Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
watson
watson 2014. 09. 26. 17:13
Előzmény: #45431  pampa
#45440
Karsai mondott valami olyasmit hogy 500 milla mínusszal vette át Battonyát és 20-25 millió plusszal adja át mert 1,3mrd-al konszolidálta az állam...
ezek szerint -800 millával minden korábbinál rosszabbul vezette a várost ))) és erre büszke ...
watson
watson 2014. 09. 26. 17:08
Előzmény: törölt hozzászólás
#45439
Ez vicc hogy azt vádolják a ki meg akarja ismerni hogy ki lopja az állami vagyont és nem azt aki lop.
sanka 2014. 09. 26. 16:47
Előzmény: törölt hozzászólás
#45438
Nagyon gyenge próbálkozás ez troll!
Törölt felhasználó 2014. 09. 26. 15:50
Törölt hozzászólás
#45437
signal2
signal2 2014. 09. 26. 09:04
Előzmény: #45435  signal2
#45436
Ángyán József úgy fogalmaz, hogy „ahol a politika által delegált - az Egyetemen munkaviszonyban egyébként nem lévő - „tartótiszt” számoltatja be, irányítja, utasítja az intézmény vezetését, ott nem a dékáni magánakciók és még csak nem is a belső ármány, irigység és másokon átgázoló erőszak vezet ilyen értelmetlen, az értékeket leromboló, barbár pusztításhoz.”

Röviden, tömören.
signal2
signal2 2014. 09. 26. 09:01
Előzmény: #45434  signal2
#45435
Közben így bánnak a tisztességes sajátjaikkal is:
link

ÉS AKKOR NE FÉLJ VÁLLALNI A SAJÁT VÉLEMÉNYEDET?
signal2
signal2 2014. 09. 26. 08:58
Előzmény: #45433  sanka
#45434
Közben ilyenekkel etetnek minket. De sok mindenre van idejük.
link
sanka 2014. 09. 26. 07:52
Előzmény: #45432  pampa
#45433
Szia pampa! Mi a véleményed Szijjártó Petike gazdagodásárol,atekintetben, hogy Cuslágot 50 milláért évekre bezártak? Lesz kettős mérce pampa?
pampa 2014. 09. 26. 07:37
#45432
Az ukrán-orosz vita a két ország belügye.Amikor az ukránok a puccs mellett döntöttek tudták mi lesz a következménye. Hagyják már ki a vitájukból a többi európai országot.

"felszólította a magyar partnervállalatot, hogy tartsa tiszteletben a szerződésből fakadó kötelezettségeit, illetve az uniós jogszabályokat"

"A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) ugyancsak csütörtök este közölte az MTI-vel: a kormány további intézkedéseket tesz a magyar lakosság biztonságos gázellátása érdekében, péntektől tovább növeli a Magyarországra irányuló gáz beszállítását, hogy felgyorsítsa a télre való felkészülést. A közlemény szerint a magyar gáztárolók feltöltése az elsődleges, mindent megelőző cél."

"A Naftogaz ukrán gázszolgáltatót váratlanul érte az, hogy az FGSZ Földgázszállító Zrt. csütörtök délután határozatlan időre megszakította a Testvériség vezetéktől független távvezetéken keresztül történő földgázszállítást Ukrajna felé.
Az ukrán vállalat az MTI-nek küldött közleményében azt írta: nem tudta elérni a magyar gázszállítót, hogy tájékoztatást kapjon tőle a gázszállítás leállásának okairól és időtartamáról, és tudomásuk szerint a nyugat-európai gázszolgáltatók sem kaptak az FGSZ-től semmilyen "meggyőző" magyarázatot az intézkedésre.

A Naftogaz sajnálatát fejezte ki az FGSZ döntése miatt, és felszólította a magyar partnervállalatot, hogy tartsa tiszteletben a szerződésből fakadó kötelezettségeit, illetve az uniós jogszabályokat. Szerintük a döntés ellentétben áll az Európai Unió egységes energiapiaci alapelveivel.

Az ukrán cég közleményében emlékeztet arra, hogy a leállás néhány nappal Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Alekszej Miller, a Gazprom vezérigazgatójának hétfői budapesti tárgyalása után, illetve néhány órával a háromoldalú ukrán-orosz-EU gáztárgyalások újabb berlini fordulója előtt történt.

"Sem az EU-tagországok, sem Ukrajna nem helyezhető politikai nyomásgyakorlás alá energiával való zsarolás révén" - szögezték le ezzel kapcsolatban, reményüket fejezve ki egyben: a hirtelen leállásnak nem lesznek váratlan hatásai az ukrán gáztranzitrendszer stabilitására.

Az FGSZ Földgázszállító Zrt. csütörtök este közölte az MTI-vel, hogy határozatlan időre megszakította az Ukrajna felé, a Testvériség vezetéktől független távvezetéken keresztül történő földgázszállítást aznap délután, a szállítás szeptember 25-én 18 órától leállt.

A közlemény szerint az elrendelt megszakítás oka, hogy a rendszerhasználók értesítése szerint a szeptember 26-i gáznaptól kezdődően jelentősen megnő a beszállítási igény. Az ellátásbiztonság és a hálózati egyensúly fenntartása érdekében a beregdaróci csomópont kapcsolását át kell alakítani olyan módon, hogy a csomóponthoz kapcsolódó valamennyi távvezeték az ország belseje felé történő szállításra legyen alkalmas.

Az FGSZ Földgázszállító Zrt. felhívta a figyelmet arra, hogy 2013 márciusa óta az Ukrajnába irányuló szállításhoz rendelkezésre álló, éves szinten 6,1 milliárd köbméter - napi szinten 16,8 millió köbméter - mennyiségű földgáz kiszállítását lehetővé tévő kapacitást a mindenkori technikai és kereskedelmi feltételek függvényében, megszakítható módon, tehát nem garantáltan biztosította.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) ugyancsak csütörtök este közölte az MTI-vel: a kormány további intézkedéseket tesz a magyar lakosság biztonságos gázellátása érdekében, péntektől tovább növeli a Magyarországra irányuló gáz beszállítását, hogy felgyorsítsa a télre való felkészülést. A közlemény szerint a magyar gáztárolók feltöltése az elsődleges, mindent megelőző cél.

Hangsúlyozzák, hogy a földgázszállítás az orosz-ukrán konfliktus ellenére zavartalan. Az ország gázellátása biztosított, a biztonsági gázkészlet nagysága az előírásoknak megfelelő, a tárolók töltöttségi szintje jelenleg 56,6 százalékon áll és a betárolás mostantól felgyorsul.
MTI
pampa 2014. 09. 25. 17:41
#45431
Nagy b@dös mai magyar valóság!

"Karsai József berágott az Origóra
LENGYEL TIBOR
A Fideszhez való viszonyát magyarázza az egykor MSZP-s, ma független Karsai József, Battonya polgármestere, mióta kiderült, hogy október 12-én függetlenként indul ugyan az önkormányzati választáson, de a Fidesz és ő kölcsönösen támogatják egymást.

Nem támogatja őt a Fidesz - állítja Karsai József. Legfeljebb csak "részben".
FORRÁS: MTI/ROSTA TIBOR
„Nem nyilatkozom maguknak, az ügyvédemnek átadtam az ügyet. Nincs joguk össze-vissza írkálni, mikor nem nyilatkozom maguknak, elferdítették az egészet” - zárta rövidre szerdán a beszélgetést az Origóval Karsai, akit kedden este is elértünk, de akkor sem akart nyilatkozni.

Megírtuk: a nemrég Gyurcsány Ferenc "puccsistáinak" megnevezésével újra a reflektorfénybe kerülő Karsai karrierje az MSZMP-től a Kisgazdapárton, majd az MSZP-n át vezetett a Fidesz közelébe. Az MSZP-ből kilépett agrárszakember 2011-ben még az Orbán-kormány ellen hirdetett éhségsztrájkot, most - az alfahir.hu-n közzétett szórólap szerint - mégis elfogadta a Fidesz támogatását .

Karsai József a szórólapon: a felirat szerint "Fidesz támogatott".
FORRÁS: ALFAHIR.HU
A polgármesteri posztért már nem induló, de a képviselőtestületbe bejutni kívánó politikustól azt próbáltuk már kedden is megtudni, miért „állt át” a Fideszhez, de ezt sem akkor, sem most nem árulta el. Ehelyett ügyvédjét emlegette és annyit mondott, „elferdítettük” a dolgokat.

A máshol készséggel nyilatkozó Karsai a valasz.hu-nak szerdán azt mondta : ő független, csak az összefogás listáját támogatja Battonyán. Arra a kérdésre, hogy igaz-e a hír, miszerint Fidesz által támogatott függetlenként indul, a portálnak azt válaszolta, „részben”.

Bonyolult dolog Karsai és a Fidesz viszonya - Budapestről talán nem is érthető
FORRÁS: MTI/ROSTA TIBOR
A szavazólapon az lesz a neve mellé írva, hogy független, viszont támogatja azt az ugyancsak független polgármesterjelöltet, Marjai Jánost, akit a Fidesz is ajánl - magyarázta „A szórólapunkon nyolc képviselőjelölt szerepel, köztük vannak fideszesek és rajtam kívül más függetlenek is - ez az összefogás listája”. Lehet, hogy ez nem érthető Budapestről - tette hozzá.
CIMKÉK: KARSAI JÓZSEF, ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS
saru 2014. 09. 23. 10:28
Előzmény: #45429  Törölt felhasználó
#45430
Ipsos: Tarlós nagyon csúnyán elverheti Falust
Ipsos, közvélemény-kutatás, belföld, politika, önkormányzati választás, Fidesz, MSZP, Együtt-PM, DK, Jobbik, LMP, pártok.
2014. szeptember 17. 13:59

Az Ipsos legfrissebb felmérése szerint Tarlóst két és félszer annyian támogatják, mint Falust. A várakozások szerint vidéken, a kisebb településeken teljesít majd a legjobban a Fidesz. A biztos szavazók körében csak a Fidesz és az LMP tudott erősödni.

A választási részvételüket biztosra ígérők körében Fidesz és az LMP erősített az augusztusban mért népszerűségi adatokhoz képest, míg a baloldali pártok és a Jobbik egyaránt visszaestek, vagy stagnálnak. Az Ipsos legutóbbi felmérése szeptember 7-14 között készült, ezer fős reprezentatív mintán.

Az Ipsos kutatása szerint a Fideszre az összes szavazó 35, a biztos szavazók 56 százaléka szavazna az októberi önkormányzati választáson. Ez javulás az augusztusban mértekhez képest: akkor 33, illetve 49 százalékot mértek a kormánypártnak.

A teljes lakosság körében az összes többi párt körében stagnál: az MSZP és a Jobbik egyaránt 12 százalékon áll, az LMP, a DK és az Együtt-PM támogatottsága 3-3 százalékos az összes szavazó között – csak úgy, mint augusztusban.

A biztos szavazók közt még nagyobbat javított a Fidesz: az augusztusi 49 százalék után most 56 százalék szavazna a kormánypártra. Szintén javított az LMP 3-ról 4 százalékra. A Jobbik 19-ről 17-re, az MSZP szintén 2 százalékkal, 18-ról 16 százalékra esett vissza. A DK támogatottsága is csökkent a biztos szavazók körében: 5-ről 4 százalékra, az Együtt-PM 3 százalékon stagnál.

Az önkormányzati választások iránt egyelőre nem mutatkozik nagy érdeklődés, a szavazásra jogosultak 43 százaléka ígéri biztosra, hogy elmegy voksolni október 12-én. A jelenlegi politikai erőviszonyok alapján biztos, hogy a megyei közgyűlésekben a Fidesz lesz a legerősebb párt, s őket nagy valószínűséggel a Jobbik követi majd, az MSZP lehet a harmadik legfontosabb tényező. A Fidesz várhatóan a 10 ezer fő alatti településeken szerepel majd a legjobban, itt a szavazatok több mint felét is megszerezheti.

Budapesten minden bizonnyal a Fidesz jelöltje lesz a főpolgármester és annak van nagyobb valószínűsége, hogy többsége lesz a fővárosi közgyűlésben. A korábbi tapasztalatok azt mutatják, hogy Budapesten a pártpreferenciák nagyobb mértékben befolyásolják az önkormányzati képviselőjelöltekre és a polgármesterjelöltekre leadott voksokat, mint az ország más részén. Így a különböző esélylatolgatásokhoz fontos információ, hogy a fővárosban jelenleg nagyjából a választópolgárok egyharmada támogatja a Fideszt, egynegyede a baloldali pártokat (többségében az MSZP-t), egy-egytizede a Jobbikot és az LMP-t. A főpolgármesteri poszt várományosa Tarlós István, akinek a kampány korai szakaszában két és félszer több támogatója volt, mint az őt követő baloldali jelöltnek – áll az elemzésben.

Ipsos Jelentős Fidesz-előny az önkormányzati választás előtti hetekben
Törölt felhasználó 2014. 09. 22. 17:06
Előzmény: #45427  Csakisazigazat
#45429
Ráadásul a vörös és a sárga összefogása ma (mármint nálunk) nem veszedelem, hanem egy csodálatos dolog... ehh, át kell írni a Noszti fiú jóslatait, úgyis azt látnak bele, amit akarnak, meg úgy is írják át, mert gyanítom az eredetit kevesen olvasták.
Törölt felhasználó 2014. 09. 22. 09:55
Előzmény: #45426  wgl
#45428
link - lég jó lett
Csakisazigazat
Csakisazigazat 2014. 09. 21. 21:37
Előzmény: #45426  wgl
#45427
Ma Nyíregyházán és környékén jártam és még mindig az a véleményem,hogy Magyarország veszte nem a "sárga veszedelem" ahogy Nosztradamus írta ,hanem a barna!!!
Érti aki érti ,aki meg nem az majd megtudja.
wgl 2014. 09. 21. 17:12
Előzmény: #45424  Törölt felhasználó
#45426
Kocsis Mátétól csak meg kell kérdezni, nem szégyenli magát két bírósági itélettel a zsebjében, mely kimondja: hAzudott???

Törölt felhasználó 2014. 09. 21. 14:33
Előzmény: #45424  Törölt felhasználó
#45425
Törölt felhasználó 2014. 09. 21. 10:12
#45424
Az alapvető jogok biztosa szeptember 17-én egy olyan jelentést tett közzé, amely nagyon kényelmetlenül érintette Kocsis Máté polgármestert, aki mindent megtett annak érdekében, hogy bezárassa a Kék Pont tűcsere programját. Az ombudsmani jelentés ugyanis rámutatott, hogy a tűcsere nem csak az EU, de a magyar állam nemzeti drogstratégiájának is a szerves részét képezi, s mint ilyen, a tudományos bizonyítékok szerint a járványmegelőzés egyedüli költséghatékony módszere a drogfogyasztók körében. Márpedig a járvány, akár a hepatitis C, akár a HIV, nem áll meg a drogfogyasztóknál, az egész társadalmat fenyegeti. Így tehát a jelentés szerint nem pusztán a drogfogyasztók, de mindannyiunk egészséghez és egészséges környezethez fűződő jogait sérti a tűcsere program ellehetetlenítése. A kormányközeli médiában az ombudsman ellen indított hecckampánnyal erről próbálják meg elterelni a figyelmet.

A jelentést, amely a TASZ tavaly novemberi beadványa nyomán elindult vizsgálat eredményeit tartalmazta, beadványozóként a bevett gyakorlat szerint két nappal a megjelenés előtt kaptuk kézhez. Ekkor olvastam először, és vegyes érzéseket keltett bennem. Egyrészt örültem, hogy az ombudsman a tények vizsgálata során nagyjából ugyanazokra a következtetésekre jutott, mint mi, és ajánlásokat fogalmazott meg a döntéshozók felé az ártalomcsökkentő programok támogatásáról. Másrészt csalódott voltam, amiért ez a jelentés ilyen későn látott napvilágot, pár héttel azután, hogy a Kék Pont tűcsere programja már bezárt. Hiszen én már a tavasz végén tájékoztattam a hivatalt arról, hogy az ügyben új fejlemények vannak, a helyzet egyre romlik, a tűcsere be fog zárni. A jelentés sokkal időszerűbb lett volna akkor, mint most.

Arra viszont nem számítottam, hogy ezek után engem fognak megvádolni azzal, hogy az ombudsmani hivatalt dróton rángatva elértem, hogy a jelentést a választási kampányra időzítve tegyék közzé. A Magyar Nemzet egyenesen azzal rágalmazta meg a TASZ-t, hogy mi irányítjuk az alapjogi biztos hivatalát! És mindezt milyen alapon? Kiszivárogtatták (avagy, ami nyugtalanítóbb, titkosszolgáltati eszközökkel megszerezték?) azt a levelezést, amit az ombudsmani hivatal egy munkatársával folytattam tavasszal. Állítják, hogy nem helyénvaló, bizalmas viszony volt köztem és a hivatal munkatársa között, hogy én már jóval a megjelenése előtt ismertem a jelentés tartalmát, illetve hogy a jelentés már májusban elkészült, és csak politikai okokból hozták nyilvánosságra éppen szeptemberben, a megjelentetés időpontját pedig mi már előre tudtuk.

Ezen állítások mindegyike hamis. A levelezésből valójában az derül ki, hogy tájékoztatom a hivatal munkatársát, akivel soha korábban nem beszéltem, a fejleményekről a beadványom ügyében, és érdeklődöm, hogy mikor tervezik a jelentés nyilvánosságra hozatalát, mert az különösen időszerű. A tegeződés szakmai berkekben teljesen megszokott, korábban nyílt levelet is tegeződve írtam egy kormányhivatalnoknak, de ettől még nem mi irányítjuk a kormányt. Mint beadványíró, azért is szerettem volna tudni, mikor tervezik a jelentés kiadását, mivel ha júniusi nyaralásom idején történik ez meg, akkor gondoskodnom kell arról, hogy ki fog helyettesíteni a médiamegkeresések megválaszolásában. Erre pedig azt a tájékoztatást kaptam, hogy jelenleg még csak munkaanyag van, és várják újabb irat beérkezését, a jelentés június vége előtt nem fog kikerülni. Én szeptember előtt még munkaanyagot sem olvastam, nemhogy a jelentést, arról nem beszélve, hogy jóval előbbre vártuk a jelentés közzé tételét. A Magyar Nemzet mestercsúsztatása, hogy egy olyan levélrészlet fotóját tette ki a címlapjára, amely az ombudsmani hivatal két munkatársa között zajlott, ezzel sokakban (még saját kollégáimban is!) az a hamis látszatot keltette, mintha a levelet nekem írták volna.

Már a cikk megjelenésének reggelén kormányközeli tévériporterek hada árasztott el ravasz kereszkérdésekkel, akik vajmi kevéssé érdeklődtek az ombudsmani jelentés tartalma iránt. Kizárólag arra voltak kíváncsiak, hogy én miért tegeződöm az ombudsmani hivatal munkatársával, mikor mentem szabadságra és hogyan befolyásoltam az ombudsmani vizsgálatot a háttérben. Agyrém. Amikor megtudtam, hogy Kocsis Máté éppen aznap tart sajtótájékoztatót, amelynek ez az ügy az egyik fő témája, már összeállt a kép: egy tudatosan megszervezett lejáratókampány mellékszereplője lettem, amelynek az igazi célpontja az ombudsmani hivatal, amely dacolni mert a fideszokrácia egyik földesurával.

Az egész történetben a legszomorúbb az, hogy azért kerültünk a célpontba, mert jól és a törvénynek megfelelően végeztük a munkákat! A 2011. évi CXI. törvény 2. § (5) bekezdése ugyanis előírja az ombudsman számára, hogy a jogvédő szervezetekkel együttműködjön: “az alapvető jogok biztosa elősegíti az emberi jogok érvényesülését és védelmét. Ennek során társadalmi tudatformáló, felvilágosító tevékenységet végez és együttműködik azon szervezetekkel és nemzeti intézményekkel, amelyek célja az alapvető jogok védelmének előmozdítása.” A jogvédő szervezetek panaszai, beadványai az ombudsman törvényes működésének egyik alapját képezik. Ez nincs ellentétben azzal, hogy az ombudsman saját maga alakítja ki az álláspontját, ami gyakran eltér, gyakran meg egyezik a jogvédőkével. Egy európai országban magától értetődő, hogy egy beadványt készítő szervezet levelezik a hivatallal és tájékoztatja a fejleményekről, vagy akár, horribile dictu, egyeztetik a megjelenés időpontját annak érdekében, hogy a törvényben előírt “tudatformáló, felvilágosító tevékenység” minél hatékonyabb lehessen.

Csak egy politikai paranoiában fulladozó országban fordulhat elő az, hogy az ombudsman és a jogvédők közötti párbeszéd, együttműködés valamiféle titkos összeesküvés rémképét idézi elő, és hogy szégyellni való dolog, ha az ombudsman kritizálni merészel egy polgármestert, aki jogsértő helyzetet teremt.
Az egész mostani kormányvezérelt médiahiszti jól illeszkedik a független intézmények, a szabad sajtó és a civil társadalom elleni támadássorozatba. Az ombudsman elleni abszurd politikai támadással példát akarnak statuálni az állami hivatalokat és intézményeket vezető köztisztviselőknek, akikben esetleg maradt még némi kritikai szellem: “Számoljatok le azzal az illúzióval, hogy ti itt független intézményként viselkedhettek, kritizálhattok, feketelistázott civilekkel együttműködhettek!” A pártállam úthengere mindent maga alá akar gyűrni, amit nem képes teljesen ellenőrzés alatt tartani. A félelem hajtja, a rettegés a társadalmi szolidaritástól, a jogállamban és demokráciában bízók összefogásától. Próbálják megosztani és egymás ellen fordítani azokat, akiket veszélyesnek ítélnek, akik kimozdíthatják az embereket a passzivitásból. Aki újabban a Fideszt kritizálja, az mind része a Magyarország elleni nemzetközi összeesküvésnek, legyen szó jogvédőkről, ombudsmanról, norvégokról vagy akár a strasbourg-i emberi jogi bíróságról. Ez az őrült, ámokfutó úthenger nem fog megelégedni tűcsere programok vagy jogvédő szervezetek betonba döngölésénél. Mindannyiunk érdeke, hogy megállítsuk.

Sárosi Péter

link
bagum 2014. 09. 20. 18:33
#45423
Azt hiszem a héten még nem volt, egy kis felsorolás, miért kell lógniuk:
link
Törölt felhasználó 2014. 09. 20. 12:45
Előzmény: #45415  Törölt felhasználó
#45422
Ha megfigyeled nem Mató volt a célcsoport:

"Target groups
Consultancy and law firms, or companies looking for exclusive headquarter accommodation in the prime office segment."

Lehetnek olyan kockázatok, melyek tönkreteszik a cég hírnevét. :DDD
Törölt felhasználó 2014. 09. 20. 12:34
Előzmény: #45418  wgl
#45421
Honnan tudod, hogy az új barátai révén mennyiből "tengődik"?
Valami azt súgja nem 47 ezerből. :DDD

Topik gazda

saru
4 3 1

aktív fórumozók