Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pampa 2008. 02. 13. 11:29
Előzmény: #8799  Törölt felhasználó
#8800
Miért,nem élünk rosszabbul?
Törölt felhasználó 2008. 02. 13. 11:26
Előzmény: #8797  pampa
#8799
Rosszul értelmezted, amit írtam Pampa. Nem az ígéretet kérem rajtuk számon, mert azt nem lehet. Nem vagyok hülye, gyenge kísérlet, hogy annak nézel:)
A kampány volt hazug. Nem az ígéretek, hanem amit állítottak: "rosszabbul élünk". Csak nekik nem jött be a hazugság.
saru 2008. 02. 13. 11:13
Előzmény: #8796  Törölt felhasználó
#8798
" hazánk sorsa már 7-8 nagy kötvénytulajdonos kezében van, így a politika mozgástere erősen korlátozott. ";

és hogy juthattunk idáig, ki ezért a konkrétan felelős... ?!
pampa 2008. 02. 13. 11:11
Előzmény: #8796  Törölt felhasználó
#8797
penznyelo

Még mindíg itt tartassz?
Hogyan kérheted számon valakin az igéretének a betartását,aki nem kap arra lehetőséget?

Valami ütősebbel gyere elő legközelebb.
Törölt felhasználó 2008. 02. 13. 11:06
Előzmény: #8795  Törölt felhasználó
#8796
két ember megy a sivatagban, egy magyar és egy környező országbeli. Meglátják az oroszlánt, mire a szomszéd országbeli atyafi lerúgja a cipőjét, és sietve felhúz egy futócipőt. Így szól erre a magyar: „Te meg vagy őrülve? Mit csinálsz? Az oroszlán úgyis gyorsabban fut, mint mi.” Mire a másik azt feleli: „Nekem nem az oroszlánnál kell gyorsabban futni, hanem nálad”

link
Törölt felhasználó 2008. 02. 13. 11:06
Előzmény: #8794  Törölt felhasználó
#8795
A Fidesz programjából több valósult volna meg, mint az MSZP ígéreteiből, ebben biztos vagyok!

(Persze könnyű a dolgom, hiszen az MSZP-SZDSZ ígéreteiből egyetlen egy sem valósul meg 2010-re... SAJNOS!)
Törölt felhasználó 2008. 02. 13. 10:48
Előzmény: #8792  pampa
#8794
Pampa, a Fidesz is hazugsággal akarta megnyerni a választásokat.
pampa 2008. 02. 13. 10:21
Előzmény: #8792  pampa
#8793
Az elkövetkező tíz-tizenöt évben Magyarország az unió legszegényebb állama lesz – nyilatkozta a Figyelő csütörtökön megjelenő számában Demján Sándor. A legvagyonosabb magyar szerint cégét a száznapos programok űzték el Magyarországról és hazánk sorsa már 7-8 nagy kötvénytulajdonos kezében van, így a politika mozgástere erősen korlátozott. A TriGránit elnöke keserűen tréfálkozott és dicsérte Veres Jánost.

link
pampa 2008. 02. 13. 09:58
Előzmény: #8791  Törölt felhasználó
#8792
penznyelo

Ez azért van,mert az egész helyzetnek ez a kulcsa.

Azzal a mondatával nyerte meg a 2006-os választásokat:

cca. Orbán elnök úr,vonja vissza azon állítását miszerint mi receptdíjat akarunk bevezetni.Hazugság árán ne akarjon előnyhöz jutni.Hazugságokra nem lehet Magyarországot építeni.
valami hasonló volt nem emlékszem már pontosan.

Tehát a HAZUGSÁG
Törölt felhasználó 2008. 02. 13. 09:45
Előzmény: #8790  pampa
#8791
Nekem csak annyi megjegyzésem lenne, hogy elég szegényesnek tartom, hogy a jobboldali pamfletírás eszköztárában másfél éve a hazudós Feri az egyetlen alkalmazott fordulat. A jobboldali megmondók egyik nagyágyújától annál több kreativitást várnék el, minthogy erre az egy vezérgondolatra lehessen még mindig egy komplett "művet" építeni.
pampa 2008. 02. 13. 08:46
Előzmény: #8789  Törölt felhasználó
#8790
Kemény,de igaz.
Törölt felhasználó 2008. 02. 13. 08:37
#8789
203 kép-viselő

203. Ennyien voltak, ennyien vannak.

Egészen biztos vagyok benne, hogy most büszkék magukra. Másképpen ugyanis szinte lehetetlen elviselni a szégyent. Tehát büszkék. Igazi hősként tekintenek önmagukra. És igazi közösséggé kovácsolódtak a közös bűnben.

Igen, ők már közösség. Egymás szemébe néznek, és értik. Úgy gondolnak önmagukra, mint az ostromlott vár maroknyi védőserege.

Ez a kapocs kívülről már megbonthatatlan. Mondom: a szégyen tartja össze, és a bűn.

Kétszázhárom ember. Elvileg lehetne akár igazuk is. Hányszor, de hányszor volt igaza a maroknyi kisebbségnek vagy akár egyetlen bátor embernek a csaholó falkával szemben! Igazából erről szól a történelem. Hogy valakinek mégis igaza van. Igaza volt Nagy Imrének, Mansfeld Péternek, Tóth Ilonának, a pesti srácoknak – vagy éppen Dobó Istvánnak. Akit az egri diadal után Ferdinánd király felségsértési perbe fogatott, és elítéltetett.

Ennek a kétszázhárom embernek most éppen nincsen igaza. Nem hősök ők, bármennyire szeretnék is így elképzelni magukat. Ez a kétszázhárom ember egyszerűen csak megátalkodott. És fél, és gyáva.

Kétszázhárom képviselő. De mit képviselnek? Ez most a kérdés.

Sok mindent lehet képviselni. Az ügyvéd képviseli ügyfelét a bíróság előtt. Ha meg van győződve védence bűnösségéről, akkor is.

A sportoló képviseli hazáját, mondjuk az olimpián. Önmagát is képviselheti az ember – akárhányak ellenében. De képviselhetünk egy barátot, sőt egy vadidegent is. Mint az Ezeregyéjszaka meséiben az az ifjú, aki a halálra ítélt herceg helyett odaáll a bitófa alá, hogy a herceg haza tudjon menni elbúcsúzni édesanyjától. Ha a herceg napszálltáig nem ér vissza, felakasztják az ifjút. Aztán a herceg persze visszatér. És persze kegyelmet kap. Ez az Ezeregyéjszaka.

Ők kétszázhárman elvileg a népet képviselik.

Mert ezért vannak ott, ahol vannak. Ez a képviseleti demokrácia, amelyre oly sokat hivatkoznak, éppen ők. Mindig elmondják, hogy nem szabad aláásni a parlament tekintélyét, és nem szabad a demokráciát "kivinni" az utcára. Mert Magyarországon képviseleti demokrácia van, nem pedig közvetlen demokrácia. Vagyis a nép képviselőin keresztül érvényesíti akaratát, méghozzá a parlamentben.

Az a baj, hogy ők kétszázhárman nem képviselnek semmit sem. Az egész elv hazugság immár.

2006 szeptembere óta nem lehet képviseleti demokrácia Magyarországon. Egyetlen gazember zárójelbe tette az egészet. Zárójelbe tett bennünket – és azt a kétszázhárom embert is. Őket különösen. Ugyan mit lehet képviselni még ott, ahol "nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél évet". Ahol "teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz".

Semmit sem lehet ilyen országban képviselni. Akik képviselnének bennünket, azok ugyanis mind-mind hazugság árán jutottak oda, ahol vannak. Vagyis egy hazugságot képviselnek. Ez pedig "nem igaz országhoz vezet".

Egy hazugságot is lehet persze képviselni. "Mi az hogy! Nagyon is!" Nem tudja ezt minálunk jobban senki sem. Itt kétszázhárman képviselnek egy hazugságot. Egy hazugságot és egyetlen érdeket. Egy gazember érdekeit. Néhány gazember érdekeit. Ha 2006 szeptemberében lemondanak, visszaadhatták volna a hitet is, a becsületet is. De ők a másik utat választották. Odaálltak a hazugság mellé. A hazugság szolgái lettek, bármi áron. Ezért nincs és nem lehet igazuk semmiben sem. Ennek a kétszázhárom embernek akkor sincs igaza többé, ha történetesen és véletlenül mégis igaza van.

De most nincs se történetesen, se véletlenül. Még az sincs. Most egyszerűen elvették a társadalomtól, ami megkérdőjelezhetetlenül az övé.

Ez a kétszázhárom most végképp felrúgta a társadalmi szerződést. Úgy rúgta fel, hogy még azt sem tudja, mi az. Ez lehetne akár mentő körülmény is, de nem az. Mert érzik, minden pillanatban érzik, hogy a bűnt szolgálják. Hogy gazembert szolgálnak. De teszik. Félelemből, gyávaságból, anyagi érdekekből, aljasságból – ki-ki amiért. Már önmagukat sem képviselik. Nincsen önmaguk. A falka maradt. És a szégyen. És az önsorsrontás. És a hazugság. A mindenekfeletti hazugság. Ez valóban nagy erő. Összekovácsoló, közösségteremtő erő.

Vannak ők odabent – és körülöttük ez a "kurva ország". S mert önmagukat gyávák gyűlölni, hát akkor gyűlölik az országot inkább. És egy képet viselnek az arcuk helyén. Ők így: kép-viselők.

Rettenetes pillanat ez. Rettenetes csönd, rettenetes várakozás. De legalább végre bármi megtörténhet. S hogy mi fog végül is megtörténni a bármiből, az csak az országon múlik. Mirajtunk. Hiszen őrajtuk már semmi sem múlik, legfeljebb egy gazember hatalma. Ideig-óráig. Őket már csak ez érdekli, mert ez az önérdekük. Ez, és hogy a kép ott maradjon az arcuk helyén. Másképpen ugyanis nem mernek szembenézni önmagukkal. Szánjuk őket, és imádkozzunk értük, és ne bocsássunk meg. Most még semmiképpen. Majd ha levezekelték. Majd ha bocsánatot kértek. Majd ha bevallották. Majd akkor. És ne féljünk. Nincsenek már többen, csak kétszázhárman…

Bayer Zsolt, főmunkatárs
Törölt felhasználó 2008. 02. 13. 04:14
Előzmény: #8787  Törölt felhasználó
#8788
Ezt figyeld konkitól :

"Ha visszajön ez a populista demagóg állat, én biztos megyek külföldre: nem szox csak szöx."

"Mindenkinek sikerült látom egy jó nagyot böffentenie. Egészségetekre!"

Én meg azt nem fogom fel azzal a hangya agyammal, hogy ezek a liberósok, hogy nem képesek magukat észrevenni sosem.

Böfög egyet, aztán kijelenti ezt. itt fenn.

Nem semmi ez a pacák.
Törölt felhasználó 2008. 02. 12. 22:11
Előzmény: #8786  Törölt felhasználó
#8787
Mindenkinek sikerült látom egy jó nagyot böffentenie.
Egészségetekre!
Törölt felhasználó 2008. 02. 12. 21:03
Előzmény: #8782  Törölt felhasználó
#8786
persze papóca,
nektek mindenki "ez",
most Antall, most Boross, most Csurka, most Orbán, most Kósa(ja, nem ő lett), most Bárki, aki nem ti, az nektek ez és populista és demagóg és állat a liberalista méltóság naaagy dicsőségére most ilyen visszafogott vagy pedig le is lövethetnéd
na mi van? nem sikerül összerakni egy rendes molotovkoktélt? rendőrszékházba lövetni? mi lesz itt?!!
ehh,
térj meg!
Törölt felhasználó 2008. 02. 12. 20:30
Előzmény: #8784  Törölt felhasználó
#8785
hát ha nem hazafi ,akkor most is idegen honban van ,nem?
magyarul külföldön! :D
Törölt felhasználó 2008. 02. 12. 20:18
Előzmény: #8782  Törölt felhasználó
#8784
Te külfölde?
Ott nem lehet lopni.
Felkopna az állad, te tolvajpárti. Ingyen egészségügy csak itt jár nektek, s csak nektek! Mert má fizet érte, de ezt még a pártvezéreitek sem tudják.
Hová mennél?
Törölt felhasználó 2008. 02. 12. 20:04
Előzmény: #8782  Törölt felhasználó
#8783
hát minek te???
most is ott vagy!
Törölt felhasználó 2008. 02. 12. 19:51
Előzmény: #8781  Törölt felhasználó
#8782
Ha visszajön ez a populista demagóg állat, én biztos megyek külföldre: nem szox csak szöx.
Törölt felhasználó 2008. 02. 12. 19:42
Előzmény: #8780  saru
#8781

Topik gazda

saru
4 3 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek