Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
moko 2007. 11. 22. 17:59
Előzmény: #7159  Törölt felhasználó
#7160
Mi baj kanyisz? Amikor a tieteket verika csalánba akkor ez undorító?
Nagyon fura a gusztusod.

A Hírszerző a bizottság elnökét, Avarkeszi Dezsőt is megkereste, aki szerint a Fidesz pécsi szervezetének célszerű lett volna tájékozódnia saját országgyűlési képviselőitől, az általuk kifogásolt gyakorlat ugyanis nem csak Toller László esetében működik így.

A szocialista képviselő elmondása szerint 1994 óta a bizottsági tag képviselők "biankó" megbízásokat írnak alá a ciklus kezdetén, így oldva meg az esetleges helyettesítési problémákat. Avarkeszi elismerte, hogy mindez nem igazán felel meg a házszabálynak, ám hangsúlyozta: pártfüggetlen általános gyakorlatról van szó.

A saját portájukon csináljanak először rendet,és csak azután nálunk.
Én nemkapok fizetést ha nem járok be a munkába.
Törölt felhasználó 2007. 11. 22. 17:44
Előzmény: #7156  pampa
#7159
Undoritó az, hogy a Toller ügyet egyáltalán bárki szóba hozza. Hányinger.

Minden kulturországban ilyenkor mélyen halgatnának, senkinek nem jutna eszébe ezt feszegetni, akinek eszébe jut másnap nem teheti be a lábát a klubba.

Éljen mucsa, éljen a bunkóság.
Törölt felhasználó 2007. 11. 22. 17:31
Előzmény: #7138  saru
#7158
kedves Saru!

Az előtted szólok (LET-t kivéve) nem írtak semmit. Összefüggéstelen betük halmaza, nem érdemes elolvasni sem. Karsait ugyanebbe a kategóriába sorolom.

Arra pedig, hogy:
"Azt hiszed, hogy ez ilyen egyszerű ?, tévedsz, ez kivitelezhetetlen, .." Nem hiszem, tudom. Persze kell könyvelő is, meg ügyvezető, de alapjaiban ilyen egyszerü.

USÁ-ban ne csak gázolajfaló vontatás van, a mellékvonalakon viszont igen. Abból az egyszerű tényből kifolyólag, hogy a mellékvonalakon nincs felső vezeték, magyarul áram.

A vicc egyébként az, hogy gazdaságilag lehet, hogy Antalnak van igaza, a mellékvonalakon olcsóbban lehetne közlekedtetni. Csak nem egy mammutnak, amely a fővonalakra koncentrál, mert az a dolga. Pont a LET által beidézettek miatt kell az egészet oda tenni ahova valók.
Mellesleg azon szoktam még röhögni, hogy akörnyezetvédők is mellékvonal pártiak, holott azok a dízel csotrogányok sokkal károsabbak a buszoknál.
pampa 2007. 11. 22. 16:48
Előzmény: #7156  pampa
#7157
A Főpolgármesternek volt egy javaslata,hogy fizettessék ki a szabálytalan demonstrálókkal az okozott kárt.

Kártérítést fizet a rendőrség a majdnem négy éve, 2003 decemberében a fővárosi "Gesztenyés kertben" feloszlatott tüntetés miatt a résztvevőknek. A rendőrség és a tüntetők most egyeztek meg a kártérítésről, de hogy az összeg mekkora, azt nem közölték.

A Lelkiismeret 88 csoport 2003 december 1-jén tartott illegális demonstrációt Medgyessy Péter villájánál. A rendőrséghez az első betiltó végzés után újabb kérelmet küldtek, immár három részre bontva a megmozdulást. A Budapest Rendőr-főkapitányság levélben reagált, de formálisan nem tiltotta meg az újabb beadványban szereplő tüntetést.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a napokban egyezett meg a tüntetés résztvevőivel a nem vagyoni kártérítésről. Ennek mértékéről nem nyilatkoztak a rendőrségen. A Rendőrség saját internetes oldalán elnézést kért az oszlatásért, beismerték hogy hibáztak és megsértették a tüntetők jogait. Az internetes oldalon név szerint kértek a történtekért elnézést 32 tüntetőtől. Az ügyben egyébként már 2005-ben született bírósági döntés, ami kimondta, hogy a rendőrök hibáztak.


Gondolom most is azt fogja javasolni,hogy na az adókból fizessenek a rendőrök hanem a saját jövedelmükből,hiszen ez akkor így lenne korekt.
pampa 2007. 11. 22. 12:47
Előzmény: #7155  Törölt felhasználó
#7156
"A nyilvánosságra hozott iratok (bizottsági jegyzőkönyvek, vagyonnyilatkozat) szerint a képviselő jogának gyakorlása kérdéseket vet fel, mivel köztudomású, hogy a sajnálatos autóbalesete következtében (Toller László - a szerk.) 2006. június 19. napja óta, ügyeiben saját maga eljárni, illetőleg meghatalmazást adni nem tud. Felvetődik a kérdés, hogy Toller László a parlamenti bizottsági jegyzőkönyvekben 2006. június 26-ától a mai napig miként szerepelhet 'helyettessel' megjelölve, illetve ki írja alá helyette az eseti képviseleti megbízásokat" - olvasható a Fidesz pécsi elnökségének lapunkhoz eljuttatott állásfoglalásban.

A Fidesz pécsi elnöksége felszólítja az alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság elnökét, indítson vizsgálatot arról, hogy Toller László nevében ki írja alá az eseti megbízásokat. Felszólítják továbbá az Országgyűlés elnökét, hogy indítson eljárást 2007. január 1. napjától Toller László vagyonnyilatkozatának és más bejelentési kötelezettsége(i)nek jogszabályszerű teljesítése vonatkozásában és szüntesse meg a fennálló törvénytelenségeket és szabálytalanságokat.

"Egyben felszólítjuk az MSZP Baranya Megyei Szervezetét, hogy méltósággal, de határozottan járjon el Toller László képviselői jogi státusának rendezésében, és kezdeményezze országgyűlési frakciójánál módosító javaslat benyújtását a képviselői jogállásról szóló törvény keretén belül az olyan esetekre, amely a munkavégzés közben tartós munkaképtelenséget és egészségkárosodást szenvedett képviselőkre vonatkozik" - írja a Fidesz pécsi elnöksége.

A Fidesz városi elnöke, Révész Mária a Hírszerzőnek korábban elmondta: a legnagyobb ellenzéki párt továbbra sem kíván nekimenni Toller mandátumának, Révész szerint egy ilyen lépés automatikusan maga után vonná az embertelenség vádját, ezt pedig szeretnék elkerülni. Véleménye szerint továbbra is a szocialistáknak kellene lépni valamit, például összedobni egy segélyalapot, alapítványt létrehozni - ám semmiképpen sem közpénzből támogatni szerencsétlenül járt képviselőtársukat és családját.
Törölt felhasználó 2007. 11. 22. 12:11
Előzmény: #7154  Törölt felhasználó
#7155
A Napi is erről ír.
Az Orbán-kormány idején nem volt szó összeomlásról...
Gyurcsány-ügynök a tékozló fiú...

" Magyar összeomlás öt év múlva?
07.11.22 10:26

Öt év múlva kifullad a magyar gazdaság növekedésének megmaradt töredéke is, ami elitcseréhez vezet - jósolja egy amerikai-magyar közgazdász.

A magyar gazdaság a multik szféráját kivéve semmit sem változott: továbbra is a személyes kapcsolatok hálójára épül. Itt a polgár nem azt kérdezi magától, ha kar valamit, hogy mit tudok, hanem azt, hogy kit ismerek - mondta a 168 Órának adott interjújában Róna Péter közgazdász, aki 14 éves korától az USA-ban élt, majd a rendszerváltás után vállalat szerepet a hazai gazdasági életben. A magyar ember élete kapcsolatrendszere megszervezéséből áll, s a gazdaság sem különb ennél. A szakember szerint öt éven belül összedől a magyar gazdaság - az 1 százalékra lassult növekedés és a vártnál magasabb infláció már ennek jele, hiszen azt mutatják, hogy kimerült a termelés növeléséhez szükséges képzett munkaerő-tartalék. Az EU-támogatásokat a politika - függetlenül attól, ki van hatalmon - szétszórja a kapcsolati hálók mentén.

A bedőlés után a jelenlegi gazdasági-kulturális-oktatási-politikai elit végképp elveszti hitelességét, és eltűnik a színről. Helyére olyanok jönnek, akiket az EU segít hatalomra, hogy hűségesen végrehajtsák Brüsszel utasításait. Az eurót talán 2025-ben vezeti be Magyarország."
Törölt felhasználó 2007. 11. 22. 11:43
Előzmény: #7153  saru
#7154
Öt éven belül bedől a magyar gazdaság: 2025 előtt euró sem lesz?
2007-11-22 10:57:32
Róna Péter közgazdász szerint vagy bedől a gazdaság vagy megdől a jelenlegi gazdasági modell. A szakértő úgy véli, a közös fizetőeszköz körül mítoszt épített a hazai közvélemény.

link
saru 2007. 11. 22. 10:15
Előzmény: #7152  saru
#7153
hallottam a tegnap esti hírekben, hogy Gy. F.-et a balti államokban is utólérte a hazugság jelzője !, micsoda szégyen... ! ,

mit mond a magyar közmondás?: hamarabb utólérik a hazug embert, mint a sánta kutyát... !

Illés együttes:

"Ajánlom tünjél el a színről sietve"
saru 2007. 11. 22. 09:13
Előzmény: #7151  saru
#7152
Medián: nőtt a Fidesz támogatottsága
2007. november 21. 21:15

A Medián felmérése szerint a választani tudó biztos szavazók között a Fidesz népszerűsége 64 százalékon, az MSZP-é 26 százalékon áll - derül ki a közvélemény-kutató cég szerdán közzétett, novemberi felmérésből, amely a HVG című hetilap megbízásából készült. A nagyobbik ellenzéki párt megdöntötte márciusi rekordját: a teljes népesség 44 százaléka, a pártot választók hattizede szavazna rá, több mint kétszer annyian, mint az MSZP-re - olvasható a hetilap honlapján. A felmérés szerint az MSZP támogatottsága a teljes népesség körében 21 százalékos.

A kutatás szerint a Fidesz-szavazók nemcsak sokkal többen vannak, de sokkal elkötelezettebbek is: 66%-uk mondja biztosra a részvételét egy új parlamenti választáson, míg a nagyjából változatlan létszámú szocialista szavazótáborban ez az arány épp 10 százalékponttal kisebb. A kisebb pártok őrzik az elmúlt fél évben jellemző átlagos támogatottságukat; az MDF-nek és az SZDSZ-nek is négy százalékos a támogatottsága.

A politikusok népszerűségi listáján is változás történt: továbbra is Sólyom László köztársasági elnök áll az élen, a Fidesz három prominense, Kósa Lajos, Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnökei és Orbán Viktor, a Fidesz elnöke azonban megelőzte a korábban dobogós Dávid Ibolyát, az MDF elnökét és Szili Katalint, az Országgyűlés elnökét.

A Fidesz újbóli erőre kapása aligha független attól, hogy az általa indított népszavazási kezdeményezés célegyenesbe ért, és nagy valószínűséggel csak a párt három kérdéséről szavazhatnak majd a polgárok. A kutatás szerint 39-ről 46%-ra nőtt a referendumon való részvételüket biztosra mondók aránya. Az értékelés szerint a jelenlegi biztos szavazók hatvan százalékának a részvétele is elegendő lehetne ahhoz, hogy a referendum eredményes legyen. A közvélemény megosztott abban, hogy egy eredményes népszavazás esetén mit kellene tennie a kormánynak: 45% szerint le kellene mondania, 46% szerint viszont nem.
(MTI)
saru 2007. 11. 22. 09:07
Előzmény: #7150  Törölt felhasználó
#7151
Haladék a szárnyvonalaknak
Népszabadság • B. Papp László • 2007. november 22.

Bár december 9-étől - a hivatalos szóhasználat szerint - forgalomszüneteltetést tervezett több vasúti szárnyvonalon a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, a jövő évi vasúti menetrendben egyelőre nem lesz számottevő változás. Ez azt jelenti, hogy a 38 vonal közül 26-nál megrendelik a közszolgáltatást a MÁV-tól, 12 vonalon viszont arra készülnek, hogy a vasúti szerelvények helyett autóbuszok szállítják az utasokat. Ez utóbbi helyszíneken egy ideig ezek egymással párhuzamosan közlekednek.

Ugyanakkor hat hónapos moratóriumot kérnek a gazdasági tárcától a térségi vasúti szövetségek megszervezésére a megszüntetéstől fenyegetett mellékvonalak melletti önkormányzatok, a parlamenttől pedig azt várják, hogy ez idő alatt szabályozza a járatok fenntartásának - az üzemeltetésnek és a szükséges felújításoknak - további állami támogatását.

Csanádi István, a Vasutas Települések Szövetségének elnöke érdeklődésünkre elmondta: a 140 települést tömörítő szövetségen belül megalakították a Térségi Vasutas Települések Tagozatát. A Gazdasági és Közlekedési Minisztériumtól pontos adatokat kérnek a pályák, a mozdonyok, a vasúti kocsik és az ingatlanok állapotáról, valamint hiteles gazdasági számításokat a forgalomról és a költségekről, mert csak ezek ismeretében készíthetnek cselekvési tervet a további működtetésről.

A szaktárca azon döntéséről, hogy egyes vonalakon átmenetileg párhuzamosan közlekedtet vonatokat és buszokat, Csanádi István azt mondta: a minisztérium bármit be tud bizonyítani, ha például vadonatúj buszokkal versenyezteti az ütött-kopott vasúti szerelvényeket, utóbbiakra senki sem fog felszállni. Hozzátette: összességében jó döntésnek tartja, hogy a szaktárca haladékot adott a szárnyvonalaknak, s olyan egyezségben bízik, amely hosszú távon biztosítja a vasút fennmaradását.

- Nem zárkózunk el a térségi működtetésű vasutaktól, hiszen az a helyiek igényéhez alkalmazkodó menetrendtől az adminisztrációs költségek csökkentéséig számos előnyt hozhat, ám ez csak az állam szerepvállalásával biztosítható. Az intézményeik fenntartásával is küszködő önkormányzatoktól nem várható el, hogy önmaguk teremtsék elő a többletforrásokat. Ez méltánytalan és igazságtalan döntés volna az ott élőkkel szemben - fogalmazott Csanádi István.
Törölt felhasználó 2007. 11. 22. 08:39
Előzmény: #7146  Törölt felhasználó
#7150
"Konki negyed kilenctől hülyíted a magyar lakosságot ma is.Természetesen te egy ügyvéd vagy. Természetesen mindezt grátisz mert annyira ráérsz.

Kit nézel te hülyének? "

Természetesen téged.
Törölt felhasználó 2007. 11. 21. 21:25
Előzmény: #7144  Törölt felhasználó
#7149
"S milyen összegről szól a németországi privatizáció? A Német Gazdaságkutató Intézet becslései szerint a teljes vasúttársaság nagyjából 180 milliárd eurót ér. A vasút 49 százalékát kívánják eladni, az ügyletből 9-12 milliárd euró bevételt remélnek."

A németek is szétcseszik az országukat, működik a világot átszövő "globalista" média...
A nemzeteket tesznek tönkre, tömegeket kényszerítenek egy idegen világba, amely nem ismer erkölcsöt, Istent, hazát...
A globalizmus is működhetne jól, de értékeket semmisítenek meg, gazdasági eszközökkel folytatnak népirtást, reformok köntösébe öltöztetett fosztogatás az ami jelenleg folyik...
A "globális" tőke hitleri babérokra pályázik, sajnos...
Törölt felhasználó 2007. 11. 21. 21:15
Előzmény: #7147  Törölt felhasználó
#7148
Ja bocs, te nem pufajkás vagy, te egy elvekkel rendelkező liberális, bocs eszdé esszes vagy!
Törölt felhasználó 2007. 11. 21. 21:13
Előzmény: #7141  Törölt felhasználó
#7147
ConqI!

Ezekben a falvakban a közvilágítást is ki kellen kapcsolni, hiszen csak kivert kutyák járnak a sötétben.

Sőt az áram, gáz, víz szolgáltatást is meg kell szüntetni, mert kicsi az értéksűrüsége a szolgáltatásnak!
Igazából az utakat sem kell karbantartani, mert kevesen járank arra.

Mocsok pufajkás tolvaj kurcsány kormány!!!

Törölt felhasználó 2007. 11. 21. 21:12
Előzmény: #7145  Törölt felhasználó
#7146
Konki negyed kilenctől hülyíted a magyar lakosságot ma is.Természetesen te egy ügyvéd vagy. Természetesen mindezt grátisz mert annyira ráérsz.

Kit nézel te hülyének?

Törölt felhasználó 2007. 11. 21. 21:09
Előzmény: #7142  Törölt felhasználó
#7145
malév

Por qué no te callas?
Törölt felhasználó 2007. 11. 21. 21:09
Előzmény: #7143  Törölt felhasználó
#7144
drop

Az állam milyen módon támogassa a péket?
Törölt felhasználó 2007. 11. 21. 20:41
Előzmény: #7141  Törölt felhasználó
#7143
Konki, gyönyörű hitvallását írtad le pártodnak. Tegyünk tönkre mindent, ami kicsi, helyi, viszont támogassuk a gazdagokat, multikat, az állam is hagyja cserben a kis- és középvállalkozásokat, támogassa a multikat.

Ez is egy álláspont, de az emberek 95%-a ezzel nem ért egyet, ha tényleg belegondolnak és nem veszik be az agymosó szövegedet.
Törölt felhasználó 2007. 11. 21. 20:16
Előzmény: #7141  Törölt felhasználó
#7142
Konki !

emlékeszel még milyen otrombán megsértettél egy nőt?
légyszi kérj tőle bocsánatot !
mert úgy illik
Törölt felhasználó 2007. 11. 21. 20:03
Előzmény: #7138  saru
#7141
„ a polgármesterek és a térségi lakosok tiltakozása azt mutatja, hogy a kormány szándéka: nemzetrombolás”,

Egy 20-30 km-es, napi max 10 utast szállító szárnyvonalvasút megszüntetése miért lenne nemzetrombolás?
Tegyük fel, adott egy kis falu Magyarfalva, ahol működik egy pék. A lakosság döntő töbsége azonban a jóval olcsóbb (mi már csak ilyenek vagyunk), a falutól nem messze található hipermarketbe jár vásárolni és ott veszi meg egyúttal a kenyeret is. Pékünk persze megpróbálhatja az emberek érzelmeire hatva "Igazi Magyarfalvi Kenyér" felirattal árulnia a sütnivalót, de az emberek (akik már csak ilyenek - biztos meg vannak vezetve szegények) mégsem hajlanak a vásárlásra egy-két patrióta kivételével, akik viszont nem vásárolnak olyan tételben, hogy abból szegény péket eltartsák. Amikor azonban arra az elhatározásra jut, hogy most már végleg becsukja a boltot, megjelenik a polgármester és a jegyző, nomeg a pékség alkalmazottja és a pékség előtt tüntetésbe kezd, miszerint kevesebb lesz falu azáltal, ha nem működik ott pékség, igenis tessék tovább sütni. Mire a pék megkérdi, hogy óhajtják esetleg átvenni tőle a pékséget, szívesen adja. Persze nem óhajtják. Ettől kezdve itt veszik a kenyeret talán? Hát azt sem.
Hát akkor?

Topik gazda

saru
4 3 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek