Topiknyitó: Törölt felhasználó 2007. 02. 21. 10:13

PANNONPLAST TOPIC  

Sziasztok!



Miért érdemes Pannonplastot venni?



VÉGRE NYERESÉG: A Pannonplast Nyrt. a 2006-os évet 1,138 milliárd forint nettó nyereséggel zárta, szemben az egy évvel korábbi 253 millió forint veszteséggel.



NYERESÉG!!!! Az egy részvényre jutó nyereség (EPS) a 2006. évi gazdálkodás alapján 300,2 forint, míg egy évvel korábban egy részvényre 60,1 forint veszteség jutott.



SAJÁT RÉSZVÉNY VÁSÁRLÁSOK: Saját részvény vásárlások 18 hónapos időintervallumban. (Közgyűlési határozat: 2006. április 8.)



CSÖKKENŐ HITELÁLLOMÁNY: A társaságcsoport összes hitelállománya 1,498 milliárd forinttal 4,211 milliárd forintra mérséklődött, míg a nettó adósság 2,522 milliárd forintot tett ki az időszak végén.



MENEDZSMENT: A Pannonplast gyorsjelentésben megerősítette, hogy a menedzsment fenntartja azt, amit 2006 augusztusában közölt: az egy részvényre jutó becsült vagyon részvényenként 4500-4700 forint.



És ehhez jön még a piaci pletyka:



BUX KOSÁR: Bekerül(het) a Pannonplast a BUX-kosárba.



Szóval engem ezek meggyőztek.



Az 5000 Ft-os árfolyam könnyen elérhető.



Senkit nem kívánok vásárlásra buzdítani, mindenki döntsön belátása szerint.



Én most ebben látok komoly potenciát.



Természetesen pozícióból beszélek.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 08. 10. 12:50
Törölt hozzászólás
#220
Törölt felhasználó 2007. 08. 10. 06:25
Előzmény: #218  Törölt felhasználó
#219
Pannonplast-start Szerbiában

Pár hónapon belül kiválasztják a cég lehetséges partnerét a bulgáriai terjeszkedéshez

Körülbelül egy hónap múlva kezdődhet meg a termelés a Pannonplast (PP) új, szerbiai, műanyagipari csomagolóanyagokat gyártó egységében – mondta lapunknak Gyimóthy Dénes, a társaság megbízott gazdasági igazgatója. Az indulás némileg tovább tartott, mint azt korábban gondolták, hiszen az eredeti tervek szerint már ez év tavaszán termelésbe...

Ez a hír is várat magára :(

A bejelentés bejelentése :)
Törölt felhasználó 2007. 08. 08. 14:25
Előzmény: #217  Törölt felhasználó
#218
itt ez a cikk... amibe szerepel hogy augusztus 31 dikén gyülés....

Részvényfelaprózás és tőzsdére vitel - pezseg a Pannonplast

2007.07.27 15:44
Kibővíti a Pannunion vállalati portfólióját a Pannonplast, majd kezdeményezi az új társaság Budapesti Értéktőzsdére történő bevezetését - tájékoztatta a befektetőket a társaság, mely rendkívüli közgyűlési meghívót is publikált. A grémium rutin változtatások mellett a részvények 1:5 arányú felaprózásáról is dönt majd és átalakítja a saját részvény vásárlási programot is.

Hirdetés


A Pannonplast 2006. december 19-i rendkívüli közgyűlése partnerkeresési folyamatot indított el a Pannunion Csoport regionális stratégiája hatékonyabb megvalósítására. A folyamat során a Pannonplast több potenciális befektetővel folytatott tárgyalásokat. Mérlegelve a partnerkeresési folyamat tapasztalatait és a Pannunion Csoport jövőjét, a Pannonplast Igazgatósága az alábbi lépéseket határozta el:

A Pannunion Kft. zártkörű részvénytársasággá alakul és megkezdi a Budapesti Értéktőzsdére való bevezetés előkészítését és folyamatát.
Ennek részeként belép a Tőzsdeképes Cégek Klubjába, egyben pályázni kíván a tőzsdei bevezetés ösztönzésére létrehozott GKM támogatásra.
Részvénytársasági átalakulást követően, de a tőzsdei bevezetést megelőzően, a Pannunion bővíti vállalati portfolióját és a Pannonplasttól megvásárolja a debreceni működésű Pannon Effekt Kft. 100%-os üzletrészét.

Az így létrejövő vállalatcsoport konszolidált árbevétele 2008-ban meghaladhatja a 12.5 milliárd forintot, míg konszolidált EBITDA-ja az 1.6 milliárd forintot.

A Pannunion igazgatóságába Szabó Balázst, Somogyváry Gézát, Czabán Nándort (a Pannon-Effekt Kft. ügyvezetőjét) és Bokorovics Balázst (a Pannonplast Nyrt. Igazgatóságának jelenlegi elnökét) kívánja jelölni a Pannonplast a Zrt. megalakulásakor. A Pannunion vezérigazgató posztját Szabó Balázs fogja ellátni.

Szabó Balázs kifejezte vételi szándék a Pannunion megközelítőleg 2.5%-os részvénycsomagjára. A Pannonplast, a Pannunion leendő igazgatótanácsa és egyéb vezetői részére, ösztönző részvényopciós programot készít elő.

A Pannunion Csoport továbbra is stratégiai céljának tekinti, műanyagipari szegmensének legmeghatározóbb regionális szereplőjévé válását.

Plast részvényfelaprózás és új stratégia

A fentieken kívül a Pannonplast rendkívüli közgyűlési meghívót is közzétett, mely szerint 2007. augusztus 31-én, pénteken 8:30 órakor rendkívüli közgyűlést tartanak a cég központi irodájában (1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 5/b III. emelet).

Amennyiben a grémium határozatképtelen, úgy a megismételt esemény azonos helyszínen, változatlan napirendi pontokkal kerül megtartásra 2007. augusztus 31-én, pénteken 9:30 órai kezdettel.

Az alább felsorolt napirendi pontok közül elsősorban az utolsó három lehet érdekes a befektetők számára:

A Társaság alapszabályának módosítása: az Igazgatóság és a Felügyelőbizottság helyett egységes Igazgatótanács felállítása a gazdasági társaságokról szóló törvénnyel összhangban.
Az Igazgatóság és a Felügyelőbizottság tagjainak visszahívása az Igazgatótanács megalakulására tekintettel.
Az Igazgatótanács tagjainak megválasztása (határozatlan időtartamra).
Az Audit Bizottság tagjainak megválasztása az Igazgatótanács megalakulására tekintettel.
A Társaság alapszabályának módosítása: a Társaság törzsrészvényeinek 1:5 arányú felaprózása (.stock split.),azaz a Társaság jegyzett tőkéjét megtestesítő törzsrészvények névértékének csökkentése darabszámuk arányos növelése mellett.
A saját részvény vásárlásokra vonatkozó igazgatósági felhatalmazás (8/2007. (IV.14.) sz. közgyűlési határozat) megújítása és egyben módosítása az Igazgatótanács vonatkozásában.
Az Igazgatóság tájékoztatása a Társaság új stratégiája nyilvánosságra hozatalának időpontjáról.
link
Törölt felhasználó 2007. 08. 08. 14:22
Előzmény: #216  Törölt felhasználó
#217
minden esetre nagy jövö elött áll a pannonplast.. a bioüzemanyagl nagyon megy mindenhol...lehet hamarosan megkoppintjuk a 7700 ft ot? :)
Törölt felhasználó 2007. 08. 08. 13:55
Előzmény: törölt hozzászólás
#216
augusztus 31 dikén lesz pontos tervröl info...
akkor lesz a gyülés.. stratégia közlése stb..
Törölt felhasználó 2007. 08. 08. 11:56
Törölt hozzászólás
#215
Törölt felhasználó 2007. 08. 08. 05:24
#214
link

- Kicsiny vélemyényem, egyébként, hogy, jelenleg az egyik legjobb-leghaszálhatóbb alapanyag.. 6-10 évig nem is lesz jobb.
utána meg
de bizzunk a Pannunnionba, 10 éven belűl válltani fog ill.
Nem lefutott a verseny, de bizzunk bennük.
Törölt felhasználó 2007. 08. 08. 05:12
#213
Az Egyesült Államok elnöke, George W. Bush beszédének legelején kijelentette, hogy nem lehetséges a gazdaság növekedése elégséges energia biztosítása nélkül. Hozzátette, hogy az amerikai gazdaság túlságosan is függ az olajtól. Az ország által felhasznált nyersolaj 60 %-át import beszerzési forrásokból biztosítják jelenleg, és akkor, amikor ugrásszerűen növekszik Kína és India olajfogyasztása, a kőolajár világpiaci ára emelkedik és az USA nemzetgazdaság versenyképessége romlik a növekvő energiaárak miatti magasabb termelési önköltségek következtében.
A gazdaságosság és versenyképesség mellett a másik kiemelt kérdés a nemzetbiztonság kérdése. A legjelentősebb olajkészletekkel és értékesítéssel rendelkező országok sok esetben nemzetbiztonsági szempontból mérlegelendő politikai kockázati aggályokat jelentenek, amelyek mérlegelése is abba az irányba kényszeríti az Egyesült Államok kormányzatát, hogy minél nagyobb mértékben és a lehető legrövidebb időn belül saját kutatások, és fejlesztések eredményeképpen függetlenedjen az olajexportőr országoknak való részleges gazdasági és politikai függőségtől.

Bush elnök és adminisztrációja a kiutat a technológiai áttörésben látja. George Bush elnöksége megkezdése óta közel 10 milliárd dollárt költöttek kutatásra. Az olajfüggőség csökkentésének egyik látványos eredményeket kínáló megoldásaként jelöli meg a gépkocsik üzemanyag felhasználása területén kívánatos változtatások elérését. Véleménye szerint ez a fogyasztói szokások megváltoztatásával van összefüggésben, és a megoldás a hibrid autók használatának elterjedése.
Az USA miniszterének szavaira és a mezőgazdasági adminisztráció kapcsolódó erőfeszítéseire utalva, Bush elnök további kiemelt megoldási lehetőségként az etanol gyártás továbbfejlesztésének fontosságát hangsúlyozta. Jelenleg folyó kutatások egyik célterülete az etanol gyártáshoz használatos további lehetséges alapanyagok feltárása, mint a cellulóz-bázisú etanol esetében a fahulladék/forgács, vagy prérifű/energiafű

Normál méretű, alacsony padlós városi busz, amely a fosszilis szén-dioxid-kibocsátást akár 90 százalékkal is képes csökkenteni, ha etanollal üzemeltetik és legalább 25 százalékos üzemanyag-megtakarításra képes - ilyen a Scania új hibridbusza. A tervezett busz a cég szerint nagyban hozzájárulhat a fenntartható tömegközlekedés megvalósulásához.

Emellett a Scania teljesíti a legszigorúbb kibocsátási normákat (Euro 5, EEV) is. Az energiatároláshoz a busznál szuperkondenzátorokat alkalmaznak, amelyek az üzemelés során nagyobb teljesítményt eredményeznek. A Scania új koncepcióbuszát, amelyet a május végén Helsinkiben megrendezett tömegközlekedési kongresszuson mutattak be először, a Scania Södertäljében működő műszaki fejlesztési részlege készítette egy hároméves fejlesztési program során.

Tizenkét sorozatban gyártott, a Scania hibridhajtóművével felszerelt etanolüzemű buszt fognak rendszeres szolgálatba állítani 2008-ban és 2009-ben a stockholmi városi tömegközlekedési vállalattal, az SL-lel (Storstockholms Lokaltrafik) együttműködésben, amelyek közül tizet részben a Svéd Energiahivatal fog finanszírozni. A Scania az etanolt tartja a piacon ma elérhető leghatékonyabb megújítható üzemanyagnak.
A szuperkondenzátor valóban energiatároló eszköz, de azért jobb az aksiknál, mert az energiát sokkal gyorsabban képes felvenni és leadni, (és mellesleg jobb hatásfokkal tárolja,) mint az aksi.
-A gyors energiafelvétel azért fontos, hogy az fékezéskor visszatáplált energiát el tudja rakni. Az akksik erre gyakorlatilag képtelenek.
Ez itt a lényeg

-Etanol-villany hajtás a braziloknak
Megduplázza a hibridek számát a Toyota

Az etanolban nemcsak Dél-Amerikában, hanem a nagy (és részben kihasználatlan) mezőgazdasági potenciállal rendelkező kelet-európai országokban is nagy lehetőség rejlik - erről többek közt épp a múlt heti budapesti Eastern Biofuel expón győzködték a nagyérdeműt a tengerentúlról, illetve a bioautózást már próbálgató európai országokból idesereglett szakértők. Jó példát immár itt a kontinensen is lehet találni. A Ford 2001 óta forgalmazza Focus Flexi-Fuel modelljét Európában, és a pionírszerepet vállaló svéd piacon már látványos sikert aratott. Ott eddig több mint 22 ezer darab kelt el az etanol és benzin fogyasztására is képes (optimális esetben 85 százaléknyi etanolt tartalmazó keverékkel üzemelő) autóból. Az összes eladott svéd Focus 80 százaléka etanolos, és a Ford teljes helyi forgalmának 40 százalékát a flexi-fuel autók adják. Az 1,8 literes, 125 lóerős motorral szerelt Focusokat és C-Maxokat Németországban, Angliában, Hollandiában, Ausztriában, Franciaországban, Írországban, Spanyolországban is árulják (a flexi-fuel kategóriában a Ford európai piacvezető), és az üzlet mindenütt kezd beindulni. Európában divat lett környezetkímélő, azaz hibrid, biodízeles vagy etanolos autóval járni, amit már a japán hibridek sikere is igazolt. A bi- vagy flexi-fuel autók ráadásul a hibridekkel szemben nem is drágák: az 1,8-as Ford FFV ára pont az 1,6-os és az 1,8-as benzinesé között van. Ahol pedig az államot is rá lehet venni, hogy a környezetvédelmi előnyökre tekintettel gyakoroljon némi önmérsékletet az adózásban, ott a literenként 70-100 forintért előállítható bioüzemanyagok ára a kútnál is versenyképes. (Svédországban például nincs rajta jövedéki adó, Ausztriában pedig visszaigényelhető az adótartam.)



Fából hajtóanyag

Informális beszélgetéseken a konferencia több résztvevője is megerősítette: ígéretes tárgyalásokat folytattak potenciális hazai etanol- és biodízelgyártókkal. A kormányzati illetékeseket viszont nehezebb meggyőzni: a bioüzemanyag-termelésben rejlő agrárlehetőséget látják, de csak olyasféle megoldásokat akarnak támogatni, amelyek nem veszélyeztetik az állam adószedési, illetve az olajcégek üzleti pozícióit. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a Magyarországon megtermelt bioetanol és biodízel a közeljövőben csak a hagyományos üzemanyagokba keverve, illetve exportként hasznosulhat, az elvileg lehetségesnél jóval kisebb mértékben (az EU-ban 2010-ig a hagyományos üzemanyagokat 5,75; 2015-ig a 8 százalék erejéig kell bioüzemanyaggal dúsítani). Idehaza évente 110 millió tonna biomassza "terem", ennek energiatartalma jelentősen több az ország éves energiaigényénél - vagyis akár a teljes üzemanyag-szükségletet elő lehetne állítani bio alapanyagokból.....

Törölt felhasználó 2007. 08. 08. 03:14
Előzmény: #211  Törölt felhasználó
#212
Törölt felhasználó 2007. 08. 06. 09:35
Előzmény: #210  Törölt felhasználó
#211
PPLAST: Rövid fordulós alakzatot látni, rövid korrekció ez alapján elképzelhető. Támasz 6.400 forintnál – a korábbi kitörési pontnál.
link
Törölt felhasználó 2007. 08. 04. 05:15
#210
-a mezőgazdaság legjobb lehetősége a kitörésre 20 éves kínlódása után, de kétséges, hogy élni is tud vele??a paraszt nagyon nem szokott ahhoz ,hogy megy neki valami, mindig támogatásra játszott és játszik is....az meg végképp hülyeség, hogy nem tudnánk akár dupla területet beültetni vagy bevetni, mert attól hogy kis ország vagyunk, attól még hely van erre...
Törölt felhasználó 2007. 08. 04. 01:53
#209
Elszabadulnak az elelmiszerarak DIDIDI.Sajnos ez mar hivatalos.A tej ara 120% ment fel az utobbi 3 evben amcsiban.Az ok a takarmanykukorica dragulasa a bioetanol gyartas miatt. Amcsiban fokepp ezt hasznaljak a gyarakban.A nagy elemzohazak vetelre javasoljak (strong buy) a cukrot, valamint a szojat,stb.Megindul jovore a harc a gabonafelekert odahaza ami jo a termeloknek,de rossz a fogyasztoknak,es a felvasarloknak.En profiknak tartom a Pannonplast menedzsereit ,orulok,hogy belefogtak egy uj nagyszabasu projektbe,csupan ketelyeim vannak a profittermelo kepessege felol.
Törölt felhasználó 2007. 08. 04. 01:16
Előzmény: #206  Törölt felhasználó
#208
hát tényleg többfrontos, mint minden projekt nagy p-vel... De a Bush-tól az alternatív energia tetszik, negyedéve láttam először és mosoly húzódott az arcomra.... -:)
Törölt felhasználó 2007. 08. 04. 01:14
#207
orlando...
Anno a tv-ben azt mondták, (nem tudom mennyire igaz), hogy a etanol és más energianövény, biomassza stb termesztés megmenti a mezõgazdasági ágazatot, R-go=
jó biznisz, mindenki fektessen ebbe.
Én személyszerint az élelmiszerek árától félek inkább...
Törölt felhasználó 2007. 08. 04. 01:08
#206
Valobn globalisan fejlodes alatt van az iparag, de peldaul itt amerikaban hatalmas termoteruletek vannak parlagon,addig kis hazankban korlatozottak a kapacitasok.Ugy irtak egyebbkent,hogy fovallalkozok,kivitelezok,valamint valoszinuleg az uzemeltetesben is reszvevok lesznek,tehat tobbfrontos a projekt.
Törölt felhasználó 2007. 08. 04. 01:07
#205
"időközben meghonosított, rendkívül előnyös technológiának köszönhetően a Pannonplast háttérbe szorította a korábbi tervekben szereplő biomassza- vagy bioüzemanyag-gyártásban betöltendő kivitelezői szerepet, értesüléseink szerint feltehetően inkább saját erőművel, üzemeltetőként lépne az energiapiacra, méghozzá már 2008-tól"

márciusi figyelős cikkben, saját gyár.
Törölt felhasználó 2007. 08. 04. 00:53
#204
én 16 gyárról tudok :)
Törölt felhasználó 2007. 08. 04. 00:51
#203
Szerintem, mint Fővállalkozó fog részt venni a gyárépítésben (rendszerkiépítő, mint syni),ez sem tisztázott...szerintem nincs miről addig beszélnünk a cég jővőjét tekinve...
Vhol azt olvastam, hogy 2-3 nagy gyár van eddig országunkban.
Szerintem, ameddig ekkora Alternatív energia megatrend, divat van a világban, menni fog
Egyébként jó a kérdés. De feltehetném azt is, hogy ezentúl mindig ilyen terményhozam(talanság) lesz, mind kukorica, gabona stb...
olaj
Bush, többször szorgalmazta a bioetanolt beszédében, sok helyen müködik, svédországban 90-es évektől kezdve stb...
Hogy elvagyunk-é késve, avagy túltermelés lesz-é,
szerintem a cég, nincs semmivel elkésve, hiszen világszínten most van egy Alternatívenergia "robbanás", ezt árazza a piac...
klímaváltozás, magas olajárak stb mind
csak "olaj" a tűzre.. Szóval bizakodó vagyok.
hogy gyárai lesznek, vagy a munkálatokban fog részvenni, nem tudom, elöszőr ezt kéne tudni.
Törölt felhasználó 2007. 08. 04. 00:39
#202
Nekem a kedvencem a Pannonplast,de megegyszer felteszem a kerdest, hogyan lesz profitabilis a felepitendo 17 bioetanol gyar, ha mar kormanyzati szinten is javasoljak,hogy vegyunk gabonat braziliabol.Ajanlom a Napi.hu tegnapi cikket.Mennyi bioetanol gyar kezdi meg a mukodest jovore?Es mit hasznalnak majd alapanyagnak?Es legfokeppen mennyiert szerzik be?Es HONNAN?
Boavista 2007. 08. 03. 09:39
#201
Szerintem most pihi jön kis lecsorgással.
Utána? Jó kérdés..

Topik gazda

drkumalo
5 4 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek