Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
ts3 2014. 09. 09. 12:07
Előzmény: #45359  marcus
#45360
Szerinted te most jó végén állsz a farkincának?
marcus 2014. 09. 09. 11:55
Előzmény: #45344  wgl
#45359
nem tudnék hozni, én csak fröcsögök és hazudok...:-)
ja, gondolom te itt példák sokaságát tudod felsorolni,mennyi fideszes javaslatot támogattak 10.-ig....vagy csak fröcsögsz kicsit???
Itt a gombod fölvarrva:
ami most van "szép öcsém (- be nagy kár)", azt egy az egyben barátaidnak a derék szociknak és liberális szövetségeseiknek köszönhetitek....gondold át és megvilágosodik előtted a miért, ha nem, az sem gond , a te problémád marad....
ha voltál katona, tudnod kell: nem a nyúl viszi a puskát! Esetleg, ha megkérdezed a szomszédban a Pista bácsit az is felvilágosít szívesen : tegyél föl szemüveget, nézd figyelmesen és rá fogsz jönni, hogy nem a farok csóválja a kutyát...elhiszem, hogy ezeket nehéz megszokni,most ez van és úgy tűnik egy ideig még marad is...
na pá

Törölt felhasználó 2014. 09. 09. 11:24
Előzmény: #45354  saru
#45358
Sarukám, 2014 van. A mai ügyekről beszélj, ne Megyó félre tolásáról, ami ugye 10 éve volt!

ts3 2014. 09. 09. 11:12
Előzmény: #45354  saru
#45357
Persze, egy volt MSZP miniszterelnök elkezdi orbán seggét nyalni számodra egy gerinces cselekedet?

3 millió ember nyugdíjjának eltüntetése számomra szintén felér egy hazaárulással.
Törölt felhasználó 2014. 09. 09. 11:07
#45356
kb oda tartunk... KUSS mindenkinek...

A legundorítóbb hűtlen kezelés
Dudás Gergely
2014. 09. 09. 10:39
h i r d e t é s

Biztosan van abban valami logika, hogy miért kell egyenruhás segédlettel több tucat rendőrnek kimennie egy alapítványhoz. De másra jutni, mint hogy részben erődemonstrációról, másrészt arról van szó, hogy az ügy vélt súlyát így lehet érzékeltetni az erre fogékony közönségnek (mert ugye BIZTOS nem mennének ki a rendőrök, ha nem lenne nagyon komoly ügy), józan ésszel nem lehet.

Remek fordulat lenne azt írni, hogy ennél kevés undorítóbb dolog történt az elmúlt években, de ugye azért történt pár. És még csak az sem igaz, hogy hétfői események példátlanok. És nem, nem csak az elmúlt négy év: ahogy a Kossuth tér körbekordonozása 2006-ban, a Demszky-féle traktoros táblák kihelyezése 2007-ben, és persze még lehet sorolni példákat, úgy ez a mostani történet is a joggal, az erővel, a hatalommal való visszaélés tipikus esete. És ha büntetőjogilag nem is fogható vagy értelmezhető, bizony a legundorítóbb hűtlen kezelés:
a hatalom az adóforintokból fenntartott rendőrséget a tetszése szerint utasítja és használja arra, hogy neki nem tetsző civileket tartson rettegésben.

Tegyük félre egy pillanatra az egész, sok szempontból döbbenetes norvég civil alapos ügy eddigi fordulatait, vagy azt, hogy miről is szól az egész történet.

Maradjunk a hétfői akciónál, és nézzünk csak néhány nagyon egyszerű tényt, amiket aztán próbáljunk annak fényében értékelni, hogyan is működik ma Magyarországon a „szolgálunk és védünk” elv mentén és a jogállamiság egyik bástyájaként a rendőrség és a hatalom.

Egy hete tudjuk, hogy civilek elleni háború újabb fejezeteként nyomozás indult. A Kehi feljelentést tesz a rendőrségen, és ennek nyilván véletlenül kiszivárgott tényét megerősíti. Csak a hülye nem tudja, hogy az ismeretlen tettes ellen indult nyomozásban a norvég pénzek és az Ökotárs a célpont, az alapítvány vezetője maga nyilatkozik erről a múlt héten, sőt, megerősíti: igen, adtak kölcsön pénzt a pályázóknak, ez szerepel a nyilvános beszámolóikban is. Ugye ez az egyik, most bűncselekményként vizsgált dolog, miközben már itt bűzlik az egész, hiszen az egész Btk.-tényállás üzletszerűséget feltételez, és nem azt, hogy akár civil, akár gazdasági partnernek valaki esetileg kölcsönöz. Mindegy. (Ahogy az is, hogy a hűtlen kezelés – szintén elég nehezen érthető – gyanújából az egyik logikusan adódó feltételezés, hogy a norvég állam lenne a sértett, szóval a gyanúsan politikai motivált nyomozás most őket védi, hahaha.)

Tételezzük fel, hogy az alapítvány(ok) tényleg kőkeményen jogosulatlan pénzügyi szolgáltatást nyújtottak, de legalábbis a rendőrség gyanúja megalapozott. Tényleg az a módja a bizonyítékok beszerzésének, hogy ha egy héttel azután, hogy nyilvánosságra hozzák a nyomozás tényét, a szépemlékű diszkórazziákhoz hasonló erőkkel vonulnak ki közismerten veszélyes civilekhez? Mire gondoltak? Ha nem elég gyorsak, nincsenek elég sokan, akkor a rendőröket éppen elégetett titkos dokumentumok, papírokat sebtiben rágó és lenyelő bölcsészek fogadják? Vagy az utolsó pillanatban még sikerül az ügyetlen munkatársak kezéből kimenteni a vécét eldugító, később nyilván perdöntő papírtömeget? Vagy fegyveres ellenállástól tartottak?

A betöréseknél, kocsilopásoknál legendásan gyorsan intézkedő, egyébként tényszerűen leterhelt rendőrségnek 30-nál több embert kell mozgatnia egy ilyen ügyben? Tíz civil nyomozó kell még a Demnetnél tartott házkutatáshoz is? Anélkül, hogy bárkit idéznének, vagy bekérnének iratokat?

Önmagában ijesztő, ha a rendőrség ilyen szakmai színvonalon dolgozik, azaz nem elég, hogy kiválóan felméri egy óriási súlyú ügy jogi alapjait, de utána tényleg azt gondolják, hogy a legalábbis erősen megkérdőjelezhető eljárásban majd így tudnak bizonyítékot szerezni. Hogy nem elég beidézni, hogy nem elég bekérni dokumentumokat, hogy meg sem nézik, hogy annak, amit keresnek, évek óta nyilvánosságra hozott nyoma van.

Kizárt, hogy ekkora erőt felsőbb parancs nélkül ilyen ügyben mozgatni lehet, kizárt, hogy szakmai szempontok alapján indokolt lehet ilyen ügyben, ilyen módon házkutatni. És persze, a jog nem tiltja, egyébként: nem volt egy percig sem jogszerűtlen, ami történt, nyomozás van, ugye, és erre majd nyilván hivatkozhat is a rendőrség. Ahogy arra is, hogy
az ő dolguk mérlegelni, hogy milyen ügyben, milyen nagyon arányos erőt vetnek be. Mert azt ők tudják, és kuss. Így épül a hitelesség és a közbizalom.

(Az megvan, ugye, hogy van ám olyan alapítvány is az országban, aminek ügyeivel kapcsolatban sokadszor indult eljárás, de a januárban indult legutóbbi nyomozásban eddig érdemben felmutatni semmit nem sikerült.)

Csak mellékesen: a Kossuth téri kordon ügyében több mint négy évet kellett várni arra, hogy miután már a bíróság is kimondta, a rendőrség újabb belső vizsgálata kényszerűen elismerje, aránytalan korlátozás volt (nem mellékesen, egy civil szervezet harcolta végig a sztorit). Mire megtörtént, már hír is alig volt belőle. A jogállamiság, az átlátható és elszámoltatható közszféra csodálatos magyar modelljének példája ez. És persze annak, hogy liberális vagy illiberális demokrácia ide, polgári értékek oda, ebben az országban
a kormány arra tanít, így szocializálódunk 89' óta is, hogy húzd meg magad és kussolj, ha pedig ezt nem érted, majd jön a gumibot. Kádár népe, sej.
signal2
signal2 2014. 09. 09. 10:59
Előzmény: #45354  saru
#45355
"Tehát Gyurcsány elárulta az országát, a nemzetét..." - na, ilyen pont nincs az idézetben, de látom, előszeretettel beleképzeled.

"sőt még meg is verette az állampolgárokat" - nyilván, az összeset!

Szegénykém...
saru 2014. 09. 09. 10:55
Előzmény: #45353  Csakisazigazat
#45354
"Gyurcsány áruló. Mi a csudának tartanám?
Dull Szabolcs
2014. 08. 27. 08:45
Előzmény (1)

Éppen tíz éve bukott meg Medgyessy Péter

Ha visszaugorhatna az időben, maga hozná nyilvánosságra a D-209-es ügyet, belépne az MSZP-be, és ismét megcsinálná a 100 napos programot. Gyurcsány Ferencet viszont a világért se hívná újra a kormányába, mert trójai falónak és árulónak tartja. A most 72 éves Medgyessy Péter, akit 2004 augusztusának végén, éppen tíz évvel ezelőtt buktatott meg az MSZP és az SZDSZ, végre elárulta, szerinte kik puccsolták meg, és hogy nem alaptalanul beszélt az SZDSZ korrupciós ügyeiről. A mai baloldalt esélytelennek gondolja, Orbán Viktort viszont tehetséges politikusnak, akivel 2013-ban volt is egy titokzatos beszélgetése. "

Az idézet Medgyessy Indexnek adott nyilatkozatából való, az elhangzottakkal max egyet lehet érteni...!

Tehát Gyurcsány elárulta az országát, a nemzetét, de még a pártját is (MSZP), sőt még meg is verette az állampolgárokat, akihez lényegében csatlakozott Bajnai is, aki a multik, bankok, stb kijáróembere lett...!
Csakisazigazat
Csakisazigazat 2014. 09. 09. 09:37
Előzmény: #45352  wgl
#45353
Jó-Jó,de vannak itt azért beteg emberek is ,akiknek kb.25 éves betegsége a kis törpe cigó,meg persze vannak cinkosok,akik az ő mocsokságaiból várják a leeső darabokat ,amikből majd jól élhetnek kockázat nélkül.Na meg persze a romák széles szavazóbázisa ,akik azért lettek már szinte a végtelenségig szaporítva ebben az országban,hogy majd erős szavazóbázist alkossanak.Hát sajnos ez be is jött,Orbánnak ez is sikerült!
wgl 2014. 09. 09. 09:26
Előzmény: #45351  Csakisazigazat
#45352
Persze hogy nem csak OV tehet róla, hanem a hülye birkák legfőképpen.

A másik legnagyobb gazember társaság a média!
Sokkal jobban hibás mint bármelyik politikus, mert ha elhallgat, hazudozik akkor a választókat félreveztik ezáltal valójában az országnak ártanak. Számomra legnagyobb gazember csürhe a média.

95%-ban rajtuk múlik a válsztás és 99%-ban rajtuk keresztül jön minden info.
Csakisazigazat
Csakisazigazat 2014. 09. 09. 09:23
Előzmény: #45348  wgl
#45351
Jó de azért azt ne hidd,hogy erről az egészről csak Orbán tehet!A legkisebb talpnyalója ugyanolyan bűnös mint Ő maga.Egy ilyen országban ,ahol az emberek azért nem állítják a gyerekeiket a sarokra mert nem fizet valaki eleget a dologért ,ott mit lehet várni a demokrácia újraszületése érdekében?
wgl 2014. 09. 09. 09:20
Előzmény: #45349  Csakisazigazat
#45350
?
Ne maagdból indulj ki, már régóta túl vagyok azon, hülye hazug seggfejek miatt ideges legyek.
Csakisazigazat
Csakisazigazat 2014. 09. 09. 09:19
Előzmény: #45347  wgl
#45349
Én értem hogy ideges vagy ,csak tudod a diktatúráknak kivétel nélkül egy közös vonásuk,mégpedig az,hogy vér nélkül (főleg nem vitákkal)nem dönthető meg.Ez a világ bármely táján bárhol igaz .
wgl 2014. 09. 09. 09:14
Előzmény: #45347  wgl
#45348
Ha az ország miniszterÁlnoka hazudós és lopós akkor mit várjunk az országtól?

Mit is igért OV 2010 választás előtt?

MEGVÉDJÜK A MANYUPOT!
NEM LEHET EGYKULCSOS SZJA, MERT IGAZSÁGTALAN!!
Létrehozunk 1 millió új munkhelyet!

És mi lett?

Ellopták, bevezették, 250 ezer zsarolható közmunkást foglalkoztatnak évente 3 hónapig éhbérért.

Már akkor is nagyon hazudós volt - azóta fejlődött, magához ragadta a hazudozás világcsúcsát: 5 perc alatt 7 vaskosat hazudott az EU Parlamenteben 2012 január18-áb.

Azt hazudta sosem hazudott.

Ne azt nézzétek mit mondok, hanem mit teszek!

Majdnem minden felszólalásában azt hazudja 2010-ben csődtől mentették meg az országot, miközben majdnem ők vitték bele, - Szíjjártó és Kósa nyilatkozata,- és ki is mondta külföldön: az előző kormány világbajnok módon vezényelte le a világválságot!

És sorolhatjuk a hazugságok sokaságát.

Legutolsó hazugságáradatot pár hete hányta ki a zöld gyepre a fradi pályán, de már mocorog valami a népben: kifütyülték amikor megjelent a mikrofonnál.

A közmédia sohanem látott mélységekbe sűllyedt hazudozásaival, csalásaival.
wgl 2014. 09. 09. 09:12
Előzmény: #45346  Csakisazigazat
#45347
Két dolgot nem tudok lenyelni senkitől: ha hazudozik, - akkor ezt visszagyűröm,- vagy személyeskedik, ezt is.

Sajnos a fidesz a belső használatu alaptörvénybe első pontba tette:

hazudj végkimerülésig az ellenzék kárára!

Az nem érdekli őket ezzel sokszor az országnak ártanak.

Ahol a miniszterelnök saját maga ismerte el, hogy soha nem hazudott, de soha ne azt nézzék mit mond hanem azt mit csinál és kommunikációs igazgatójának már két bírósági határozata van hazudott, és ezeket a nép nem zavarta el az az ország birka ország!

Most arról nem szóltam mennyit loptak, hogyan lettek milliárdosok közpénzből.
Csakisazigazat
Csakisazigazat 2014. 09. 09. 09:03
Előzmény: #45344  wgl
#45346
Megint a vita fölösleges dolgokról neve arca nincs emberkékkel.Régebben én is vitáztam rengeteget olyan emberekkel akikről később kiderült ,hogy az egyik BKV-s metróvezető (160ezerért),a másik önkormányzati dolgozó (100 ezerért).Ilyen emberekkel akik életükben nem teremtették meg saját maguknak a pénzüket ,mert csak alkalmazottak vagy csicskások voltak.Én aki 20 éve vagyok vállalkozó én látom a különbséget a "ma és a tegnap" között,de egy olyan ember aki csak azt látta a tegnapban ,hogy a másik vállalkozó és 10x vagy akár ki tudja hányszor többet keres nála mint seftes,az persze hogy a mai Magyarországhoz (FIDESZ)vonzódik,ha másért nem hát rosszindulatból azok felé ,akiknek régebben ment ,ma pedig csak szenvednek ,vagy már rég kimentek külföldre.Én ma is a szegényekből élek ,még azért nem olyan rosszul, de attól még az irány qrva rossz Magyarországon.
Törölt felhasználó 2014. 09. 09. 08:55
Előzmény: #45343  marcus
#45345
"10 után buktassuk meg Orbán Viktort jelszóval a fideszesek bármit akartak csinálni, mindennek az ellenkezőjére szavaztak a szocik"

Minek hazudsz ekkorát? Itt a legutóbbi nagyobb ügy:

"Megszavazták a devizahitelesek megsegítéséről szóló törvényt

PARLAMENT július 4., péntek 13:17
184 igen, 1 nem és 2 tartózkodás mellett fogadta el a parlament a jogszabályt, ami a kihirdetése utáni 8. napon lép hatályba."
wgl 2014. 09. 09. 08:45
Előzmény: #45343  marcus
#45344
Tudnál hozni olyan ellenzéki szavazást, ahol az ország kárára szavztak, vagy fröcsögsz egy kicsit?

- Arról nem beszélve, 2/3-nál nincs jelentősége mire szavaz az ellenzék.

Harmadszor meg a fidesz alapelve amit nem titkoltak: bármit nyújtanak be a szocik, még ha az előző ciklusban elmaradt fideszjavaslatot is akkor ellene kell szsvazni!

erre varj gombot!
marcus 2014. 09. 09. 08:32
Előzmény: #45342  wgl
#45343
" 02 után a Haza nem lehet ellenzékben jelszóval a szocik bármit akartak csinálni, mindennek az ellenkezőjére szavazott a fidesz akár az ország kárára is, egyszerűen hazaárulóként viselkedtek. "

10 után buktassuk meg Orbán Viktort jelszóval a fideszesek bármit akartak csinálni, mindennek az ellenkezőjére szavaztak a szocik akár az ország kárára is, egyszerűen hazaárulóként viselkedtek-viselkednek

mi a különbség a 2 állítás között?
...elárulom: nem sok, csupán az, hogy ki melyik oldalán áll a farkincának...minden kétséget kizáróan, aki éppen szemben áll vele, nem biztos, hogy nagy kedvvel és odaadással cuppan rá...
wgl 2014. 09. 09. 06:38
Előzmény: #45339  Törölt felhasználó
#45342
A Mercedest is el akakrták zavarni Kecskemétről, de kivtelesen a fideszes polgimester a sarkára állt és a központi fidesz ukáz ellenére a szocik mellé állt a gyár ügyében.

02 után a Haza nem lehet ellenzékben jelszóval a szocik bármit akartak csinálni, mindennek az ellenkezőjére szavazott a fidesz akár az ország kárára is, egyszerűen hazaárulóként viselkedtek.
Törölt felhasználó 2014. 09. 09. 06:20
Előzmény: #45339  Törölt felhasználó
#45341
Én tudom a választ: a fideszes gumigyár sokkal jobb szagú, mint az mszp-s. :D

Topik gazda

saru
4 3 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek