Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Alilou3 2013. 12. 05. 19:40
Előzmény: #42019  Sigorszky
#42020

A parlament nemzetbiztonsági bizottságának MSZP-s elnöke kezdeményezi, hogy a testület jövő kedden zárt ülésen hallgassa meg az állítólagos áfacsalások ügyében több állami szerv vezetőjét és a vádakat megfogalmazó Horváth Andrást, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egykori munkatársát.

Molnár Zsolt csütörtökön újságíróknak elmondta: az ülésre meghívta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökét, a Legfőbb Ügyészség képviselőjét, az országos rendőrfőkapitányt, az Alkotmányvédelmi Hivatal vezetőjét és Horváth Andrást. Tervei szerint az állami vezetők együttesen, az adóhatóság egykori tervezési koordinátora tőlük függetlenül számolna be. Az MSZP-s politikus hangsúlyozta, hogy a testület minden információ megismerésére jogosult a feltételezések szerint nemzetgazdasági méretű károkat okozó ügyben, vizsgálhatja szervezett bűnözői körök érdekeltségét és az ügy esetleges külföldi szálait.

link

Sigorszky 2013. 12. 05. 14:50
Előzmény: #41977  Törölt felhasználó
#42019
Az idő azért általában sok mindent helyretesz...

link
Törölt felhasználó 2013. 12. 04. 15:10
#42018
A trafikmutyit kirobbantó szekszárdi képviselő a minap jelentette be, hogy csatlakozik a Lehet Más a Politika párthoz. Hadházy Ákos lapunknak küldött írásában indokolja döntését.

Amikor tavasszal megjelentek az első hírek a trafikpályázatok körüli visszásságokról, nagyon sok mindent át kellett gondolnom. A vélt vagy valós kockázatok ellenére a megszólalás mellett döntöttem, mert el kellett mondanom, hogy Szekszárdon a polgármester a pályázók listájával a kezében kérdezte a Fidesz-frakció tagjait a kívánatos győztesekről. Egyrészt komolyan bíztam abban, hogy felszólalásommal segíthetek a politikai döntések következtében kisemmizett embereken, másrészt volt egy nagyobb, általános célom: az utóbbi időben egyre többször éreztem úgy, hogy ebben az országban mindent meg lehet csinálni. Szerettem volna ennek ellenkezőjét bizonyítani.

Egyelőre nem sikerült. Az egyértelmű bizonyítékok ellenére a csalásnak nem lettek sem politikai, sem jogi következményei. A szekszárdi polgármester a helyén, az ötletgazda Lázár Jánost nemhogy nem vonták felelősségre, de mintegy megjutalmazták a Fidesz alelnöki székével. Megrökönyödve hallgattam a szokásos pénteki interjút, ahol a miniszterelnök egyértelműen helyénvalónak tartotta, hogy a "sajátjaikat" támogatja másoktól elvett jogokkal, javakkal, mint amikor Rákosi adta oda "sajátjainak" a másoktól elvett lakásokat. Az ügyészség nyomozgat, néhány napja ismét meghosszabbították négy hónappal az önmaguknak adott határidőt. Ha ezt az ügyet sikerül eltussolni, úgy innentől az ügyészség árulásának is tekinthető a történet.

Szégyellem magam, mert hibáztam. Eredeti szándékommal ellentétben nem azt bizonyítottam be, hogy itt nem lehet mindent megtenni, hanem azt, hogy igenis, itt mindet megtehetnek. Az ember ezek után még kevésbé érezheti úgy, hogy hazájában élhető életet élhet, a hatalom pedig hátradőlhet: a közvélemény-kutatások szerint minden rendben, minden mehet tovább úgy, ahogy eddig. Még nincs vége a padláslesöprésnek, még sok dolgot bátran, egyre bátrabban el lehet venni (úgy néz ki, most a takarékszövetkezetek kerülnek sorra).

Azóta sokszor felteszem a kérdést magamnak: tudok-e még valamit tenni azért, hogy kiderüljön, minden azért mégsem maradhat büntetlenül. Egy dolog biztos erőt ad ebben: a tudat, hogy nem vagyok egyedül. Úgy tapasztaltam, hogy még a politikában is vannak olyanok – én ilyennek látom Ángyán Józsefet vagy Schiffer Andrást is –, akik azért küzdenek, hogy ne lehessen mindent megúszni. Azt hiszem, velük együtt lehet méltó választ adni a miniszterelnöknek, aki nemrég azt mondta, ha elveszíti a választást, az övéi jönnek neki 25 évvel. Mi azt mondjuk, hogy a Fidesz és az MSZP együtt jönnek az egész országnak 25 évvel. Az oligarchapártok erővel visszaküldtek minket a startvonalhoz, és most ugyanott tartunk, ahol a rendszerváltás idején, rosszkedvű emberek élnek egy eladósodott országban, ahol ismét helyi kiskirályok döntenek arról, hogy ki viheti valamire az életben.

Hogy kilátástalannak tűnő helyzetünk jobbra fordulhasson, ahhoz olyan politikusokra van szükség, akik két dologban kérlelhetetlenek. Egyrészt mindig a közérdeket tartják szem előtt, és azt nem azonosítják saját magánérdekeikkel. Másrészt észérvek alapján döntenek és érvelnek döntéseik mellett, nem pedig a választók heccelésével próbálnak politikai tőkét kovácsolni a semmiből.

A ’90-es pártok, melyek szeretik magukat rendszerváltónak hívni, jelenleg egyáltalán nem ilyenek. A Fidesz–MSZP-körforgás örvénye egyre nagyobb mélységekbe húz le minket, a korrupció egyre gátlástalanabbul nyomul be életünk újabb és újabb helyszíneire.

Én az LMP-t olyan szervezetnek látom, amelyik már tanúságot tett amellett, hogy tagjai képesek egyéni érdekeiket az ország érdekei mögé rendelni. Bajnai ölelése, így vagy úgy, hosszú időre biztosította volna egyéni karrierjüket, anyagi biztonságukat. Ehelyett képesek voltak a pártjuk megszűnését is kockáztatni azért, hogy fennmaradhasson a lehetősége a Fidesz–MSZP-örvényből való kilépésre. LMP-s politikust annak ellenére sem hallottam még libajnaizni, hogy nekik aztán minden okuk megvolna a volt szocialista miniszterelnök elleni indulatra. Nem döntenek papírmasé-szobrokat és nem asszisztálnak se a parlamenti népbutításhoz, se a szabadságjogaink további csorbításához. Előbbire legutóbbi példa a választási rezsicsökkentéssel szemben a fenntartható és takarékos energiagazdálkodásra való átállás támogatása, utóbbira pedig a korlátlan előzetes letartóztatást lehetővé tevő törvény határozott elutasítása.

Remélem, hogy egyre többen felismerik ennek a politikának az értékeit, a felelős, következetes, észérvek mentén történő higgadt politizálást. Ez az a mondanivaló és stílus, amely megakadályozhatja, hogy a Fidesz a kádári utódpártok felett aratott végső győzelem lendületével újjáalapítsa 2014-ben a vegytiszta kádárizmust. Én állatorvos vagyok, gyakran mondom az aggódó gazdáknak, hogy a biológiában nincs százszázalékos bizonyosság. Nem csodákról beszélek, hanem előre valószínűtlennek tűnő, de valódi gyógyulásokról, amelyek csak azt bizonyítják, hogy korábban alábecsültük a természet erejét. A politikában sem szabad azt mondani, hogy soha. Viszont ha van még a magyar társadalomnak immunrendszere, ahonnan kiindulhat bármiféle gyógyulás, annak az LMP biztosan a része.

(A szerző a Fidesz színeiben került a szekszárdi képviselő-testületbe. A pártból nyáron, a trafikügyek miatti konfliktusok után távozott.)

link
Törölt felhasználó 2013. 12. 03. 18:56
#42017
"Reze¹ovát visszaviszik a börtönbe

Index
2013. december 3., kedd 18:40 |
A másodfokú bíróság megváltoztatta az elsőfokon eljáró gödöllői bíróság döntését: a több ember halálát okozó ittas járművezetésért elítélt, majd házi őrizetbe került Eva Reze¹ovának vissza kell mennie a börtönbe. Rogán Antal éppen ma kelt ki a szlovák milliomosnő házi őrizete ellen."

Sajnos kijelenthető: a bíróság napi szinten politikai nyomás alatt áll. Ezt attól függetlenül mondom, hogy egyébként egyetértek a szigorúbb döntéssel.

Törölt felhasználó 2013. 12. 03. 11:55
#42016
Ma kihirdetett ítéletében Ungváry Krisztián történésznek és az írását közlő Élet és Irodalom kiadójának adott igazat a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB). A testülethez Ungváry és az ÉS fordult, mivel 2010-ben a Legfelsőbb Bíróságon is elveszítették azt a kártérítési pert, amit Kiss László alkotmánybíró indított ellenük.

Cikkében Ungváry arról írt, hogy a pártállam idején Kiss a pécsi egyetemen az állambiztonságnak dolgozott. Kutatásai alapján azt állította, hogy a jelenlegi alkotmánybíró a 80-as évek elején a pécsi egyetem párttitkárhelyetteseként besúgó, a pártállami állambiztonság "hivatalos kapcsolata" volt a 80-as évek diákmozgalma, a Dialógus csoport felszámolásának ügyében.

link

Jön a bizottság, amely mindent tudni akar a kommunizmusról

link
Törölt felhasználó 2013. 12. 02. 17:57
Előzmény: #42014  Törölt felhasználó
#42015
Más téma: összebalhéztunk a fél világgal, hogy utólagosan nyugdíjkorhatárt csökkentettünk, most "teszünk egy nagyot" a saját "nyugdíjkorhatár-erkölcseinkre", amikor külön törvényt hozunk az alkotmánybírákra.

Végül is meg is értem, kell mégegy gyevi bíró, mert már unalmas, hogy minden kivétel tárgya a képviselőket képezi. :D
Törölt felhasználó 2013. 12. 02. 17:52
Előzmény: #42013  Törölt felhasználó
#42014
"Teljesen eltérő logika mentén gondolkozunk. Te felelősöket próbálsz keresni, én megoldást."

Akkor félreértettük egymást, mert én itt eddig csak azt olvastam, hogy keressünk felelőst, ami az eu!!

Én pont ezellen léptem fel, de mindegy!!

"Tehát kár azon erőlködni, hogy specifikusan magyar intézkedésekben találd meg az okát."

1) bizony nem kár, mert attól, hogy valaki kútba ugrik, attól még másnak nem kell
2) pont megoldást keresni kell rá és nem mutogatni. Ha egyetértünk, akkor miért is mutogatsz.
3) az alapvita (ami még mindig elkerülta a figyelmedet) nem az volt, hanem az, hogy egy bizonyos csalás-fajta, ami nem konkrétan az eu miatt több, mint azelőtt, hanem azért mert megváltozott a helyzet. Addig körte-csalást lehetett elkövetni hatékonyan, most alma-csalást.
Persze nyilván hibáztatható a "notebookgyártó", mert ölni lehet a termékével, de nem ez a lényeg.
Azon kívül a "notebookgyártó" pőróbál tenni ellene, de az államok (különösen egyesek) "szabadságharcot" vívnak ellene. Talán nem véletlenül, mert talán benne vannak ezekbe a csalásokban.

De akkor mégegyszer kérlek fogadd meg a saját "tanácsodat": ne felelősöket keress, hanem megoldásokat!!

(A többi részével nem vitatkozom, mert ott pont azt célzod meg, amit "tanácsolsz".)
Törölt felhasználó 2013. 12. 02. 07:48
Előzmény: #42011  Törölt felhasználó
#42013
Teljesen eltérő logika mentén gondolkozunk. Te felelősöket próbálsz keresni, én megoldást. Nem azért írtam, amit írtam, mert az EU-t akarom felelőssé tenni, hanem megpróbáltam rávilágítani, hogy rossz helyen keresel.

- A probléma nem specifikusan magyar, hanem az egész EU-ban mindenhol fennáll. Tehát kár azon erőlködni, hogy specifikusan magyar intézkedésekben találd meg az okát.
- A probléma a 2004-es csatlakozás óta folyamatosan fennáll, tehát kár azon erőlködni, hogy egy adott kormány intézkedéseire vezesd vissza.
- Szakmai kérdésről van szó és nem politikai mutyiról, tehát kár vizsgálóbizottságot erőltetni és minden áron politikát belemagyarázni.
- Az oka a liberalizált és ellenőrizetlen áruforgalom, az EU-s ÁFA fizetési szabályok, az ÁFA fizetés korábbi biztosítékának kiesése és az ÁFA azon EU csatlakozástól független logikája, hogy az ÁFÁ-t az értékesítési lánc minden tagja fizeti és visszaigényli.
- Az okok közül azokat, amik az EU csatlakozással jártak és EU-s szabályok, nem tudjuk megváltoztatni. Tehát a megoldás, hogy az ÁFA fizetés logikáját változtatjuk meg a fordított ÁFÁ-val.

- A fordított ÁFA kiküszöböli a visszaigénylést célzó csalásokat, mert ebben a rendszerben nincs visszaigénylés.
- A fordított ÁFA kiküszöböli az adóminimalizálással olcsóbbá tett áruk közvetítő kereskedelmét, mert a kereskedelmi láncban nincs adófizetés a végső fogyasztónak való kiskereskedelmi értékesítésig. Tehát legfeljebb a kiskereskedelmi lánc vetemedhetne adócsalásra, viszont az nem feláldozható cég. Nem kell erőlködni azzal hogy a kereskedelmi lánc korábbi tagjánál elkövetett adócsalást hogyan vered rá a papíron tiszta, de az olcsóbb árun keresztül az adócsalás hasznát részben élvező kiskereskedőre. Egyszerűen meg kell szüntetni annak lehetőségét hogy az ÁFA csalás helye és a kiskereskedelmi értékesítési pont elváljon egymástól.
- A fordított ÁFA drasztikusan csökkenti a számlagyárak jelentőségét. A jelenlegi rendszerben a számlagyár fiktív ÁFA levonási lehetőséget nem a valós árura nézve teremt, hanem a feláldozható cég egyéb beszerzései tekintetében. Így fiktív számlákkal egy egyébként nem fiktív áruforgalmat tesz olcsóbbá, aminek a kereskedelmi lánc további tagjai élvezik az előnyét. A fordított ÁFA mellett már csak a kiskereskedőnek érhetné meg számlagyártól fiktív számlát vásárolni. Viszont azon közvetlenül meg is bukhatna, hiszen kimutatható, hogy nem létezett az adott áru, vagy szolgáltatás, amiről a számla szól, illetve ha a számlagyár bukik, azzal automatikusan bukik a kiskereskedő is.

Horváth Attila leírt egy egyébként régóta ismert jelenséget és anélkül, hogy az ÁFA fizetés logikájának megváltoztatását javasolta volna, arra tett javaslatot, hogy az ÁFA csalásokat a NAV próbálja ráverni a ténylegesen fogható, nem feláldozható haszonélvezők a fizetésképtelenné váló fantomcégek és számlagyárak értelmetlen hajkurászása helyett. Csakhogy ez a mai jogszabályi környezetben, a mai ÁFA fizetési logika mellett nem megy. Amit Horváth Attila állít, hogy a NAV elnézően bánik a kiemelt és nagyadózókkal ÁFA terén nettó butaság. Nem a NAV hozzáállásán múlik ma a kérdés, hanem azon, hogy mivel a csalást nem közvetlenül a haszonélvező kiemelt és nagyadózók követik el, nincs jogszabályi lehetőség arra, hogy rájuk verjék.

A Horváth ezen rossz következtetésén alapuló politikai szarkavarás pedig sehová sem vezet.
Törölt felhasználó 2013. 12. 01. 20:42
Előzmény: #42009  Törölt felhasználó
#42012
Egyébként az is igen jó kérdés - én is ismerek ilyeneket - akik rajta vannak a nav toplistán, mint tartozó és vígan céget üzemeltetnek, miközben semmit nem tudnak behajtani rajtuk, mert "elszegényedtek" és nincs semmi vagyonuk.
Ha én lennék a jogalkotó, akkor egy ilyen (egyébként országos szinten "senki", de a valaki is) soha a büdös életben nem hozhatna létre céget másodszor, hogy csak egy példát hozzak.

Fel nem foghatom, hogy hogy tartozhat valaki a navnak hivatalosan is egyre többel éveken át, amikor pl. ha nálam egy betűhiba volt, vagy ők tévedtek, akkor azonnal megjelentek.

És még arról nem is beszéltünk, hogy bizony olyan esetek is nyugodtan előfordulhattak, ahol szándékosan intéztek ügyeket. Bár látható kézzel-lábbal tiltakoznak (nyilván), de miért is lenne különb egy nav ember, mint egy nem nav ember.
Törölt felhasználó 2013. 12. 01. 20:34
Előzmény: #42008  Törölt felhasználó
#42011
Tehát akkor vesszenek a notebookgyártók?
Vagy mit válaszoljak erre?

Amúgy maradjunk annyiban, hogy elvből fizikailag meg sem közelíthetik a valóságot azok a számok, amikkel itt dobálózól.
(Gondolom nem kell magyarázni, hogy miért.)
Ráadásul az is biztos, hogy a valódi "kimutatásoktól" . (És főleg igaz lehet ez egy olyan országra, mint Mo, vagy Románia.)
(Bár mondjuk ennek nincsen köze ahhoz, hogy nem kell feltétlenül notebookkal embert ölni.)

Hát, hogy mit teremtett meg az eu, arra ott volt a szarkasztikus válaszom: soha nem volt annyi visszaélés az eu támogatásokkal, mint az eu-s csatlakozásunk után. (Előtte más volt.)
Amellett, hogy vesszenek a notebookgyártók, ezen is gondolkozzatok el, mielőtt más nemzetre, vagy az eu-ra lövöldöztök.
Korábban nem áfá-t, hanem vámot és támogatást csaltak el (lásd pl. hto-k).
Persze, hogy nem volt annyi körte, amikor alma volt.

A termékek fiktív mozgatása eddig is pofonegyszerű volt.
Megint gondolkozz el, hogy ha csak papíron mozgatsz valamit, akkor mit számít, hogy van-e fizikai határ (amin át sem akarod vinni), ha mindent hamisítani kell, adott esetben embereket kell lefizetni, hogy itt volt, ott volt.
A nem fiktív, hanem valóságos mozgatás... na az tényleg könnyebb lett. (Bár nem mintha nem szaladgálhattak akárhova azok, amiknek "kellett").
Törölt felhasználó 2013. 12. 01. 17:06
Előzmény: #42009  Törölt felhasználó
#42010
Jövőkép:
A fundamentálisan hatékony cégeket felváltják a szakmai értelemben gyenge teljesítményű,a szabályokat , törvényeket általában semmibe vevő cégek, akik a közel 30%-os ÁFA hátán vidáman nyerik a nemzeti vágtát.
Törölt felhasználó 2013. 12. 01. 16:59
Előzmény: #42002  Törölt felhasználó
#42009
A versenyképesség kérdése is alapvető kérdés.
Az ÁFA ügyben a közvetlen hatás a költségvetés dézsmálása.
Már ezért "sem értem", miért nem foglalkoznak az illetékesek nagyobb erőkkel a probléma leküzdésén.
A versenyképesség messzebbre mutató és veszélyesebb folyamatokat indít el.
A csaló cégek virágoznak, miközben az adózó, s ezáltal versenyhátrányba kerülő "normális" és egyébként hatékony cégek szép lassan kiszorulnak a piacról: értékesítési válság-pénzügyi válság-csőd.
Néhány év mulva, ha a helyzet nem változik, megnő a bandita cégek arány, s korábban még hatékony és szakmailag is rendben lévő vállalkozások lehúzzák a redőnyt.
Törölt felhasználó 2013. 12. 01. 14:23
Előzmény: #42002  Törölt felhasználó
#42008
Tény, hogy az EU-n belül nálunk a legmagasabb az általános ÁFA kulcs ezért nálunk éri meg a leginkább fiktíven visszaigényelni és nálunk lehet a legnagyobb árelőnyt elérni az ÁFA "megspórolásával" a legális kereskedelmi forrásokhoz képest.

Azonban ettől még az EU minden országában sláger az a típusú ÁFA csalás amiről Horváth Attila beszélt. Az itt, a fórumon is hivatkozott EU tanulmány szerint az EU-ban 193 milliárd EUR kárt okozott éves szinten az ÁFA csalás, amiből csak 1 milliárd EUR esett Magyarországra. Tehát nem 1000 milliárd forint hanem csak 300.
Magyarország részesedése az EU GDP-jéből 0,6 %, míg a tanulmány szerint Magyarország részesedése az EU ÁFA csalásaiból 0,5 %. A Magyarországi ÁFA csalások aránya egyáltalán nem kirívó.

Nem véletlen, hogy Horváth Attila is arra hivatkozik a 20 oldalas szösszenetében, hogy akkor emelkedett meg Magyarországon irreálisan, ÁFA csalásra utalóan egyes áruk külkereskedelmi forgalma, amikor azokra Romániában bevezették ezekre a termékekre a fordított ÁFÁ-t, ezzel kiszorítva becslések szerint az ügyeskedők 90 %-át. Romániában pont az ÁFA csalások miatt vezették be a fordított ÁFÁ-t a gabonára 2011-ben.

Nem csak a NAV vezetése állítja, hogy a körhinta csalás lehetőségét az EU csatlakozás teremtette meg, hanem minden szakember.

3 okból ágyazott meg a körhintacsalásnak az EU csatlakozás:
- AZ EU-n belüli export értékesítés esetén az EU-s ÁFA szabályok szerint nem kell megfizetni az ÁFÁ-t (a beszerzéshez kapcsolódó ÁFÁ-t vissza lehet igényelni, mert nem áll vele szemben fizetendő).
- A csatlakozással megszűnt az áruforgalom ellenőrzése, így pofonegyszerűvé vált fiktív áruk mozgatása, vagy létező áru fiktív exportja, miközben valójában belföldön adják el, vagy ugyanannak a létező határokon keresztüli ide-oda utaztatása minden határátlépéssel az egyik országban visszaigényelve, a másikban pedig megspórolva az ÁFA fizetést. A csatlakozás előtt is vissza lehetett igényelni az Export után az ÁFÁ-t, viszont ehhez a csatlakozás előtt a terméknek a vámhatóság által igazolt módon el kellett hagynia az országot.
- A csatlakozással megszűntek a vámfizetési szabályok. Az EU-ból származó legtöbb termékre már a csatlakozás előtt is nulla százalékos volt a vám. Azonban a csatlakozás előtt az import ÁFÁ-t a vámteher részeként szabták ki és megfizetése nélkül nem lehetett kihozni az árut a vámból, vagy vámraktárból, vagy vámszabadterületről. Aki pedig halasztott fizetésre kapott engedélyt, annak ehhez vámbiztosítékot kellett letennie.
Törölt felhasználó 2013. 12. 01. 14:06
Előzmény: #42006  Törölt felhasználó
#42007
Még egy adalék, hogy miért menjen a mocskos eu:
Amióta csatlakoztunk megnőttek az eu pénzekkel való visszaélések is. :DDD
Törölt felhasználó 2013. 12. 01. 14:03
Előzmény: #42005  loliense
#42006
De ott volt a sima gázolaj, benzinbehozatal keletről, amit szintén nagyüzemileg űztek, még azok is, akik betiltatták.

Ma személyes használatra sem mehetsz ki tankolni.
De, hogy a magyar állam korektségét szemléltessem az eu versenyhelyzetében az pl. a szlovák rendszámok bűnesetté tétele.
Az a "bűnözés" is az adópolitika miatt valósulhatott meg és néha az is a hálóba került, aki szlovák. (Jó szomszédi iszony...)
Ezzel szemben pl. a benzinnel egyembeni szintén jövedéki alkoholból a 310-es eurónál akadálytalanul vihettek ki zsákszámra a szlovákok. De persze vihettek ki gépjárművet az osztrákok, vagy a németek.
Ennyit a magyarokról "gondodkodó" állam, ahol a kommunizmus óta a magyar "másodrendű" állampolgár. Emlékezzünk az azóta szállóigévé vállt (sőt azóta már el is felejtett mondatra): "Nem kérem, mi nem amerikából látogatásra hazajöttünk, hanem itthon maradtunk, de tessék úgy bánni velünk, mintha csak hazalátogattunk volna..."

Amíg az a magyar "versenypolitika", hogy adót emelünk a magyaroknak, addig kérem ne mutogassunk az eu-ra, szomszédokra és ne vívjunk szabadságharcot sem.
loliense 2013. 12. 01. 13:37
Előzmény: #42004  Törölt felhasználó
#42005
Igen az IS jellemző volt és gondoljunk még sok másra is,már aki emlékszik azokra a 90-es 2000-es évekre és kereskedett valaha is
Törölt felhasználó 2013. 12. 01. 12:55
Előzmény: #42003  loliense
#42004
Csak akkor a vámcsalás volt a jellemző.
Egyébként gondoljunk csak a támogatott hto-k szőkítésére.
Sőt még megvolt hozzá a mintavételi "csalás" is, hogy hogy ne lehessen kimutatni.
loliense 2013. 12. 01. 12:24
Előzmény: #42001  totoro
#42003
Hát sajnos a nav vezetője hazudik,mint anno az apeh

A határ meglétekor sokkal nagyobb volt az áfa csalás,ugyan is az árukat papíron ki és átutaztatták
Ez egy frankó iparág volt,minden zsiványnak

Most általában csak a nagyok tudnak igazán csalni és főleg a nemzetközi cégek
Törölt felhasználó 2013. 12. 01. 11:37
Előzmény: #42001  totoro
#42002
Fúj mocskos notebook gyártók!
(A notebook kiválóan alkalmas arra, hogy jól fejbecsapj vele valakit, sőt akár meg is ölj.)

Mondhatnám ezt is, ha a "versenyképességet" nem kellene "idekeverni", de asjnos ide kell keverni, mert, ha nem lennének ezek az irreális adók, akkor bizony nem lenne értelme ide-oda utazással.
Sőt a versenyképességet megint csak idekeverve, az EU célja ezzel pont a verseny kiharcolása volt. De ezt sajnos nem lehet úgy csinálni, hogy országok egyedileg vezetnek be az átlagtól nagymértékben eltérő adókat, aztán erőszakkal próbálnak visszatartani (még legális!) cikkeket is.

Egyébként naná, hogy a nav vezetője ilyeneket mond. Hisz valamivel védenie kell a saját és "főnöke" seggét és elterelni a valódi problémákról a lényeget:
- mint pl. miért ilyen a magyar adózási rendszer?
- miért kell áfa és egyéb csalásokból megélni?
- miért működnek hatékonyan a kicsiknél, és hogy tudnak egyesek (hivatalosan! és most nem a kirobbant botrányról beszélek) ekkora adótartozásokat létrehozni
- az már csak hab a tortán, hogy ilyen botrányok is kirobbannak (egyébként hiszek benne, mert miért is lenne egy navosnak különb morálja?)
- sorolhatnánk még

Bizony ez a versenyképesség (ill. annak a tönkretételének eltusolásáról), adómorál "elősegítését" végző adók, törvények, nev tevékenységekről való szóelterelésről szól.

Mindennek nem az EU az oka.
Az eu mindössze annyi hibát követett el az országok közötti versenyképesség megteremtésével nyitva hagyott egy kiskaput. Nem véletlen az egységes adózásra való törekvés és ezzel is az eu csak "nekünk" akar jót, mert "nálunk" van a sok adócsaló.
A kormány persze lázad, hogy megcsorbítja a jogát arra, hogy pl. 200%-os áfát vezessen be, vagy a munkát nagyobb adóval terhelje.
Valamit, valamiért, ráadásul az eu-hoz sem volt kötelező csatlakozni... csak akkor nem kell másra mutogatni.
totoro
totoro 2013. 12. 01. 09:53
Előzmény: #41997  Törölt felhasználó
#42001
tuksz:

Azért mert ezt a típusú áfacsalást az eu hívta életre, azelőtt nem lehetett játszogatni az ide oda utaztatással, mivelk voltak határaink. Csak azóta tudnak ekkora volumenben áfát csalni. Nem én mondom ezt, hanem a NAV vezetője mondta.

Az áfa mértéke, meg a versenyképesség egy másik téma, ne keverd már ide.

Topik gazda

saru
4 3 1

aktív fórumozók