Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
signal2
signal2 2014. 08. 26. 09:37
#45300
Nem volt ekkora tér a rezsicsökkentésre:
"Az egyetemes szolgáltatók a hatósági árak bevezetése óta tartósan veszteségesek. Megromlott a rezsicsökkentésben szintén érintett rendszerüzemeltetők helyzete is: csökkenő bevételeik miatt visszafogják vagy elhalasztják felújításaikat, fejlesztéseket, az eszközeik pedig avulása pedig gyorsul. Tavaly nem kapcsoltak be újabb települést a gázellátásba, alig épült új elosztó vezeték, és sok éve kapcsoltak be olyan kevés új fogyasztót a rendszerbe, mint 2013-ban. "

link

Kiváncsi vagyok, mi lesz, ha állami tuklajdonban lesz az összes szolgáltató.
sasa44 2014. 08. 26. 07:02
Előzmény: #45243  szivacs
#45299
"Oroszbarát tüntetőkre rágyújtottak egy házat - 38 halott"
"Az odesszai tűzeset egyik szemtanúja, egy Szofija nevű orvos a következőt írta blogjában.

A tűzoltók késve érkeztek ki a lángoló épülethez, a rendőrség nem tett semmit. Az embereket ultrák és ukrán nacionalisták ütőkkel, kövekkel kergették be a Szakszervezetek Házába. Közöttük sok nő és öreg is volt. Ezek az emberek nem lőttek, nem voltak köztük „külföldi zsoldosok”, katonák.

Az épületbe Molotov-koktélokat dobtak be. A folyosók hamarosan égni kezdtek, mindent elborított a füst. Az emberek kétségbeesetten hívták a tűzoltókat, de a vonalak vagy foglaltak voltak, vagy nem vették fel a telefont.

Az épületből kimenekülőket az „európai” és „demokrata” Majdan-párti tüntetők azonnal verni kezdték.

„Életemben először mindörökre el akartam hagyni Odesszát és Ukrajnát. Mindegy hová, csak minél távolabb innen.” – írja Szofija."
szivacs

Ez tényleg szörnyű! De akkor erre is reagálj Szivacs:

AZ 1932-1933-AS UKRAJNAI ÉHÍNSÉG
Az ukránok ellen elkövetett népirtás


“Felfúvódtak és az utcán haltak meg. Egyszer bejött hozzánk egy ilyen felfúvódott ember, kinyújtotta a kezét, mondván: Adj… Többet már nem tudott mondani. Anyám adott neki egy szelet kenyeret. Szegény ember kiment, leült az eresz alá, megette a kenyeret, de felállni már nem tudott” (Egy szemtanú visszaemlékezéseiből, Hmelnyickij megye).
Az 1932-től folyamatosan terjedő éhínség 1933 elején érte el “csúcspontját”. Kiszámították, hogy az év elején egy átlagos, öttagú parasztcsalád megközelítően 80 kg gabonával rendelkezett, aminek ki kellett volna tartani a következő termésig. Más szóval, minden családtagra havonta 1. 7 kg jutott. A kenyér nélkül maradt parasztok kutyát, macskát, ürgét, fakérget, faleveleket ettek, amit a párttagok bőségesen ellátott konyháiról származó moslékkal egészítettek ki.
A legnagyobb éhínség az 1933-as beszolgáltatásokat követte. Először a férfiak, aztán a gyerekek, s végül az asszonyok haltak meg. De még mielőtt meghaltak volna, sokan megőrültek, elveszítve minden emberi méltóságukat. Az éhínség letompította az emberek erkölcsi érzékét. A kannibalizmus több előfordulásáról van tudomásunk. A pártaktivisták pedig folytatták az élelmiszerek elkobzását, figyelmen kívül hagyva azt a tényt, hogy egész falvak teljes lakossága halt éhen. Viktor Kravcsenko, ezen aktivisták egyike később leírta: “Csatában az emberek gyorsan halnak. Harcolnak, de érzik a bajtársi szolidaritást és van kötelességérzetük. Itt viszont azt láttam, miképpen pusztulnak el az emberek teljes elhagyatottságban, hogy lassú haláltusában éri őket a szörnyű vég, miközben szó sincs arról, hogy pusztulásuk bármiféle ügy érdekében hozott áldozatként nyerjen igazolást. A távoli főváros konferenciatermeiben és bankett-asztalainál hozott politikai döntés kergette csapdába és hagyta meghalni őket. Mindenkit a saját otthonában. A csontsovány, felpuffadt hasú és lógó végtagú kisgyerekek nyújtották a legszörnyűbb látványt. Az éhínség minden gyermeki vonást letörölt mindnyájuk arcáról, az éhség félelmetes kísértetekké változtatta őket, s csupán a szemükben csillant meg valami a távoli gyermekkorból”.
Sokat mondanak a gyermekhalálozás mértékéről az alábbi adatok: a Poltava melletti Pleskán faluban az 1932-1933-as éhínséget megelőzően mind a négy osztálytermet megtöltötték a gyerekek. Az éhínséget követően az iskolát bezárták. Többé nem volt kit tanítani. A 30-as években iskoláskorú, ma már idős emberek elmondása szerint az 1932-1933-as tanévben gyakorlatilag nem volt tanítás, mert a gyerekeknek sem erejük, sem pedig ruhájuk nem volt, de ha mégis elvánszorogtak az iskoláig, csak azért tették, hogy ott megehessék a kimondottan számukra készített híg löttyöt vagy kását.
Azok a szülők, akik már nem bírták nézni gyermekük kínjait, a városok gyermekotthonainak küszöbén hagyták a kicsiket abban a reményben, hogy ott talán jobbra fordul az életük. Számos történelmi és statisztikai adatból áll össze a szörnyű kép: az ukránok lakta területeken legalább 3 millió 900 ezer gyermek halt éhen 1932-1933-ban.
1933-ban, a falvakban olyan sokan haltak éhen, hogy a holttestek napokig feküdtek takarítatlanul az utcákon és tereken. A kormány kijelölte azokat az embereket, akik összeszedték és a temetőbe szállították a halottakat. Ezért a munkáért napi élelmiszercsomag járt. A halottakat általában nem túl mély gödrökben földelték el, így gyakran előfordult, hogy a friss hantok földje mozgott, mert a holtakkal együtt élőket is eltemettek. Sok szemtanú számolt be arról, hogy a legyengült emberek könyörögtek a hullaszállítóknak, hogy őket ne rakják fel a halottak közé. Hiába. “Úgyis meghalsz” – mondták.
“1933 tavasza rettenetes volt. A faluban szekérre rakták a halottakat. Volt olyan nap, amikor egy-egy portáról hat halottat is kivittek. Egyes családok a kert végében vagy a város peremén temették el halottaikat”. (Egy szemtanú visszaemlékezéseiből.)
Túlélők állítják, hogy az éhínség kimondottan az ukránok által lakott területekre korlátozódott, mert az éhező ukrán parasztoknak tilos volt orosz területre lépni, illetve utazni. Az ukrán-orosz határon vasúti kocsikkal torlaszolták el az utat, az ukrán szökevényeket pedig lelőtték. Hasonló sors várt azokra a parasztokra is, akik a lengyel vagy a román határt célozták meg.
A szovjet kormány hosszú ideig semmit sem tett az éhező milliók sorsának enyhítése érdekében. Az oroszországi kiszállításra váró gabona- és burgonyahegyek pedig ott rothadtak el a vasútállomásokon. Az őrség még a közelükbe sem engedte az éhező parasztokat. Előfordult, hogy a még nem teljesen elerőtlenedett emberek megostromolták a magtárakat. Egyeseket kivégeztek közülük, a szerencsésebbeket börtönbe zárták, ahol legalább volt mit enniük. Sokszor még azokat a falusi aktivistákat is hagyták éhen pusztulni, akik pedig részt vettek a gabona begyűjtésében.
A tömeges éhínség taktikáját minden tekintetben alaposan, jó előre átgondolták, hiszen akkor, amikor ukránok milliói haltak éhen, és minden élelmiszert – elsősorban gabonát – kivittek Ukrajnából, Oroszország erőteljesen növelte gabonaexportját.
Fehérorosz munkások 1932. július 15-én kelt levele éles fénnyel világítja meg, hogy tulajdonképpen kiket is akart elpusztítani a szovjet kormány 1932-1933-ban. “Mindenfelé megszámlálhatatlan kiéhezett, lerongyolódott ukrán feküdt a fehérorosz városkák utcáin. Az ukránokat éhen akarják veszejteni, miközben az újságok csupa jóról írnak. Miért nem írják meg az igazságot, azt, hogy milliók éheznek… és a földeken még most is kint rothad a termés”. Ezt az írást egészítik ki Robert Conswest, az éhínség amerikai kutatójának szavai: “Az éhínséget Moszkva tervelte ki a nemzet bástyájának tekintett ukrán parasztság elszegényítése céljából. Az ukrán parasztokat nem azért döntötték nyomorba, mert parasztok, hanem azért, mert ukránok voltak”.
Földrajzi térképek figyelmes tanulmányozáskor feltűnik, hogy a 30-as évek végére minden ukrajnai megyéből eltűnt jó néhány, 1933 előtt létezett település.
1933 májusától kezdve a kolhozok vezetői igyekeztek munkába állítani mindazokat, akiknek még volt reménye a túlélésre. A parasztok többségének azonban csak annyi ereje maradt, hogy kivánszorogjon a földekre. Az elnéptelenedett falvak munkaerejét pótolandó diákokat, katonai alakulatokat, városi embereket irányítottak a kiürült településekre. A gazdátlanul marad ukrajnai földekre Közép-oroszországi betelepülők érkeztek. Ezek az emberek különleges élelmiszercsomagokat kaptak, és megengedték nekik, hogy beköltözzenek az üres portákra.
Az ukrajnai éhínségnek nem gazdasági, hanem politikai okai voltak, és nem zárható ki az előre megfontolt szándék, a tudatos népirtás sem.
bagum 2014. 08. 25. 22:09
#45298
313-as eurónál akkora kuss van hogy csak na.
Régebben 300-nál már kondultak a csődharangok...
Hogy rohadnának meg...
Fegyverbe!!!!!!!!!!!!!!!! (idézet, még mielőtt jönne a tek, és kénytelen lennék megsemmisíteni az egész csapatot...)
Törölt felhasználó 2014. 08. 25. 21:41
Előzmény: #45296  Törölt felhasználó
#45297
Valójában meg még kevesebb, ugyanis olyanokhoz is - gondolom - "be szeretnének menni", akik nem szavaztak, vagy nem szavazhattak (legalább még).
A 14 millió magyarról, aminek a m. e-e szeretne lenni, arról már nem is beszélek.
Törölt felhasználó 2014. 08. 25. 21:35
Előzmény: #45291  Commodore64
#45296
"Nem baj, majd a 2/3-ad beengedi."

Az a 2/3 az 45%. A különbözetet a választási rendszer teszi hozzá.
ts3 2014. 08. 25. 21:31
Előzmény: #45271  szivacs
#45295
"Nem mentek fel senkit az alól, amit ő tett. Kész tényként viszont csak tényeket fogadok el, ellenben prekoncepcióra felépített médiamanipulációt ténynek nem fogadok el csak manipulációnak bármely oldalról is jöjjön. "

Nesze: "Behatoltak az oroszok Ukrajnába"
Ezt magyarázd ki. :))
Törölt felhasználó 2014. 08. 25. 21:30
Előzmény: #45291  Commodore64
#45294
És speciel szoktam fideszessel meccset nézni (bár nem vagyok ""2/3""-ad), igaz nem nb1-et, azt már tv-ben is ritkán látok... egyszerűen feleslegesnek tartom.

Majd Del Pierot megnézem :), bár, hogy nem fog focit csinálni, az biztos... de ezektől a falábúaktól 40 évesen is biztos jobban játszik.
(Bár jobban jár pl. az Államokkal, mert ott legalább valami foci van.)
Törölt felhasználó 2014. 08. 25. 21:21
Előzmény: #45292  Csakisazigazat
#45293
De ugye tudod, hogy ez így hirtelenjében orosz rulett?! Mert ugye szerepet kaphatnak a golyók, biológiai fertőzések... :D
Csakisazigazat
Csakisazigazat 2014. 08. 25. 21:18
Előzmény: #45291  Commodore64
#45292
20:24 | Behatoltak az oroszok Ukrajnába
Én is kedvet kaptam a behatoláshoz. :)
Commodore64
Commodore64 2014. 08. 25. 19:11
Előzmény: #45290  Csakisazigazat
#45291
Nem baj, majd a 2/3-ad beengedi. Sőt megnéznek együtt még egy NB1-es mérkőzést is.
Csakisazigazat
Csakisazigazat 2014. 08. 25. 18:54
Előzmény: #45289  Törölt felhasználó
#45290
Kb. 17:30 csöngetnek miközben sütök.Kimegyek,egy jóképű hapsi áll az ajtónkban.
-Tessék?-mondom én.
-A Fidesz-KDNP nevében... -mondaná ő tovább-erre én:
-NEM.Ajtó becsuk.
Törölt felhasználó 2014. 08. 25. 16:45
Előzmény: #45288  bigyula
#45289
Összefoglalom az eddigi hozzászólásaikat:

Amíg még van olyan képtelen orosz propaganda is akár, mely olyanokat mond, hogy pl. amerikai tankok lépték át az orosz-ukrán határt, addig azt kell elfogadni axiómaként és minden más csak hazugság és abból nem szabad kiindulni. :D

Ha már az oroszok se védik a mundér becsületét, akkor hirtelen el kell felejteni az előzőt és azt kell mondani, hogy joguk van hozzá. :D
bigyula 2014. 08. 25. 14:52
#45288
Szivacs!

Ehhez mit szólsz?

"Orosz páncélosok lépték át az ukrán határt

Legalább tíz páncélos szállító, két tank és néhány teherautó szelte át Oroszország felől az ukrán határt, hogy segítséget nyújtson az oroszbarát szeparatistáknak – közölte az ukrán Információs Ellenállás vezetője. Dmitrij Timcsukot megerősítette a hadsereg által indított terrorelhárító művelet egyik tisztje is – írta az Unian. Szemjon Szemencsenko beszámolója szerint legalább ötven járműből állt az Oroszországból behatolt egység, amelynek nagyobbik része az Azovi-tenger partján fekvő Mariupol felé ment, kisebbik része pedig a Donyeck város közelében fekvő Ilovajszkba indult, ahol ukrán beszámolók szerint napok óta intenzív harc folyik a szeparatistákkal szemben, előkészítendő a fegyveresek központjaként szolgáló város ostromát."

link

Jön a pár napja beígért segítség, erősítés. Ez is tök törvényes az oroszok részéről?
Törölt felhasználó 2014. 08. 25. 14:36
Előzmény: #45279  szivacs
#45287
Ha magad is tudod, akkor miért abból következtesz?

Továbbá, ha olyan nagyszerű elves ember vagy, és nem aktivista, akko miért van az, hogy pont ott váltassz véletlel elvet, ahol a kormány és a jobbik.
Lásd.
- az oroszok mindig is rosszak voltak, kivéve ma (ahol paksi üzletek vannak)
- fúj komcsik, kiv. most, hogy kiadták a jelszót, hogy kína, oroszok példaképek (már csak azért is hazugság ez, mert nálunk se annyi ember, se annyi nyersanyag és még mások azok, akik hazugságokból indulnak ki és te az "örök igazságból, igaz?"
Törölt felhasználó 2014. 08. 25. 14:24
Előzmény: #45277  szivacs
#45286
Mondom én: bármilyen propagandát belinkelsz, azt elvből hitelesnek kell, legyen az olyan nyakatekert, bárki = ukránok lőtték le az utasszállítót (hiába nem ruszkik felől jött, és végigkísérhették) és nem a szakadárok, kik büszkén feltették a netre, majd törölgették a botrány után.
Törölt felhasználó 2014. 08. 25. 14:16
Előzmény: #45275  szivacs
#45285
Nem is tudom ki az, aki kizárólag egyoldalú propaganda híreket másik ide.

Ráadásul (pl. magyar viszonylatban) az ellenzéket kritizálod, ami azért nevetséges, mert nem ők kormányoznak.

Tehát, ha nem is kritizáltam volna az ellenzéki "összeveszést", a "böszmét", még akkor is te járnál tévúton.

Az EU, meg sajnos nincs túl. Akkor lenne, ha lesz.ál a vezér összes magyar sanyargató műszámát, és kidobnák, mint macskát sz.ni. De egyszer megunják és lesz "Viktorra szabott" törvény. Majd máskor gondolnak arra, hogy lesz olyan, aki a klubba lépés után a legalapvetőbb viselkedési normákat se tartja be.
Csakisazigazat
Csakisazigazat 2014. 08. 25. 12:55
Előzmény: #45283  szivacs
#45284
Képzeljétek el,te is zivacsfej,hogy 10 perccel ezelőtt leesett az állam.
A Faceook-ba belépve látom,hogy egy rokonom megosztotta ,hogy a keresztfiam a Fidesz színeiben indul az egyik budapesti választókerületben ,mint képviselő.
Gondoltam odaírom ,hogy "Te is fiam Brutus!",de inkább jobb a béke.
Hányingerem van még a családomtól is,mindenki az ingyenélésből akar megélni!
szivacs
szivacs 2014. 08. 25. 12:19
Előzmény: #45262  rockmaster
#45283
"Többi rablóbanda? Akármit is csináltak mások a múltban, az nem menti fel az Orbán-pártot a 2/3-os fosztogatásától."
Igazad van, egyik rablóbandát sem menti fel a másik rablása. Ezért is kérdeztem tőled:

"Akkor tőled is megkérdezem: a további rablóbandák nálad maradhatnak?
Van már rablóbanda kisöprő söprűd?
és bármely irányba tudod használni?"

"én meg azt mondom, hogy ruszkik haza, de az összes nyalógépükkel együtt tűnés!" - helyes, ruszkik haza! és mi legyen az ukránokkal? Azok maradhatnak nálunk? Mert hogy most éppen azoknak nyalsz, akik bekvártélyozták magukat hozzánk, te meg véded őket.
Szvsz mindkettő menjen haza, ne csak az egyik!
Törölt felhasználó 2014. 08. 25. 12:16
Előzmény: #45278  szivacs
#45282
Itt először neked kellene hiteles információkat adnod arra vonatkozóan, hogy
a)reptilos zónában volt (nem volt)
b)elhagyták a 'szokásos' légifolyosót (korábban is gyakran eltértek ennyire)
c)a szokásos útvonal távol esik a harci övezettől (horizontálisan nem esik, csak vertikálisan)

Egyelőre te térsz el a hivatalos adatoktól, neked kellene azt alátámasztani.

Megjegyzem, ha összeesküvést szimatolsz, vannak jobb irányok ami felé elindulhatsz, ez az irány eléggé zsákutca.
szivacs
szivacs 2014. 08. 25. 12:13
Előzmény: #45261  loliense
#45281
és ezzel:
Éljen és virágozzék a monopoláris gyemokrácia!
Előre, az egyhangú véleményszabadságért és kirekesztésért - majd a berekesztésért!

Topik gazda

saru
4 3 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek