Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
loliense 2013. 03. 16. 11:56
Előzmény: #38158  bigyula
#38160
Ha jobban megnézted volna a népnemzetilónak a tekintetét,
észrevehetted,-hogy milyen büszke arra,hogy Dr.dr.semjén zsoltot viszi a hátán!!!

Sajnos az lemaradt erről a képről,mikor zsolt az ünnepség után összejön a paripával és az aktus végével, együtt boldogan galoppoznak,nyiharásznak a friss hótól csillogó Hargita népnemzeti bércein!!!
Törölt felhasználó 2013. 03. 16. 11:42
Előzmény: #38155  Törölt felhasználó
#38159
az elmútnyócév is szégyen, de most a béka segge még feljebb került.

nem beszélve az erkölcsi károkról, hol tart magyarország megitélése a rezsim miatt?

elmúlt nyócév volt, most elmúlt 3 év miatt lehet szégyenkezni, és nyomorogni.

diplomás közmunkások, külföldre menekölő fiatalok, szabályosan rohadó ország.

8 v 3 év, tökmindegy, egyik xarból lép a nép a másikba. az elmúlt 23 év az, amire magyarország ráfázott.
bigyula 2013. 03. 16. 11:36
Előzmény: #38153  bigyula
#38158
Édes Istenem! Valamelyi mínuszoló árulja már el, hogy mi a pozitív abban, hogy semjénzsóti orbánhelyettes lóháton vonul be Kézdivásárhelyre március 15-én?
Törölt felhasználó 2013. 03. 16. 11:26
Előzmény: #38152  _pampa
#38157
Pampa !
Könnyebb ezt az egy szót kicserélni helyesre,mint a problémát amit Kertész Imre megfogalmazott !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Aki érti miről beszél,annak mindegy,aki meg nem,annak megint !
Törölt felhasználó 2013. 03. 16. 11:19
Előzmény: #38154  Törölt felhasználó
#38156
Én látom ,az új roma programot is ,nem kell megilyedni,nemsokára lehagyják népességre a "fehér magyart",itt az új szocpolocska!
Csak az benne a jó,hogy azok életét ugyanúgy fogják keseríteni ,sőt veszélyeztetni,akik Viktoristák!
Mert ugye a buta roma nem nézi kiét rabolja,csak ő meg a porontya ne haljon éhen.
Törölt felhasználó 2013. 03. 16. 11:15
Előzmény: #38154  Törölt felhasználó
#38155
De az "elmúltnyócév"!?
Vannak itt "tapsolók" ne félj,azok mindjárt felsorolják neked ,és kaphatsz szép piros mínuszkákat is!
Törölt felhasználó 2013. 03. 16. 10:48
Előzmény: #38150  pampa
#38154
ha mégy egyszer itt 2/3 ad lesz, akkor ennek az országnak annyi.

kérem sorolja fel valaki, mi volt a fidesz elmúlt 3 éves tevékenységében az, ami az országot előre vitte?

mert a növekvő mulkanélküliségen, a jogbizonytalanságon, a szegényedésen, a romló külső megitélésen, az adó fosztogatáson, a mutyizáson, a rohadó fizetőeszközünkön..... kívül itt nem látni semmit.
bigyula 2013. 03. 16. 10:46
#38153
"Jól látom? Zsóti' jön ott lóháton?

Édes Istenem! Ne hagyj el! Megint sikerült elvetnünk a sulykot kurva messzire.

Lovas nemzet vagyunk, jól van. Meg van ez a gyorsnaszád kényszerképzet. Akkor most a Fényességes Pótló Alsegéd Helyettes a lovastengerész? Bocskaiban, bőrcsizmában meg kispolgári kalapban. Neröhögtessé Zsóti'!

Semjén Zsolt teológus, nem hadvezér. Gondolom a Pázmány Péteren a teológia mellett tanultak szimbolikát is, elvégre nem mindegy, hogyan érvel burkoltan egy teológus. Nem tudom mondták-e, hogy díszegyenruhában, lóháton bevonulni egy városba az álmoskönyv szerint a győztes csata után, a hadvezérek szoktak. Gyarmatosítottuk Kovászna megyét és külön legyőztük Kézdivásárhelyet? Zsóti' vazze'! Egy másik országban vonulgatsz hadvezérként. Mit szólnál, ha Ali Babacan (török miniszterelnök-helyettes) lóháton ügetne be a Liszt Ferencről, mert 150 évig lófarkas zászló volt a divat Budán? Lefagyna az arcodról a mosoly.

Belecsaptunk a nemzetpolitikába rendesen.

A kép láttán Bereczky László: Lovak Koháron című könyve jutott eszembe. Aki olvasta, tudja miért."

link
_pampa 2013. 03. 16. 10:45
#38152
Kertész Imre kitüntetése is hiba volt,ahogyan most Szaniszló esete is.

"A magyar genetikusan alattvaló
2011-09-04 04:01:07, vasárnap

Tisztelettel kérem e levelem megjelentetését az Amerikai Magyar Népszava, a Gondola hasábjain, és ha erre lehetőség van, a Polgári Hírszemle levelei között.

(Nyílt levél Kertész Imrének)

Igen Tisztelt Kertész Ákos (Imre) Úr!

Érdeklődéssel olvastam Bartus László főszerkesztő úr lapjában, a new yorki Amerikai Magyar Népszavában megjelent eszmefuttatását a magyar népről. Világért sem vitatkoznék politikai érveivel, lenyűgöző érvelésével.

Mint genetikus azonban kénytelen vagyok felhívni szíves figyelmét néhány nyelvi és szakmai tévedésére. Tisztelettel kérem, hogy ezt ne vegye kötözködésnek, csupán a genetikus szakember megnyilatkozásának. Annál is inkább, mert az a kis pontatlanság, amire fel szeretném hívni szíves figyelmét, nemcsak a genetika tudományok mai állásának tételeivel nem egyezik, de sajnos, a magyar nyelvet is sérti, amit egy Nobel díjas írótól elég nehéz elfogadni.

Az inkriminált mondat a következő:
"Az Amerikai Népszavában hétfőn megjelent nyílt levélben Kertész Ákos úgy fogalmaz:
"a magyar genetikusan alattvaló."

Ezzel a mondattal a következő problémáim vannak.

1. A genetikus az értelmező szótár szerint a genetikával foglalkozó tudós. Példaképp említeném csekélységemet. Én például diplomám tanúsága szerint genetikus vagyok.

2. A "genetikus" szó nem melléknév, hanem főnév. Egy foglalkozás megnevezése. Következésképpen nem lehet belőle határozószót varázsolni: Ilyen szó, hogy "genetikusan" - a magyar nyelvben nincs.

3. Ha az értelmetlen "genetikusan" szót mellőzük is, a mondat értelmét tovább zavarja az "alattvaló" szó. Így ugyanis a mondat így szól: "A magyar alattvaló". Nem derül ki, hogy kinek az alattvalója. A genetikushoz hasonlóan az alattvaló is egy foglalkozás megnevezése.

4. Ha esetleg Kertész Ákos Nobel díjas írónk az alattvaló szó helyett az alávaló minősítő jelzőt gondolta, és csak a nyelve botlott, akkor ennek megfelelően lenne célszerű korrigálnia mondatát, mert egy Nobel díjas írótól mégiscsak jogos elvárás, hogy - bármilyen alávalónak is minősíti a magyart - azért anyanyelvén ki tudja magát fejezni.

5. Ha esetleg Kertész Ákos Nobel díjas írónk a kissé suk-sükösre sikeredett "genetikus" szót a "genetikailag" szóra cserélné, az alattvaló szót pedig alávaló szóra, akkor a mondat a formális logika szabályai szerint értelmet nyerne. Ebben az esetben azonban - és ez már nem nyelvhelyességi, hanem genetikai szakmai probléma - olyan hifejezést használna, ami nem létezik. merülne fel. A: genetikailag alávaló - ilyen kifejezést sem a genetika, sem a magyar nyelv nem ismer.

6. Ha esetleg Kertész Ákos Nobel díjas írónk az alattvaló szó helyett az alacsonyabb rendű szót kívánja használni, akkor nem a genetika, hanem a nácik által kidolgozott eugenika "tudományából" kellene ezt a szót kölcsönözze, amit bionyára nem szívesen tenne.

7. A genetika tudományához ugyanis az eugénikának semmi köze nincs. Az eugénika tagadja, hogy az emberi lények - homo sapiens - egységes fajt alkotnának. Azt tartja, hogy vannak magasabb rendű és alacsonyabb endű fajok a homo sapiens-en belül. E "tudomány" a szellemében semmisítették meg a szerintük "alávaló" emberek millióit. Csakhogy az eugenika nem tudomány, hanem áltudomány.

8. Ha tehát esetleg Kertész Ákos Nobel díjas írónk a magyart ilyen alávaló és kiirtandó fajnak, vagy rassznak tartja, akkor ezzel álláspontja óhatatlanul azonosul a fajelmélet híveinek nézeteivel.

Megjegyzem, egy másik írónak, Kertész Ákos (Imre) Csurka István nevű írótársának voltam olyan bátor 1992-ben hasonló tévedése miatt a Magyar Nemzetben elmagyarázni, hogy a genetika területén bizonyos hiányosságokkal rendelkezik. Meg is hívtam a genetika órámra az ELÉ-re, ahová sajnos - bizonyára halaszthatatlan egyéb teendői miatt - nem jött el. Csurka azt állította, hogy egy embercsoport, - nevezetesen a zsidóság - génjeibe beépült a pénzimádat és minden ezzel kapcsolatos hamisság. Ez körülbelül akkora badarság, mint a magyarok "alattvalóságának" leszögezése Kertész Ákos részéről. Úgy látszik - Ady után szabadon - "Csurkának, Kertésznek egy a hangja", ha genetikáról van szó, s ez a hang leginkább csak a szamárüvöltésre emlékezteti amagamfajta alávaló genetikus alattvalót.

Persze ha abból indulunk ki, mint Bartus Elvtárs, az Amerikai Magyar Népszava főszerkesztője, akinek véleménye szerint az írói szabadság azt jelenti, hogy egy írónak le lehet írni mindenféle marhaságot, akkor ezt az érvet én illő tisztelettel elfogadom. Azt azonban az igényeim közül hadd szabadjon fenntartanom, hogy egy kétszeres József Attila díjas, Kossuth díjas és irodalmi Nobel díjas magyar író - a kutyafáját - azért legalább magyarul ki tudja magát fejezni, s ne írjon el olyan blődséget, hogy:
"a magyar genetikusan alattvaló."

Dr. Habil Fodor András genetikus,
kutató professzor, tud. főmunkatárs,
Alattvaló,
A magyar Tudományos Akadémia
Köztestületi Tagja

Keszthely, 2011. szeptember 2.
bigyula 2013. 03. 16. 10:01
#38151
"Az Orbán-kormány és a nemzeti érzés

Magyarnak lenni, az többek között azt kellene, hogy jelentse: figyelembe vesszük, milyen hatással vannak cselekedeteink a magyarok közösségére."

link
pampa 2013. 03. 16. 08:44
Előzmény: #38149  Sigorszky
#38150
Köszönöm a dicséretedet,de úgy érzem nem szolgáltam rá.
A fiatal demokráciánk választásai során kialakult egy trend aki figyeli az simán egy 8 ált. is tud tippelni.
Kezdődött azzal,hogy az MSZMP utódpártjaként létrejött MSZP választási veresége szinte borítékolható volt. Ahogyan az MDF-SZDSZ szoros versenyei is. Azután jött az MDF olyan kormánya amilyen volt....egy SZDSZ-el megfűszerezve...
Az emberek egyből visszaszavazták az MSZP hatalomra és meg lehetett érteni miért.
Az SZDSZ egyből MEGINT a győztes mellé állt, hogy ott legyen a hatalomba....
Megint sikerült az SZDSZ-nek a koalíciós partnerét leamortizálni és szintén az volt a várható, hogy a következő választást egy harmadik erő a Fidesz nyeri. Így is lett csak némi pikantériával fűszerezve egy Torgyány vezette FKGP és egy Dávid féle MDF-el koalícióban.Ez sem volt jó az ország számára ráadásul az MSZP előhúzta a csodafegyverét és bevetette Medgyessyt Orbán ellen. Emlékszem még arra az ígéret cunamira....7 új Duna híd, ingyen jogsi,ingyen nyelv vizsga,800 Km új autópálya,4-es Metró 13.havi pénzek. 100-napos program....
Csodálkozunk, hogy az a "buta" választópolgár elhitte és nekik szavazott bizalmat?
Tudjuk mi lett belőle...."megpuccsolták" és hozták Gyurcsányt. Gyurcsány szabad kezet kapott a következő választás megnyerése érdekében és ezt sikerrel teljesítette. Csak az MSZP azt nem vette figyelembe, hogy ennek mi lesz az ára. Kiderült...FIDESZ 2/3.

E logika mentén amennyiben igaz az amit itt sokan állítanak, hogy a jelenlegi Orbán Kormány nagyságrendekkel rosszabbul teljesít mint az előde akkor borítékolható a 4/5-ös nyerés a választásnál összeálló ellenzék számára.
Amennyiben pedig a választók nem úgy érzik ahogyan ezt próbálják itt a fórumon lévő hangadók előadni...akkor a következő Miniszterelnök is Orbán lesz.

szvsz
Sigorszky 2013. 03. 15. 22:27
Előzmény: #38148  bigyula
#38149
Mi a fenének aggódunk mi itt, amikor pampa minden alkalommal megmondja, hogy mi lesz Magyarországgal: a haza fényre derűl! A vezénylőtábornok segge alatt helyezkedőknek mindenképpen...
Ez az áderjános is micsoda jó tollforgató lett, talán csak nem ez is valami vívó olimpikon?
Na nem baj, majd ha elrendelik a kötelező meccsre járást, még bízhatunk a zsidózókban meg a UEFÁban. Legalább amíg nem foglalják alaptörvénybe.
Jut eszembe, ezt a zord havas időt is biztos az EU-ból küldték nekünk a jó Shulcz meg Baró zó etsak...
Na megyek is, annyi marhaságot sehol nem lehet olvasni, mint a pf fórumon a kedves fityeszes igazhitűektől.
bigyula 2013. 03. 15. 19:10
#38148
"Az ENSZ is kiakadt a magyar önkényre

Csökken azon nemzetközi szervezetek száma, amelyek még nem szólaltak fel a negyedik alkotmánymódosítás ellen."

link
fletyolibabugi 2013. 03. 15. 18:18
Előzmény: #38144  rockmaster
#38147
Minden valamirevaló EU tagállam kőkeményen HARCOL a jogaiért, még ha ez konfliktusokkal is jár és nem letolt gatyával lehajolva helyeskednek.
fletyolibabugi 2013. 03. 15. 18:07
Előzmény: #38143  S52Raptor
#38146
Gondolod hogy az Unióban bárkit is érdekel a magyar emberek sorsa, boldogulása? - MAGASRÓL LE...RJÁK!! Elárulok egy nyílt titkot: csak az érdekli őket hogy "mit tudnak belőlünk kihozni" (szó szerint)
Erre kellenénk: "Szemétlerakás", magaskamat, magasrezsidíjak, 0 saját ipar, 0 saját mezőgazd., 0 jog az EU-s jogainkhoz......
pampa 2013. 03. 15. 17:52
Előzmény: #38143  S52Raptor
#38145
Az a demokrácia amit épít az USA,Anglia, Kína,Oroszország, Törökország,Spanyolország,Izrael,Szlovákia,Ukrajna,Románia,Szerbia... stb.
Akkor inkább legyen idehaza diktatúra!:(((

És ezt a lakhatáshoz való jogot meg röghöz kötést hagyjuk már!
Miért nem képeznek az angolok annyi orvost amennyire szükségük van? Miért a magyar adófizetők pénzén kitanított orvosokat csábítják hozzájuk? Érdekes jogászok nem kellenek abból valószínűleg jól állnak...
És igen döntsön a fiatal, hogy költségtérítéssel vagy állami finanszírozással akar tanulni.Amennyiben kifizeti az oktatását menjen ahová szeretne.

Lakhatás kérdése. Miért jó az ha valaki az aluljáróban él? Engem zavar,menjen hajléktalan szállóra. Volt riport hajléktalannal kérdezik miért nem szállón alszik. Válasz: Nem szeretek ott aludni.
Hiába,ha nem szeret, hogy jön ahhoz egy Kormány, hogy kényszerítse.Neki jogai vannak.

És Conqui bizony választás lesz 2014-ben és eldöntik az emberek, hogy ki kormányozza tovább az országot. Bizonyára tudod, hogy jelenleg azért van 2/3 mert az előző kormány annyira rossz teljesítményt produkált, hogy a választók ilyen mértékben támogatták az akkori ellenzéket. Amennyiben szerinted és mások szerint is a jelenlegi kormány nagyságrendekkel alulmúlja az elődje teljesítményét akkor mitől féltek? A következő kormány 4/5 fog nyerni.
És akkor olyan Alaptörvényt csinálhatnak amilyet csak akarnak.
Ezt a 13 hónapot csak kibírjátok már valahogyan.

szvsz
rockmaster 2013. 03. 15. 17:31
Előzmény: #38143  S52Raptor
#38144
Ez nem szabadságharc, hanem a Fidesz elmebaja. Azért nem csak Orbán Viktoré, mert felsorakozott mögötte az egész Fidesz, soha semmilyen kritikát nem fogalmaztak meg, így az egész Fidesz és a csatlós ÁlKeresztényeknek kell a jövőbeni felelősséget viselniük arra ami az országban történni fog még a választásokig.
S52Raptor 2013. 03. 15. 17:19
Előzmény: #38136  _pampa
#38143
Attól tartok, hogy a demokráciát nem csak én féltem és védem, de mögöttem/mögöttünk áll az egész Európai Únió.

Lehet, hogy kis hazánkban van cirka másfél millió ember (közvélemény-kutatások is tévedhetnek), akik szerint ez szabadságharc (mit is kell megvédeni mi ellen?)és birkamenettel kell megvédeni a kormányt (ki ellen?), de cirka 8 és fél millió ember szerint nem igazán úgy történnek a dolgok, ahogy az egy demokratikusan választott kormánytól elvárható lenne és örülünk, hogy az Únió is ezen a véleményen van.
Őszintén sajnálom, hogy te megint a kisebbséghez tartozol
rockmaster 2013. 03. 15. 17:01
Előzmény: #38137  _pampa
#38142
Most tiporják a szerzett jogokat. Pl. a lakhatáshoz való jog, ami sok európai országban természetes, itt meg ha nem jut, akkor még az utcán tartózkodás is alkotmánysértő.
Fidesznek ez volt a jelszava nemrég: "Senkit se hagyunk az utcán". Ehhez hozzátettem már akkor is: Nem hát, a híd alá küldjük őket. Most pontosan itt tartunk.
Felsőfokúak röghöz kötése? Miért? Annyira tele vagyunk munkahelyekkel, h itthon simán elhelyezkedhetnek? Ne menjenek külföldre, de itthon nincs meló --> éhenhalás.
Nem véletlen h csúszik le az ország, ilyen elképesztő dilettanizmus mellett nem is lehet másképp.
Amiket írtál, azok most mind nem történnek meg, mert a mostani tüntetők nem focihuligánok, nincs törés, zúzás, ámbár ha a Fidesz sokáig a hatalomban dekkol, akkor még az is lehet. Az elnyomókat senki se szereti.
A Fidesz székháznál történtekhez pedig annyi, h kárt a tüntetők nem csináltak, szokásos Fidesz hazugság az ellenkezője. Kárt a burzsoá Fidesz-ÁlKeresztény kormány csinál h még mindig a hatalomban van.

Úgy ugrotok, ahogy a Fidesz fütyül.
Törölt felhasználó 2013. 03. 15. 16:34
Előzmény: #38140  _pampa
#38141
Mintha csuklyások akkor lettek volna mindig és mindenütt. Öregszem, romlik a szemem, csuklyás és csuklyás között én már nem tudok különbséget tenni....
Nem ugyanaz csőcselék csinálta a balhét mindig?

Topik gazda

saru
4 3 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek