillagos németgyűlölő tábornok, a későbbi amerikai elnök: Dwight Eisenhower utasítására! "

egy kis adalék a témához
Törölt felhasználó 2009. 09. 29. 13:26
Előzmény: #1230  mondoka
#1235
A magam normái szerint igyekszem mindíg korrekt lenni. Örülök, ha ez most vagy máskor, mások nézeteivel is találkozik.
Törölt felhasználó 2009. 09. 29. 13:23
Előzmény: #1231  mondoka
#1234
az örmény vagy az inka, vagy az indián népírtás (sőt a zsidók mellett a cigányság írtása is), mind-mind holokauszt volt. De ide lehet sorolni a protestáns és más keresztény felekezeti népírtásokat csakúgy mint az ausztrál őslakosok vagy a hutu-tuszi törzsi alapú népírtást is.
A történelem kaján vigyorral ismétli önmagát, hisz alanya az ember alapjában nem változott.
Törölt felhasználó 2009. 09. 29. 13:14
Előzmény: #1224  Törölt felhasználó
#1233
Hacsak a természet törvényeinek (fizika, kémia, építészet) érvényét feltételezzük ebben az esetben is, akkor az teljes bizonyossággal állítható sok egymástól független kép, hang, video felvétel, tervek, korábbi mért építészeti és statikai adatok, anyagminták és megannyi vizsgálat alapján, hogy a hivatalos magyarázat nem lehet igaz.

Az, hogy helyette mi az igaz, már csak feltevés, azonban a szándékos külső beavatkozás tényszerűen igazolható, így a "labda" a másik térfélen pattog.

Utólagos jelentősége pedig "mindössze" annyi, hogy ez az esemény nyújtotta az egyetlen érvét, indokát, alátámasztását égyszersmind kiindulópontját képezte egy új globális "rend" kialakításának, mely igen messze vezetett (és még tovább vezet), továbbá valamennyiünket meghatározóan érint, egészen a mostani válságig, melynek a kellős közepében csücsülünk, összekötözött lábbal, jobb időket várva.

Pedig ez az időszak még csak az első fuvallata a leendő tornádónak, de az "óvóhelyek" elfoglalása nagyrészt már megtörtént. Egyszer majd rájössz, de nem tellik örömed benne.
mondoka 2009. 09. 29. 13:03
Előzmény: #1231  mondoka
#1232
És már egész rossz érzéssel teszem hogy ilyet kérdezek, mert nem kissebíteni akarom a zsidó holokausztot, de akkor az örmény népírtás , és az ukrán éhinség is az volt link még a Wikipédia is ezt a szót használja. Szóval az is holokauszt volt nemde?

Egyébbként nem az áldozatok számának ide vagy oda tologatása a lényeg Drezda és más esetben sem. Ezek örök homályba vesznek. Inkább a korrekt elismerése a téneknek ami megadja az áldozatoknak a tiszteletet.
Mondjuk szerintem. Lehet más másképp látja.
mondoka 2009. 09. 29. 12:59
Előzmény: #1227  Törölt felhasználó
#1231
És már egész rossz érzéssel teszem hogy ilyet kérdezek, mert nem kissebíteni akarom a zsidó holokausztot, de akkor az örmény népírtás , és az ukrán éhinség is az volt link még a Wikipédia is ezt a sót használja.

Egyébbként nem az áldozatok számának ide vagy oda tologatása a lényeg Drezda és más esetben sem. Ezek örök homályba vesznek. Inkább a korrekt elismerése a téneknek ami megadja az áldozatoknak a tiszteletet.
Mondjuk szerintem. Lehet más másképp látja.
mondoka 2009. 09. 29. 12:48
Előzmény: #1227  Törölt felhasználó
#1230
Bandi most nagyon korrekt voltál. Az alábbi véleményedhez én is a nevemet adnám.
Törölt felhasználó 2009. 09. 29. 12:48
Előzmény: #1228  mondoka
#1229
"Mert bizony ha valakik hazudnak, akkor érdemes vajon mindig készpénznek venni a szavukat?
"

nem is kell, miért kéne? az ember csak magára számíthat. Most is dzsungelben élünk, csak egy kicsit másképp... csak magadra számíthatsz.Vannak szentek és vannak álszentek. Azt hogy éppen kivel hoz össze a sors, csak utólag derül ki... Ez a valóság, és ha eszerint élsz, akkor nem fognak kellemetlen meglepetések érni!

mondoka 2009. 09. 29. 12:45
Előzmény: #1226  Törölt felhasználó
#1228
Bizonyára az igazságot nagy és erős érdekek fedik el.
De az igazság utáni vágy azért nem rossz dolog szerintem. Mert a valódi igazság(ok) ismerete úgy általánosságba véve bármilyen igazság segítene megérteni a világ működését. Ami azért hasznos dolog akár pénzben, akár erkölcsileg. Segít hogy helyes stratégiánk legyen az életben. Átláthassunk a szitán.
Mert bizony ha valakik hazudnak, akkor érdemes vajon mindig készpénznek venni a szavukat?
Törölt felhasználó 2009. 09. 29. 12:32
Előzmény: #1206  mondoka
#1227
1. A drezdai áldozatok: Sajnos, de köztük (az őket képviselő ország közt) és a bombázásokat végrehajtók közt (az általuk képviselt ország közt) hadüzeneten alapuló hadiállapot volt érvényben, és írtásuk nemre, fajra, vallásra, ... tekintet nélkül történt. Ezért nem lehet holokausztnak nevezni, hanem háborús bűntettnek. Ezen elnevezésen kívül egyébként számomra minden tekintetben egyenértékű, embertelen gazság.

Számomra a "gój" élet márcsak önzésből is egyenértékű kell legyen (és az is). :)

Azonban a történelem a túlélők emléke, melyet többnyire a győztesek jegyeznek le. Épp ezért véres tanulságain és ritka sikerein túl számomra a felejtés tudománya. Aki túl sokat néz hátra, az nem látja az utat, ami előtte áll.
Törölt felhasználó 2009. 09. 29. 12:27
Előzmény: #1225  mondoka
#1226
Jó persze azzal nincs is semmi gond. Viszont ugye mi soha nem fogjuk megtudni az igazságot. Ha nem úgy történt, ahogy történt, biztos megvan az okuk rá, hgoy titkolják, és hidd el, megvannak az eszközeik arra, hogyan kell eltitkolni.

szóval fölösleges itt ezen vitatkozni... mégha rá is jövünk valamire... mire megyünk vele?
mondoka 2009. 09. 29. 12:23
Előzmény: #1224  Törölt felhasználó
#1225
Álítok, állítolk , -ezt -azt.
Nem állítok én kőbevésett dolgokat. De a kételyek elég erősek, és tételes cáfolat nélkül elég megalapozottnaktűnőek, ahoz hogy hangot adjunk nekik.
Törölt felhasználó 2009. 09. 29. 12:10
Előzmény: #1223  mondoka
#1224
"Egyszerűen van amit nem látunk. És attól még létezik. :-)"

Igen, de TE honnan tudod, hogy a kérdéses esetben tényleg az-e a valóság, amit állítasz? Mert valaki azt mondta... Vagy többen mondták. De ők is csak feltételezik bizonyos jelek, nyomok alapján. Bizonyítani nem tudnak semmit.

Ahogyan a merényletet mondjuk rá lehet kenni mondvacsinált indítékokkal hamis bizonyítékokkal az afgánokra, úgy mondjuk a helyszínre mesterségesen elhelyezett félrevezető nyomokkal az ellenkezőjét is el lehet hitetni akárkivel. Erre a lehetőségre miért nem goltoál???
mondoka 2009. 09. 29. 11:57
Előzmény: #1222  Törölt felhasználó
#1223
Látom homokba dugod a fejed.
Amit nem látsz az nincs. Nem szenzációhajhászat ez. Nem is hiperösszeesküvés. Egyszerűen van amit nem látunk. És attól még létezik. :-)
Törölt felhasználó 2009. 09. 29. 10:56
Előzmény: #1221  mondoka
#1222
mindenféle összeesküvés-elmélettől mentes magyarázat is lehet ezer féle. De ha nincs, akkor még mindíg ott vannak a földönkívüliek :P
mondoka 2009. 09. 29. 10:49
Előzmény: #1218  Törölt felhasználó
#1221
Itt semmi sincs készpénznek véve!
És ahogy Matgab írja sokan vizsgálták már az esetet. És én szinte csak olyanokat olvastam vagy hallottam ami azt állította hogy így önmagában a hagyományos verzió szerinti módon nem stimmel , lehetetlen.

Viszont a puszta tény a megdöbbentő hogy a hivatalos amerikai tájékoztatás sántít.
Biztosra csak azt veshető hogy itt valami nem kerek.

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek