Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2013. 05. 20. 22:21
Előzmény: #39478  ts3
#39480
Ez meg a magyar külügy dolga. A diplomaták megfutják a kötelező kűröket.

Naná, hogy lenácizta. Persze csak burkoltan.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 05. 20. 22:19
Előzmény: #39476  Törölt felhasználó
#39479
"Láthatóan Merkelnek a szuverenitásról, a demokráciáról, a toleranciáról, a magántulajdonról elég egyedi elképzelése van."

vityának és gnómtóninak meg pláne egyedi elképzelése van a magántulajdonról :) lásd MANYUP, a többit nem is ragoznám most...
ts3 2013. 05. 20. 22:18
Előzmény: #39476  Törölt felhasználó
#39478
"A '44-es párhuzam nagyon ott van. 1944 márciusáig Németország és Magyarország szövetséges volt, ugyan, mint most. Magyarország nem a Németország szerint "helyes utat" szerette volna választani, ugyanúgy, mint most, hanem külön békét szeretett volna kötni. Erre Németország elküldte a lovasságot. A következmények ismertek."

Pedig most jelent meg a legújabb értelmezése Viktor mondatainak, ami szerint Orbán nem nácizta le Merkelt:
"Prőhle Gergely, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára szerint téves a Spiegel Online azon állítása, amely szerint a magyar kormányfő náci módszereket tulajdonított volna a német kancellárnak. Több jobb- és baloldali politikus is kritizálta hétfőn Orbán Viktort a pénzteki német tankos kijelentése miatt. A magyar helyettes államtitkár szerint szó sincs arról, hogy Orbán náci módszerekkel vádolta volna Angela Merkelt."
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 05. 20. 22:16
Előzmény: #39475  Törölt felhasználó
#39477
"Az egyenrangú kommunikációmmal van a baj."

lefelé, a beosztottak felé? nem tudom, mi lehet a gond, én sokat poénkodtam velük, így soha nem volt ilyen gondom. a puncsolás az ugye nem "ütés", hanem "iszogatás"? gondolom azért, pertuban vagytok, vagy nem? (a magázódásból nehezebb nyitni, az biztos)

mi a leggyakoribb probléma / visszajelzés?

Törölt felhasználó 2013. 05. 20. 22:09
Előzmény: #39466  Törölt felhasználó
#39476
Bár nem nekem szólt a kérdés, lévén nem vagyok Fidesz "hívő", de úgy látom, hogy Merkel feldobott egy magas labdát, amit Viktorunk tökéletesen lecsapott.

A '44-es párhuzam nagyon ott van. 1944 márciusáig Németország és Magyarország szövetséges volt, ugyan, mint most. Magyarország nem a Németország szerint "helyes utat" szerette volna választani, ugyanúgy, mint most, hanem külön békét szeretett volna kötni. Erre Németország elküldte a lovasságot. A következmények ismertek.

Merkel kijelentésében a lovasság emlegetése csak szerencsétlen hiba, amire OV lecsaphatott. Az viszont valóban igen szomorú, hogy Merkel az egész EU nevében formál véleményt, anélkül, hogy erre bárki felhatalmazta volna. Úgy gondolja, hogy tévedhetetlenül ismeri a helyes utat, minden országnak azt kellene járnia, ami Merkel szerint helyes. Bár az EU-ból való kizárás lehetőségét elvetette, de a megfogalmazásból kiderül, hogy egyéb kényszer alkalmazását elfogadhatónak tartja azért, hogy Magyarországra "befolyást gyakoroljon" hogy "Magyarország a helyes útra térjen".

Láthatóan Merkelnek a szuverenitásról, a demokráciáról, a toleranciáról, a magántulajdonról elég egyedi elképzelése van. És ezt még csak észre sem veszi, hanem ő oktat ki másokat e téren, aki rákényszerítette Ciprust a betétek megsarcolására, aki beleszól, hogy Olaszországban milyen kormány legyen, hogy a Portugálok hogyan szorítsanak meg és Magyarországon mi szerepeljen az alkotmányban és milyen intézkedéseket tartalmazzon a költségvetés.

Merkel kijelentése nem csak politikailag hibás és magas labda, nem csak erkölcsileg kifogásolható, hanem kontra produktív is. Ezzel megint szerzet pár plusz szavazót a Fidesznek és eltántorított pár Fidesz ellen szavazni készülőt a választási részvételtől. Ha az EU vagy vezető EU tagországok a jó ízlés határán túl szólnak bele Magyarország belügyeibe, igazságtalanul alkalmaznak kettős mércét, konkrétumok nélkül vádaskodnak akkor a választók nagy része természetes módon a hazája mellett foglal állást és azonosítja a Fideszt az igazságtalanságot elszenvedő Magyarországgal, az EU mellett megszólaló baloldali ellenzéket pedig az ilyen Merkel nyilatkozatokkal.

Ráadásul míg OV a magyar bizonytalan választóknak játszik (a saját híveinek nem kell, azok úgyis leszavaznak rá), addig Merkel a német választásra készül és a nyilatkozata e tekintetben is pocsék. Peer Steinbrück harcias Magyarországgal szemben. Ez bizonyos választóknak tetszhet. Ha Merkel kiokította volna szuverenitásból, demokráciából azzal szerezhetett volna egyes választóknál pontot. Ha még harciasabb lett volna, azzal is más választóknál. De így, hogy játssza a teljhatalmú bölcset aki megtehetné, hogy megdádázza a renitens országot, de inkább nagy bölcsességében kevésbé barátságtalan eszközöket használ, alighanem a politikailag legkevésbé hasznos megnyilvánulást választotta.

Az hogy a német külügy OV válaszára egy fél mondatot visszaszól természetes. Ez a dolguk. Konkrét fogást nem tudtak találni, így csak ex katedra kijelentették, hogy "ez sajnálatos kisiklás, amelyet mi egyértelműen visszautasítunk"

Ezt a kört OV nyerte. (meg Peer Steinbrück)

Újból jelzem, hogy nem vagyok Fidesz, vagy Viktor "hívő", De ettől még meg fogom kapni a mínuszokat.
Törölt felhasználó 2013. 05. 20. 22:08
Előzmény: #39471  upgrayeddAKS
#39475
Ja, és már a cápákkal úszom...
Kiemelt vagyok, meg nagy, meg minden. És egyébként úgy megy, mintha ezer éve ezt csinálnám. Országos topokban ott vagyunk. Pörögnek a lányok fiúk ezerrel, mellettem nem nagyon tudnak mást tenni.
Nem ezzel van a baj, a motiv megy az önértékeléseket is meg tudom csinálni.
Az egyenrangú kommunikációmmal van a baj.
Nem tudok puncsolni... van erre valami oktató anyag? :D :D
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 05. 20. 22:06
Előzmény: #39472  Törölt felhasználó
#39474
az a baj(a), hogy rossz témákat vetünk fel... ha a Mi lesz veled Magyarország? topikban több olyan téma lenne, mint pl. "Mikor lesz újra Mónika-show?", vagy "Mi a menőbb: a zebracsíkos vagy tehénfoltos zakó?", esetleg a "Mennyi 1x1, és miért annyi?", akkor biztos nyitni lehetne azon aggódó állampolgárok felé is, akik szívükön viselik az ország sorsát...
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 05. 20. 22:00
Előzmény: törölt hozzászólás
#39473
változatlanul igaz, hogy: ez egy FÓRUM, amin különféle témákat szoktak megvitatni, vagyis "igét szórni"

bárkinek/bárkikről is szólt, amit írtál, nagy butaság volt konkrétumok nélkül fikázni, fröcsögni, stb. (más kérdés, hogy ha belemész a részletekbe, akkor meg önmagadnak mondtál ellent :) de semmi vész, nem okoztál meglepetést)
Törölt felhasználó 2013. 05. 20. 21:56
Előzmény: törölt hozzászólás
#39472
A te üres fröcsögésednél csak az elmúlt nyolcévezés sablonosabb, még a szófordulataid is ugyanazok. Így azon se lepődtem meg, hogy érdemi hozzászólásod most sincs. Úgy tűnik, hogy ez neked nem is megy.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 05. 20. 21:51
Előzmény: #39469  Törölt felhasználó
#39471
OFF

így hirtelen csak a one minute manager jut eszembe, de az nem csak kérdezéstech.

a postánál vagy még? milyen?

milyen csapatot kell menedzselni, akiket motiválnod kell? (gondolom, a céljaikról meg ilyenekről kell kikérdezni, vagy hasonló - no azt én ált. a HR-esre bíztam, én nem vagyok elég rosszhiszemű ehhez, bár azért az e-mailt az írásbelisége miatt preferáltam mindig is, amikor ilyenről volt szó, persze voltak, akiknek meg az nem tetszett...)
ha van (jó) HR-es kollégád/ismerősöd, akkor kérj bátran tanácsot (ha olyan a hozzáállása), én sok jó dolgot tanultam tőlük (mondjuk én műszakis beállítottságú vagyok, így a people management nem volt az erősségem, és volt min fejleszteni)
Törölt felhasználó 2013. 05. 20. 21:44
Törölt hozzászólás
#39470
Törölt felhasználó 2013. 05. 20. 21:36
Előzmény: #39468  upgrayeddAKS
#39469
:)
Nem vitázom...
Inkább offolok kicsit... :)
Nincs véletlenül ötleted valami olyan könyvre ami kérdezéstechnikát tanít vezetőknek? Guglizni én is tudok, de olyan kellene ami tényleg jó.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 05. 20. 21:21
Előzmény: #39467  Törölt felhasználó
#39468
nem, de nem is következik ez abból, amit leírtam :)
amúgy is a 80-as IQ alattiaknak szólt a "figyelmeztetés" :)
az intelligens emberek vitatkozni szoktak, meg jó nagyokat kiáltani :)
kell is kiáltani, nehogy azt higgyék sokan, hogy már csak idióták maradtak :)
azok nagyon hangosak szoktak lenni, amikor vonulgatnak békaügetésben, sukárkodnak meg egyéb "okosságokat" művelnek... néha nem árt felhívni a figyelmet arra, hogy a Gauss-görbe nem ér véget a 80-as IQ környékén :)
sokan nem tudják, és elkezdenek csüggedni, mintha csak idióták lennének, és nem lenne remény... pedig van, csak ezek nagyon nehezen menedzselhető pozik, sz@r a RRR, és túlontúl berögzült babona, hogy az nyer, aki a legtöbbet tudja kampányra, megvesztegetésre, stb. költeni
Törölt felhasználó 2013. 05. 20. 21:03
Előzmény: #39465  upgrayeddAKS
#39467
Jó nagyot kiáltok! :)
Ez a két lehetőség van, szólni vagy ugatni? :)))))
Törölt felhasználó 2013. 05. 20. 21:03
Előzmény: törölt hozzászólás
#39466
Jacsu, fröcsögés helyett inkább válaszolja a feltett kérdésemre. Lásd #...61.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 05. 20. 20:54
Előzmény: törölt hozzászólás
#39465
hát ez nagyon "burkolt" és "szofisztikált" kritika volt, már csak pont az a baj, ami a rettenetes(út)padkával is: nincs semmi konkrétum, csak a konkrétan buta fröcsögés :)

felhívom a 80-as IQ alattiak figyelmét, hogy ez egy FÓRUM, amin különféle témákat szoktak megvitatni, vagyis "igét szórni"

lehet ebbe beleugatni meg értelmesen hozzászólni, ez mindenkinek a saját dolga ill. bizonyítványa...
Törölt felhasználó 2013. 05. 20. 20:44
Törölt hozzászólás
#39464
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 05. 20. 18:33
Előzmény: törölt hozzászólás
#39463
az nem hülyeség, hanem MAGAS... neked legalábbis :)
mint ahogy az alsóbbrendű pápáknak magas volt a darwini evolúció-elmélet (plusz az alsóbbrendűeknek a keresztények közül), és még számos dolog a világtörténelem során... miért nem nézel inkább kurucinfós kurucin-fost? vagy a zeitgeist akárhányadik kiadását? az való neked, nem az, amin gondolkodni is kellene...
de ha van ÉRDEMI hozzászólásod, ne tartsd vissza magad, böfögj ide nekünk valami okosat :) már ha tudsz...
Törölt felhasználó 2013. 05. 20. 18:06
Törölt hozzászólás
#39462
Törölt felhasználó 2013. 05. 20. 17:47
#39461
Árulja már el valamelyik Fidesz hívő, hogy az ilyenek miért kellenek és miért is jók?

"A német külügyminiszter bírálta Orbán Viktor miniszterelnök Németországra tett kijelentését hétfőn Belgrádban.

Címkék
németország, orbán viktor, angela merkel, arrogancia A kormányfő pénteki rádióinterjújában a német kancellár csütörtöki kijelentésére reagált. Angela Merkel egy rendezvényen arról beszélt, hogy nem érdemes Magyarországot európai uniós tagságának elvesztésével fenyegetni, vagyis "nem kell rögtön a lovasságot küldeni". A magyar miniszterelnök erre válaszul mondta azt, hogy "a németek küldtek már lovasságot Magyarországra, tankok formájában jöttek, ne küldjenek, az a kérésünk. Nem volt jó ötlet, nem vált be".

Guido Westerwelle a miniszterelnök kijelentéséről Belgrádban azt mondta: "ez sajnálatos kisiklás, amelyet mi egyértelműen visszautasítunk.""
link

Topik gazda

saru
4 3 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek