Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
ts3 2018. 09. 20. 15:40
#78720
"A szokásos elgondolással szemben nincs semmi természetes a nacionalizmusban, az nem az emberi biológiában vagy pszichológiában gyökerezik. Több mint kétmillió éve élnek emberek, miközben a ma ismert összes nemzet az elmúlt háromezer év terméke. Valójában az összes „ősi hagyomány” meglehetősen új. Nem örök igazságok, hanem változó társadalmi konstrukciók."
Csakisazigazat
Csakisazigazat 2018. 09. 20. 15:38
Előzmény: #78718  ts3
#78719
de mi lesz sok gyilkos bevándorlóval ?
ts3 2018. 09. 20. 15:31
#78718
"Bár a liberalizmus veszít a hitelességéből, még mindig ez a legjobb opciónk. A liberalizmus az emberiség közös értékeit és érdekeit hangsúlyozza. Jobban hisz az együttműködésben, mint a konfliktusban, és az eszmék, a javak, a pénz és az emberek mozgásának megkönnyítésével erősíti a kooperációt. A liberális rendnek sok hibája van, a világot mégis békésebbé, egészségesebbé és virágzóbbá tette, mint amilyen az valaha volt. Az éhínség, a járvány és a háború ritkább, mint a történelemben bármikor. Most fordul elő először, hogy kevesebben halnak meg éhség, mint elhízás miatt, a járványok kevesebb áldozatot szednek, mint az öregkor, és az erőszak kevesebbeket öl meg, mint a balesetek. Ha úgy érzi, az emberiségnek jobban ment valami liberalizmus előtti aranykorban, kérem, mondja meg mikor. 1918-ban? 1718-ban? 1218-ban?"
ts3 2018. 09. 20. 15:04
#78717
A magyar társadalomban valami nagyon komolyan eltört a harmadik kétharmad után  "
   
A Policy Solutions és a Friedrich Ebert Stiftung augusztusban készített egy felmérést a magyar demokrácia állapotáról. Ez az egyik legfrissebb átfogó közvéleménykutatás azóta, hogy a Fidesz-KDNP áprilisban harmadszor is kétharmaddal megnyerte az országgyűlési választásokat. De, mint ahogy a tanulmány egyik szerzője, Bíró-Nagy András meg is jegyezte, mégis eltelt már a választás óta pár hónap, így volt ideje az emberekben leülepedni a dolgoknak.Ez az eredményen egyáltalán nem látszik meg, a kutatás egy végletekig megosztott társadalmat mutat, amelynek a kormánypárti fele egy teljesen más valóságban hisz, mint a Jobbiktól a baloldalig szinte mindenki más.A felmérés elsődleges célja az volt, hogy megmérje, a magyar emberek mit gondolnak a magyarországi demokrácia állapotáról. Arról már csütörtök reggel is 
beszámoltunk, hogy semmi jót, az eredmények szerint csak a magyarok 36 százaléka szerint váltható le az Orbán-kormány demokratikus választásokon, 49 százalék szerint pedig nem. Ennél viszont jóval több is kiderül a reprezentatív felmérésből.A magyarok harmadát egyáltalán nem érdekli, hogy egy diktátor vezeti-e az országotA felmérésből elég világosan kiderül, milyen dolgokkal azonosítják leginkább a magyar emberek a demokráciát:
  • legyen szólásszabadság,
  • egyenlőség,
  • és szabad választások.
Ezek közül kettő magyarországi megvalósulását aztán rögtön nagyon neccesre értékelték a válaszadók, amikor a kutatók külön rákérdeztek. Arra, hogy Magyarországon mindenki szabadon kifejezheti a véleményét és a választások is szabadok, összességében csak egy közepest adtak a magyarok.“Látszik, hogy a magyar társadalomban bizony valami nagyon komolyan eltört a harmadik kétharmad után” - mondta Bíró-Nagy András.Összességében többségben vannak azok, akik negatívan látják a magyar demokrácia helyzetét. Igaz csak szorosan, a lakosság fele szerint mennek rosszul a dolgok, míg 44 százalékuk szerint nincs semmi baj. Ezt az eredményt azonban rengeteg dolog árnyalja.A kutatók külön kiemelték, hogy az elégedetlenség jóval erősebb, mint a pozitív folyamatokat látók elégedettsége. A fideszes szavazók elsöprő többsége szerint nyilvánvalóan jó irányba mennek a dolgok, de csak a 23 százalék mondja azt, hogy teljesen elégedett a demokrácia működésével,.Ezzel szemben az ellenzéki szavazóknak végtelenül lesújtó a véleményük, függetlenül attól, hogy egyébként melyik pártra szavaznának, és még a bizonytalanok körében is kétszer annyian vannak az elégedetlenek, mint az elégedettek.Érdemes tudni azt is, hogy a magyar lakosságnak mindössze a fele gondolja azt, hogy a demokrácia minden más politikai rendszernél jobb.A magyarok 11 százaléka szívesebben élne egy diktatúrában, közel harmadát pedig egyáltalán nem érdekli, hogy milyen politikai rendszerben él.Ez utóbbi ráadásul nem egy új állapot, az MTA egy három évvel ezelőtti kutatása hasonló eredményekre jutott, tehát az, hogy magyarok egy jókora részét nem érdekli, hogy demokráciában él-e, Bíró-Nagy szerint egy stabil attitűd.Ez utóbbit a kutatók még árnyalni is tudták, a felmérésből az derül ki, hogy
  • minél kisebb valakinek az iskolai végzettsége, annál kevésbé érdekli, hogy demokrácia van-e vagy diktatúra,
  • és az is látszik, hogy Budapesten a legkisebb az érdektelenség, a vidéki városokban pedig a legnagyobb.
A korrupcióról még a kormánypárti szavazók is tudnak, csak nem érdekli őketBíró-Nagy szerint a felmérés egyik legegyértelműbb üzenete az, hogy Magyarországon párhuzamos valóságok léteznek egy sor kérdésben.“A fideszesek mintha egy teljesen más országban élnének, mint a többiek, mintha két különböző országról mondanának véleményt” - mondtaArról, hogy a magyar választások szabadok és tisztességesek, például homlokegyenest mást gondolnak a kormánypárti és az ellenzéki szavazók, de ugyanez a helyzet a tudomány függetlenségéről is (amikor a kutatás készült, már javában zajlott a háború az MTA és az Innovációs Minisztérium között a költségvetési források elosztásáról). Utóbbiról a kormánypárti szavazók elsöprő többsége gondolja azt, hogy semmi ok a panaszra, miközben az ellenzéki szavazók elsöprő többsége azt mondja, aggódik a hazai tudósok függetlenségéért.Bíró-Nagy szerint rémisztő az, hogy az ellenzéki szavazók hite teljesen megingott abban, hogy Magyarországon vannak még szabad választások, független igazságszolgáltatás, és olyan intézmények, amelyek korlátozhatják a kormány hatalmát.Eközben azzal még a kormánypárti szavazók többsége is egyetért, hogy a kormány csak azokkal törődik, akik rá szavaznak, az ellenzéki véleményeket pedig semmibe veszik. Illetve a kutatók szerint az is beszédes, hogy a fideszesek a korrupcióra vonatkozó kérdésre adták a legkisebb pontszámot,azaz a korrupció kiterjedtségéről még a kormánypárti szavazók is tudnak, más kérdés, hogy ez mennyire érdekli őket.Amit viszont láthatóan a kormánypárti szavazók sem éreznek, pedig a kormánypropagandában még a csapból is ez folyik, az az életszínvonal növekedése.“A magyar gazdasági helyzettel például leginkább a nyugdíjasok elégedettek, azaz nem azok, akik dolgoznak, hanem azok, akik nem” - mondta Bíró-Nagy. Összességében a magyarok 10-ből 5 pontot adtak arra az állításra, hogy az országban javul az életszínvonal."
kimpaa
kimpaa 2018. 09. 20. 13:09
Előzmény: #78715  rockmaster
#78716
fake news m1, 888, lokál, pesti srácok, az összes megyei hírlap, tv2, echo tv meg a többi szemét :)
ki lepődött meg ezen?
a másik oldalon van az index, 444, 24.hu, rtl klub, s kb ki is fújt ezzel. 
 
"baloldali túlsúly" -> mikor a legbaloldalibb párt jelenleg a fidesz :DD
rockmaster 2018. 09. 20. 12:50
Előzmény: #78714  Peterbond
#78715
Az, hogy el van túlozva, nem kicsit, nagyon, abban egyetértünk !A probléma az, hogy sok álhírterjesztő szándékosan nyomja a sületlenségeket, kihasználva mások tájékozatlanságát.Az Orbán-párt is ennek köszönheti a hatalmát: 0 illegális migráns mellett nyomják tévében, rádióban a fake news-okat. Hány vitaműsor vagy ismeretterjesztő, netán riport műsor volt a tévében a migrációról? Teljesen egyoldalú a tájékoztatás, elképesztő ami folyik.
Más:"Az ukrán külügyminiszter, Pavlo Klimkin nem zárta ki a beregszászi magyar konzul kiutasítását, miután a YouTube-ra felkerült egy rejtett kamerás felvétel, amin kárpátaljai magyarok magyar állampolgársági esküt tesznek a beregszászi konzulátuson. Szijjártó közleményben reagált."Ukrán külügyminiszter:
"Ezt a bizonyítékot nem lehet elhallgatni, reagálni kell rá. Számunkra két opció létezik. Az egyik a valós együttműködés, a másik: út a semmibe."
Erre hogy reagált Szijjártó? Íme:
"Szijjártó Péter "kifejezetten barátságtalan" lépésnek nevezte, hogy a beregszászi magyar főkonzulátuson rejtett kamerával készített felvételeket felhasználták az ukrán választási kampányban, a magyarellenességet szavazatszerzési célra használva."
Az Orbán-pártiak zsigerből tolhatják rá, hogy fujj szemét Ukrajna meg magyarelleneség.
Aki gondolkodik, az meg észreveszi, hogy szó sincs arról, amiről Szijjártó zagyvál. Nem a kettős állampolgársággal van baja Ukrajnának, hanem azzal, hogy egy qrva szót se szólt a magyar kormány arról, hogy Ukrajna területén magyar állampolgárságot akar osztani. Ez a barátságtalan lépés!!!
Peterbond 2018. 09. 20. 12:24
Előzmény: #78713  rockmaster
#78714
Az hogy egy ember nem látot attól még előfordulhat. Amúgy a legtöbb illegális migráns elhagyott épületeket, ipari létesítményeket vagy parkokat használ a fővárosban vagy valahol a városok szélén. Azért ők se a semmi közepén sátraznak le mert attól még víz és élelemhez valahiogy hozzá kelll jutniuk.
Én nem mondom hogy nincsenek de nagyon el vanak túlozva vagy azért hogy rémképet fessenek a helyzetről vagy hogy a saját állításukat igazolják vele ( Európa nemm akadályozza meg a migrációt, Magyarország állította meg az illegális migrációt a kerítésével nem a Török egyezmény stb... )
rockmaster 2018. 09. 20. 12:19
Előzmény: #78710  Peterbond
#78713
Júliusban Boszniában voltam a "hegyekben" raftingolni, ez ott elég népszerű tevékenység. Egy kib@szott migránst, vagy sátrat se láttam. Honnan vesznek egyesek ilyen zöldségeket? Ki terjeszti ezeket az álhíreket?
Peterbond 2018. 09. 20. 12:17
Előzmény: #78711  Peterbond
#78712
Csak említeném hogy 2013-ban és 2014-ben amikor még egyáltalán nem érzékeltetek semmilyen menekült és illegális bevándorlást Magyarországra 2013-ban 18.895 menekültjogi kérelmet adtak be érkezett míg 2014-ben 42775-t. A Bosnyákoknál most még illegálisból sincs ennyi. Akkor nálunk is 2013-ban és 2014-ben kígyóztak az illegális migránsok?
Peterbond 2018. 09. 20. 12:05
Előzmény: #78710  Peterbond
#78711
De találtam frissebb hírt is. Idén augusztusból:
https://www.total-croatia-news.com/politics/30526-all-but-2-000-illegal-migrants-from-bosnia-have-left-for-croatia
A bosnyákok 11.000-re teszik az országba idén érkező migránsokat. 2000-e pedig a jelenleg is az országban tartózkodókat. Szerintük kb 9000 jutott el horvátországba vagy más országba. A horvátok ezzel szemben kb 2000-e teszik ezt a számot és 3200-ra a szerbektől bosnyákokhoz érkezőket. Töredéke annak amit sugalni próbálsz.
Peterbond 2018. 09. 20. 11:57
Előzmény: #78708  Karvalytokes
#78710
2018 Májusáig összesen 4000 illegális migráns érkezett az országba és 1500 torlódott fel az országban. Nekik ez nagy gond mert összesen 200 menekültszálláűssal rendelkeznek. De hogy kígyózó sorok lennének a Bosnyák hegyekben azért az túlzás. ( Ja igen 2017-ben 755-en érkeztek összesen ).
De persze te jobban tudod a helyzetett mert vaktérképen megtudod mutatni Boszniát Albániát de még Google képen se láttad azokat a hegyeket ahol kígyóznak az emberek. Azok a hülye migrációval foglalkozó helyi szervek nem tudnak semmit akik ott vannak helyben és évek óta ezzel foglalkoznak.
ts3 2018. 09. 20. 11:49
Előzmény: #78708  Karvalytokes
#78709
csak a fejecskédben van áradat mióta a törökök nem szállítják őket.
Karvalytokes
Karvalytokes 2018. 09. 20. 11:30
Előzmény: #78707  ts3
#78708
Úgy érted hogy szét ne vagdossák a migránsok?Valóban ,önmagában semmit sem ér.Minesetre az ember áradat most bosznia hegyein kigyózik,kikényszeritve a kapu épitését,természetesen szárnyakkal a szlovénoknál.
ts3 2018. 09. 20. 11:20
Előzmény: #78705  Karvalytokes
#78707
A határt csak azért őrzik, hogy el ne lopják a kerítést.
Vazsmegyei 2018. 09. 20. 11:13
Előzmény: #78688  rockmaster
#78706
Sargentini az egyedüli felelős, mert elmenekült a felelősségre vonás elől.
Karvalytokes
Karvalytokes 2018. 09. 20. 10:57
Előzmény: #78703  ts3
#78705
Hát persze.Azért mert jól örzik a határt.Ha megszüntetjük a gátat ,a sárlé ismét elönt minket.
Vazsmegyei 2018. 09. 20. 10:53
Előzmény: #78703  ts3
#78704
Na tessék. Az UNIO meg most akarja bevezetni a FRONTEXét. Itt már mindenki álhírekkel operál.
Ja és a szövegkörnyezetből kiemelő linkelőknek semmi nem tűnik már lehetetlennek.
Márpedig valakik hazudnak a migrációról. 
ts3 2018. 09. 20. 10:23
#78703

Még 2007-ben is több illegális határátlépés volt az EU-ban, mint idénItthon három hete hosszabbították meg a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet.
Vazsmegyei 2018. 09. 20. 10:14
Előzmény: #78700  ts3
#78702
Azoknak az embereknek akik szerint nem lehet VÁLASZTÁSON leváltani a Fideszt, nincs igazuk, hazudnak.
 Akik meg a buta elrettentő megállapítás miatt apátiába estek, azok eddig is apátiában szenvedhettek. De hogy ezt ki állapítja meg ahhoz célzatos félrevezetés kell azok részéről, akik ezt szeretnék , apátiában tartani, negatív hírekkel bombázni a közvéleményt, ha kell álhírek tömegével is. 
Mert már azt is meg akarják mondani, hogy mi legyen az álhír! Az álhíreket is diktatórikusan ki akarják sajátítani.
Majd olyan kinevezett szervezeteket akarnak létrehozni, akik megmondhatják mi az álhír.
Vazsmegyei 2018. 09. 20. 10:02
Előzmény: #78694  wgl
#78701
Ha azt akarja az UNIO, hogy aki nem követi a politikai (új európai értékeket) akkor azok ellen az országok és személyek ellen GAZDASÁGI és PÉNZÜGYI szankciókkal majd eredményt lehet elérni? 
Ez a szankciózás egy olyan diktatórikus forma, amit ma az UNIO adminisztrációja is beemelt az új európai értékek közé! Ez pedig diktatórikus tönkretétele a demokráciának. 
-
Mi az a jogállami hiányosság? Valami hiba csúszott azoknak az érveibe, akik gazdasági és pénzügyi kiváltságaikat elveszítették a jogállamiság egyedi értelmezése miatt? Mert nekik a régi jogállamiság tetszene, amit maguk képére formálhattak

Topik gazda

saru
4 3 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek