Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pampa 2009. 04. 27. 08:53
Előzmény: #1139  Törölt felhasználó
#1140
És az indián őslakosság szisztematikus kiirtása? Az mi volt?
Törölt felhasználó 2009. 04. 27. 08:24
Előzmény: #1137  pampa
#1139
Obama nem hülye , ha népírtásnak nevezte volna, megromlot volna a török néppel, és a securális kormányal a viszonya , ergo lehetetlen lenne iraki, és afganisztáni csapatokat ellátmányal ellátni . + ha népírtásnak nevezte volna akkor annak kellene nevezni Hirosimát , és Nagasakit, meg egy tucat német várost is amit gyújtó bombákkal ,lakosággal együt porig égettek.
Törölt felhasználó 2009. 04. 25. 21:24
Előzmény: #1137  pampa
#1138
"Mr. Anderson. Már hiányoltuk."
(Mr. Smith
Matrix: Forradalmak)
pampa 2009. 04. 25. 11:42
Előzmény: #1136  pampa
#1137
Nem nevezte népirtásnak az amerikai elnök pénteken másfél millió ember halálát az Örmény Emlékezés Napján. Barack Obama közleményében csupán a 20. század egyik legsúlyosabb atrocitásának nevezte az első világháború idején az Oszmán Birodalomban történt tömegtragédiát. Obama ugyanakkor közölte, nem kell sajnálkoznia, amiért elnökválasztási kampányában a népirtás szót használta.
Az elnök pénteki megfogalmazása elemzők szerint az Egyesült Államok szövetségesének, Törökországnak a nyomását tükrözi, Törökország ugyanis megbékélési tárgyalásokat folyat Örményországgal.

Az örmény népirtás - amit örmény holokausztként, örmény mészárlásként, nagy sorscsapásként is említenek az örmények - körülbelül másfél millió keresztény örmény erőszakos kitelepítése és lemészárlása volt 1915 és 1917 között, a muzulmán vallású törökök alkotta Oszmán Birodalomban, az ifjútörök kormány uralma alatt.

Az örmény genocídiumra széles körben tekintenek úgy, mint az egyik első modern, szisztematikus népirtásra. Sok nyugati forrás a halálozási arányt emeli ki, mint az örmények megsemmisítésére tett szisztematikus, szervezett akció legfőbb bizonyítékát. A tömegtragédiát a mai napig huszonkét ország ismerte el hivatalosan népirtásnak. A török köztársaság történetében még egyetlen kormány sem volt, amely ne utasította volna vissza, hogy az eseményeket genocídiumként jellemezzék.

A török hatóságok a török büntető törvénykönyv 301-es, "a törökség megsértését" tiltó cikkelye alapján rendszeresen perbe fogják azokat a török értelmiségieket, akik nyíltan beszélnek az atrocitásokról és néven nevezik azokat. Abdullah Gül török köztársasági elnök és több kormányhivatalnok azonban kijelentette, hogy gondolatai kifejtése miatt jelenleg senki nincs börtönben, és utaltak rá, hogy a 301-es cikkelyt esetleg hamarosan módosíthatják. A török kormány továbbra is tiltakozik az ellen, hogy más országok hivatalosan elismerik az örmény népirtást.

Kellen már ezen a trületren is egy kis rendet rakni.

Akkor amit az indiánokkal csináltak az mi volt?
Vagy ami Afrikában zajlik a törzsek között...

Lehetne sorolni,sajnos a történelem számos példát produkált.
Nem kellene egyet a sok közül kiemelni.
pampa 2009. 04. 12. 11:40
Előzmény: #1135  Törölt felhasználó
#1136
Törekednek a béke megteremtésére a térségben...

A Hezbollah vezetője "megérdemli a halált"

MTI
2009-04-12 08:31
cikktárba levél nyomtatás

Cikk továbbküldése e-mailben:

Ön neve:

Ön e-mail címe:

Címzett neve:

Címzett e-mail címe:

Jiszráel Kac, a szállítás és útbiztonság minisztere szerint itt az ideje, hogy a Hezbollah vezetője megkapja azt, ami jár neki.

hirdetés
"Naszrallah megérdemli a halált és remélem, hogy azok, akik tudják (Izraelben), mi a teendő vele, cselekedni fognak, hogy az a sors érje, amilyenre rászolgált" - hangoztatta Kac a hadsereg rádiójában.

A miniszter azután tette ezt a kijelentést, hogy szerdán az egyiptomi főügyészi hivatal bejelentette: őrizetbe vettek 49 embert, akik feltehetően kapcsolatban álltak a Hezbollahhal, és azzal gyanúsítják őket, hogy merényleteket terveztek Egyiptomban.

Naszrallah pénteken beismerte, hogy az egyik Egyiptomban letartóztatott libanoni a síita iszlamista Hezbollah tagja, de állítása szerint a férfi csak azért tartózkodott Egyiptomban, hogy "logisztikai támogatást" nyújtson a gázai övezeti palesztinoknak.

"Naszrallah beismerte, hogy a szervezetének tagjai részt vesznek az Izrael ellen támadásokra szánt iráni fegyverek Gázai övezetbe történő csempészében. A szó teljes értelmében vett háborús cselekményről van szó, Izraelnek tehát ennek megfelelően kell lépnie, és így meg kell magyaráznia a világnak, hogy a Hezbollah terrorszervezet, amelyet le kell fegyverezni" - érvelt Jiszráel Kac.

Kac szerint meg kell változniuk a Gázai övezetet ellenőrző Hamász iszlamista szervezettel kapcsolatos "játékszabályoknak" is. "Rövidesen új politikát dolgozunk ki. Falat kell emelnünk a Gázai övezet és Izrael között" - mondta Kac.
Törölt felhasználó 2009. 04. 01. 07:49
Előzmény: #1134  pampa
#1135
link

ennyi....
pampa 2009. 04. 01. 07:28
Előzmény: #1133  pampa
#1134
Igen,jól modja az idő nem törli el a palesztinok ellen elkövetett gyilkosságokat...

És addig az ártatlanság vélelme mindenkinek jár,még egy bíróság ki nem mondja bűnösségét...

2009. 04. 01. 06:45
Az ausztrál bíró kiadná a zsidógyilkost

A tiszthelyettes egy sárga csillagot nem viselő srácot kínzott halálra 1944-ben.

Kiadható a magyar hatóságoknak a háborús bűnökkel vádolt Zentai Károly, egy ausztrál bíró döntése szerint. Az Ausztráliában élő Zentait Magyarországon azzal vádolják, hogy 1944-ben magyar királyi hadsereg tiszthelyetteseként egy budapesti laktanyában társaival megkínozta és meggyilkolta a 18 éves Balázs Pétert, mert a zsidó fiatalember nem viselte a megkülönböztető sárga csillagot.
Az esetről szóló dokumentumok teljes polcokat töltenek meg a Simon Wiesenthal Központ jeruzsálemi irodájában. A jogvédő szervezet a legkeresettebb háborús bűnösök között tartja számon Zentai Károlyt. John Gilmour ausztrál bíró most nyilvánosságra hozott határozatában kimondta: a gyilkosság háborús bűncselekménynek minősül és alapot szolgáltat Zentai kiadatására. A 87 éves férfi azt állítja, hogy ártatlan. Ráadásul megrendült az egészsége is. A Wiesenthal Központ igazgatója viszont azt ATV-nek azt mondta Jeruzsálemben, hogy szerinte az idő nem törli el a gyilkosságokat.

Zentai Károly ügyvédje mindenesetre most fellebbezett a határozat ellen, így a végső döntést az ausztrál igazságügy-miniszternek kell majd kimondania arról, hogy kiadják-e Zentait Magyarországnak.
pampa 2009. 03. 30. 13:54
Előzmény: #1132  saru
#1133
Érdekes,ha velük történikakkor az nem tetszik....

Csalódottságát fejezte ki amiatt, hogy Moldova megszegi kötelezettségeit, amelyek az Európai Unióhoz fűződő viszonyából erednek. A román diplomácia vezetője rámutatott: az állampolgárok szabad mozgásának a korlátozása bizonyítja, hogy Moldova valójában mégsem kíván európai útra lépni.

Moldovában április 5-én rendeznek parlamenti választást, a mostani diplomáciai feszültség ezzel áll összefüggésben. A moldovai külügyminisztérium múlt héten helyezte kilátásba a határátlépés korlátozását. Felszólították Bukarestet: ne engedélyezze, hogy a választások előtt román állampolgárok tömegesen Moldovába utazzanak, és ott kampányrendezvényeken részt vegyenek.link
saru 2009. 03. 26. 21:42
Előzmény: #1131  pampa
#1132
Szudánban bombáztak, Iránban tervezik (Táborfalván stop ), stb.
pampa 2009. 03. 26. 15:30
#1131
Ez törvényes?

2009-03-26 14:19
Izrael légicsapást mért Szudánra

Légicsapást mért Szudánra az izraeli légierő - állítja az amerikai CBS televízió. A harci gépek egy sivatagban haladó gépkocsikonvojt támadtak, amely állítólag a Gázai övezetbe szánt fegyvereket szállított.

A tizenhét teherautó és szállítmányuk teljesen megsemmisült. A légitámadásban 39 ember vesztette életét. Az áldozatok szudániak, eritreaiak és etiópok voltak. Az izraeli hadsereg nem kommentálta az incidenst.

(hírTV)
Törölt felhasználó 2009. 03. 20. 14:30
Előzmény: #1127  Törölt felhasználó
#1130
Milyen múltbeli tettekre gondolsz?
pampa 2009. 03. 20. 12:55
Előzmény: #1128  pampa
#1129
"Az elöljárók azt mondták, hogy ez rendben van így, hiszen mindenki, aki a házakban maradt, terrorista. Ezt nem is értettem - hova is menekülhettek volna egyébként?" - számolt be egy tiszt. Sok katona ezen kívül szándékosan rongálta meg a palesztin családok hátrahagyott ingóságait. A Haaretznek nyilatkozó egyik parancsnok szerint az is előfordult, hogy a katonák 'Halál az arabokra' - feliratokat festettek a házak falaira, és hogy leköpték a palesztinok családi fényképeit. A történeteket elmesélő katonák szerint a hadsereg egyértelműen azt éreztette velük az operáció során, hogy "a palesztinok élete sokkal-sokkal kevesebbet ér, mint a katonáinké."

"Űgy tűnik, hogy a nemzetközi hadijogot teljesen figyelmen kívül hagyó Hamász elleni harcban az izraeli hadsereg a palesztin civilek védelmének az ügyét a háttérbe helyezte" - írja a Welt Online. A beszámolók alapján sok elemző szerint kijelenthető, hogy az izraeli hadsereg morális válságban van, melyből csak úgy tud kiszabadulni, ha kivizsgálja az atrocitásokat, és felelősségre vonja a tetteseket. "Nem fogunk kibújni a felelősség alól!" - nyilatkozta a lavinát elindító Dani Zamir. A katonai főügyész már el is rendelte a nyomozás megkezdését, és kijelentette, hogy "amennyiben igazak a vádak, egy teljességgel elfogadhatatlan viselkedéssel állunk szemben."
pampa 2009. 03. 20. 11:54
Előzmény: #1127  Törölt felhasználó
#1128
Negev

A pelesztinok között is vannak kutyák és az izraelik között ebek.
Talán így pontosabb.
Törölt felhasználó 2009. 03. 20. 11:01
Előzmény: #1126  pampa
#1127
"Az egyik kutya a másik eb." ???? Tök jó ! Csak azt nem tudom, hogy származásom alapján én most melyik vagyok ? Képzeld el, ha én is ez alapján ítélném meg a magyarságot, bizonyos magyarok múltbéli tettei miatt! Felszínes ismeretekkel rendelkezel arról az országról és népéről, tehát te se csodálkozz, hogy az ilyen vélemények miatt hasonló reakciókat váltasz ki az ottani politikamentes emberekből, magyarországról, és a magyarokról!
pampa 2009. 03. 19. 18:31
Előzmény: #1125  Törölt felhasználó
#1126
Negev

Az egyik kutya a másik eb.
Törölt felhasználó 2009. 03. 19. 13:42
Előzmény: #1123  pampa
#1125
Samir Kuntar, az Arab Nemzet lelkiismerete2008.07.18.

Miután Izrael megkegyelmezett Samir Kuntarnak és négy társának, a vöröskereszt tegnap átszállította őket hazájukba, Libanonba, ahol a nép mellet az államfő és a miniszterelnök köszöntötte őket. Ezekután a Hezbollah vezetői Bejrút déli részében ünnepséget tartottak Kuntar tiszteletére.

Szülőfalujában Abayben, az utcákat feldíszítették a Palesztin Felszabadítási Front egykori tagjának visszatérését ünnepelvén. Az egyik transzparens szerint:

„Samir Kuntar Libanon, Palesztina és az Arab Nemzet lelkiismerete. Aabey köszönti a hőst, börtönviselt Samir Kuntart.”

Ismerkedjünk meg hát Palesztina, és az Arab Nemzet lelkiismeretével:

Hogy ki ez az „ember”?

Samir Kuntar drúz származású, 1962-ben született Libanonban, a Palesztin Felszabadítási Front egykori tagja. 16 évesen, 1979-ben négy társával részt vett egy Izraelben végrehajtott terrortámadásban, melyet a „Nasser Hadműveletnek” neveztek. (A támadást a PFF nyilatkozata szerint tiltakozás volt az Izrael és Egyiptom között megkötött béke ellen.) Négy izraelit ölt meg: a 24 Eliyahi Shahar rendőrt, a 31 éves Dannyt négy éves kislányának szeme láttára, majd a kislányt, Einatot is, és egy katonát. A férfi két éves kislánya megfulladt, mikor édesanyja megpróbálta elhallgattatni, nehogy a Kuntar és társai megtalálják őket rejtekhelyükön. Őt és egy társát életfogytiglanira ítélték, ám 46. születésnapját már otthon fogja ünnepelni.

Samir Kuntar tizenévesen, a támadás előtt.

Részletek a bírósági eljárásból:

1979. április 22.-ének estéjén, Kuntar és társai egy gumicsónakon áthajóztak Libanonból az izraeli Nahariya partjaihoz. Rálőttek egy rendőrautóra, megölve Eliyahu Shahar rendőrtisztet. Továbbhaladva, a Haran család lakásába törtek be a Jabontinsky utca 61.-es szám alatt, kirángatták a családfő Danny-t és lányát, a négyéves Einatot a partra. Feleségének Smadarnak és két a két éves Yaelnek sikerült elrejtőznie, ám Yael megfulladt, mikor édesanyja megpróbálta elhallgattatni, nehogy a terroristák megtalálják őket.

A motorcsónak, amit Kuntar és társai használt

A parton a biztonsági erőkkel folytatott tűzharc közben Kuntar Dannyt közelről hátba lőtte, és Einatot is meggyilkolta. Két másik társát megöltek, ám Kuntar és Abras túléltek, így bíróság elé állíthatták őket.

Rögtön letartóztatását követően Kuntar beismerte, hogy a négy éves Einatot puskatussal agyonverte. Mégis később, mikor a bíróság előtt tanúvallomást tett, tagadta a vádakat.

„Nahariya partját reggel 2:30-kor értem el” mondta 1980. január 6.-án tett vallomásában. „Kikötöttük a csónakunkat egy sziklához. Olyan utasításaink voltak, hogy ne nyissunk tüzet, ejtsünk túszokat, és vigyük őket Libanonba. Én voltam az egység parancsnoka. Azt terveztem, hogy bekopogok az egyik házba. Majeed és én az egyik ház felé sétáltunk. Mondtam neki, hogy csöngessen be, de ne beszéljen, mert én akartam az ott élőkkel angolul beszélni. Amikor bementünk Majeed felzörgette az egyik lakást, és a nővel arabul kezdett beszélni, a nő pedig héberül válaszolt neki. Hibázott, és így nem nyitották ki az ajtót.

Bizonyíték a patológus jelentéséből, mely mutatja Einat Haran agyszövetét Kuntar fegyverén. A képre kattintva a jelentés egy nagyobb részletét lehet megtekinteni.

„Aztán egy autó hangját hallottam és azt amint megáll…, tüzet nyitottam, aztán felmentünk az egyik lakáshoz, ahonnan kihoztunk egy férfit és egy lányt, hogy magunkkal vihessük őket. Úgy döntöttem, hogy a lányt visszük magunkkal, hogy így biztosítsuk az életben maradásunkat, aztán visszajuttattuk volna Izraelbe a Vöröskereszten keresztül.”

„Amikor velük voltunk, tüzeltek ránk… Visszalőttem párszor Kalasnyikov géppisztolyommal, az egyiküket eltaláltam. Amikor láttam, hogy a csónakot eltalálták… megpróbáltunk gyalog visszavonulni, és megszökni a ránk lőtt golyók elől … A hadsereg megtámadott minket… Próbáltam módot keresni arra, hogy szóljak nekik, hogy ne lőjenek ránk, mert a célunk az volt, hogy túszokat szedjünk és elvigyük őket Libanonba. De nem volt nálam megafon… öt golyó talált el. Aztán [Danny] Haran felállt és integetve jelzett a hadseregnek, hogy ne tüzeljenek. Azok a golyók találták el, melyeket a katonák lőttek rá. Az öt golyó érzékeny helyeken találtak el, így sok vért vesztettem és elájultam. Nem tudtam mi történik egészen addig, míg felébredtem egy reggel és a(z izraeli) hadsereg kezei között találtam magam. Egyáltalán nem bántottam a lányt, és nem tudom, hogy halt meg.”

A bírósági eljárás négyesszámú tanúja viszont látta azt amint Danny Haran feláll és azt kiabálja, hogy „Tüzet szüntess, ne lőjetek! A kislányom itt van velem.” Rögtön ezután látta amint Dannyt lelövi Samir Kuntar. Egy másik tanúvallomásban az orvosszakértő megállapította, hogy a négy éves Einat halálát egy tompa tárgyal való ütlegelés okozta, mint egy husáng, vagy egy puskatus.

Danny, Einat és Yael Haran - Samir Kuntar áldozatai között

A sátáni tett:

A bírósági eljárások sorát az anya, Smadar Haran nem tudta elviselni. Az egyiken Kuntar védőügyvédje azt állította, hogy védencét a börtönben megverték. Smadar, ki nem bírta tovább, valamit a gyilkosok felé motyogott, mikor is a főbíró felszólította, hogy kérjen bocsánatot. Smadar a tárgyalóterem elhagyását választotta, és megtagadta a bocsánatkérést.

Az lelőtt rendőrtiszt, Eliyahu Shahar édesanyja nem ment el az 1980 januárjában az ítélet kihirdetésére. Szíve négy nappal azelőtt feladta. Mindenki, ki a tárgyalásokon jelen volt, megszokta, hogy mindíg jelen van, és érezték hiányát. Smadar Haran mellette ült, lehajtott fejjel, fájdalomtól meggyötörve. Egy akkori jelentés szerint Kuntar meglepődöttnek látszott.

„Kuntar odament Einat Haranhozt, kétszer fejbeverte puskatussal, azzal a céllal, hogy megölje.” áll a bíró ítéletében: „A második vádlott szintén erőteljesen fejbevágta. Az ütések eredményeként Einat koponyatöréseket és agykárosodást szenvedett, melyek a halálához vezetettek. Hidegvérrel ölték meg túszaikat, a védtelen apát és lányát” „Ezen tetteikkel az alperesek hihetetlen erkölcsi mélységet értek el… a páratlan sátáni tettel… a büntetések melyeket kiszabtunk az alperesekre, meg sem közelíthetik tetteik brutalitását…”

Kuntart, ki szociális tanulmányokból és bölcsészetből bachelor diplomát szerzett az izraeli börtönben töltött ideje alatt, az izraeli kormány tárgyalási alapnak ítélte a Ron Arad ügyben.

Mindez négy évvel ezelőtt történt, azon egyezmény keretében, mely szerint a Hezbollah Elhanan Tannenbaumot és három izraeli katona holtestét (kiket 2000-ben raboltak el) visszajuttatja Izraelbe. Izrael beleegyezett abba, hogy szabadon eressze Kuntart, ám csak Ron Aradról szóló információért cserében. Semmilyen információt nem kaptak, így Kuntar börtönben maradt.

Két héttel ezelőtt Smadar Haran egy sajtóértekezletet tartott, és világossá tette, hogy megbékélt a Hezbollahhal kötött (mostani) egyezménnyel. Eldad Regev és Ehud Goldwasser visszatér Izraelbe Kuntar szabadon bocsátásáért cserében. „Kuntar nem az én személyes foglyom”, magyarázta. Két napon múlva családjának mészárosát szabadon engedték, és Izraelnek még mindig nincs megbízható információja Ron Aradról.

Ám nem a Ron Arad ügy volt az első alkalom, amikor Kuntart ki akarták szabadítani:

Az Abu Abbasz és George Habbas vezette Palesztin Felszabadítási Front 1986-ban az Achille Lauro óceánjáró elrablásakor Kuntar és más terroristák szabadon bocsátását követelte. A gyilkos akció során egy idős zsidó utast, Leon Klinghoffert lelőtték és a tolószékével együtt a tengerbe dobták. A terroristák Egyiptomban kötöttek ki, ahonnan repülővel akartak elmenekülni. Ronald Reagan elnök parancsára egy amerikai vadászgép Olaszországban leszállásra kényszerítette a terroristákat, akiket azonban Bettino Craxi szocialista miniszterelnök az iraki diplomáciai útlevelükre való hivatkozással szabadon engedett.

Sajátos mosollyal az arcán üdvözli az őt éltetőket Samir Kuntar Libanonban.

Harmadrészt pedig a 2006-os libanoni háborút kirobbantó Hezbollah „akció”-nak két célja volt, az egyik, hogy elterelje Irán atomprogramjáról a figyelmet, a másik pedig hogy szabadon eresszen Izrael a Hezbollah által elrabolt katonákért cserébe libanoni terroristákat, és főleg Samir Kuntart, kinek szabadoneresztését a Hezbollah Al-Manar televíziója már a konfliktus első óráiban követelte.

Nézzük meg, hogy az Arab és Palesztin nemzet képviselői hogyan reagáltak a fogolycserére, egy ilyen „teljesítményű” gyilkos szabadonengedésére:

Tiszteletből állampolgárságot adományoztak Samur Kuntarnak.

A gázai övezetben ismét édességet osztogattak a járókelőknek, mindemellett a kormányzó Hamasz miniszterelnöke, Ismail Haniyeh így nyilatkozott:

„Az ellenállás ezen győzelme bizonyította igazunkat!”

"… Még egyszer gratulálni szeretnék Libanonnak. Mondjuk meg nekik, hogy ez a művelet a legjobb példája annak, hogy lehet győzedelmeskedni a megszállás felett, felszabadítva a földeket és kiszabadítva bebörtönözöttjeinket. „



„Ma a palesztinok egy új éra kezdetén állnak. Samir Kuntar, a hős, ki 30 évét áldozta fel a Palesztin Ügyért, egy legenda, amiért annyi gyötrelmet szenvedett az izraeli börtönben.”

Kuntar szenvedései a Palesztin Ügyért: a börtönben eltöltött évei alatt az Israeli Open University hallgatójaként két bachelor diplomát szerezhetett, és megházasodhatott (később elvált).

A Palesztin Hatóság elnöke, a „mérsékelt” Mahmud Abbasz gratulált Samir Kuntar családjának a gyilkos szabadon engedése nyomán.

Mahmud Abbasz párja, a Fatah ünnepséget tartott Ramallahban, hogy üdvözöljék Kuntar szabadonengedését.

A palesztinok szintén tüntettek Omar Hassan al-Bashir szudáni elnök mellett, kit a Hágái Nemzetközi Bíróság éppen most vádolt meg népirtással.

Samir kuntar volt cellatársa, Jaber Weshah, ki mostmár az Emberi Jogok Palesztin Központjának alelnöke:

„A mai nap az öröm igaz napja minden palesztinnak, és minden szabadságszeretőnek szerte a világban.”

A kép árnyalása végett meg kell jegyezni, hogy nemcsak Izraelben raboskodnak libanoniak: A (libanoni) polgárháború során 17,000 ezer ember tűnt el, nagy részük tömegsírokban fekszik, ám úgy 700 fő szíriai börtönökbe kötött ki. A háborút követően a szíriai erők folyamatos jelenléte miatt az azt ellenzők eltűnése általános volt.

Samir Kuntar és más terroristákat így ünnepelték Libanonban:



Samir Kuntar édesanyja örömkönnyekben tört ki, miután a foglyok között fia átjutott Libanonba, és Nasrallah sejket a Hezbollah vezetőjét dicsérte, ezért a „hatalmas eredményért.”

Az al-Manar televízónak nyilatkozva:

„Ma nincsen határa örömömnek. Nem tudom kifejezni az érzéseimet. Ez a teljes szabadság. Három napja telefonhívásokat kapok Palesztinából, Jemenből, Marokkóból és más országokból, akik gratulálnak nekem, én pedig nekik gratulálok.”

„Gratulálok a Hezbollah főtitkárának Hasszan Nasrallahnak, ezért a hatalmas eredményért, mely az ő munkájának eredménye, (gratulálok neki) bölcsességéért és becsületességéért. Szintén gratulálok Libanonnak és Aabey falunak, ahol Samir született.”

Kuntart és a négy másik szabadon eresztett terroristát Libanonban tömegek köszöntötték, zenével, ünnepséggel, és örömkönnyekkel, majd állami fogadtatásban volt részük.”



Gyászolnak Izraelben:

Ünnepelnek Libanonban:



Smadar Haran Kaiser később újraházasodott, két gyermeke született. Ezt írta Kuntar csapatának támadásáról a 2003-ban a Washington Postban:

"A terroristák Dannyt és Eliatot levitték a partra. Ott a szemtanúk szerint, az egyikük lelőtte Dannyt Einat előtt, hogy (apja) halála legyen az utolsó dolog amit életében lát. Aztán szétverte fegyverével lányom fejét egy szikán. Ez a terrorista Samir Kuntar volt.

„Hihetetlen kegyetlenségű gyilkosság volt. Egy békés Sabbat volt. A férjem Danny és én két kislányunkkal Einattal (4), és Yaellel (2) piknikeztünk a parton. Éjfél környékén, a terroristák betörtek a házunkba. Danny segített az egyik szomszédunknak elbújni a hálószobánk felett, míg én a szomszéd mögé bújtam Yaellel a karjaimban. Danny megragadta Einatot, és a bejári ajtót tartotta, amikor a terroristák betörtek a lakásunkba. Elfogták Dannyt és Einatot.

Sosem felejtem azt a gyűlöletet és élvezetet a hangjukban, amint arról hetvenkedtek, hogy hogyan vadásznak ránk, azt amint lőttek a fegyvereikkel, és gránátokat dobáltak. Ahogy ott feküdtem, az jutott eszembe, amit az édesanyám mesélt arról, hogy hogyan bújt el a nácik elől a Holokauszt idején. Ez pontosan ugyanaz, ami akkor anyámmal történt, gondoltam.”

„Nehéz bárkinek normális ésszel felfogni, hogy hogyan érezhet valaki örömöt és gyűlöletet miközben egy négy éves gyermek fejét töri össze. Milyet betegség késztethet egy társadalmat arra, hogy egy ilyen gonoszt ünnepeljen?”



Pár mondatban összefoglalva, hogy milyen következhet a fentebb leírtakból:



„Amikor a palesztinok (és mások) egy ilyen szörnyeteget ünnepelnek, akkor ezzel üzenetet küldenek az izraelieknek, és valójában mindannyiunknak. Azt árulják el magukról ilyen módon, hogy mint a nácik, olyan szinten mérgezték magukat gyűlölettel, hogy már nem veszik ellenségeiket emberekszámba, és nincs az a szörnyűség, mely túl dúrva lenne ahhoz, hogy ne kövessék el. Tudatják a világgal, hogy velük a megbékélés nem lehetséges.”

--- ---

Érdemes még elolvasni az Index cikkét, és AP angol nyelvű cikkét.
Törölt felhasználó 2009. 03. 19. 13:36
Előzmény: #1123  pampa
#1124
"Tudom, miről beszélek, mert tudom, mi történt a volt Jugoszláviában, Afganisztánban és Irakban. Természetesen előfordulhatnak kivételek, és minden állítást meg fogunk vizsgálni" - mondta Barak.

pampa 2009. 03. 19. 13:03
Előzmény: #1122  pampa
#1123


Izraeli katonák beszámolói szerint előfordultak olyan esetek, amikor védtelen palesztin civilekkel végeztek a gázai övezeti hadjárat során - derült ki a Háárec című izraeli napilap csütörtöki számából.
A Jichák Rabin meggyilkolt miniszterelnökről elnevezett katonai akadémián végzett katonák, köztük pilóták és a gyalogság tagjai még február közepén beszéltek a fenti esetekről. Dani Zamir, az akadémia igazgatója azt mondta, hogy "megdöbbentette" őket a katonák beszámolója. "Olyan incidensekről van szó, amelyek során indokolatlanul nyitottak tüzet civilekre, és olyan vandál cselekedetekről, amelyek azt jelzik, hogy a katonák úgy érezték, a palesztinokkal szemben korlátozás nélkül lehet erőt alkalmazni" - mondta Zamir az izraeli közszolgálati rádióban. Hozzátette, hogy a beszámolókat továbbította a vezérkarnak kivizsgálás céljából.

Az újságban közölt beszámolók szerint egy mesterlövész egy alkalommal tévedésből lelőtt egy palesztin nőt és annak két gyermekét, akik a katonák parancsára éppen elhagyták a házukat. A család nem értette, mit kérnek az izraeli katonák, így a felszólítás ellenére nem jobbra, hanem véletlenül balra indult el a ház előtt. A tetőn tartózkodó mesterlövésznek azonban "elfelejtettek szólni arról, hogy a palesztinokat elengedték", és ő csak annyit látott, hogy a nő és a két gyerek átlépte azt a vonalat, amelyen túl a parancsa szerint nem engedhetett senkit.
Egy másik esetben egy parancsnok elrendelte, hogy lőjenek le egy idős palesztin asszonyt, aki 100 méterre haladt el egy izraeli katonák által elfoglalt ház mellett.

Ehud Barak védelmi miniszter védelmébe vette az izraeli katonákat, és a közszolgálati rádiónak adott interjúban leszögezte: "az izraeli hadsereg a legerkölcsösebb haderő a világon". "Tudom, miről beszélek, mert tudom, mi történt a volt Jugoszláviában, Afganisztánban és Irakban. Természetesen előfordulhatnak kivételek, és minden állítást meg fogunk vizsgálni" - mondta Barak.
pampa 2009. 03. 13. 08:41
Előzmény: #1121  pampa
#1122
Charles W. Freeman, akit a Nemzeti Hírszerzési Tanács (NIC) elnöki posztjára javasoltak, kedden lépett vissza a jelöltségtől. A fővárosban azt vitatják, hogyan juthatott el idáig az USA egykori rijádi nagykövete, akinek Izraelről tett éles nyilatkozatai korábban is ismertek voltak, és mi késztette most a viszszakozásra? "Egy vezető hírszerzési tanácsadó visszalépése vitát gerjesztett arról: a hatalommal bíró Izrael-párti lobbiérdekek vajon aránytalan befolyással bírnak-e afelett, ki szolgál az Obama-adminisztrációban" - írja a Post, a címben idézőjelbe téve az "Izrael-lobbit", érzékeltetve, ez Freeman szóhasználata.

A hírszerzési tanács feladata az USA 16 titkosszolgálata által készített jelentések elemzése. Elnökének felettese a teljes hírszerzés főnöke, Dennis C. Blair, aki a fehér házi adminisztrációváltással szintén új a poszton. Freeman az ő jelöltje, és a Times értesülése szerint Barack Obama elnök környezetében meglepődtek, amikor e tervéről tudomást szereztek, megérezve: baj lesz.
HIRDETÉS

A közel-keleti politikáról való nézetei mellett az arabul és kínaiul is beszélő 66 éves Freeman szoros rijádi és pekingi kapcsolatait is aggályosnak találták. A Capitoliummal láthatóan jó kapcsolatokra törekvő Fehér Háznak a legkevésbé sem hiányzott, hogy Leon Panetta, a CIA új igazgatójának vitatott kinevezése után újabb hírszerzési jelölt miatt rúgja össze a port a kongresszussal, amely hamar elővette Freeman korábbi nyilatkozatait.

"A palesztinok brutális elnyomása az izraeli megszállás révén a jelek szerint végeláthatatlan", "Amerika azonosulása Izraellel totálissá vált", "Izraelt még jobban megvetik (a világban), mint bennünket", állította az exnagykövet. Szeptember 11-e után pedig úgy vélte: Amerika, ahelyett, hogy azon gondolkozna, mi okozhatta a támadást, sovinizmusra ragadtatta magát. A pekingi Tiananmen téri, 1989-es vérengzés kapcsán a kínai államhatalmat védte.

A hírszerzőfőnök, Blair úgy vélte: jelöltje nyilatkozatait kiragadták a szövegösszefüggésből, az pedig csak segít neki, ha markáns elemzői értékelést kap. "Mély sajnálattal" vette tudomásul a visszalépést, amelyet Freeman azzal indokolt: nem működhet hatékonyan a NIC, miközben vezetőjét folyamatosan támadják. Egyben az "Izrael-lobbit" vádolta azzal, hogy lejárató kampányt indított ellene, meghamisítva, illetve rossz színben tüntetve fel életrajzának részleteit is.
pampa 2009. 03. 09. 18:11
Előzmény: #1120  matgab
#1121
Ezt a cserét már én is javasoltam....

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek