Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
matgab 2009. 03. 09. 18:02
Előzmény: #1119  pampa
#1120
kiváncsi lennék, ha mondjuk ugyanezt a javaslatot a magyarok akarnák keresztülverni, akkor mit szólnának a zsidók?

Minden "palesztín" szót cserélj ki egy magyarországi kisebbséggel...
Sztem másnap a világsajtó címlapjain lennénk...
pampa 2009. 03. 09. 17:32
Előzmény: #1118  pampa
#1119
Az izraeli választások jellegzetessége, hogy legtöbbször felbukkan egy meglepetéspárt. Most az Izrael az Otthonunk képében harmadik erőként egy ultranacionalista párt tört be a politika élmezőnyébe, hogy ott majdani kormányzati helyzetét kihasználva a palesztinok további margóra szorításán ügyködjön. Lieberman - eredeti munkájához híven - ki akarja zavarni Izraelből a palesztinokat, aki pedig mégis maradna, azt hűségesküre kötelezné: csak ez esetben őrizhetné meg választójogát és kapna szociális juttatást vagy állami állást. Az eddigi tapasztalatok szerint erre kevesen lennének hajlandóak, ezért elképzelhető, hogy ha a politikus terve valóra válik, mindez újabb menekülthullámot indít el. És úgy tűnik, az izraeli társadalomnak van egy része, mely a hagyományos pártokból kiábrándulva igencsak fogékony erre a politikára, és ettől várja Izrael biztonságának megoldását.

Érdekes cikk.
link
pampa 2009. 03. 06. 16:48
Előzmény: #1117  Törölt felhasználó
#1118
Háborús bűn? Palesztinok házait rombolták le Gázában
2009. március 6. 16:22


Udvardy Zoltán - MNO

Az Amnesty International emberi jogi szervezet számos bizonyítékot gyűjtött össze az izraeli hadsereg által korábban hadműveleti területként használt Gázában, hogy a katonák számos palesztin civil lakos házát robbantották fel. A visszatérők földönfutóvá váltak.

Egyértelmű, hogy nem légi csapások semmisítették meg a Gázai övezetben a mára hontalanná vált civilek otthonait – ez derül ki az Amnesty International emberi jogi szervezet vizsgálataiból. Ezekre a rombolásokra azután került sor, hogy a katonák behatoltak az övezetbe, s ott már nem tapasztaltak fegyveres ellenállást. Ekkor álltak neki az elhagyott lakóházak felrobbantásának.

Donatella Rovera, a szervezet palesztin területekkel foglalkozó munkatárs a BBC-nek kijelentette: az Amnesty International a magánlakos és elpusztított civil javak (iskolák, kórházak) széles skáláját tárta föl Gáza városában. A civil szervezet munkatársai tankelhárító gránátok repeszeire bukkantak a törmelékek alatt.

Ezeket házak lerombolására is szokták használni. Sokkal inkább lehetnek felelősek ezek a robbantások a házak összedőléséért, mint a légi csapások – így Rovera. Ahhoz, hogy a gránátokat elhelyezzék a házak falai alatt, a katonáknak el kellett hagyniuk a tankokat. Csakhogy a tankokat csak abban az esetben hagyhatták el, ha nem kerültek ellenséges tűzbe – érvel a jogvédő.

Mint arról az egyik helyi lakos, Raed al-Atamna az ENSZ munkatársainak beszámolt: otthonukból elmenekültek a Gázára törő izraeli csapatok elől családjával. Mikor visszatértek, már csak romokat találtak a ház helyén.

A házak nagyobb mértékű, önkényes lerombolása háborús bűncselekménynek számít. Az Amnesty munkatársai a BBC-nek elmondták: a történtek fölvetik e bűncselekmény elkövetésének kérdését.

Izraeli katonai források viszont azt állítják, hogy a házak felrobbantását a hadműveletek tették szükségessé. A védelmi erők hivatalos álláspontja is az, hogy a nemzetközi szerződések betartásával végezték el a gázai hadműveleteket.

Az emberi jogi szervezet álláspontja szerint cinizmus, hogy a kiürített iskolák, mecsetek és kórházak is megsemmisítendő ellenséges célpontnak számítottak.

(forrás: BBC)
Törölt felhasználó 2009. 03. 06. 13:21
Előzmény: #1116  pampa
#1117
Rossz hírem van a jobbszélnek! Válságot ott csak a hiradóból ismerik! Tehát a sokat hangoztatott magyarország gyarmatosítása igény hiánya miatt elmarad! Különben is egy marhaság volt már maga a sztori is.
pampa 2009. 03. 04. 08:17
Előzmény: #1115  pampa
#1116
Ciszjordániában az Izraeliek engedéllyel építkezhetnek és a terület palesztin tulajdonosainak pedig nem adnak engedélyt.

Ez megint egy ismételt konfliktus forrás lesz.
Izraelnek ki kellene vonulnia a palesztinoknak adott területekről,addig érdemben nem lehet a békéről tárgyalni.

Kiálltak a palesztinok mellett az izraeli értelmiségiek
2009. március 04. 08:07 | Forrás: MTI
nyomtat | elküld

Húsz izraeli író és tudós követelte petícióban a kelet-jeruzsálemi arab házak lerombolásának leállítását.

Jeruzsálem polgármesteréhez, Nir Barkathoz intézett levelükben, amelyet a Háárec című lap szerdai számában közölt, az aláírók emlékeztetnek arra, hogy a városi politika miatt palesztin lakosok ezrei kényszerültek illegálisan építkezni, mivel a hatóságoktól nem kaptak rá engedélyt, és most újra a hajléktalanság fenyegetheti őket.

A petíciót, amelyhez olyan neves írók csatlakoztak, mint Ámosz Oz vagy David Grossman, azután kezdeményezték, hogy Jeruzsálem városi vezetése újabb házrombolási utasításokat adott ki. Az egyiket a múlt héten hajtották végre, Szilvan megyében 88 házat bontottak le.

STOP
pampa 2009. 03. 01. 07:54
Előzmény: #1114  Törölt felhasználó
#1115
2009. 03. 01. 07:35
Iskolát rombolt le a palesztin rakéta

Egy askelóni iskola udvarába csapódott be egy Grád típusú, Gázából kilőtt rakéta.

Szombat lévén nem volt tanítás, így senki nem sérült meg, de több környékbeli lakos sokkot kapott. „Ez tragédia, de még szerencse, hogy ma nincs tanítás. Az arabok követték el, de nem fognak bennünket, zsidókat innen elűzni”, magyarázta az egyik szülő. Bányai László Közel_kelet-szakértő szerint iskolát lőni jóval több, mint háborús bűn.

Egy másik lövedék a 110 ezres izraeli város szélén csapódott be. A Hamasz uralta Gázai övezetből legalább öt rakétát lőttek ki Dél-Izraelre. A héten találat érte Szderótot, ahol lakóházakat rongált meg egy palesztin lövedék. Az izraeli hadsereg december végén a palesztin rakétakilövések felszámolására indított három hetes műveletet, a Hamasz terrorszervezet gázai övezeti létesítményei ellen.

A kinevezett izraeli kormányfő ennek ellenére támogatja a független palesztin állam létrehozását, és ehhez gazdasági segítséget is kész nyújtani. Benjamin Netanjahu a Washington Postnak ugyanakkor azt mondta, a palesztinoknak nem szabadna fenyegetniük Izraelt.

Teljesen fölösleges volt az Öntött Ólom hadművelet. Egyedüli eredménye,hogy megerősítette a Hamaszt és a sok ártatlan civil áldozat miatt még nagyobb a bosszúvágy a palesztinokban.És azért a média is felelős,a mostani cikkben is az szerepel.hogy iskolát rombolt le....mint a videón is látható az iskola udvarára esett le a rakéta.....link
Törölt felhasználó 2009. 02. 24. 18:12
Előzmény: #1113  matgab
#1114
Nem tudok héberül.
matgab 2009. 02. 24. 11:24
Előzmény: #1112  Törölt felhasználó
#1113
és a Vezért hogy mondják héberül? :)
Törölt felhasználó 2009. 02. 23. 18:21
Előzmény: #1110  Törölt felhasználó
#1112
Negev egész jónak tünik ez a tigriske. link
pampa 2009. 02. 23. 12:18
Előzmény: #1110  Törölt felhasználó
#1111

Az emberjogi szervezet hétfőn azonnali vizsgálat elrendelésére hívta fel az Egyesült Nemzetek Szervezetét, melyben fény derülhet az Izrael és a Hamasz által elkövetett esetleges háborús bűnökre – írja az Al Jazeera.

Megsértették a nemzetközi jogot?

Az Amnesty International (AI) által folytatott vizsgálat vezetője, Donatella Rovera szerint Izrael sorozatosan megsértette a nemzetközi jog ide vonatkozó szabályait az Egyesült Államoktól kapott fehérfoszforos fegyverek gázai bevetése során. „A támadásaik során gyermekek és civilek százai haltak meg és jelentős károk keletkeztek az épületekben is” – állította Rovera. A vizsgálat szerint repeszeket és egyéb tüzérségi maradványokat találtak iskolák, játszóterek és kórházak épületeiben is.
Donatella Rovera ugyanakkor elítélte a palesztin fegyveres csoportok kizárólag civil célpontok ellen elkövetett rakétatámadásait is. „Bár sokkal kevésbé veszélyes fegyverek, mint az Izrael által bevetettek, az ilyen támadások is háborús bűnnek számítanak és civilek halálát okozták” – vonta le a következtetést a vizsgálat vezetője.

Felfüggesztetnék a fegyverszállítást

„A továbbiakban minden államnak fel kellene függesztenie hadi felszerelés, fegyverek szállítását és egyéb stratégiai segítségnyújtását Izrael, a Hamasz és egyéb palesztin fegyveres csoportok irányában. Bár a Hamasz részére hivatalosan eddig sem szállított senki fegyvert, mivel azok Egyiptomból jutottak el csempészalagutakon át az övezetbe” – mondta az AI illetékese.

A vizsgálat arra nem ad választ, hogy az illegális fegyvercsempészet beszüntetését hogyan tennék lehetségessé. Az AI kiemelte az Egyesült Államokat, mint Izrael elsőszámú beszállítóját, hogy ne lássa el Izraelt fegyverekkel, mivel azokat civilek ellen használják fel.

Izrael bírálja a jelentést

Mark Regev izraeli kormányszóvivő elmondta, hivatalos formában nem kapták meg a szervezet jelentését, de az alapvető hiányosságokat mutat és több helyen erőteljesen sarkít. A szóvivő hozzátette, Izrael csak a nemzetközi jog szabályainak megfelelő fegyvereket vet be hadműveletei során.

A januári gázai háború óta napi rendszerességgel lőnek ki a Gázai Övezetből rakétákat palesztin fegyveresek, az izraeliek pedig légi ellencsapásokat intéznek kilövő állások és fegyverraktárak ellen. A két félnek nem sikerült megállapodnia az Egyiptom által vezetett tárgyalásokon az övezetet sújtó, 20 hónapja tartott blokád feloldásának feltételeiről.
Törölt felhasználó 2009. 02. 22. 23:20
Előzmény: #1109  pampa
#1110
link

Latod en innen is gondolok arra , hogy jobban tajekozott legyel!
pampa 2009. 02. 22. 16:40
Előzmény: #1108  pampa
#1109
Valahogyan ebből az állásfoglalásból kimaradt az ártatlan palesztin civil halottakról való megemlékezés.

Magyarországgal szemben már keményebben tudnak fogalmazni, semmilyen bírálatot nem fogalmaztak meg az izraeli jogsértések,diszkriminációk,túlzott erő,meg nem engedett harceszközök bevetése,emberiség ellenes bűnök miatt.

Izraelnek joga van az önvédelemhez

Izraelnek joga van az önvédelemhez - hangsúlyozta vasárnap elfogadott állásfoglalásában a Magyar Zsidó Kongresszus.

Budapesti ülésén a szervezet arra hívta fel a figyelmet: a Föld minden népét megilleti, hogy békében és biztonságban éljen. "Nincs olyan állam, olyan kormány a világon, amely tétlenül tűrné területének folyamatos támadását, lakosainak folyamatos veszélyeztetését, és ne tenne meg mindent védelmükre" - olvasható abban a dokumentumban, amelyet a tanácskozáson fogadtak el.

Mint rámutattak, hisznek abban, hogy a Szentföldön csak akkor jöhet létre a tartós béke, ha a palesztin lakosság, és megválasztott képviselőik elfogadják Izrael létét, és felhagynak a terrorizmussal, a zsidó állam megsemmisítését célzó törekvéseikkel.

A Gázai övezet ellen tavaly decemberben indított, 23 napig tartó izraeli hadműveletekkel összefüggésben emlékeztettek a Hamász folyamatos rakétatámadásaira a zsidó állam ellen. Hangsúlyozták, hogy Izrael vezetői a katonai akciót a lehető leghamarabb befejezték; azóta többször felajánlották a tartós tűzszünet lehetőségét a Hamásznak, amely ezt nemcsak visszautasította, hanem azóta is folyamatos rakétatámadásokkal veszélyezteti az izraeli lakosságot - tették hozzá.link
pampa 2009. 02. 21. 10:57
Előzmény: #1107  pampa
#1108
A női profi teniszezők szervezete 300 ezer dolláros büntetéssel sújtotta a dubaji torna szervezőit, mivel a héten zajló küzdelmekbe nem kapcsolódhatott be az izraeli Shahar Peer, aki nem kapott beutazási vízumot az Egyesült Arab Emírségekbe.

Az Izraelben katonai szolgálatot is ellátott versenyző 130 pontos jóváírást kap a világranglistán, továbbá 44.250 dolláros kártérítésben részesül. A dubajiaknak ezenkívül jövőre szabadkártyát kell adniuk neki, ha nem kvalifikálja magát a mezőnybe, továbbá nyolc héttel a viadal előtt kötelesek vízumot biztosítani minden izraeli játékosnak.

Ami az ugyanott jövő héten sorra kerülő férfi tornát illeti, az izraeli Andy Ram csütörtökön megkapta a beutazási engedélyt.
pampa 2009. 02. 19. 10:24
Előzmény: #1106  Törölt felhasználó
#1107
" Azért indítottuk az öntött ólom hadműveletet,hogy megszüntessük a gázai övezetből a rakéták kilövését Izraelre. A támadással elértük a kitűzött célt."

????

Izraelt támadták a Gázai övezetből

MTI
2009-02-19 09:48
cikktárba levél nyomtatás

Cikk továbbküldése e-mailben:

Ön neve:

Ön e-mail címe:

Címzett neve:

Címzett e-mail címe:

Két rakétával és két aknagránáttal támadták ismét Izrael déli részét a Gázai övezetből csütörtök hajnalban.

hirdetés
Az akcióban senki sem sebesült meg, és anyagi kár sem keletkezett. Az eset újabb megsértése az izraeli hadsereg háromhetes, Gázai övezet elleni offenzíváját lezáró január 18-i nem hivatalos tűzszünetnek. A hadműveletet Izrael azért indította, hogy véget vessen a Gázai övezetből kiinduló rakétacsapásoknak, de a tűzszünet óta számtalan rakétával támadták Izraelt, ami újabb izraeli megtorlásokat eredményezett.

Szerdáról csütörtökre virradóan az izraeli hadsereg rövid időre behatolt Gázába majd palesztin fegyveresekkel vívott rövid összecsapás után visszavonult - közölték szemtanúk. Tájékoztatásuk szerint az izraeli páncélosok helikopterek fedezetében törtek be Gáza keleti részébe, ahol azt követően nyitottak tüzet, hogy harckocsi-elhárító rakétákkal lőtték őket.
Törölt felhasználó 2009. 02. 18. 12:45
Előzmény: #1105  Törölt felhasználó
#1106
Tárgyilagos!
Törölt felhasználó 2009. 02. 18. 12:24
Előzmény: #1104  Törölt felhasználó
#1105
Törölt felhasználó 2009. 02. 17. 10:10
Előzmény: #1102  pampa
#1104
Öreg elefánt nem felejt ! A múltbéli rossz tapasztalatok megmutatták az arab nép egy részének szavahihetőségét ezen dolgokban!
Törölt felhasználó 2009. 02. 17. 10:08
Előzmény: #1101  Törölt felhasználó
#1103
Tudom! Ismerem az összes varációt! A biblia szerint is csak akkor jő el a nagy megjelenés! Én azt mondom, hogy békében kell élni egymással, és tiszteletben tartani a másik vallását! A vicc az , hogy a két nép ha összefogna, turisztikailag vezető hatalom lehetne az ország! A három világvallásból van mit mutogatni! De a hülyeség sajnos előbbre való!
pampa 2009. 02. 17. 10:06
Előzmény: #1100  Törölt felhasználó
#1102
Negev

Akkor miért nem kényszerítették ki? Azóta válltozott az erőviszony a térségben,most Izrael tarja megszállva, volna lehetősége a megosztásra.
Csak addig akarta a megosztást még egy részét sem birtokolta?
Törölt felhasználó 2009. 02. 17. 09:59
Előzmény: #1098  Törölt felhasználó
#1101
Csak mert jó néhány ortodox zsidó úgy véli , hogy el kell pusztitani, és helyére vissza épiteni a nagy templomot, és csak akor lesz béke ,meg "mennyek országa".

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek