Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2008. 04. 07. 18:51
Előzmény: #9939  Törölt felhasználó
#9940
Olvass vissza a fórumokban és meglátod, miért nem hiányolja, ő sem:) Sokszor leírtam már, de számomra megdöbbentő, hogy egy gazdasági/tőzsdei fórumon olyan szintű zsidózás megy, mint amit itt olvasni gyakran.
Törölt felhasználó 2008. 04. 07. 18:27
Előzmény: #9921  Törölt felhasználó
#9939
Drop, nekem csak egy apró problémám van a Fidesz leendő médiaformálásával. Orbán azzal az emberrel beszél szívélyesen, aki a jobboldali sajtóban vállalja, hogy antiszemita náci, és sem a jobboldali sajtó, sem Orbán nem mutatja a legkisebb kifogást sem ezzel kapcsolatban.

Csupán annyit kéne tenni, hogy "hé, te húzz el innen az ilyen szöveggel, még lejáratsz minket"

Te ezt miért nem hiányolod?
Törölt felhasználó 2008. 04. 07. 18:16
Előzmény: #9923  Törölt felhasználó
#9938
"Pénznyelő, a pár hete a tavalyi bruttó prémiumomnak 44%-át kaptam meg nettóban.
Talán megérted, elegem volt abból, hogy én finanszírozom a hozzád hasonló bértollnokok fizetését.

Tudom, neked ez demagóg."
Nem, ez nem demagóg. Ezt inkább úgy hívják, hogy személyeskedés és hazugság. Demagóg a többi volt. A fentiben az a szép, hogy én pontosan ugyanezt elmondhatnám, mégse teszem. Gondolkodj el ezen.
Törölt felhasználó 2008. 04. 07. 18:15
Előzmény: #9933  Törölt felhasználó
#9937
Végre talán elérkezett az idő, amikor nemcsak a tv előtt ülve merünk szembeszállni a mocskos náci bandával... És egyre többen leszünk...

link
Törölt felhasználó 2008. 04. 07. 18:14
#9936
azért nem győztem még le Lékó Pétert, a Polgár-lányokat és Garri Kaszparovot (stb.) szimultánban, mert még nem játszottunk :) különben simán verném őket :)
de ha mégsem, a ballib média ellenszele miatt lámpalázam volt! :)
Törölt felhasználó 2008. 04. 07. 18:13
Előzmény: #9932  Törölt felhasználó
#9935
ja, különben a ballib média jelentette ellenszelet még kihagytad! :)
nehogy már kimaradjon! :)
Törölt felhasználó 2008. 04. 07. 18:11
Előzmény: #9932  Törölt felhasználó
#9934
no és egészen konkrétan milyen zseniális ötletek nem mentek át a parlamenti szűrőn???????????????????????

ez alapján azért nem győztem még le Lékó Pétert, a Polgár-lányokat és Garri Kaszparovot (stb.) szimultánban, mert még nem játszottunk :) különben simán verném őket :)

(nem, ez csak irónia... nekem 0vi-val ellentétben van önkritikám...)
Törölt felhasználó 2008. 04. 07. 17:48
Előzmény: törölt hozzászólás
#9933
értem, szóval mivel Saddam nem találkozott velük, lerohanták Irakot az amcsik, de mivel az iráni elnök igen, őt megkímélték! mostmár Irán is betársult a háttérhatalomba!

inkább ilyen zsidókat nézz:

link

:)
Törölt felhasználó 2008. 04. 07. 17:26
Előzmény: #9931  Törölt felhasználó
#9932
Eddig csak az első MSZP-SZDSZ kormánynak volt 2/3-os többsége a módszerváltás óta...
Törölt felhasználó 2008. 04. 07. 17:23
Előzmény: #9921  Törölt felhasználó
#9931
osztán miért nem élt ezzel a lehetőséggel a MESSIÁS, amikor ő regnált? :)
Törölt felhasználó 2008. 04. 07. 17:22
Előzmény: #9927  Törölt felhasználó
#9930
Rosszabb esetben erre még két évet várni kell, addig stagnálás, helyezkedés.

Jobb esetben talán már ősszel esély lesz arra, hogy változás legyen...

Hogy jobb lesz-e?
A két év stagnáláshoz képest mindenképpen!!!
Bármi is legyen (2/3 - 5/6, ha törvényes (marad) az!

---

Vonalhúzás...
(sajnos érzelmileg fontos kérdés...)
Vajon a "bal-lib" tudna-e vonalat húzni, ha másik oldalon hitlerjugendes, nyilaskeresztes expolitikusok lennének???

S éppen ez az, ami miatt Csehországban jól tudott működni egy kisebbségi kormány. Ugyanis ott nem volt, nem maradhatott "utódpárt"...!!!
hill 2008. 04. 07. 17:20
Előzmény: #9927  Törölt felhasználó
#9929
Viatoris
Részben igazad van DE: Már többéve harsogom a fórumokon, hogy miben látom a problémák fő okát semmi foganata. Hiába húzunk vonalat, hiába mondom sokszor én is h tegyük félre a politikát mert nekem is mind1 ki a fönök ,(csak ne lopjon) Ez a Garnitúra akkor sem fogja a kívánt KÖTELEZŐ dolgokat megcsinálni. BELE IS FOG BUKNI !! Ez a jelenlegi egy gyámoltalan MAFFIA-párt mely kisstílű tolvajlásokból szedi meg magát. A racionális határozott intézkedéseket nem látják.
Törölt felhasználó 2008. 04. 07. 17:15
Előzmény: #9926  Törölt felhasználó
#9928
"Tudomásul kéne már venni mindenkinek, hogy nincs tőlünk független bevétele az államnak, csak az adók, tehát, ha sok támogatást, nyugdíjat stb. várunk az államtól, akkor ezért valakiknek sok-sok adót kell(ene) fizetnie, vagy fizessünk kevesebb adót, de akkor nincs ingyenes okatás, egészségügy, 13.havi nyugdíj, meg efféle finomságok."

De azért az is fontos lenne, hogy minden nettó jövedelem adózva legyen, az állam hatékonyan költse el a közösségi feladatokra szánt milliárdjait (ne "piaci alapon" közbeiktatott Kft-kel...), a segély nem legyen ingyen (kivéve ha biztosítási alapra helyezik...), legyen kisebb országgyűlés (hiszen a mai méret mellett is külsős tanácsadók végzik a munka javát, túlbérezetten), legyen kisebb az önkormányzatiság, s ha mindez megvan, talán bőven elég is az, amit jelenleg az adókból elvonnak... Ettől még lehet hosszútávú programokat megvalósítani, konszenzussal, hogy nehogy mire lenne eredménye egy másik pártszövetség eltörölje azt.

S végképp ne az legyen, hogy miközben plusz fizetőssé teszik ezt vagy azt, az adóterheket is emelik!!!

Törölt felhasználó 2008. 04. 07. 17:11
Előzmény: #9926  Törölt felhasználó
#9927
Szerintem húzni kéne végre egy vonalat mindenkinek magában. Nem a múltban kéne merengeni és arról vitatkozni, hogy ki az igaz magyar és ki az idegen lelkü, vagy, hogy ki komcsi és ki számít polgárnak.

Adva vannak a jelen problámái, ami elég konkrétak és elég húsbavágóak (legalább is a lakosság többsége számára). Ezekre kellene konkrét (még egyszer leírom KONKRÉT és REÁLIS) megoldási alternatívákat letenni az asztalra és ezekről kellene inkább vitatkozni a Parlamentben, a Médiában és az utcákon, és nem arról, hogy ki hazudott és ki nem, ki a jobb veztő és ki nem, kit kellene Lipót mezőre bezárni és kit nem.

A kormány oldal előző évekbeli teljesítménye véleményem szerint is csapni való volt, de az ellenzék sem erőltette meg magát, mert javarészt a kormány oldal tevékenységének leszarozásában merült ki és nam abban, hogy KONKRÉT és REÁLIS alternatív javaslatokat, programokat terjesztett volna be és ezekről igyekezett volna bebizonyítani, hogy sokkal jobb alternatívákat jelentenek az ország számára.
Én már szeretném nagyon látni a nagy pártok tollából a szakmailag is hiteles, megalapozott, részleteiben is kidolgozott programokat. Ezzel szvsz évek óta adós mindkét parlamenti nagy párt. Nagyon tudnék neki örülni, ha a parlementi viták ezen programok részleteinek megvitartására korlátozódna és a pártok vezetői brilliáns szónoki képeségeit ezen viták során csillogtatnák.
Törölt felhasználó 2008. 04. 07. 16:53
Előzmény: #9917  Törölt felhasználó
#9926
Magyarország egyik legnagyobb baja, hogy lenne itt értelmes, szakmailag hozzáértő szakember, akik már rongyosra beszélték a szájukat azzal kapcsolatban, hogy milyen konkrét dolgokat kellene végig csinálni ahhoz, hogy egyenesbe kerüljünk. De természetesen az ezekkel járó áldozatokat, többlet terheket nem igazán akarja bevállalni senki. A politikusainknak (és ezt úgy általában igaznak érzem a bal-bal illetve a jobb-bal oldali politikusainak többségére egyaránt) a kicsinyes rövid távú pozició harcaik miatt, eszük águkba sincs felkarolni ezeket a a "macerával" járó, és rövid távon népszerűtlen intézkedéseket. Inkább a bevált sablonok mentén próbálnak lavírozni, és mindenkinek azt ígérik, amit szeretnének hallani (ingyenes oktatást, egészségügyet, nyugdíjasoknak nyugdíjemelést vagy 13.havi nyugdíj, vállalkozóknak, munkavállalóknak adócsökkentést stb.)

Arról meg mélyen hallgatnak, hogy mi a sz..ból lehet/akarják mindezeket finanszírozni.
Egyre kevesebb a munkavállaló illetve azok a nem multi cégek akiket szopatni lehet a magas adóterhekkel, az EU meg nem fogja azt a szivességet bevállalni, hogy finanszírozza a magyar állam túlköltekezését.
A nemzetközi hitelek is egyre drágábbá válnak majd, ha nem látják a tényleges államháztartási reform lépéseit.

Már nem sok tartalék van a magyar rendszerben, úgyhogy előbb-utóbb vagy utóbb majd arról kellene népszavazást, hogy milyen modell mentén képzeljük el az magyar állam jövőjét/szerepét: legyen amolyan svéd modell, amiben rengeteg adót kell fizetni, annak fejében, hogy az állam relatíve nagy szociális szerepet töltsön be (szerintem az nálunk nem fog menni, mert a mi rendszerünk nagyon korrupt, kicsi a társadalmi kontrollja az adóbevételek felhasználásának stb.), vagy amellett dönt az ország többsége, hogy fizessünk kevesebb adót, tudomásul véve, azt hogy akkor a továbbiakban nem tarthatjuk a markunkat az állam felé a segélyekért támogatásokér stb.

Tudomásul kéne már venni mindenkinek, hogy nincs tőlünk független bevétele az államnak, csak az adók, tehát, ha sok támogatást, nyugdíjat stb. várunk az államtól, akkor ezért valakiknek sok-sok adót kell(ene) fizetnie, vagy fizessünk kevesebb adót, de akkor nincs ingyenes okatás, egészségügy, 13.havi nyugdíj, meg efféle finomságok.

A sok hülye politikai maszlag helyett ezeken kellene elgondolkodnunk végre, mert félek, hogy ha marad minden a régiben, akkor hiába fizetem/fizetjük Európa majdnem legmagasabb %-os adóterhét, mégsem lesz használható állami nyugdíjam, mire nyugdíjba megyek, a fenti okok miatt félre tenni meg esélyt sem kapok, mert az állam szétadóztat, hogy finanszírozni tudja ezt a pazarló, korrupt rendszert, hogy a mai nyugdíjasok szavazatainak megszerzése érdekében ki tudja fizetni a nyugdíjemeléseket, illetve az állítólag ingyenes egészségügyi rendszerünk költségeit, meg a többi fedezet nélküli Kádári vívmányt.
Törölt felhasználó 2008. 04. 07. 16:21
Előzmény: #9922  Törölt felhasználó
#9925
Megdöbbentő, ahogyan az MSZP-SZDSZ most egyöntetűen leostobázza, lemaradizza a "lakosságot" (így a saját szvazóit is!), mert az nem fogékony a reformdiktatúrára, miközben pont a II. gyurcsány kormány nem volt képes még a konszenzusra törekvés látszatát sem kelteni...
Törölt felhasználó 2008. 04. 07. 16:19
Előzmény: #9922  Törölt felhasználó
#9924
Egyébként elmondhatnád, mi a demagóg az írásomban?
Az igazság?

Az eredei írás pedig tényleg demagóg, a kormánynak vezetnie kellene a lakósságot a helyes irányba, különben esélytelen egy ország.
Törölt felhasználó 2008. 04. 07. 16:14
Előzmény: #9922  Törölt felhasználó
#9923
Pénznyelő, a pár hete a tavalyi bruttó prémiumomnak 44%-át kaptam meg nettóban.
Talán megérted, elegem volt abból, hogy én finanszírozom a hozzád hasonló bértollnokok fizetését.

Tudom, neked ez demagóg.

De hidd el, ezt már a kezetekben tartott 90%-os médiatöbbséggel (nézettség, nem db szám alapján értem) sem fogjátok ellensúlyozni.
Törölt felhasználó 2008. 04. 07. 16:08
Előzmény: #9918  Törölt felhasználó
#9922
Én nem érzek ebben az írásban elfogultságot. Abszolút megírja a véleményét Feri "reformjairól" is. Ráadásul ebben nagyon nagyon igaza van: "A szomorú igazság az, hogy előremutató gazdaságpolitikához előremutató lakosság is kell...".

Elfogultnak - és demagógnak - sokkal inkább az ilyen szövegeket nevezném:
"Dolgozom, dolgoztam eleget sok társammal együtt.
Sajnos 6 éve a kormány semmissé teszi a munkánkat a korrupcióval és az eszement országeladósítással."
ill.:
"Mit legyen a lakósság, ha az összes befizetett SZJA-nk adósságtörlesztésre megy el?
Ezt sikerült elérnie a kormányunknak 6 év alatt..."
Törölt felhasználó 2008. 04. 07. 15:56
Előzmény: #9919  Törölt felhasználó
#9921
De ha valaki nem értené.

Az országnak egy, a mostaninál tisztább médiára is szüksége volna, nem olyanra, amelyik seggnyalásával aszisztál egy kormány ámokfutásának 6 éven keresztül.

Ideje lesz a FIDESZ 2/3-os győzelmének, hogy rendbe tegye az országot (pl. médiatörvény) és kiirtsa végre a mai napig meglévő exkomcsi hálózatot. Csaknem 20 évvel a rendszerváltás után, elképesztő.

Topik gazda

saru
4 3 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek