Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2014. 09. 20. 12:28
#45420
wgl 2014. 09. 20. 08:29
Előzmény: #45415  Törölt felhasználó
#45419
Nem tilos a vevőnek felfelé alkudni!
Pláne ha a korrupciós vagy kenőpénzeket így teremtik elő.
wgl 2014. 09. 20. 08:28
Előzmény: #45417  pampa
#45418
Marhaság, ez olyan bulvár hír a lelki szegényeknek.

Cusi szegény lett, ha megvenné, nem bírná ki a NAv vagyonosodási vizsgálatot.
pampa 2014. 09. 20. 07:43
Előzmény: #45411  pampa
#45417
"Összeállt Győzike és Zuschlag
Gáspár Győző salgótarjáni luxusvilláját akarta megvásárolni a volt szocialista politikus. Az ingatlanbizniszből végül nem lett semmi, inkább közös éttermet nyitnak 2 Zsivány néven."
ts3 2014. 09. 19. 12:05
#45416
link

Van benne logika.
Nézzük 2016-tól mennyi külföldi pénzhez tud majd hozzá férni a NER.
Törölt felhasználó 2014. 09. 19. 11:50
#45415
"Másfél milliárddal olcsóbban hirdették az Eiffel Palace-t
INDEX
2014. 09. 19. 11:19

A nemrégiben átnevezett Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján találta meg az Átlátszó azt a hirdetést, ahol 40 millió eurós indulóárért hirdetik az Eiffel Palace-t. Az MNB-nek viszont nemrég valamiért ennél 5,3 millió euróval (1,6 milliárd forinttal) drágábban sikerült megvennie 45,3 millió euróért."
link

Azért az nagyon durva, hogy a kínálati árnál is drágábban vették meg...
Törölt felhasználó 2014. 09. 18. 19:02
#45414

Zsolt, ezt most csúnyán túltoltad
Szalai Bálint
2014. 09. 18. 17:46
h i r d e t é s

Amikor cikket írtam az egyszerűsített honosítási szabályozás problémáiról, akkor még nem sejtettem, hogy darázsfészekbe nyúlok, és a megjelenés után békaemberekkel fogok találkozni. Azzal áltattam magam, hogy ez inkább belügyi gyakorlati kérdés, és maximum egy főosztályvezető fog majd megnyugtatni a már kész megoldási terveinkről. És azzal is, hogy egy igazi belovaglásügyi és hobbivadászati miniszter két lakossági fóruma között nem fogja kiszúrni a valódi terveimet.
Jó hülyének lenni?

Ám elvakíthatott a gőg vagy a hamis rutin – nehezen tévedhettem volna nagyobbat Semjén Zsoltról. Amikor azonnal bemondta, hogy valószínűleg hazaárulásból írtam cikket az egyszerűsített honosítás problémáiról, akkor be kell vallanom, hogy kegyetlenül ráhibázott.

Egyszerűen túl jó ez az ember.

A motivációmat is bátran kimondta, hogy a külföldi titkosszolgálatok vettek meg kilóra és igazából mi közösen próbáljuk azt a látszatot kelteni, mintha tényleg lenne magyar állampolgárság-biznisz.

Nagyon igaz, a németek adtak tizenötöt, hogy csináljak pár száz állampolgárságot áruló orosz céget, az ukránok nyolcat, hogy hintsem el mindenhol a visszaélések álhírét, a szerbek meg ötöt csak arra, hogy vegyem rá a szabadkai főkonzult, hogy ismerje el az iparágszerű csalásokat. Fáj, de arra is rájött, hogy a szarszagú MSZP-vel meg a nyomorult oldalpártjával is le kellett jattolnom, hogy elég ütő legyen az a hazaárulás. Eladtam, na.

Azért írtam, hogy túl sok orosz jött be, és több ukrán maffiacsoport veszi meg a magyar hivatalnokokat, hogy az igazi magyaroknak minél rosszabb legyen, ez idáig tiszta sor, nincs hova menekülni Semjén lehengerlő érvei elől. Talán az még nem világos, hogy miért kellett elsőre bevallaniuk, hogy abszolút létezik a jelenség. Persze nagyságrendileg sincs fogalmuk arról, hogy mekkora mértékben adják-veszik a magyar állampolgárságot, de ha így is lenne, akkor is egyre jobb a helyzet. Nem tudok másra gondolni, mint hogy a szlovákok keze lehet a dologban. Az oroszok mondjuk pont kiakadtak, a Hídfő.net közölte is, hogy az Index szándékos diplomáciai zavarkeltést folytat, hogy megromoljon a viszony Putyinékkal.

Összességében szórakoztató dolog lehet hülyének lenni. Csak el kell engedni magunkat, és mondani meg csinálni, ami eszünkbe jut. Őszintén el kell hinni, hogy az oké, ha az ember hülye, akkor egy idő után a kocsmai haverok talán együtt nevetnek velünk, nem pedig rajtunk. Ha elég magasra jutottunk, akkor a beosztottak ezt valószínűleg azonnal tudják hozni. Felnőtt embereknél fura, de alkalmanként lehet vicces.
Néha vár a valóság is

De Zsolt, sose szabad teljesen fullba nyomni a kretént, mert azt mindenki utálja, és csak fájdalmas bukás lehet a vége. Ha szóba se kerül, hogy cáfolni kéne neked nem tetsző állításokat vagy bemutatni, hogy mit tesztek a helyzet javításáért, ott mindenki elkezd gyanakodni. Amikor pedig úgy gondolod, hogy elég azt sugalmazni, hogy valószínűleg hazaáruló lehet, aki nem tetsző dologról ír, na az külön elég idióta egy húzás, még ha hirtelen nem is jutott más Habony Árpi eszébe. Néha muszáj visszatérni az álomvilágból, mert ezek fontos dolgok.

Ha egy szabályozás rossz hatékonyságú, akkor ha naivnak is hangzik, de tényleg nem azt érdemes megpróbálni csípőből bemocskolni, aki kimondja, hogy rossz. Már csak azért sem, mert ugyanaz az érdekünk, mindenki azt szeretné, hogy az egyszerűsített honosítással csak magyarok juthassanak állampolgársághoz. Ezek a cikkek nem ellened születtek, hanem érted is, te kis buta.

De mondok még erős érvet, amiért inkább megoldáson kéne dolgoznod mielőtt bevonod az ufókat, Szauront és a gyilkos méheket is a beinduló kommunikációs szuperprodukcióba. Ez annyira elterjedt iparág, hogy minden második külhoni magyarnak lesz arról sztorija, ahogy a mellette álló orosz, román vagy szerb szerencsétlenkedik a honosításkor. Senkivel nem lehet már elhitetni, hogy jelenség nem létezik vagy elszigetelt. Pont attól féltem, hogy senki nem fogja elolvasni már az átfogó cikkeket, mert az állampolgársági üzlet részleteiben és térségenként országhatáron kívül-belül is ismertebb, mint a rezsicsökkentés.

És abban is tévedsz, hogy nekem kell feljelentést tennem, és további hónapokon át nyomoznom bűnszervezetek után, mert az a rendőrség és az ügyészség dolga. Azért ők a nyomozó hatóságok, én meg nem. Szép is lenne, ha minden korrupciós ügyről született cikk mellé az újságírónak kéne a nyakába vennie három büntetőpert is. Örömteli, hogy most “nagyon komolyan” ráküldtétek a belső elhárítást erre a nem létező “badarságra”, de ezt kemény meló lesz visszacsinálni. Az új, többnyelvű tájékoztatók például biztos nagyon érdekesek, de pont nem a megoldás felé visznek.
Törölt felhasználó 2014. 09. 18. 08:49
#45413
Törölt felhasználó 2014. 09. 18. 08:40
Előzmény: #45411  pampa
#45412
Győzike helyett inkább foglalkozz az eggyel az alatti hírrel. Az talán fontosabb.
pampa 2014. 09. 18. 08:29
#45411
Nem ezt nevezi a köznyelv "futtatásnak"?

"Nekünk ez anyagilag nagyon jól jött"

"Új autóval, egy gyönyörű X6-os BMW-vel jár mostanában Gáspár Győző felesége, Bea asszony. A tízmilliós luxusautó fehér színű és minden extrával ellátott, a szomszédok néhány hete figyeltek fel rá. Egyikük a Blikknek még fotót is küldött róla, amelyen jól látszik, hogy német rendszámmal van ellátva.

A lapnak a dzsunegelbe készülő Beát nem sikerült elérnie, Győzikénél viszont sikerült rákérdezniük az új járgányra. A showman egy elég hihetetlen, de tökéletes gonddal előadott történettel állt elő.

"Bea a német szeretőjétől kapta az autót. Mi már fél éve nem vagyunk együtt Beával. Egy frankfurti barátunknak, Jürgennek lelki vigaszra volt szüksége, ezért elengedtem Beát. Nekünk ez anyagilag nagyon jól jött, rengeteg ajándékot kapunk tőle" - mondta Győzi."
Törölt felhasználó 2014. 09. 16. 16:40
#45410
Megbüntette az államot Strasbourg
2014. 09. 16. 11:20

Megsértette a magyar állam a parlamentben molinózó képviselők szólásszabadsághoz való jogát, amikor fizetésük átmeneti csökkentésével megbüntette őket az akciójukért − így határozott a strasbourgi bíróság egy keddi döntésében a „Fidesz: Loptok, csaltok, hazudtok” feliratú táblát felmutató PM-es Karácsony Gergely és Szilágyi Péter, az „Itt trafikmaffia működik” feliratú molinót kifeszítő szintén PM-es Dorosz Dávid és Szabó Rebeka, illetve a „Földrablás helyett földosztás” feliratú táblával tiltakozó LMP-s Osztolykán Ágnes és Szél Bernadett ügyében.
Magyarországot nemcsak a képviselők szólásszabadsághoz való jogának megsértéséért ítélte el a bíróság, hanem azért is, mert otthon nem volt megfelelő jogorvoslati lehetőségük – mondta az Indexnek az érintettek jogi képviseletét ellátó ügyvéd, dr. Karsai Dániel. Az államnak ezért fejenként 3000 euró nem vagyoni kártérítést kell fizetnie a hét képviselőnek, illetve a fizetésük büntetésként elvett részét is vissza kell nekik fizetni."
link

Törölt felhasználó 2014. 09. 12. 21:59
#45409
Törölt felhasználó 2014. 09. 12. 19:04
Előzmény: #45407  bigyula
#45408
bigyula 2014. 09. 12. 17:38
#45407
"Itt szép lehetsz, de okos nem, mert kötelező a hit
És ellenség lesz mindenki, aki kételkedik
És erkölcsről papolnak álszent köpönyegforgatók
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok

Lassan kihull a memóriákból az egyéni tapasztalat
És átírja a központból kiküldött új adat
S jönnek a minden rendszerhez alkalmazkodók
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok

Ahogy mindig újra kezdődik a bálvány körül a tánc
Megint befonja életünk egy láthatatlan lánc
És jönnek a lelkes ostobák s a gyáván megalkuvók
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok

S ha végül rájuk dől a ház és nincs már több hitel
Majd mást vádolnak azzal, amit ők követtek el
És engedelmes szolgáló a törvény és a jog
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok

Hát kedves fiam, édes lányom, véssétek be jól
E szép országban pusztít más is, nemcsak az alkohol
Jönnek majd és hirdetik, hogy milyen nagy magyarok
De tudjátok, hogy ezek bizony mindig ugyanazok
Édesapám, te megmondtad: ezek ugyanazok..."

link
pampa 2014. 09. 12. 07:59
#45406


"Nagyon stabil, nincsen érzékeny pontja – ezt tapasztalta az új elektromos buszról egy sofőr. A hétfőn forgalomba állt busz a világ első kompozit, vagyis műanyagból készült elektromos busza. Ennek az anyagnak köszönhetően a karosszéria 2 tonnával könnyebb a hagyományoshoz képest, ami sokkal kisebb terhelést jelent az utaknak.

A Modulo utastere alacsonypadlós, ezért kényelmes utazást biztosít, valamint lényegesen halkabb és a környezetet is óvja. A jármű 65 főt tud szállítani, és tiszta elektromos hajtással csaknem 100 kilométert képes megtenni. A Modulo-t 400 ezer euró uniós támogatással, magyar mérnökökkel fejlesztette ki a cég.

A busz közel 40 magyar kis- és középvállalkozás terméke, mi csak összehangoltuk és finanszíroztuk. Azért 40 mérnök dolgozott rajta majdnem 3 évig, míg idáig eljutottunk, és több mit egymilliárd forintos befektetés áll mögöttünk – magyarázta Mészáros Csaba, az Evopro Holding Zrt elnök-tulajdonosa.

A busz megkapta a forgalomba helyezési engedélyt, de egyelőre még nem szállít utasokat. A múlt hónapban elindult az első 25 darabos széria gyártása is.

Technológiai értelemben a világ élvonalához tartozó terméket sikerült Magyarországon előállítani, és bízunk abban, hogy nemcsak a hazai piacon tudják majd értékesíteni a magyar vállalkozások, a fejlesztők, hanem exportképes termékké válik – hangsúlyozta Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára.

A busz a következő hetekben országos körútra indul, hogy más magyarországi nagyvárosban is megismerkedhessenek az új technológiával.

(Forrás: Híradó.hu, M1 Híradó)
rockmaster 2014. 09. 11. 18:19
Előzmény: #45390  Törölt felhasználó
#45405
"ÁTESTÜNK A VÁLSÁGON???? HOVA??
A VÁLSÁG AKKOR KEZDŐDÖTT, DE ANNAK NINCS VÉGE..." --> válság a fejekben volt / van.
Amit Te válságnak mondasz, az azt jelenti, hogy jelentős pénzeket pakoltak egyik eszközosztályból egy másikba, ami megrázkódtatásokkal járt.
Te látsz az utcán törő-zúzó, boltokat csapatostól kifosztó embereket? Én nem. Görögországban lehetett látni, de Magyarországon nem. Ez lópikula volt, nem válság.. szvsz..
Törölt felhasználó 2014. 09. 11. 17:46
Előzmény: #45402  Törölt felhasználó
#45404
Bocs rossz helyre klikkeltem, eggyel feljebb akartam.
Törölt felhasználó 2014. 09. 11. 17:42
#45403
„Két papírt írok alá. Aláírom a magyart. Nagyon remélem, hogy az van a szövegben, amire számítok”

Ezzel arra utalt, hogy bizottsági elnöksége idején nem egyszer fordult elő, hogy Magyarország úgy számolt be a Bizottságnak néhány törvényről, hogy nem a pontos magyar szöveget küldte el Brüsszelbe.

Aztán nehogy úgy járjon Barroso, mint mi a gázüzlettel (amit gyakorlatilag "biankó" írtunk alá.) :D
Törölt felhasználó 2014. 09. 11. 17:36
Előzmény: #45396  _pampa
#45402
Ha csoportosan odaugrasz egy pl. tanárhoz és lekeversz neki egyet, akkor 8 évet is kaphatsz (és ötnél kevesebbet nem.)
Sőt, ha egyedül nem vágod pofon csak előkészülsz rá, akkor egy évet kaphatsz.

Ezt például arányosnak tartod? (Pedig a fidesz+jobbik ennyit írt elő a bíróknak.)

(Egyébként a linkedben szereplő 2-8 évig terjedőből 4 évet kapott, bőven az alsó határon van, miközben Rezesova 5-15-ből 9 évet kapott.)
Sigorszky 2014. 09. 11. 17:33
#45401
sem megy a szomszédba a fidesz egy kis hitványságért:
link

Topik gazda

saru
4 3 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek