Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
bigyula 2014. 09. 04. 18:44
Előzmény: #45319  bigyula
#45320
"Így néz ki az Orbán–Simicska-háború az életben

Ahogy arról már minden független magyar újság cikkezett, a Kreml falai színfalak mögött dúl a Godzilla vs. Mechagodzilla harc. Ennek jele, hogy az eddig a Fidesz szócsöveként működő Simicska-médiumok váratlanul hangnemet váltottak.

A sajtótájékoztatón a következő Hír tévé–L. Simon-csörte zajlott.

Hír tévé: Most volt a második átadó, és még mindig dolgoznak a Várbazáron. Mikor készül el?

l. Simon: (Sértődötten.) Két-háromszáz év. (Fenyegető hangnemben.) De a Hír tévé akkor már nem lesz abban a helyzetben, hogy tudósítson róla.

Hír tévé: A Fradi pályán látható hirdetések után fizetnek reklámadót, vagy a Fradinak miért nem kell? (Utalt a riporter arra, hogy a kormánynak kedves csapat különös adómentességéhez köze lehet a reklámadót beterjesztő L. Simonnak.)

L. Simon: Erről kérdezzék meg a gazdasági minisztériumot."

link
bigyula 2014. 09. 04. 18:41
Előzmény: #45318  bigyula
#45319
Ime:

"Hír TV: L. Simon László megfenyegette munkatársunkat

"Nehéz lesz az élet a Hír TV-nél" - helyezte kilátásba L. Simon László miniszteri biztos a televízió munkatársának, amennyiben a jövőben is olyan kérdéseket tesz fel a Várkert felújításáért felelős politikusnak, mint amiket csütörtökön.

Előzőleg a televízió munkatársa azt firtatta, mikor fogják valóban átadni a Várkert Bazárt, ahol a két ünnepélyes átadás ellenére még mindig munkálatok folynak."

link
bigyula 2014. 09. 03. 16:52
Előzmény: #45315  totoro
#45318
Az a gáz, hogy nem érzik gáznak... Az volt a kritikákra, észrevételekre a reakció, hogy akik ilyeneket mondanak, azok el akarják rontani az ünnepet...
Törölt felhasználó 2014. 09. 03. 16:09
Előzmény: #45315  totoro
#45317
én csak azt nem értem, hogy a hívők hogy lehetnek ennyire elvakultak és/vagy elfogultak, hogy a sokadik parasztvakítás után is hisznek nekik... és támogatják őket... és nem mennek utcára kordont építeni...

kisebb fugázás B++++++ agyam eldobom...
Sigorszky 2014. 09. 03. 15:23
Előzmény: #45315  totoro
#45316
A legjobb ország Orbánisztán. Tényleg...
totoro
totoro 2014. 09. 03. 14:57
#45315
Ez a várkertes kabaré mekkora már. Ugye kétszer átadták, és azóta is azt kommunikálják, hogy kész van. Miközben egyáltalán nincs kész, a vak is látja. De az illetékeseket nem zavarják a tények. Biztos nagyon-nagyon Ormányközeli cég a kivitelező, nehogy már kötbért kelljen fizetnie.

Az index közölt róla egy jó kis szösszenetet:

link

dexter 2014. 09. 03. 12:45
#45314
Annyira jól teljesítünk, hogy sikerült a közeép-európai vezető helyünket leküzdeni Bulgária szintjére. Tapsoljuk meg a fideszt. Éljen a párt!

Már Románia is lehagyta Magyarországot
link
rockmaster 2014. 09. 03. 11:58
#45313
200-300 milliárdot vettek ki az önkormányzatok zsebéből:

A kormány az önkormányzatoktól nem csak azokat a pénzeket vette el, amelyek például a közoktatási feladatok ellátáshoz kellettek, hanem jelentős mértékben vontak ki egyéb forrásokat is, írta elemzésében a Policy Agenda. Számításaik szerint 200-300 milliárd forintot vettek ki pluszban az önkormányzatok zsebéből.

Azt írják, az Európai Uniótól kapott pénzek, és a tervezettnél nagyobb kiárusítás is segítette a magyar kormányt ahhoz, hogy 3 százalék alatti legyen a költségvetés pénzforgalmi hiánya.

A tavalyi költségvetésről készült beszámoló alapján az is látszik, hogy a 3 százalék alatti hiány jelentős részben az önkormányzatok finanszírozási helyzetének változtatása miatt valósulhatott meg, hiszen annak következtében zárhatták többlettel az évet. A pénzforgalmi hiány 3,2 százalék lenne amennyiben csak a központi költségvetést, az elkülönített állami pénzalapokat, és a társadalombiztosítási alapokat néznék.

Azaz az önkormányzatok deficites gazdálkodásának csökkentése kellett ahhoz, hogy az ország ne kerüljön újra az unió szégyenpadjára. Az eredeti 2013. évi költségvetési terv 15 milliárd forint hiányt rögzített év végére a teljes önkormányzati szektort tekintve. Ezzel szemben az önkormányzatok 112,8 milliárd forintos többlettel zártak.

Ha részletesebben megnézzük az adatokat, akkor kitűnik, hogy a kormány 100 milliárd forinttal adott többet a településeknek, mint az tervezte.

Ebből jelentős összeget tett ki az 5000 fő alatti települések adósságának átvállalása, valamint az év közbeni külön támogatások.
Ugyancsak többletbevételt hozott a tervezetthez képest az önkormányzati vagyontárgyak értékesítése (+30 milliárd forint)
és az Európai Uniótól a településekhez érkezett támogatásoknak az előzetesnél várt 50 milliárd forinttal nagyobb mértéke.

Az elmúlt négy éves ciklus egyik eredménye, hogy alapvetően megváltoztatták a tulajdonosi viszonyokat a közoktatásban, a kulturális intézményeknél, valamint a szociális és gyermekvédelmi területen. A központi kormányzat magához vonta ezen intézményeket, és ezzel megszűnt a települések ilyen jellegű, pénzügyi kötelezettséget jelentő kötelező feladata is.

A négy évet összehasonlítva az látszik, hogy míg 2010-ben a települési önkormányzatok bevételei 3,173 milliárd forintot tettek ki, addig 2013. év végén ez már 2,448 milliárd forint volt. A 30 százalékos csökkenés azonban nem magyarázható csak az intézmények állami kézbe kerülésével. A Policy Agenda számításai szerint ez ugyanis 440-460 milliárd forintot tesz ki, azaz az állam nagyságrendileg 200-300 milliárd forintot vett ki apránként az önkormányzatok zsebéből.

Ez nem azt jelenti, hogy veszteségesek lennének a települések, de mivel a hitelfelvételi tilalom miatt nem tudnak többet költeni, mint amekkora bevételük van, a minőségből kénytelenek engedni. Az önkormányzatok kiadásait nézve két területen látnak komolyabb problémákat.

Egyrészt 50 milliárd forinttal csökkentek 2010-hez képest a felhalmozási és tőke jellegű kiadások. Ez pedig azt jelenti, hogy a fejlődésre már nem képesek oly mértékben a települések, mint korábban. Természetesen ezt némileg lehet azzal magyarázni, hogy a közoktatási és egyéb intézmények átvételével az ezek számára szükséges felújítási kötelezettségek, és egyéb érdekeltségek sem terhelik a korábbiakhoz hasonló mértékben a településeket.
Ennél komolyabb problémának látják, hogy amíg a települések 2010-ben még 164 milliárd forintot költöttek társadalom- és szociálpolitikai juttatásokra és pénzbeli támogatásra, addig 2013-ra ez 127 milliárd forintra csökkent. Ez a 23 százalékos visszaesés pedig azt jelenti, hogy a települések kénytelenek voltak a szociális ellátást érezhető mértékben visszaszorítani.

A számok azt mutatják, hogy a települési önkormányzatoktól nem csak azokat a forrásokat vették el, amelyek például a közoktatási feladatok ellátáshoz kellettek, hanem jelentős mértékben vontak ki egyéb forrásokat is. E támogatáscsökkentés pedig egyértelműen a szociális rendszeren volt érezhető. Egy kistelepülés esetében, ahol a helyi adóbevételek minimálisak, jelenleg az állami normatíva nem elegendő a szükséges mértékű szociális segélyezéshez."

Trükkök százai..
Sigorszky 2014. 09. 02. 19:22
Előzmény: #45311  rockmaster
#45312
Ha most a jobbik a fideszes jelöltet támogatná, akkor azt írnák, hogy a fidesz összeborult a jobbikkal, igaz? Ezeknek az űjságíróknak elborult az agyuk.
Ez olyan, mint ha mondjuk én (ne adj isten) egy fideszesre szavaznék, mert mondjuk tisztességes embernek és rátermettnek gondolom, s netán abban a szavazókörben mondjuk Deutsch Tamás is az illetőre szavaz, hisz ez esetében pártfegyelem kérdése, nem teheti meg, hogy nem - látjuk, így mennek a dolgok, nem az érdem, meg amit esetleg letett az asztalra valaki, hanem a pártszíne számít (leszóltak Pestről, ettől a hajam égnek áll, vazzeg) - szóval ha én is és ő is az illetőre szavaznánk, akkor én összeborultam Tompikával? BRRRRRRRRR!
Ennél nagyobb baromságot még!......
rockmaster 2014. 09. 02. 19:02
#45311
KDNP-Jobbik a Fidesz ellen Szigetváron:

Milyen lenne, ha szakítana Orbán Viktor és Semjén Zsolt, majd utóbbi Vona Gáborral összeállva egy független jelöltet támogatna a miniszterelnökkel szemben? Durva! Ha a pártszíneket nézzük, ez történt egy 11 ezres baranyai városban, ahol akár nevető harmadikként a nem jobboldali könyvtáros lehet a befutó.

Falus Ferenc vödrös videója, Bálint Antónia képviselőjelöltsége és egy scifi magazin DK-s színekben induló főszerkesztője után itt az újabb bomba az önkormányzati választási kampányba: Szigetváron felbomlott a Fidesz-KDNP szövetség: a kereszténydemokraták összeálltak a Jobbikkal, és együtt győznék le az újrázni próbáló fideszes polgármestert.

A történet egyáltalán nem tipikus, kérdésünkre a KDNP azt írta, más településeken nem fognak össze a szélsőjobboldali párttal.

Sőt, valójában Szigetváron sem teszik, csak úgy tűnik.

A 11 ezres Baranyai városban történtek mégis szépen rámutatnak, hogy a centrális erőtérben önmagával vitázó kétharmad külső ellenfelek nélkül hogyan vághatja ki maga alatt a fát.
Túl sok volt a családbarát politika

Szigetváron 2010-ben felborultak a korábbi erőviszonyok, miután váratlanul meghalt a helyben népszerű szocialista polgármester, Paizs József. Az MSZP nem tudott váltani, saját ügyeivel volt elfoglalva, így a Fidesz könnyedén nyert az önkormányzati választáson. Kolovics János lett a polgármester, de kinevezésével saját pártjában sem volt mindenki elégedett, és ténykedésével még inkább magára haragította a Fidesz-KDNP-t.

Kolovics korábban informatikusként dolgozó nevelt fia hirtelen elkezdte gyűjtögetni a pozíciókat.

2011-ben a kétharmadban az önkormányzat által birtokolt Sziget-Víz Kft. ügyvezető igazgatója lett. A cég felügyelőbizottságának elnöke egyébként Kolovics János.
bekerült a helyi Fidesz elnökségébe
ő lett Szigetvári "Zrínyi 1566" Turisztikai Egyesület elnöke
és a Szigetvári Gyógyfürdő Üzemeltető Kft. ügyvezető igazgató pozícióját is megkapta

– szedte össze korábban a Magyar Narancs. Koloviccsal más probléma is volt, mint hogy látványosan a fiának kedvezett. Politikustársai szerint minden eszközzel igyekezett központosítani a szigetvári önkormányzat működését, a frakciót mindenről az utolsó pillanatban értesítette, ami hozzájárult ahhoz, hogy lemondjon a frakcióvezetője, a város alpolgármestere, aki most Kolovics ellen indul.
Leszóltak Budapestről I.

Kolovics ténykedése odáig vezetett, hogy kihátrált mögüle a helyi Fidesz is. A városi alapszervezet az alpolgármestert, Simon Jánost választotta polgármesterjelöltnek, így döntött a megyei szervezet is, a Fidesz országos választmánya viszont mégis úgy határozott, hogy Kolovicsnak kell újra indulnia a pozícióért.

Forrásaink szerint a Fideszen belül egyrészt azért született a felülbíráló döntés, mert Simon nem tagja a pártnak, bár 2010-ben a Fidesz-KDNP támogatásával jutott be az önkormányzatba. Másrészt Kolovics a Fidesz felsővezetésével is jó kapcsolatot ápoló Bánki Erik pártfogoltja.

A Fidesz döntése nem tetszett a helyi KDNP-nek, ezért augusztus közepén úgy határoztak, a függetlenként induló Simon János mögé állnak, akit mellesleg a Jobbik is támogat. Azért is döntöttek így, mert Simon több szálon kötődik a KDNP-hez, valamint fel sem merült, hogy Kolovicsot támogatnák.

A KDNP helyi szervezeténél egyedül én voltam a jelölt. Kolovics János neve szóba sem került

– mondta az Indexnek Simon. Arról nem akart beszélni, hogy miért szakítottak Koloviccsal a korábbi együttműködésen, viszont sajnálja a kialakult helyzetet, de reméli, továbbra is jobboldali vezetője marad a városnak, immáron az ő személyében.
Leszóltak Budapestről II.

A KDNP országos elnökségének nem tetszett, hogy a helyi szervezet kiáll a Fidesz mögül, ráadásul összeáll a Jobbikkal. Az elnökség döntött: Kolovics Jánost támogatja a szigetvári KDNP, a helyi szervezetnek pedig végre kell hajtania Harrach Péterék utasítását.

De nem teszik,

kiállnak Simon János mellett, és eszük ágában sincs visszatáncolni Kolovics mögé. Jelen pillanatban a szigetvári szakadár KDNP "illegálisan" borult össze a Jobbikkal Simon János mögött, miközben az anyapárt hivatalos álláspontja, hogy
közös Fidesz-KDNP polgármesterjelölt van, és a párt sem Szigetváron, sem máshol nem működik együtt a Jobbikkal.

A feszültség nem a Fidesz és a KDNP között van. A Fidesz rendkívül megosztott, nagyon törékeny többséggel jelölték újra Kolovicsot. A KDNP belesodródik ebben a rendszerbe. Az ellentét a meghatározó Fideszesek között van

– mondta a Hír Tv-nek Hargitai János, a KDNP Baranya megyei elnöke. Hargitai szerint megakadályozta, hogy Simon János a KDNP színeiben induljon, "megyei elnökként ameddig jogosítványaim voltak, azzal éltem", azonban a helyzet úgy néz ki, hogy Simon János mögött ott a KDNP és a Jobbik is. Ezt a Jobbik Szigetvári Szervezetének oldalára felkerült képek is bizonyítják, és kérdésünkre Simon is megerősítette.

A kereszténydemokraták próbálnak úgy tenni, mintha nem lenne ügy, arra a kérdésre, hogy a foglalkozik-e a témával a párt országos elnöksége, azt a választ kaptuk, hogy

Már foglalkozott – egy nyilatkozat erejéig.

A valóságban ennél jóval súlyosabb az ügy a KDNP-nek. Egyrészt kellemetlenül mutat az orbáni szélsőjobb elleni harc (a kormányszóvivő büszkélkedett ezzel a The Washington Postnak küldött válaszában) közben, hogy a kormánypárt egy szélsőjobboldali párttal működik együtt.

Másrészt a konfliktus könnyen oda is vezethet, hogy a jobboldal elbukja Szigetvárt. Kolovics János 2010-ben 41 százalékkal lett polgármester, a második helyen a Szigetvári Emberekért Egyesület és a Szigetvári Városi Könyvtár vezetője végzett 30 százalékkal.

A 2014-es országgyűlési választáson a fideszes Tiffán Zsolt 44 százalékot kapott, 27-et az Összefogás jelöltje és 20-at a jobbikos. A könyvtárt vezető Varga Zoltán javára visszalépett az Együtt-PM-es Berkecz Balázs, és egyelőre nem tudni más baloldali jelöltről. Ha így marad, akkor hárman is hasonló esélyekkel indulnak a polgármesterségért, a megosztottsággal pedig mindenki jól jár, kivéve a Fidesz.

link

Ezek megbomlottak:)
Csakisazigazat
Csakisazigazat 2014. 09. 02. 10:11
Előzmény: #45309  Csakisazigazat
#45310
link
Nem értem az UNIO-t sem,miért kell a tűzre olajat önteni???Elvonni kellett volna ,nem még többet adni.Ez a büntetés?
Csakisazigazat
Csakisazigazat 2014. 09. 02. 09:03
Előzmény: #45308  Sigorszky
#45309
Még az a jó hogy így van,másképp mindenkinek el kellene viselnie egész életében ezt a sok mocskot.
Sigorszky 2014. 09. 02. 08:56
#45308
"Simicska soha többé nem lesz olyan erős mint volt, vagy pedig Orbán Viktornak kell buknia."

link

Hát igen, egyszer minden véget ér...
szivacs
szivacs 2014. 09. 01. 11:26
Előzmény: #45299  sasa44
#45307
A holodomor is olyan szörnyűség mint a holokauszt.
Sztálin és rendszerének soha el nem évülő rettenetes szégyene.
"A holodomor (ukránul: Голодомор, magyarul éhhalál) (1932–1933) az ukrán nép történetének egyik legnagyobb katasztrófája: közvetlen halálos áldozatainak számát [1][2] 6,5-7 millió[3] és 10 millió közé teszik, amiből csak a gyermek áldozatok száma 3 millió volt."
totoro
totoro 2014. 08. 30. 14:44
Előzmény: #45305  Törölt felhasználó
#45306
Tévedtem, van még lejjebb:

link
Törölt felhasználó 2014. 08. 30. 14:29
Előzmény: #45304  totoro
#45305
De azért gondolj bele...
A felsőoktatás csak a kiváltságosoké, a hanyatló imperializmus és szárnyaló félázsiai társadalom világképének viszont bele kell fészkelődni a teljes társadalom, azaz a köz gondolatába.
totoro
totoro 2014. 08. 30. 14:21
#45304
Sigorszky 2014. 08. 29. 22:54
Előzmény: #45302  Sigorszky
#45303
Lehet, az a bajuk, hogy kikötötték: nem lehet azt a kis aprót (210 m USD)stadionépítésre költeni.
Sigorszky 2014. 08. 29. 22:52
#45302
nem nyughatnak. Majd jól megkapják a magukét, csak még nem tudják a vezértábornokék, hogy ezek vajon mik is legyenek: buzi liberális elmebetegek, zsidók, netán fasiszták, vagy mind együtt...
Csakisazigazat
Csakisazigazat 2014. 08. 26. 09:44
Előzmény: #45299  sasa44
#45301

Téma: Mi lesz veled Magyarország?
Csak azért ,mert topikot tévesztettetek !!!

Topik gazda

saru
4 3 1

aktív fórumozók