Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2014. 03. 25. 14:32
Előzmény: #43278  pampa
#43280
"Amennyiben a kormány rv. vett az adóból vagy vissza adott járulékból, (MNYP pénzből) és azt veszteségesen eladta akkor ELTŐZSDÉZTE az emberek pénzét."

A kérdésem: igaz-e az az állítás, hogy az MNYP-k eltőzsdézték az emberek pénzét?
Törölt felhasználó 2014. 03. 25. 14:31
Előzmény: #43278  pampa
#43279
"Ahogyan te sem tudtál"

Dehogynem válaszoltam. A válaszom: igen. Leírtam. Kiegészítettem, hogy Schmitt esete sokkal súlyosabb és még a fiktív példára is íz a válaszom, hogy igen.

Most te jössz a válaszokkal.
pampa 2014. 03. 25. 14:29
Előzmény: #43275  Törölt felhasználó
#43278
Nem lehet igennel vagy nemmel válaszolni. Ahogyan te sem tudtál, egyből visszatámadtál, hogy ne hasonlítsuk a csoki lopást a milliárdos lopáshoz.

Amennyiben a diák plagizált aki csak hibázott a dolgozatában akkor a pali is.
Lényegtelen, hogy csak egy sor vagy 100 oldal.

Amennyiben a kormány rv. vett az adóból vagy vissza adott járulékból, (MNYP pénzből) és azt veszteségesen eladta akkor ELTŐZSDÉZTE az emberek pénzét.
bigyula 2014. 03. 25. 14:29
Előzmény: #43276  pampa
#43277
Én konkrétan 2010 nyara óta írok ide (a MOL megvételének ötlete). Előtte kizárólag a "részvénytopic"-okat olvasgattam, és talán egyszer-kétszer írtam ide.

Szóval, válaszra sem méltatsz. Ez is egy kommunikációs mód, csak nekem nem szimpatikus...
pampa 2014. 03. 25. 14:22
Előzmény: #43273  bigyula
#43276
Emlékezz vissza arra az időre amikor még a jelenlegi kormány ellenzék volt. A fórumon az ellenzék "ekézése" volt napirenden.

Természetesen van egy két olyan nick aki tényleg független, de sikerült őket "elüldözni" Valószínűleg csak olvasnak mostanában írni már nem akarnak...érthető.

szvsz
Törölt felhasználó 2014. 03. 25. 14:19
Előzmény: #43272  pampa
#43275
Melléduma helyett elég kettő válasz. Igen vagy nem? Időben, macerában is sokkal kevesebb, már rég leírhattad volna, ehelyett a sokadik hozzászólásodat írod, hogy miért nem válaszolsz, meg hogy "de mások", bla-bla-bla.

Válaszolj. Ez ilyen egyszerű. Te magad is leírtad az előbb, hogy ez a korrekt. Akkor saját magadat nem tartod korrektnek?
Törölt felhasználó 2014. 03. 25. 14:16
Előzmény: #43272  pampa
#43274
"Azért itt egy két magát függetlennek nevező fórumozó láss csodát csak olyan ügyekre "repül" rá ami a kormányt bírálja."

Emlékeztetnélek rá, hogy a konkrét esetben te "repültél" rá egy ügyre, amiben a kormány bírálatát vélted felfedezni és ennek igazságtartalmát vontad kétségbe. Én meg felhívtam rá a figyelmedet, hogy egy ezzel teljesen analóg esetben az általad védett kormány pontosan ugyanígy fogalmazott, amit most kifogásolsz. Ezt a kettőt állítottam párhuzamba és megkérdeztelek róla, hogy mit gondolsz erről. Erre azóta is képtelen vagy válaszolni, de a mellébeszélés - mint ez is most - az megy. Nevetséges. És amint látod, ez már minden olvasónak lejön.
bigyula 2014. 03. 25. 14:05
Előzmény: #43272  pampa
#43273
"Azért itt egy két magát függetlennek nevező fórumozó láss csodát csak olyan ügyekre "repül" rá ami a kormányt bírálja.
Akkor miért kéred számon rajtam azt, hogy nem bírálom a kormányt?"

Mivel az ellenzék 4 éve nem igazán tud beleszólni a döntésekbe, így azokat kell/lehet bírálni, akik a döntéseket hozzák. Vagy Te nem így gondolod?

Nem kértem, hogy bíráld a kormányt, sem a fideszt! A magán/fórumózói véleményedet kértem a mai "trafikmutyi"-kapcsolatban. De, erről egy szót sem vagy hajlandó írni... Pedig, ez nem kormány vagy fidesz bírálat, hanem egy konkrét ügy...

Mi a véleményed erről? #43265
pampa 2014. 03. 25. 13:58
Előzmény: #43270  upgrayeddAKS
#43272
Megint a szálka és a gerenda esete....

Azért itt egy két magát függetlennek nevező fórumozó láss csodát csak olyan ügyekre "repül" rá ami a kormányt bírálja.
Akkor miért kéred számon rajtam azt, hogy nem bírálom a kormányt?
És természetesen ezzel bizonyítom azt, hogy fizetett alkalmazott vagyok,bértopikoló. Az pedig nem bizonyíték azok ténykedésére akik csak a kormányt bírálják.

Ezzel kezdjünk valamit....

ha van rajta sapka azért,ha nincsen azért...
Törölt felhasználó 2014. 03. 25. 13:34
Előzmény: #43262  pampa
#43271
Na ez kb. Szíjjártó szint:

"Bizony illik válaszolni a kérdésre, még neked is."

Tessék? Ezt van képed neked írni? Emlékeztetnélek rá, hogy én válaszoltam a kérdésedre. Te nem válaszoltál nekem azóta sem...

"Azt nem tudod megérteni, hogy válaszolok 04.07.-én."

Addig mi akadályoz a válaszadásban?
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2014. 03. 25. 13:08
Előzmény: #43259  pampa
#43270
"Na látod,pont ezért írtam, hogy próbálok nem írni csak olvasni a választásokig.
Bármit írok ez a vád..."

tévedsz, mert én egészen mostanáig 0-tól szignifikánsan eltérő valószínűséget tippeltem annak a lehetőségnek, hogy nem kampányolsz, legfeljebb meggyőződésből "tolod a biciklit"
ez a változó szépen konvergál 0-hoz, mivel érdekes módon mindig elkerülöd az összes olyan kérdést, ami kínosan érintene, ha a fidesznek kampányolnál úgy, hogy tudnak az itteni ténykedésedről
nyilván lehet, hogy csak véletlen egybeesés :) de azért túl sok már ez a koincidencia nekem...
számomra egyre kevésbé hihető hipotézis, hogy meggyőződésből csinálod, pedig korábban tényleg úgy voltam vele, hogy le is sz..om meg amúgy is simán lehet, hogy meggyőződés, elfogultság kérdése az egész...

más kérdésben képes vagy sommás ítéletet mondani, a kurmány kritikáját illetően meg szinte mindig megy nagy mellébeszélés, pl. smitt-ügyben

teljesen súlytalan ügyben döntöttél végül úgy, hogy "smittelt" stb.
tehát szembeszökő, hogy a valóban kellemetlen ügyekben mellébeszélsz, max. a kis horderejű vackoknál ismered el a hibákat, ja és persze amíg nem ítélik el, addig persze ártatlan a fityiszes, de a szoci nem - kb. ez jön le a hozzáállásodról

mint megmondoka: az is folyton azt harsogta, hogy tegyünk feljelentést, bármilyen fityiszes mutyi is került szóba

ez amúgy egy benyomás, nem egzakt dolog, nem olvastam az összes hsz.-edet, de szerintem elég ez a "pár eset" is arra, hogy finoman szólva is gyanús légy ezzel a "kerülgeti (, mint) a macska a forró kását" attitűddel
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2014. 03. 25. 12:24
Előzmény: #43261  Törölt felhasználó
#43269
"ne abból ítéljenek, amit az én szavaim értelmezésre révén tulajdonítanak a kijelentéseimnek".

na ugye... viktor soha nem hazudik, csak a bukott baloldal görbíti meg a teret, ferdíti el a szavait, csempész rosszul fordító / félrefordító tolmácsokat az AmCham-be meg egyéb helyekre, hogy az igazságot, bocsánat... IGAZSÁGOT csupa nagybetűvel, amiket viktor kimond, elferdítsék, nehogy tisztán jusson el népéhez vagy a vállalkozókhoz

tulajdonképpen a bukott baloldal áll a Michelson-Morley-kísérlet mögött is, és valójában létezik éter... azt pedig a magyarok jóistenkéje arra teremtette, hogy viktor szavait közvetítse az igaz magyar embereknek, és így csak ők hallják meg (a fejükben :) persze) ezt az igét, a hitetlen, hazaáruló, idegenszívűek nem

ezért van az, hogy mi, idegenszívűek mást hallunk, mint amit bölcs (és sohasem hazudó) vezérünk az éteren keresztül üzen az igaz magyaroknak :)

az már csak a hab a tortán, hogy viktorunk az egyértelműség kedvéért egyszerre mondja el az éteren keresztül az összes létező nyelven az IGAZSÁG-ot, de ezt az amcsi vállalkozók ugye nem érthetik, ezért nekik azt javasolta, hogy a tettei alapján ítéljék meg

nyilván segíteni akarta őket a helyes gazdasági döntések meghozatalában, hiszen közel van már a dekadens Nyugat végleges hanyatlása, és nem akarja, hogy hirtelen veszítsük el exportpiacainkat ...erről szól a keleti nyitás is, csak az idegenszívűek ezt nem értik, nem érthetik :)
bigyula 2014. 03. 25. 11:58
Előzmény: #43267  Törölt felhasználó
#43268
Itt is van két figyelemre méltó cikk:

"Az adórendszerről madártávlatból

...Magyarországon az elmúlt évtizedben viszonylag magas volt az adóbevételek GDP-hez mért aránya, elsősorban a régió többi országához viszonyítva, de az európai országok átlagához képest is. Az adóbevételek GDP-arányos szintje 2007-től jelentősen megemelkedett, amit 2009-2011 között csökkenés követett, de ez a trend 2011-től megfordulni látszik, és 2012-ben az adóbevétel/GDP arány megint elérte a 39 százalékot..."

link

"Ezt nem teszik zsebre Orbánék

Ijesztő képet rajzolnak fel az elemzők a kormány tevékenységéről. A szakértők csak néhány pozitív "élményre" emlékeznek, ezek mellett viszont számtalan negatívra. A második Orbán-kabinet lassan végéhez közeledő mandátumához tehát jellemzően negatív tapasztalatok kapcsolódnak: végtörlesztés, egykulcsos adó, rezsicsökkentés, jogbiztonság hiánya."

link

Törölt felhasználó 2014. 03. 25. 11:26
#43267
Magyarország gazdasága számokban részletesen, hosszútávú diagramokat is érdemes lekérni:
link
dexter 2014. 03. 25. 09:39
Előzmény: #43265  bigyula
#43266
Mint tudni lehet, az a véletlen köszönhető, hogy a trafikok 9x%-át fideszes közkatonák és a fidesz talpnyalói nyerték.
bigyula 2014. 03. 25. 09:32
#43265
Pampa!

Erről mi a véleményed?

"Hat dohánybolt üzemelhet annak a cégnek a telephelyein, illetve fióktelepein, amelyiknek kültagja Csöbör Katalin fideszes képviselő és egyben alsózsolcai alpolgármester férje.

Szerencsésnek mondhatja magát Csöbör Katalin fideszes képviselő és férje, hat trafikot nyertek, derítette ki a Blikk. Csöbör mellesleg Alsózsolca alpolgármestere is, és a férje alapító kültagja egy olyan trafikoscégnek, amelyek telephelyein és fióktelepein dohányboltok működnek. Ezt a céget, a Trafik Management Bt.-t néhány nappal azelőtt alapították, hogy kihirdették férje üzlettársának a győzelmét a trafikpályázaton. A dohányboltok Alsózsolcán, Felsőzsolcán és Miskolcon vannak."

link

Érted? "Ezt a céget, a Trafik Management Bt.-t néhány nappal azelőtt alapították, hogy kihirdették férje üzlettársának a győzelmét a trafikpályázaton."
bigyula 2014. 03. 25. 09:28
Előzmény: #43263  bigyula
#43264
"kampályolás"=kampányolás
bigyula 2014. 03. 25. 09:28
Előzmény: #43259  pampa
#43263
"Először is tisztázzuk azt, hogy melyik hozzászólásommal kampányoltam a kormány mellett?"

Ne add a "hülyét"! A kúrmánnyal, és a fityesszel kapcsolatos kényes kérdések megválaszolásának, saját véleményed leírásának igencsak feltűnő kerülése maga a kampályolás...

pampa 2014. 03. 25. 09:26
Előzmény: #43243  Törölt felhasználó
#43262
Bizony illik válaszolni a kérdésre, még neked is.
Csak hát egyszerűbb meglátni más szemében a szálkát mint magunkéban a gerendát....

Azt nem tudod megérteni, hogy válaszolok 04.07.-én.
Törölt felhasználó 2014. 03. 25. 09:25
Előzmény: #43252  upgrayeddAKS
#43261
"Ne arra figyeljenek, amit mondok, hanem arra, amit teszek." Tehát, saját maga hazugozta le magát... "

ez szemenszedett hazugság...

------
"Az [origo] megkeresérésre Orbán nevében hétfőig csak Szijjártó Péter szóvivő reagált, aki levélben azt közölte, hogy "az amerikai szórakoztatóipar napról napra megjelenő újabb és újabb fejezeteivel nem kívánunk foglalkozni". Szijjártó ehhez annyit tett hozzá, hogy "az ilyen esetek csak arra jók, hogy az amerikai diplomáciát abszurd és komolytalan színben tüntessék fel".

Az [origo] tudósítója kedden megkérdezte a miniszterelnöktől, hogy valóban elhangzottak-e bizalmas beszélgetéseken azok a hétfői cikkünkben szereplő kijelentések, amelyeket a nagykövet távirata neki tulajdonít, és ha igen, akkor ez azt jelenti-e, hogy nem mondott igazat a kampányban. "Most is azt mondom külföldi diplomatáknak, hogy ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek: amit csinálok" - válaszolta Orbán, aki szerint ezzel azt kéri, hogy "ne abból ítéljenek, amit az én szavaim értelmezésre révén tulajdonítanak a kijelentéseimnek".

Topik gazda

saru
4 3 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek