Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pampa 2009. 09. 10. 08:07
Előzmény: #1179  pampa
#1180
Az ENSZ-főtitkár jogsértőnek ítélte az izraeli telepek bővítését
2009. szeptember 10. 07:52 | Forrás: MTI
nyomtat | elküld

Sérti a nemzetközi jogot az ENSZ-főtitkár szerint, hogy Izrael a minap újabb lakások felépítését engedélyezte a megszállt palesztin területeken lévő zsidó telepeken.

Ban Ki Mun szerdán a világszervezet New York-i székházában közleményben ismertette állásfoglalását, amely szerint az izraeli vezetők döntése ellentétes a nemzetközi joggal és az izraeli-palesztin konfliktus rendezésére kidolgozott, útiterv néven emlegetett nemzetközi béketervvel.

Az izraeli védelmi minisztérium hétfőn jelentette be, hogy Ehud Barak tárcavezető 455 új lakás felépítését engedélyezte a ciszjordániai zsidó telepeken. Két nappal később a közjavak kezelésével foglalkozó izraeli hivatal egyik tisztségviselője közölte, hogy a hatóságok újabb 486 lakás építésére vonatkozó szerződést hagytak jóvá; e lakásokat az arab többségű Kelet-Jeruzsálemben élő zsidók számára húzzák fel.

Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő nemrégiben úgy döntött, hogy felgyorsítja a zsidó telepek bővítését, mielőtt bejelentené e tevékenység befagyasztását. Ez utóbbi a nemzetközi közösség megnyugtatását szolgálná, amely a telepbővítés teljes leállítását követeli az izraeli-palesztin béketárgyalások felújítása érdekében.
pampa 2009. 09. 09. 20:15
Előzmény: #1178  Törölt felhasználó
#1179
Pl. ha veszünk egy EB-t és ott a Magyar sportoló előtt végez egy izraeli és ő a második helyre szorul akkor őt is és az országot is hátrány éri.
Én nem vitatom Izrael jogát,hogy induljon nemzetközi sport eseményeken csak azzal nem értek egyet,hogy európai sport eseményeken részt vegyenek.
De még ebbe sem kötnék bele,ha ezt megengednék minden olyan államnak aki kérné.
Egyet kiemelni és átteni egy másik földrész országai közé...ez megint nem növel Izrael "jó hírét" a világban.
Amúgy is az a vád ellenük,hogy mindenütt kivételeznek velülk.
Ez egy példa arra.

Nem kell emberéleteket mentenünk. Nem indul el az Ázsia bajnokságon csak a VB-ken.
Törölt felhasználó 2009. 09. 09. 19:01
Előzmény: #1177  Törölt felhasználó
#1178
Tehát 2 kérdés, amire várom a választ:
- Kinek és miért hátrány, hogy Izrael a sportban Európa?
- Ha ezzel embereket menthetünk meg, az szerinted miért rossz döntés?
Törölt felhasználó 2009. 09. 09. 18:56
Előzmény: #1176  Törölt felhasználó
#1177
Egyébként nem is értem, hogy miért fáj ez neked ennyire? Milyen hátránya szármzik bárkinek abból, hogy a sportban Izrael Európához tartozik? Milyen, írd le. Ha meg htrány nincs, de ezzel potenciális terrorcselekményeket, tömegmészárlásokat és így emberek sokaságának életét menthetjük meg, akkor ez miért nem jó döntés szerinted? Írd le, miért rossz.
Törölt felhasználó 2009. 09. 09. 18:52
Előzmény: #1175  pampa
#1176
Tudtam, hogy nem fogod érteni.

A modernkori olimpiáknak, a sportnak éppen az országok között békés, játékos megmérettetés a lényege. Ennek semmi köze és jó, hogy semmi köze a mindenkori politikához, diplomáciához, hatalmi tömbökhöz. Vagy legalábbis az a cél, hogy lehetőség szerint minimális köze legyen hozzá. Még akkor is, ha néha mégis beárnyékolja azt, ill. óhatatlanul hatással van rá. Az izreali-arab konfliktus kezelése a világpolitikának évtizedes és sajnos valószínűleg még hosszú ideig megoldatlan problémája. De ez legyen a világhatalmi politikai döntéshozók feladata. A sportvezetés feladata az, hogy a nemzetközi sportesemények célját, szellemiségét, tisztaságát megteremtsék, őrizzék. Hihetetlen felelőtlen döntés lenne összeereszteni ilyen körülmények között két ennyire világhatalmi konfliktusban álló csoportot. Hiszen tudjuk, hogy a fenti célok és elvek ellenére drukkolói szinten sokszor nem különül el a sport és a geopolitikai helyzet. Kinek lenne jó, hogy a létező összes arab-izraeli sportesemény tömegmészárlásba torkoljon? Rém ostoba és hozzá nem értő hozzáállás az, aki ezt nem gondolja végig, azt írja mint pl. te és azt várja el a sportvezetéstől, hogy erre ne legyen tekintettel. Komolyan, te pl. ha nemzetközi sportvezetésben döntéshozó lennél, hagynád, hogy mindenegyes ilyen sportesemény (összes sportágat figyelembevéve hetente lenne valamilyen nagyobb szabású esemény) emberek tucatjainak, százainak, ezreinek életébe kerüljön, de csakazért is egy térségként legyenek kezelve? Tényleg így döntenél, ha te dönthetnél?

Érthetetlen számomra, hogy te ezt tényleg ennyire nem érted, vagy érted elviekben, de a politikai elfogultságod ennyire eltorzítja értékítéletedet.
pampa 2009. 09. 09. 18:31
Előzmény: #1174  Törölt felhasználó
#1175
Nem ő van legközelebb Európához.

És a másik saját elhatározásukból költöztek oda,így vállaják ennek a negatí hatását is.
Kosárlabdában is itt indulnak,meg a többi sporban is.
Törölt felhasználó 2009. 09. 09. 17:10
Előzmény: #1171  pampa
#1174
Földrajzilag valóban nem európai, de mondjuk a térségből ő van a legközelebb. De nem is ez a lényeg. Végiggondoltad mi lenne pl. egy arab-izraeli focimeccsen? Te biztos nem. De a felelős sportvezetők igen. Szerencsére. Na ezért tartozik Izrael foci szempontjából Európába. Tiszta szerencse, hogy nem te vagy ott a döntéshozó...

(ezt egyébként minimum 2-3-szor írtam már neked)
Phylaxa 2009. 09. 09. 17:01
Előzmény: #1172  pampa
#1173
"Nehéz elhinni, hogy az Európai Unió egy tagországa egyáltalán fontolóra veszi egy ilyen jogszabály elfogadását - áll az Amnesty International szerdai nyilatkozatában."

Bárcsak a szlovák nyelvtörvényről szólna az írás. De hát az nem érdekli őket. Na ennyit erről.
pampa 2009. 09. 09. 16:47
Előzmény: #1171  pampa
#1172
Nocsak,nocsak. :))))

Litvánia a homoszexualitás büntethetővé tételére készül?
2009. szeptember 09. 16:32 | Forrás: MTI
nyomtat | elküld

A homoszexualitás közterületi "reklámozásának" büntethetővé tételére készül a litván parlament, jóllehet ezzel nemzetközi jogot sértene - áll az Amnesty International (AI) szerdán Londonban nyilvánosságra hozott állásfoglalásában, amely "nehezen hihetőnek" nevezte a tervezett litván törvénymódosítást.

A világ legnagyobb emberi jogi szervezete szerint bármely ilyen jellegű lépés Litvánia részéről ellentétes lenne azokkal a nemzetközi kötelezettségekkel, amelyeket az ország a véleménynyilvánítás szabadságának megőrzése és a megkülönböztetés elleni harc jegyében vállalt.

Az AI értesülése szerint a litván parlament az őszi ülésszakon készül napirendre venni azokat a módosításokat, amelyek bűncselekménnyé nyilvánítanák "a homoszexualitás propagálását közterületen".

A csoport állásfoglalása szerint e módosítási javaslatokkal Litvánia még mélyebbre süllyedt "az államilag támogatott homofóbia felé vezető lejtőn".

Ha a törvényjavaslatokat elfogadják, azzal rendkívül széles tevékenységi kör válna büntethetővé, beleértve a szexuális irányultsághoz és a nemi önazonossághoz fűződő emberi jogok védelmét, a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű embereknek nyújtott nemi egészségügyi tanácsadást, vagy éppen a meleg filmfesztiválok és a meleg méltóság-mozgalomhoz kapcsolódó események szervezését - áll az Amnesty International szerdai londoni felhívásában.

Az emberi jogi csoport leszögezi: lelkiismereti okokból bebörtönzöttnek fog tekinteni mindenkit, akit a litván büntető törvénykönyv tervezett módosításai alapján vesznek őrizetbe.

Az állásfoglalás szerint a berlini fal leomlása után húsz évvel a litván parlament "visszaforgatja az órát" azzal, hogy drákói módon korlátozza az információáramlást és a véleménynyilvánítás szabadságát, és megbélyegzi a társadalom egy részét.

Nehéz elhinni, hogy az Európai Unió egy tagországa egyáltalán fontolóra veszi egy ilyen jogszabály elfogadását - áll az Amnesty International szerdai nyilatkozatában.

STOP
pampa 2009. 09. 09. 16:47
Előzmény: #1170  Törölt felhasználó
#1171
penznyelo

Nem Európai ország, ezzel az erővel Egyiptom,Szíria,Irak,Irán stb. is indulhatna.

Törölt felhasználó 2009. 09. 05. 21:45
Előzmény: #1155  pampa
#1170
Ebben mi a "?" pampa? Hogy miért van izraeli csapat az európai ligában? Hányszor írtam már meg neked az okát, tényleg szükséged van arra, hogy 101-edszerre is leírjam, vagy megy már magadtól is, esetleg visszakeresed?

Örökérvényű mondásom: hőbörgés helyett előbb gondolkozni kell...
mondoka 2009. 09. 05. 15:08
Előzmény: #1168  mondoka
#1169
3-4 hiba így is maradt de így már barátságosabb... :)
mondoka 2009. 09. 05. 15:04
Előzmény: #1166  mondoka
#1168
Egy kicsit moderáltam hevenyészve született előző írásomat. Még rámfogja valaki hogy nem tudok helyesen írni, vagy fogalmazni.
(Több információm forrása bevallom Drábik János )

Nem ez volna az első kapocs az említett két éhenkórász által később kialakított világrendek ,eszmék és a zsidóság között. Mindkettőjüket zsidó pénzügyi körök támogatták.
Furcsa például, hogy még érdekes szimbiózis is volt például a cionisták és az SS között. Egy darabig együtműködtek abban hogy a körülmények által vezérelve palesztinába emigráljanak a zsidók. A zsidó állam a cionisták álma volt, ennek elősegítésében tárgyaltak és együtt is működtek a német állami irányvonalat akkor már eszmeileg fizikailag és politikailagirányító elittel annak meghatározó militáns szárnyával az SS-el. A németek zsidóellenessége pont kapóra jött és a malmukra hajtota a vizetet.
-Csak gondolom a zsidó állampolgárok inkább ragaszkodtak az othoni egzisztenciájukhoz mint egy kopár félsivataghoz és a kezdeti kezdetlegesebb életmódhoz.
Később viszont a németek kezdték véresen komolyan gondolni a dolgot. -Gondolom a zsidó vagyon kisajátítása érdekében, részben vélt illetve valós megbízhatatlanságuk miatt, és a háborús gazdaság működtetése érdekében részben náci propabanda okokból.
Ez viszont már sok volt a cionistáknak is. Németország az ellenségük lett életre halálra. Meg is mozgatták ellene a világot kellőképpen. Mindeközben hatalmas erkölcsi és propabanda tőkét is kovácsoltak az úgynevezett szabad világban( és később németországban is ) az ellenük valóban elkövetett erőszakból. Érdekes módon a szövetségesek és ezen belül a szövetséges nemzetek nem sokat tettek a holokauszt ellen. Még a koncentráciióstáborokba vezető sineket sem bombázták. A palesztinai kivándorlást sem támogatták , helyette a távoli madagaszkár szigetére gondoltak.(Ezt jelölték ki nekik, Azthiszem angol irányvonal volt ez.)
Mégis világon szétszórt, de annál koncentráltabban ,a pénzügyi és ezáltal mindenféle hatalomat birtiokló zsidó felső körök, szabadkőművesek, (potens összeesküvők a világon ) érték el hogy vallásos hitük, hiedelmük szerint a megváltásukat elhozó zsidó államot palesztinában megalapították. Ezeknek a köröknek pedig eszköz a világon minden. A saját nemzetiségü embertársaik is. Valójában ezek javarészt egy nációból emelkedtek ki, de mostanra egy új minőséget alkotnak. Tradicionális értelemben ők már nem zsidók. Szellemileg és erkölcsileg is beszennyezik nemzetük nevét amennyiben kivülről mások, vagy belülről ök maguk azonosítják magukat nemzetükkel.
Ez ma legjobban a belső köreikben neokonzervatív, de a világra a liberalizmust (gyengeséget,) és ideteszem odateszem, azt csinálok vele amit akarok féle kiszolgáltatottá tett világot, országokat, embereket szeretnének létni a világon. Ezt támogatják.
A tőke mint már isten minden és mindenek felett!Ez erkölcsi minőségük. Ez a globalizáció. Annyit érsz amennyi hasznot tudsz hajtani nekünk! Akarom mondani nekik.
A lélek, a lelked, az érzelmeid az ebben az értékrendben csupán szemét.
-Na persze! Soha!
Zárom is ezzel a történelem és filiozófia(féle) órát.

Az összefügések feltárása nyilvánosan, személyszerinti faj vagy egyébb bárminemű gyűlölet nélkül is csiklandós dolog. ...
Törölt felhasználó 2009. 09. 05. 14:14
Előzmény: #1166  mondoka
#1167
Szép volt , majd írok még én is.
Egy fizetett pribék sem jött észt osztani, lehet kötelező felvonuláson vannak ::)))))))))))
mondoka 2009. 09. 05. 11:32
Előzmény: #1165  Törölt felhasználó
#1166
Nem ez volna az első kapocs az említett két éhenkórász által később kialakított vlágrendek ,eszmék és a zsidóság között. Mindkettőjüket zsidó pénzügyi körök támogatták.
Furcsa például hogy még érdekes szimbiózis is volt például a cionisták és az SS között. Egy darabig együtműködtek abban hogy a körülmények által vezérelve palesztinába emigráljanak a zsidók. A zsidó állam a cionisták álma volt ennek elősegítésében tárgyaltak és együtt is működtek az SS-el. A németek zsidóellenessége pont kapóra jött a malmukra hajtoota a vizetet. Csak gondolom a zsidó állampolgárok inkább ragaszkodtak az othoni egzisztenciájukhoz mint egy kopár félsivataghoz és a kezdeti kezdetlegesebb életmódhoz.
Később viszont a németek kezdték véresen komolyan gondolni a dolgot. Gondolom a zsidó vagyon kisajátítása érdekében, részben vélt illetve valós megbízhatatlanságuk miatt, és a háborús gazdaság működtetése érdekében részben náci propabanda okokból.
Ez viszont már sok volt a cionistáknak is. Németország az ellenségük élet -halál ellenségük lett. Meg is mozgatták ellene a világot kellőképpen. Mindeközben hatalmas erkölcsi és propabanda tőkét is kovácsoltak az úgynevezett szabad világban( és később németországban is ) az ellenük valóban elkövetett erőszakból. Érdekes módon a szövetségesek és ezen belül a szövetséges nemzetek nem sokat tettek a holokauszt ellen. Még a koncentráciióstáborokba vezető sineket sem bombázták. A palesztinai kivándorlást sem támogatták , helyette a távolimadagaszkárra gondoltak.
Mégis a zsidó felső körök (potens összeesküvő körök a világon (egyesek szerint) ) érték el hogy vallásos hitük szerint a megváltásukat elhozó Zsidó államot palesztinában megalapították. Ezeknek a köröknek pedig eszköz a világon minden. A saját nemzetiségü embertársaik is.
Ez ma legjobban a belső körikben neokonzervatív, de a világra a liberalizmust (gyengeséget,) és ideteszem odateszem azt csinálok vele amit akarok kiszolgáltatottá tett világot országokat embereket akarják elérni. Ezt támogatják.
A tőke mint már isten minden és mindenek felett! Ez a globalizáció. Annyit érsz amennyi hasznot hajtani tunsz nekünk! Akarom mondani nekik.
A lélek, a lelked, az érzelmeid az ebben az értékrendben csupán szemét.
-Na ja! Soha!
Zárom is ezzel a történelem és filiozófia(féle) órát.

Az összefügések feltárása nyilvánosan személyes faj vagy egyébb bárminemű gyűlölet nélkül is csiklandósak. ...
Törölt felhasználó 2009. 09. 05. 10:51
Előzmény: #1163  mondoka
#1165
Mégsem Sztálin van kipreparálva :))
Nekem akkor is érdekes,hogy az akkori arisztokratikus világban találkozik két éhenkorász egy zsidó házban és miattuk átalakul az addigi világrend.
Törölt felhasználó 2009. 09. 05. 10:50
Előzmény: #1163  mondoka
#1164
Mégsem Sztálin van kipreparálva :))
Nekem akkor is érdekes,hogy az akkori arisztokratikus világban találkozik két éhenkorász egy zsidó házban és miattuk átalakul az addigi világrend.
mondoka 2009. 09. 05. 10:46
Előzmény: #1162  Törölt felhasználó
#1163
Igaz. A 2.világháború kezdetén alibi és kényszerü biztonsági okokból szövetségben voltak. De ott akkor már rég Sztálin volt az úr. Lenin 1924-ben meghalt ha nem tévedek. :)
Törölt felhasználó 2009. 09. 05. 10:39
Előzmény: #1161  mondoka
#1162
A háború kezdetekor még egy oldalon állt a két nagyhatalom.
Lengyelországot megfelezték és megkezdődtek a deportálások, megnemtámadási paktumot kötöttek Molotov-Riebentropp.
mondoka 2009. 09. 05. 10:26
Előzmény: #1159  Törölt felhasználó
#1161
Még akkor egyikük sem tudhatta mi lesz a jövő. Ők sem lehettek még azok akik később lettek.
Hitlerből is egy aligismert festőművlészecske is lehetett vola stb. 1909 még elég sokkal az első világháború előtt vagyunk. És még abban a háborúban is szürke egér azthiszem egy őrvezető a Hitler. Gyakorlatilag közkatona.
Én is olvastam már ma előbb a cikket. Amúgy borzongató.. valaki rátapintott a jövőre rendesen akkor 1909ben ezzel a képpel. Amenyiben feltételezzük hogy a kép eredeti.

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek