Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2009. 09. 29. 10:47
Előzmény: #1219  matgab
#1220
hát egy épületben, irodaházban, ahol gondolom nem egy szinten működik konyha. és ugyea fűtési rendszert is valahogy csak meg kell oldani, na ott talán van minek felrobbannia, főleg ha két repülőgépet beleengednek sokszáz km/h-val.
és mégegyszer hangsúlyozom, hogy azokban a repülőgépekben sok ezer liter kerozin is volt, amit a becsapódáskor szétfröcskölt, illetve a becsapódáskori súrlódásokban simán ki is gyulladhatott... és ha netán egy olyan részébe rongyolt bele a repülő, ahol netán gázcsövek, stb, túlnyomás akármi volt, igenis elképzelhető egy robbanás, és a robbanás tovaterjedése is elképzelhető...
matgab 2009. 09. 29. 10:36
Előzmény: #1218  Törölt felhasználó
#1219
Mindenféle tudományos vizsgálódás nélkül is, azok a tornyok leginkább úgy dőltek össze, mintha egy szabályozott épületrobbantás lett volna.

Nem dőlt el egyik sem, se jobbra, sem balra.
Márpedig, ha a hő hatására omlott volna össze, akkor a hő miatt az elemeknek el kellett volna ferdülniük és eldőlni szerintem valamerre.

Amellett meg azt sem hiszem, hogy egy felhőkarcolót úgy építenének meg, hogy az ne bírja ki egy repülőgép becsapódását.

Persze a pentagonba is becsapódott egy gép, ami a pentagont szinte meg sem rongálta, alig pár szoba rongálódott meg, és annak ellenére, hogy gondolom egy pentagon és környéke fullosan be van kamerázva mégsem tudtak egyetlen olyan felvételt sem mutatni, ahol egy repülő a Pentagon felé közelít.

Ja és mellékesen egy darab futóműtől eltekintve egy repülőgéproncsdarabot sem lehetett látni a képeken, pedig arra gondolnék, hogy ha egy épületbe becsapódik egy repülőgép, akkor a szárnyai azonnal le kellene , hogy törjenek pl.

Na mindegy, ez csak egyszerű logika, ettől még a média állíthat mást. Meg az is érdekes, hogy az első 2 becsapódás után a folyamatosan járőröző légierő nem csapott le azonnal egy olyan utasszállítóra, mely letért a menetirányáról...

Persze az ikertornyok ledőlésével kapcsolatban nagyon sok írást lehet találni, ahol építészeti szakemberek szerint nem lehetett ezeket az épületeket simán repülővel lerombolni.
No meg sok túlélő halott az omlás előtt robbanás hangot...
Na mindegy ezeket nem érdemes vizsgálni, majd egyszer talán az arabok, vagy a kínaiak találnak erre vonatkozó lgoikus dokumentumokat...
Törölt felhasználó 2009. 09. 29. 10:10
Előzmény: #1214  mondoka
#1218
igen feltehetően így volt... de honnan tudod te ezt biztosra? És mi van, ha nem is az amerikai pénzvilág irányította, hanem mondjuk az arab pénzvilág? Kuwaitiak, Arab Emírségek... nekik is ugyanolyan jó egy háború Irakkal, Afghanisztánnal, ami hajtja fel a nyersanyagárakat.....

Miért kezelsz tényként csupán feltételezéseket?????
Törölt felhasználó 2009. 09. 29. 10:07
Előzmény: #1213  mondoka
#1217
jó, a lehetősége megvan... hogy más keze van a dologban. DE:

- Mit változtat az a dolgokon? ami történt megtörtént...

Te amúgy kémikus vagy? Vagy csupán elhiszed azt , amit valaki leírt. Akármilyen indíttatásból is írhatta azt. Szóval te elhiszed, amit ő írt. Mi alapján hiszel pont neki? szerintem ezelőtt nem sokszor hallottad a nevét (ha csak nem Koppenhágában tanultál, vagy tényleg nem vagy kémikus...)

És a legfontosabb: honnan veszed, hogy nem pont ő hazudik?????????????? Szóval túl sok a bizonytalan tényező ahoz, hogy erről messzemenő vitákat folytassunk és ráadásul annak végeredménye sem lehet. Még ha van is, ellenőrizni nem lehet, hogy valóban az e az igazság...

Nekem tökmindegy ki robbantotta fel( ha fel lett robbantva) !!!
mondoka 2009. 09. 29. 10:07
Előzmény: #1214  mondoka
#1216
Ultrafinom szemcsék,
nano-termit...
Törölt felhasználó 2009. 09. 29. 10:06
Előzmény: #1212  Törölt felhasználó
#1215
"de már fel kell tennem a kérdést: szerinted a 2004-es cunamit Bush, vagy Fletó okozta??? netán a veterán nácik???

moneyworld"

"szóval nem kell, ahoz doktorátus, és sok éves kutatás, hogy magyarázatot adjunk a történtekre"

meglehet...ugyanakkor meggyőződésem, hogy elemi 8 viszont szükséges a neten is egy nem győzike kategóriás beszélgetéshez
mondoka 2009. 09. 29. 10:02
Előzmény: #1212  Törölt felhasználó
#1214
Emlékszel Ray Krebsre a Dallas-ból?
Nos nem ő volt a főszereplő.
Semmi bajom ezzel a figurávalvagy a filmbeli szereppel, de mindig ő jut eszembe az ifjabbik Bush-ról. És nem gondolom hogy felülmulná tehetségben a filmbeli figurát.
És mégis president volt.
Bush egy könnyű báb volt az amerikai pénzvilág szinpadán.
mondoka 2009. 09. 29. 09:55
Előzmény: #1212  Törölt felhasználó
#1213
Na de porráőrölt formában??

Sok vas, és néhol némi alumínium tömbdarabokban, de akár pénzérményi darabokban sem hiszem hogy ilyen hiper szuper reakcióképes .

Az események időszakában, 2001. szeptember 11. körül, a normál termit a kereskedelemben hozzáférhető, és annak használata ismert. Az új formában a nano-termit, UFG (Ultra Fine Grain = ultrafinom szemcsék) a szabadpiacon nem állt rendelkezésre, de számos tanulmány tárgyát képezte, mivel a szupergyors felmelegedés jellemzője lehet egy hatékony robbanóanyagnak. A felszabaduló energia mennyisége a nanotermit égésekor természetesen ugyanannyi egységnyi súlyra, mint a hétköznapi termitnél, de egy robbanásszerűen növekedő reakciónál minden sokkal gyorsabban történik, és ez a reakció lehet 100-szor olyan gyors is, mint az átlagos termitnél.

Törölt felhasználó 2009. 09. 29. 09:47
Előzmény: #1211  mondoka
#1212
"előbukkant bőséges mennyiségben egy viszonylag újfajta termit, amely legtöbbször két anyag keveréke, általában vas és alumínium. Ha ez a két anyag együtt van jelen, s ha hevítjük, már 3-400 fokon heves kémiai reakció következik be, amely rendkívül nagy hőmennyiséget szabadít fel"

nos vas és alumínium szokott lenni a felhőkarcolókban nagy mennyiségben, gondolom én....
a "nagy" hőt pegi megkapjuk a repülőgépbecsapódáskor. A rengeteg kerozin kiszabadul és lángra lobban.... szóval nem kell, ahoz doktorátus, és sok éves kutatás, hogy magyarázatot adjunk a történtekre (és ráadásul rohadtul fölösleges is, mert attól a halottak nem támadnak fel...)

de már fel kell tennem a kérdést: szerinted a 2004-es cunamit Bush, vagy Fletó okozta??? netán a veterán nácik???
mondoka 2009. 09. 29. 08:40
Előzmény: #1210  Törölt felhasználó
#1211
Arról nem is beszélve , hogy az ikertoronyba és mégegy épületben ki halmozott fel nagyon nagy hőtermeléssel járó robbanóanyagot hatalmas mennyiségben. Ami végülis a tornyok szabadesésszerű összezuhanását okozta...
link
Törölt felhasználó 2009. 09. 29. 05:53
Előzmény: #1209  Törölt felhasználó
#1210
A háborús bűnözés napjainkig tart. Érdekes módon van, ami fölött az antant (pardon NATO) szemet huny, cinkosan vétkes, vagy maga az elkövető, és van, amit "nem tűr", és háborús bűnnel reagál rá.

Gondoljunk csak bele, a mai napig az USA az egyetlen állam, mely atombombát dobott le 2 városra is (egy miért nem volt elég? - erről se nagyon hallani, ha igaz az, hogy Japán nem akart kapitulálni, és azért kellett ez az embertelenség, akkor egy atombombára ugyanaz történik, mint kettőre, feltétel nélkül megadja magát Japán - ez józan ésszel belátható könnyen. Revans volt ez Perl Harborra, és az oroszoknak kellett megmutatni, mennyi is az annyi amerikában, ha a hadipotenciált kell mérleggel lemérni) Hajlamosak az emberek elfelejteni, hogy Szilárd Leo -val az élen (aki a Manhattan projectban részt vett az elején) Einstein és Teller Ede is többek közt hevesen elutasította az atombomba ledobását. Igaz,utóbbi kettő részt sem vett annak kifejlesztésében. És még számos nagynevű akkori tudós. Humanitárius katasztrófának minősítették a bevetését. Embertelen gaztett volt, háborús bűncselekmény. Senmit sem érdekelt semmilyen tiltakozás akkoriban.

Izrael állam története háborús bűnök sorozata. Kezdetben Menahem Begin és az ott , Palesztinában élő kis számú cionista vezető terrorista cselekményeket hajtott végre, az angol hadsereggel szemben, hogy szabotálják az angolok azon álláspontját, miszerint noha engedtek betelepülni kiszámú zsidó (szinte kivétel nélkül mind cionosta) telepest,de garantálják a palesztin államot a lakóinak. Ezt anglia azért tette, mert szüksége volt arab támogatásra a törökök és a németek ellen.Meg is kapta. 1920-as évek körül, ez így kezdődött..nem folytatom tovább...1980 körül már ott tartunk, hogy Saron parancsára a földdel tesznek egyenlővé hebroni menekülttáborokat, az oda száműzött palesztinokat pedig a szó szoros értelmében lemészárolják. Csak egy példa volt. Ebbe itt és most nem megyek bele. Ez is háborús bűn volt, ez a vérengzés is. Hágában elfogatóparancsot is adtak ki Saron ellen, természetesen ennek a világon semmi jelentősége nincs. Saron háborús bűnös.

A szerbek lemészároltak a bosziniai háborúban tömegével bosnyákokat, és tömegsírokba temették őket. A horvátok bosszúból tömegével végeztek ki az egész szerb-horvát háború alatt civil szerbeket, faluról falura haladt a megsemmisítés. Előtte a szerbek tömegével végeztek ki horvátokat, faluról falura ment az etnikai tisztogatás. Háborús bűn ez is. A horvátokat kihagyták. Csak a szerb vezetőket vadászták le. A felét se. Aztán végső csapásként a NATO földig bombázta szerbiát, és szerbia megadta magát. Ezekben a bombázásokban civilek tömegei haltak szörnyet., Kisgyerekek, anyák, öregek.

Franciaország, az idegenlégió és Algéria. Európa mélyen hallgat, de a Franciák a szó legszorosabb értelmében szisztematikus népirtást hajtottak végre Algériában. Járjatok utána. Háborús bűn ez is.

A mai napig tisztázatlanok a körülmények és az elkövetők , két torony zuhant össze NY-ban és temetett maga alá 6000 ártatlan, semmiről sem tehető családapát, családanyát munkájuk közben. A földig beomlott törmelékek között a holttestek felismerése sem volt lehetséges. Mindez két kamikaze eltérített repülőnek köszönhetően. Háborús bűncselekmény ez is. Illetve nem is háborús. Békeidős bűncselekmény.

Hemzseg korunk az alávalóbbnál alávalóbb gaztettektől. A nácik óta folyamatosan fellelhetőek a háborús bűnök napjainkig.

Ha az egyik az, akkor a másik is az. Ha ez háborús bűncselekmény, akkor a másik is az, ami az volt.

Vagy hagyjuk ezt a háborús gaztettes dolgot a francba.
Törölt felhasználó 2009. 09. 29. 04:58
Előzmény: #1201  Törölt felhasználó
#1209
"4. Ezzel együtt sem nevezhető holokausztnak, hiszen itt háborús felek írtották egymást és egymás hátországát, nem pedig tudatosan, faji alapon kiválasztott emberek (hangsúlyozottan nem hadban álló emberek) célzott megsemmisítése folyt."

Nana...csak lassan a testtel...

Mire fel a többes szám? Az antantról beszélünk nem?
ŐK tették ezt nem? Ők bombáztak le egymillió polgári lakossággal rendelkező menekülttábort, légvédelem és Wermacht nélkül. Hát mi ez, ha nem népirtás?

(A 250 000 halott kevés, ezt csak a Vöröskereszt ismeri el...de ezt hagyjuk. - de ha belegondoltok józanul, akkor ez kevés. Az ott tartózkodó civilek 3/4-e tehát megmenekült Drezdában? Ugye nem gondoljátok komolyan...-no mert nem nagyon tagadják, hogy a menekültekkel együtt sacckb 1 millióan lakták a bombázás előtt már a várost)

"2. Természetesen ma ezeket a cselekményeket háborús bűnként, népírtásként (pontosabban a polgári lakosság elleni terrorként) kezelnénk és megengedhetetlennek tartjuk, azonban akkor még ennek megítélése nem ez volt. (Például azóta már a láncos, gyujtó és kazettás bombák használatát is betiltották, nemzetközi egyezménnyel.) "

Nono....lassan a testtel...1948 ban a nürbenbergi perben háborús bűnök miatt ítélték halálra az auswitchi (remélem jó írtam) tábor vezetőjét, Rudolf Hesst. Ez a tábor meg a 2. világháborúban létezett nem? Drezda földbebombázása is akkor volt nem? Na most akkor a megítélés hol ilyen hol olyan?

Akkor kezdődött ez a háborús bűnös dolog mizéria, természetesen az antantra ezt nem terjesztették ki, holott nem csak a drezdai tömegmészárlás fűződik a nevükhöz, volt még más aljasság is, járjatok utána.

Értem én ezt a marha nagy antifasiszta közös szellemben összekivácsolódott generációt...de azért óvatosan kezeljük itt a kérdést...ha emberek kívántok maradni.

A mai napig bezárólag a teljesség igéánye nélkül, történelmi tények :

- az oroszok a táborok elfoglalása után azt állították, hogy 4 millió zsidót végeztek ki azokban , a táborok elrendezése, szerkezete, épületeik, a foglyok barakkjainak mérete , befogadóképessége, a fertőtlenítések intenzitása és volumene (ruhák pld, akkoriban veszélyes járványok dúltak), mind mind ellentmond ekkora számoknak, egyszerűen fizikai képtelenség lett volna ekkora embermennyiséget megsemmisíteni ezekben a táborokban

- 1980 után napjainkig kiderül sok furcsaság, nem kis érdeme van ebben egy zsidó holocaustkutató csoportnak

- ma már az oroszok elismerik, hogy a nácik nem semmisítették meg az iratokat, az oroszok őrizték, ezekben nem található utalás sehol ekkora mennyiségre

- Auswitch 1-ben, ( az igazi haláltáborban) 1 krematóriumnak nevezett épület áll, ami 1943 tól óvohelyként működött, a foglyok barakkjainak száma ellenben 20 körül van, és magas, emeletes épületek, nagy befogadó kapacitással

- A-ban a tábor jelenlegi igazgatója elismeri, hogy az épületet "visszaalakították" a háború után óvóhelyből krematóriumra, és ezt mutogatják ma is a turistáknak. Azt senki sem tudja pontosan, hogy nézett ki 1943 előtt ez a krematórium, amíg nem óvóhely volt. Ezt is ő állítja.

- A-i haláltáborban (turistáknak nem mutatják meg, de ott vannak most is), található sportpálya, egy uszoda, nem kicsi. A foglyok barakkjainak másik, turisták által nem látogatható oldalán. Az a táborrész nincs megnyitva turistáknak.

Menjetek, nézzétek meg magatok a saját szemetekkel.

Az oroszok elismerték 1980-valahányban (nem emlékszem), hogy a nürnbergi perben akkor "tanúkkal" is igazolt 4 millió kivégzett zsidó csak 1 millió, négyre ők tornázták fel ezt a számot. (történelmi tény ma már maga a beismerés is).

Néhány dolog még, ha valakit nem nagyon hat meg mondjuk legyen félmillió német civil kivégzése ilyen módon, mint Drezdában.

Tudnotok kell, hogy az SS (nem az algemeine, hanem a halálfejes első árja SS) , a birodalmi vezető (Himmler) és bandája minden tevékenységüket szigorúan titokban tartották (bármi is volt az pontosan), nem csak a német nép, de a Wermacht tábornokai és hadvezetői előtt is. A német nép nem volt náci. A német hadesereg sem volt náci. A nácik voltak a nácik, még az SA (Hitlernek meggyűlt a baja az SA-val, akik gyakorlatilag hatalomra segítették), sem tekinthető szigorúan véve annak, bár Hitler zsoldosai voltak kezdetben, amíg teljesen át nem vette a belpolitikai hatalmat, és a császárt lemondásra nem kényszerítette.

Az árjapolitikát Himmler nagy bánatára nem lehetett kiterjeszteni az egész német népre. Sőt...sem a hadseregre, de még a késői általános SS-re sem (az orosz front megnyílása után az addigi árja SS ből tömegesen mentek az orosz frontra, és helyükbe nem árja, általános SS-ek kerültek).

Nem részletezem túlzottan, de hogy el tudjátok képzelni...Hitler saját tábornokaitól is tartott, és a legtöbb esetben parancsuralmi döntéseket hozott, a Wermacht ( a német hadsereg) tábornokainak jóváhagyása nélkül.

Mindezzel cak azt próbálom érzékeltetni, a valóság sokszor egész más, mint amit tanítanak, vagy állítanak nekünk. Továbbá mindezzel azt állítom, hogy a német nép kollektív bűnössége Sztálin eszement ámokfutásának egy győztes ideológiai szelete. Semmi más. Nem a német nép volt náci.

Drezda hírhedt bombázása pedig az antant egy embertelen cselekedete volt, ha Ausw. háborús bűn volt, akkor ez is az.
Törölt felhasználó 2009. 09. 28. 23:25
Előzmény: #1205  togyozo
#1208
Galgóczy Erzsébet egyik novellája jut eszembe, amely jól ábrázolja, hogy milyen kegyetlen tud lenni az a döntés, amikor egy embernek döntenie kell emberi életek felett. A címe Tizenegy több mint három. A történet valamelyik kis bányászvárosban játszódik a 60-as, 70-es években, ahol tűz keletkezik a tárnában. Az egyik bányatérségben tizenegy, a másikban három bányász reked a föld mélyében. Sürgősen el kell dönteni, hogy kiket mentsenek meg, mert csak egy lehetőségük van. Az ügyeletes bányamentő-parancsnok kiadja az utasítást, hogy a légáramlat irányának megváltoztatásával fordítsák meg a tüzet, és inkább három bányász haljon meg, mintsem tizenegy.

11 több, mint 3?
Ha igen, minek a vita?
mondoka 2009. 09. 28. 22:18
Előzmény: #1206  mondoka
#1207
Önmagamat ismételve:
Egyiket sem érzem kissebítve ezzel.
Mementó ez.
Hogy hogyan vigyázzunk jövőnkre ,és örüljünk hogy a jósors ettől megkímélt bennünket és őseinket és miképp bánjunk másokkal -mintha önmagunkal tennénk.

Aki azt gondolja hogy ezzel bármit is kissebítek nagyon téved!
Relációs jelet rakniszenvedések közé pedig szerintem kegyeletsértő. A világ minden ártatlan áldozatát sérti szerintem. Még azét az áldozatét is, akit az elfogult ember kiemelten kezel.
mondoka 2009. 09. 28. 22:07
Előzmény: #1205  togyozo
#1206
Bandi ezt írja : "(hangsúlyozottan nem hadban álló emberek) célzott megsemmisítése folyt."
-Valahogyan ebbe a kategóriába nekem a drezdai áldozatok is beleférnek.

Vajon más e a halál és más a szenvedés ha azt egy idegen hatalom okozza? Minta a saját állama teszi ezt a polgárával? Ebbe az utóbbi kategóriába pont belleillik az ukrajnai mesterséges éhinség! Sztálin idéztette elő hogy megtörje és a kolhozokba szorítsa a parasztségot. Akkor ez is holokauszt nemde?
És minden élet ugyananyit ér igaz?
De a világon képletesen szólva nem szól mégsem mindenkiért ugyanúgy a média és a propabanda harangja.
És mégesgyszer: Vajon más e a halál és más a szenvedés ha azt egy idegen hatalom okozza? Nem hinném semmiképp.
Viszont ha csak egyvalakiknek a szenvedése a legégbekiáltóbb másoké nem annyira az nem valamiféle érdek és tőke kovácsolása még ebből is?
Minegyik rémisztő szerintem! És az illető áldozat szemszögéből nézve éppúgy fájdalmas.
Senkinek nem lehet elvenni elvitatni a gyászát a fájdalmát .
Fontos szerintem hangsúlyozni hogy nagyon sok népet bántottak már a világon aljas módszerekkel (pl:örmény népirtás , indiánok, afrikai népek egymást is stb.)
És nem csak egy nép volt ennek a felülüberelhetetlen áldozata hanem nagyon sok.
Egyiket sem érzem kissebítve ezzel.
Mementó ez.
Hogy hogyan vigyázzunk jövőnkre ,és örüljünk hogy a jósors ettől megkímélt bennünket és őseinket és miképp bánjunk másokkal -mintha önmagunkal tennénk.

Nem is akarok most rosszízű magyarázatba kazdeni, de a "gój" élete is és mindenki másé is ugyanannyi kell hogy legyen nem?
Áldozatok ne essenek az ellenségeik hibájába.
togyozo 2009. 09. 28. 21:21
Előzmény: #1203  mondoka
#1205
mondoka

Látom a mondanivaló lényege nem jutott át hozzád.

1) Itt egy ember a nácik népírtását próbálta relativizálni/legalizálni egy másik hasonló rémtettel.
Mind a kettő mélységesen elítélendő.

2) mondandója alátámasztására a földtől elrugaszkodott számokat hozott.

3) "Szóval vannak értékesebb életek akiket nagyobb bűn megölni mint másokat ! ?"

Ezt egy szóval sem mondtam. Viszont BroadBandi már megválaszolta azt, hogy miért tartom a nácik tettét még minősíthetetlenebbnek.
mondoka 2009. 09. 28. 20:29
Előzmény: #1203  mondoka
#1204
Báránybőrbe bújt farkasok...
mondoka 2009. 09. 28. 20:27
Előzmény: #1200  togyozo
#1203
"ennél is minősíthetetlenebb gaztetett próbált meg relativizálni ezzel a bombázással"

-Huhh a mindenit gyönyörű !
Szóval vannak értékesebb életek akiket nagyobb bűn megölni mint másokat ! ?
A teljesen ártatlan civil lakosság és a megszületésének helyét megválasztani végképp nem tudó kiszolgáltatott gyermekek -kevesebbet érnek, -meggyilkolásuk kevésbé minősíthetelen gaztett, ha azok németek voltak.

Csókoltatom a liberálisokat...
A módszer az hogy ezt hintik a világnak és ezt népszerűsítik. Legyünk mi csak liberálisok. Legyünk mi csak megengedők. Mi mindent megbocsájtók.
És,
aki a liberalizmust hinti szét a világba az vérbosszút áll , fasisztán viselkedik, és bűnözőként viselkedik, és ha mégis van köztük kivétel, -mert én nem általánosítok, -akkor az konzervatív, pragmatikus hagyomány és érték tisztelő , követő.
Törölt felhasználó 2009. 09. 28. 20:19
Előzmény: #1200  togyozo
#1202
Szerintem a megítélés beli különbség nem a számokból fakad, hisz azt mindkét esetben "csak" a rendelkezésre álló technológia és elérhető "emberanyag" korlátozta.
Ezzel együtt a félmillió német polgári áldozat számomra egy elfogadható felső becslésnek tűnik. Azért még e mondatom anakronizmusán is megdöbbenek, ahogy eszembe jut, hogy e szám mögött hús-vér emberek embertelen szenvedése áll.
Törölt felhasználó 2009. 09. 28. 20:13
Előzmény: #1195  Törölt felhasználó
#1201
1. Szólnak erről történelem könyvek, de mint te is tudod, azokat jobbára a győztesek írják.

2. Természetesen ma ezeket a cselekményeket háborús bűnként, népírtásként (pontosabban a polgári lakosság elleni terrorként) kezelnénk és megengedhetetlennek tartjuk, azonban akkor még ennek megítélése nem ez volt. (Például azóta már a láncos, gyujtó és kazettás bombák használatát is betiltották, nemzetközi egyezménnyel.)

3. A számoktól függetlenül is megállapítható, hogy tömeges és tudatos cselekedet volt, a hadászat szörnyű és sötét oldala. Japán csakúgy, vagy ha lehet a koromfeketénél is feketébb, akkor az.

4. Ezzel együtt sem nevezhető holokausztnak, hiszen itt háborús felek írtották egymást és egymás hátországát, nem pedig tudatosan, faji alapon kiválasztott emberek (hangsúlyozottan nem hadban álló emberek) célzott megsemmisítése folyt.

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek